Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 8 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 119

Téma: Vyber PC na strih HDV

  1. #16
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Citace Původně odesláno od tdlmarek Zobrazit příspěvek
    ..... Když už investovat, tak raději do kvalitnějšího zdroje, není důvod se hnát za přemrštěnou wattáží.......
    A jaký jiný zdroj považuješ za kvalitnější? 700W je přemrštěná wattáž? Pokud stavím PC, přeci nebudu kupovat zdroj na stávající konfiguraci komponent. Co když budu chtít přidat další HDD či eSATA?
    K těm testům .... jakoby se domluvili, když vyjde nějaký test čehosi např. v Computeru, tak zcela náhodou vyjde ten samý zcela náhodou v CHIPu. Jenže s jinými výsledky. Já se už servisem PC neživím a specializovaný tester zdrojů nemám. Ale zato mám obyčejný osciloskop a mimo všechny recenze je zajímavé si to změřit sám. Pak člověk ztratí iluze o některých značkách. Bohužel i u drahých zdrojů je to kus od kusu, ale stále nad laťkou. A že zdroje stárnou (některé rychleji), není žádná fáma.
    Nevím zda je to náhoda, ale všiml jsem si, že se špatným zdrojem častěji odcházejí kondiky kolem procesoru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    700W je přemrštěná wattáž?
    Samozrejme. Obzvlast pre taketo PC.

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    Co když budu chtít přidat další HDD či eSATA?
    Tak sa nic nestane. 3.5" HDD ma 8-11W pri zatazi, akoby si nic nepridal.

    update:
    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    A jaký jiný zdroj považuješ za kvalitnější?
    Tak rozhodne nie nejaka znacka "Tacens", o ktorej prvy krat pocujem. Este Enermax, Corsair alebo Antec, ale ziadne ine experimenty v tomto smere nie su ziaduce. Zdroj je jeden z najdolezitejsich komponentov.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 27-11-2013 v 22:28
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,569

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    A jaký jiný zdroj považuješ za kvalitnější? 700W je přemrštěná wattáž? Pokud stavím PC, přeci nebudu kupovat zdroj na stávající konfiguraci komponent. Co když budu chtít přidat další HDD či eSATA?
    Tak třeba již zmíněný Seasonic G-550. A těch 550 W rozhodně není na stávající konfiguraci komponent, kdybych to šil na míru, tak tu mluvíme o 300 W zdroji Takže 250 W navrch mi přijde jako rozumná rezerva pro jakýkoliv upgrade, disky nejsou zrovna nejžravější komponentou a skok z GTX 650 na 2x GTX 760 v SLI si dovolím nepředpokládat )

    K těm testům je to sice pěkná historka, ale nevěřím, že se takto domlouvají po celém světě. Osobně vkládám důvěru svoji důvěru do testů např. od techpowerup.com.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Nepsal jsem nic o zahraničí. Já mám kilowattový zdroj a je to tak nějak akorát. Jenže to jsem si stavěl nabušený PC pro sebe. Jinak svůj názor jsem už popsal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Citace Původně odesláno od tdlmarek Zobrazit příspěvek
    Osobně vkládám důvěru svoji důvěru do testů např. od techpowerup.com.
    Ja (z mojho hladiska, kedze hladam vzdy najtichsi zdroj pre dane HTPC) este prilozim jednu stranku, kde je vzdy velmi detailne popisana aj hlucnost v zavislosti od vykonu a poctive testy zdrojov (resp komponentov ako takych):
    http://www.silentpcreview.com/Recommended_PSUs
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    700W zdroj je tak pro CPU s TDP 130W a GPU s 250W. Takovato GPU uz potrebuje dve napajeci oddelene vetve a to umeji zdroje od 650W nahoru.
    U uvedene sestavy je opravdu 700W zdroj zbytecnost, kdy po vetsinu dobu zatizeni bude odhaduji s ucinnosti tak na 60-70% coz neni zrovna idealni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    Co se týká střihu, tak tady už léta platí stejné zásady - rychlý defragmentovaný disk,
    toto je samozrejme hlupost .. disky su dnes tak rychle , ze defragmentacia je absolutne nepodstatna .. pri videu , kde strihas viac suborov vacsinou , je uplne jedno ci je disk fragmentovany , alebo ne ..

    ---------- Doplněno v 00:57 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 00:55 ----------

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    Nepsal jsem nic o zahraničí. Já mám kilowattový zdroj a je to tak nějak akorát. Jenže to jsem si stavěl nabušený PC pro sebe. Jinak svůj názor jsem už popsal.
    to by ma zaujimalo, co mas v tom PC , ked potrebujes kilowattovy zdroj ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peter.urblik
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    355

    velmi pekne ďakujem za všetky reakcie.. naložili ste mi poriadne mám čo tráviť .. idem to hned všetko študovať..

    Citace Původně odesláno od Jarda.Bar Zobrazit příspěvek
    Vegas ani verze 12 ti ten procesor nevytíží. Než se rozhodneš pro koupi Vegas 12, doporučuji se porozhlédnout po jiných softech.
    Jarda myslíš že je ten procesor zbytočne premrštený? vieš mi odporučiť iný soft? vo vegase strihám už asi 5 rokov a som naň dosť zvyknutý.. chvílu som skúšal priemere.. inak nič iné.. ďakujem za rady!

    Otázka na teba aj ostatných.. je ten procesor naozaj zbytočný na strih videa? ak ano viete odporučiť niečo iné?

    Citace Původně odesláno od tdlmarek Zobrazit příspěvek
    Tak třeba již zmíněný Seasonic G-550. A těch 550 W rozhodně není na stávající konfiguraci komponent, kdybych to šil na míru, tak tu mluvíme o 300 W zdroji Takže 250 W navrch mi přijde jako rozumná rezerva pro jakýkoliv upgrade, disky nejsou zrovna nejžravější komponentou a skok z GTX 650 na 2x GTX 760 v SLI si dovolím nepředpokládat )

    K těm testům je to sice pěkná historka, ale nevěřím, že se takto domlouvají po celém světě. Osobně vkládám důvěru svoji důvěru do testů např. od techpowerup.com.
    trochu nechápem ten skok z GTX 650 na 760.. 650 tka je zlá grafika? neviem ako si to myslel.. ďakujem za vysvetlenie!

    na základe odporučení som vybral tento zdroj:
    http://dakraplus-resellerweb.systemb...0rm/p-c3102050

    alebo toto????? http://dakraplus-resellerweb.systemb...agt/p-c7003001 , http://dakraplus-resellerweb.systemb...awt/p-c7003139

    ktorý z nich by bol najlepší? fakt sa do toho nevyznám dík


    je v tej zostave ešte niečo čo by sa malo zmeniť? alebo je tam niečo zbytočne premrštené?.. ďakujem za rady!
    Naposledy upraveno uživatelem peter.urblik: 28-11-2013 v 10:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    i7, pokud máš na ni peníze určitě ponechej. PC ti takto výkonostně vydrží minimálně 3 roky. Zbytečný rozhodně není!

    Výkon CPU využiješ např. při různém překódování tam, kde ti nepůjde využít GPU CUDA akcelerace.

    Rozdíl mezi GTX660 a GTX760 v počtu CUDA jednotkách a šířce paměťové sběrnice, kterou má GTX760 256bitů (GTX660 má 192bitů).
    Grafiku, pokud neuvažuješ o GTX660 TI, bych klidně ponechal 660. Pokud uvažuješ o GTX660 TI, tak to bych už o 760 přemýšlel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peter.urblik
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    355

    RoPo: teraz pozerám tie grafiky.. keby nie som limitovaný rozpočtom (ktorý bol strop 900 e s novým zdrojom to už bude viac) tak určite idem do tej 760 tky..

    pôvodne tam malá ísť táto:
    http://www.alza.sk/gigabyte-n650oc-2gi-d354008.htm 384 cuda jadier, 128 bitov

    maximálne čo môžem tak ju vymeniť za:

    http://www.alza.sk/gigabyte-gv-n65tboc-2gd-d406447.htm GTX 650 TI, 768 cuda jadier 192 bitov

    alebo

    http://www.alza.sk/gigabyte-n660oc-2gd-d354009.htm GTX 660, 960 cuda jadier, 192 bitov
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,569

    Citace Původně odesláno od peter.urblik Zobrazit příspěvek
    trochu nechápem ten skok z GTX 650 na 760.. 650 tka je zlá grafika? neviem ako si to myslel.. ďakujem za vysvetlenie!
    Tím skokem jsem chtěl nadsázkou říct, že nepředpokládám upgrade z úsporné grafiky na stříhání videa (65 W) na SLI zapojení dvou herních bestií s celkovým TDP kolem 350 W.

    GTX 650 je taková, jaká je - malá pěkná grafika se slušným výkonem za 3000 CZK (€110). GTX 760 je samozřejmě výkonnější, ale také stojí víc než 2x tolik. Nutno ale podotknout, že i jednu GTX 760 by ten 550 W Seasonic pořád bez problému utáhl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,243

    Citace Původně odesláno od peter.urblik Zobrazit příspěvek
    velmi pekne ďakujem za všetky reakcie.. naložili ste mi poriadne mám čo tráviť .. idem to hned všetko študovať..


    Jarda myslíš že je ten procesor zbytočne premrštený? vieš mi odporučiť iný soft? vo vegase strihám už asi 5 rokov a som naň dosť zvyknutý.. chvílu som skúšal priemere.. inak nič iné.. ďakujem za rady!
    Neříkám, že je zbytečný, ale že bych místo Vegas 12 koupil jiný soft, protože Vegas CPU nedokáže využít.
    Např. Od Edius, Avid, Adobe. Vybrat si musíš sám, záleží na tobě, co ti vyhovuje.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peter.urblik
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    355

    chlapi a čo tie grafiky.. ísť teda do 650 ti alebo 660 tky či to už nemá velký význam oproti obyčajnej 650 tke.. dakujem!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Já bych navrhl GTX660 TI DDR5 1344 cuda, 150W, dual slot, 2GB, 192bit

    Ale pokud se rozhoduješ mezi GTX 650 TI a GTX 660, tak GTX660 DDR5 960 cuda, 140W, dual slot, 192bit, protože má širší paměťovou sběrnici.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    1,243

    Měl jsem GTX560Ti (384 CUDA) pak GTX760 (1152 CUDA), ve Vegasu žádný rozdíl v renderingu. Obě karty zatěžoval cca na 40-50%.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 8 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-02-2012, 14:51
  2. Střih a práce s videem: Program pro střih videa
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-01-2012, 15:58
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-11-2011, 09:22
  4. Výběr sestavy pro amatérský střih videa.
    Od geniusmichal v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 57
    Poslední příspěvek: 15-04-2006, 08:58