Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Siemens Gigaset M740 AV je super!

sochorf (8)|21.3.2005 10:54
Ahoj,

S EPG to vidím tak, že ho CDG nevysílá a fuguje jenom od ČRA, alespoň me se to tak chová (chytnu oba pakety). (ČRA má EPG bez češtiny - alespoň se mi to tak jeví.)
Přepínání Dual/Stereo zřejmě zatím nepodporují oba provideři. CDG píše v novinkách cosi o přidání zvukové komponenty mono u ČT1 a ČT2, třeba to bude řešit tenhle problém.
kockonos (25)|21.3.2005 11:41
2 suchorf :

dik za info , podle toho co jsem koukal do tech souboru je to v cestine \/ , coz je MEGA problem , jsou tam videt hacky a carky , kdyby to bylo bez nich , byl by i tenhle soubor citelnej a tudiz asi i EPG by se ukazovalo.
Znamena to ze ty normalne vidis EPG od CRa ?? Jaky mas firmware ??
Diky za info

Michal
sochorf (8)|21.3.2005 22:22
No, to je zajímavý. Já tu češtinu nezkoumal, protože ČRA paket mi chodí i s EPG a tam je to bez háčků a čárek, zřejmě to bude souviset.

Jinak zcela náhodou jsem narazil na mapu znaků pro teletext, takže ten by šel počeštit bez problémů. Podobně jsem narazil i na kompletní menu a help texty, šlo by to jednoduše zaměnit.

Systém jako takový používá True Type fonty, takže ty by šly nejspíš zaměnit za české také. S nějakou validací EPG dat, které se zřejmě čeština nelíbí bude asi problém. To Němce zajímat nebude - jejich fórum pro mě v němčině stejně moc čitelný není. Asi budeme muset počkat, jestli to nezačnou oficiálně dovážet.

PS. Mám poslední firmware 1.37.4 lemmi-02.
kockonos (25)|21.3.2005 22:52
2 suchorf :

Jo jo menu uz mam pocesteny diky "dvb-t shopu" kde jsem to koupil , ale je to vazane na cislo faktury kdyz to tam koupis
:-) .
Ten firmware co tam mas ty jsem zkousel ale vratil jsem se k tomu lemmiho 1.29.5 , nevidel jsem zatim moc velke rozdily , mozna kdyz mas pripojenej disk , ale ten zatim nemam a pouzivam maximalne tak notebook :-) .
No napadlo me zkusit vnutit primo ceske systemove fonty , tim padem bych mel mit citelna data z EPG , ale jeste jsem poradne neprozkoumal ten linux co vsechno tam je.ALe jelikoz jsem unixak tak si s tim poradim.
Bylo by docela zajimave videt tvoje data z EPG a tveho Siemensu a porovnat to s myma.Cim dal vic tusim ze to bude asi problem kodove stranky a systemu jako takoveho.
No uvidim. Diky za info
Michal
sochorf (8)|22.3.2005 09:17
Ahoj,

EPG ti pošlu, ale od včerejška taky nic nevidím... :( Vypnul jsem disk, netuším, jestli to s tím souvisí. Zkusím se v tom dneska povrtat a když uspěju, tak ti pošlu moje EPG.

Mimochodem, kde ho mám hledat, ať v tom nebrousím celej večer. Díky.

Filip

PS. Půjde ty soubory s fontama beztrestně vyměnit? Je to na filesystému namontovaným jako RW?
kockonos (25)|24.3.2005 14:05
2 sochorf :

cus tak EPG data jsou /data/SI/ a pak soubory EIT......
Vice v nemcine zde :
http://www.m740.de/wiki/index.php/EPG-Dateien#Links

Jak jsem tak cetl ty nemecke blaboly , tak kdyz porovnam ten bordel co ctu v tletextu a data z EPG je to to same , ty jsi psal ze jsi neco nasel ohledne teletextu ?
Clovece kde ? Ja uz pomalu zacinam tusit jak to asi funguje to slavne EPG a je zrejme zasadni problem v tom jak CRa vysilaji EPG , tedy jestli jobajtove , dvojbajtove nebo smisene ) a podle tech EIT soubru v nejakem normalnim HEXa editoru zjisris co obsahuje prvni byte a tak se snad pozna v jakem rezimu to jede.
Dalsi soubor je v /var/etc/services kde je tabulka stanic ... ale to jeste moc nechapu k cemu to je a zda se to da modifikovat

Michal
sochorf (8)|24.3.2005 21:09
Ahoj,

Tak to mám všechno připravený v zipu. Kam s tím?
Jo, a kupodivu mi začalo zase chodit EPG na ČRA (mám zapnutej disk, ale ta závislost se mi moc nezdá).

Filip
kockonos (25)|24.3.2005 22:54
2 sochorf :

klidne na email [email]mostworry@gmail.com[/email] :-) .
Hele ja porad nechapu to ze mas EPG , to jako na tom siemensu ? Jakej FW ze tam mas ? Ja tam v EPG porad vidim jen zacatek a konec porad a zadne info ...
:-((

Diky
Michal

P.S. : 24.3. v 23:00 jsem nemel uz ZADNE EPG ( teda lespon zacatky a konce programu .... ach jo , uz aby byl normalni provoz a jelo vse na ostro ..
sochorf (8)|25.3.2005 12:33
Ahoj,

Tak soubory jsem ti odeslal.
EPG mi jede přímo na Siemensu. U CDG taky vidím jen začátky a konce, ale na ČRA vidím všechno a je to bez háčků a čárek. Koukal jsem se do těch souborů a vypadá to, že CDG jede skutečně v diakritice.

Je divný, že mi to ČRA EPG nechodilo, když jsem měl odpojený disk, ale řekl bych , že je to shoda náhod.

Mám poslední firmware 1.37.4 lemmi-02.

Filip
kockonos (25)|25.3.2005 12:39
2 sochorf

Ahoj Filipe , soubory uz mam , dneska vecer se na to mrknu . Clovece to jsi me tedy zamotal hlavu ze ti jede EPG od CRa . Hele ted jsem z toho nejak zmatenej , ale CRa jedou na 25 kanalu ze jo ?
Jo mimochodem nevim jestli jsi to nekde vycetl , ale je jedna vychytavka u novejsiho FW.Docela me schazelo prime monitorovani kvality signalu a ne porad ladit a koukat.
Zkus si dat Nastaveni -> programy > seradit a pak treti tlacitko ( z tech barevnych ) z leva , a ejhle ono to funguje :-)

Michal
pegecko (11)|26.3.2005 22:46
S firmware 1.37.4. od lemmi, mi nebezela sit, DHCP server mi nepridelil IP ? jako kdyby M740 nevidel. Zpet na 1.29.5 a vse funguje... :OO
kockonos (25)|29.3.2005 08:52
2 sochorf

Cus Filipe . hele jak jem koukal tak bez hacku a carek jede CDG ( viz. tema "Info" tady na foru.CRa proste jedou s diaritikou takze je to zavisle na kodove strance , samozrejme M740AV jich umi zrejme nekolik , ale je otazka jestli se to da zmenit nejakym jednoduchym zbusobem , teoreticky ano , pokud se podari aby v systemu bylo vse hezky cesky zobrazovano,no ale to je beh na dlouhou trat.
Zkusim do toho jejich nemeckeho fora napsat anglicky a uvidim jestli se nekdo ozve.
Michal
sochorf (8)|30.3.2005 12:50
Ahoj Michale,

No vida, každopádně to vypadá, že do bedýnky se EPG dostane. Problém je v prezentaci. Nemyslíš, že to nemusí být jenom kódováním znaků, ale i třeba jiným formátem dat EPG? Jsem zvědav, jestli bude u Němců nějaká odezva.
Mimochodem, je pro EPG daný nějaký standard pro Int. znaky, nebo to každej zkouší, jak mu přijde pod ruku?

Čau
Filip
kockonos (25)|30.3.2005 22:11
Cus Filipe ,
No teoreticky si myslim ze je pouze problem v systemu a nastaveni fontu a nasledne zobrazeni , protoze zakladni casove udaje zacatku a konce programu ze zobrazuji.No uvidime , uz jsem to tam na to jejich forum lamanou anglictinou napsal , pokud se nekdo chyti tak se rozepisu vice.Idealni by byl Lemmi ( autor tech patchu s ftp telnetem a podobne ) ten to ma asi hodne dore zmaknuty co kde je a kam sahnout.
Dam vedet az se to nejak pohne

Michal
kockonos (25)|31.3.2005 13:10
2 Filip :

Heh koukam ze jsi tam psal taky
:-D
to jsem zvedavej jestli se nekdo ozve :-E
Michal
sochorf (8)|1.4.2005 09:09
No jo, taky jsem si přihřál polívčičku. 8-)

Každopádně, budeme to muset sepsat jako bug a plácnout to sem: http://now-portal.c-lab.de/tracker/?atid=134&group_id=13&func=browse. Ještě jsem našel další diskusi na http://www.digitalnitelevize.cz, kde se cituje odpověď od ČRa. Říkají, že vybrali jedno ze tří možných kódování. Bohužel neuvádějí jaké. Asi bychom si v tom měli udělat jasno, než plácneme příspěvek do bugreportu.

Ahoj
Filip
kockonos (25)|1.4.2005 09:35
:-) No teoreticky by se melo pockat az do uplneho zacatku ostreho provozu vysilani DVB-T , zrejme pak uz bude jasna definice jak bude kodovano , obavam se ze behem testovaciho provozu se na nas kazdej vykasle , vcetne tech vyvojaru firmware.
Me osobne by stacilo bez hacku a carek , nevim proc CRa to mastej v tomhle :-( , docela by me zajimalo jaky prijmac to kodovani cestiny od CRa zvlada v pohode :-)- .

Michal
sochorf (8)|1.4.2005 10:29
Každopádně jsem do ČRa napsal - dal jsem tě na kopii. Tak uvidíme, co z nich vypadne. Zatím mě přisla akorát zpráva "Automatická odpověď v nepřítomnosti" a nic v ní není.

Kdyby to aspoň zmákli tak, že se budou neznámé znaky vynechávat, tak bych byl prozatím spokojenej.

Jo, ještě existují španělské stránky na http://www.m740.com. Pro změnu jsou ve Španělštině... 9-)

Ahoj
F.
kockonos (25)|1.4.2005 10:34
Clovece no joooo , nasel jsem tam malinkatou vlajecku na english version , vlez do jejich fora a threadu co ma nazev ze je v ENG a tam jedno tema 9-) . Teda s tim supportem to bude asi pekne na palici ... asi pujdu radeji nekam do hospody B-)
Jo a ten dotaz na CRa jsem dostal ... dik

Michal
serych (6)|20.4.2005 23:01
Zatim o tehle masince jen uvazuju a v ruce jsem ji nemel, takze se mozna zeptam zcestne.
Kdyz je to na Linuxu a ma to dva USB mastery, jak vidite moznost vrazit do jednoho z USBcek nejakou na linuxech osvedcenou USB/WiFi tycku? WiFi reseni navrzene na strankach Siemensu LAN-WiFi vzduch WiFi-LAN mi pripadne ponekud jako drbani se pravou rukou za levym uchem.

A jeste jeden dotaz? Jaky datovy tok po LANce dava nahravani jednoho MPEG2koveho streamu?

Jakub
ivosh (1)|27.4.2005 08:56
Ahoj vsem,

opravdu se mi tohle zarizeni zalibilo a koukal jsem po NETu, kde se dalo, co to umi.

No a ted muj problem - nekde jsem zahlidl, ze by tahle krabicka mela byt schopna streamingu - tj. ze umi prijimany TV program rozesilat po LAN jako stream tak, ze by se on-line dal sledovat na pripojenych PC. Pritom mi v hlave uvizla technologie VideoLAN ...

Nepotkal jste se nekdo s touto skutecnosti - pokud by to opravdu umelo popisovany streaming (na VideoLAN nelpim), tak si to hnedka koupim ...

Diky za odpoved

Ivo(sh)
zf (5)|12.5.2005 11:15
Zdravím,
mám nasledovný problém: prepojil som M740 (soft. orig. 1.18) s PC cez krížený kábel, nastavil som IP adresu odskúšal som ping a všetko fungovalo. Problém je, že v Media Locator sú ikony zdieľaných diskov šedé a nedajú sa vybrať. Používam Windows XP, nastavil som si v nich IP adresu aj adresár pre zdieľanie (akurát neviem či mám nastaviť aj Gateway - ostatne pri testoch som to skúšal aj s aj bez Gateway a výsledok bol rovnaký), na M740 som si nastavil zdieľaný adresár, ale stále sa nemôžem dostať na PC. Neviem, či je chyba len vo formáte zadávania zdieľaného disku, alebo je to niečo iné. Poraďte.
Dík.
zf
Radeq (277)|12.5.2005 14:06
[quote=zf]v Media Locator sú ikony zdieľaných diskov šedé a nedajú sa vybrať[/quote]

A nepouzivas nejaky firewall nebo filtrovani IP? Mymu Siemensu vadil Kerio Personal firewall, ale kdyz jsem FW vystrcil za router, problem pominul. Jinak nevim. Krizeny kabel jsem nikdy nezkousel, vzdycky jen pres switch (doporucuju), ale to by snad melo byt stejne.
zf (5)|13.5.2005 08:42
Zdravím,
používam firewall Kerio, skúsil som ho odinštalovať, ale nepomohlo to. Stále sa neviem dostať na zdielaný disk. Zaujímavé je, že som skúsil naištalovať najnovší soft 1.37.4 cez sieť v servisnom menu cez tftp a pokus bol úspešný. Predpokladám, že problém bude na strane Win XP SP1, len neviem aký.
Vo WinXP mám nastavený zdieľaný adresár D:\dvb, formát FAT32. V akom formáte sa zadáva zdieľaný disk v M740: neviem či je to "\\192.168.1.10\dvb", alebo len "dvb" alebo "D:\dvb" ... ?
Vďaka za radu.
zf
Radeq (277)|13.5.2005 08:57
zf: Ve Winech si proste nadefinujes novy share vybraneho adresare, a pojmenujes si ho napriklad "PVR". K tomu sharu samozrejme musis povolit uzivatelsky pristup napr. uzivateli "M740" s heslem "heslo" (doporucuji ho vytvorit).

Do M740 pak zadas jen jmeno tohoto sharu, cili "PVR". IP adresa se zadava zvlast, a to v normalnim tvaru "a.b.c.d" napr. "192.168.1.10". Jmeno uzivatele "M740" a heslo "heslo". A pak to funguje :-).

Firewall nemusis odinstalovavat, staci ho vypnout (Admininstartion -> Disable). Fak to tomu vadi i kdyz udelas specialni filtr na tu sluzbu pruchozi. Nechapu... 9-)

P.S. Ja mam porad jeste verzi 1.29.5 #Lemmi 2 a zatim moc duvodu k upgradu nemam, v pohode. Jedine snad kdyby novejsi FW umel radia a ceske EPG, ale to asi jeste neumi, ze?
clee (6592)|13.5.2005 09:12
v keriu musis mit povolenej pristup do duveryhodny zony, v preddefinovnajch muzes tuhle zonu naklepat po jednotlivejch IP nebo rozsahech
serych (6)|13.5.2005 11:39
P.S. Ja mam porad jeste verzi 1.29.5 #Lemmi 2 a zatim moc duvodu k upgradu nemam, v pohode. Jedine snad kdyby novejsi FW umel radia a ceske EPG, ale to asi jeste neumi, ze?[/quote]

On Gigaset neumi radia??? To snad ani neni mozny ne?
Mam ho na ceste a tohle by me docela hrube zklamalo. V tuto chvili mi nejde ani tak o nahravani radii, jako o proste pusteni radia na audio vystup.

Diky za info

Jakub
Radeq (277)|13.5.2005 12:02
[quote=serych]On Gigaset neumi radia??? To snad ani neni mozny ne?
Mam ho na ceste a tohle by me docela hrube zklamalo. V tuto chvili mi nejde ani tak o nahravani radii, jako o proste pusteni radia na audio vystup.[/quote]

Bohuzel, v Nemecku radia v DVB-T nevysilaji (jen v DAB), takze zatim soucasny firmware radia neumi :-(. Predpokladam, ze jakmile se to vic rozsiri do UK, Finska a jinde, bude novej firmware radia umet taky.
zf (5)|16.5.2005 09:36
Zdravím všetkých,
1. Win XP
znovu som späť aj s problémom so zdieľaním disku. Cez víkend som robil rôzne pokusy, ale výsledok bol rovnaký - nedá sa mi sprístupniť zdieľaný disk na PC. Prekontroloval som užívateľké meno, heslo, gateway, IP adresu, nastavil zdieľanie a povolil rw prístup, ale bezvýsledne. Ping funguje. Spustil som aj analýzu ethernetových paketov cez nejaký Network analyzer - tam som našiel jednu chybovú hlášku "Access denied". Nerozumiem tomu, pretože user a password sú podľa mňa zadané správne.
2. Linux - Fedora Core
Skúsil som potom Linux. V Sambe som nastavil adresár na zdieľanie a pridal užívateľa a M740 ožil a ja som videl adresár na PC. Problém nastal, keď som chcel nahrávať - všetko vyzeralo OK, stačil som REC, vybral dĺžku nahrávania, potvrdil OK, ale keď som pozrel do PC, nebol tam žiadny súbor. Keď som na zdieľaný disk nahral nejaký mpg súbor, išiel bez problémov prehrať cez M740. Tiež som spustil analýzu ethernetu a skrátený výpis je tu:
Query Information Disk Request
Query Information Disk Response
1049 > netbios-ssn [ACK] Seq=379 Ack=370 Win=63712 Len=0 TSV=669350 TSER=7025852
Trans2 Request, QUERY_PATH_INFO, Info Standard, Path: \0001E3FAD7DD_1116190090.fmpg.000.mpg
Trans2 Response, QUERY_PATH_INFO, Error: File not found (pathname error)
Create Request, Path: \0001E3FAD7DD_1116190090.fmpg.000.mpg
Create Response, Error: File not found (pathname error)
Trans2 Request, QUERY_PATH_INFO, Info Standard, Path: \0001E3FAD7DD_1116190090.fmpg
Trans2 Response, QUERY_PATH_INFO, Error: File not found (pathname error)
Create Request, Path: \0001E3FAD7DD_1116190090.fmpg
Create Response, Error: File not found (pathname error)

Celý súbor prikladám.
Vyzerá to, ako keby nevedel vytvoriť súdor na disku, pričom užívateľ má povolené aj zapisovať.

Vďaka za každú radu.
zf
Radeq (277)|19.5.2005 13:47
A co ten firmware? Mas tam uz 1.29.5 Lemmi nebo porad nejaky jiny? Podle me to s 1.29.5 musi fungovat.
zf (5)|20.5.2005 16:19
Vyskúšal som všetky verzie firmwaru (okrem 1.12), aj originál Siemens aj Lemmi, mal som tam aj 1.29.5.lemmi-04, ale bez výsledku. Momentálne tam mám 1.37.4.lemmi-06 a skúšam namontovať disk ručne cez telnet. To sa mi aj podarilo, ale neviem ako mám nastaviť M740 v MENU zdieľanie, pretože tam nič nevidím, aj keď som namontoval disk do /var/media/PC1. Cez vikednd budem robiť zas pokusy, dúfam, že to rozchodím.
zf
pegecko (11)|21.5.2005 10:48
Zdravim,
resim to same. pres router se dostanu m740 na ext. hdd. - PC2. ale, status M740 udava:
PVR accesory : no
PVR capacity: < 1GByte ???
Recording capacity: 0.1 hours ???
veskere nastaveni je pohode, ale na record me to nepusti.
Hdd je samozrejme prázdny, kapacita 250G. mam tam nahrany film pres USB - v media locatoru je videt, ale kdyz ho spustim obraz zcerná a zobrazuji se jen ikony play a pause ale zaznam vubec nenabehne. chova se to stejne i pri jine verzi firm.
Rados_tvf (7)|23.5.2005 14:34
Ahoj, uvazuju o tom Siemensu, ale to posledni, co bych s nim chtel delat je upgradovat firmwary. Podle teto diskuse to nevypada na bezproblemovou zalezitost. Takze jednoducha otazka: funguje to dobre? Diky.
zf (5)|24.5.2005 09:27
Zdravím,
tak sa mi to konečne podarilo rozchodiť nahrávanie, aj keď zatiaľ len pod Win XP. Už som bol v úzkych a tak som preinštaloval celé XP, nastavil zdieľanie a ono to začalo nahrávať. Kde bol problém predtým, na to som neprišiel.
Pod Linuxom mi zatiaľ nechodí nahrávanie, v statuse vyhlasuje

PVR capacity =0GB,
Recording capacity: 0hours

Budem sa s tým ešte zabávať a uvidím.
Majte sa.
zf
viperx (2)|26.5.2005 10:33
Zdravim
tak koukam ze nahravani na router ma kterym bezi samba je zatim problem, ale verim ze se to da vyresit :-)
Uvazuju ted o porizeni tehle hracky :-) a to nahravani na sambu je pro me dulezity.
Ale zajima me este jedna vec, da se nahravani naprogramovat pres eb rozhrani? To by byla super vychytavka. Respektive pres nakej skriptik by to taky stacilo, z routeru si to uz cronem spustim :-)

Diky za odpoved
Petr
ladus (6)|27.5.2005 16:04
Ahoj vsichni, vidím že jste dost na úrovni a protože mě přístroj zaujal, tak jsem se rozhodl Vás poptat na pár věcí.

První dotaz mám dotaz ohledně velikosti a typu externího HDD, který můžu připojit k M740.
Pokud bych tam chtěl připojit SEAGATE ST3300801RK 300 GB externí 7200rpm USB 2.0+FIREWIRE nastane nějaký problém? Na některých Web stránkách jsem viděl maximální omezení velikosti disku.

Dál jsem se chtěl zeptat (po pročtení diskuze) zde je opravdu velký problém, když nemá Siemens SCART s RGB nebo to ani nepoznám? Pokud to problém je tak to řeší připojení přes S-Video konektor?

Poslední dotaz je, že jsem nikde nenašel jak vypadá DVB-T teletext. Je to stejný jako u současnýho analogovýho TXT nebo se to nějak zásadně liší.
Jak je to s TXT u Siemensu = má to nějakou paměť na stránky?

Díky za odpovědi. Asi se Vám budou zdát otázky banální, ale rozhoduju se, že bych ho koupil a nerad bych šáhl vedle.
Každému kdo mi fundovaně odpoví, tak předem děkuji za odpověď.

Přeji všem hezký víkend.
Lada
Radeq (277)|2.6.2005 08:57
2viperx: Ja zadnej problem s nahravanim na masinku se Sambou nemam. Jedu na tom uz asi 2 mesice. Musi se samozrejme nakonfigurovat tak, aby se to tvarilo jako disk pod winama. HW viz predchozi prispevky.


2ladus: O zadnym omezeni, nevim, ale podle me tam cpat vic jak 120 GB nema cenu. Mas nejakej rozumnej duvod formatovat 300 GB disk do jinak celkem nepouzitelnyho FAT32 (z licencnich duvodu M740 nic jinyho nepodporuje)?

Jak CVBS tak S-Video vystup je hodne kvalitni. Podle myho to okem nepoznas.

Teletext je uplne stejnej kvuli kompatibilite s analogem a zrejme jinej nebude. Navic pak ale pribydou nejaky interaktivni aplikace bez vyraznejsiho grafickyho omezeni. Pamet na stranky nevim, ale zatim neumi cestinu (mrvi znaky s diakritikou), takze nic moc.

Btw. nezkousel uz jste nekdo k Siemensu M740 Synology DS-101? Tahle masinka vypada na domaci pouziti nejen k M740 fakt dost zajimave (pokud funguje, ale podle popisu by snad mela).
raal (31)|23.6.2005 17:19
Poradte, kde jej koupit za dobry peniz. Diky. [email]raal@centrum.cz[/email]
Radeq (277)|23.6.2005 17:32
[quote=raal]Poradte, kde jej koupit za dobry peniz. Diky. [email]raal@centrum.cz[/email][/quote]
Jestli myslis servrik Synlogy, zalezi co je za dobry peniz. Da se sehnat za 5500 Kc bez disku a za 7300 Kc se 120 GB diskem (oboje bez DPH). Reklamu uz ale radsi nikomu delat nebudu. Zkus nejakej vyhledavac. 8-)

P.S. Ted o vikendu si 120 GB verzi pujcim a testnu. Dam pak vedet jestli to s M740 slape.
Radeq (277)|27.6.2005 11:37
Tak jsem si pujcil Synology DS-101 se 120 GB a muzu konstatovat, ze funguje se Siemensem M740 uplne v pohode :BB:. Oproti mymu dosavadnimu servriku (viz starsi casti tohoto tematu) je mnohem rychlejsi (hlavne smerem do PC je to znat), chladnejsi, spolehlivejsi v uspavani disku (u fs se mi obcas disk budil i sam od sebe), koneckoncu i hezci (fs mame jiz tradicne v loznici :-)) a navic ma vestavenej print server a tlacitko na vysati pameti z digifotaku (mozno vzit s sebou na dovcu, 120 G snad nenafotim :-E).
Jsem nadsen, takze jak pravi klasik (Shrek2): "nechame si ho" 8-)

Tech. info: Mam to vsechno propojeny normalne pres LAN switch 10/100, vnutil jsem synkovi (alias Synology) pevnou IP, ale umi i DHCP (default), nastavuje se pres web (setup dodany na CD). Na M740 se pak jen zada IP, share=public, user=guest bez hesla (vse lze zmenit) a hned to slape (obsah group je nepodstatny). Pokud je zajem o dalsi podrobnosti, co budu vedet, reknu.
raal (31)|29.6.2005 14:58
Dnes mi konečně přišel domů, ale z novým FW, a jednak se to kouše a nevidim sit. Mohl by mi někdo poslat odkaz, kde stahnu funkcni FW, nebo poripade poslat. Dikz [email]raal@centrum.cz[/email]
Radeq (277)|29.6.2005 15:07
http://dvbtshop.net/update/1.29.5.lemmi-02.zip ten mi funguje uz asi 2 mesice v pohode.
raal (31)|29.6.2005 20:18
Zkoušel jsem nahrat starsi FW pre novejsi, a po nejake dobe mi to vyhodilo chybu instalace. Muze mi nekdo poradit, jak to udelat. A jeste jeden dotaz, kdyz mam DVB zapnuty, tak mi stale zhasina ten oranzovy pasek a rozina. Nevim, jestli je to normalni, ale mi to leze na nervy. Diky. RAAL
Radeq (277)|29.6.2005 20:33
No jasne, to nejde, Siemensove patchnuty firmwary nepripoustej. Nastesti je tu jeste moznost tvrdyho resetu. To se dela tak, ze asi 4x po sobe pripojis sitovou snuru a zase ji odpojis, v intervalech asi 2 s (fakt to neni vtip). Kdyz zdroj nakonec definitivne pripojis, nabehne servisni menu, jehoz jednou volbou je natazeni novyho FW z disku. Odtud uz to vezme jakoukoli starsi verzi a mas klid :BB:.
raal (31)|29.6.2005 20:35
Tak jdu to zkusit ?!?! Drž mi palce. raal
raal (31)|29.6.2005 20:52
:-) Takze FW probehl bez problemu, ale pokud chci nastavit sdileni na disk v pocitaci, tak jsem vedle. Adresu mam pridelenpu, z kompu si na ni bez problemu pingnu, ale vic nedokazu. Ani z prijimace, ani z PC se nespojim. Zadny faerwool nepouzivam, krome toho, co je ve W XP. Diky za info. raal :-(((
Radeq (277)|29.6.2005 21:10
A co Telnet a FTP (root@root)? Jedou?

Pingnout bohuzel nestaci. Jestli nemas firewall, je to divny, mne to teda s W2K (a i s Linux+Samba) jede uplne v pohode. WinXP nemam, ale myslim, ze maj implicitne zapnuty nejaky filtry na TCP porty, quli virum a hackerum. Zkus se jeste mrknout do nastaveni TCP/IP v Control panelu. Pokud bys mel moznost zkusit pripojit tentyz disk z jinyho PC (treba NB) se stejnym loginem, mozna bys poznal na ktery strane je chyba.

Jo, taky je potreba na M740 chvilku pockat (jeste tak 30s po startu obrazu a zvuku), on totiz kazdej login chvilku trva.

A hlavne nedavej do IP adresy v nastaveni sharu v M740 zadny mezery! To uz tu jednou bylo :-).
raal (31)|29.6.2005 21:14
Jeste jedno upresneni, v 740 ve share chce nastavit jmeno, heslo a podobne kraviny. Z ceho u toho ale vychzet. Disk mam sdileny, v siti jej normalne vidim, ale nemam zapnutou zadnou restrikci, co se tyce hesla, ci jmena. Kdyz spustim na pc NetDrive, tak se dostanu primo 740 a vidim strukturu adresaru atd. raal
Radeq (277)|29.6.2005 21:33
No jo to bude ono, to jsi nerekl ze to mas takhle zmasteny. Teda nechci radit, ale ja bych tam teda na tvym miste radsi nejakyho normalniho usera vytvoril, pridelil mu na ten share vsechny prava a v M740 ho vyplnil tak jak je ve slusnych rodinach zvykem. A kdyz uz chces skrblit userama (mas pro to nejakej rozumnej duvod?), prihlasuj ho teda jako Administrator (u toho se ale na M740 docela naklikas :-E). Uvidis, ze to pak pujde. Bez usera ani ranu :-I.
P.S. Co myslis pojmem NetDrive? Nic mi to nerika. Myslis Ximeta NDAS NetDisk, nebo vlastne?
raal (31)|30.6.2005 09:08
Ten NetDrive je na zpusob FTP. Co se tyce uctu, pouzivam administratorsky ucet, ale ani s timto mi to neslo nahodit. Vytvoril jsem si dalsi ucet, pouze pro M740AV, a disk jsem priradil k tomuto uctu, nastavil jsem vse v 740 a media locatoru vidim PC1 ale pouze sede, bez moznosti pristupu. Dik za radu. RAAL