Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 10 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 146

Téma: Pro majitele tv karet HAUPPAUGE

  1. #1
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Vzhledem k tomu, že mezi nejrozšířenější firmy v oblasti tv karet patří Leadtek, Pinnacle a Hauppauge, a protože první dvě zde svůj "speciální" thread mají, po dlouhém zvažování jsem se rozhodl, že zde zavedu i thread pro HAUPPAUGE.
    ______________________________

    Tímto prosím majitele produktů od firmy Hauppauge, aby právě sem směřovali své zkušenosti a rady s kartami výše jmenované firmy. Předem zde říkám - já vám moc nepomůžu, kartu od této firmy nevlastním. Spoléhám na nicka "Kopyto", který sem z důvodu časového zaneprázdnění zavítá jen občas, ale vždy majitelům karet Hauppauge dobře poradí.
    Vy, co potřebujete poradit - mějte, prosím, trpělivost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Pro karty PCI:
    http://masek.webzdarma.cz/hauppauge.pdf

    Pro karty USB:
    http://masek.webzdarma.cz/hauppaugeusb.pdf

    Návod od nicka "kopyto" pro : PVR250 s aplikací WinTV2000
    http://masek.webzdarma.cz/Grafika/hauppauge1.html
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Upozorňuji na thread "Než se zeptáte", kde přibyl faq pro Hauppauge.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele Karell
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    45

    Mám tuhle kartu už pár měsíců a nedávno se mi poprvé stalo, že nahraný film má posunutý zvuk o necelou vteřinu dopředu. Byl to film z ČT1 (bez reklam), pouze jsem ořezával začátek o konec nahrávky (po jednotlivých framech) a převáděl z jednoho velkého ***.mpeg souboru na DVD soubory pomocí přiloženého Uleed Movie Factory. Zarazilo mě, že se mi to stalo poprvé a jen jednou, od té doby je zase vše OK. Netroufám si hledat chybu ve vysílání ČT1 (byl to film Prohnilí). Nesetkal se někdo z Vás s tím samým problémem? Nevím co případně vylepšit, aby se to neopakovalo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele dick_tvf
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    15

    Tak jsem si koupil tuto kartu a jsem s ni velice spokojen!!!
    Probírá se tady,ze originální soft je nic moc a jiné softy nefungují.
    Po dlouhém hledání,zkouseni atd. jsem nasel SageTV recorder http://www.sage.tv/sagerecorder.html
    a tochu upravil profily pro nastavení kvality nahrávání.
    Najdete si po nainstalování :
    c:\Program Files\Frey Technologies\SageRecorder\ tam je polozka "SageRecorder.properties",kterou otevrete pomoci notepadu.
    a toto zkopirujte a vlozte do teto slozky.
    mmc/python2_encoding/105nim=videobitrate\=5470000|width\
    =720|height\=576|audiobitrate\=224|vbr\=1|peakvide obitrate\
    =9500000|disablefilter\=0|dnrsmoothfactor\=180


    mmc/python2_encoding/120min=videobitrate\=4800000|width\
    =352|height\=576|audiobitrate\=224|vbr\=1|peakvide obitrate\
    =9500000|disablefilter\=0|dnrsmoothfactor\=180


    mmc/python2_encoding/90nim=videobitrate\=6540000|width\
    =720|height\=576|audiobitrate\=224|vbr\=1|peakvide obitrate\
    =9500000|disablefilter\=0|dnrsmoothfactor\=180


    mmc/python2_encoding/Mono105nim=videobitrate\=5570000|width\
    =720|height\=576|audiooutputmode\=3|audiobitrate\= 224|vbr\
    =1|peakvideobitrate\=9500000|disablefilter\=0|dnrs moothfactor\=180


    mmc/python2_encoding/Mono90nim=videobitrate\=6540000|width\
    =720|height\=576|audiobitrate\=224|audiooutputmode \=3|vbr\
    =1|peakvideobitrate\=9500000|disablefilter\=0|dnrs moothfactor\=180


    mmc/python2_encoding/VCD=videobitrate\=1800000|width\=352|height\
    =288|audiobitrate\=224|outputstreamtype\=11|audios ampling\
    =480000|disablefilter\=0|dnrsmoothfactor\=180

    Timto krokem pridate dalsi profily a muzete si je upravovat jak chcete.
    Jestli-ze chcete upravit jas kontrast a pod. tak to musite provadet taka v tomto souboru,protoze v aplikaci se to neuklada i kdaz to nastavite.
    Nevim proc.
    Vypada to tam takhle.
    mmc/encoders/1642691032/1/0/brightness=136
    mmc/encoders/1642691032/1/0/cable_based_rf=true
    mmc/encoders/1642691032/1/0/contrast=144
    mmc/encoders/1642691032/1/0/device_name=
    mmc/encoders/1642691032/1/0/hue=128
    mmc/encoders/1642691032/1/0/last_channel=72
    mmc/encoders/1642691032/1/0/provider_id=0
    mmc/encoders/1642691032/1/0/saturation=142
    mmc/encoders/1642691032/1/0/sharpness=170
    Snad budete spokojeni.
    Ja jsem lepsi program pro nahravani na tuto kartu nenasel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele kopyto
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    26

    pro: Karell

    Takováto příhoda se mě s touto kartou nepřihodila. Jen by mě zajímalo, zda byl ten zvuk "rozjetý" už od začátku nahraného filmu nebo se postupně rozjížděl až v průběhu zachytávání. A nebo se to, co popisuješ, stalo až v průběhu editace a "trpí" tím výstupní soubor?

    pro: Dick

    Já sám jsem Tebou zmiňovanou aplikaci nezkoušel, protože jsem se ještě nedostal k funkčnímu instalátoru. Dík za odkaz, hned jak bude více času, vyzkouším i s Tvými úpravami a dám vědět. Pokud se pamatuji, je třeba aplikaci buď koupit nebo "medicínka" což je jistá vada na kráse.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele dick_tvf
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    15

    Dnes jsem zkousel nainstalovat tento program jestli bude s touto kartou fungovat.
    Svete div se ono to funguje.
    Je pravda, ze na koukani to moc neni,klepe se obraz ,ale kdyz to nahrajete tak je v poradku.
    Je to zahada,ale funguje to.
    Muzete nahravat i AC3 zvuk a rovnou palit na disk./Direct burn/
    Kdyz chcete nahravat tak me pripada ze neni zadny rozdil v konecne nahravce mezi WinDVDR a originalni aplikaci WinTV2000.Ale to jen muj pocit.
    Musite nainstalovat jeste SDK filter pro spolupraci WInDVDR a Hauppauge kartou.
    Stahnete ho na strance http://www.hauppauge.co.uk/downloads/hcwsmd04_21154.exe
    Poreboval bych,ale poradit jak se da zmenit nastaveni profilu pronahravani.
    Vsechny bitrate jsou CBR a neda se nastavit VBR coz je skoda.Je to pak znat pri rychlich scenach.
    Jestli nekomu bude pripadat,ze obraz neni kvalitni at napise svuj nazor.
    Pro me je dulezite,ze to pali rovnou na disk.Budu to pouzivat asi jen na to kdyz si nahraju film na DVD-RW a dale ho nechci ulozit do videoteky.
    Jsem zvedav jak to pujde vam.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas Avatar uživatele Slůně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    135

    Tak jsem to taky testoval a žádné problémy i v náhledu nebyly, obraz velmi dobrý.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele Karell
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    45

    Kopyto:

    Bohužel už nemám původní soubor vytvořený kartou, ale jen jeho úpravu z Ulead MF. Takže si ani sám nemohu odpovědět na otázku, zda chyba vznikla až při zpracování. Jinak ten zvuk je napřed necelou sekundu v celém filmu a subjektivně se mi zdá, že "náskok" zvuku je stejný v celé nahrávce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele abbe2003
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    23

    Klidně se ptejte na cokoliv. Mám PVR-250 od října 2004 a dosud jsem s ní nenarazil na jediný problém...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele kopyto
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    26

    pro: dick

    Tak jsem vyzkoušel Sage TV recorder, tak připojuji - podotýkám, že subjektivní názor: jednoduchá, přehledná aplikace. Pozitivum vidím v lepší kvalitě preview módu, o něco kvalitnější či výstižněji řečeno "rychlejší" obraz (zejména deinterlace filtr). Určité negativum je nastavení - či lépe řečeno vnucení nahrávacích profilů úpravami v registrech, velké negativum je nefunkčnost dálkového ovládání a trochu uživatelsky nemotorný scheduler ("probouzení" PC jsem nezkoušel). Kvalita nahrávky je srovnatelná = ani lepší ani horší (samozřejmě s ohledem na stejná nastavení profilů v obou aplikacích). Já osobně zůstávám - možná trochu konzervativně - u originální WinTV2000 s úpravami.

    Jinak je to vážně nuda, když vše (alespoň zatím) funguje na 100% tak jak má.

    Mám ale přesto tři dotazy pro uživatele této TV karty:

    - na jaké ovladače a ovladací aplikaci "jedete"?
    - jaké úpravy v nastaveních jste dělali?
    - víte o nějaké teletextové aplikaci, která by správně zobrazovala českou diakritiku?

    Já jsem vyzkoušel instalovat balíček (místo pův. hcw1_8_22037_pp2) hcw2_2_22292pp2 - k mání na oficiálních stránkách. Viditelnou změnu jsem zpozoroval jen jednu:
    Abych rozchodil probouzení PC (časové nahrávání v neřítomnosti při "spícím" PC), musel jsem instalovat navíc CT scheduler. Original scheduler po nastavení nahrávání již bez problému přesně a spolehlivě vždy zapíše script do plánovače úloh, ale automaticky "nazaškrtne" v plánovači položku "Pro spuštění probudit PC"- to je nutné "zaškrtnout" ručně. Po doinstalování CT Scheduleru se již "zaškrtnutí" děje automaticky - jinými slovy mohu již plně ke své spokojenosti používat originální scheduler.

    Jinak nic nového. Zítra "dám do placu" své úpravy v nastavení - většinou se jedná o úpravy v registrech. Pro ty, kdo budou chtít vyzkoušet podotýkám, že se NEJEDNÁ o NEVRATNÉ změny (tak nemusíte mít žádné obavy).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele kopyto
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    26

    Nabízím některé úpravy v registrech pro zrychlení v preview modu aplikace WinTV2000:
    Tyto úpravy můžete činit i za chodu ovládací aplikace, ale změny se projeví až po jejím restartu=
    =tj. vypnout a zapnout wintv2000. Jestliže provedete více změn najednou, stačí pochpitelně pouze
    jeden restart této ovládací aplikace.
    Pozor!!!
    Před jakoukoliv úpravou v registrech velmi důrazně upozorňuji vytvořit si zálohu původního
    nastavení (nebo pečlivé zaznamenání původní hodnoty položky), aby bylo možno bezpečně se vrátit k původnímu stavu.
    Tyto úpravy nemusí všem stejně dobře fungovat v závislosti na HW a SW složení a konfiguraci svého PC.


    Tak tedy výše zmíněné úpravy:


    - změny hodnot nastavení různých videofiltrů na hodnotu 0 (nula),
    které způsobí jejich vyřazení (v případě nastavení na jinou nenulovou hodnotu změníte nastavení položky):


    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Globespan\Parameters\ivac15\Driver]
    "FltDnrMode"=dword:00000000

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Globespan\Parameters\ivac15\Driver]
    "FltDnrSpatFltLevel"=dword:00000000

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Globespan\Parameters\ivac15\Driver]
    "FltDnrTempFltLevel"=dword:00000000

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Hauppauge\hcwTVWnd]
    "LiveDelay"=dword:00000000

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\IviSDK4Hauppauge\Commo n\VideoDec]
    "BOBWEAVE"=dword:00000000

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\IviSDK4Hauppauge\Commo n\VideoDec]
    "Hwmc"=dword:00000001

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\IviSDK4Hauppauge\Commo n\VideoDec]
    "Dxva"=dword:00000001



    - zaostření obrazu (v aplikaci WinTV2000 skrytý atribut) možnost nastavení 0-7; zde jako příklad nastavena hodnota 5:

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Globespan\Parameters\ivac15\Driver]
    "SharpnessValue"=dword:00000005



    - vypnutí všech preview filtrů:

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Hauppauge\hcwTVWnd]
    "LivePreview"=dword:00000000



    - zapnutí všech preview filtrů:

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Hauppauge\hcwTVWnd]
    "LivePreview"=dword:00000001



    - změny ořezu viditelné plochy obrazu - možno nastavit libovolně (takto to mám já, ale nemusí být ideální pro všechny
    v závislosti nastavení např graf. karty - zde je nutno použít metodu pokus-omyl) :

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Hauppauge\hcwTVWnd]
    "Overscan_Top"=dword:00000000

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Hauppauge\hcwTVWnd]
    "Overscan_Right"=dword:00000064

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Hauppauge\hcwTVWnd]
    "Overscan_Left"=dword:00000078

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Hauppauge\hcwTVWnd]
    "Overscan_Bottom"=dword:00000014

    Kdo zkusí, tak ať napíše. Předem díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Informace pro majitele Hauppauge WinTV-Nova-T / USB:
    Problém v ovladačích. Neporadí si se systémem, ve kterém je nainstalován ServicePack_2. Na vině je integrovaný firewall. Dále se ovladačům moc nedaří s nainstalovanými antiviry.
    Program je "náchylnější" na vytížení sběrnice USB. Například při zatížení portu USB tiskem foto se na obraze projevuje "čtverečkování" a drobné výpadky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    WinTV Nova-T (PCI) diskuze na adrese:
    http://www.tv-cards.com/messageboard...pic.php?t=1419
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 10 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pro majitele tv karet LEADTEK
    Od Nyny v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1420
    Poslední příspěvek: 11-09-2012, 18:21
  2. Pro majitele tv karet AVER TV 6 / Hybrid
    Od Ivo Mašek v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-02-2009, 05:08
  3. Hledám majitele karty Hauppauge WinTV HVR 3000
    Od Serifus v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 11-10-2007, 20:14
  4. Pro majitele tv karet ManliMuch TV
    Od Ivo Mašek v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 105
    Poslední příspěvek: 28-06-2007, 01:56