Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

ma jeste dnes vyznam kupovat plasmu ?

roman2277 (582)|15.6.2008 10:44
[QUOTE=radekhulan;181430]Na Hmm si dej pozor. Je chudý, doma má jen 22" stařičkou Orava CRT, ale zamiloval se platonicky do plazmy, a tak tu neustále oblézá na fóru a vychvaluje plazmu (kterou nemá). Je to prostě pubescent jak vyšitý :-)

PS: prodejci ti budou doporučovat plazmošrot, protože na tom je mnohem vyšší marže, a protože za 2 roky tě uvidí zase, až si půjdeš konečně koupit LCD. Plazma je mrtvá. Tečka. Pár lidí, co mají doma plazmu, bude řvát, ale nedej na ně. Jdi se podívat na Samsung LExxA656 a pochopíš.

Lepší TV než Samsung LExxA656 dnes neexistuje, ať se to týká kvality obrazu tak designu.

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=720970
http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd/samsung_le40a656.htm

A neptej se zde, ale v zahraničí na fórech. Zde většina lidí nechápe o co jde, mají dva roky starou vypálenou plazmu, tak ji do krve brání aby se necítili tak blbě, moderní LCD samozřejmě neviděli, Samsung LExxA656 neviděli, či jsou rovnou platonicky zamilovaní jako Hmm.[/QUOTE] Jakákoliv Plazmová televize od Pioneeru je obrazově lepší než jakékoliv LCDčko od Samsungu.Ale chápu Tě potřebuješ si obhájit svoji investici,že?Já měl od začátku roku na testy asi 30 TV a rozhodně nové LCDčka od Samsungu neměli nejlepší obraz.Obraz mají sice ve "stanovených mezích" výborný,ale jak na co.A dost spamu.
radekhulan (185)|15.6.2008 10:53
[QUOTE=axicom;181453]chapu ze kdyz uz ji mas doma, tak nebudes psat ze stoji za prd[/QUOTE]

Já jsem jeden z mála, co nemá důvod fabulovat. Před měsícem jsem se rozhodoval mezi Panasonic 46PZ80 za 47.000 Kč a Samsung LE46A656 za 48.000 Kč. Nakonec to jasně vyhrál Samsung. Viděl jsem a vyzkoušel hromadu televizí a Samsung měl nejlepší podání barev, vnímaný jas a kontrast, fantastickou úroveň černé, špičkovou kvalitu obrazu v SD a FullHD, nádherný design. Koupil jsem si to, co bylo NEJLEPŠÍ.

Stejně tak Samsung LExxA656 hodnotí jako nejlepší televize tisíce dalších lidí a odborných recenzí:
http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=720970
http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd/samsung_le40a656.htm

Fabulovat, to dělají lidí co vlastní staré vyblité plazmy PX70 či PZ70, ti zde neustále obhajují svoji špatnou investici. 46PZ70 jsem mohl mít z Datartu (novou!) za 29.000 Kč, ale nikdy, tak vyblité a mdlé barvy jsem neměl ani na své 10 let staré zpětné projekci. Já nemám co obhajovat, nerozhodoval jsem se před rokem či dvěma, kdy tento Samsung ještě neexistoval, ale přes měsícem, a bylo to jasné :-) A protože ti lidé moji jasně nejlepší volbu závidí (se svojí starou vypálenou plazmou), tak i napadají. Opět normální triviální psychologie.

Prostě neptej se zde, ale v zahraničí na fórech, kde lidi tu TV skutečně mají (jako já), a ne 2 roky staré plazmy. Zde většina lidí nechápe o co jde, mají onu vypálenou plazmu, tak ji do krve brání aby se necítili tak blbě, moderní LCD samozřejmě neviděli, Samsung LExxA656 neviděli, či jsou rovnou platonicky zamilovaní jako Hmm.

Ale je to na tobě. POkud chceš věřit (1) lidem se starou vyblitou plazmou, nebo (2) člověku co má moderní LCD, porovnával je na moderní plazmu, plus tisícům spokojených lidí na zahraničních fórech a pozitivním zahraničním recenzím, to je už jen tvoje volba.

Samsung je hodnocen jako "BEST BUY":
http://www.hdtvorg.co.uk/best_buy/lcd/best_buy_lcd.htm
Puup (71)|15.6.2008 12:32
Verdict

The LE46A656's extra inches make it an even more potent design statement than its smaller siblings, and it seems good value too at under £1,250. But although its pictures are capable of some truly spectacular moments, especially with HD material, they're not quite as consistently awesome or as at home with standard definition as we'd hoped they would be.

................................


Btw o te 46PZ80 jsi pred casem mluvil v superlativech, pak sis koupil Samce a najednou je to plazmosrot, jdi si radsi pohonit sve ego na svuj totalitarni web, predem diky
radekhulan (185)|15.6.2008 13:05
Translating a Standard Definition (SD) into 1920 x 1080 pixels was never the best recipe for a truly accomplished picture performance, but the LE40A656 does as good a job as we could have reasonably expected. In fact it is one of the most accomplished SD performers we have come across. There is some on screen noise, but Samsung's picture processing engine, DNIe keeps it to a minimum.

-- tedy LExxA656 je absolutní špička i pro SD
http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd/samsung_le40a656.htm

O kvalitě barev, jasu, spotřebě, FullHD obrazu ani nemluvě, tam je LCD výrazně nad plazmou.
michal_h (492)|15.6.2008 13:34
[QUOTE=radekhulan;181430]...Plazma je mrtvá. Tečka. Pár lidí, co mají doma plazmu, bude řvát, ale nedej na ně. Jdi se podívat na Samsung LExxA656 a pochopíš.

Lepší TV než Samsung LExxA656 dnes neexistuje, ať se to týká kvality obrazu tak designu.
[/QUOTE]
hulane hulene, ty už radši fakt nehul!!!

Pro každého je nejlepší si vše vyzkoušet na vlastní oči, rozhodně není nejlepší žadná plazma ani žádné LCD, každé má svoje plusy a minusy. A tvrdit, že "Lepší TV než Samsung LExxA656 dnes neexistuje" může jen úplnej magor
JM_ (353)|15.6.2008 14:11
[QUOTE=axicom;181450]Cena napr. za SONY 300 8tis je zbytecny luxus. [/QUOTE]

Co je to luxus? Třeba mě s průběhem času nakonec až v ložnici skončil značkový DVD přehrávač za 6 kKč, který jsem za luxusní konponentu nikdy nepovažoval...

[QUOTE=axicom;181450] V pujcovne u nas maji napr. 4 BD [/QUOTE]

Bohuže se asi musíme začít smiřovat s tím, že podnikatelský segment soustředěný v ČR kolem půjčoven DVD (a BD) v ČR končí - byl zlikvidován novinovými DVD za 4O Kč a rychlým internetem.

[QUOTE=axicom;181450]
a kvuli tomu si prehravac koupit nepoletim. Ruku na srdce, kolik z vas si dnes kupuje filmy na DVD? Mnoho z vas se tu ohani ful HD a koukaji na divx, [/QUOTE]

A na přehrávání video souborů (divX/avi ale již neletí, teď se používá x264/MKV v rozlišení 720-1080p) potřebuješ patřičně výkonný přehrávač - třeba Popcorn Hour, [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], a právě tu full HD TV...
cajhaj (145)|15.6.2008 14:11
hehe, tak s barvama asi ne, ja sem tedka v situaci jako byl hulan pred mesicem a vybiram si mezi defakto stejnyma modelama akorat v 42".. testovali jsem s kamosem v datartu(neco pres hodinu), prinesli jsme boxe nejaky dvd a gamesy..

obraz na 656 me velmi zklamal, silene presaturovane az pastelove barvy,ploche bez hloubky,rozhodne neoslovil... ani me ani kamose. Dokonce i prodavac v datartu nemel radost (mladej kluk tak 25+ vedel pomerne dost, zadny idiot) urcite by dost pomohlo si poradne pohrat s nastavenim,ale neverim,ze to bude nekdy tak dobre jako vedle stojici panak...cerna se neda porovnavat, nebylo zhasnuto... ale uz to tu bylo milionkrat, ve dne vypada lip lcd v noci plazma, jelikoz se spise v tomhle podoba crt, tam uvidite ve dne taky kulovy :)

osobne mam doma s-ips monas (s lesklou obrazovkou)se vsemy neduhy co k nemu a tudiz samsungu 656 patri, tzn naprosto nechutne fialova uz pri mensi zmene uhlu a bleeding... samozrejme na malych plochach vypada cerna vyborne... ale neverim,ze kdyz si pustim film jako silent hill nebudu nasr... jinak bezproblemu
co se tyce leskleho povrchu tak to je kapitola sama pro sebe.. na lcd je dle me lepsi mit povrch na denni provoz rozhodne matny, jelikoz nebere odlesky, vyhoda leskleho sou "zivejsi/libivejsi" barvy, ty si ale uzije clovek kuli odleskum poradne jen v noci, kde ma zase hnusnou cernou :D takze to bude chtit hodne kvalitni ambi light, aby cerna byla cerna a nechytaly se moc odlesky

na input lag sem bohuzel nemel s sebou cod 4,takze test se moc nekonal,ale kdyz ho zminuji na hdtv test tak tam asi bude,rozmazavani je u lcd samozrejmost-dano technologii. Ja sem si na nej ale uz tak zvyknul, ze ho defakto z velke casti ignoruji,takze za to bych samsungu rozhodne zadny minus nedal..
oproti tomu plazma trpi fosfor lagem mezi hodne kontrastnimi prechody (neni to tak,ze by ho videlo 1% lidi, videli jsme ho vsichni tri a dokonce i dalsi lidi kterym jsem ho posleze ukazal) za to ma pomerne vetsi minus
stejne jako lcd maze,tak plazma laguje proste holy fakt :( ale predpokladam,ze na oboji se da zvyknout, vyzkousim :)

nicmene nakonec jsem se rozhodl,ze ozkousim plazmu a v nejhorsim vratim v 14denni zaruce :) nejsem zadnej zastance plazmy ani nahodou, jestli me cimkoli nas.. tak pekne poleti nemam s tim problem jit na lcd, proste chci to lepsi..

problem spis je v tom,ze lcdecek sem mel v ruce na delsi test pomerne hodne s vsemi moznymy druhy panelu a nejsem spokojen :(
na barevne sceny parada na tmave blitka :(
cajhaj (145)|15.6.2008 14:13
jo a jeste me tak napada, co se tyce fotbalu, tak muzu rict jen lol :D je to pekelny hnus na obou:D nevim jak meli kvalitni feed,ale ze 2m fuj fuj.. navic ze bych videl nejake vyrazne rozdily, kde to bylo hnusnejsi to ani ne..
Hmm (1739)|15.6.2008 14:16
[QUOTE=radekhulan;181430].... prodejci ti budou doporučovat plazmošrot, protože na tom je mnohem vyšší marže, a protože za 2 roky tě uvidí zase, až si půjdeš konečně koupit LCD. Plazma je mrtvá. Tečka. Pár lidí, co mají doma plazmu, bude řvát, ale nedej na ně. Jdi se podívat na Samsung LExxA656 a pochopíš.

Lepší TV než Samsung LExxA656 dnes neexistuje, ať se to týká kvality obrazu tak designu.

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=720970
http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd/samsung_le40a656.htm

A neptej se zde, ale v zahraničí na fórech. Zde většina lidí nechápe o co jde, mají dva roky starou vypálenou plazmu, tak ji do krve brání aby se necítili tak blbě, moderní LCD samozřejmě neviděli, Samsung LExxA656 neviděli, či jsou rovnou platonicky zamilovaní jako Hmm.[/QUOTE]
Uf, to je zase Hulánovy onanie nad LCD....
Tak čím, začít.....
Třeba opět vážně míněným citátem toho kreténka z asi tak předtřech týdnů.
"Obraz na 46PZ80 byl krásný, a kdyby plazma netrpěla vypalováním (takže na ní hrát desítky hodin jednu hru moc nejde), mám ji doma místo LCD. Dokonce i běžný PAL z DVB-T na té plazmě (PZ80) vypadal fantasticky"
Jak vidno je Hulán natolik ubohý, že dělá jakoby to nikdy nenapsal. Ale možná je natolik hloupý, že už si to nepamatuje. Anebo byl čerstvě osvícen (asi baterkou). Prostě si kvůli pubescentským hrám na konzoli koupil LCD, tak mu nezbývá nic jiného, než otočit o 180 a kydat hnůj na plazmy. Aby mohl tvrdit, že doma má to nejlepší. Zastydlá puberta jak vyšitá!!!!
Prý neexistuje ani lepší design, ač je to pohříchu velmi subjektivní a neměřitelná kategorie kvality výrobku. Inu fanatický hlupák zůstane fanatickým hlupákem.
Ještě že už odstranil fotky své flekatě modré samsungové "černé" ve tmě, zase bych mu je sem linkoval. Jinak v odezvě pro hry a barvách je lepší Sony W4000 :-)
A pak že je a656 nejlepší... Konečně viz nezaujatý příspěvek cajhaje. Ale to je Hulán schopen všechno popřít, že u jeho kousku se nic takového nekoná, ten je přece úplně nejlepší do 50 tisíc. :-)
Kdo se chce na TV vidět i s obývákem (jak potvrdil Impaler v jiném tématu a cajhaj zde) volí áčkový Samsung, kdo ne, volí Sony W4000.
Samozřejmě, že na fórech pod tím kterým výrobkem, který je velmi slušný (a Sam xxa656 je, to zase ano) se majitelé ukájí, jak dobře koupili, vychvalují si svého miláčka a dávají tipy jak velmi dobrý obraz dovést k obrazové nirváně. Ale to platí i o plazmafórech. Takže na fóra pozor, seriózní nezaujaté testy jsou směrodatnější.
Jinak zrovna hdtvorg.co.uk je teststránka, kde patrně neví co je to kalibrace, a která si dovolí kopírovat obsah svých starých testů k novým modelům, takže na tu pozor. Jednoznačné doporučení má hdtvtest.co.uk

Jinak Hulánku, copak jsi měl tedy doma před svým nynějším úplně nejlepším božským Samsungem 46a656, aby bylo jasné s čím tu svou nynější obrazovou dokonalost (:-) :-) :-)) srovnáváš??
Hmm (1739)|15.6.2008 14:38
[QUOTE=JM_;181439]Ale samozřejmě že existuje (doplnění - lepší TV než Samsung xxA656). IMHO by třeba takovou Toshibu 40ZF355DG kolega nem.p přítelkyni ukazovat neměl ... ;-)[/QUOTE]
Pan JM je velmi znalý, doporučuji brát jeho příspěvky na velkou váhu, postpubescent Hulán mu nesahá ani po kotníky. Kdo uvěří Hulánovi, je z hlediska objektivního přístupu zcela ztracen, ale to snad musí každý aspoň průměrně inteligentní návštěvník fóra vidět sám (Jarino1978 samozřejmě ne). :-)
Hmm (1739)|15.6.2008 14:58
[QUOTE=radekhulan;181466]Já jsem jeden z mála, co nemá důvod fabulovat. Před měsícem jsem se rozhodoval mezi Panasonic 46PZ80 za 47.000 Kč a Samsung LE46A656 za 48.000 Kč. Nakonec to jasně vyhrál Samsung. Viděl jsem a vyzkoušel hromadu televizí a Samsung měl nejlepší podání barev, vnímaný jas a kontrast, fantastickou úroveň černé, špičkovou kvalitu obrazu v SD a FullHD, nádherný design. Koupil jsem si to, co bylo NEJLEPŠÍ.[/QUOTE]
Zase Hulán lže. Plazmu si nekoupil kvůli konzoli, ne proto, že by byl Samsung o tolik lepší (toho si beztak koupil kvůli údajně bezkonkurenčnímu designu), protože samozřejmě není. Černá je výborná jen ve dne, v noci je to flekatá modrá, Hulán dal do tématu Samsung fotky, ale poté co jsem mu je začal linkovat pod jeho fanatické antiplazma výpady, hned je z jejich umístění odstranil, protože se ten reálný hnus pod jeho opěvnými ódami na svého Samsunga nevyjímal dobře. Před výběrem toho asi zas tolik neviděl, uváděl hlavně generaci staré plazmy, protože Sony W4000 má barvy lepší než Samsung. Inu ty brýle na Hulánově egoobrázku jsou jistě dioptrické....
JM_ (353)|15.6.2008 15:31
[QUOTE=Hmm;181506]Pan JM je velmi znalý, doporučuji brát jeho příspěvky na velkou váhu,...[/QUOTE]

Dík za pochvalu :-), ale do zdejší FW se nechci zapojovat, a tak mi nevkládejte do úst/příspěvků, co jsem neřekl/nenapsal.

Z kontextu (viz můj poukaz na přítelkyni kolegy nem.p :-)) je myslím dostatečně jasné, že se má reakce netýkala "kvality obrazu", ale DESIGNU.
axicom (626)|15.6.2008 16:21
[QUOTE=Hmm;181507]Zase Hulán lže. Plazmu si nekoupil kvůli konzoli, ne proto, že by byl Samsung o tolik lepší (toho si beztak koupil kvůli údajně bezkonkurenčnímu designu), protože samozřejmě není. Černá je výborná jen ve dne, v noci je to flekatá modrá, Hulán dal do tématu Samsung fotky, ale poté co jsem mu je začal linkovat pod jeho fanatické antiplazma výpady, hned je z jejich umístění odstranil, protože se ten reálný hnus pod jeho opěvnými ódami na svého Samsunga nevyjímal dobře. Před výběrem toho asi zas tolik neviděl, uváděl hlavně generaci staré plazmy, protože Sony W4000 má barvy lepší než Samsung. Inu ty brýle na Hulánově egoobrázku jsou jistě dioptrické....[/QUOTE]

Samsung měl nejlepší podání barev - se bavim:-) Vlastne jsem zapomnel, LCD zobrazi vice barev nez plazma.
axicom (626)|15.6.2008 16:32
[QUOTE=cajhaj;181503]
obraz na 656 me velmi zklamal, silene presaturovane az pastelove barvy,ploche bez hloubky,rozhodne neoslovil... ani me ani kamose. Dokonce i prodavac v datartu nemel radost (mladej kluk tak 25+ vedel pomerne dost, zadny idiot) urcite by dost pomohlo si poradne pohrat s nastavenim,ale neverim,ze to bude nekdy tak dobre jako vedle stojici panak...cerna se neda porovnavat, nebylo zhasnuto... ale uz to tu bylo milionkrat, ve dne vypada lip lcd v noci plazma, jelikoz se spise v tomhle podoba crt, tam uvidite ve dne taky kulovy :)[/QUOTE]

Presne, ja take cekal od te 40A656 vic, uz prave diky testum, ale podminky testu jsou asi jinde od reality. Neustale tu nekdo argumentuje 2 roky starou plazmou, jam ji mam starou mesic a za toho Samsunga bych ji nemenil a to jsem byl na 90% nakloneny LCD a cekal jsem na 40W4000. Nakonec vyhrala 42PX80, jak cenou, tak obrazem, muzu pouze doporucit.
radekhulan (185)|15.6.2008 16:35
[QUOTE=Hmm;181505]Jsem chudý, blbý a závidím!!! ? Mám jen 20" CRT a chci plazmu, ale z podpory to nejde :([/QUOTE]

My víme, Hmm, my víme :-) Nejlepší bude si tě nastavit do ignore listu, děláš tu jen flame, a onanuješ nad vypálenou plazmou, co si nikdy nekoupíš. Kdyby tě za to Panasonic aspoň platil, ale ty jsi chudák, co to dělá zdarma. Hehe :) I když, každý má svůj sen. Akorát sny většiny lidí sahají poněkud dále než k vypálené plazmě. Televize je normální spotřební věc, kupuje se to skoro jako rohlík v krámě. Není to onanie..
Hmm (1739)|15.6.2008 18:15
[QUOTE=radekhulan;181515]Jsem Radeček Hulánů, mám v kompu Intel (heč, heč), jsem nejchytřejší, mám superstránky, jsem nejlepší biker, mám ho nejdelšího, mě jsem nejvíc holek, a platí mě Samsung, takže je to ta úplně nejúžastnější TV na světě. Ostatní LCD a natož plazmy, to je jen šrot (holt na Pioneera nemám, tak se musím spokojit se Samsungem, který je tím pádem nejlepší na světě)[/QUOTE]
Neboj Huláne, to umím taky. A nevím kdo tady vyvolává flame tím, že označuje druhou technologii za totální šrot, já to rozhodně nejsem.
pavelcivka (71)|15.6.2008 19:37
Trochu sem přileju pár postřehama. Právě se rozhoduju co koupit. Naštěstí dost známejch okolo se rozhodlo dřív tak mám možnost porovnávat. Dlouhodobě jsem viděl LCD Sony , Samsung, LG, Thomson a z plazem Panasonic, LG a Samsung. Jediný vypalování je u LG a to jen proto že stará kámoše nemaká a jen čumí na ty úžasný seriály na Primě a má lehce vypálený logo. Kdyby mě na to neupozornil tak si toho nevšimnu a navíc kdo by si dneska kupoval LG? Na lcdéčkách jsem si pouštěl 720p i 1080p a je to hnus fialovej. Všechny neduhy co jsou zde psaný jsou na lcd jasně patrný, není to o tom že bych je musel vyloženě hledat. Na plazmách je všechno jinak. I po letech supr obraz(o proti tomu co se zde píše) a chyby se musej hledat a kolikrát je prostě nevidim. Abych nevypadal jako fanatik tak napíšu že plasma není dokonalá, ale tak 99%tní kompromis a jasně vede. Teď už jen jestli Panasonic nebo Samsung. Ještě ke spotřebě. Měřili jsme ji a je to víceméně fifty fifty
jarino1978 (8045)|15.6.2008 19:51
[QUOTE=oroszlan;181319]neboj, určitě si vybereš tu pravou pro sebe :-)

na rozdíl od velkého množství lidí si nemyslím, že lcd placky lze rozdělit od nejhorší po nejlepší. respektive by to šlo, ale vždy půjde o víc nebo méně subjektivní kritéria, kterými se ten hodnotící řídí.
někdo se půjde oběsit pokud se mu na panelu neobjeví ultra-mega-blackhole-černá, co mu vycucne i oko, další by zešílel, kdyby si nemohl nastavit podsvícení a jiný by si bez 100Hz vypíchl oči dálkovým ovladačem.

prostě, pokud si aspoň trochu sesumíruješ, co od placky chceš a před nákupem se rozhlídneš kolem - nepochybuju, že to přesně máš v plánu - nemůžeš si vybrat špatně.
jen věř raději víc svým očím a uším než tomu co čteš. sto lidí - sto chutí; co jednoho znechutí, jiného nadchne a ty nemůžeš vědět, kam mezi ně přesně patříš, nepřesvědčíš-li se sám.

věř si, budeš si umět vybrat :-)[/QUOTE]

PRESNE TAK !!!!!!!!!!!!
jarino1978 (8045)|15.6.2008 19:52
[QUOTE=kadell;181337]Kdyby mi nebylo lito penez(teda spis kdybych na to mel) :), tak kupuju fullHD. Pokud jsi ochoten priplatit za fullHD, tak to ma asi smysl, ale jestli jsi ve stejny situaci jako jsem byl ja, kdy jsem vybiral mezi 42" fullHD nebo 50" HDready (je to tak nejak stejna cena), tak bych znovu sel do vetsi s mensim rozlisenim. Uz HDready je paradni obraz a u televize nesedim min jak 4m, takze rozdil bych mozna ani nepoznal. Udajne uz je na spadnuti QuadHD a japonci dokonce chteji za par let rozjet UltraHD, takze to si clovek opravdu nevybere.

Koupil jsem Panasonica TH-50PX70EA a zatim spokojenost. Porad se bojim toho vypalovani a faktem je, ze na obrazovce obcas neco zustava, ale zatim je to vratna zalezitost. Rozhodoval jsem se mezi Samsungem rady Q a prave timhle panakem. Na Samsugu se mi zda ostrejsi obraz, ale Panasonic vyhral diky automaticke zmene obrazu. Pravdou je, ze jsem Samsunga nevidel, jak automacky pracuje se zoomem, ale z ohlasu na foru to neumi tak dobre jako Panasonic. Jen co mi nejak bylo jedno a ceho lituju je to, ze jsem nehledel na pocet HDMI konektoru. Mam ted 2 a kdybych chtel, tak uz je mam plny. V jednom mam PS3, v druhym PC a kam pripojim HD satelit netusim

Jinak souhlasim s oroszlanem, nekdy tu mam pocit, ze sem chodi jen lidi, co musi mit dok,onalej obraz. Nemuzu si pomoct, ale mne na vsech televizich pripada cerna cerna. :)[/QUOTE]


HMMM : chcel si dôkaz ? tak tu ho máš !!!!a nie je odomňa...
jarino1978 (8045)|15.6.2008 19:53
[QUOTE=roman2277;181341]FULL HD TV v dnešní době a následujících pár let nemá vůbec smysl.Kolikpak je na trhu stanic vysílájích v 1080p? A kolik je ostatního materiálu v 1080p? Není to moudré kupovat už z finančního hlediska.Za 1-2 roky budou FULL HD TV za "babku".Tak proč vyhazovat za zbytečně nevyužité "krámy"?Ale každý ať se na tím zamyslí sám.Tečka.[/QUOTE]

chlapče, full hd sa nazýva 1080 riadkov, čiže je to aj i a aj p...
a keďže full hdje aj 1080i, tak na sate ich mám cca 34...

no a 1080p n DVB-T/S nečakaj aspoň 7 rokov, nie je na to vôbec prenosová kapacita...
jarino1978 (8045)|15.6.2008 19:57
[QUOTE=nem.p;181347]Hmm: samozrejme sem ji tu telku ukazal pouze na obrazku :-)
kadell: Ja vetsi nez 42 ani nechci. Budu koukat nejdal ze tri metru a to je si myslim tak akorat. Lito penez mi samozrejme je. Nejradeji bych koupil neco za dvacku a jeste mi zbyde na ten satelit.
Ty mas na te plasme PS3 a normalne hrajes hry a zatim bez problemu ? No HDMI vstupu chci mit dost. Pripojim DVD...HTPC...satelit a mozna PS3, takze tri vstupy minimum.[/QUOTE]

ak toto všetko máš, tak sa na plazmu ani nepozeraj.
jarino1978 (8045)|15.6.2008 19:59
[QUOTE=kadell;181359]nem.p: Jasan, jen jsem uvadel priklad, jestli taky nahodou neuvazujes o mensi FullHD nebo vetsi HDready. Jinak s tim PS3. Jestli na tom hraju hodinu tydne, tak je to hodne, spis to masti deti a jak jsem psal vyse. Po hrani tam neco zustane a je to videt jen z uplne blizkosti a na cerne obrazovce, ale jak pustis treba DVB-T, tak se to vymaze. To neni problem jen PS3, dela to treba i kdyz na cerne obrazovce otevres menu, jak ho zavres, tak tam zustanou obrysy. Jinak PS3 je podle meho nejlepsi prehravac, prehraje vsechno, snad jen krome HD DVD, na co si vzpomenes (divx, wmv, mpeg...), pichnes na nej fotak a muzes prohlizet fotky, ma sloty na pametove karty, Firmware je aktualizovanej kazdou chvili a co je prijemna vychytavka, ze nemusis dalkovym ovladacem mirit, prenos zabezpecuje bluetoth. No a jestli hrajes hry, tak si na nem i zahrajes. Jedinou nevyhodou snad je to, ze by nekoho mohl rusit ventilator[/QUOTE]

tou PS3 máš samozrejme pravdu a teš sa na FW 2.4 a v septembri na V.O.D. HD
jarino1978 (8045)|15.6.2008 20:03
NEM.P

- radšej si prosím Ťa došetri, alebo využi radšej úver z banky, telku si nekupuješ na 2 roky
- choď do FULL HD ( jednoznačne ) a uhlopiečku min. 46" ( v závislosti od obývačky )
- už som písal z toho čo máš, alebo budeš mať tak jedine LCD
- napr. OLED bude pre user tak za 5 rokov
- viem, že je to možno sebecké, ale lacné šunty nekupuj, vypomstí sa Ti to, uvidíš a budeš sklamaný
jarino1978 (8045)|15.6.2008 20:08
[QUOTE=roman2277;181394]A myslíš ,že vysílá (vše) v 1080p? Ne,ne-takže naprosto stačí mít TV HD ready. FULL HD TV je v dnešní době (mimo Blue-ray) jen mrhání penězi zákazníků.Já TV občas prodávám a každému to říkám zcela na rovinu
jaká je situace na televizním trhu.[/QUOTE]

už som zabudol, ale ak máš doma len HD READY, tak Ti verím...1080i na 1080p placke je neporovnateľne lepšie, ako na 720p !
jarino1978 (8045)|15.6.2008 20:12
[QUOTE=roman2277;181461]Zítra?Blue-ray? Hm...zítra bude pár let.A modré disky jsou na naše poměry stále předražené.Takže co z toho vyplývá...?[/QUOTE]

350 korún za disc je Ti asi veľa...
jarino1978 (8045)|15.6.2008 20:22
[QUOTE=axicom;181510]Samsung měl nejlepší podání barev - se bavim:-) Vlastne jsem zapomnel, LCD zobrazi vice barev nez plazma.[/QUOTE]

koľko bitové panely majú najnovšie plazmy ?
axicom (626)|15.6.2008 21:03
[QUOTE=jarino1978;181566]350 korún za disc je Ti asi veľa...[/QUOTE]

350kc? To je u Vietnamcu ne?
jarino1978 (8045)|15.6.2008 21:22
ale niéééééééééééé. čo nemáš web ???Nemecko, Austrália ... 5 BD s CZ podporou za 58 Euro...
Neplatíš už nič, všetko v cene, za 5 min. objednané, za 3 dni doma
nem.p (29)|15.6.2008 21:44
Zdar jsem zpet a koukam, ze se tady rozjel pekny HNUJ.
Rozumne argumenty se objevily pouze na stranu plasmy a vlastne mi tady nikdo nic konkretniho o full HD nenapsal. Je to opravdu asi tim, ze ji ma zatim jen malo lidi.
Necham to stejne jeste vse projit hlavou a hlavne pred ocima. Rozhodne diky za nazory a dale piste prosim spise fundovane prispevky.
axicom (626)|15.6.2008 21:53
[QUOTE=jarino1978;181589]ale niéééééééééééé. čo nemáš web ???Nemecko, Austrália ... 5 BD s CZ podporou za 58 Euro...
Neplatíš už nič, všetko v cene, za 5 min. objednané, za 3 dni doma[/QUOTE]

No jo, ale to je rec o prazdnych mediich, uz vidim jak, si doma palis BD. Rekl bych, ze jeste hodne dlouho budeme palit na DVD za 6kc! Ale to je debata na dlouho.
radolaco (43)|15.6.2008 22:22
ja mam 40A656 a za rok-dva, ked uz dufam bude viac rozbehnute HDTV a Blueray, si zaobstaram HD projektor a budem ho pouzivat spolu s TV. Na bezne denne sledovanie bude TV a na uzivanie velkej plochy projetor
jarino1978 (8045)|16.6.2008 12:06
[QUOTE=axicom;181596]No jo, ale to je rec o prazdnych mediich, uz vidim jak, si doma palis BD. Rekl bych, ze jeste hodne dlouho budeme palit na DVD za 6kc! Ale to je debata na dlouho.[/QUOTE]

- písal som o filmových BD...
- ináš prázdne BD 1 layer - 180 Sk, 2 layer - 300 Sk , napalovačka - 7 000 Sk
Hmm (1739)|16.6.2008 12:39
[QUOTE=jarino1978;181652]- LCD je plne zrovnateľné s plazmami, v niečom lepšie a v niečom horšie. Ale zásadný rozdiel neexistuje, môže to tvrdiť len debil, ako si Ty sám...[/QUOTE]
S tímhle se dá souhlasit, tak co ty řeči o plazmošrotech, kterými stejně jak Hulán neustále irituješ? Tak se pak nediv reakcím.
K těm linkám na HDTVtestu na několik TV, šlo o tvrzení, že Samsung je v HD lepší, a já sice neumím anglicky, ale ani s pomocí překladače nevidím, že by se V.Teoh zmiňoval o Panáku jako horším (což rozhodně přímo nevyplývá z toho, že Samsung chválí), tak třeba sem případnou stať takové tvrzení dokazující dokážeš zkopírovat. Nebo ne? Ty jsi přece ten velký odborník...
jarino1978 (8045)|16.6.2008 12:47
[QUOTE=nem.p;181591]Zdar jsem zpet a koukam, ze se tady rozjel pekny HNUJ.
Rozumne argumenty se objevily pouze na stranu plasmy a vlastne mi tady nikdo nic konkretniho o full HD nenapsal. Je to opravdu asi tim, ze ji ma zatim jen malo lidi.
Necham to stejne jeste vse projit hlavou a hlavne pred ocima. Rozhodne diky za nazory a dale piste prosim spise fundovane prispevky.[/QUOTE]

- argumenty pre LCD :
1. možnosť výberu uhlopriečky
2. kvalita obrazu
3. menšia spotreba
4. nevypaľovanie obrazu
5. technológia, ktorá napreduje neustále ďalej
6. dnes už bežne kvalita čiernej farby
7. netrpí efektom screen door ako plazmy
8. rýchle pohyby = dnes nie je problém, pri kvalitnom zdroji = kvalitný výsledok, pri nekvalitnom zdroji = plazma+LCD = grc
9.oveľa väčší výber medzi modelmi a značkami

- zápory :
- čierna farba pri gammut testoch stále ešte nedosahuje referenciu Kuro, avšak toto nedosahujú aj všetky plazmy. Opakujem, rozdiely len pri profi testoch, v praxi vôbec nepostrehnuteľné ( porovnávaj rovankú cenovú kategóriu pri rovnakom zdroji signálu = HD )

- argumenty pre PLAZMU :
- nepatrne menšia cena ako LCD
- lepšie podanie obrazu v horšiej kvalite ( mysli SD analóg ), pri zdrojoch typu DVD, DVB-S/T Ti nepomôže ani sviňa, je to dané dátových tokom, čiže kostičky nepripisuj televízoru
- lepšie podanie rýchlych pohybov pri zlom zdroji signálu ( mysli SD analóg ), prakticky pri DVD a HD sú rozdiely už nepostrehnuteľné

- zápory :
- o 40 % vyššia priemerná spotreba pri full hd modeloch oproti LCD, o 20-30 % vyššia priemerná spotreba pri HD ready modeloch oproti LCD
- technológia je už zastaraná, vplyv noviniek už minimálny, dosť zásadný odklon výrobcov plaziem k LCD, OLED ( Panasonic, Pioneer, LG, Samsung )
- FULL HD modeli nedosahujú v praxi pri full hd signálu kvalít špičkových FULL HD LCD z dôvodu technológie ( maličká bunka )
- málo výrobcov = menšie možnosti výberu
- k referencii KURO sa ešte žiadna mašina nepriblížila, žiaľ KURO už len v JPN...
- screen door efekt
- vypaľovanie obrazu ( stále je, treba dávať pozor ), nie je to už také strašné, ibaže musíš všetko s mierou

- argumenty pre FULL HD :
1. HDV alebo AVCHD kamery - bežná vec, pri HD READY 720p strácaš cenné detaily
2. BD DISC - bežná vec, cena v obchodoch síce vysoká, cez e-shopy v pohode
3. HDTV - bežná vec, momentálne k dispozícií cca. 38 kanálov vo FULL HD + 1 kanál v 720p
4. česká podpora pri FULL HD - BD - bez debaty, MKV + HD RIPY - bez debaty, HDTV - Nova, Filmox HD, HBO HD, v roku 2009 NOVA SPORT HD, CT HD, v auguste 2008 LOH STV3 HD, momentálne ME Futbal - ORF HD 720p, ITV HD - 1080 i, EUROSPORT HD - 1080i, POSLAT SPORT HD - 1080i , pri trochu námahy - PREMIERE HD, VOOM HD, NATIONAL GEOGRAFIC HD, DISCOVERY HD ................................................
5. bežne na nete HD RIPY ( cca 2000 filmov v HD )
6. GAMES - PS3 + XBOX 360
7. DVD - upscal na 1080 p - z bežného DVD Ti vykúzli obraz ako sviňa
8. najvôčší argument pre FULL HD - drvivá väčšina zdrojov signálu je vo FULL HD ( HDTV, BD, kamery, čiastočne sú už v 1080p aj hry )
jarino1978 (8045)|16.6.2008 12:48
[QUOTE=Hmm;181659]S tímhle se dá souhlasit, tak co ty řeči o plazmošrotech, kterými stejně jak Hulán neustále irituješ? Tak se pak nediv reakcím.
K těm linkám na HDTVtestu na několik TV, šlo o tvrzení, že Samsung je v HD lepší, a já sice neumím anglicky, ale ani s pomocí překladače nevidím, že by se V.Teoh zmiňoval o Panáku jako horším (což rozhodně přímo nevyplývá z toho, že Samsung chválí), tak třeba sem případnou stať takové tvrzení dokazující dokážeš zkopírovat. Nebo ne? Ty jsi přece ten velký odborník...[/QUOTE]

- tak neporovnávaj 1920x1080 s 1024x768 !!!! A texty si daj radšej preložiť... To len aby si sa znova nemusel strápňovať...
Hmm (1739)|16.6.2008 13:05
[QUOTE=jarino1978;181661]- tak neporovnávaj 1920x1080 s 1024x768 !!!! A texty si daj radšej preložiť... To len aby si sa znova nemusel strápňovať...[/QUOTE]
42PZ85 je fullka. A nenacházím v čem je horší (kritiku v oddíle HD) při HD signálu než 40a656. A nenacházím ani u testu Sama, v čem je lepší. Tak přestaň machřit, když ty překladatele nepotřebuješ a napiš to po slovensky. Takhle je to jen v rovině nedoloženého tvrzení zaníceného obhájce LCD, takže se zatím ztrapňuješ sám...
Man5on (661)|16.6.2008 13:37
jarino1978: Full HD je bezpochyb lepší a je to budoucnost, ale bohužel pro nás běžný konzumenty a uživatele je SD v Čechách (i na Slovensku) ještě na spoustu let ten nejběžnější a nejdostupnější zdroj signálu a s tím si prostě HD ready (1024x768) plazma poradí líp (jak sám víš a zmiňuješ viz výše) a to je pro dost lidí jasnej argument pro koupi plazmy. Navíc i HD obraz je na této plazmě excelentní a málokdo už sleduje z metru jestli je tam víc či míň detailů než na Full HD. Ty seš hard-core HD maniak (to nemyslím jako urážku), máš hafo BR, HD sat, HD ripy, ale každej tyhle možnosti a ani třeba čas na tuhle zábavu nemá.
Man5on (661)|16.6.2008 13:44
jarino1978: Ještě jak zmiňuješ "2009 NOVA SPORT HD", to bude nejspíš ex-Galaxie že? Na tuhle zprávu sem ještě nenarazil, ale byla by to pecka sledovat Premier League v HD! To bych se asi pos... blahem.
Hmm (1739)|16.6.2008 14:11
[QUOTE=jarino1978;181660]- argumenty pre LCD :
1. možnosť výberu uhlopriečky
2. kvalita obrazu
3. menšia spotreba
4. nevypaľovanie obrazu
5. technológia, ktorá napreduje neustále ďalej
6. dnes už bežne kvalita čiernej farby
7. netrpí efektom screen door ako plazmy
8. rýchle pohyby = dnes nie je problém, pri kvalitnom zdroji = kvalitný výsledok, pri nekvalitnom zdroji = plazma+LCD = grc
9.oveľa väčší výber medzi modelmi a značkami[/QUOTE]

zase neobjektivní podkuřování LCD
ad 1.) má samozřejmě i plazma, i když až od 82 cm (LG) a full od 42", na menší (včetně 82cm) je lepší CRT
ad 2.) kvalita obrazu - to samé platí pro plazmu (fanatik neuzná)
ad 3.) ano, tady je to jasně dané
ad 4.) ano, jasně dané, druhá zásadní nevýhoda plazem, je třeba to hlídat
ad 5.) a co? Kdo si koupí LCD už se mu taky TV nevyvíjí, bez ohledu na vyvíjející se technologii
ad 6.) a od kdy není černá plus plazem? Samozřejmě ji nemají horší než LCD
ad 7.) citace ze stránek Sterea a Videa "U plazmy, na rozdíl od LCD, nevnímáme mřížku mezi body (screen-door, nebo také chickenwire efekt) a na sítnici lidského oka se jednotlivé pixely spojí v jednolitý obraz."
ad 8.) samozřejmě nemá LCD lepší zobrazení rychlých pohybů - viz reakční doby
ad 9.) pofidérní výhoda, větší výběr ano, ale nejhorší je možnost mnohočetné volby mezi stejně dobrými

Úmyslně menšinově uvedené plazmoplusy platí. (fanatik Hulán neuzná a tvrdí opak)
jarino1978 (8045)|16.6.2008 14:31
[QUOTE=Man5on;181670]jarino1978: Ještě jak zmiňuješ "2009 NOVA SPORT HD", to bude nejspíš ex-Galaxie že? Na tuhle zprávu sem ještě nenarazil, ale byla by to pecka sledovat Premier League v HD! To bych se asi pos... blahem.[/QUOTE]

áno, bude to exp. galaxie sport. sport5 uvažuje až tak v roku 2010-2012 s HD. Nie som futbalový fanúšik, no občas prepnem na ORF HD alebo ITV HD, ale obraz je pekný, nenapíšem že prekrásny, ale pekný. Neduhy LCD technológie už nepoznať, lopta má pravidelný pohyb, žiadne mazanice, trhanie. Detaily obrazu ( tráva, hráči, lopta, diváci ) sú oveľa lepšie, ako pri SD.
jarino1978 (8045)|16.6.2008 14:32
[QUOTE=Man5on;181668]jarino1978: Full HD je bezpochyb lepší a je to budoucnost, ale bohužel pro nás běžný konzumenty a uživatele je SD v Čechách (i na Slovensku) ještě na spoustu let ten nejběžnější a nejdostupnější zdroj signálu a s tím si prostě HD ready (1024x768) plazma poradí líp (jak sám víš a zmiňuješ viz výše) a to je pro dost lidí jasnej argument pro koupi plazmy. Navíc i HD obraz je na této plazmě excelentní a málokdo už sleduje z metru jestli je tam víc či míň detailů než na Full HD. Ty seš hard-core HD maniak (to nemyslím jako urážku), máš hafo BR, HD sat, HD ripy, ale každej tyhle možnosti a ani třeba čas na tuhle zábavu nemá.[/QUOTE]

áno, to máš pravdu.
pravidelnycitatel (213)|16.6.2008 15:25
Mam plazmu Panasonic. Mohu porovnavat s LCD od samsungu mych kolegu, ktera byly asi o 6 tis. drazsi diky FullHD.
Je to nazor muj a i meho kolegy ( ma tu lcd) ze plazma byla v te dobre (asi 5 mesicu zpatky) lepsi volbou. Krasne barvy, dobry obraz na dvb-t, v poho spotreba. Co vice si prat. ;)
pravidelnycitatel (213)|16.6.2008 15:35
Ted ctu ten stoh Jarinovovych prispevky..
Vidim,ze jsi stale bez prace, podle poctu prispevku ;)...ne sranda

Ale musim se moc ohradit ohledne par zaporu o plazem..

1) zastarala technologie- spalovaci motor je taky zastaraly ;)
2) spotreba... je pouze pri plne bile barve, jinak je cca. stejna jako u lcd .. aspon u HDready co vim.
3) dle meho porovnani obraz na plazme v hdready vypada lepe nez obraz hd ready lcd od samsungu pul roku stareho pribliblizne hodnoty.Proste plazma nepotrebuje na na hd ready rozliseni jako lcd i tak ji ten obraz ke krase staci.
4)vypalovani- tak to se musim ohradit uplne nejvice.. pouzivam tv jako kulisu ( ano nebojim se to priznat :) a rad tam nechavam CT24, jak jiste nekteri vite dole stale sviti ruzne jejich znacky a dost dlouho..
Za pul roku nevidim jediny problem s vypalenim.

Muj nazor je ten,ze LCD je dobry na monitory a reklamni cedule a plazma na tv a nemel by se delat kocko-pes (LCD jako tv)
pravidelnycitatel (213)|16.6.2008 15:41
Ale verim tomu,ze az bude za dostupnou cenu LED podsviceni, ze uz bude jedno jestli lcd ci plazma....
x1men (27)|16.6.2008 15:48
Ahoj vsichni,
su rad za prispevky jarino1978 a Radka Hulana to me ubezpecuje ze lidi co to ctou nejsou mdleho rozumu maji svuj nazor, dokazi reagovat, proste diky takovym lidem se udrzujeme ve strehu a pouzivame vlastni hlavu a nestanou se z nas kejvalove co proste nekde neco prectou a nezamysli se nad tim.
Tod vše.
DĚKUJI KLUCI MONOTONÍ :-)
jarino1978 (8045)|16.6.2008 17:41
[QUOTE=pravidelnycitatel;181699]Ale verim tomu,ze az bude za dostupnou cenu LED podsviceni, ze uz bude jedno jestli lcd ci plazma....[/QUOTE]

LED je tak isto cenovo dostupné, ako plazmy a LCD.
F - 56 litrov slovesnkých , no moje M-ko stálo 90 litríkov, takže ceny idú dole. opäť blbosť !
jarino1978 (8045)|16.6.2008 17:49
[QUOTE=pravidelnycitatel;181697]Ted ctu ten stoh Jarinovovych prispevky..
Vidim,ze jsi stale bez prace, podle poctu prispevku ;)...ne sranda

Ale musim se moc ohradit ohledne par zaporu o plazem..

1) zastarala technologie- spalovaci motor je taky zastaraly ;)
2) spotreba... je pouze pri plne bile barve, jinak je cca. stejna jako u lcd .. aspon u HDready co vim.
3) dle meho porovnani obraz na plazme v hdready vypada lepe nez obraz hd ready lcd od samsungu pul roku stareho pribliblizne hodnoty.Proste plazma nepotrebuje na na hd ready rozliseni jako lcd i tak ji ten obraz ke krase staci.
4)vypalovani- tak to se musim ohradit uplne nejvice.. pouzivam tv jako kulisu ( ano nebojim se to priznat :) a rad tam nechavam CT24, jak jiste nekteri vite dole stale sviti ruzne jejich znacky a dost dlouho..
Za pul roku nevidim jediny problem s vypalenim.

Muj nazor je ten,ze LCD je dobry na monitory a reklamni cedule a plazma na tv a nemel by se delat kocko-pes (LCD jako tv)[/QUOTE]

2. spotreba - to aby si netočil zábery kamerou na snehu... prúser je, ak bývaš v horách a máš tam 6 mesiacov sneh... Ale vážne, spotreba je stále o cca 20-40 % väčšia, píšem priemerná, nie maximálna.Môžeš si nastaviť síce na Panáčovi ten eko režim, ale obraz ako grc. Pri full hd je ten rozdiel 40 %.Ale zasa, porovnávaj rovnaké uhlopriečky a či je alebo nie je FULL HD.
3. obraz - ako som už písal, pri SD analógu býva teoreticky obraz lepší na plazme. Ale je hlavné, čo je to ten dobrý obraz. To definuj. Aké konkrétne rozdiely si videl? napísať, že je obraz na pohľad lepší, je volovina. Čo je lepšie ? Ostrosť, kontrast, detaily, pohyby... relatívny pojem. Teda napíš čo konkrétne !
4. o pár príspevkov niekde nájdeš v reále užívateľa Panáča, ktorý vypálenie pozoruje, nie je však trvácne. Tie logá sú priesvitné...
A k tomu zhodnoteniu ? Blbosť...Ale určite si dobrý LCD TV nevidel a plazmu určite nemáš FULL HD !!!
jarino1978 (8045)|16.6.2008 17:50
[QUOTE=pravidelnycitatel;181693]Mam plazmu Panasonic. Mohu porovnavat s LCD od samsungu mych kolegu, ktera byly asi o 6 tis. drazsi diky FullHD.
Je to nazor muj a i meho kolegy ( ma tu lcd) ze plazma byla v te dobre (asi 5 mesicu zpatky) lepsi volbou. Krasne barvy, dobry obraz na dvb-t, v poho spotreba. Co vice si prat. ;)[/QUOTE]

Máš pravdu, čo viac si priať. Už len tú plazmu zapojiť na FULL HD signál a potom porovnať s LCD.
jarino1978 (8045)|16.6.2008 18:02
[QUOTE=Hmm;181676]zase neobjektivní podkuřování LCD
ad 1.) má samozřejmě i plazma, i když až od 82 cm (LG) a full od 42", na menší (včetně 82cm) je lepší CRT
ad 2.) kvalita obrazu - to samé platí pro plazmu (fanatik neuzná)
ad 3.) ano, tady je to jasně dané
ad 4.) ano, jasně dané, druhá zásadní nevýhoda plazem, je třeba to hlídat
ad 5.) a co? Kdo si koupí LCD už se mu taky TV nevyvíjí, bez ohledu na vyvíjející se technologii
ad 6.) a od kdy není černá plus plazem? Samozřejmě ji nemají horší než LCD
ad 7.) citace ze stránek Sterea a Videa "U plazmy, na rozdíl od LCD, nevnímáme mřížku mezi body (screen-door, nebo také chickenwire efekt) a na sítnici lidského oka se jednotlivé pixely spojí v jednolitý obraz."
ad 8.) samozřejmě nemá LCD lepší zobrazení rychlých pohybů - viz reakční doby
ad 9.) pofidérní výhoda, větší výběr ano, ale nejhorší je možnost mnohočetné volby mezi stejně dobrými

Úmyslně menšinově uvedené plazmoplusy platí. (fanatik Hulán neuzná a tvrdí opak)[/QUOTE]

debílku :
1. 82 cm plazma je 480p, takže si ju kúp na chatu a k tomu aj poriadny generátor
2. to aby si nezabudol, že aj LCD ponúkajú kvalitný obraz
4. čo sa Ti stalo, Ty si priznal vypaľovanie ? Máš asi už z toho všetkého teplotu !
5. aký pokrok spravila plazma za 2 roky ? žiaden ! a aký pokrok spravili LCD ? Niekoľko ( 120Hz, pohyb, kvalita obrazu SD, pomer cena/výkon ...... ) a plazma ? max. tak cena...
6. a tvrdím, že majú plazmy horšiu čiernu ?
7. tuto som debílek ja. áno, samozrejme sa mýlim, screen dooor efekt patril kedysi LCD projektorom a prvotným LCD TV. Myslel som pôvodne efekt zdvojeného obrazu , ale to je taká chujovina, ako keď tu niekto čmára, že zo 70 stupňového uhla vidí na LCD namiesto čiernej modrú...Asi má doma TV v strede obývačky a díva sa z balkóna...
8. reakčná doba v súčastnosti nermá nič spúoločné s pohybmi ( 2-8 ms ). Dôležité je, aký má mašina SW a obvody, filtre. Debile !
9. si trápny.. pofidérna výhoda. navštív už konečne tých kolegov zo psychiatrie...
roman2277 (582)|16.6.2008 19:51
[QUOTE=jarino1978;181551]chlapče, full hd sa nazýva 1080 riadkov, čiže je to aj i a aj p...
a keďže full hdje aj 1080i, tak na sate ich mám cca 34...

no a 1080p n DVB-T/S nečakaj aspoň 7 rokov, nie je na to vôbec prenosová kapacita...[/QUOTE] Chlapče? No spíš bys mohl být můj syn(věkem),ale nebudu odbíhat od tématu.FULL HD(true) je 1080 řádek-ale prokládaně!Takže na ty Tvoje TV stanice ti stačí i Televize HD ready.K čemu je předražená FULL HD TV?Navíc i tohle rozlišení(1920x1080p) bude za chvíli minulost.V JAP a dalších vyspělých státech se už připravují na 2vojnásobné rozlišení.(a více).Jenže bydlíme v České republice a je třeba trošku přemýšlet.Ovšem jestli jsi milionář...?