Téma: Jakou externí TV kartu?
Protože jde o stále dokola omílané téma, zasvěcení určitě vědí, že stejně většinou nikam nevede, zakládám toto téma. Žádám zúčastněné, aby neodbíhali od tématu, rady typu "všechny stojí za nic" jsou také úplně zbytečné, takové příspěvky budou smazány. Pokud někdo založí nové téma, která je duplicitní tomuto, bude smazáno.
Věřím, že to přispěje přehlednosti a usnadní orientaci v problematice. Děkuji za pochopení.
Věřím, že to přispěje přehlednosti a usnadní orientaci v problematice. Děkuji za pochopení.
Měl bych dotaz,
jak se prodírám všemy příspěvky a recenzemi tak jsem zjistil že přes USB asi není žádný rozumný TV tuner. Uvažuji o koupi, ale nevím pro který se rozhodnout.
1. Leadtek WinFast TV USB II má sice vlastně vše co bych chtěl (až na TXT) ale pro grebování do MPEG 2 je potřeba další kabel do zvukovky.
Musí být i pro MPEG 4?A je to vůbec tak?Nevím jestli ho můj NTB má a zkoušet to za 3tisíce se mi to nechce.
2. ProLink PlayTV USB2.0 Pro není pro zněnu stereo.
3. Pinnacle Studio PCTV USB 2.0 je taky mono a neumí MPEG 4 a za MPEG 2 se musí doplácet.
samožřejmě výběr není omezen
Poraďte please... :-(((
jak se prodírám všemy příspěvky a recenzemi tak jsem zjistil že přes USB asi není žádný rozumný TV tuner. Uvažuji o koupi, ale nevím pro který se rozhodnout.
1. Leadtek WinFast TV USB II má sice vlastně vše co bych chtěl (až na TXT) ale pro grebování do MPEG 2 je potřeba další kabel do zvukovky.
Musí být i pro MPEG 4?A je to vůbec tak?Nevím jestli ho můj NTB má a zkoušet to za 3tisíce se mi to nechce.
2. ProLink PlayTV USB2.0 Pro není pro zněnu stereo.
3. Pinnacle Studio PCTV USB 2.0 je taky mono a neumí MPEG 4 a za MPEG 2 se musí doplácet.
samožřejmě výběr není omezen
Poraďte please... :-(((
Asi se budeš muset poohlédnout po recenzích, které dělají různé odborné časopisy - najdeš je i na inetu.
Právě z recenzí tv-karet typu USB nejlépe vypadá firma Hauppage.
Právě z recenzí tv-karet typu USB nejlépe vypadá firma Hauppage.
AVer-TV Box-5PiP

Zařízení je určeno pro připojení k LCD/CRT monitoru. Jednoduchým způsobem jej přemění v TV.
Umožňuje přímé nahrávání do formátu Mpeg_2, Mpeg_4 a je vybaveno video/audio vstupy pro zachytávání videa z externích zdrojů, jako je kamera nebo stolní DVD přehrávač.
Konektory: koaxiální tv anténa, S-Video vstup, S-Video kompozitní vstup, VGA in, Audio in, PC Audio in, 2x Audio out, VGA out.

Zařízení je určeno pro připojení k LCD/CRT monitoru. Jednoduchým způsobem jej přemění v TV.
Umožňuje přímé nahrávání do formátu Mpeg_2, Mpeg_4 a je vybaveno video/audio vstupy pro zachytávání videa z externích zdrojů, jako je kamera nebo stolní DVD přehrávač.
Konektory: koaxiální tv anténa, S-Video vstup, S-Video kompozitní vstup, VGA in, Audio in, PC Audio in, 2x Audio out, VGA out.
Ač se to zdá k nevíře, tak Pinnacle bych nedoporučil (navíc ad dotaz, neplatí se za Mpeg2 navíc, ale za licenci), a ještě bych raději, když už externí, tak LCD s TVtunerem. To je zajímavější věc, než hloupá USBkrabička, ale proti gustu...
Potreboval bych tip na externi Tv Tuner s dalkovym ovladanim a moznosti prijmu digitalniho vysilani vhodny k notebooku. Ale bez toho prijmu digitalniho vysilani se obejdu :)
Vyhodna cena by taky nebyla k zahozeni :) Pouzival bych ho jen ke sledovani televize a obcas bych grabnul nejaky serial, takze nejake profesionalni funkce nepotrebuji.
Muj NTB : Centrino 1,7 Mhz / 1 GB RAM / Radeon 9700 256 MB
Vyhodna cena by taky nebyla k zahozeni :) Pouzival bych ho jen ke sledovani televize a obcas bych grabnul nejaky serial, takze nejake profesionalni funkce nepotrebuji.
Muj NTB : Centrino 1,7 Mhz / 1 GB RAM / Radeon 9700 256 MB
Co třeba: Leadtek WinFast TV USB II Deluxe (ale nepřijímá digi vysílání). Je vhodný (a předpokládá se) pro notebooky. Pouze pro WinXP_SP1 a vyšší a Win2000.
www.leadtek.cz/clanek.php?id=7569
www.leadtek.cz/clanek.php?id=7569
Řekl bych, že by mohl být dobrý ten Movie-maker USB, protože má hardwarový MPEG enkodér. Grabování přes TV tuner se softwarovým kodekem je tradiční slabina těchto krabiček. I na poměrně silném stroji se to pak všelijak kouše. Což byla třeba věc, která mi asi nejvíc vadila na externím tuneru Leadtek USB.
Jenže co jsem se tak díval, tak ten Movie Maker zatím nikdo u nás neprodává, což j škoda, docela rád bych jej otestoval.
Jenže co jsem se tak díval, tak ten Movie Maker zatím nikdo u nás neprodává, což j škoda, docela rád bych jej otestoval.
Každá schopná prodejna PC ti ho na objednávku doveze, to by dnes, v rámci EU neměl být problém. A možná tě to přijde levněji, než to kupovat u nás v rámci hromadného dovozu.
Ostatně, dá se to objednat i soukromně. Komplikovanější (co se týče pohodlí) to asi bude s případnou reklamací a servisem.
Ostatně, dá se to objednat i soukromně. Komplikovanější (co se týče pohodlí) to asi bude s případnou reklamací a servisem.
Dobry den, chcel by som si zakupit 17" lcd prestigio 179, ale potreboval by som najskor nieco ujasnit. Model 179 ma VGA a aj DVI vstup, funguje na tieto vstupy autodetekcia vstupneho signalu, alebo sa to musi robit cez menu? V manualy je nieco pisane ale nieje to jasne. Chcel by som totiz na tento monitor sucasne napojit externy tv tuner life view(ktory uz mam zakupeny) cez VGA vstup a aj pc cez DVI vstup. Ako by to fungovalo, musel by som ist stale do menu a pripinat to tam alebo by detekcia signalu prebehla automaticky po zapnuti bud pc alebo tv tunera? Situacia, ze by boli na vstupoch obe signaly by nenastala, stale by bol jeden, bud tuner cez VGA alebo pc cez DVI . Velmi by mi tato informacia pomohla pri vybere. Dakujem.
Rasto:
Fungovat by to mělo normálně, vzhledem k tomu, že pro tyto LCD se vyrábí specielní tv tuner, který se vkládá do zadní strany LCD.
Mrkni sem:
www.okcomputers.cz/DetailPage.asp?DPG=52614
Tím externím tunerem si zbytečně komplikuješ život.
Fungovat by to mělo normálně, vzhledem k tomu, že pro tyto LCD se vyrábí specielní tv tuner, který se vkládá do zadní strany LCD.
Mrkni sem:
www.okcomputers.cz/DetailPage.asp?DPG=52614
Tím externím tunerem si zbytečně komplikuješ život.
Dakuje, ale ja mam tv tuner uz zakupeny, konkretne Lite view Fly tv box.
Tie interne tunery, co su original k prestigio sa zapajaju cez svideo a moj cez VGA port,
Tie interne tunery, co su original k prestigio sa zapajaju cez svideo a moj cez VGA port,
Mělo by to normálně fungovat bez jakéhokoli přepínání. A to i při současném provozu obojího zařízení.
Dakujem,
v menu je nieco take, ze zmena modu a moznosti zapnut a vypnut, nic viac ???? Mal som moznosz na chvilku sa pohrabat v tom monitore, ale odskusat sa to nedalo, takze myslis, ze by to malo vstupny signal detekovat automaticky, mozno vdaka prave hore uvedenej moznosti v menu?
v menu je nieco take, ze zmena modu a moznosti zapnut a vypnut, nic viac ???? Mal som moznosz na chvilku sa pohrabat v tom monitore, ale odskusat sa to nedalo, takze myslis, ze by to malo vstupny signal detekovat automaticky, mozno vdaka prave hore uvedenej moznosti v menu?
Já jenom vím, že u monitorů to normálně funguje (Philips, HP, AOC - u těch to vím jistě). U LCD by snad neměl být v tomto nijaký rozdíl.
Ok, tak este raz dakujem za ochotu, dufam, ze to bude fungovat. Doteraz som mal crt LIteon a vypinac som si vyrobil z paralerneho prepinaca na tlaciarne. Funguje to super, len to musim rucne prepinat. Ceny lcd uz znacne klesli a tak by som chcel uz prejst na placaty monitor a prave toto prestigio mi padlo do oka. Tak dik a cau
Doteraz som mal crt LIteon a vypinac som si vyrobil z paralerneho prepinaca na tlaciarne.
No to ovšem znamená, že to u všech monitorů nefunguje . Já bych se ještě někde optal někoho, kdo to má prakticky vyzkoušené (s tím LCD). Tak, jako některé monitory nemusí mít přepínač, tak i některé LCD také nemusí mít přepínač.
No to ovšem znamená, že to u všech monitorů nefunguje . Já bych se ještě někde optal někoho, kdo to má prakticky vyzkoušené (s tím LCD). Tak, jako některé monitory nemusí mít přepínač, tak i některé LCD také nemusí mít přepínač.
Ivo už zase plácáš nesmysly? Ono to bude spíš tím že crt monitory mají jen vga(dsub) vstup a většinou jen jeden, proto ten přepínač. Oproti LCD monitorům, které mají (některé) dvi a dsub vstup. Na ten dsub se hodí ten tuner a na dvi comp. Mělo by to fungovat, ale myslím si že se to bude muset přepínat přes menu. Autodetekce je v tomto ohledu na nic, protože budou na obou vstupech signály.
Neplácám :-) . HawletPackard má vstupy dva. Konkrétně ho máme v práci a ty dva vstupy nutně potřebujem. Přepínač nepotřebujem, nepoužíváme ale současně obě programovací zařízení.
Jenže pokud bys četl pořádně co tazatel psal, pochopil bys, že on má vstup jeden (crtčka se dvěma vstupy nejsou běžným zbožím) a zdroje přepíná oním přepínačem.
Zdravim,
PCI pomalu zanika, predpokladam, ze v dalsim pocitaci uz ani PCI sloty nebudou. Proto se ptam, jsou uz dnes pouzitelne extrni USB 2.0 HW MPEG2 TV Tunery?
Libi se mi treba AVer TV-USB2.0 Plus, ale existuje toho vice - Leadtek Winfast TV USB II Deluxe, Pinnacle Studio PCTV USB 2.0.
Ocekaval bych od toho co nejlepsi prijem
synchronni video a zvuk
timeshift
shedulovane nahravani
HW MPEG2 (priplatil bych)
cena tak to 3000 (4000 s HW MPEG)
Pocitac mam silny - Barton 3000+
Mate zkusenosti, pripadne radite rovnou externi tunery zavrhnout? A proc?
Na DVB-T jeste doba nedozrala - ted jsem sice v Praze, ale za pul roku muzu byt v Ostarave - a nez to bude i na Severni Morave, tak budeme psat rok 2009 :(
PCI pomalu zanika, predpokladam, ze v dalsim pocitaci uz ani PCI sloty nebudou. Proto se ptam, jsou uz dnes pouzitelne extrni USB 2.0 HW MPEG2 TV Tunery?
Libi se mi treba AVer TV-USB2.0 Plus, ale existuje toho vice - Leadtek Winfast TV USB II Deluxe, Pinnacle Studio PCTV USB 2.0.
synchronni video a zvuk
timeshift
shedulovane nahravani
Na DVB-T jeste doba nedozrala - ted jsem sice v Praze, ale za pul roku muzu byt v Ostarave - a nez to bude i na Severni Morave, tak budeme psat rok 2009 :(
Muzete mi prosim doporucit nejaky ext. tuter pro notebook?
Je to uz starsi model P III 1G, RAM 256.
Bohuzel nema video in a usb jenom v. 1.
Puvodne jsem uvazoval o Aver TV Cardbus Plus, ale prej potrebuje 1 mA
ve slotu pcmcia. U vyrobce notasu (HP omnibook 510) jsem
nenasel udaj kolik slot muze max. dat.
Tv tuner chci jenom na sledovani tv o nahravani neuvazuji, ale stereo :)
Je to uz starsi model P III 1G, RAM 256.
Bohuzel nema video in a usb jenom v. 1.
Puvodne jsem uvazoval o Aver TV Cardbus Plus, ale prej potrebuje 1 mA
ve slotu pcmcia. U vyrobce notasu (HP omnibook 510) jsem
nenasel udaj kolik slot muze max. dat.
Tv tuner chci jenom na sledovani tv o nahravani neuvazuji, ale stereo :)
Bohuzel nema video in a
usb jenom v. 1.
To je pro dnešní zařízení velký problém.
To je pro dnešní zařízení velký problém.
Hello, podařilo se už někomu najít nějakou slušnou externí USB 2.0 TV kartu? Na notebooku P4/2.7GHz mám ověřené, že to může být jen s HW encoderem. Zkoušel jsem Hauppage DEC 2000T (set top box pro T s HW encoderem). Nahrávky do mpeg2 v plném PALu byly O.K. Samozřejmě, že po tuto dobu byl noťas tabu a nesmělo se na něj šáhnout.
Původně pro notebooky byl vyvynut Leadtek USB_II, nebo si počkej, až bude na trh uvedena novinka:
Leadtek WinFast Walkie TV

Ten Leadtek WinFast Walkie TV vypadá zajímavě. Zatím ale byl jen vzorek na CeBITu, tak jem zvědav, za jak dlouho se začne vyrábět a prodávat. Mám trochu obavy z toho Personal multimedia center. Většinou to je pěkně nabublanej soft, který nic jiného v PC nepustí ke slovu a taky nemá rád, když s ním něco jiného v PC současně běží.
Asi budu muset vymenit notas :((
Ja na nem nemam zadnej video vstup. Je nejaka karda do pcmcia ktera podporuje ext. vstup videa ? Sem videl televizi a ta ze pripoji treba pres d-sub (mozna najdu i s-video nebo cinch 9-)
Ja na nem nemam zadnej video vstup. Je nejaka karda do pcmcia ktera podporuje ext. vstup videa ? Sem videl televizi a ta ze pripoji treba pres d-sub (mozna najdu i s-video nebo cinch 9-)
[quote=Mickey]Asi budu muset vymenit notas :((
Ja na nem nemam zadnej video vstup. Je nejaka karda do pcmcia ktera podporuje ext. vstup videa ? Sem videl televizi a ta ze pripoji treba pres d-sub (mozna najdu i s-video nebo cinch 9-)[/quote]
tak podruhy https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=3020
Ja na nem nemam zadnej video vstup. Je nejaka karda do pcmcia ktera podporuje ext. vstup videa ? Sem videl televizi a ta ze pripoji treba pres d-sub (mozna najdu i s-video nebo cinch 9-)[/quote]
tak podruhy https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=3020
Ja som si zaobstaral externú Manli M USB 2TV (VX7012). Má s ňou
niekto skúsenosti? Ktorý SW je s ňou v pohode? S dodaným Honestechom to nie je bohviečo.
niekto skúsenosti? Ktorý SW je s ňou v pohode? S dodaným Honestechom to nie je bohviečo.
Nikto neodpovedal Nalimovi na jeho otazku, dufam, ze mne sa odpovedat pokusite, pretoze sa pytam takmer to iste. Nalimova otazka:
"Zdravim,
synchronni video a zvuk
timeshift
shedulovane nahravani
Na DVB-T jeste doba nedozrala - ted jsem sice v Praze, ale za pul roku muzu byt v Ostarave - a nez to bude i na Severni Morave, tak budeme psat rok 2009 :("
Z mojho pohladu dodavam: kartu potrebujem pre notebook (neviem, ci nahodou leadtek winfast nepotrebuje nutne externe napajanie - to by bolo prekazkou). Okrem Nalimovych tipov uvazujem aj nad Aver Cardbus plus, pripadne nad nejakym ext. tunerom zn. Hauppage. V kazdom pripade by som bol rad, keby som dostal nejake rady. Kvalitny prijem je aj v mojom pripade najdolezitejsi. Oproti Nalimovi nemam cenove obmedzenie, hoci pri rovnakom vykone beriem lacnejsi variant. Prezrel som kopec recenzii, i zahranicnych a aj tak som sa nedopracoval k uspokojivej odpovedi. ocakavam i dobry dodavany softver, hoci ako to tak listujem, je mnoho alternativ (tvchrist, flytv 2000). Priame vypalovanie na dvd alebo vcd je vyhodou.
Leadtek WinFast Walkie TV naozaj vyzera dobre, ale ktovie kedy bude na trhu? Ak v blizkej buducnosti, mozno by som pockal.
Dufam, ze mi poradite.
"Zdravim,
synchronni video a zvuk
timeshift
shedulovane nahravani
Na DVB-T jeste doba nedozrala - ted jsem sice v Praze, ale za pul roku muzu byt v Ostarave - a nez to bude i na Severni Morave, tak budeme psat rok 2009 :("
Z mojho pohladu dodavam: kartu potrebujem pre notebook (neviem, ci nahodou leadtek winfast nepotrebuje nutne externe napajanie - to by bolo prekazkou). Okrem Nalimovych tipov uvazujem aj nad Aver Cardbus plus, pripadne nad nejakym ext. tunerom zn. Hauppage. V kazdom pripade by som bol rad, keby som dostal nejake rady. Kvalitny prijem je aj v mojom pripade najdolezitejsi. Oproti Nalimovi nemam cenove obmedzenie, hoci pri rovnakom vykone beriem lacnejsi variant. Prezrel som kopec recenzii, i zahranicnych a aj tak som sa nedopracoval k uspokojivej odpovedi. ocakavam i dobry dodavany softver, hoci ako to tak listujem, je mnoho alternativ (tvchrist, flytv 2000). Priame vypalovanie na dvd alebo vcd je vyhodou.
Leadtek WinFast Walkie TV naozaj vyzera dobre, ale ktovie kedy bude na trhu? Ak v blizkej buducnosti, mozno by som pockal.
Dufam, ze mi poradite.
Já bych také počkal. Jsem optimista a myslím, že ještě letos se dočkáš.
Původně pro notebooky byl vyvinut WinFast TV USB II (normální verze i verze deluxe).
Co se týče jiných firem, tam ti neporadím, ale vím, že Hauppauge také není vůbec špatný.
Já bych také počkal. Jsem optimista a myslím, že ještě letos se dočkáš.
Původně pro notebooky byl vyvinut WinFast TV USB II (normální verze i verze deluxe).
Co se týče jiných firem, tam ti neporadím, ale vím, že Hauppauge také není vůbec špatný.
Zdravím,
o TV kartách skoro nic nevím, ale rád bych si jednu pořídil jako náhradu za video (které nemám, a už asi nebudu mít...). Měla by být externí, stereo s mpeg komprimací, a to je asi tak všechno, cenově mezi 3-4t. Chci to pro stolní PC s Athlonem 64 a 19´´ CRT. Můžete mi prosím nějakou navrhnout? Díky
o TV kartách skoro nic nevím, ale rád bych si jednu pořídil jako náhradu za video (které nemám, a už asi nebudu mít...). Měla by být externí, stereo s mpeg komprimací, a to je asi tak všechno, cenově mezi 3-4t. Chci to pro stolní PC s Athlonem 64 a 19´´ CRT. Můžete mi prosím nějakou navrhnout? Díky
Prehrabavam sa v poste, ale snad nikto nema externy TV tuner Manli TV USB2. Okrem kolegu "horneda", s ktorym som si vymenil zopar skusenosti. Nie velmi mi vyhovuje dodany SW od Honestechu, ale ten aspon s TV spolupracuje. Najde sa niekto, kto ma s Manli kartou lepsi soft?
belmo
:-(((
belmo
:-(((
belmo
:
A do threadu: "Pro majitele tv karet ManliMuch_TV" ses díval ? Co zkusit nějaký soft, který používají uživatelé z onoho threadu ? Vrátit k originálnímu se můžeš vždycky.
A do threadu: "Pro majitele tv karet ManliMuch_TV" ses díval ? Co zkusit nějaký soft, který používají uživatelé z onoho threadu ? Vrátit k originálnímu se můžeš vždycky.
[quote=Ivo Mašek]Původně pro notebooky byl vyvynut Leadtek USB_II, nebo si počkej, až bude na trh uvedena novinka:
[/quote]Tak uběhly skoro 2 měsíce, už jste se někdo potkal s Leadtek WinFast Walkie TV ?

No, hodne som tu uz nebol ale zda sa, ze ziaden pokrok s Manli boxom.
Ivo, hned po tvojej rade som stiahol ATV 2000 a FLY200TV. Hlavne ATV vyzeral sympaticky, ale neslo naladit TV kanaly (ani cez frekvenciu). skratka okrem predladenych 9 TV stanic (uz predinstalovanych a v mojom pripade bez obrazu a zvuku), tam neslo s TV nic robit. Predvolby islo vymazat. Dalsie som uz ani neskusal. FLY mal tiez nejaky problem - uz si ani nepamatam aky.Tak som s tym zatial skoncil aj z dovodu reklamacie HDD na novom PC. Vcera mi PC vratili a chvilku potrva, kym tam opat vsetko nainstalujem.
Mimochodom este pred instalaciou som stiahol aktualne drivery s manli stranky a odinstaloval Honestech.
Uz zacinam zvazovat nejaku lacnejsiu PCI kartu s odskusanym SW. Mas nejaky dobry tip?
Ivo, hned po tvojej rade som stiahol ATV 2000 a FLY200TV. Hlavne ATV vyzeral sympaticky, ale neslo naladit TV kanaly (ani cez frekvenciu). skratka okrem predladenych 9 TV stanic (uz predinstalovanych a v mojom pripade bez obrazu a zvuku), tam neslo s TV nic robit. Predvolby islo vymazat. Dalsie som uz ani neskusal. FLY mal tiez nejaky problem - uz si ani nepamatam aky.Tak som s tym zatial skoncil aj z dovodu reklamacie HDD na novom PC. Vcera mi PC vratili a chvilku potrva, kym tam opat vsetko nainstalujem.
Mimochodom este pred instalaciou som stiahol aktualne drivery s manli stranky a odinstaloval Honestech.
Uz zacinam zvazovat nejaku lacnejsiu PCI kartu s odskusanym SW. Mas nejaky dobry tip?
Těžko říci. Poohlédni se po firmách Hauppauge, Leadtek a starší věci od Pinnacle.
Hodně si tu chválí Genius Wonder III. Snad bys ještě někde sehnal, už se nevyrábí. Model je nahrazen typem PRO.
Těžko říci. Poohlédni se po firmách Hauppauge, Leadtek a starší věci od Pinnacle.
Hodně si tu chválí Genius Wonder III. Snad bys ještě někde sehnal, už se nevyrábí. Model je nahrazen typem PRO.
Ahojte,
potreboval by som poradit. Kupil som DELL UltraSharp 2005FPW (nativne rozlisenie 1680x1050; S-VIDEO in) a rad by som z neho spravil televizor bez pouzitia pocitaca. Poradte prosim nejaky externy stereo tv tuner s S-VIDEO out. Pripadne moze byt len D-SUB out, ale s moznostou pomeru stran 16:10, resp. rozlisenim spominanych 1680x1050 bodov.
Dakujem.
Ivan.
potreboval by som poradit. Kupil som DELL UltraSharp 2005FPW (nativne rozlisenie 1680x1050; S-VIDEO in) a rad by som z neho spravil televizor bez pouzitia pocitaca. Poradte prosim nejaky externy stereo tv tuner s S-VIDEO out. Pripadne moze byt len D-SUB out, ale s moznostou pomeru stran 16:10, resp. rozlisenim spominanych 1680x1050 bodov.
Dakujem.
Ivan.
[quote=Ivo Mašek]Mrkni sem:
tv tunery Leadtek , TV USB II.[/quote]
No, dakujem za tip, nie je to ale ani trochu to co potrebujem. Tento geret ma vystup obrazu len digitalne cez USB, teda potrebujem zapnuty pocitac. Ja vsak hladam nieco, co ma analogovy tuner, pamat na stanice a S-Video (cinch) analogovy vystup. Nejake napady? Tipy?
Dakujem.
tv tunery Leadtek , TV USB II.[/quote]
No, dakujem za tip, nie je to ale ani trochu to co potrebujem. Tento geret ma vystup obrazu len digitalne cez USB, teda potrebujem zapnuty pocitac. Ja vsak hladam nieco, co ma analogovy tuner, pamat na stanice a S-Video (cinch) analogovy vystup. Nejake napady? Tipy?
Dakujem.
to pula: mozno nieco take by sa ti hodilo .. ale nepoznam nikoho kto to uz skusal ..
http://www.lifeview.com.tw/html/products/external_tv/flydvbt_box_duo.htm
http://www.lifeview.com.tw/html/products/external_tv/flydvbt_box_duo.htm
jop, ten lifeview je presne to, co hladam (ma to composite out). neviete tak nahodou niekto kde by sa to dalo kupit? googlil som googlil... a tento konkretny typ nikde ;-(
pula
pula
to pula:
no nieco podobne (iny model - mozno by tiez vyhovoval)
http://www.lifeview.com.tw/html/products/external_tv/flytv_box_ultra.htm
ponuka v SR napr. agem:
http://shop.agem.sk/right.php?ref=JHNpZD0nTkg1cGEzMzZ6NHlPazdhYU0wNUhJcmdUNic7JGNtZD0ndG92YXJfZGV0YWlsJzs=&product=5499119
no nieco podobne (iny model - mozno by tiez vyhovoval)
http://www.lifeview.com.tw/html/products/external_tv/flytv_box_ultra.htm
ponuka v SR napr. agem:
http://shop.agem.sk/right.php?ref=JHNpZD0nTkg1cGEzMzZ6NHlPazdhYU0wNUhJcmdUNic7JGNtZD0ndG92YXJfZGV0YWlsJzs=&product=5499119
richi: dik, za tip, ale tento model nie je to co hladam
Ivo: spominal si TV tuner pre LCD Prestigio. V ziadnom z online obchodov nebol ziadny popis k tomu tuneru a z obazku to nie je prave najlepsie viditelne, ale nakolko k tomu pribaluju kabel s cinchami, mam pravdu ak si myslim, ze to ma S-video vystup?
Anyone else: Mate s tym niekto nejake prakticke skusenosti? Nejky clanok niekde?
Diky diky
pula
Ivo: spominal si TV tuner pre LCD Prestigio. V ziadnom z online obchodov nebol ziadny popis k tomu tuneru a z obazku to nie je prave najlepsie viditelne, ale nakolko k tomu pribaluju kabel s cinchami, mam pravdu ak si myslim, ze to ma S-video vystup?
Anyone else: Mate s tym niekto nejake prakticke skusenosti? Nejky clanok niekde?
Diky diky
pula
Jestli přibalují i příslušnou kabeláž, to nevím. Ale bylo by logické ji přibalit.
Jestli přibalují i příslušnou kabeláž, to nevím. Ale bylo by logické ji přibalit.
Má niekto skúsenosti s ex. TV kartou Sunsway USB 2,0-TV/AV capture box? http://www.sunsway.com.hk/ (hlavne kvalita zacytávania-v popise uvádzajú :recording format in AVI/MPEG1/2/4/Hi-MPEG2?)
pánové, existuje nějaká externí TV karta, která by uměla analogový i digitální vysílání (včetně rádia)?? Protože interní a PCMCIA takové karty jsou ale na interní nemůžu narazit... Potřebuju to k notebooku a CPMCIA už mam obsazeno...
Dík za rady :-)
Dík za rady :-)
hmm ... no je jeden produkt:
http://www.lifeview.com.tw/html/products/external_tv/tv_walker_hybrid.htm
..ale skusenosti s nim nemam a ani som ho este nevidel u nas v ponuke ..
papierovo vyzera zaujimavo (digital tv+digital radio + analog tv + s-vhs), no ako sa to sprava v realy to neviem ..
http://www.lifeview.com.tw/html/products/external_tv/tv_walker_hybrid.htm
..ale skusenosti s nim nemam a ani som ho este nevidel u nas v ponuke ..
papierovo vyzera zaujimavo (digital tv+digital radio + analog tv + s-vhs), no ako sa to sprava v realy to neviem ..
aha to je good ale kde to sehnat :-((( Ale dík...
Nevíte někdo,jak hodně zatěžuje sledování TV pžez USB PC? Já si chci koupit nějakou k mýmu notasu 1,4 Celeron,a nevim jestli nebude zadřenej natolik,abych na něm moh vůbec něco dělat.Kámoš má Pinacla PCTV 100e a tvrdí že to zatěžuje procesor na 80procent,to snad ani neni možný,a taky je prej strašně pomalej(ovládání).Líbí se mi ten Leadtek,ale vadí mě že musí mít ext zdroj
[quote=Pavll]Nevíte někdo,jak hodně zatěžuje sledování TV pžez USB PC? Já si chci koupit nějakou k mýmu notasu 1,4 Celeron,a nevim jestli nebude zadřenej natolik,abych na něm moh vůbec něco dělat.Kámoš má
Pinacla PCTV 100e a tvrdí že to zatěžuje procesor na 80procent,to snad ani neni možný
,a taky je prej strašně pomalej(ovládání).Líbí se mi ten Leadtek,ale vadí mě že musí mít ext zdroj[/quote]
U nového Pinnacle to možné je - tomu věř.
U nového Pinnacle to možné je - tomu věř.
No ten poslední na trhu- USB II Deluxe
uvazujem nad tymito v tomto poradi ma niekto niektoru, resp. neviete poradit ? nebranim sa aj inim napadom Smile (prijoritov je primanie analogoveho + dvb-t signalu)
1. Pinnacle Studio PCTV 310e PMC3 - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34126
2. Asus My Cinema U3000 - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35022
3. Pinnacle Studio 500-USB version 10 - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33315
4. AVer TV DVBT-USB, USB 2.0 - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34419
vdaka za kazdy postreh
1. Pinnacle Studio PCTV 310e PMC3 - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34126
3. Pinnacle Studio 500-USB version 10 - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33315
4. AVer TV DVBT-USB, USB 2.0 - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34419
vdaka za kazdy postreh
Ja mam leadtek winfast TV usbII deluxe a som snou spokojny,obraz super pekny len treba mat kvalitny signal inak je vpohode,vobec nelutujem,ma len trosku divne dialkove ovladanie ale clovek si zvykne
A "winfast TV usbII deluxe" podporuje aj prijem DVBT signalu lebo co som nasiel na jednej stranke tak tam otom nic nepisu ?
WinFast USB II Deluxe nepodporuje DVB-T.
Ahoj,
potřebuji externí přijímač použitelný na notebooku i PC.
Zejména se mi jedná o záznam pořadů a úprava + uložení na DVD.
Můžete mi něco dopuručit?
Máte někdo zkušenosti s tímto?
http://www.computershop.cz/eshop/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=20178&stiplname=grandtec-usb-2-0-dvb-t-tuner-napajeni-z-usb
http://www.computershop.cz/eshop/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=19277&stiplname=grandtec-externi-dvb-t-tuner-usb-2-0-tv-vystup
Dík za případné tipy
Petin
potřebuji externí přijímač použitelný na notebooku i PC.
Zejména se mi jedná o záznam pořadů a úprava + uložení na DVD.
Můžete mi něco dopuručit?
Máte někdo zkušenosti s tímto?
http://www.computershop.cz/eshop/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=20178&stiplname=grandtec-usb-2-0-dvb-t-tuner-napajeni-z-usb
http://www.computershop.cz/eshop/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=19277&stiplname=grandtec-externi-dvb-t-tuner-usb-2-0-tv-vystup
Dík za případné tipy
Petin
Znacku Pinnacle na základě negativních zkušeností vřele nedoporučuji. Byl jsem majitelem Pinnacle PCTV 310e a nyní se také poohlížím po vhodném tuneru. Nicméně Pinnacle měl problém už od samotného začátku - instalace házela chyby, neustálé restarty a po naladění kanálů TMA TMOUCÍ. Na mém notebooku (dell) se mi to nepodařilo vůbec rozběhnout, na PC to nakonec jede, ale žádná sláva. Software, který k tomu dodávají (pinnacle media center) je nedodělek. A jako bonus - jeho dálkové ovládání vysílá každé zmáčknutí klávesy dvakrát. čili když zmáčkete nahrávání, tak jej i zastavíte. Jak romantické. Po nekonečných hodinách pokusů o instalaci jsem to vzdal, opravdu tuner Pinnacle nechci už ani vidět.
[quote=BaM]uvazujem nad tymito v tomto poradi ma niekto niektoru, resp. neviete poradit ? nebranim sa aj inim napadom Smile (prijoritov je primanie analogoveho + dvb-t signalu)
vdaka za kazdy postreh[/quote] :-R
[quote=BaM]uvazujem nad tymito v tomto poradi ma niekto niektoru, resp. neviete poradit ? nebranim sa aj inim napadom Smile (prijoritov je primanie analogoveho + dvb-t signalu)
vdaka za kazdy postreh[/quote] :-R
Může mi někdo poradit, nejlépe z vlastní zkušenosti, jakou pořídit TV kartu, která by se dala použít jak pro notebook, tak pro pc? Kromě kvalitního obrazu, zvuku stereo by měla mít následující parametry:
- analogový i DVB-T tuner
- napájení nejlépe přes USB
- možnost nahrávání v reálném čase v kompresi MPEG2,MPEG4 nebo ještě lépe v DiVx, XViD
- možnost přímého záznamu na CD/DVD nosič
- podporu rozlišení 1280x1024
- tuner použitelný i pro příjem kabelové televize
a samozřejmě - co nejlepší poměr cena/ výkon!
Všechny vaše nápady budou užitečným vodítkem v džungli nabídek tv karet pro další potenciální zájemce o koupi . Takže - díky za rady :-)
- analogový i DVB-T tuner
- napájení nejlépe přes USB
- možnost nahrávání v reálném čase v kompresi MPEG2,MPEG4 nebo ještě lépe v DiVx, XViD
- možnost přímého záznamu na CD/DVD nosič
- podporu rozlišení 1280x1024
- tuner použitelný i pro příjem kabelové televize
a samozřejmě - co nejlepší poměr cena/ výkon!
Všechny vaše nápady budou užitečným vodítkem v džungli nabídek tv karet pro další potenciální zájemce o koupi . Takže - díky za rady :-)
co by jste mi dopuručil ,za
tv analogn tuner přes usb
,na notebook ECS
celeron1,2 ram256,GK 16mb
tak aby se na to bez problému dalo dívat,záznam by stačíl v mpeg-1,případně mpeg-2,mohlo by to být i s radiem,případně s digitalem,ale není podmínkou
záznam z kamery bych chtel do divix,ale na stolním pc sempro 3100+
DĚKUJI
tak aby se na to bez problému dalo dívat,záznam by stačíl v mpeg-1,případně mpeg-2,mohlo by to být i s radiem,případně s digitalem,ale není podmínkou
záznam z kamery bych chtel do divix,ale na stolním pc sempro 3100+
DĚKUJI
Taky premyslim o necem externim. Koukal jsem ze ted v CZC maji v nabidce nekolik novinek. Jelikoz u nas zatim jeste neni DVB-T vysilani a naopak v Praze kde pres tyden studuju je, tak bych docela bral nakyho hybrida, tzn. analog i digitalni. Nemate nekdo nejake zkusennosti s nejakou z tehle?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36632
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34126
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36493
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35825
Este dotaz na okraj, nekde sem se docet ze pro digitalni prijem je treba grafika s podporou DX9, coz se mi teda nezda, nebo snad jo? :)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36632
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34126
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36493
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35825
Este dotaz na okraj, nekde sem se docet ze pro digitalni prijem je treba grafika s podporou DX9, coz se mi teda nezda, nebo snad jo? :)
[quote]Este dotaz na okraj, nekde sem se docet ze pro digitalni prijem je treba grafika s podporou DX9, coz se mi teda nezda, nebo snad jo? :) [/quote]
Leadtek to u digi modelů vyžaduje.
Specifikace modelů, které jsi si vybral najdeš na webu výrobců. A tam je i požadavek na verzi DirectX. (mě se to nechce hledat :-) )
Specifikace modelů, které jsi si vybral najdeš na webu výrobců. A tam je i požadavek na verzi DirectX. (mě se to nechce hledat :-) )
[quote=Ivo Mašek][quote]Este dotaz na okraj, nekde sem se docet ze pro digitalni prijem je treba grafika s podporou DX9, coz se mi teda nezda, nebo snad jo? :) [/quote]
Specifikace modelů, které jsi si vybral najdeš na webu výrobců. A tam je i požadavek na verzi DirectX. (mě se to nechce hledat :-) )[/quote]
vyzaduje nebo to proste bez toho nepude? :)
spousta lidi ma notebooky kde neni nejak zavratna grafika a tyhle integrovany karty vetsinou DX9 nepodporujou. Nebo staci mit DX9 nainstalovanej a karta muze podporoavt treba DX8.1?
Specifikace modelů, které jsi si vybral najdeš na webu výrobců. A tam je i požadavek na verzi DirectX. (mě se to nechce hledat :-) )[/quote]
vyzaduje nebo to proste bez toho nepude? :)
spousta lidi ma notebooky kde neni nejak zavratna grafika a tyhle integrovany karty vetsinou DX9 nepodporujou. Nebo staci mit DX9 nainstalovanej a karta muze podporoavt treba DX8.1?
Karta může klidně podporovat třeba pouze DirectX_7. Ale v PC musí být nainstalován DirectX_9 (nebo ta verze, kterou tuner vyžaduje)
[quote=Ivo Mašek]Karta může klidně podporovat třeba pouze DirectX_7. Ale v PC musí být nainstalován DirectX_9 (nebo ta verze, kterou tuner vyžaduje)[/quote]
vyborne, tak to sem chtel slyset :-)
jeste kdyby nekdo nejaky ten hybrid doporucil/nedoporucil :-)
jeste kdyby nekdo nejaky ten hybrid doporucil/nedoporucil :-)
[quote=cruzz][quote=Ivo Mašek]Karta může klidně podporovat třeba pouze DirectX_7. Ale v PC musí být nainstalován DirectX_9 (nebo ta verze, kterou tuner vyžaduje)[/quote]
jeste kdyby nekdo nejaky ten hybrid doporucil/nedoporucil :-)[/quote]
tak koukam nikdo zadnou nedoporuci, tak ja si jednu z nich koupim a pak poreferuju no :)
jeste kdyby nekdo nejaky ten hybrid doporucil/nedoporucil :-)[/quote]
tak koukam nikdo zadnou nedoporuci, tak ja si jednu z nich koupim a pak poreferuju no :)
Hybrid ti asi jen tak nikdo nedoporučí. Zprovoznění tohoto druhu tunerů nepatří zrovna mezi pohodovou záležitost.
[quote=Ivo Mašek]Hybrid ti asi jen tak nikdo nedoporučí. Zprovoznění tohoto druhu tunerů nepatří zrovna mezi pohodovou záležitost.[/quote]
ja vim no, ale tak doufam ze uz ty dnesni tunery jsou na drobet jinej urovni nez ty pred par lety a ze i ty ovladace/soft jsou userfriendly :)
ja bych taky radsi trebas jenom cistej digitalni, jenze u nas doma asi DVB-T este delsi dobu nehrozi, takze i tu analogovou cast docela vyuziju :)
ja vim no, ale tak doufam ze uz ty dnesni tunery jsou na drobet jinej urovni nez ty pred par lety a ze i ty ovladace/soft jsou userfriendly :)
ja bych taky radsi trebas jenom cistej digitalni, jenze u nas doma asi DVB-T este delsi dobu nehrozi, takze i tu analogovou cast docela vyuziju :)
[quote]ale tak doufam ze uz ty dnesni tunery jsou na drobet jinej urovni nez ty pred par lety [/quote]
Před pár lety se hybridy nedělaly. To je záležitost stará teprve zhruba jeden rok.
Před pár lety se hybridy nedělaly. To je záležitost stará teprve zhruba jeden rok.
Vazeni zasveceni, koupil jsem si LCD i s TV tunerem, ale presto me laka si poridit peknou TV kartu na muj notebook za ucelem zalohovani filmu - chytam Premieru TV. Idealne bych si predstavoval pripojeni pres PCMCIA, aby byla malinka a umela i ukladat v divx, nebo nejakem peknem kompresnim formatu?
Doufam v prilis? Dekuji, JV
:-D
Doufam v prilis? Dekuji, JV
:-D
Recenzi na jednu PCMCIA kartu máš hned tu :-) :
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=2092
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=2092
Vyse uvedeny je odkaz na obecne forum, nenaslo by se jmeno konkretni karty? Diky moc, JV.
Ten odkaz je na thread "než se zeptáte". Když budeš kolečkem rolovat v prvním postu, tak se dostaneš až k recenzím. je jich tam požehnaně.
Takze, dneska sem si pritah domu hybrida. Puvodne jsem premyslel o tehle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34126 ale zjistil jsem ze ma problem na notebookach s grafikou od Ati IGP, coz zrovna muj notas ma. Psal jsem dotaz na Pinnacle podporu, kde mi napsali ze o nejakem takovem problemu nevedi, pritom primo na tom CDcku k tomu tuneru je problem v navodu popsany (takze co si o tom myslet...). Nakonec jsem se rozhodl pro Terratec Cinergy Hybrid T XS.
Zezactaku me odrazovala dost vysoka cena, v Cybexu a Agenu vsak uz dneska stoji cca 3400,- s DPH, coz uz pro me bylo prijatelny. Prvni dojmy-nenarazil jsem na zadny problem, instalace bez problemu a to jak HW tak i SW (prozatim jsem to otestoval na stolnim PC, o vikendu otestuju i notas). Program PowerCinema me opravdu dostal, neznam ten MCE od MS, ale slysel jsem ze je dost podobny. Program je jednoduchy, pekne vyvedeny graficky a pritom prehledny. Podotykam ze sem tuner nainstaloval asi pred hodinkou a nemel sem cas se vubec jeste prohrabat ve spouste veci, takze jenom prvni dojmy. Pouzil jsem jenom tu malou antenu co byla prilozena, vetsi bohuzel nemam, otestuju doma na klasickej venkovni o vikendu. I tak chytam na Strahove v pohode vsechny digitalni programy, analog je slabsi (ale to bude tou antenou). Takze jinak zatim maximalni spokojenost :)
Zezactaku me odrazovala dost vysoka cena, v Cybexu a Agenu vsak uz dneska stoji cca 3400,- s DPH, coz uz pro me bylo prijatelny. Prvni dojmy-nenarazil jsem na zadny problem, instalace bez problemu a to jak HW tak i SW (prozatim jsem to otestoval na stolnim PC, o vikendu otestuju i notas). Program PowerCinema me opravdu dostal, neznam ten MCE od MS, ale slysel jsem ze je dost podobny. Program je jednoduchy, pekne vyvedeny graficky a pritom prehledny. Podotykam ze sem tuner nainstaloval asi pred hodinkou a nemel sem cas se vubec jeste prohrabat ve spouste veci, takze jenom prvni dojmy. Pouzil jsem jenom tu malou antenu co byla prilozena, vetsi bohuzel nemam, otestuju doma na klasickej venkovni o vikendu. I tak chytam na Strahove v pohode vsechny digitalni programy, analog je slabsi (ale to bude tou antenou). Takze jinak zatim maximalni spokojenost :)
Ahoj.
Berte můj příspěvek spíše jako takovou vsuvku, na radění nemám kvalifikaci.
Chtěl jsem si otestovat, zda zde v Jablonci n.N. chytím DVB-T z Prahy a tak jsem si k tomu zapůjčil od ochotných lidí tuner 310e. Přiznám se, že nemám s tímto oborem žádné zkušenosti a proto píšu čistě osobní zkušenost a dojem.
Zapojení tuneru 1- (neřekli mi zda ji můžu zapojit do pc dřív než nainstaluju sw, ale sw si o to řekl sám :)
Instalace 1 - nezaznamenal jsem jediný problém (deska Nforce2, Duron1300, 750 MB RAM, ATi 9600XT, WinXP)
SW 2 - funguje bez jediného problému. Našel mi všechny tři multiplexy i když vysílají již jen dva. Signál 97, kvalita 92, no nevím, čekal bych horší - mám na střeše síto se zesilovačem, chytám na 87 km, rozvádím po celém baráku, než to dojde k tuneru, projde 3 rozbočovače. Potvrzuje se asi to, že mám prakticky přímou viditelnost na Žižkov.
SW přepíná stanice malinko neohrabaně a dost zatěžuje PC ve srovnání s ATi TV Wonder PCI. Totéž platí pro nahrávání v nejvyšší kvalitě. Na PC nelze při nahrávání už nic dělat a na to zvyklý nejsem. Přičítám to obecně větší těžkopádnosti produktů Pinnacle. Nicméně nahráno vše bez problémů a to i s časovačem. Výpadky 0.
Celkový dojem je tedy velmi dobrý a mnoho nechybí, že bych si jej v nejhorším dokázal i představit doma. Přesto jdu zítra objednat Technisat AirStar2 a doufám v menší těžkopádnost SW, případně v alternativní SW, jsem začátečník. DVB-T v Jablonci - Vrkoslavicích tedy opravdu jede bez problémů, což je naprosto skvělé.
Berte můj příspěvek spíše jako takovou vsuvku, na radění nemám kvalifikaci.
Chtěl jsem si otestovat, zda zde v Jablonci n.N. chytím DVB-T z Prahy a tak jsem si k tomu zapůjčil od ochotných lidí tuner 310e. Přiznám se, že nemám s tímto oborem žádné zkušenosti a proto píšu čistě osobní zkušenost a dojem.
Zapojení tuneru 1- (neřekli mi zda ji můžu zapojit do pc dřív než nainstaluju sw, ale sw si o to řekl sám :)
Instalace 1 - nezaznamenal jsem jediný problém (deska Nforce2, Duron1300, 750 MB RAM, ATi 9600XT, WinXP)
SW 2 - funguje bez jediného problému. Našel mi všechny tři multiplexy i když vysílají již jen dva. Signál 97, kvalita 92, no nevím, čekal bych horší - mám na střeše síto se zesilovačem, chytám na 87 km, rozvádím po celém baráku, než to dojde k tuneru, projde 3 rozbočovače. Potvrzuje se asi to, že mám prakticky přímou viditelnost na Žižkov.
SW přepíná stanice malinko neohrabaně a dost zatěžuje PC ve srovnání s ATi TV Wonder PCI. Totéž platí pro nahrávání v nejvyšší kvalitě. Na PC nelze při nahrávání už nic dělat a na to zvyklý nejsem. Přičítám to obecně větší těžkopádnosti produktů Pinnacle. Nicméně nahráno vše bez problémů a to i s časovačem. Výpadky 0.
Celkový dojem je tedy velmi dobrý a mnoho nechybí, že bych si jej v nejhorším dokázal i představit doma. Přesto jdu zítra objednat Technisat AirStar2 a doufám v menší těžkopádnost SW, případně v alternativní SW, jsem začátečník. DVB-T v Jablonci - Vrkoslavicích tedy opravdu jede bez problémů, což je naprosto skvělé.
Ahoj,
píšem sem lebo potrebujem poradiť. O televíznych kartách neviem absolútne nič, somúplny nováčik. Potrebovala by som externú tv kartu (aby som ju mohla použiť aj na stolnom pc aj na nb). Chcem hlavne pripojiť k nej videorekordér a pracovať s videokazetami. Vzhľadom na to že nepatrím medzi veľmi majetných ľudí by som uvítala miernejšiu cenu.
Zatiaľ som uvažovala nad týmito:
LEADTEK WinFast PalmTop TV
http://www.hej.sk/pocitace-pda/obchod/249747/leadtek/leadtek-winfast-palmtop-tv-pal-secam-usb2-0-stereo-do/
a MSI DIGI VOX Tuner Analog Digital USB
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=7840234
Prosím vás o vyjadrenie vášho názoru a prípadne o nejaký typ. Ďakujem.
píšem sem lebo potrebujem poradiť. O televíznych kartách neviem absolútne nič, somúplny nováčik. Potrebovala by som externú tv kartu (aby som ju mohla použiť aj na stolnom pc aj na nb). Chcem hlavne pripojiť k nej videorekordér a pracovať s videokazetami. Vzhľadom na to že nepatrím medzi veľmi majetných ľudí by som uvítala miernejšiu cenu.
Zatiaľ som uvažovala nad týmito:
LEADTEK WinFast PalmTop TV
http://www.hej.sk/pocitace-pda/obchod/249747/leadtek/leadtek-winfast-palmtop-tv-pal-secam-usb2-0-stereo-do/
a MSI DIGI VOX Tuner Analog Digital USB
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=7840234
Prosím vás o vyjadrenie vášho názoru a prípadne o nejaký typ. Ďakujem.
Z těch dvou bych dal přednost tomu Leadteku.
Ešte by som sa chcela spýtať, či tu ku karte MSI DIGI VOX Tuner Analog Digital USB nie je nejaký článok, alebo či by mi niekto kto ju vyskúšal o nej nemohol niečo napísať...
Vopred ďakujem.
Vopred ďakujem.
[quote=cruzz]Takze, dneska sem si pritah domu hybrida. Nakonec jsem se rozhodl pro Terratec Cinergy Hybrid T XS.[/quote]
Mam dotaz ohledne kvality prijmu analogovy tv. Mam tuhle hracku odvcera a
zatim jsem zkousel jenom naladeni kabelovky(jsem v nemecku a v tyhle koncine neni jeste dvb-t), podle vseho jsem naladil vsechny kanaly, i kdyz kompletni scan trval snad vic jak hodinku. Taky jsem byl mirne zaskocen, ze uvedeny soft v recenzi nelze pouzit na analog tv, ale vyresil jsem to instalaci Cinergy TV z instalacniho cd. Muj problem je s kvalitou obrazu. Je to plny zrneni, podotykam ze je i par vyjimek, tak by me zajimalo, jak je to s kvalitou kabelovek, jestli se da nekde najit nejaky srovnani, pripadne jestli mate osobni zkusenosti s prijmem kabelovky nebo jestli lezi zakopany pes v prijimaci. Kdyz tak muzu udelat par snimku a nekam to ulozit.
diky za odpovedi
Mam dotaz ohledne kvality prijmu analogovy tv. Mam tuhle hracku odvcera a
zatim jsem zkousel jenom naladeni kabelovky(jsem v nemecku a v tyhle koncine neni jeste dvb-t), podle vseho jsem naladil vsechny kanaly, i kdyz kompletni scan trval snad vic jak hodinku. Taky jsem byl mirne zaskocen, ze uvedeny soft v recenzi nelze pouzit na analog tv, ale vyresil jsem to instalaci Cinergy TV z instalacniho cd. Muj problem je s kvalitou obrazu. Je to plny zrneni, podotykam ze je i par vyjimek, tak by me zajimalo, jak je to s kvalitou kabelovek, jestli se da nekde najit nejaky srovnani, pripadne jestli mate osobni zkusenosti s prijmem kabelovky nebo jestli lezi zakopany pes v prijimaci. Kdyz tak muzu udelat par snimku a nekam to ulozit.
diky za odpovedi
Já mám tv tuner na kabelovce Karneval. Na tuneru chytám analog, obraz čistý. Na TV chytám přes STB digitál DVB-C, obraz též čistý.
[quote]Je to plny zrneni, podotykam ze je i par vyjimek, [/quote]
Pokud máš některé programy čisté, pak chyba není v tuneru.
Pokud máš některé programy čisté, pak chyba není v tuneru.
[quote=Ivo Mašek]Já mám tv tuner na kabelovce Karneval. Na tuneru chytám analog, obraz čistý. Na TV chytám přes STB digitál DVB-C, obraz též čistý.
Pokud máš některé programy čisté, pak chyba není v tuneru.[/quote]
Asi jsem se špatně vyjádřil, některý kanály jsou lepší, některý horší, navíc při podrobným scanu mě to našlo každej kanál na třech, nepříliš rozdílných frekvencích. Ale ani o jednom kanálu nemůžu říct, že by byl ''čistej''.
Kolega má ve stejným baráku(na stejným rozvodu) tv a tam to vypadá mnohem líp a žádnej kanál mu nezrní. Nasnímám obrázky a postnu to sem, ale až večer.
PS: Co je STB?
Pokud máš některé programy čisté, pak chyba není v tuneru.[/quote]
Asi jsem se špatně vyjádřil, některý kanály jsou lepší, některý horší, navíc při podrobným scanu mě to našlo každej kanál na třech, nepříliš rozdílných frekvencích. Ale ani o jednom kanálu nemůžu říct, že by byl ''čistej''.
Kolega má ve stejným baráku(na stejným rozvodu) tv a tam to vypadá mnohem líp a žádnej kanál mu nezrní. Nasnímám obrázky a postnu to sem, ale až večer.
PS: Co je STB?
[quote]PS: Co je STB? [/quote]
Dříve Státní tajná bezpečnost :-D , a nyní Set-Top-Box . To je taková krabička, co se dává mezi TV a antenu, aby jsi mohl chytat digital.
[quote]navíc při podrobným scanu mě to našlo každej kanál na třech, nepříliš rozdílných frekvencích . [/quote]
To je špatné. Každý tv tuner je mnohem citlivější, než klasická TV. A pokud jsou kanály blízko sebe, tedy nedělá se rozestup, tak ten tuner to horko těžko zvládá. Bohužel, ty s tím nic neuděláš.
Jestli je možno tam ty frekvence napsat ručně, tak ještě to zkusit, ale i tak se tam možná budou míchat odjinud. Těžko říci.
Dříve Státní tajná bezpečnost :-D , a nyní Set-Top-Box . To je taková krabička, co se dává mezi TV a antenu, aby jsi mohl chytat digital.
[quote]navíc při podrobným scanu mě to našlo každej kanál na třech, nepříliš rozdílných frekvencích . [/quote]
To je špatné. Každý tv tuner je mnohem citlivější, než klasická TV. A pokud jsou kanály blízko sebe, tedy nedělá se rozestup, tak ten tuner to horko těžko zvládá. Bohužel, ty s tím nic neuděláš.
Jestli je možno tam ty frekvence napsat ručně, tak ještě to zkusit, ale i tak se tam možná budou míchat odjinud. Těžko říci.
[quote=Ivo Mašek]
Jestli je možno tam ty frekvence napsat ručně, tak ještě to zkusit, ale i tak se tam možná budou míchat odjinud. Těžko říci.[/quote]
Tak jsem večer zkoušel skenovat tím nejrychlejším způsobem a našlo to taky všechno, přičemž každý kanál je tam teď už jenom jednou a v trochu lepší kvalitě než při podrobným skenu, čemuž moc nerozumím. Každopádně pořád jsou některý kanály ve vcelku slušný kvalitě a některý jsou příšerný. Frekvence se dá nastavit ručně po malých krocích, ale líp než automaticky se mi to naladit nepodařilo.
Skoro si teď nadávám, že jsem místo hybrida radši nekoupil pořádnej analogovej tuner. Ovšem nadále zůstává otázka, jestli by to pomohlo.
Přesto všechno se na to s přimhouřeným okem dá koukat, tak to asi nesmím tolik řešit.
Ještě by mě zajímalo, jak to je s rozlišením obrazu, protože já tam můžu nastavit velikost okna, rozuměj rozlišení od 160x120 až po 720x576, takže ten program provádí interpolaci z běžnnýho rozlišení tv na tu vybranou. Ale na kvalitu příjmu to asi nemá příliš vliv, zkoušel jsem všechny a chyby byly u všech rozlišení stejný. Spíš mi nejde na rozum, proč to nenabízí nativní tv rozlišení.
Jestli je možno tam ty frekvence napsat ručně, tak ještě to zkusit, ale i tak se tam možná budou míchat odjinud. Těžko říci.[/quote]
Tak jsem večer zkoušel skenovat tím nejrychlejším způsobem a našlo to taky všechno, přičemž každý kanál je tam teď už jenom jednou a v trochu lepší kvalitě než při podrobným skenu, čemuž moc nerozumím. Každopádně pořád jsou některý kanály ve vcelku slušný kvalitě a některý jsou příšerný. Frekvence se dá nastavit ručně po malých krocích, ale líp než automaticky se mi to naladit nepodařilo.
Skoro si teď nadávám, že jsem místo hybrida radši nekoupil pořádnej analogovej tuner. Ovšem nadále zůstává otázka, jestli by to pomohlo.
Přesto všechno se na to s přimhouřeným okem dá koukat, tak to asi nesmím tolik řešit.
Ještě by mě zajímalo, jak to je s rozlišením obrazu, protože já tam můžu nastavit velikost okna, rozuměj rozlišení od 160x120 až po 720x576, takže ten program provádí interpolaci z běžnnýho rozlišení tv na tu vybranou. Ale na kvalitu příjmu to asi nemá příliš vliv, zkoušel jsem všechny a chyby byly u všech rozlišení stejný. Spíš mi nejde na rozum, proč to nenabízí nativní tv rozlišení.
[quote]Ještě by mě zajímalo, jak to je s rozlišením obrazu, protože já tam můžu nastavit velikost okna, rozuměj rozlišení od 160x120 až po 720x576, takže ten program provádí interpolaci z běžnnýho rozlišení tv na tu vybranou. [/quote]
Obvykle platí, že takto rozšířený obraz je na pohled méně kvalitní. Je to vlastně umělé zvětšení, aby se zvýraznily drobnosti, ale na úkor kvality obrázku. Respektivě, není více bodů, ale ten bod se zvětší.
Obvykle platí, že takto rozšířený obraz je na pohled méně kvalitní. Je to vlastně umělé zvětšení, aby se zvýraznily drobnosti, ale na úkor kvality obrázku. Respektivě, není více bodů, ale ten bod se zvětší.
Dobrý den prosím o radu.
Já sám používám k převodu VHS na DVD,či DIV-X Plextor PX-M402U.
Po počátečních problémech s dodávaným software(Intervideo)jsem spo-
kojen,kvalita digitalizovaného videa není horší,než VHS a video se díky
hardwarovému enkódovaní nikde nezasekává.
Můj kamarád měl zájem o verzi přístroje s TV tunerem(PX-TV402U),ale
nikde už ho nemají.Nemohli byste mi poradit kvalitní externí TV-USB
kartu s hardwarovým kodekem do MPEG2. Předem moc děkuji .
:-) :-)
Já sám používám k převodu VHS na DVD,či DIV-X Plextor PX-M402U.
Po počátečních problémech s dodávaným software(Intervideo)jsem spo-
kojen,kvalita digitalizovaného videa není horší,než VHS a video se díky
hardwarovému enkódovaní nikde nezasekává.
Můj kamarád měl zájem o verzi přístroje s TV tunerem(PX-TV402U),ale
nikde už ho nemají.Nemohli byste mi poradit kvalitní externí TV-USB
kartu s hardwarovým kodekem do MPEG2. Předem moc děkuji .
:-) :-)
Dobry den,
hledam externi digitalni TV tuner, ktery by se dal pripojit PC, notebooku a pripadne i k normalni televizi.
Mel by mit tyto funkce:
podpora prijmu HDTV a AC-3, EPG (s podporou cestiny), Teletext (s podporou cestiny), prijem digitalniho radia (mohl by mit i prijem klasickeho FM radia - neni nutne), PIP, POP, PAP.
Mohli byste mi poradit pristroj, ktery tohle umi (nebo aspon vetsinu)?
hledam externi digitalni TV tuner, ktery by se dal pripojit PC, notebooku a pripadne i k normalni televizi.
Mel by mit tyto funkce:
podpora prijmu HDTV a AC-3, EPG (s podporou cestiny), Teletext (s podporou cestiny), prijem digitalniho radia (mohl by mit i prijem klasickeho FM radia - neni nutne), PIP, POP, PAP.
Mohli byste mi poradit pristroj, ktery tohle umi (nebo aspon vetsinu)?
Ano,
len nema podporu cestiny. FlyDVB Trio CardBus je ale určená pre notebooky/je však možné riešenie - card reader do klasického pc.
moje riešnie
funguje korektne. Zháňam však alternatívny soft pre príjem kódovaného vysielania.
Zvláda: analóg TV aj FM, Digital terestrial, Digital satelite. má dobrú výbavu vratane DO.
Cena je dobrá.
V podstate má všetko.
Moja skúsenosť je dobrá.
www.lifeview.com
pcmcia tuner - external solutions
Ak trváš na analóg rádiu zvoľ FM model
len nema podporu cestiny. FlyDVB Trio CardBus je ale určená pre notebooky/je však možné riešenie - card reader do klasického pc.
moje riešnie
funguje korektne. Zháňam však alternatívny soft pre príjem kódovaného vysielania.
Zvláda: analóg TV aj FM, Digital terestrial, Digital satelite. má dobrú výbavu vratane DO.
Cena je dobrá.
V podstate má všetko.
Moja skúsenosť je dobrá.
www.lifeview.com
pcmcia tuner - external solutions
Ak trváš na analóg rádiu zvoľ FM model
[quote=tom661]Zháňam však alternatívny soft pre príjem kódovaného vysielania.
[/quote]
Zkus treba ProgDVB, AltDVB, DVBdream atd. Pouzivam to s kartou Skystar2 od Technisatu a chodi to bezvadne i s tim dekodovanim. Ovsem netusim, jestli ty softy podporuji i tvoji kartu. Mrkni na www.skystar2.info nebo www.dvbskystar.com.
[/quote]
Zkus treba ProgDVB, AltDVB, DVBdream atd. Pouzivam to s kartou Skystar2 od Technisatu a chodi to bezvadne i s tim dekodovanim. Ovsem netusim, jestli ty softy podporuji i tvoji kartu. Mrkni na www.skystar2.info nebo www.dvbskystar.com.
zdravim vsechny, chtel bych vas pozadat o radu, snazim se uz nejakou dobu vybrat vhodny tuner a porad se nemuzu rozhodnout. je to hlavne proto,ze kdyz uz se mi neco libi, vzapeti si na to prectu negativni ohlasy. takze jako laik ohledne tuneru jsem celkem v koncich.
doufam,ze alespon vy mi budete schopni poradit:
chtel bych asi analogovy (protoze dig u nas ma byt az koncem 2008 a to bych uz spis provedl pak upgrade), mel by umet prevadet do mpeg 1,2,4 (neni bezpodminecne nutne, nicmene vhodne minimalne mpeg2 pro nahravani..
dale teletext (s podporou cestiny), bylo by fajn, kdyby umel timeshifting
samozrejme velmi dobry obraz a zvuk..
drive jsem mel Leadtek winfast usb II a byl fajn, pokud by bylo neco se stejne dobrou kvalitou obrazu a odbrym nahravanim, nezlobil bych se..
neco dobreho jsem cetl o winfast palm tv, ale taky negativa...vazne uz nevim..
horni hranice pro finance je tak 3000, vic se mi davat nechce..
prosim, pokud mi nejaky doporucite, abyste se trosicku rozepsali, jake mate zkusenosti a podobne
diky moc predem za tip!
doufam,ze alespon vy mi budete schopni poradit:
chtel bych asi analogovy (protoze dig u nas ma byt az koncem 2008 a to bych uz spis provedl pak upgrade), mel by umet prevadet do mpeg 1,2,4 (neni bezpodminecne nutne, nicmene vhodne minimalne mpeg2 pro nahravani..
dale teletext (s podporou cestiny), bylo by fajn, kdyby umel timeshifting
samozrejme velmi dobry obraz a zvuk..
drive jsem mel Leadtek winfast usb II a byl fajn, pokud by bylo neco se stejne dobrou kvalitou obrazu a odbrym nahravanim, nezlobil bych se..
neco dobreho jsem cetl o winfast palm tv, ale taky negativa...vazne uz nevim..
horni hranice pro finance je tak 3000, vic se mi davat nechce..
prosim, pokud mi nejaky doporucite, abyste se trosicku rozepsali, jake mate zkusenosti a podobne
diky moc predem za tip!
Vazeni,
mel bych na vas, jako znalce, dotaz.
Hledam externi USB tuner k notebooku. Staci mi analog (samozrejme kdyz bude umet i digit. - tim lepe), grabovani neplanuju, nejlepe stereo. Nejde mi o cenu, jde mi ale o co nejlepsi kvalitu obrazu. Nabidka je velka, vyber opravdu tezky. Koupil jsem Pinnacle Hybrid Pro a musel jsem ho vratit... Na stolnim PC jel, na notebooku nikoliv...
Diky za kadou radu.
mel bych na vas, jako znalce, dotaz.
Hledam externi USB tuner k notebooku. Staci mi analog (samozrejme kdyz bude umet i digit. - tim lepe), grabovani neplanuju, nejlepe stereo. Nejde mi o cenu, jde mi ale o co nejlepsi kvalitu obrazu. Nabidka je velka, vyber opravdu tezky. Koupil jsem Pinnacle Hybrid Pro a musel jsem ho vratit... Na stolnim PC jel, na notebooku nikoliv...
Diky za kadou radu.
páni poradte mi čo máte odskúšané čo je good výkon/cena???
aby so malo usb 2.0 video in svideo a compozite txt radio
aby so malo usb 2.0 video in svideo a compozite txt radio
Tak som presiel na externu USB kartu. Doposial som mal skusenosti iba s internymi a ku kupe USB ma podnietili najma vsetranne pouzitie (PC, Notas), male rozmery a ziadne rusenie z PC. Kupil som AverTv Hybrid+FM Volar. Precital som zopar recenzii, napr. TU a isiel do toho. Mozem popisat iba analogovu cast, takze:
Tuner je velmi maly, pomerne pevny, trochu vrzga, ked ho vezmete do ruk. Prilozena antenna redukcia trochu vakla, no na kvalitu a silu signalu to nema vplyv. Ku karte je dodavany USB kabel s dvoma konektormi pri pripojenie k PC. Karta ma naozaj vacsi odber ako 0,5A, preto doporucujem pouzit oba. Pri pouziti iba jedneho sa mi na PC objavovalo neprijemne rusenie a na notasi sa sekal obraz. Kvalita obrazu je vynikajuca. Famy o tom, ze si tuner nedokaze korektne poradit so silnym signalom a nutnosti pouzit nejaky utlmovy clanok mozem smelo vyvratit. Co sa tyka udajneho "otrasneho" zahrievania, mozem povedat, ze je uplne v norme. Zahrieva sa rovnako ako PCI verzie tunerov. Ovladaci soft je trochu neohrabany, chyba mu viac nastaveni, vystupny obraz je skvely. Najhorsie je, ze podporuje zachytavanie do AVI, iba nekomprimovane a do Xvid a DivX. Skusal som i starsie verzie AverTv ovlad. aplikacie, kde sice program najde nainstalovane kodeky, no zachytavanie nepovoli (Mjpeg, DV, Huffyuv). Zachytavanie do MPEG-2 funguje korektne. Uspesne som rozchodit alternativne softy, ktore pracuju s WDM ovladacmi okrem ATV. Najkrajsi obraz malo K!TV (neumoznuje zachytavanie) a DSCaler. Najidealnejsie na zachytavanie do bezstratovych kodekov sa mi javilo iuVCR.
Zhrnutie: Vynikajuci, vsestranny a bezproblemovy tuner so skvelymi moznostami pouzitie.
P.S. Mam ho len 3 dni, niektore funkcie (TimeShifting,teletext..) som neskusal, nakolko ich nepovazujem za to najdolezitejsie pri tomto type hardveru.
Viac na http://www.jojto.ic.cz/index_soubory/Page410.html#zalozka1
Tuner je velmi maly, pomerne pevny, trochu vrzga, ked ho vezmete do ruk. Prilozena antenna redukcia trochu vakla, no na kvalitu a silu signalu to nema vplyv. Ku karte je dodavany USB kabel s dvoma konektormi pri pripojenie k PC. Karta ma naozaj vacsi odber ako 0,5A, preto doporucujem pouzit oba. Pri pouziti iba jedneho sa mi na PC objavovalo neprijemne rusenie a na notasi sa sekal obraz. Kvalita obrazu je vynikajuca. Famy o tom, ze si tuner nedokaze korektne poradit so silnym signalom a nutnosti pouzit nejaky utlmovy clanok mozem smelo vyvratit. Co sa tyka udajneho "otrasneho" zahrievania, mozem povedat, ze je uplne v norme. Zahrieva sa rovnako ako PCI verzie tunerov. Ovladaci soft je trochu neohrabany, chyba mu viac nastaveni, vystupny obraz je skvely. Najhorsie je, ze podporuje zachytavanie do AVI, iba nekomprimovane a do Xvid a DivX. Skusal som i starsie verzie AverTv ovlad. aplikacie, kde sice program najde nainstalovane kodeky, no zachytavanie nepovoli (Mjpeg, DV, Huffyuv). Zachytavanie do MPEG-2 funguje korektne. Uspesne som rozchodit alternativne softy, ktore pracuju s WDM ovladacmi okrem ATV. Najkrajsi obraz malo K!TV (neumoznuje zachytavanie) a DSCaler. Najidealnejsie na zachytavanie do bezstratovych kodekov sa mi javilo iuVCR.
Zhrnutie: Vynikajuci, vsestranny a bezproblemovy tuner so skvelymi moznostami pouzitie.
P.S. Mam ho len 3 dni, niektore funkcie (TimeShifting,teletext..) som neskusal, nakolko ich nepovazujem za to najdolezitejsie pri tomto type hardveru.
Viac na http://www.jojto.ic.cz/index_soubory/Page410.html#zalozka1
ja mam ubs II deluxe k notebooku a som spokojny. Co som cital tu na predchadzajucich strankach niekto pisal ze u tejto karty treba externy kabel ked chce nahravat do mpg2 so zvukom neviem odkial to ma.
Mne to ide normalne vsetko cez USB
Mne to ide normalne vsetko cez USB
Ahoj, dostal jsem od zakaznika pozadavek na porizeni externi dual TV karty - je to kamionak a chce pri prestavkach propojit tv k notebooku... muze byt jak USB tak PCMCIA ... prosim o radu ktera karta stoji za zvazeni. Diky.
Já bych potřeboval poradit s výběrem...
Potřebuju nějakej externí tuner/kartu, pomocí které bych mohl připojit video a přehát VHS do PC...a potřebuju aby uměla:
- byla pokud možno USB
- nahrávala v MPEG2 (ale kdyby uměla i Divx dost by to zlehčilo)
- byla kvalitní (ověřená)
- cena max. 2500kč
- podpora systému NTSC (abych mohl kazety nahrané v NTSC přehrát do pc)
- a samozřejmě aby uměla PAL
- a aby to nebyl Pinnacle
moc dík!
Potřebuju nějakej externí tuner/kartu, pomocí které bych mohl připojit video a přehát VHS do PC...a potřebuju aby uměla:
- byla pokud možno USB
- nahrávala v MPEG2 (ale kdyby uměla i Divx dost by to zlehčilo)
- byla kvalitní (ověřená)
- cena max. 2500kč
- podpora systému NTSC (abych mohl kazety nahrané v NTSC přehrát do pc)
- a samozřejmě aby uměla PAL
- a aby to nebyl Pinnacle
moc dík!