Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

TViX M-6500A

Malefactor (31)|24.1.2009 15:01
Jeden odkaz na recenzi NAS LAN disků a musim říci, že ten QNAP vypadá dobře, i ta rychlost celkem ujde. Synology o kousek pozadu, a navíc na něj kolují různé zvěsti o prachbídné podpoře, vyčteno z názorů na czc. Nevlastní někdo QNAP?
RoPo (6061)|24.1.2009 15:33
[QUOTE=Malefactor;213225]to pstrasky: šmarjá člověče trochu čti kolem a pak se ptej. Trochu snahy. Těchto základních informací je všude dost. Bez práce nejsou koláče. howk

to Muttant: no a Vám bych poradil to samé. Hezky jste nám popsal proč si chcete pořídit Tvix, ale také málo čtete. Kontaktujte distributora a ten Vám na to odpoví, Acomp je to. Fotky kudy a jak se zastrkává tuner DVB-T je na jejich stránkách také! Uff


Nu a k onomu NAS LAN disku. Já nechci dalšího nepřenosného žrouta el. energie ve formě Linuxového PC !! Nehodlám se kvůli hloupému LAN disku učit v Linuxu.
Chci přenosné plug and play zařízení, kdy přinesu zapojím do LAN a jedu. Četl jsem tu o NDAS diskách, ale někde píšou jak jsou super rychlé někde jak jsou super pomalé. Už mě jsem prohlédl tolik recenzí , že v tom mám hokej. Vím o celkem rychlém D-link DNS-323 nebo Synology 107+. Ale pokud opravdu doma někdo má LAN disk a je s ním spokojený, sem s ním.

Je také divné když se tu uvádělo že Tvix pomocí Samby kopíruje kolem max. 7MB/s a pak někdo píše jak absolutně bezproblému přehrává HD filmy s datovým tokem kolem 22MB/s. Fakt nevim. Ještě Tvix nemám doma, ale již je na cestě. Jak je to tedy s těmi rychlostmi? A jak používáte Tvix Vy ostatní?

děkuji[/QUOTE]

Mám spotřebu v idle 35W. Jako OS mám komerční Linux distribuce pro NAS servery s webovým rozhraním.

Komerční NAS s rychlým GLANem mají spotřebu kolem 50W s cenou kolem/nad 20t
Malé NAS disky se spotřebou do 20W mají přenosové rychlosti snad kolem 10MB/s pro čtení. Málo výkonný CPU a síťový procesor = velmi malý výkon a malá spotřeba.

HD s datovým tokem 22MB/s (176 Mbits) jsou snad nekomprimované video soubory. Asi je potřeba si udělat jasno mezi MB a Mb.
Muttant (4)|24.1.2009 19:41
4 Malefucktor:
každý nemůže být tak geniální jako ty. Jsem začátečník a hromadě z toho co tu přečtu hned nerozumím. V novém světě si prostě pomalu skládám svoji mozaiku. Pokud je tohle fórum jen pro borce, tak se omlouvám, ale my blbečkové se taky chceme něco od zkušenějších dozvědět.
4 All:
Takže, pokud by se někdo z méně arogantních majitelů TViX T431 našel a pomohl mi s rozhodováním, byl bych rád. Jak jsem psal: jde mi zhodnocení EPG, MPEG4, zkušenosti - vychytávky co se jinde člověk těžko dozví. Kam se tenhle modul strká si na radu Malefuckera nastuduju sám. Díky.
Malefactor (31)|24.1.2009 20:43
to Muttant: tak předně netykat můťo. Kdybyste si to tak nebral, a jak jsem psal trochu více hledal. Nikdo Vás přece nestřílí zato že sem píšete, ale polovina informací na kterou se ptáte je běžně všude k dispozici. Ostatek jak vidíte se asi nedozvíte. Moc lidí si to nekupuje kvůli HD DVB-T. Ikdyž to od např. Pixmanie je celé za cca 8800,- z DPH. Od nich už nikdy nic-Francouzi přitroublý. No uvidíte snad se někdo ozve ;-), když jste tak věcnej :-).

to RoPo: tak na odkaze níže se jukněte na spotřebu třeba toho QNAP, kde je spotřeba 13W při zápisu, 10W v klidu a 6W s vyplímy disky. A kde jste Vy s tou spotřebou přes 30W ? A také by jste mohl poskytnout foto té Linuxové nádhery :-). Jasný že to maká, pokud to píšete, ale co ostatní? těším se na foto sestavy.


A odkaz na kterém jsou ty NAS LAN disky s celkem pěknými výsledky.

https://www.svethardware.cz/recenze-test-trojice-nas-boxu-pro-1-hdd/24450-6
pavelcivka (71)|25.1.2009 15:37
Pro eGreat používám tohle:
https://www.svethardware.cz/recenze-raidsonic-ib-nas4220-raid-pro-vas-ethernet/18523
Nejlevnější(alza 3800.-kč) dvoudiskovej NAS co se dá u nás sehnat. Rychlosti přes FTP jsou tak o 2MB/s lepší než v tom testu. Za ty prachy maximální spokojenost
Pytkin (7947)|26.1.2009 02:33
jo ten ICYBOX 4220 je fakt prijemne zariadenie .. uz som ich namontoval do 2och firiem ako backup storage ..
Malefactor (31)|26.1.2009 16:45
to pavelcivka: no taky nevypadá špatně, ale s těmi rychlosti jsi se asi trochu přehlédl. U Qnap je rychlost na gigabit Lance o 30% vyšší než u toho RaidSonic - ICY Box. A bezproblému zněj přehráváte HD filmy pomocí toho eGreatu?
bugr (295)|26.1.2009 17:32
nevím co tu řešíte s hdd, koupil jsem normální 500GB wd disk, přes usb a není problém přehrát cokoliv.
Mám tam hlavně svoje videa ve full hd a nikdy problém.
bugr (295)|26.1.2009 17:36
[QUOTE=Muttant;213262]4 Malefucktor:
každý nemůže být tak geniální jako ty. Jsem začátečník a hromadě z toho co tu přečtu hned nerozumím. V novém světě si prostě pomalu skládám svoji mozaiku. Pokud je tohle fórum jen pro borce, tak se omlouvám, ale my blbečkové se taky chceme něco od zkušenějších dozvědět.
4 All:
Takže, pokud by se někdo z méně arogantních majitelů TViX T431 našel a pomohl mi s rozhodováním, byl bych rád. Jak jsem psal: jde mi zhodnocení EPG, MPEG4, zkušenosti - vychytávky co se jinde člověk těžko dozví. Kam se tenhle modul strká si na radu Malefuckera nastuduju sám. Díky.[/QUOTE]

já bych do toho s tím tunerem nešel, na více fórem jsem četl o problémech které to přináší. Přece jen je Tvix primárně určen na přehrávání a dvb-t tuner je k tomu tak nějak připláclej. Imho to nemá žádnou cenu, stejně dnes mají téměř všechny full hd lcd oba tunery v sobě.
pavelcivka (71)|26.1.2009 19:54
to Malefactor:nerozumim tomu přehlédnutí. Jen jsem napsal že ty rychlosti jsou rychlejší než uváděj v tom testu na RaidSonic(zřejmě novější firmware). Ještě dodám že na 100Mbitový síti. Qnap je samozřejmě rychlejší ale jen jeden disk a ta cena. 1TB disk jsem naplnil rovnou přes satu z desky a teď jen přehrávám takže ty rychlosti mě netrápí. HD to samozřejmě přehraje bez zaškobrtnutí.

to bugr:
1. 500GB je málo
2. Proč tam cpát USB když se disk vejde do vnitř?
3. Když už USB tak tohle http://shop.tntrade.cz/acryan-aluboxduo-hd51769-2x-3-5-sata-black-usb2-0-lan_d48578.html abych na to mohl z PC o dvě místnosti vedle a nemusel nic přenášet. Bohužel to není NAS.
bugr (295)|26.1.2009 20:03
tam se vejdou dva disky? já se bavím o externím, jsem to samozřejmě kupoval s diskem.
pavelcivka (71)|26.1.2009 21:06
Jo vejdou. body 2 a 3 byly o externích discích.
Malefactor (31)|26.1.2009 21:38
to pavelcivka: s tou rychlostí jsem myslel oproti Qnapu, a ty jsi myslel reálně u tebe doma, OK.

to bugr: asi tak nějak nevíš o čem se tu bavíme. Jde nám o přístup k rychlému uložišti filmů atd. A LAN NAS disky poskytují komfort obsluhy a nemusí u toho hučet PC. USB neřešíme, protože LAN disk není ve většině případů přímo u PC a proto kopírování po LAN rozumnou rychlostí. O tom je tu řeč.

Takže asi jdu také do toho ICY Boxu
bugr (295)|26.1.2009 22:06
ale já vím co tu řešíte, blbosti :D. Je opravdu strašný problém přenést si disk k pc, to je námaha, že by u toho člověk zešílel.
Já teda ten disk navíc nosím i mimo byt když ode mě něco někdo chce.
Chápu že to potřebujete mít high tech ale mě ty ext. disky přes USB stačí, nevím jestli je 500GB hodně nebo málo, nepotřebuju vidět každou blbost která jde kolem mě, nemám na to ani čas, protože už jen zkouknout 500GB filmů v HD je fuška na několik dnů.

Nemyslím to nějak špatně, možná je u mě problém, že mi blbne síť a je fakt rychlejší vzít disk do ruky a připojit ho k pc.
RoPo (6061)|27.1.2009 08:06
[QUOTE=Malefactor;213266]
to RoPo: tak na odkaze níže se jukněte na spotřebu třeba toho QNAP, kde je spotřeba 13W při zápisu, 10W v klidu a 6W s vyplímy disky. A kde jste Vy s tou spotřebou přes 30W ? A také by jste mohl poskytnout foto té Linuxové nádhery :-). Jasný že to maká, pokud to píšete, ale co ostatní? těším se na foto sestavy.


A odkaz na kterém jsou ty NAS LAN disky s celkem pěknými výsledky.

https://www.svethardware.cz/recenze-test-trojice-nas-boxu-pro-1-hdd/24450-6[/QUOTE]

Ale to jsou ty pomalé disky se spotřebou do 20W. Zajímá mě přenos přes Sambu a jako NAS beru minimálně s 3-mi disky v RAID poli. Vyšší verze (s RAIDem a GLANem) výkonější než jsou v tomto testu mají spotřebu od 40W nahoru, ale výkonově jsou na tom níže než NAS, který jsem si postavil. Jinak NAS nemá význam a jak psali jiní. K tomu mě potom stačí USB disk. Jestliže chci síťový disk jako úložiště očekávám od takového úložiště, že bude rozumně výkonné, bezpečné a s přijatelnou spotřebou.
Jestli máš zájem najdu ti link se spotřebami těchto komerčních NAS (QNap, Synology, Intel, Thecus, LaCie, NetGear, atd..) řešení s RAID poli, aby jsi pochopil, že výkon potřebuje energii.

Chápu, že někomu tyto pomalé NAS disky stačí (na které jsi odkázal). Já jsem jen reagoval na původní dotaz: požadavek výkonného NAS řešení.

Fotky dělat nehdolám. Zviditelňovat se nemám potřebu. Jestli chceš další info tak piš SZ. Dám ti i link na komerční Linuxovou distribuci pro NAS, kterou jsem zakoupil a používám (viz, pravidla konference - žádná reklama). Na jejich fóru je toho hodně. Případně další info, jestliže máš opravdu zájem si něco takového sestavit také.
Malefactor (31)|27.1.2009 08:53
to RoPo: tak tedy odkaz na Qnap 2 diskovou RAID verzi pro nevěřícího tomáše.
https://www.svethardware.cz/recenze-qnap-ts-209-pro-odolny-nas/22866-4
Max. spotřeba kolem 17W. Není tam co krmit jak u nějaký komerční Lin mašiny. Je to pro domácí použití. A i pro domácí použití je to až dost profi. Rychlosti si myslím jsou slušné.

to Bugr: no s tím neustálím přenášením disku k PC, tak to by mě tedy jistě nebavilo furt něco odpojovat a zase připojovat. To není o tom si tam nasyslit filmy a dost. neustála jsou data, kerá je potřeba zálohovat a ukládat, a proto LAN. Může si v klidu vrčet někde ve vedlejší místnosti a jeto.

Ten Qnap toho umí mnohem více než jen ukládat po LAN a následně to sdílet. Jukněte na jejich stránky. Pravdou je že samozřejmě né všechno se využije, ale to už tak někdy bývá.

Osobně jsem nakonec šel do toho QNAP TS-209Pro II
Pak sdělím jak jsem spokojen nebo nespokojen :-)
RoPo (6061)|27.1.2009 09:22
[QUOTE=Malefactor;213554]to RoPo: tak tedy odkaz na Qnap 2 diskovou RAID verzi pro nevěřícího tomáše.
https://www.svethardware.cz/recenze-qnap-ts-209-pro-odolny-nas/22866-4
Max. spotřeba kolem 17W. Není tam co krmit jak u nějaký komerční Lin mašiny. Je to pro domácí použití. A i pro domácí použití je to až dost profi. Rychlosti si myslím jsou slušné.

to Bugr: no s tím neustálím přenášením disku k PC, tak to by mě tedy jistě nebavilo furt něco odpojovat a zase připojovat. To není o tom si tam nasyslit filmy a dost. neustála jsou data, kerá je potřeba zálohovat a ukládat, a proto LAN. Může si v klidu vrčet někde ve vedlejší místnosti a jeto.

Ten Qnap toho umí mnohem více než jen ukládat po LAN a následně to sdílet. Jukněte na jejich stránky. Pravdou je že samozřejmě né všechno se využije, ale to už tak někdy bývá.

Osobně jsem nakonec šel do toho QNAP TS-209Pro II
Pak sdělím jak jsem spokojen nebo nespokojen :-)[/QUOTE]

Pořád je to pomalé a nemá to potřebný výkon (bodejť ne, když tam je Marvell 5182 500 MHz)! Na stream z jednou PC to stačí. Zkus však z tohoto hlemíždě servírovat zaráz data 2 nebo 3 PC/kientům doma - od toho je to pro LAN - přístup dat z více míst zároveň. Jinak by stačil Firewire/USB nesmysl k tomu by nepotřeboval LAN. Pro zápis je i tento žalostně pomalý. Tobě to snad stačí, ale výkonné pro více klientů to prostě není (souběžný zápis, čtení, více klientů čte atd..).
To co jsi uvedl stejně pořád není výkonné NAS (já potřebuji mít read >30MB/s, write >~20MB/s přes Sambu! kvůli čtení z více klientů co mám doma). Tyto všechny různé NAS už mám za sebou. Proto jsem jasně reagoval na původní dotaz.

Abych tedy byl ještě více přesný. Mě zajímali RAID4 nebo RAID5 s možností ROZŠIŘOVAT diskovou kapacitu přidáváním JAKÉHOKOLIV HDD bez toho, abych přišel o data. Vše pro domácí použití.
RAID1 v NAS mě kvůli nemožnosti rozšiřovat kapacitu na zálohu moc nezajímá. S RAID1 mám box 2x500MB připojitelný přes Firewire. Ale to už od doby co jsem pořídil tento NAS moc nepoužívám.

NAS co mám je rozšiřitelný o všechnomožné co chci a budu chtít. Je tam normální Linux. Sice nejsem Linuxák, ale Linux je celkem sranda. Proto jsem pořídil komerční OS pro NAS na bázi Linuxu. Ze začátku nainstaluješ velice jednoduše tento Linux NAS OS na USB flasku (nezabírá zbytečné místo na HDD) a přes WEB nakonfiguruješ RAID, sdílení, přístupy uživatelů (žádné vrtání se v konfiguračních souborech). Další rozšíření funčnosti záleží na tobě co si přidáš nebo požádáš autory o začlenění do další verze. Je to moc pěkné. Já jsem s tímto spokojen.

Ale rád tady budu od tebe číst, že jsi s tímto 2-diskovým řešením spokojen. Já mám požadavky, které jsem psal výše. To žádný 1-2 diskový NAS na trhu nemá. Nabízené NAS diskům chybí výkon a konfigurovatelnost diskové kapacity. Předpokládám, že původní tazatel to zjistil také a má prostě podobné požadavky jako já.

Ještě k ceně za QNAP TS-209Pro II:
Cena je velmi vysoká (holý box bez HDD) na to jaký žalostný výkon toto poskytuje. Odhadoval jsem cenu tak cca. 3-4t za holý box. Ještě je podporováno max. 2x1TB - na zálohování všech možnejch dat to je málo.

Ale přeji ti good lucky :) Rád si přečtu jak jsi s tímto kouskem za 7t bez HDD spokojen.
Malefactor (31)|27.1.2009 10:39
Prodává se když už za 5800,- s DPH a nový firmware umí rozšiřitelnost na 2x1.5TB + externí přes USB (možnost pouze čtení).
Ale jo, tak vím že to neni nic super extra rychlýho, chtěl jsem prostě malou potvoru pro aspoň dva disky, která bude dobrá pro uložiště multimediálních souborů 1 až 2 PC s přístupem z venku pro cca 2 uživatele. Zároveň jsem chtěl print server pro mojí USB tiskárnu. A také to budu přenášet mezi dvěma místy.
Foto jsem chtěl abych si mohl představit jak moc je to portable :-)
RoPo (6061)|27.1.2009 10:55
[QUOTE=Malefactor;213562]Prodává se když už za 5800,- s DPH a nový firmware umí rozšiřitelnost na 2x1.5TB + externí přes USB (možnost pouze čtení).
Ale jo, tak vím že to neni nic super extra rychlýho, chtěl jsem prostě malou potvoru pro aspoň dva disky, která bude dobrá pro uložiště multimediálních souborů 1 až 2 PC s přístupem z venku pro cca 2 uživatele. Zároveň jsem chtěl print server pro mojí USB tiskárnu. A také to budu přenášet mezi dvěma místy.
Foto jsem chtěl abych si mohl představit jak moc je to portable :-)[/QUOTE]

Ze zvědavosti: kde za 5800,- s DPH?

Jak jsem psal vzhledem k rozšiřování až na 16HDD můj NAS portable není. A toto ani od NAS nepožaduji. NAS má být pixle někde schovaná, tichá. Důvod přenášení u NAS boxu nevidím vůbec jako prioritu. Momentálně mám v něm 6xHDD. Case mám Cooler Master Centurion 590 a v něm koše na HDD. Mám jej doma pod schodama vedle 10" racku. NAS je probouzen přes WOL při přihlášením ze strojů odkud na něj přistupuji. Případně si jej probudím po síti odkudkoliv.
Print server umí také, ale toto u něj nevyužívám. Jako USB printserver mám Wifi AP Asus, který běží stále (spotřeba snad 5-8W, to už si nepamatuji). U něj mám připojenou tiskárnu na USB.

Pro "portable řešení" mám 2ks 2,5" HDD v hliníkových pixlách na USB a již zmiňovaný WD Book s 2x500GB připojitelný přes USB a FW.
Pytkin (7947)|27.1.2009 16:50
na streamovanie staci 100mbit sietovka .. cize ked das do serveru gigabitovu , teoreticky obsluzis 10 klientov .. to je na domacnost v pohode ..
RoPo (6061)|27.1.2009 19:15
[QUOTE=Pytkin;213597]na streamovanie staci 100mbit sietovka .. cize ked das do serveru gigabitovu , teoreticky obsluzis 10 klientov .. to je na domacnost v pohode ..[/QUOTE]

Jooo pánové teorie je plnej internet....

Ale na to musíš mít výkon na straně NAS. Zapomeň na to, že teoreticky obsloužíš 10 a více klientů na těchto NASech. Ty mají problém už se 2-ma klienty.
To že tam je GLAN neznamená, že to taky GLAN umí využít. Je to jen obchodní taktika. (alá čim víc px tim lepší fotka - ale zapomíná se na ostatní mnohem důležitější parametry)
Malefactor (31)|27.1.2009 19:22
Mám nějaké dotazy ohledně Tvix m-6500a. Jednak se snažím o upgrade firmwaru. Na USB mám nahraný na rooti nový firmware 1.3.74 a po zasunutí do Tvix a následném zapnutí s tlačítkem setup se objeví ona hláška s upgradem, pak tam skočí wait.... pak seek a pak chd hdd a nic. Jakoby to hledalo na HDD který tam nemám, ale USB nic. Nevíte kde je problém?

A zadruhé jak nastavím v Tvixu SAMBU? Mám nainstalovaný Netshare, ale při pokusu o spojení z Tvixe do PC to napíše k disku se nelze připojit. Dole je napsáno Samba a IP 192.168.0.1, přitom PC které mám v síti a na něm Netshare má IP jinou. Z PC Tvix vidím i FTPkem. Jak na to?
Malefactor (31)|27.1.2009 20:53
Tak USB jsem vyzkoušel jinou a upgrade OK. Tak jen pro info USB flash z které to nešlo je A-data 8GB.

Prosím jak lze tedy Tvixem spouštět soubory z PC?
Malefactor (31)|27.1.2009 22:55
Tak i nato už jsem přišel. Dobrá rada nad zlato jak tak jukám.

Jinak první negativní zkušenosti z přehrávání videí. U nějakého videoklipu v avi se Tvix pokaždé restartuje. PC ho přehrává bezproblému.
Dále HD obraz absolutně OK až na zvuk a to vždy pouze čeká stopa cuká. Přesně to se mi děje když přehrávám HD film v pomalejší mašině s českou stopou. Když přepnu v PC na anglickou přestane cukat, protože je v AC3. Česká DTS cuká. Psali že by to mělo být novým firmwarem vyřešené, ale neni. Píšou že zvuk by měl být OK pouze v HDMI konektoru a myslím digitálním výstupu, ale já mám zapojený kompozitní audio výstup. Asi je to tím. Jinak přepínání audio stopy v HD se dělá jak?

Dále mě zarazilo proč nejde pojmenovat sdílené adresáře v PC jinak než předvolenými tvixhd1,2,3,4. Zkoušel jsem jiný název jak v PC tak v Tvixu a nic nevidí složky pod sdíleným adresářem.
Malefactor (31)|28.1.2009 10:27
Ještě jednou o tom pocukávání zvuku (zatím vždy jen CZ stopa) u HD filmů v .mkv. Je opravdu jediné řešení ten zvuk převést na to snímkování 23.9xxxx ? Nebo se to dá vyřešit jinak? Někde ale nevím kde jsem četl něco o možnosti přepínání toho snímkování v menu Tvixe. Jak to děláte Vy?
BlackOne (94)|28.1.2009 22:20
[QUOTE=Malefactor;213716]Ještě jednou o tom pocukávání zvuku (zatím vždy jen CZ stopa) u HD filmů v .mkv. Je opravdu jediné řešení ten zvuk převést na to snímkování 23.9xxxx ? Nebo se to dá vyřešit jinak? Někde ale nevím kde jsem četl něco o možnosti přepínání toho snímkování v menu Tvixe. Jak to děláte Vy?[/QUOTE]co jsem zkousel u kamose(ja zatim Tvixe nemam) posledni beta verzi firmwaru, tak problem se zvukem byl vyresen. Jinak je skutecne nutne prekonvertovat zvuk, nesmi to byt v mkvtool, ale v behappy, besweet nebo nejakej podobnej SW.
Pytkin (7947)|29.1.2009 03:38
[QUOTE=RoPo;213617]Jooo pánové teorie je plnej internet....

Ale na to musíš mít výkon na straně NAS. Zapomeň na to, že teoreticky obsloužíš 10 a více klientů na těchto NASech. Ty mají problém už se 2-ma klienty.
To že tam je GLAN neznamená, že to taky GLAN umí využít. Je to jen obchodní taktika. (alá čim víc px tim lepší fotka - ale zapomíná se na ostatní mnohem důležitější parametry)[/QUOTE]

Samozrejme sa rata so serverom ... Male NASky su pomale ..
Pytkin (7947)|29.1.2009 03:39
[QUOTE=Malefactor;213716]Ještě jednou o tom pocukávání zvuku (zatím vždy jen CZ stopa) u HD filmů v .mkv. Je opravdu jediné řešení ten zvuk převést na to snímkování 23.9xxxx ? Nebo se to dá vyřešit jinak? Někde ale nevím kde jsem četl něco o možnosti přepínání toho snímkování v menu Tvixe. Jak to děláte Vy?[/QUOTE]

Malefactor : ja to robim tak , ze obraz zrychlim na 25 a potom k nemu sedi CZ stopa a obraz sa necuka (cez 50Hz vystup) ..
Malefactor (31)|29.1.2009 09:17
to Pytkin: nikdo tu ale nemluvil o cukání obrazu, ale zvuku. A není náhodou předělávání obrazu děsně na dlouho? Zvuk by měl být hned ale obraz !!!!!!!

to Blackone: no to je docela důležité tvrzení že u poslední verze beta zvuk už necuká. Může to někdo ověřit? Psalo se tu taky o tom že ale nechodí něco jiného. Máto někdo ověřené?
RoPo (6061)|29.1.2009 09:24
[QUOTE=Pytkin;213803]Samozrejme sa rata so serverom ... Male NASky su pomale ..[/QUOTE]

OK. Ale to jsi měl napsat hned. My jsme tady řešili NAS jako zdroj multimedialních dat pro více klientů.
Pytkin (7947)|30.1.2009 01:16
[QUOTE=RoPo;213823]OK. Ale to jsi měl napsat hned. My jsme tady řešili NAS jako zdroj multimedialních dat pro více klientů.[/QUOTE]

A aky je rozdiel medzi NASom a Serverom vramci multimedialnych dat pre viac klientov ? okrem toho ze server to zvladne a NAS casto nie ..
Pytkin (7947)|30.1.2009 01:18
[QUOTE=Malefactor;213820]to Pytkin: nikdo tu ale nemluvil o cukání obrazu, ale zvuku. A není náhodou předělávání obrazu děsně na dlouho? Zvuk by měl být hned ale obraz !!!!!!!
[/QUOTE]

Ja hovorim tiez o cukani zvuku (CZ) .. prave tym zrychlenim obrazu , nastane to , ze obraz a zvuk ma rovnaku dlzku a uz to necuka ..
A obraz sa nepredelava .. len mu povies ze neni 23.9 ale ze je 25 .. inak ostane presne taky isty ..
RoPo (6061)|30.1.2009 08:08
[QUOTE=Pytkin;213913]A aky je rozdiel medzi NASom a Serverom vramci multimedialnych dat pre viac klientov ? okrem toho ze server to zvladne a NAS casto nie ..[/QUOTE]

V podstatě rozdíly by se to daly shrnout v několika bodech:
- hardware (klasickej NAS má menší výkon)
- management (NAS je spravován přes webové rozhraní, server může nabídnout více služeb)
- výkon (server je výkonnější. NAS však může mít také velký výkon)


Hlavní rozdíl tedy je v HARDWARE a způsob MANAGEMENTu

NAS vznikl jako možnost mít box, který připojím do sítě, jednoduše nakonfiguruji a jedu.

Později se však objevili různé distribuce, které jako jsou NAS po stránce OS a nabízí r;uzné další služby nejen jako file server. Pak záleží jaký máš HW a na něj toto můžeš nasadit.
Microsoft přišel s produktem Windows Home Server. Na Linuxu je několik různých produktů.
Malefactor (31)|30.1.2009 10:42
to Pytkin: jak mu povim že má být 25 snímků? Musim to snad převést ne? No ale byl tu dotaz jak dlouho to trvá u obrazu !! Zvuk se dá prý kolem 30min předělat. Krom toho jsou tam většinou stopy dvě En a CZ a nesedí téměř vždy jen jedna. Tak přeci nebudu předělávat obraz !!!!

to RoPo: už mám ten QNAP TS-209 Pro II, trochu s tím zápasím. Zatim se mi nedaří to nasdílet pro Tvixe. Ping vše OK ale nic nevidí. Nevím jak říct QNAP aby sdílel mnou nakopírované složky. NFS přístup jsem povolil, ale nic. Ještě budu laborovat, mám to chvilku. Jen první údaj o rychlosti kopírování na 100Mbit síti. Z PC do QNAP kopíruje kolem 8,6MB/s = 69Mbit/s. Jen o něco vyšší rychlostí kopíruju běžně mezi dvěma PC, takže se mi to zda zatím dobré. A bylo to myslím SAMBou, tady to tak popsané není. Prostě namapovaný síťový disk.
RoPo (6061)|30.1.2009 11:13
Malefactor, sry... špatně jsem to pochopil. Ty asi nevidíš složky na QNAPu z PC.

NFS ti nepomůže. Windows standardně NFS neumí.
Pytkin (7947)|31.1.2009 01:57
Ropo " tak vidis .. server v pohode utiahne dost klientov na bezne pouzitie ..
Pytkin (7947)|31.1.2009 01:59
[QUOTE=Malefactor;213959]to Pytkin: jak mu povim že má být 25 snímků? Musim to snad převést ne? No ale byl tu dotaz jak dlouho to trvá u obrazu !! Zvuk se dá prý kolem 30min předělat. Krom toho jsou tam většinou stopy dvě En a CZ a nesedí téměř vždy jen jedna. Tak přeci nebudu předělávat obraz !!!!
[/QUOTE]

nebudes predelavat obraz .. demuxnes Mkv .. vnikne ti obraz a zvuky ... trva to 4-5 minut .. potom to zase zmuxujes .. a povies obrazu ze ma 25fps .. opat to trva 4-5 minut ..

a je to hotove a fajnove chrumkave .. obraz je v povodnej kvalite bez zmeny .. akurat sa bude trosku rychlejsie prehravat (presne tak isto rychlo ako na DVDckach) ..
Malefactor (31)|31.1.2009 11:49
to Pytkin: ufff, no tak znova. Psal jsem že jsou u obrazu většinou zvukové stopy dvě. Ale jen jedna nesedí. Nebudu to celé předělávat na 25 snímků když stačí jednu stopu jebnout na 24 snímků !! Už jsem to u pár filmů dělal a OK. Tedy pro ty co slyší i trávu růst a trochu více vnímají je opravdu po úpravě velmi nepatrně zvuk zpožděný, ale skoro to ani nepostřehnete. Už to tu někdo psal. Myslím že to je vyhovující.

Jak nastavujete na síťových discích čtení pro přehrávání z Tvixe po LAN?
Malefactor (31)|31.1.2009 12:25
Tak potvrzuji údaje v recenzi zde:
https://www.svethardware.cz/recenze-qnap-ts-209-pro-odolny-nas/22866-4

mé hodnoty na 1Gbit/s síti:při nastavení 1500MTU
FTP
upload - 5 MB/s
download - 24 MB/s
SAMBA
upload - 8 MB/s
download - 17,3 MB/s

Pro nastavení MTU 9000 JUMBO frame musím tuto hodnotu nastavit asi i na 1Gbit switchi. A to musím pozjistit. Ještě provedu test s odpojenýi ostatními uživateli na switchy, aby to neovlivňovali.
Pytkin (7947)|31.1.2009 13:31
[QUOTE=Malefactor;214063]to Pytkin: ufff, no tak znova. Psal jsem že jsou u obrazu většinou zvukové stopy dvě. Ale jen jedna nesedí. Nebudu to celé předělávat na 25 snímků když stačí jednu stopu jebnout na 24 snímků !! Už jsem to u pár filmů dělal a OK. Tedy pro ty co slyší i trávu růst a trochu více vnímají je opravdu po úpravě velmi nepatrně zvuk zpožděný, ale skoro to ani nepostřehnete. Už to tu někdo psal. Myslím že to je vyhovující.

Jak nastavujete na síťových discích čtení pro přehrávání z Tvixe po LAN?[/QUOTE]

Jasne .. nesedi ta ceska , lebo je z DVD .. Rob ako chces .. Ja chcem 25fps , lebo potrebujem mat nastaveny vystup na 50Hz kvoli DVD .. Viac doma pozerame DVDcka (3rocny syn drti rozpravky) a nechce sa mi to prepinat .. Projektor ani nezvlada 1080p24(23) , takze obraz valim von cez 720p50 .. Cize mi vyhovuje zrychlenie obrazu a cesky zvuk potom netreba prerabat ..

Ale kazdy si spravi , ako mu vyhovuje ..
Malefactor (31)|31.1.2009 21:37
Tak se mi podařilo spojit Tvix s Qnap, kde vidí obsah, ale nedokáže ho přehrát. Ani video, ani zvuk ani foto. Nevím proč. Zasekne se a chvilku trvá než se oodsekne. Přitom na stránkách Qnap píšou že takhle by to mělo s Tvixem chodit. Vůbec netušim, kde je problém. Po LANce Tvix s PC přehraje cokoliv a z Qnapu po LAN jen vidí obsah. Nevíte někdo proč? Něco píšou o NFS že jde jen pro Linux a Unix, ale nevidím souvislot.
pavelcivka (71)|1.2.2009 09:39
NFS je pro Linux. Potřebuješ jen FTP pro přenos dat a Sambu pro přehrávání.
Raidsonic běhal napoprvý, dokonce jsem do něj napral SSH server
RoPo (6061)|1.2.2009 19:15
[QUOTE=Malefactor;214065]Tak potvrzuji údaje v recenzi zde:
https://www.svethardware.cz/recenze-qnap-ts-209-pro-odolny-nas/22866-4

mé hodnoty na 1Gbit/s síti:při nastavení 1500MTU
FTP
upload - 5 MB/s
download - 24 MB/s
SAMBA
upload - 8 MB/s
download - 17,3 MB/s

Pro nastavení MTU 9000 JUMBO frame musím tuto hodnotu nastavit asi i na 1Gbit switchi. A to musím pozjistit. Ještě provedu test s odpojenýi ostatními uživateli na switchy, aby to neovlivňovali.[/QUOTE]

Jumbo frames musí switch podporovat. Na něm nic nenastavuješ.
Pokud je nepodporuje, tak siť nemusí chodit vůbec. Záleží na síťových kartách jak si s tím poradí. Nekdy síť nejde, někdy vytuhne ovladač karty.

K přenosům přes Sambu a teď zkus:
jedním klientem zapisuj, drůhým čti
dvěma klienty zapisuj
apod.

Jo, jak máš disky nakonfigurovaná: v RAID 0 nebo RAID 1?
RoPo (6061)|1.2.2009 19:17
[QUOTE=Malefactor;214145]Tak se mi podařilo spojit Tvix s Qnap, kde vidí obsah, ale nedokáže ho přehrát. Ani video, ani zvuk ani foto. Nevím proč. Zasekne se a chvilku trvá než se oodsekne. Přitom na stránkách Qnap píšou že takhle by to mělo s Tvixem chodit. Vůbec netušim, kde je problém. Po LANce Tvix s PC přehraje cokoliv a z Qnapu po LAN jen vidí obsah. Nevíte někdo proč? Něco píšou o NFS že jde jen pro Linux a Unix, ale nevidím souvislot.[/QUOTE]

Jak jsem psal dříve NFS pro Windows není.

Zkus správně nastavit práva ve Windows složce, kterou sdílíš.
Malefactor (31)|1.2.2009 20:23
to RoPo: já ale nepsal nic o Win. Píšu celou dobu o spojení Tvix - Qnap. Už jsem na to přišel, měl jsem zaplé na 1Gbit síti Jumbo Frame a proto Tvix viděl jen obsah a nedokázal ho přehrát. Jede mi to bezproblému po NFS, SAMBU se mi nedaří zprovoznit, ale NFS je stejně rychlejší.

Dotaz na změnu fontu titulků. Jakým způsobem změním font? Ten co mám je moc hranatej. Titulky lze měnit velikost, polohu atd. ?
RoPo (6061)|2.2.2009 09:48
[QUOTE=Malefactor;214235]to RoPo: já ale nepsal nic o Win. Píšu celou dobu o spojení Tvix - Qnap. Už jsem na to přišel, měl jsem zaplé na 1Gbit síti Jumbo Frame a proto Tvix viděl jen obsah a nedokázal ho přehrát. Jede mi to bezproblému po NFS, SAMBU se mi nedaří zprovoznit, ale NFS je stejně rychlejší.

Dotaz na změnu fontu titulků. Jakým způsobem změním font? Ten co mám je moc hranatej. Titulky lze měnit velikost, polohu atd. ?[/QUOTE]

Aha.... Takže jak jsem psal jinde. Switch ti nepodporuje jumbo frames. To potom dělá v síti problém, když máš na síťovkách jumbo frames a ostatní prvky v síti toto neumí.

Tvix-Qnap - obojí je Linuxová záležitost s podporou NFS, tak můžeš využívat NFS.
Puamik (229)|8.2.2009 13:37
moc hezká krabička, ale něco levnějšího se stejnými funkcemi na trhu není?
Puamik (229)|8.2.2009 13:43
tak poraď aspoň nějaké výčepní pivo v této kategorii. Prošel jsem toho hodně, ale buď to neumí nahrávat nebo to neumí net rádia nebo to nemá mkv. Psal jsem, aby to mělo stejné funkce jako TViX
Pytkin (7947)|8.2.2009 13:46
Puamik (229)|8.2.2009 13:55
to Pytkin: Popcorn nemá rekordér, nejde na něj nahrávat