Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 7 z 8 PrvníPrvní ... 5678 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 91 až 105 z 119

Téma: Vyber PC na strih HDV

  1. #91
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Nieco tam nieje v poriadku. Takto to rozhodne nebootuje. Mne doma ani to logo "Starting Windows", ktore vidno nazaciatku cele nestihne vykreslit a uz pokracuje dalej.
    Taktiez pocitas do casu 15 sekund, kedy ti pocitac robi neviem co - BIOS nieco zistuje (vec dosky).

    Takze toto pre mna nieje rozhodne adekvatne.
    Neche sa mi natacat video, ale nejako takto to vyzera (od cca 40 sekundy), ako to ma startovat (rovnako do 15 sekund):

    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #92
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    vivid : su tam dve videa .. prve je od stlacenia tlacitka POWER ON .. druhe je od toho , ked sa na obrazovke zacne nieco diat .. ale obdobne sa chovaju aj obe strizne co mame v praci s windows 7 .. i ked tam by som povedal , ze je to vyrazne horsie .. ale to uz su 4 roky stare komputre .. zasrate , ako sa len windows dokaze zasrat .. tam ani nemam pocit , ze je tam SSD .. proste to bootuje nekonecne dlho , ako z harddisku ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #93
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Desktop Win 7, i7, 16GB RAM, systém naSSD (A-DATA SX300) - boot 3-4s
    NTB Win 7, i5, 8GB RAM, systém na SSD (Intel 520) - boot 5-7s

    Obojí z plného bootu, ne ze suspendu. Navíc MacOS hojně využívá suspend to RAM nebo suspend to HDD(SDD).

    A Win 8 jsou na tom ještě lépe..

    Pytkine, v těch dvou strojích jsou stejná SSD a stejně stará?
    Naposledy upraveno uživatelem RoPo: 04-12-2013 v 07:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #94
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    ropo : ktore dva stroje myslis ? to video co som sem dal ? to je jeden HW .. test robeny v tej isty den ..

    tebe bootuje win7 3-4s ? tolko predsa trva zobudenie zo spanku .. nie bootovanie .. taky komputer by som chcel vidiet na vlastne oci .. ja som nevidel bootovanie windowsu pod 30 sekund este ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #95

    Alf Alf je offline
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    898

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    alebo striha 2 hodinovy koncert z 8mich kamier v nejakom slusnejsom kodeku ..
    Myslels to takto?
    http://ulozto.cz/xtht8sNf/00015-20131204-173630-mts

    Jen pro info
    Je to záznam dvakrát čtyř kamer, přičemž zdrojové soubory jsou na dvou různých místech disku, takže simulace osmi kamer. Zdrojová videa jsou AVCHD, 24 Mbps. Jak vidíte, datový tok z disku je pořád velmi malý a pohybuje se kolem 24 MBps (ty špičky, které tam vidíte vznikají při přeskoku na jiné místo klipu). I kdyby to bylo AVCHD 1080p, kde je datový tok ca 35 Mbps, není naprosto nutné se stresovat rychlostí HDD. Jak už jsem psal dřív, je spíš potřeba rozhodit systém, cache editoru a zdrojové soubory na různé disky tak, aby všecho neviselo na jednom řadiči.

    EDIT:
    Zapomněl jsem dát heslo: freak
    Naposledy upraveno uživatelem Alf: 04-12-2013 v 21:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #96
    Nováček Avatar uživatele maron
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    96

    Nazdar lidi
    Omlouvám se, že vstupuji do diskuze- Mohu se zde zeptat na vhodný chipset pro střih videa?
    Asi mi odešel MB na pracovním pc. Měl jsem tam GA-965P-DQ6, soket775, chipset P965, CPU Intel Core2 Duo E6300, 4x1GB/800MHz
    Hledám vhodnou náhradu, protože nemám penízky na NEW... Rozhodně nemám HD kameru...
    Prosím poradíte, případně čemu se vyhnout?
    Díky M
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #97
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    V dnešní době je víceméně jedno jaký chipset pořídíš. Protože předpokládám, že stejně nebudeš používat speciální HW na střih.
    Dříve se na chipset hledělo, když se používali střihové HW přídavné karty. Tehdy býval problém s kompatibilitou a také problém při analogovém nabírání audio-videa a jeho synchronizaci.

    Kolik financí máš k dispozici? Pokud píšeš, že nemáš penízky, tak by ti mohl stačit CPU i3 s integrovanou grafikou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #98
    Nováček Avatar uživatele maron
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    96

    Ahoj,
    asi jsem se špatně vyjádřil: potřebuji stávající CPU Intel Core2 Duo E6300 naroubovat na nějakou šikovnou desku. VGA mám ATI Radeon X1900 GT 256MB VIVO.

    Vím že v minulosti byl problém, že některé chipsety nebyly vhodné, tak jsem se chtěl ubezpečit jakou bych měl MB desku vybrat.
    Ta moje měla dual Bios, což jsem ocenil- ale to již je O.T.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #99
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Pochybuji, že dnes seženeš desku na Core2Duo, desky se vyvíjejí zároveň s procesory, zpětná kompaktibilita prakticky neexistuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #100
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,568

    Desky ještě jsou, ale ten výběr pochopitelně není takový, jako u aktuálních produktů.
    http://www.czc.cz/socket-775-zakladni-desky/produkty
    http://aukro.cz/pc-komponenty-zaklad...9Bnit%C2%A0%3E

    S chipsetem neporadím. Já si jen vzpomínám, že zde existovalo dělení na kancelářské "G" s integrovanou grafickou kartou, a výkonnější/herní "P".
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #101
    Nováček Avatar uživatele maron
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    96

    Ta moje MB- GA-965P-DQ6, soket775, je z roku 2006, sloužila skvěle. Nyní již zlobí (samovolné restarty- uvidím, jestli to nebude nakonec zdroj...)
    -Myslím, že "dnešní" desky s 775kou budou mnohem výkonnější a budou stačit také.
    - Pokud mám svou kartu v PCI-e, tak je asi jedno, že je i integrovaná grafika? Nedá se to v BIOS vypnout?
    - To dělení cpu na G a P jsem nevěděl DÍKY.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #102
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,568

    Citace Původně odesláno od maron Zobrazit příspěvek
    -Myslím, že "dnešní" desky s 775kou budou mnohem výkonnější a budou stačit také.
    Nebudou, nejsou to dnešní desky, ale stále ještě vyráběné tehdejší desky. Možná klesla chybovost výroby a samozřejmě bude k dispozici novější revize BIOSu, ale nějaké výkonnostní změny v architektuře nelze očekávat.

    Citace Původně odesláno od maron Zobrazit příspěvek
    - Pokud mám svou kartu v PCI-e, tak je asi jedno, že je i integrovaná grafika? Nedá se to v BIOS vypnout?
    - To dělení cpu na G a P jsem nevěděl DÍKY.
    Vypnout samozřejmě jde. Jenom je to jaksi "zbytečné", a tyto desky více směrované do kancelářských PC většinou nemají takovou výbavu, jako výkonný segment "P". Např. tebou zmiňovaný dual BIOS a podobné fičurky. Ale vždy záleží na konkrétním modelu, a pokud tu vyšší výbavu nepotřebuješ (např. více PCI-E slotů) a máš dobrou zkušenost s nějakým "G" chipsetem, tak je to samozřejmě jedno.
    PS: Jedná se o označení chipsetu, ne cpu.
    Naposledy upraveno uživatelem tdlmarek: 20-01-2014 v 21:00
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #103
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Citace Původně odesláno od maron Zobrazit příspěvek
    Ahoj,
    asi jsem se špatně vyjádřil: potřebuji stávající CPU Intel Core2 Duo E6300 naroubovat na nějakou šikovnou desku. VGA mám ATI Radeon X1900 GT 256MB VIVO.

    Vím že v minulosti byl problém, že některé chipsety nebyly vhodné, tak jsem se chtěl ubezpečit jakou bych měl MB desku vybrat.
    Ta moje měla dual Bios, což jsem ocenil- ale to již je O.T.
    "Šikovnou" desku seženeš jen již z bazaru. Prakticky nové desky se nabízejí jen již chipset G31 a G41. Navíc jelikož mají DDR3 řadič, tak potřebuješ koupit nové paměti.

    Já bych raději koupil dobrou desku na socketu 1155/1150 a nějaký CPU třeba i dvoujádrový celeron/pentium (např. G3420) a časem lepší procesor. Právě kvůli pamětem bych šel touto cestou. Ty totiž k nové desce budeš muset koupit.

    Případně můžeš pořídit "obojetnou" desku na DDR2 a DDR3 (nemůžeš však používat oba typy pamětí zároveň) pro využití stávajících DDR2 pamětí, které máš. Jedná se o MSI G41M-P33 Combo nebo ASRock G41C-GS. Ještě máš možnost jediné desky jen pro DDR2 ASRock G31M-GS R2.0. Ta má však chipset G31 - omezen max 4GB RAM, užší podpora rychlostí pamětí, nemá podporu DisplayPortu, GPU nepodporuje Intel Clear Video to vše proti G41 u třech předchozích deskách. Nicméně paměti co máš nemusí v deskách vzhledem ke kompatibilitě pamětí a desky fungovat.
    Naposledy upraveno uživatelem RoPo: 21-01-2014 v 12:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #104
    Nováček Avatar uživatele maron
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    96

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    Jedná se o MSI G41M-P33 Combo nebo ASRock G41C-GS. Ještě máš možnost jediné desky jen pro DDR2 ASRock G31M-GS R2.0. Ta má však chipset G31 - omezen max 4GB RAM, užší podpora rychlostí pamětí, nemá podporu DisplayPortu, GPU nepodporuje Intel Clear Video to vše proti G41 u třech předchozích deskách. Nicméně paměti co máš nemusí v deskách vzhledem ke kompatibilitě pamětí a desky fungovat.
    To Combo a ASRock G41-GS jsem si už vytipoval asi jako jediné řešení, mají 2x 2sloty na RAM... Mám totiž 4x1GB DDR2. Tedy podporu DDR3 jaksi asi nepotřebuji. Až mi tento PC klekne uplně. Vykašlu se na něj, protože mám ještě hráčský NTB ASUS G51VX, ten připojím k monitoru a SATA disky dám do externího boxu, který už stejně mám.
    Jde mi o to, s minimem investic max 2tis. udržet to PC v chodu.
    Nerozumím poznámce, že by nemuseli RAM fungovat... Proč? Co by mohlo dělat problém, když ta MB je na DDR2/DDR3 a já tam dám 4x1GB DDR2
    Asi to budou desky rozdílné od té mojí dosavadní jako Superb od Fabie, ale kterou by jste mi spíše doporučili- MSI G41M-P33 Combo nebo ASRock G41C-GS ?
    Potřebuji zapojit 1x DVD/R, 1x ATA disk - to by šlo na 1 kšandě, a 1-2x SATA disk, 1x PCI-e Wi-Fi, a 1x VGA- ATI Radeon X1900 GT .
    Děkuji za další případné postřehy a názory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #105
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,568

    Citace Původně odesláno od maron Zobrazit příspěvek
    Jde mi o to, s minimem investic max 2tis. udržet to PC v chodu.
    Tím spíš bych šáhnul po nějakém bazaru do 1000,-. Nebudou to tak nesmyslně vyhozené peníze, jako kupovat novou desku, která je už při nákupu zastaralá, a paradoxně budeš mít větší výběr a lepší výbavu (např. všechny 4 sloty na paměti, protože ty výše zmíněné desky mají jen 2x DDR2).

    Když mi kdysi shořela deska pod C2D, tak jsem ji taky nahradil bazarem za pár stovek. A hle, ona v tom (dnes už sekundárním) PC šlape snad už 4 roky.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 7 z 8 PrvníPrvní ... 5678 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-02-2012, 14:51
  2. Střih a práce s videem: Program pro střih videa
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-01-2012, 15:58
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-11-2011, 09:22
  4. Výběr sestavy pro amatérský střih videa.
    Od geniusmichal v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 57
    Poslední příspěvek: 15-04-2006, 08:58