Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 54 1231151 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 804

Téma: Samsung UExxBx000 - zkušenosti, problémy, řešení majitelů

  1. #1
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    354

    Tak mam konecne doma tohoto Edge-Led velikana v provedeni UE46B7000 a nejprve se s vami podelim o vlastni postrehy a zkusenosti.

    Obraz:

    Co se tyka kvality vstupu, zpracovani a podani obrazu je vse dle nejlepsich ocekavani, cerna neni naprosto uplne cerna kdyz je okolo tma bez jedineho dalsi zroje svetla, ale to se u TN a EdgeLed ocekavalo. Navic jsem prisel na jeden fyzikalni detail a to ze uplne cernou lidske oko vubec nevidi a ani podani cerne ktere tato televize zvladne neprispiva k realnemu vjemu z daneho obrazu, rozhlednete se kolem sebe jak vypadaji cerne veci za deniho svetla a nocniho sera pri kterem jeste jakz takz vidite pouze jako ruzne odstiny sede, byt si mozek domysli ze je to cerna. Ve vysledku si na televizi musite snizit kontrast, ci v nastavenich posunout cernou tak, aby se vysledny vjem blizil k realite.

    Zvuk:

    Zvuk mirne prakvapil, je to stale o neco lepsi podani nez bych od tak maleho prostoru ocekaval a k vyraznejsim nedostatkum nedochazi ani pri vysokych hlasitostech.
    Nic mene az vymenim zesilovac za novy s optickym vstupem tak teprve radne ozijou my poradny bedny.


    Zpracovani:

    Zpracovani je vyborne, coz se taky predpokladalo, ale mam vyhrady k celkovemu navrhu TV, jako naprostou hloupost vnimam umisteni napajeciho kabelu, veskere ostatni vstupy/vysupy jsou situovany tak, aby bylo mozo TV "prilepit" primo na zed ći k jine plose, jen zatraceny napajeci kabel vystupuje zezadu a znesnadnuje zivot pri usazovani a reseni kabelaze, protoze je pro jistotu cca 50 cm od ostatnich vstupu/vystupu.
    Dalsi ale mensi nedostatek je umisteni HDMI portu, pokud pripojite vice jak 2 HDMI kabely musite je pak velmi nesetrne zlomit do praveho uhlu a da dost prace aby nevycnivaly z boku vedle TV. Vesa 400x400 se vicemene standard, ale asi nejsem sam kdo by spise ocenil 400x200.

    Firmware+nastaveni:

    Firmware tam je 1007, na webu Samsungu je k dispozici pouze starsi 1006, tak jsem doufal ze budou nektere mouchy vychytany .

    Bohuzel prvni zasadni problem na ktery jsem narazil je PIP, tato vcelku jednoducha funkce ma zasadni nedostatek nastaveni, pominu-li ze ma na pevno nastaveny pomer 16:9, je nejvetsi problem prebirani pomeru ze zdrojoveho obrazu, pri vstupu 4:3 se obraz automaticky roztahne do sirky na 16:9 coz by se dalo jeste skousnout, ale horsi je ze k obrazu 16:9 prida nahore a dole cerny pruh a obraz tim zdeformuje na desivy vysledek.

    Dalsi nemene zavazny problem prinasi vstup z PC, z neznameho duvodu nezobrazi 1920x1080@60Hz pres HDMI na cele plose, ale mirne jej zmensi a okolo necha minimalne 1 cm okraje. Vysledny obraz je desivy. Zatim tedy musim pouzivat 1360x768@60Hz jez je zvetseny spravne, ale samo to neni to prave orechove.

    Pridam foto problemu.

    Ted se tu mrknout na Servisni menu jestli pomuze.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 21062009296.jpg 
Zobrazení: 1625 
Velikost: 810.2 KB 
ID: 4117   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 21062009297.jpg 
Zobrazení: 1299 
Velikost: 761.5 KB 
ID: 4118   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 21062009299.jpg 
Zobrazení: 1301 
Velikost: 457.3 KB 
ID: 4119   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 21062009302.jpg 
Zobrazení: 1287 
Velikost: 1.22 MB 
ID: 4120  
    Naposledy upraveno uživatelem |Mio|: 27-10-2009 v 11:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    148

    pokud mas nvidi tak to jde nastavit pres ovladace a roztahnout pres celou plochu video a televize a v posledni polozce resize my deskop
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas Avatar uživatele MAKcz
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    207

    Citace Původně odesláno od HunterGtNet Zobrazit příspěvek
    pokud mas nvidi tak to jde nastavit pres ovladace a roztahnout pres celou plochu video a televize a v posledni polozce resize my deskop
    Moment, ale v cem se zmeni resize desktopu pokud mam nastaveno 1920x1080 a dam nejakej resize co to s tim jako udela? Tohle mne celkem prekvapuje, predpokladal bych, ze kdyz tam poslu 1920x1080 tak to proste zobrazi nativne ve spravnem rozliseni a nezacne to provadet nejake prasarny s rescalem. No jinak strasne moc dekuji za hodnoceni TV, vahal jsem zda nevezmu 7000/8000 ve 40 a nakonec asi pockam na 9000 serii kde se doufam Samsung vrati k local dimm led podsviceni.

    Jak si spokojeny treba s DLNA ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rommi
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    416

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Dalsi nemene zavazny problem prinasi vstup z PC, z neznameho duvodu nezobrazi 1920x1080@60Hz pres HDMI na cele plose, ale mirne jej zmensi a okolo necha minimalne 1 cm okraje. Vysledny obraz je desivy. Zatim tedy musim pouzivat 1360x768@60Hz jez je zvetseny spravne, ale samo to neni to prave orechove.
    to by malo ista nastavit v menu u starych modelov sa to volalo Just Scan a teraz by to malo byt nejako ze prisposobit velkost obrazu alebo tak nejak......
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    354

    Budte tak laskavi A NEPRISPIVEJTE SEM POKUD NEMATE OSOBNI ZKUSENOST dle nazvu tematu.

    IT podrobnosti:
    Ta moje má minimálně 2GB vestavene pameti, bohuzel predem rozskatulkovane na cca 1 GB pro media, cca 500 MB pro content library, 100 MB pro widgety Internet@TV a zbytek je vyuzit pro predinstalovane veci, manualy a podobne.

    Internet@TV funguje prekvapive dobre, jsou k dispozici 2 widgwty v cestine a to Youtube a Accu Weather, snad budou pribyvat i dalsi.

    DLNA nejspis bude fungovat, ale nechce se mi instalovat tu aplikaci od samsungu, mam na siti server na sambe, mely by pridat podporu smb nebo ftp.
    Naposledy upraveno uživatelem |Mio|: 21-06-2009 v 23:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    354

    Na webu samsungu se objevil novy firmware pro LED rady 7000 a 8000 rovnou verze 2004.0

    Tak hura do nej "-)


    DLNA:
    -software do PC je takovej nejakej divnej, ale funguje to no.
    - prehraje to v podstate vsechno jen cas od casu u starsich D-vX je nekompatibilni zvuk.


    EDIT: Tak novy firmware neopravil vubec nic jen obsahuje misto Youtube a Accu weather widgety od Yahoo v anglictine a je to pekna sracka, sere me to ze tam neni youtube. Jestli nenajdu nejaky opravy a vylepseni tak se vracim k 1007.
    Naposledy upraveno uživatelem |Mio|: 22-06-2009 v 12:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rommi
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    416

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Budte tak laskavi A NEPRISPIVEJTE SEM POKUD NEMATE OSOBNI ZKUSENOST dle nazvu tematu.
    OK takze v tomto vlakne naposledy...
    Size
    Occasionally, you may want to change the size of the image on your screen. Your TV comes with several screen size options, each
    designed to work best with specific types of video input. Your cable box/satellite receiver may have its own set of screen sizes as well. In general, though, you should view the TV in 16:9 mode as much as possible.
    Press the TOOLS button to display the Tools menu. You can also set the size by selecting Tools → Picture Size.
    Auto Wide: Automatically adjusts the picture size to the 16:9 aspect ratio.
    16:9: Adjusts the picture size to 16:9 appropriate for DVDs or wide broadcasting.
    Wide Zoom: Magnify the size of the picture more than 4:3.
    Zoom: Magnifies the 16:9 wide picture (in the vertical direction) to fit the screen size.
    4:3: This is the default setting for a video movie or normal broadcasting.
    Screen Fit: Use the function to see the full image without any cut-off when HDMI (720p / 1080i / 1080p) or Component (1080i / 1080p) signals are input.

    After selecting Screen Fit in HDMI (1080i / 1080p) or Component (1080i / 1080p) mode: Select Position by pressing the ◄ or ► button. Use the ▲, ▼, ◄ or ► button to move the picture.
    Reset: Press the ◄ or ► button to select Reset, then press the ENTERE button. You can initialize the setting.
    If you use the Screen Fit function with HDMI 720p input, 1 line will be cut at the top, bottom, left and right as in the Overscan function.
    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    DLNA nejspis bude fungovat, ale nechce se mi instalovat tu aplikaci od samsungu, mam na siti server na sambe, mely by pridat podporu smb nebo ftp.
    ..zo Sambou a FTP sa vrat do hrobu....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    354

    Hmm, dalsi OT, kdybych neumel cist manual tak by mi to treba mohlo pomoct, ale jelikoz cist umim a dokonce si ho umim sehnat i v cestine, tak jsem tohle uz davno zkousel.

    A smb a ftp je alespon standard, ne tyhle DLNA sracka softy kde kazdy vyrobce pouziva neco jinyho. Je sice fajn ze ti to vygeneruje nahledy uz v PC, ale co je mi to platny kdyz dany format pak televize neumi. A je silne nepohodlny kdyxz mam v domaci siti nekolik datovych ulozist je nemoct pouzit jen proto ze nebezi na Woknech.

    Jinak co se tyce Media playeru, jak z USB tak s DLNA jede celkem obstojne, trosku slozitejsi je orientace ve vice souborech, ale nakonec se najde co se hleda.
    Naposledy upraveno uživatelem |Mio|: 22-06-2009 v 20:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    15

    Je nový firmware 2004, do mé UE32B7020WW opět nahrát nejde
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rommi
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    416

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Hmm, dalsi OT
    ...sorry za OT, chcel som len poradit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    2

    Ahoj,
    mám B7000 a píše se tady jak přehrává z USB nebo HDD skoro všechno, ale já mám problémy s HD videm jak s formáty mkv, wmv tak ts. Z asi 10 souborů mi to přehrálo jen dva nějaké krátké klipy mkv a wmv. U ostatních píše nepodporovaný video formát. Soubory rozpozná jako video ale nepřehraje. Nevíte jaké parametry musí soubory mít? Myslel jsem nejdříve že je to flash tak jsem koupil HDD a je to stejné. SD funguje bez problémů. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Předem díky za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    354

    Karel7000: Nemáš čeho litovat, to posrany Yahoo me jen vytaci a jinak jsem zadny prinos nezaznamenal. Jinak co presne ti to pise? Ze neni FW kompatibilni? A jakou verzi FW tam mas ty ?


    Paly: Asi je to jen me zbozne prani ale nezlepsilo se to s tim FW 2004 ?? Zkousel si ho ?

    UPDATE: Tak muj problem s velikosti obrazu z PC ve full HD na 60Hz vyresilo pouziti druheho vystupu DVI na graficky karte. Je to sice divny a prolezl jsem kompletni nastaveni jestli se nelisi a nic, nechapu to. Takze tenhle problem NEZPUSOBUJE TV


    NEVITE nekdo jak donutit ten PIP z ATV aby fungoval spravne a nemrvil pomer stran obrazu ?? Kdyz to jede z DTV tak je to OK, tedy aspon 16:9, ostatni na 16:9 proste roztahne.
    Naposledy upraveno uživatelem |Mio|: 23-06-2009 v 19:37
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    15

    |Mio|: Hmmm, Yahoo nemám, pouze ty běžné widgety pro YouTube a počasí se zmršenou češtinou. YouTube navíc nechodí moc dobře, většinou jen hláška Při pokusu o připojení k YouTube nastala chyba, totožné video z notebooku připojeného do shodné sítě ale funguej bez problémů. TV si navíc neumí pingnout doménu při testu sítě (auto i ručně zadaná IP), ale náhledy videa u YouTube klipů si občas (nějak dost náhodně) načte, asi podle toho počasí, co jsem mu zrušil )) Spíš to bude nějaká pakárna se sítí, ale nechápu moc jaká, na připojení kabelu není co zkazit a stejný kabel jde v notebooku v pohodě.

    Firmware pro model 32B7020WW zjevně v tom upgrade u Samsungu není, všechno je OK (zkoušeno na 4 flash discích s různou kapacitou s FAT i FAT32), Flash disk to normálně najde i z něj umí přehrávat cokoliv, správně rozbalený upgrade z T-CHU7DEUC.exe ale ignoruje - prohledá flash disk a pak jen napíše že žádný upgrade na flashce není k dispozici nebo tak něco.
    TV v menu "Kontaktovat Samsung" píše že má firmware T-CHUCIPDEUC-1003.0, menu pro upgrade softwaru navíc píše u stávajícího FW datum 2009/05/08_001003, což je trošku divné, neboť už firmware 1006 měl datum ze 17.4.2009.

    Podle mě je tedy tento model ještě trošinku odlišný od jiných 7000 sérií, možná jsou tam nějaké odlišnosti dané tím 32" panelem, nebo třeba jinou řídící jednotkou pro panel, nic jiného mne nenapadá.

    Docela dost by mne zajímalo, zda se někomu u tohoto konkrétního modelu UE32B7020WW povedlo upgradnout firmware. U 40" modelů stejné série to jde normálně, u téhle prostě ne, ale jinak s TV žádné problémy nejsou.

    DŮLEŽITÝ UPDATE:
    Tak konečně (po mírném násilí ) na pár lidí u Samsungu konečně zjistil, proč nejde nahrát do mé UE32B7020WW a také i do několik dalších nových LED modelů (třeba UE46B7090) "nový" firmware. Je to skoro přesně tak, jak jsem si myslel, jen ty odlišnosti jsou malinko jiné - TV má vylepšený/nový CI slot označený jako CI+ (Common Interface Plus), díky kterému má trochu odlišný firmware se zcela jiným datumem než jsou Samsungem oficiálně publikované firmwary. To je právě ono označení T-CHUCIPDEUC (tzn. Common Interface Plus).
    Samsung se pochopitelně absolutně neobtěžuje takovou skutečnost vůbec nějakým způsobem uživatelům sdělit, prostě flákne na web nějaký FW pro nějaké modely bez sebemenšího upozornění o odlišnostech a víc to neřeší.

    Takže máte-li někdo Samsunga řady Bxxx s firmware T-CHUCIPDEUC, budete se zatím o upgrade firmware snažit marně.

    Mimochodem, firmware 2004 prý opravuje některé problémy s příjmem DVB-T pro severní Německo a Českou republiku. Spekulace - je klidně možné, že se jedná i o něco kolem synchronizace zvuku a obrazu pro západní Čechy (Nova a spol.), kde radiokomunikace vysílají DVB-T z Krašova malinko "jinak" než v ostatní částech ČR. Největší problémy s tím mají Sharpy (DH77 testována a vrácena, v servisu o problému dobře vědí) a pár modelů LG, u Samsungu jsem to zatím osobně nezaznamenal.


    Ohledně PIP mohu pouze potvrdit zmršený poměr stran u 4:3 vysílání i černé proužky navíc u některých kanálů - zde je v tom ale Samsung podle mě nevinně, neboť vina je na idiotech z PrimaTV a dalších ubožáků, kteří vysílají 16:9 obraz natvrdo vražený do 4:3 formátu, tzn. logicky i s těmi černými proužky v obrazu navíc (jsou buď přímo enkódované v obrazu, nebo má ten obraz někdy menší rozlišení než "full" PAL).


    Všem ostatním, co nemají B6xxx nebo 7xxx: Moc prosím, zdržte se zkušeností a příspěvků do tohoto vlákna diskuse, Vaše příspěvky týkající se jiných modelů TV typu "mělo by to fungovat", "snad" apod. jsou většinou bezcenné a způsobují tu jen chaos.
    Naposledy upraveno uživatelem karel7000: 24-06-2009 v 01:20 Důvod: update
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    2

    Mio: Myslel jsem že mám po upgrade 2004, ale z nějakého důvodu tam zůstal původní. Po dalším pokusu se to povedlo. Hned jsem zkoušel přehrávání a zaradoval jsem se protože první video šlo ale ostatní zase nic. I kdyz jsem podle informací tady na fóru High 5.1 převedl přes tsmuxer na 4.1. Wmv jedou dva z deseti a nevím proč.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    354

    Karel7000:
    - ten PIP zmrsil samsung, ty pruhy tam jsou i u kanalu ktere se s pruhy nevysilaji, jako CT4 sport, nova Sport atd. Ale jenom z analogu, kdyz to pustim z DVB-C digi tak je to OK vse v 16:9, je to tutove chyba firmware a jednoznacne by bylo fajn dodat tohle nastaveni do moznosti PIP

    Navrhuju se dohodnout a poslat jim tam kazdy sam za sebe mail s popisem nedostatku a aby to dali do poradku ve FW.

    Paly: mas smulu no, me jde skoro vsechno, je fakt ze jsem si to kdysi vse prebaloval sam do DivX + MP3 Lame, wmv se vyhybam jak jen to jde.Xvid, H.264 i x.264 jedou celkem v pohode, jen k tomu musi byt rozumny format zvuku.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 54 1231151 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Plazma: Panasonic TX-P37X10Y - zkušenosti, nastavení, problémy
    Od Pomalej Joe v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 51
    Poslední příspěvek: 18-09-2012, 18:56
  2. Philips 46PFL5605H-zkušenosti majitelů
    Od tonybeny v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 20-12-2010, 13:36
  3. Mascom MC5301CR - zkušenosti, rady, problémy
    Od David Lister v sekci DVB-S
    Reakcí: 59
    Poslední příspěvek: 15-06-2010, 06:47
  4. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 11-05-2010, 08:06
  5. Zachytávání pomocí ATV2000 / problémy a řešení
    Od komak v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 208
    Poslední příspěvek: 11-01-2009, 18:39