Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 40 12311 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 592

Téma: Canon 550D

  1. #1
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,243

    Dával bych sem různé poznatky ohledně nového Canonu 550D. Dnes mi teprve přišel, takže jsem neměl čas ho vůbec prozkoumat, ale nahrál sem tři krátké ukázky videa (1920x1080/25p, 1280x720/50p) s velmi malým osvětlením. ISO 3200, clona 5, čas 1/30 resp. 1/50. Objektiv obyčejný setový EF-S 18-135 mm IS. Ostrost stažená dolu.

    http://ulozto.cz/4222592/canon-550d.zip (cc 242MB)

    V průběhu týdne ho trochu prozkoumám a dodám další ukázky. Kdyby měl někdo dotazy, tak pište, rád odpovím a pomůžu ve vašem rozhodování.

    Ještě bych dodal, že jsem si ten foťák pořídil hlavně kvůli natáčení HD videa, jako doplněk k XH A1, a z toho pohledu ho budu taky posuzovat. Schopnost fotit je pro mě u něj na druhém místě .


    <CENTER>Canon EOS 550D v českých obchodech</CENTER>
    <CENTER><table><tr><td width=350px style="border-width: 0px"><a href="http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/canon-eos-550d/#c224:1" target="_blank"></a><br /><a href="http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/canon-eos-550d/#c224:1" target="_blank"><b>Porovnat ceny >></b></a><br />
    </td><td style="border-width: 0px">
    <object style="cursor: pointer;" onMouseUp="window.open('http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/canon-eos-550d/#c224:1')" classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" width="450" height="250" id="graph-2" align="middle"><param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="movie" value="http://www.heureka.cz/direct/vyvoj-cen/open-flash-chart.swf?width=450px&height=250px&data=http%3A%2F %2Fwww.heureka.cz%2Fdirect%2Fvyvoj-cen%2F%3Fid%3Dtvf11222399%26c%3D224%26imgUrl%3D" /><param name="quality" value="high" /><param name="bgcolor" value="#FFFFFF" /><embed src="http://www.heureka.cz/direct/vyvoj-cen/open-flash-chart.swf?width=450&height=250&data=http%3A%2F%2Fw ww.heureka.cz%2Fdirect%2Fvyvoj-cen%2F%3Fid%3Dtvf11222399%26c%3D224%26imgUrl%3D" wmode="transparent" quality="high" bgcolor="#FFFFFF" width="450" height="250" name="open-flash-chart" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" /></object><a href="http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/canon-eos-550d/#c224:1" title="Canon EOS 550D" style="display: block; margin-top: 13px; font-size: 85%" target="_blank">Graf ceny produktu Canon EOS 550D poskytuje server Heureka.cz</a>
    </td></tr></table></CENTER>
    Naposledy upraveno uživatelem Jarda.Bar: 09-03-2010 v 20:09 Důvod: dopl
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    332

    tak co už jsi ji vyvenčil...? Venku bylo nádherně!
    Já sedmičku vzal sebou na točení a tak chci udělat porovnávačky se Z1.

    Jen tedy nevím, kdy se k tomu dostanu...
    Ten čas...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,243

    No Martine, dneska sem se na něj ani nekouk, myslím na ten foťák .
    Nebyl čas, vidím to spíš až na víkend. Ja píšeš, není čas.

    Porovnávačky rád shlédnu, určitě se pochlub ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,243

    Doplnil bych jeden poznatek. Pokud se někdo rozhlíží jestli vezme 7D nebo 550D a peníze nehrají roli, tak u 7D navíc získá možnost používat specifická nastavení fotoaparátu - zpracování obrazu.
    Přes EOS Utility můžete v PC načíst nové nastavení a takové exportovat do foťáku.
    Zde např. upravili gama křivku: http://marvelsfilm.wordpress.com/200...free-download/

    Kde a jak se to nastavení vytváří, to nevím, natolik jsem to nestudoval. Třeba máte někdo lepší informace ...

    Odvolávám co sem napsal

    Tak nakonec lze vlastní nastavení tzv. Picture Style (dále PS) nahrát i do 550D a to nastavení lze použít jak pro fotografie tak pro video, což je pecka. Picture Style Editor, který je součástí instalačního DVD dovolí vlastní editaci gama křivky, změnu barevného tónu, saturaci ...
    PS poté můžete načíst do fotoaparátu.

    Vše o editaci a použití PS je zde:
    http://www.canon.co.jp/imaging/pictu...erating04.html
    http://www.canon.co.jp/imaging/picturestyle/index.html
    Naposledy upraveno uživatelem Jarda.Bar: 12-03-2010 v 10:23 Důvod: doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,243

    řešení aliasingu a moaré za kačku ) ...


    A za víc kaček ... http://www.dvxuser.com/V6/showthread.php?t=200980


    Jinak takto vypadá problém, který se na 550D a 7D řeší:
    Naposledy upraveno uživatelem Jarda.Bar: 12-03-2010 v 13:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,243

    Zkusil jsem porovnat citlivost na světlo mezi Canon 550D a XH A1. XH A1 byla na uživatelském nastavení, 550D zatím na default nastavení, než nějaké vyrobím a pokusím se obě kamery přiblížit.

    550D dopadne líp, až bude mít světelnější objektiv. Nyní byl osazen setovým 18-135mm.

    Plné rozlišení:
    http://www.jardabar.net/temp/550D/LL_01.jpg
    http://www.jardabar.net/temp/550D/LL_02.jpg
    http://www.jardabar.net/temp/550D/LL_03.jpg
    http://www.jardabar.net/temp/550D/LL_04.jpg
    http://www.jardabar.net/temp/550D/LL_05.jpg
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: LL_01.jpg 
Zobrazení: 403 
Velikost: 352.3 KB 
ID: 5699   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: LL_02.jpg 
Zobrazení: 316 
Velikost: 639.8 KB 
ID: 5700   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: LL_03.jpg 
Zobrazení: 318 
Velikost: 810.8 KB 
ID: 5701   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: LL_04.jpg 
Zobrazení: 453 
Velikost: 904.6 KB 
ID: 5702   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: LL_05.jpg 
Zobrazení: 442 
Velikost: 365.7 KB 
ID: 5704  
    Naposledy upraveno uživatelem Jarda.Bar: 12-03-2010 v 19:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    JardaBar - jaký jsi měl nastavení u XH-A1 v custom preset?

    Zajímá mě GAM, PED, SET, komplet druhý sloupec a CMX, CGN a GR, GB, GG?

    Používám totiž taková nastavemí, aby (nikoliv na mrtvolkách, ale na HDTV) byl obraz subjektivně pro diváka bez šumu (obraz by vyšel třeba o vous tmavší). Samozřejmě na mrtvolkách nějaký šum bude, ale rozhoduje právě vjem na TV (zda už je příliš zjevný, nebo ne, +12dB snese jen jeden specifický setting, jinak nesmím přelézt +6dB). Dešumátor používám zřídka, v pohybu celkem maže detaily, ale dá se i to (zlehka).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,243

    Tohle sem točil na následující nastavení, říkám mu SUN_SOFT (není to žádná specialita na nízké osvětlení):

    GAM 2
    KNE L
    BLK S
    PED 4
    SET -1
    SHP -6
    HDF M
    DHV 0
    COR 3
    NR1 0
    NR2 0
    CMX 1
    CGN 0
    RGN -7
    GGN 3
    BGN 12

    Příde mi, že takhle zachovám víc detailů a šumu se zbavím až v postprodukci. Neat video po dobrém nastavení udělá dobrou práci, nebo mě se to tak zdá. (obrázky s odstraněným šumem jsou vyrobeny přes NeatVideo, ne přes dešumátor kamery)

    U té 550D se mi zdá, že se nějaké filtry na odstranění šumu používají. Při režimu videa, je nelze aktivovat či deaktivovat jako při režimu focení. A když se koukneš na strukturu toho šumu, je příliš rozplizlý, žádná malá zrna, proto se mi zdá, že 550ka se šumem ve videu něco dělá, ale možná je to i důsledek změny rozlišení sejmutých dat.

    Na XH A1 mi vadí, že display není schopen zobrazit černou, obraz vypadá světlejší, než ve skutečnosti je. Takže první dojem z natáčení při malém osvětlení je super, ale jak stáhneš video do PC a vidíš o kolik je tmavší a bez kontrastu než v náhledu na LCD. Na 550D je náhled blíž realitě.
    Naposledy upraveno uživatelem Jarda.Bar: 13-03-2010 v 00:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Dík za to info. Všechno je v pořádku (používám pro +12dB velmi podobné nastavení, včetně 1/25 závěrky/25F), až na ty poslední tři položky (gain jednotlivých složek). Ty gainy mají "velkou sílu" - pokud například přidáš u všech tří +6, tak je to, jako bys měl GAIN na +6dB (vyleze šum; tomu přidání modré a ubrání červené rozumím, to je pro kombinaci Gama2 a CMX1 akorát .-) ).
    Když se pak gain složek sečte s +12dB gain, který k tomu přihodíš, tak už je to příliš.
    Takže pro použití s +12dB zesílení bych ty GR, GB, GG moc do plusu nenastavoval (saturaci mám pro tenhle setting na -4).

    K té 550, bylo by fajn, kdybys taky ostřil na oči vzadu, jako u XH-A1, víc by se dalo na těch jemných strukturách chlupů poznat, jak to maže/nemaže (dešumátory).

    k náhledu - já mám nastavení OK, co se týče videa tak SET máme stejně, BLACK mám na M a PED na -1 (pro lowlight, víc vidím do černé). Nastavení PED +4 je určitě blbě (náhled kamery a jeho nastavení seřizuju při kameře připojené k TV, to samé platí pro setting), pak je to opravdu šedé a nekontrastní.
    Naposledy upraveno uživatelem Pave1: 13-03-2010 v 01:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,243

    550D byla jak píšeš zaostřená na stoličku a toho malého panáčka, ne na oči veverky. A1 díky větší hloubce ostrosti byla ostrá všude. Až budu mít světelnější objektiv na 550D, udělám ještě jeden pokus a zkusím to s LowLight nastavením A1 co mám, i když moc rád ho nepoužívám, protože ač je možná subjektivně méně šumu, nemá tolik detailů. No zkusím to.
    NeatVideo (dešumátor) sem v post produkci nastavil velmi rychle, pohrát si s tím, zase by byl obraz ostřejší. Ale pro porovnání to stačí, obě zařízení měli stejné podmínky.

    Osobně se mi víc líbí obraz z A1 i když je zde subjektivně více šumu Má jemnější přechody, hlavně u černé, červenou taky zvládá lépe.

    No ten náhled je problém displaye, on je fakt světlej, neumí zobrazit černou, je jedno jaké máš nastavení PED, on prostě neumí zaclonit podsvícení natolik, aby obraz odpovídal skutečnosti. PED je v tomto presetu schálně 4, protože jak název napovídá SUN_SOFT, je ten preset nastavenej pro jemné stíny. Když je ostré slunce, nejsou stíny tak silné. Pak mám ještě nastavení MEDIUM a HARD, kde naopak stíny zdůrazňuju, např. když je zataženo, jinak by byl obraz moc "placatej".

    Jestli se udělá hezky, zkusím natočit něco venku, za světla, abych sem nedával jen tyhle šumáky .

    p.s.: AKU sem na 550D vytlouk pokusama vcelku rychle ... uvidíme časem, až jí vícekrát nabiji, jaká bude výdrž, ale hodinu natáčení asi nevydrží ... budu muset pořídit nějaký adaptér pro externí AKU.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,243

    Kdyby někdo sháněl dálkové ovládání s časovačem pro tzv. timelapse (časosběr) jako nám ukázal Martni_54 na 7D (https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=23325) , může v případě 550D koupit tento: Amazon.com: Satechi TR-C Timer Remote Control for Canon EOS Digital Rebel XT, XTi, XSi, & ELAN SLR Cameras: Camera & Photo ... 550D má totiž jiný konektor pro dálkový ovladač a Canon nenabízí originální ovladač s časovačem jako pro 7D.
    Připojené obrázky Připojené obrázky  
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Citace Původně odesláno od Jarda.Bar Zobrazit příspěvek
    550D byla jak píšeš zaostřená na stoličku a toho malého panáčka, ne na oči veverky. A1 díky větší hloubce ostrosti byla ostrá všude.
    Osobně se mi víc líbí obraz z A1 i když je zde subjektivně více šumu Má jemnější přechody, hlavně u černé, červenou taky zvládá lépe.

    No ten náhled je problém displaye, on je fakt světlej, neumí zobrazit černou, je jedno jaké máš nastavení PED, on prostě neumí zaclonit podsvícení natolik, aby obraz odpovídal skutečnosti.
    K tomu zaostření - na té stoličce se hůř poznává to "mazání" dešumátorů, na těch chlupech by to bylo lepší (pro test).

    K náhledu - PED se samozřejmě týká nastavení černé ve výsledku. Stěžoval sis, že obraz z A1 je nekontrastní (proti náhledu na LCD), PED na +4 je jasnou příčinou (je to hodně zvednutý spodek křivky jasu, neco jako "gama černé"). Nastavení náhledu displeje mám zkorigované proti výstupu z A1 tak, aby byl co nejblíž (problém s nastavením expozice podle LCD osobně nemám).

    Těším se na další ukázky, hodně pomohou v rozhodování, jaký upgrade techniky časem zvolit, dík za ty názory .-) .
    Naposledy upraveno uživatelem Pave1: 13-03-2010 v 14:01
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    332

    Citace Původně odesláno od Jarda.Bar Zobrazit příspěvek
    Kdyby někdo sháněl dálkové ovládání s časovačem pro tzv. timelapse (časosběr) jako nám ukázal Martni_54 na 7D (https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=23325) , může v případě 550D koupit tento: Amazon.com: Satechi TR-C Timer Remote Control for Canon EOS Digital Rebel XT, XTi, XSi, & ELAN SLR Cameras: Camera & Photo ... 550D má totiž jiný konektor pro dálkový ovladač a Canon nenabízí originální ovladač s časovačem jako pro 7D.
    No já mám přesně tento a koupil jsem ho tady:
    http://www.daganet.cz/casova-spoust-...0n3-p-797.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,243

    No vidíš, dokonce lepší cena. Pro 550D je nejspíš tento: http://www.daganet.cz/casova-spoust-...205-p-799.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,243

    Citace Původně odesláno od Pave1 Zobrazit příspěvek
    K náhledu - PED se samozřejmě týká nastavení černé ve výsledku. Stěžoval sis, že obraz z A1 je nekontrastní (proti náhledu na LCD), PED na +4 je jasnou příčinou (je to hodně zvednutý spodek křivky jasu, neco jako "gama černé").
    Nee , kdyby si viděl display na 550D, tak by si mluvil jinak. Na A1 prostě display černou nezvládá, nedokáže tolik zatemnit. Pavle, já netočím jen s tím jedním presetem .
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 40 12311 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Canon 550D VS Panasonic GH2
    Od MajkEM v sekci Videokamery
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 01-07-2012, 17:21
  2. Kombinování videa z Canon XH-A1 a Canon 550D
    Od petr311 v sekci Videokamery
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 30-03-2012, 19:23
  3. Jaký mikrofon ke Canonu eos 550D s teleobjektivem ?
    Od george 2011 v sekci Videokamery
    Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 21-04-2011, 20:21
  4. Cannon 550D vs. 60D vs. 7D
    Od Jagged1919 v sekci Videokamery
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-03-2011, 05:34