Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

SAMSUNG LE40C650 - zkušenosti a vše okolo

dodulo (3)|8.6.2010 18:02
mam nasledovny problem :(

Vlastnim Samsung LE40C650
Yamaha DVD-S557
http://www.superfi.co.uk/images/DVDS557-rear-1000x149.jpg
a aj
Receiver Yamaha RX-457
http://www.son-video.com/images/static/Rayons/HomeCinema/AmpliAV/Yamaha/RX-V457/RXV457back_TG.jpg

problem nastava vtedy ked DVD chcem prepojit s TV. Do DVD zapojim component cable a druhe konce do TV, TV mi stale vypisuje, ze nanasiel ziadny signal na Component vstupe ( zvuk mam porieseny cez Optical do receiveru ) vie mi niekto poradit co mam zle zapojene? resp. ci to nejak nemusi ist z DVD do receiveru a z neho do TV? Ale preco by to nemalo ist zapojit cez component cable napriamo? dakujem pekne za Vase odpovede :)
Miliondj (7)|8.6.2010 18:11
Stal jsem se o víkendu šťastným majitelem této LCD TV. Vzhledem k tomu, že jsem přešel z pravěku do součastnosti (z 82cm CRT TV Panasonic - cca 10 let starý) tak se mi zdá skoro všechno skvělé a barevné.
Příjemně překvapil i obraz z SD signálu z UPC přes scart (nyní již přes ten nový HD PVR připojeno scartem - pocitově méně kostiček v obraze - PVR upscaluje výstup) , které je naprosto vpohodě až na Sport 1, který je při fotbale dost kostičkovaný okolo hráčů (za stejného nastavení).
-
Hry - někdo si stěžoval na input lag, ale i bez nastavení na hry (zapomněl jsem) se dal fotbálek i BF Bad Company 2 hrát úplně bez problémů (přes HDMI ve 3 slotu je tam HDMI/DVI).
HD filmky z PC naprostá krása, žádný mazání a kostkování, oproti starému CRT až neuvěřitelná hloubka obrazu (např. Baraka v 720p kvalitě - doporučuji).
-
A jaké používáte nastavení barev? Já experimentuju, ale u různé kvality SD signálu se mi zdá, že by bylo třeba ladit u každého kanálu trochu jinak... Až na vyjímky nepoužívám dynamický kontrast, to se mi zdá divný.
Nejčastějí používám režim obrazu Přirozený, podsvícení na 17, ale není to ideální na všechno v
TV...
-
Včera zapojena lanka - Google Maps (super!),Youtube, Facebook, Picasa, twitter, asi 10 her +15 trialu. Pouzivam Maps a Youtube bez problemu (mimo zadavani pismenek ovladacem, coz je pruda).
Nepodařilo se mi spustit Share Manager na Windows 7 tak jedu přes Wokenní media center a jde to.
-
Jediný větší nedostatek - nejsou analog audio výstupy. Mám starší technics věž, který má skvělý zvuk, ale jen analogové vstupy. Hnát to do věže přes sluchátkový výstup TV je dost šílenost, ale jiné řešení nemám (PVR má výstup jen HDMI 1x a 1x scart - asi pořídim redukci scart - cinche...)
jis (1301)|8.6.2010 18:53
[quote=dodulo;285110]problem nastava vtedy ked DVD chcem prepojit s TV. Do DVD zapojim component cable a druhe konce do TV, TV mi stale vypisuje, ze nanasiel ziadny signal na Component vstupe ( zvuk mam porieseny cez Optical do receiveru ) vie mi niekto poradit co mam zle zapojene?[/quote]A aktivoval jsi vůbec ten komponentní výstup v menu DVD? Nemáš stále aktivní výstup SCART/RGB?
jis (1301)|8.6.2010 18:59
[quote=Miliondj;285111]přešel jsem z pravěku do součastnosti (z 82cm CRT TV Panasonic - cca 10 let starý) tak se mi zdá skoro všechno skvělé a barevné.[/quote]To zas nebyl až takový "pravěk" ;).

[quote=Miliondj;285111]Příjemně překvapil i obraz z SD signálu z UPC přes scart (nyní již přes ten nový HD PVR připojeno scartem - pocitově méně kostiček v obraze - PVR upscaluje výstup)[/quote]Naopak analogové propojení, byť přes RGB SCART je "pravěk". Přejdi na HDMI, jak jen to půjde a uvidíš další podstatný rozdíl a to nejen v kvalitě obrazu.
Duncan66 (140)|8.6.2010 19:34
rad bych se majitelu letosni rady C zeptal, zda jde pres servisni menu upravit zpozdeni audia na jednotlivych vystupech, jako to slo u rady B?
dodulo (3)|8.6.2010 20:00
dakujem za radu, totizto DVD nie je moje tak som nemohol hned skusit, cize to mam spravit nasledovne, ze pripojit DVD cez Scart ku TV a potom v menu "aktivovat" component vystup? :) nevedel som, ze nieco take treba urobit este raz dakujem dnes tom budem moct vyskusat
jis (1301)|8.6.2010 21:07
[quote=dodulo;285134]dakujem za radu, totizto DVD nie je moje tak som nemohol hned skusit, cize to mam spravit nasledovne, ze pripojit DVD cez Scart ku TV a potom v menu "aktivovat" component vystup? :) nevedel som, ze nieco take treba urobit este raz dakujem dnes tom budem moct vyskusat[/quote]Asi tak nějak ;). V každém případě se podívej do návodu, základní propojení a nastavení bývá hned na začátku. Pokud ho již používal někdo jiný, tak se optej, jak měl DVD nastaven a přes jaký kabel byl připojen. V postupu v návodu totiž mohou počítat s jiným výchozím nastavením.
jis (1301)|8.6.2010 21:31
[quote=Duncan66;285131]rad bych se majitelu letosni rady C zeptal, zda jde pres servisni menu upravit zpozdeni audia na jednotlivych vystupech, jako to slo u rady B?[/quote]Někdo z majitelů C modelu uváděl, že zpoždění zvuku lze na rozdíl od řady B nastavovat přímo v menu. Jak to tedy vlastně je?
jis (1301)|8.6.2010 21:54
Zajímalo by mě, jak u řady C funguje rezervace programů v EPG. U řady B se 5 minut předem uprostřed obrazovky zobrazí upozornění, že za 5 minut se TV přepne na příslušný program. Toto okénko, pokud nezmačkneme Enter/Exit, je zobrazeno 1 minutu. Je docela otravné pokaždé hledat DO, aby se upozornění zrušilo. Nevyřešili to již nějak inteligentněji? Např. zkrácením doby po kterou je upozornění zobrazeno, nebo přemístěním dialogu na okraj obrazovky?
Duncan66 (140)|8.6.2010 22:53
[quote=jis;285153]Někdo z majitelů C modelu uváděl, že zpoždění zvuku lze na rozdíl od řady B nastavovat přímo v menu. Jak to tedy vlastně je?[/quote]

diky za tip, stahnul jsem manualy a umi to jak C550 tak i C650 a to je hodne dobra zprava.
jis (1301)|8.6.2010 23:23
[quote=Duncan66;285159]diky za tip, stahnul jsem manualy a umi to jak C550 tak i C650 a to je hodne dobra zprava.[/quote]To mne vede k dalšímu dotazu:
U řady C již není na rozdíl od řady B přiložen tištěný manuál, ani není elektronická příručka na přibaleném flash disku?
dodulo (3)|8.6.2010 23:52
[quote=jis;285148]Asi tak nějak ;). V každém případě se podívej do návodu, základní propojení a nastavení bývá hned na začátku. Pokud ho již používal někdo jiný, tak se optej, jak měl DVD nastaven a přes jaký kabel byl připojen. V postupu v návodu totiž mohou počítat s jiným výchozím nastavením.[/quote]

tak bolo to ako si hovoril, DVD som prepojil cez scart, zapol som component vystup a uz to ide :), ale este sa mi nepodarilo rozchodit zvuk ten necham na zajtra, ten som mal prepojeny optikou, a tiez je v menu DVD polozka kde sa nastavuje vystupne AUDIO a skusil som vsetky nastavenia, ale zvuk mi nesiel, ale este poskusam zajtra :), no obraz je naozaj pekny
JUCE (265)|9.6.2010 08:41
[quote=jis;285162]To mne vede k dalšímu dotazu:
U řady C již není na rozdíl od řady B přiložen tištěný manuál, ani není elektronická příručka na přibaleném flash disku?[/quote]

Tlačený manuál je pribalený (aspoň pri C670 som ho mal) vo viacerých jazykoch. Avšak žiaden elektronický manuál na USB a ani na CD nie je pribalený.
Inak prečítanie priloženého papierového manuálu bolo hneď prvá vec, ktorú som urobil po vybalení z krabice :)
JUCE (265)|9.6.2010 08:50
[quote=Duncan66;285159]diky za tip, stahnul jsem manualy a umi to jak C550 tak i C650 a to je hodne dobra zprava.[/quote]

Presne tak, je možné nastaviť oneskorenie v menu / Zvuk / Dodatočné nastavenie / Výstup SPDIF / Oneskorenie zvuku: Napravte nesúlad zvuku a videa pri sledovaní TV alebo videa a počúvaní výstupu digitálneho videa pomocou externého zariadenia, ako je AV prijímač. Str.18. Presnú max. hodnotu som v rýchlosti nenašiel (môžem doplniť neskôr), príp. si budete môcť prezrieť moje video, ktoré prechádza celé menu TV. Už ho mám aj zostrihané, tak ho tu snáď pridám v týchto dňoch.

Edit: Štandardná hodnota pri nastavení oneskorenia je 60 a maximálna je 250, pridáva sa po +/-10.
JUCE (265)|9.6.2010 08:53
[quote=jis;285155]Zajímalo by mě, jak u řady C funguje rezervace programů v EPG. U řady B se 5 minut předem uprostřed obrazovky zobrazí upozornění, že za 5 minut se TV přepne na příslušný program. Toto okénko, pokud nezmačkneme Enter/Exit, je zobrazeno 1 minutu. Je docela otravné pokaždé hledat DO, aby se upozornění zrušilo. Nevyřešili to již nějak inteligentněji? Např. zkrácením doby po kterou je upozornění zobrazeno, nebo přemístěním dialogu na okraj obrazovky?[/quote]

Toto ti odskúšam, ale určite môžem povedať, že okienko sa tam určite zobrazuje na nejaký čas pravdepodobne 5 min pred začatím naplánovanej relácie. Na ako dlho neviem - odskúšam a napíšem.

Edit: Po naplánovaní TV programu/relácie/filmu (napr. seriál na JOJke) sa 5 minút pred začatím naplánovanej udalosti zobrazí okno (viď. obrázok v prílohe), ktoré je tam zobrazené presne 1 minútu a ak nič nepotvrdím, tak sa presne v naplánovaný čas prepne TV z aktuálne sledovaného kanála (napr. Markíza) na naplánovanú udalosť - prepne sa automaticky na požadovaný resp. naplánovaný TV kanál (napr. JOJ). To platí, ak sledujem iný kanál (napr. Markíza) ako ten, na ktorom mám naplánovanú udalosť (napr. JOJ). Čiže ak sledujem ten istý kanál (napr. JOJ) ako aj ten, na ktorom pôjde naplánovaná udalosť (napr. JOJ), tak sa žiadne okno nezobrazí. Iba sa v čase začatia naplánovanej udalosti zobrazí v ľavom hornom rohu info o kanály, ako keď prepínam kanály.
Ak po zobrazení okna kliknem na "NIE", tak sa už nič neudeje. Nič sa neprepne a nič nezobrazí. Pozerám stále ďalej ten istý kanál.

Edit2: Doplnená foto, na ktorej je lepšie vidieť zobrazenie okna pre plánovanie.
s02-Planovanie.jpg s03-Planovanie-velky.jpg
dogs (351)|10.6.2010 23:47
[quote=jis;284871]Pokud se ptáš čerstvých majitelů LE40C650, tak na to je možná příliš brzo, řada z nich ani nestihla přečíst návod, alespoň podle dotazů zde :).

Já sám jsem na novou "placatou" TV myslel cca od roku 2006, vždy koncem roku jsem obrazil obchody, abych získal představu naživo a pak jsem studoval na netu a závěr byl po dva roky stejný: Ještě je to zbytečně drahé a nedokonalé. Teprve koncem roku 2008 jsem usoudil podle avizovaných nových modelů, že budou stát za úvahu nové PDP Panasonic a nové LCD Samsung, obě řady vypadaly alespoň papírově velmi dobře. Když se objevily na jaře 2009 na trhu, tak mne naživo i dle recenzí přesvědčil Samsung, pak jsem měl náhodou štěstí na dobrou cenu a koupil jsem LE40B750 cca o půl roku dříve, než jsem plánoval. Vybíral jsem dlouho a trpělivě a nyní vím, že se mi to povedlo, viz enormní popularita modelů B650/B750. Uplynul víc jak rok a TV mezitím po stránce firmware a software uzrála. Postupně jsem k ní pořídil i adekvátní příslušenství a spokojenost dále narostla. To je mimochodem velmi důležitá věc, TV jen sama o sobě nebo analogově propojená se starým vybavením (např. přes SCART), to prostě není ono.

Jinak musím říci, že ptát se, jak jsou lidé spokojeni se svým výběrem čehokoliv je věc dost ošidná. Kdo z nich ti upřímně řekne, udělal jsem chybu, je to nedodělek, za ty prachy to vůbec nestojí, atp. ;). Navíc, kdo z nás má zkušenost alespoň s několika aktuálními modely, aby mohl srovnávat a radit. Závěr si prostě musí každý udělat sám na základě kvalitních recenzí, popularity daného modelu a vlastní zkušenosti nejen virtuální, ale naživo, nejlépe u známých, u přátel v reálném domácím prostředí. Pro mě samotného byl jedním z rozhodujících momentů návštěva u kamaráda, který je filmový nadšenec a jeho Samsung řady A na mě už v roce 2008 udělal velmi dobrý dojem a to o moc lepší než v obchodech.[/quote]

Díky moc za vyčerpávající odpověď, samozřejmě vím, že každý má jiný názor a jiný úhel pohledu na věc. TV vybírám již několik měsíců a mám načteno, bude to již moje druhá placka, vlastním 4 roky Sony KDL-32V3000 a musím říci že kolikrát zjišťuji že mám doma lepší obraz než mají známí s mnohem novějšími TV.
jis (1301)|11.6.2010 01:27
[quote=JUCE;285175]Edit: Po naplánovaní TV programu/relácie/filmu (napr. seriál na JOJke) sa 5 minút pred začatím naplánovanej udalosti zobrazí okno (viď. obrázok v prílohe), ktoré je tam zobrazené presne 1 minútu a ak nič nepotvrdím, tak sa presne v naplánovaný čas prepne TV z aktuálne sledovaného kanála (napr. Markíza) na naplánovanú udalosť[/quote]A to upozorňovací okno se také zobrazuje uprostřed obrazovky? Pokud ano, je to úplně stejné, jako u řady B.
JUCE (265)|11.6.2010 14:05
[quote=jis;285332]A to upozorňovací okno se také zobrazuje uprostřed obrazovky? Pokud ano, je to úplně stejné, jako u řady B.[/quote]

Áno, presne v strede obrazovky. Skúsim si opraviť aj svoju fotku, aby to bolo hneď na prvý pohľad jasné. Dík za vhodnú otázku ;)
Veduci555 (8)|12.6.2010 14:28
Chalani, ako hladam tak hladam nikde som nenasiel aku ma odozvu (2ms,5ms,8ms) ??? V nemenovanej predajni ma od neho chlapik odhovaral lebo ze vsetky samsung's maju az 8ms odozvu.
jis (1301)|12.6.2010 15:17
[quote=Veduci555;285474]Chalani, ako hladam tak hladam nikde som nenasiel aku ma odozvu (2ms,5ms,8ms) ??? V nemenovanej predajni ma od neho chlapik odhovaral lebo ze vsetky samsung's maju az 8ms odozvu.[/quote]Nemám servisní manuál pro řadu C, ale odezvu známe pro loňské LCD modely (řada B), viz téma o LE40B650: https://www.tvfreak.cz/forum/showpost.php?p=260583&postcount=2157. Lze předpokládat, že pro letošní LCD modely to bude zhruba stejné.

Všechny loňské edge LED modely mají tyto parametry:
Brightness : 500cd/m2
Contrast Ratio : 3000000:1
Response time :3ms
Veduci555 (8)|12.6.2010 18:52
[quote=jis;285476]Nemám servisní manuál pro řadu C, ale odezvu známe pro loňské LCD modely (řada B), viz téma o LE40B650: https://www.tvfreak.cz/forum/showpost.php?p=260583&postcount=2157. Lze předpokládat, že pro letošní LCD modely to bude zhruba stejné.

Všechny loňské edge LED modely mají tyto parametry:
Brightness : 500cd/m2
Contrast Ratio : 3000000:1
Response time :3ms[/quote]

Egde LED ? LE40C650 nieje LED alebo sa mylim?
jis (1301)|12.6.2010 20:02
[quote=Veduci555;285484]Egde LED ? LE40C650 nieje LED alebo sa mylim?[/quote]Já jsem psal o odezvách loňských LCD a edge LED modelů.
Veduci555 (8)|12.6.2010 23:07
[quote=jis;285490]Já jsem psal o odezvách loňských LCD a edge LED modelů.[/quote]

Nooo to pismeno "a" tam chybalo, dakujem ;) Uz mam v tom jasno
lerby (906)|12.6.2010 23:33
[quote=Veduci555;285508]Nooo to pismeno "a" tam chybalo, dakujem ;) Uz mam v tom jasno[/quote]

Len nezabudaj na to, ze sa jedna cisto o orientacny udaj (ak vobec), pretoze metodiku a podmenky merania pozna asi iba vyrobca, ale realita je dost odlisna. Rychlost sa casto dosahuje napriklad agresivnejsim "overdive", co vyustuje casto k prekmitom pri prepinani medzi urovnami. Podobne nerealne su aj udaje o kontraste, alebo pozorovacich uhloch. LED podsvietenie na to nema ziadny vplyv, je to len zdroj svetla.

Co sa tyka kvality obrazu LE40C650 s panelom SQ01, tak urcite parametrovo aj vybavou uspokoji aj stredne narocneho spotrebitela.
Veduci555 (8)|13.6.2010 14:00
Hosi este jedna vec nasiel som za slusnu cenu SAMSUNG LE40B750U1WXXH je to lepsia kupa ako SAMSUNG LE40C650 rozdiel v cene je zanedbatelny len ide o B750 alebo C650...Co vy na to, ktory radsej ?
lerby (906)|13.6.2010 14:15
[quote=Veduci555;285549]Hosi este jedna vec nasiel som za slusnu cenu SAMSUNG LE40B750U1WXXH je to lepsia kupa ako SAMSUNG LE40C650 rozdiel v cene je zanedbatelny len ide o B750 alebo C650...Co vy na to, ktory radsej ?[/quote]

To uz je dilema. C650 je novy s podporou DTS v MKV a vie prepinat zvukove stopy. Ak mas ext prahravac, tak by som bral B750. Ma kvalitnejsi 10bit panel. Hlavne sa zdvihni od internetu a chod si ich do obchodu pozriet nazivo.
jis (1301)|13.6.2010 15:35
[quote=lerby;285551]Hlavne sa zdvihni od internetu a chod si ich do obchodu pozriet nazivo.[/quote]Naprostý souhlas. Sám často zjišťuji, že to, co se mi na netu zdálo nezajímavé, stojí za další zkoumání a naopak. Často jde i o zdánlivě podružný detail, který se stane tváří v tvář podstatným.
Roman Jašek (65)|14.6.2010 11:25
Nazdar Borci, už to tady určitě někde bylo, ale za boha to nemůžu najít. Jak poznám u této TV jaký mám panel ? (SQ1 a jiný)
Díky za pomoc.
Roman
jis (1301)|14.6.2010 11:31
[quote=Roman Jašek;285686]Nazdar Borci, už to tady určitě někde bylo, ale za boha to nemůžu najít. Jak poznám u této TV jaký mám panel ? (SQ1 a jiný)[/quote]Loňská řada B to měla na boční samolepce, byl tam uveden ve třech polích model, sériové číslo a verze LCD panelu (např. Version SQ01).
Veduci555 (8)|14.6.2010 15:12
Bol som dneska pozret v 3 roznych obchodoch a celkom sa mi pozdaval no v tretom obchode som narazail na LE40C652 a rozdiel v cene je cca 35 Eur, v com je 652 lepsia od 650 ? Lebo napr na stranke Samsung.sk momentalne vsetky LCD zmizli, je tam jedina 530 a nic viac :D asi prerabaju stranku alebo co ...
JUCE (265)|14.6.2010 15:27
[quote=Veduci555;285712]Bol som dneska pozret v 3 roznych obchodoch a celkom sa mi pozdaval no v tretom obchode som narazail na LE40C652 a rozdiel v cene je cca 35 Eur, v com je 652 lepsia od 650 ? Lebo napr na stranke Samsung.sk momentalne vsetky LCD zmizli, je tam jedina 530 a nic viac :D asi prerabaju stranku alebo co ...[/quote]

U starších modeloch B bol pri číslovaní jednotiek rozdiel iba v dizajne (farba, stojan a pod.).
vivid.sk (11472)|14.6.2010 15:27
v com je 652 lepsia od 650
v designe :) (JUCE ma predbehol)
Veduci555 (8)|14.6.2010 18:14
Oukej, inak toto som si myslel ale nechcelo sa mi verit ze 35 ecok je vyssia cena len koli "design-u" :D v stredu si idem po C650 teda ...
jis (1301)|14.6.2010 18:20
[quote=Veduci555;285774]Oukej, inak toto som si myslel ale nechcelo sa mi verit ze 35 ecok je vyssia cena len koli "design-u" :D v stredu si idem po C650 teda ...[/quote]Psal jsi, že to byl jiný obchod, mohl mít prostě jinou cenu už jen proto, že měl C652 od jiného dodavatele, z dřívější, nebo naopak pozdější dodávky... Vždyť ceny jsou dnes tak rozdílné zcela běžně.
selvo (7)|15.6.2010 10:06
Všem dobrý den.Jsem od minulého týdne majitelem této TV.Moc by mě zajímalo(nevím zda to zde bylo již probíráno) jak jiní majitelé mají nastavenou TV a jaká je spotřeba.Děkuji
jis (1301)|15.6.2010 10:18
[quote=selvo;285868]Moc by mě zajímalo(nevím zda to zde bylo již probíráno) jak jiní majitelé mají nastavenou TV a jaká je spotřeba.Děkuji[/quote]Když nevíš, tak použij hledání, ohledně spotřeby TV různých značek je zde samostatné vlákno: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=20324.
p2key (8)|16.6.2010 20:49
Chcem sa opYtat ci tv ma aj nastavenie obrazových formátov: Automatický, 16:9, Wide Zoom, Zoom, 4:3, Screen Fit ?.

dakujem
vivid.sk (11472)|16.6.2010 21:24
p2key> ano ma. (nabuduce sa radsej opýtaj :))
libkr (13)|17.6.2010 08:51
Tak jsem se stal majitelem LE40C670. Přechod z CRT je úžasný. Po dvoudenním ladění paraboly a monobloku včera nalezeny ASTRA 19,2 a Hotbird, dnes to chci natočit na Astru 23,5 a zprovoznit Skylink HD. Řeknu Vám, člověk musí být hodně trpělivý, než to naladí......(bez Satfinderu) a Samsung se mohl k nastavení satelitu taky rozepsat více.....

Chtěl bych se Vás zeptat... v internet TV mi nechce najet stránka s GoogleMaps, aplikace je při prvním spuštění v televizi, ale po spuštění se točí kolečko načítání a po nějaké době se vrátí do původní obrazovky. Stejně tak Picassa... najde účet, vyhledá adresáře, ale fotografie nezobrazí s hláškou "rušení sítě".

Youtube přitom funguje normálně... chyby se objedvují i u US Today...

Připojeno LAN kabelem k D-LINK DIR-655 a firewall vypnut.

Děkuji za postřehy
p2key (8)|19.6.2010 08:12
Aky kabel potrebujem na prepojenie tv/pc?.Je sucastou balenia?.Je tv vhodny na hranie pc hier?.
Dakujem
Miliondj (7)|19.6.2010 09:50
[quote=p2key;286407]Aky kabel potrebujem na prepojenie tv/pc?.Je sucastou balenia?.Je tv vhodny na hranie pc hier?.
Dakujem[/quote]
Ahoj, na TV hraju v pohodě, a kdyby se ti to nezdálo na normál, je tam i herní mod. Spoždění s nezaznamenal ani poři běžným modu obrazu.
Připojuju očítač přes HDMI.
Miliondj (7)|19.6.2010 09:52
Mám telku v síti a funguje to celkem dobře (psal jsem už o tom). jen bych potřeboval vědět, jaký formát mkv nebo jiných HD filmů mi telka přeghraje, zatí, je to tak 50:50 jestli to zbaští nebo ne. Jeden kolega mi říkal, že vše převádí do MP4 a nemá se samsungem problém.
-
Jaký program na převod formátu mi doporučíte?
Předem díky.
pratel (13)|19.6.2010 22:32
En3Rgie (2)|20.6.2010 13:49
Dobrý den, dočetl jsem se, že má tato televize určité zpoždění při hraní her z konzole. Konkrétně 45 ms. Máte s tím někdo určité zkušenosti? Rozhoduji se mezi LE**C650 a nějakou neopdp plazmou. Plazmy mají Imput lag jen 16 ms, což je o 2 snímky zpoždění méňě. C650 má 3 snímky zpoždění (1 snímek je asi 16,7 ms). Zaujaly mě ale podporované formáty videa z flash. Předem děkuji za odpověď.
p2key (8)|22.6.2010 19:56
Aky je vlastne rozdiel Samsung LE40C650K1WXXH a SAMSUNG LE40C650L1WXXH ?.
p2key (8)|22.6.2010 21:52
[quote=En3Rgie;286579]Dobrý den, dočetl jsem se, že má tato televize určité zpoždění při hraní her z konzole. Konkrétně 45 ms. Máte s tím někdo určité zkušenosti? Rozhoduji se mezi LE**C650 a nějakou neopdp plazmou. Plazmy mají Imput lag jen 16 ms, což je o 2 snímky zpoždění méňě. C650 má 3 snímky zpoždění (1 snímek je asi 16,7 ms). Zaujaly mě ale podporované formáty videa z flash. Předem děkuji za odpověď.[/quote]

Skus precitat toto
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le40c650-20100506527.htm
JUCE (265)|22.6.2010 22:30
[quote=libkr;286181]
Chtěl bych se Vás zeptat... v internet TV mi nechce najet stránka s GoogleMaps, aplikace je při prvním spuštění v televizi, ale po spuštění se točí kolečko načítání a po nějaké době se vrátí do původní obrazovky. Stejně tak Picassa... najde účet, vyhledá adresáře, ale fotografie nezobrazí s hláškou "rušení sítě".

Youtube přitom funguje normálně... chyby se objedvují i u US Today...

Připojeno LAN kabelem k D-LINK DIR-655 a firewall vypnut.

Děkuji za postřehy[/quote]

Skús v Internet@TV v nastaveniach / vlastnosti / spustiť "Skontr.rýchl.vášho internetového pripojenia" alebo v hl. menu TV / nastavenia / sieť / spustiť "test siete", že čo ti napíše.

[quote=p2key;286407]Aky kabel potrebujem na prepojenie tv/pc?.Je sucastou balenia?.Je tv vhodny na hranie pc hier?.
Dakujem[/quote]

Kábel odporúčam DVI to HDMI, ktorý však nie je súčasťou balenia.

[quote=Miliond]
Mám telku v síti a funguje to celkem dobře (psal jsem už o tom). jen bych potřeboval vědět, jaký formát mkv nebo jiných HD filmů mi telka přeghraje, zatí, je to tak 50:50 jestli to zbaští nebo ne. Jeden kolega mi říkal, že vše převádí do MP4 a nemá se samsungem problém.
-
Jaký program na převod formátu mi doporučíte?
Předem díky.[/quote]

Ja som skúšal niekoľko mkv filmov a s ani jedným som nemal problém, resp. doteraz som nemal film, ktorý by som na tejto TV neprehral. Pošli info z Mediainfo z filmu, ktorý ti nejde prehrať a môžeme to porovnať s tými mojimi. Inak nerozumiem, prečo spomínaš sieť? Ty myslíš, že ti nejdú prehrávať filmy cez SAMSUNG PC Share Manager? Alebo filmy priamo z USB cez TV?

[quote=En3Rgie;286579]Dobrý den, dočetl jsem se, že má tato televize určité zpoždění při hraní her z konzole. Konkrétně 45 ms. Máte s tím někdo určité zkušenosti? Rozhoduji se mezi LE**C650 a nějakou neopdp plazmou. Plazmy mají Imput lag jen 16 ms, což je o 2 snímky zpoždění méňě. C650 má 3 snímky zpoždění (1 snímek je asi 16,7 ms). Zaujaly mě ale podporované formáty videa z flash. Předem děkuji za odpověď.[/quote]

Tak ako píše p2key je na tom odkaze veľmi veľa informácií ohľadom týchto TV (oveľa viacej a oveľa odbornejších ako na mojej stránke) a taktiež tam píšu, že táto TV nie je vhodná pre náročných hráčov. Tých 45ms je veru dosť a zdá sa mi to zvláštne, pretože pri modeloch B uvádzali nižšiu latenciu (chalani z fóra to vyčítali zo servisného manuálu). Ale možno sa len mýlim.... nie som v tomto úplne doma

[quote=p2key;286934]Aky je vlastne rozdiel Samsung LE40C650K1WXXH a SAMSUNG LE40C650L1WXXH ?.[/quote]

Nie je to iba rozdelenie podľa regiónov? Že pre ktorý región resp. krajinu je TV určený?
En3Rgie (2)|23.6.2010 00:29
[quote=p2key;286950]Skus precitat toto
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le40c650-20100506527.htm[/quote]
tento test pročítám do podrobna, ale zajímal by mě přímo osobní poznatek někoho z Vás.
libkr (13)|23.6.2010 10:03
[QUOTE=JUCE;286962]Skús v Internet@TV v nastaveniach / vlastnosti / spustiť "Skontr.rýchl.vášho internetového pripojenia" alebo v hl. menu TV / nastavenia / sieť / spustiť "test siete", že čo ti napíše.

Když připojím televizi natvrdo bez D-Linku k internetu, tak vše funguje, takže je to v routru, ale firewalll mám vypnutý. Budu muset pravděpodobně povolit natvrdo nějaké porty. Nevíte náhodou které?
p2key (8)|23.6.2010 16:02
Mam internet od UPC ktory fici cez klasicky kabel na prenos tv signalu,ktory mam v telke.Da sa takto rozchodit internet.Vypisuje mi za nieje pripojene k brane.
Ako rozbehat int.?.Mam router Arris a LAN kabel je tam napevno.
Dakujem