Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Mám novou LG 50PK950 - zkušenosti

jiroch (0)|2.11.2010 11:02
Ahoj pisi zde par postrehu ktere me malinko dostaly.

na zacatku bych chtel rict, ze TV ma dle meho velice dobry obraz, designove vypada naprosto uzasne a ovlada se pohodlne, DLNA me prislo tez solidne resene, take dva ovladace prijdou vhod (prityelkyne ma ten mensi a ja vetsi ;-))

ALE...

1. ma 1x SCART jak uz tu bylo nekolikrat receno, ovsem tento SCART funguje jako vystup Audia pouze pokud je zdrojem TV (DTV,TV,RADIO TV) - pokud si pustim DivX primo v prehravaci TV pres DLNA ze sitoveho disku, zvuk jde pouze do bednicek TV --> pres SCART ven do 5.1 geniusu uz jej nemuzu dostat. Je to zrada, cekal jsem ze SCART-to-3 resp 2cinche na audio ve smyslu zapojeni na OUT bude predavat bednickam jakykoliv zvuk co projde TV, bohuzel to nejde.
-zajimalo by me zda uz jste to nekdo zkouseli pres optiku (optical OUT) a zda pres ni prehrajete do beden s optical IN opravdu vse co projde TV ??

2. nenaladil jsem zadnou HDTV stanici pres pozemni vysilani (Nova, CT1) :( a to ani manualnim lazenim. Bydlim primo v samem centru Brna.

3. trosku zklamani z Web@TV - cekal jsem nejaky obycejny prohlizec, abych se dostal do archivu iprima.cz a nova.cz, obavam se, ze to taktez nejde, i kdyz mi to v DATARTu tvrdili. Nasel jsem jen Youtube, Acu weather a picassa web ktere spadaji pod NetCast (maji vlastni tl. na DO)

4. mel jsem obrovsky problem s kablem HDMI, ktery jsem potreboval 15m. Koupil jsem variantu za cca 500,- plne propojeny, plne stineny, bez feritu, ovsem grafika ATI radeon HD 2400 series mi TV vubec pre tento kabel nenasla az druhy kabel o nec drazsi ze stejneho PC, ovsem v delce 2m zkousla, vyresil jsem to prohozenim 2 grafickych karet mezi dvema komplama. Ten druhy mel primo od Gygabyte 512MB grafiku s nVidia driverem a ta uz se chytala i na ten 15m kable, ovsem pozorovat to ve FULL HD neni uplne idealni. Optimalni rozliseni je cca 1360x768. Pripada me ze obraz z NTB pres VGA je ostrejsi, kontrastnejsi a dynamictejsi nez obraz ze stolniho PC pres HDMI. Snazil jsem se doladit barvy, ale neni to uplne idealni.

Kdyz srovnam prehravani: primo prohlizecem TV, vstup z NTB pres VGA, vstup ze stolniho PC pres HDMI. Vychazi skoro stejne prehravac v TV (multimedia/video) spolu s VGA kabelem (6m s ferity, plne stinenem) nad HDMI variantou. Ta ma ponekud vyblitejsi obraz.

Budu rad, kdyz mi nekdo napisete vase postrehy, pripadne pokud jste se setkali s temito problemy a nejak je resite, tez budu rad za Vas nazor.

diky.
hanessh4 (48)|2.11.2010 16:08
tak to by mě taky zajímalo, mohl by se nějaký majitel vyjádřit??

Toto mě strašně mrzí, že na jinak dobře vybavené televizi není klasický audio výstup...
garb7 (1189)|2.11.2010 18:29
V čem je problém vždyt 99% LCD i PDP má jeden skart který z TV (tuneru) dává signál ven, stačí použít redukci kabel skart -- cinch pak levý a pravý použít pro další učely.
theo2 (119)|2.11.2010 19:09
Jiroch: tak to jsou v Datartu dobráci od kosti, když slibujou archiv Novy a Primy - to snad u LG neslibovali ani výhledově
jiroch (0)|2.11.2010 21:31
garb7: Dyt to popisuju snad jasne, ze to funguje pouze na sledovani TV, ovsem nikoliv na jine zdroje TV spoustene. Z nepochopitelneho duvodu z toho SCARTU audio neleze v pripade pousteni videi pres DLNA, ci spousteni videi z Youtube. Tzn SCART se proste v tomto pripade odpoji. Audio nelezeze ven a neni mozne to ani nikde nastavit, aby lezlo. Dle meho jediny zpusob jak dostat audio ven z TV by bylo napojit domaci kino pres opticky out z TV - pak snad pojede vsechno co zobrazuje TV i ven do domaciho kina. Ale odzkousene to nemam. Geniuse nemaji optical OUT, bohuzel a ani se s nim neprodavaji.
jiroch (0)|2.11.2010 21:40
-jinak HDTV jsem vyresil. Sdilena antena celyho baraku 4. multiplex nechyta, ale na pokojovou antenu k male TV se mi podarilo full HD kanaly naladit na kanale 64. Koupim tedy pokojovku se zes a snad to tim vyresim.

-problem s HDMI se snad taktez vyresil - nakonec jsem optimalizoval rozliseni na full 1920x1080 a pohral si s nastavenim grafiky tak, az jsem to dotahl ke sve vlastni spokojenosti. Jen velke bile plochy se jevy ponekud sede (napr pri fullscreenovani totalcmd je to perfektne videt). Myslim ten rozdil mezi oknem cca 1/4 obrazovky a full screen oknem.
Ke srovnani obou videi mi slouzil stejny zdroj videa jednou spusteny pres PC a podruhe pres DLNA primo na TV.
jiroch (0)|2.11.2010 21:48
theo2: kdyz jsem ji kupoval, nenapadlo me, ze by to neslo. Cekal jsem nejaky free prohlizec, ktery by to zvladl. (Podobne jako funguje treba youtube na te TV). Ovsem v datartu to neodzkousis. Vymlouvaji se ze nemaji TV na siti a ze vse perfektne funguje. Tvrdili mi ze Panasonic Viera P50G20 rada uz ma Novu vestavenou ve web@TV, ale ze LG to ma reseno jeste lip..... i kdyz ma Viera lepsi reseni true-black, coz jsem i na vlastni oci videl, ale cena uz byla dost rozdilna oproti LG 50PK950. Proto u me zvitezila.
hanessh4 (48)|3.11.2010 07:44
to s tím scartem mě doslova šokuje, myslíte že nové kina mají optický vstup? nebo při propojení přes hdmi teče zvuk i z televize do kina??
petr301 (42)|3.11.2010 07:51
Nové AVR většinou mají optický vstup. Zvuk z TV přes HDMI je průchozí až u verze 1.4
jiroch (0)|3.11.2010 08:54
Nova kina maji opticky vstup. Videl jsem jedno od samsungu uz za cca 3600,- ale kdo vi jak to bude hrat :(

Samsung HT-C330
http://www.alza.cz/samsung-ht-c330-d170398.htm

Stale se nikdo nevyjadril k tomu, zda to opravdu pres tu optiku bude hrat z jakehokoliv zdroje. Bohuzel to zatim nemam jak vyzkouset.

Take by me zajimalo, zda v pripade, ze by to slo, zdrojem videa by bylo video s podporou Dolby Pro Logic pres DLNA ze sdileneho disku, tak jestli by optical audio out dokazal do toho domaciho kina, ktere ma optical audio in, prenest vsech 5.1 kanalu ???

Jeste nas s kamaradem napadla jedna vec, ale je to dost neobvykle. TV ma bluetooth pripraven pro bezdratova sluchatka. Tak na zaklade tech, nebo jineho podobneho modulu, co se tvari jako bezdratova sluchatka, vytahnout zvuk primo do zes pres cinche. Jak to bude fungovat, vazne netusim...

Tahle TV ma HDMI verze 1.3, tak ze bych se divil kdyby zaroven HDMI IN fungovalo i jako OUT napr. pro digital audio OUT...
hanessh4 (48)|3.11.2010 11:49
2 jiroch: ten zvuk nejde do scartu jenom přes DLNA nebo i skrz film puštěnej z USB ??
barnyw (6)|4.11.2010 14:21
Jakou máte kdo verzi firmware (software)? Já mám 04.05.01, existuje nějaká novější?
Noir (1)|4.11.2010 19:41
Koupil jsem min.týden 50pk950 a objevil jsem vadu na obrazovce..vypadá to jako by se odlupovala nějaká folie uvnitř obrazovky.Naštěstí ji prodejce bez problemů v sobotu vymění za novou.Jen bych se ještě vrátil k té folii nalepené na skle z venku.Mám ji tam taky a docela mi tam vadí.Volal jsem do dvou servisů LG a v jednom mi servisák řek že je to True Black Filter a nesmí se strhnout...ve druhém zas ze je to ochraná folie a ze všechno co je na skle z venčí musí dolů.Mě přijde že je to dost odfláknuté řešení jestli tam má zůstat.Bude dost náchylná na poškrábání.Nemá někdo jiné informace?
obor (147)|5.11.2010 00:52
Ja som po troch tyzdnoch zistil ze je tam folia, aj to az sa to tu zacalo preberat, normalne by som dal ruku do ohna ze tam nie je, a kotuha je. Je tak nalepena, ze sa mi zda ze to bude naozaj ten trueBlack filter, prepravna ochranna folia by tak nedrzala, ze nejde za nu zobrat zlahka ani nechtom za rozok. Ja ju necham tam.
obor (147)|5.11.2010 01:06
Riesim to tu v inom vlakne, skusim aj tuna. Ja mam na mojej 50PK950 z blizka cca 1m a blizsie, otrasny obraz. (nepiste mi tu ze nemam na to cumiet tak zblizka !!! ;-) )Strasny dithering a posterization. Oboje. Je jedno aky zdroj signalu, je jedno co nastavim aky mod, aj co rucne zvolim akukolvek volbu v podrobnom nastaveni obrazu.
V prilohe su 3 obrazky, prve dva ukazka ditheringu a treti posterizing. Tie bodky a take rozhrania farieb a rozhrania tmavych a bledych casti vidim na mojej telke. Na pocudovanie z 1,5m a dalej a to zleje dokopy a obraz je ok. Ale strasne ma serie to, ze som teraz prebehol v obchodoch telky a ani na jednej som to nevidel. Vsade je pekny hladky obraz (v ramci toho co skukam,ovsem) Ale. Sranda je, ze jedina TV co robila dithering ako je na obrazku je najdrahsia a najvetsia 3D plazma od Panasonicu za cenu cez 4tis.E, tam to bolo v obraze tie bodky ako su u ditheringu presne ako na mojej plazme. Tak som z toho uplny debil. A nemam sa koho spytat, lebo predavaci vedia toho asi 10% z toho co ja, po dvoch mesiacoch vyskumu co si kupit ;-)).
V obazkoch su oblasti kde je to znazornene co vidim na obraze ja. Prvy a treti obrazok ukazuje oblasti ako vyzeraju prechody farieb a tienov a stredny s tm vtacikom, tam som zakruzkoval oblasti, kde ked si to zvetsite vidte to zrnenie, take bodky, to am hlavne v tmavych castiach obrazu a vyzera to ak to zname iskrenie co je na videu na youtube-toto som videl aj u tej Panas 3D 60"plazmy. (treba si ten obrazok zvetsit).
Dithering_example_undithered_16color.png dith2.gif 300px-Posterization_example.jpg
ucetni (312)|5.11.2010 06:10
preto asi nevystavuju tie pk950 v predajniach, ked toto robí! pozoruje to ešte niekto okrem obra na svojej tv? toto asi by nemalo robiť. :(
petr301 (42)|5.11.2010 20:15
[quote=petr301;303405]Zdravím. Mám na pár dnů půjčenou na zkoušku 50pk950, naladěno DVB-C UPC s vloženým modulem a kartou. Nevíte náhodou někdo jak seřadit a přeskupit naladěné digitální kanály? V manuálu na přiloženém CD se toho moc nedozvím. Díky![/quote]

Tak už jsem na přišel. Nechal jsem v menu nastaveno "automaticky číslovat kanály". Pokud se tato volba nepotvrdí, tak se sice programy seřadí dle UPC, ale v menu již jde programy přesouvat a editovat
obor (147)|6.11.2010 01:03
[quote=ucetni;305224]preto asi nevystavuju tie pk950 v predajniach, ked toto robí! pozoruje to ešte niekto okrem obra na svojej tv? toto asi by nemalo robiť. :([/quote]
Opakujem, z 1,5m a dalej je obraz super, len z blizka vidno ze to tak smiesne zobrazuje.
ucetni (312)|6.11.2010 08:36
pozeral si či to robí aj na G20?
lerby (906)|6.11.2010 12:23
[quote=obor;305460]Opakujem, z 1,5m a dalej je obraz super, len z blizka vidno ze to tak smiesne zobrazuje.[/quote]

Vidim ze si z tvojej telky poriadne na mozog :) Najskor sem das ako priklad obrazky v 16 farbach a potom tvrdis ze z 1,5m je obraz na plazme super.

Mozno ta ukludni to, ze mierne pridanie sumu do obrazu, ktory je vylesteny a poskodeny kompresiou, moze dokonca pomoct zamaskovat artefakty.

PS: Sadni si radsej do kresla a pozeraj filmy z normalnej vzdialenosti
deAngello (308)|6.11.2010 14:35
tak jak to s tou folií teda je 9-) ??

jak jsem už zde psal - v reálu se mi moc nezdála jako pouze nějaká ochranná "igelitka" panelu co se má sundat,
proč by zrovna jen 950ka měla mít takto "dokonale" nalepenou folii, když to není zdaleka jediný bezrámový model LG

Simona (bohužel už ani nereaguje) jak napsala ji strhávala teoreticky za pomoci pomalu traktoru :D,
poté zde ostatní že to nemůže být filtr a v servisech LG tvrdí oboje :-I
...takže defacto holá skutečnost potom je KDE ?


[quote=Noir;305142]Jen bych se ještě vrátil k té folii nalepené na skle z venku.Mám ji tam taky a docela mi tam vadí.
Volal jsem do dvou servisů LG a v jednom mi servisák řek [COLOR=red]že je to True Black Filter a nesmí se strhnout[/COLOR]...ve druhém zas ze je to ochraná folie a ze všechno co je na skle z venčí musí dolů.[/quote]

[quote]Je tak nalepena, ze sa mi zda ze to bude naozaj ten trueBlack filter, prepravna ochranna folia by tak nedrzala, ze nejde za nu zobrat zlahka ani nechtom za rozok. Ja ju necham tam.[/quote]
obor (147)|6.11.2010 22:05
[quote=lerby;305500]Vidim ze si z tvojej telky poriadne na mozog :) Najskor sem das ako priklad obrazky v 16 farbach a potom tvrdis ze z 1,5m je obraz na plazme super.

Mozno ta ukludni to, ze mierne pridanie sumu do obrazu, ktory je vylesteny a poskodeny kompresiou, moze dokonca pomoct zamaskovat artefakty.

PS: Sadni si radsej do kresla a pozeraj filmy z normalnej vzdialenosti[/quote]

Jasne ze sedim a pozeram ;-). Ale stve ma to, co tam vidim zblizka a ine telky nie, okrem tej 60" 3D Panasonic plazmy, tam ten dithering je, ale posterizing nie. Tie obrazky su sice v 16 farbach ale vystizne ukazuju co vidim. Odfotit to na telke obyc. fotakom ide dost tazko. Pripadne este skusim.
obor (147)|6.11.2010 22:06
[quote=ucetni;305471]pozeral si či to robí aj na G20?[/quote]

Pozeral. Nie nerobi.
obor (147)|6.11.2010 22:11
[quote=ucetni;305224]preto asi nevystavuju tie pk950 v predajniach, ked toto robí! pozoruje to ešte niekto okrem obra na svojej tv? toto asi by nemalo robiť. :([/quote]

;-)) 99.9% ludom je to jedno a ani to nezbadaju pretoze nevedia co maju pozerat.

Ja to tu riesim len preto, ze to na inych telkach nevidim, a teda neviem ci to je vlastnost alebo nejaka chyba. Ale vysledny obraz z normalnej sledovacej vzdialenosti je ok.
lerby (906)|6.11.2010 22:54
[quote=obor;305602]... Tie obrazky su sice v 16 farbach ale vystizne ukazuju co vidim. Odfotit to na telke obyc. fotakom ide dost tazko. Pripadne este skusim.[/quote]

Posterizaciu vidis aj vo filme? Pouzivas nejaky staticky obrazok z interneho prehliadaca obrazkov, alebo to do telky pustas z PC?
lerby (906)|7.11.2010 09:42
[quote=obor;305604];-)) 99.9% ludom je to jedno a ani to nezbadaju pretoze nevedia co maju pozerat.

Ja to tu riesim len preto, ze to na inych telkach nevidim, a teda neviem ci to je vlastnost alebo nejaka chyba. Ale vysledny obraz z normalnej sledovacej vzdialenosti je ok.[/quote]

Pohladaj na forach vyraz "color banding". PK950 je v prekresleni jemnych farebnych prechodov niekde uprostred medzi panasonicom a samsungom.

Ak mas posterizaciu/banding horsi ako G20/V20/VT20, ktore tento parameter nemaju prave najlepsi, tak mas asi vadny kus. Mozno to ma suvis prave s tvojim iskrenim.
simona11 (14)|8.11.2010 09:48
[quote=deAngello;305523]tak jak to s tou folií teda je 9-) ??

jak jsem už zde psal - v reálu se mi moc nezdála jako pouze nějaká ochranná "igelitka" panelu co se má sundat,
proč by zrovna jen 950ka měla mít takto "dokonale" nalepenou folii, když to není zdaleka jediný bezrámový model LG

Simona (bohužel už ani nereaguje) jak napsala ji strhávala teoreticky za pomoci pomalu traktoru :D,
poté zde ostatní že to nemůže být filtr a v servisech LG tvrdí oboje :-I
...takže defacto holá skutečnost potom je KDE ?[/quote]

Tak zase je tu vneseno nějaké NEJISTO! Tak jednoduchá a zároveň hodně podstatná věc, zda folii odtrhnout či nikoli a nikdo neví...
Psala jsem na LG podporu - žádná odpověď.. Připadá mi to jak ve špatném filmu, nevědět tu nejzákladnější věc.
Prosím všechny, co mají tuto telku, aby se podívali na panel a jasně napsali, zda tu folii tam mají či ne! Jak jsem psala výše, po sundání té folie jsem postřehla malé zlepšení kvality obrazu , ale je to subjektivní dojem /berte to s rezervou a ne jako axiom!/
hanessh4 (48)|8.11.2010 16:36
Máme ji ode dneška - a je tam.

Těžko říct, jestli ji sundat nebo nebo, ale podle mě je blbost aby nějaký filtr byl nalepen vně krycího skla - neměl se sundávat a zároveň o tom nikde na panelu ani v návodu nebyla ani čárka...

Myslím, že vše co je zvenku by mělo jít dolů (pokud není psáno jinak).

Otázkou je, proč je tam tak dokonale nalepená a moc se jí nechce dolů...

(teoreticky by to mohla být nějaká fólie nalepená na tom krycím skle už při montáži na panel akorát nakonec nebyla stržena už ve výrobě)
deAngello (308)|8.11.2010 16:50
[quote=simona11;305865]Tak zase je tu vneseno nějaké NEJISTO! Tak jednoduchá a zároveň hodně podstatná věc, zda folii odtrhnout či nikoli a nikdo neví...
Psala jsem na LG podporu - žádná odpověď.. Připadá mi to jak ve špatném filmu, nevědět tu nejzákladnější věc.[/quote]

ano přesně jak píšeš a dobře že si zpět ;)

...bohužel já nemám znovu pro tebe moc pozitivní informaci - dle info na LG podpoře (tel.810 555 810)
jednoznačně a ověřovaně potvrzují, že se jedná rozhodně o FILTR (dle mne část antireflex-filtru TruBlack),
který v žádném případě nelze resp. se nemůže svévolně odstraňovat tzn. v opačném případě může dojít ke ztrátě záruky! což je dle mne blbost páč na elektroniku +další nějaká antifolie-filtr nemá přeci vliv...

Na moji námitku PROČ na toto není majitel 950 někde :-R upozorněn a varován? byla jen typicky NEkonkrétní reakce s nepodstatným "blablabla"
Další dotaz ohledně obnovení původního stavu panelu, bylo doporučeno kontaktovat LG autorizovaný servis dle bydliště s upozorněním,
že se ale nejedná tím pádem o záruční opravu a náklady nebyly sděleny (údajně nic levného?)

Třeba ty nebo někdo jiný tady zjistí ještě jiné informace (třeba i pozitivnější, rád bych), ale v každém případě
si je sama ověř v servise dle tvého bydliště autorizovaný servis LG ,
a taky bych to ještě konzultoval potom i u někoho jiného np. můžeš tady - Elektronika

...dej pak hned zprávy jak to konkrétně tedy vypadá ok
ps: 950 ani jinou LG TV nemám
obor (147)|8.11.2010 18:00
[quote=simona11;305865]Tak zase je tu vneseno nějaké NEJISTO! Tak jednoduchá a zároveň hodně podstatná věc, zda folii odtrhnout či nikoli a nikdo neví...
Psala jsem na LG podporu - žádná odpověď.. Připadá mi to jak ve špatném filmu, nevědět tu nejzákladnější věc.
Prosím všechny, co mají tuto telku, aby se podívali na panel a jasně napsali, zda tu folii tam mají či ne! Jak jsem psala výše, po sundání té folie jsem postřehla malé zlepšení kvality obrazu , ale je to subjektivní dojem /berte to s rezervou a ne jako axiom!/[/quote]
Ako som uz pisal, nakoniec som zistil ze tu foliu tam naozaj mam. Ale je tak priskreta a drzi, ze je velmi nenapadna a len tak nechtom nabrat nejde. Velmi som to nesilil aby som si jej okraje nezdrsnil, potom uz tu cast by bolo vidiet.
hanessh4 (48)|9.11.2010 17:50
zdravím, nevíte někdo jestli se na této lg dá vyvolat nějakou kombinací tlačítek na DO nějaké servisní menu kde by byl vidět celkový čas zapnuté televize (run time) ?

Při obědnání např. z internetu nemáte totiž jistotu, že tu televizi už někdo neměl 14 dní doma...

// nakonec sem našel....
simona11 (14)|9.11.2010 18:30
Tak jsem psala na LG ohledně stržení folie a odpověď žádná... a to už 3. email... no dobrý přístup!!
Další postřehy..
Mám k TV přes USB připojen HDD 320 a tam 3 filmy v mkv 1080p a DDigital. Přes optiku do zesilovače připojen zvuk. První film jede perfektně, druhý vyhodí hlášku - nepodporovaný formát zvuku , obraz jede, zvuk mlčí a třetí film obraz i zvuk jede z TV bezproblémů, pokud přepnu zvuk do zesilovače, tak zvuk se kouše každé 2 sekundy a to periodicky.

Dále mám nějaké klipy z Youtube stáhlé na HDD a z něj je pouštím v TV.. a u žádného není možné měnit formát obrazu.. některé 1080tky jdou pěkně přes celou obrazovku, některé jsou zmenšené na 75%.. proč??
Dík za radu

Další postřeh. Mám film na HDD se dvěma zvukovýma stopama. Jak je mezi sebou přepnu?
hanessh4 (48)|9.11.2010 22:35
zkus zmáčknout červený tlačítko...
theo2 (119)|10.11.2010 09:26
Další postřeh. Mám film na HDD se dvěma zvukovýma stopama. Jak je mezi sebou přepnu?[/QUOTE]

Tlačítko audio ?
deAngello (308)|10.11.2010 13:50
[quote=simona11;306231]Tak jsem psala na LG ohledně stržení folie a odpověď žádná... a to už 3. email... no dobrý přístup!![/quote]

Simono nechci ti do toho kecat ...ale proč tedy nehodit přímo a osobně svoje dotazy na ty tel.kontakty uvedené výše

další info.fakt ohledně "folie":

- včera jsem zajel k prodejci LG - po krátkém detailním průzkumu 950-ky byl konstatován stejný verdikt tzn. jde o [COLOR=blue]součást TV[/COLOR] :cool:
- a ještě jeden zajímavý fakt, na jejich prozatím momentální špičce 55LE8500 jsem našel stejnou shodně nalepenou folii
- pravděpodobně tedy stopro jde o antireflex ohledně snížení odrazů + zvýraznění tmavých odstínů & BLACK

na těchto foto ledky 8500 je ta folie taky znatelně vidět (hlavně z vrchu a boku pravé strany)



hanessh4 (48)|11.11.2010 21:46
[quote=simona11;306231]Další postřeh. Mám film na HDD se dvěma zvukovýma stopama. Jak je mezi sebou přepnu?[/quote]

Tak sem na to přišel je to přes: Q-menu/nastavení přehrávání/jazyk zvuku/ 1,2,3 atd...

Mě ale pro změnu mrzí, že když už to umí zoomovat obraz z tuneru, proč to při načtení filmu z usb jde pouze roztáhnout na šířku? Většina filmů je totiž na výšku menších než 1080 nebo 720...

Takže teď tam zůstavají pruhy - navíc nejsou šedé jako tomu je opět u tuneru ale obyč černé. Máte zkušenosti s těm černými pruhy, je tím možné při dvouhodinovém nepřetržitém sledování "nerovnoměrně" opotřebovat panel??

Další věcí co jsem si všimnul je, že večer při hlasitosti 5 a míň jde z televize slyšet bzučení...
garb7 (1189)|11.11.2010 23:31
[quote=hanessh4;306749] Máte zkušenosti s těm černými pruhy, je tím možné při dvouhodinovém nepřetržitém sledování "nerovnoměrně" opotřebovat panel??

Další věcí co jsem si všimnul je, že večer při hlasitosti 5 a míň jde z televize slyšet bzučení...[/quote]

2h vůbec nic neudělají pokud bude jedna plocha bílá a druhá černá tak za 1000h bude rozdíl cca 0,5% jasu. 1000h je vcelku dlouhý čas, ale pokud to jde roztáhnout, že se ztratí cca 5% obrazu ale mám celou plochu tak zvolím tento režim.
hanessh4 (48)|12.11.2010 00:10
jj diky za odpověď, já se snažím obraz roztahovat co to jde, při normálním dvb-t nebo satelitu to jde v pohodě ale při přehrávání filmu z usb to nepochopitelně nejde vůbec (jen vyplnění na šířku obrazovky).

Jinak je přehrávání z usb téměř dokonalé, přehrává spoustu formátů, 1080p nědělá problém, jdou zvolit zvukové stopy, pokud jsou titulky přiložené vlastním souborem jde volit velikost, pozice i kódování. Obraz přes USB je rozhodně lepší než z PC přes VGA...(hdmi nemám) jediné co mi na tv opravdu chybí je prostě ten audio výstup, s tím se nějak nemůžu smířit...
ucetni (312)|12.11.2010 06:30
[quote=hanessh4;306780]jj diky za odpověď, já se snažím obraz roztahovat co to jde, při normálním dvb-t nebo satelitu to jde v pohodě ale při přehrávání filmu z usb to nepochopitelně nejde vůbec (jen vyplnění na šířku obrazovky).

Jinak je přehrávání z usb téměř dokonalé, přehrává spoustu formátů, 1080p nědělá problém, jdou zvolit zvukové stopy, pokud jsou titulky přiložené vlastním souborem jde volit velikost, pozice i kódování. Obraz přes USB je rozhodně lepší než z PC přes VGA...(hdmi nemám) jediné co mi na tv opravdu chybí je prostě ten audio výstup, s tím se nějak nemůžu smířit...[/quote]

hod nejake skušenosti s tou tv, porovnanie s g20 a pod. foliu tam máš?
jirka106 (77)|12.11.2010 11:45
Ahoj jsem nový člen fora,tak v neděli budu taky vlastníkem téhle televize,přivezou ji z Datartu tak se moc těším,bude to moje první plazma,doposud crt Thomson 72cm.Listoval jsem v různých zahraničních forech a tam tu folii řeší taky,překlad je kostrbatej z translátoru:

I would have to agree with this I just recieved mine today from Crutchfield delivered by Ceva Logistics. The box was a little beaten up but upon opening the screen was not damage. How they dont put some foam directly in front of the entire TV is amazing.

Now the bad news the TV had a bubble in the glass on the top right hand corner of the bezel. I have no idea how this made is out of the factory. I called crutchfield and there are shipping me another one but the tech asked me to take off the protective film. I did not notice any protective film on the tv . I was thinking something close to a vinyl cling similar to what as one the stand of the tv in the box. About a 1/8 of an inch in from the edge of the screen I noticed a film but when I picked at a corner of it it seemed glue down. I told the tech this he said to try and remove it anyway since they were shipping me another one. I stressed the I did not think this was the layer he was talking about but went ahead and pulled on it anyway. Well I could barely get more the 5 inches of it off is was made of a stiff plastic film and was using a pair pliers to get a good grip. The bubble was still there after I remove the film.

But for future referance can someone confirm that the layer I removed is not supposed to be. I am assuming this is some type of protective/anti reflective layer on the TV.

Teď ty špatné zprávy TV se bublina ve skle v pravém horním rohu tohoto rámečku. Nemám ponětí, jak to provést, je z továrny. Zavolal jsem crutchfield a tam jsou lodní mi ještě jeden, ale tech mě požádal, abych sundat ochranný film. Nevšiml jsem si žádné ochranný film na tv. Myslel jsem, že něco podobného vinyl držet podobné tomu, co jako jeden stánek tv v poli. Asi 1 / 8 palce, od okraje obrazovky jsem si všiml, film, ale když jsem si vybral na rohu to zdálo lepidlo dolů. Řekl jsem to tech řekl, aby se pokusila odstranit ji tak, protože oni byli lodní mi ještě jeden. Zdůrazňoval jsem jsem si nemyslel, že to byla vrstva mluvil o tom, ale šel dopředu, a vytáhl na něj tak jako tak. No já jsem mohl stěží dostat více 5 palců to pryč je bylo vyrobeno z tuhého plastu a film byl pomocí dvojice kleští získat dobrou přilnavost. Tato bublina se tam ještě poté, co jsem odstranit film.

Ale pro budoucí referance může někdo potvrdit, že jsem odstranil vrstva není má být. Já jsem za předpokladu, že to je nějaký typ ochranného / anti reflexní vrstvu na televizoru.

--------------------------------------------------------------------------------------
The only protective film that needs to be removed is very obvious and comes off easily. Mine had decals on the front, two on the stand and two small pieces at the top of the screen. Sorry to hear about your bubble... It will be worth it when you get one that's not defective. Great pq without having to wonder if there is a small bee buzzing around in your tv. Good luck.


Jen ochranný film, který je třeba odstranit, je velmi jasné a snadno odlepí. Důl měl nálepky na přední straně, dva na stojanu a dvě malé kousky v horní části obrazovky. Omlouvám se, že slyšet o vaše bublina ... To bude stát za to, když si ten, který není vadný. Velké pq, aniž by se ptát, zda je malá včelka bzučí kolem ve vašem televizoru. Hodně štěstí.

---------------------------------------------------------------------------------------
Nevím zda to někomu pomůže,no každopádně se těším až mi TV projde dveřma a jsem zvědav co mě čeká!
hanessh4 (48)|12.11.2010 13:20
No takže moje zkušenosti:

- fólie tam je, je nalepená tak dokonale a rovnoměrně, že ji rozhodně strhávat nehodlám (navíc ani nemá žádný "rožek" na snadné odlepení)

- dneska sem si všimnul, že "bzučení" televize je slyšitelné i ve dne při hlasitosti 10, pokud jsou ve filmu tiché scény...

Můj názor:

Zápory:
- pruhy v hd filmech z usb - nemoznost zoomu
- nema analogovy vystup zvuku
- nečte DTS zvuk ve filmu z usb (možná konverze?)

Klady:
- opravdu luxusní obraz, 720p film roztáhnutý na celou obrazovku téměř nejde rozeznat od 1080p
- široká podpora filmových formátů, titulků i jejich nastavení (titulky musejí být v samostatném souboru, ne v mkv kontejneru)

//kdybych na něco ještě přišel tak doplním

s g20 nemůžu srovnávat, nemám neviděl sem... (co sem četl tak subjektivně víc bliká, je o 5tis dražší, má analogovej audio výstup a lepší technologii na "nevypalování" obrazu, umí nahrávat na usb hdd)
deAngello (308)|12.11.2010 16:00
[quote=hanessh4;306871]dneska sem si všimnul, že "bzučení" televize je slyšitelné i ve dne při hlasitosti 10[/quote]

na "BUZZing" trpí každá plasma, jde taky hodně o štestí na kus ...ale specialisti jsou na to hlavně
plasmy od Samyho a Panáka (Pio KURO bzučely taky) - od LG mi přišlo, že to mají mnohem lépe vychytaný, no tak asi ne vždy až tak ;)

- podpora DTS z USB movie chybí (pravděpodobně bude až příští rok)
- konverze na DD v pohodě , odkazy máš tady
- analog AUDIO výstup lze řešit snadno redukcí

ps: s G20 snad skoro zbytečný srovnávat B-)
hanessh4 (48)|12.11.2010 19:30
jj přesně tu redukci do scartu mám :) akorát z tv jde do scartu zvuk pouze z tuneru televize (ne z usb nebo sítě) takže to řeší problém jen tak z půlky. Oni totiž místo klasickýho 3,5mm jacku (nebo 2x RCA) dali bluetooth :D
ucetni (312)|12.11.2010 19:44
hanessh4 : a čo obraz cez den? pomáha tá folia proti odleskom cez den? zvuk z tv ako hodnotíš? obor v príspevkoch predtým hovoril o nejakom šume v obraze, nejaké vyrážky. pozoruješ niečo také? :)
obor (147)|13.11.2010 01:54
[quote=ucetni;306956]hanessh4 : a čo obraz cez den? pomáha tá folia proti odleskom cez den? zvuk z tv ako hodnotíš? obor v príspevkoch predtým hovoril o nejakom šume v obraze, nejaké vyrážky. pozoruješ niečo také? :)[/quote]//pozor ale z blizka --nos na telke, vtedy vidim ze (len) v tmavsich scenach je ten obraz je otrasny oproti tomu co vidim na inych telkach v obchode. Bohuzial nemam moznost sa pozriet na zubok inej placke v pohodli domova. Ale z cca 150cm je obraz ok. Musim to nejak nasnimat a hodim sem aby bolo jasne o com to vlastne tocim a mozme dumat potom. ;-)

To ucetni>aku mas vlastne doma placku?
hanessh4 (48)|13.11.2010 08:39
nic takovyho nepozoruju, je fakt že z takove blizkosti jsem to nekoumal ale z nějakych 2m co se divam je to luxus a hodně zaleži na zdroji signalu (jak ktery program jak ktery film atd.)

Odlesky nepozoruji vubec ani přes den, musel bych se hodně zadivat do jednoho mista abych viděl skřiň na druhe straně pokoje (něco jako na leske obrazovce notebooku). Každopadně pokud na telku posviti přimo slunko skrz žaluzije tak neni vidět nic :D
ucetni (312)|13.11.2010 11:28
To ucetni>aku mas vlastne doma placku?[/QUOTE]


zatial sa len rozhodujem, ale viac sa mi páči táto ako g20. neviem, asi počkám na další rok, na nové modely. zatial frčím na crt 100 Hz 82cm, ale chcel by som už prejsť na digitál...
hanessh4 (48)|13.11.2010 20:04
Další postřehy:

- bluetooth: pouštění hudby (tv je jako bezdr. sluchatka) i zobrazení fotek z telefonu funguje bezproblémově

- všiml sem si, že při přehrávání filmu z usb nebo dlna nejde nastavovat režim spotřeby (neboli nejde nastavovat jas displeje, ten je nastaven na max)

- při přehrávání filmu z dlna (windows 7 + windows media player) mi tv nenačetla titulky (stejný film z USB s titulkama načte)
Zkoušel jsem ještě DLNA z nera, ale stejný problém.
EDIT: dělá mi to u všech filmů může to někdo potvrdit (nebo poradit) ?
obor (147)|14.11.2010 01:55
[quote=hanessh4;307016]nic takovyho nepozoruju, je fakt že z takove blizkosti jsem to nekoumal ale z nějakych 2m co se divam je to luxus a hodně zaleži na zdroji signalu (jak ktery program jak ktery film atd.)

Odlesky nepozoruji vubec ani přes den, musel bych se hodně zadivat do jednoho mista abych viděl skřiň na druhe straně pokoje (něco jako na leske obrazovce notebooku). Každopadně pokud na telku posviti přimo slunko skrz žaluzije tak neni vidět nic :D[/quote]

Tak mozes ist prosimta blizie k obrazovke, vsak nahryzie, a povedz mi co vidis v tmavych scenach?
Ja vidim hemzenie svetlych bodov. Najlepsie to vystihli tuna: http://www.pcworld.com/reviews/product/572710/review/infinia_50pk950_50inch_plasma.html popisali to ako consistently grainy - obraz je trvalo zrnity-ja to vidim hlavne v tmavych castiach a to ma irituje ;-).
psv1 (458)|14.11.2010 09:00
Díval jsem se na to u 50PK550 i u 50PJ650 a to "hemžení" tam je taky. Viditelné max. tak z 40-50cm. Bude to vlastnost.