Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

DVB-S s HDD vs. DVD HDD recorder

zmrd05 (61)|17.4.2008 19:01
pro: PIVOJ13 bod 2)
psal jsem dotaz do omka na Technisat HD S2 a byl jsem mile překvapen odpovědí:
- ventilátor se vypíná, jakmile klesne vysoká zatížitelnost.
- pevný disk je po 10 min nepoužití automaticky deaktivován
no a o těch druhých Topfield.. iCord.. atd. popř. mě opravte jsem se také v testech dočetl, že TimeShift nevypínají tj. HDD se točí stále a větráčky slyšet poněkud jsou
--------------------------------------------------------------
Tak mi povězte, proč si nemám koupit Technisatan HD S2 tento a jen tento a žádný jiný ?
pivoj13 (10)|18.4.2008 11:05
Diky za odpoved. Vypada to zajimave i kdyz o tom vypinani ventilatoru celkem pochybuju (co to je vysoka zatizenost?), tak vypinani pevneho disku je pro mne naprostou podminkou! Pockam tak dva mesice jestli trochu klesne cena a pak do nej (HD S2) nejspis pujdu...

Uz jsem ozelel i ten jeden HD tuner. Akorat mne porad mrzi, ze nepujde s jednou CSlink kartou nahravat Novu a divat se na CT1, CT2 apod., protoze Nova je na jine frekvenci (no dobre - transpoderu :-)) a myslim, ze i dekodery s DualDecrypt tohle nezvladnou. Pocitam totiz, ze kartu muze vyuzit vzdy jenom jeden tuner... (Losos mne kdyztak opravi.)
Tohle maj ostatni receivery vyreseny lip - ukladani zakodovane stopy a moznost pozdeji dekodovat.

Mimochodem ten Humax iCord (http://www.humaxdigital.com) - spotreba max. 50W/ max. 30W(standby)? Jediny vysvetleni mi pripada, ze tech 30W ve stadby to ma ve chvili, kdy se prijimac kratkodobe zapne kvuli aktualizaci firmwaru. Nebo to snad myslej vazne?

A spotreba PC? Mam zapnuto v prumeru 2 hodiny/den a odhaduju to rekneme na 185+35W=220W (PC+monitor). Takze 220x2=440W.h.
No a u receiveru? Minimalne ve stadby (10W) 24 hodin/den je 10*24 = 240W.h (7,2kWh/mesic!). To pro mne neni zanedbatelny (i kdyz je to jenom zhruba 20,-/mesic). Ja vim, ze jsou vetsi zrouti elektriny (lednicka, mrazak, pracka, mycka apod.), ale snazim se spotrebu snizovat kde to jde.

Tohle tady, ale nechci resit - tady resime receivery a jednim z mych pozadavku je proste nizka spotreba.
pivoj13 (10)|18.4.2008 11:29
Mimochodem - Losos se ptal na delku prispevku - koukam, ze ten muj predchozi je opravdu macek :-). Nevim cim to je - pisu bez hacku a carek a prohlizec pouzivam Opera@USB ver. 9.20 (http://www.opera-usb.com/).
losos (2977)|19.4.2008 02:05
O přístroji Technisat HD S2 vím jen to, co je popsáno v diskuzi na cssf.cz, a na dvou stránkách recenze na Parabole.cz. Znovu jsem si tu recenzi přečetl - 2x a něco i vícekrát a jediný závěr je, jak by řekl klasik : "vím, že nic nevím"....
Z toho, co je tam uvedeno, není zcela jasné, jak to s tím nahráváním zakódovaných pořadů je. Píše, že to nahrálo černou obrazovku. Jinde zase uvádí něco, co naznačuje, že to "umí" nahrávat i bez karty, jako ostatní podobné HD přijímače, čili i zakódovaně, ale není to zcela jasné.... Chtělo by to vyzkoušet osobně, nebo projít téma o Technisatu HD S2 na cssf a případně se tam na to zeptat.
Já jsem Technisat odvrhl, protože jsem někde na fóru (asi cssf) četl, že nespolupracuje s modulem Diablo. A i když jej nemám, tak přece jen, možná..... jistě to není třeba dál rozvádět. Pěkný obraz všem.
jiri.jezek@dajbych.cz (76)|30.5.2008 10:09
Jsem laik a chci se zeptat jak mám vlastně vůbec udělat to, aby mi běžely dvě televize nezávisle na sobě. Zjistil jsem si , že musím mít dvě LNB, dva tunery. To jsem vyřešil tím, že jsem koupil DVD rekorder Panasonic s tunerem DVB-S. Tedˇjestli půjdou propojitit tak abych nemusel kupovat CA modul a druhou kartu na kodované programy. Teoreticky, kdybych DVD propojil za satelit, tak bych tam mohl dostat odkodované programy a DVD zapojit kabelem do druhé TV v dětském pokoji přes antenní výstup. Jestli máte někdo zkušenost, nebo se vyznáte, tak poraďte.
mirekv (7169)|30.5.2008 10:19
Pokud přijímáš programy z jedné pozice (třeba CSlink) tak Ti stačí Twin LNB. Se sdílením karty ve více přijímačích je to trochu horší, přijímače na to musí být připraveny (populární jsou Dreamboxy, ale je to větší investice a hlavně je nutná znalost problematiky). Pokud je jeden požadovaný program nekódovaný, tak není problém.
jiri.jezek@dajbych.cz (76)|30.5.2008 12:08
Mám kartu Gital Standart+ Galaxii sport. Děti prudí, že chtějí TV do pokojíku. Ta sledují Očko, to není problém, protože není kodovaný. Problém je Čt1,2, Nova Prima a Nova Cinema. Tak nevím jestli to půjde nějak obejít, nebo musím koupit stejnou kartu ještě jednou. Mám satelitní přijímač Topfield TF6000 a nyní jsem si objednal Panasonica DMR-EX80S s DVB-S tunerem, takže bych jim dal Topfilda do pokojíku.
mirekv (7169)|30.5.2008 13:08
Pokud už máš přijímače, tak novou kartu. 2k není taková hrůza.
jiri.jezek@dajbych.cz (76)|1.6.2008 17:26
Já jen abych nebyl za blbce, že pořizuji dvě karty. 2k se dají zužitkovat i jinak
losos (2977)|21.6.2008 01:36
Tak pane jiří ježku, jak to bylo dál ? Jak jste to propojení přístrojů nakonec vyřešil ? Zdařilo se, či ne zcela ?
Přiznám se, že mi vaše otázky nebyly zcela jasné, tak jsem se raději zdržel odpovědi. Předpokládám, že jste mezitím pročetl i jiné příspěvky jinde a že již žádný problém asi nemáte. A asi nikdo, neboť se nikdo na nic neptá. Já osobně bych otázky měl, již jsem je i (jinde) položil, ale, bohužel, odpovědi, které jsem obdržel, byly buď nejasné, nebo pro mne příliš komplikované. Nemáme to nikdo lehké, že ?....
janosik13 (4)|6.7.2008 23:45
Potrebujem poradiť,lebo som" čistý" amatér. K môjmu TV Samsung LCD 37 M 8- Full HD /umožňuje analógové PIP/ si chcem kúpiť príslušný satelitný prijímač s HDTV. Napriek tomu,že som "preštudoval" stovky diskusných príspevkov na viacerých fórach,nikde som sa nedozvedel niečo bližšie o PIP-e /obraz v obraze/ ani o PaP-e /obraz a obraz/. Chcel by som počas reklám resp.výpadku vysielania využiť túto možnosť a neprepínať zakaždým TV. V žiadnom fóre som sa nedozvedel o dekódovaní programov pre použitie v uvedených zobrazeniach. Som presvedčený, že sa určite nájde šikovný " kutil", ktorý sa s týmto problémom pohral a vie nám ostatným vysvetliť resp. určiť podmienky pre príjem dvoch kanalov, ktore budu kódovane v rovnakom prostredí a ako to je pri rôznych kódovaných prostrediach.
Chcel by som poprosiť odborníkov, aby svojím príspevkom popísali, aký satelitný prijímač a aké ďalšie technické prvky je potrebné zosúladiť, aby to šlapalo.Nie je mi to totiž celkom jasné, ale ani mojím kamarátom,ako to funguje.
Ospravedlňujem sa všetkým, za moje neodborné vyjadrenia, ale čo už sa môže od "deda" očakávať.
@ losos,
vďaka Vaším super odborným a zrozumiteľným príspevkom na tomto vlákne si viem oveľa lepšie, ako doteraz predstaviť, čo všetko ešte budem potrebovať.
Vďaka, vsetkým za usmernenia.
Caderom (19)|8.7.2008 01:40
Pokud se jedná o funkci TV, tak je to na kódování nezávislé. Jeden z obrazů je z TV tuneru (analog / DVB-T) a druhý ze SCARTu případně komponentního vstupu, na který jde zvolený TV program satelitu. Ovladačem od TV ovládáš tunery TV a výběr hlavního obrazu, ovladačem od satelitu satelitní programy.
janosik13 (4)|9.7.2008 18:42
@ caderom
Jednu z funkcii dvojtuneroveho satelitneho prijimaca si predstavujem aj takto: na tv sledujem tv program prijimany cez DVB S1 (prvy tuner sat. prijimaca) kodovany v CW a sucasne sa uskutocnuje nahravanie na zabudovany HDD sat. prijimaca druhy tv program prijimany cez DVB S2 (druhy tuner sat prijimaca) kodovany napr. v NagraVision. Je mozne prvy program sledovat v HD kvalite a druhy v HD kvalite nahravat? Samozrejme pri pritomnosti prislusnych dekodovacich kariet. Tuto istu situaciu by som namodeloval ale s rozdielom, ze oba tv programy by boli kodovane napr. v CW.
Dobre tomu rozumiem?
Vdaka
losos (2977)|11.7.2008 01:55
@ janosik13 : Je mozne prvy program sledovat v HD kvalite a druhy v HD kvalite nahravat? Samozrejme pri pritomnosti prislusnych dekodovacich kariet. Tuto istu situaciu by som namodeloval ale s rozdielom, ze oba tv programy by boli kodovane napr. v CW.
Dobre tomu rozumiem?
Vdaka[/QUOTE]

Ano, jeden HD program lze nahrávat na HDD a na jiný program HD se lze dívat, nebo jej nahrávat také na HDD. Platí o nich totéž, jako o programech SD.....ahoj.

(Čili, nemusí být nutně každý z jiného tuneru, ale je to lepší, a je nutné to vyzkoušet...)
janosik13 (4)|11.7.2008 18:06
@losos
Dakujem za povzbudzujucu info a neda mi prilozit otazku, ktore sat. prijimace ako napr.:
TechniSat Digi Corder HD S2,
Topfield TF 77.. HD PVR ,
Humax iCord HD,
Homecast HS 8100 CI PVR,
Dreambox DM 70.. ,
Vantage HD 71.. ,aj u Vantage HD 8000 ,
s dvomi tunermi DVBS podla tvojich informacii a skusenosti nemaju problemy s vyssie uvedenou funkcionalitou, pripadne ktore su v sucasnosti v tomto TOP. Snazim sa u ludi so skusenostami a prehladom ziskat dobry tip na koser LNB, CA modul a SAT prijimac s ohladom na taketo vyuzivanie oboch tunerov. Dakujem ...
Pozdravujem
losos (2977)|12.7.2008 04:20
Mohu uvést jen mé osobní zkušenosti se zařízením, které denně používám : TF 7710 HDPVR 500GB, PremiumX 7100, CI modul Cryptoworks s kartou Skylink.cz a Skylink.sk. TF s CI moduly funguje O.K. Nahrávání na HDD je rovněž O.K., i když dva programy HD najednou jsem ještě nenahrával - chybí zdroj signálu.... Nahrávám občas jen z HotBirdu Filmbox HD. Zato nahrávky SD programů jsem zkoušel různě kombinovat a také plná spokojenost. Je v tom jistá zákonitost, je třeba se s tím blíže seznámit, zkusit různé kombinace atd., ale je to výborná věc. Obraz z nahrávky na HDD je stejně kvalitní, jako při přímém sledování... jsem plně spokojený, nemohu si to vynachválit - jen ta možnost střihu stále chybí... ahoj.
MONYS (460)|12.7.2008 11:25
Zminuješ že občas nahráváš i z F.BOX HD zřejmě přes modul DIABLO a to se ti podařilo skutečně sledovat film bez jediného výpadku byt krátkodobého?Mám Topf.sice 7700hdci+diablo a ty způsobuje zcela jistě modul z tohoto důvodu váhám používat ext.hdd který lze připojit také přes usb. Jakou máš zkušenost ty? mám na mysli sledování jen běžícího filmu ne záznam z hdd.
losos (2977)|12.7.2008 22:06
Měl jsem možnost příjmu a nahrávání Filmboxu HD i v době (asi v březnu?), kdy běžel přes víkend volně, bez kódu - a tehdy jsem žádný modul neměl. I tak měli ve vysílání poruchy, které se při opakování téhož filmu opět opakovaly. Čili je měli zřejmě již na harddisku, ze kterého to ve studiu vysílali... Nebylo to u všech filmů, jen u některých.
Když teď nahrávám nějaký film a současně se na něj dívám, tak se občas objeví výpadek obrazu i zvuku a dokonce s hlášením, že program není k dispozici, nebo je zablokovaný. Zvláštní je, že když potom pustím znovu tentýž film ze záznamu na harddisku, tak tam tyto výpadky (obvykle bývají dva) nikde nejsou. Takže případná kopie z harddisku je bez chyb.... dobré, ne ? Proč to tak funguje, to netuším, ale jsem rád, že to pracuje aspoň tak - užijme si to, než to klekne.... ahoj.
StD (8612)|13.7.2008 11:41
Aach jo chlapi, vy jste snad ještě v životě nesledovali dlouhodoběji filmové kanály. Tohle třeba Tele5 (=Universal Pictures) i v SD dělá naprosto běžně - úmyslné drop-outy 5x za film. Naštěstí jde u nich obvykle o sr*čky, které nestojí za zaznamenání a když náhodou ano, tak si to raději za libru koupím nebo to dostanu s novinami... Ale reklamy, ty jsou vždy 1A++.
janosik13 (4)|13.7.2008 14:19
Chlapi mám radostnú správu, napriek tomu, že som viacnásobný dedo a ešte nemám SAT o nahravaní na HDD môžem na základe dennodenných diskusií na túto tému robiť prednášku.Toto tvrdenie samozrejme neplatí 100%,treba ho považovat skôr, ako pokus o fór.
Čo mňa osobne mrzí je skuočnosť,že sa doteraz ešte nenašiel /niekoľko mesiacov/ na žiadnom fóre v rámci CZ a SR "dobrodinec" resp.odborník, ktorý by mi vedel vysvetliť princíp, možnosti resp. podmienky na môj problém.Preto citujem aj na tomto vlákne už uvedené:
....."preštudoval" stovky diskusných príspevkov na viacerých fórach,nikde som sa nedozvedel niečo bližšie o PIP-e /obraz v obraze/ ani o PaP-e /obraz a obraz/. Chcel by som počas reklám, výpadku vysielania TV programu resp. v mimoriadnych prípadoch využiť túto možnosť a neprepínať zakaždým TV prijímač. V žiadnom fóre som sa nedozvedel o dekódovaní programov pre použitie v uvedených zobrazeniach. Som presvedčený, že sa určite nájde šikovný " kutil", ktorý sa s týmto problémom pohral a vie nám ostatným vysvetliť resp. určiť podmienky pre príjem dvoch kanálov, ktoré budu kódovane v rovnakom prostredí a ako to je pri rôznych kódovaných prostrediach.
Chcel by som poprosiť odborníkov, aby svojím príspevkom popísali, ktorý satelitný prijímač HDTV a aké ďalšie technické prvky je potrebné zosúladiť, aby to šlapalo.Nie je mi to totiž celkom jasné, ale ani mojím kamarátom, ako to funguje.... Toľko citát.
Prosím o pomoc, lebo olympiada je už za dvermi.
Ďakujem všetkým
losos (2977)|13.7.2008 22:31
Nejlepším řešením je použít více televizorů, na každém jiný kanál....a je po problému.
Mne osobně otázka PIPu nikdy nezajímala právě proto, že používám dva přijímače s HDD a dva TV...., pěkný obraz všem, ahoj.

P.S. - jen malý dodatek - u každého TV je PIP zřejmě řešen různě, (tedy jinak) a nelze na to rozumně odpovědět.
MKadlec (2)|15.7.2008 02:11
Zdravím, dík za mnohé info...Mám Topfield 7710 HDPVR, 8 G usb flash. Film si z TF přes usb zkopíruji do počítače a v něm upravím a vypálím. Problém je opačně. Mám v počítači stažené filmy z internetu a potřebuji je přes usb dát do TF. Mají příponu .avi. Vše funguje/myslím zkopírování na hardisk v TF/ až do bodu přehrávání, kdy zvuk je v pořádku, ale obraz kostičkovaný a různobarevný/Všechna nastavení na TF i na Tv jsem vyzkoušel/. Soubory avi by měl TF zvládat...
Můj dotaz je jiný: Potřebuji film s příponou .avi zkonvertovat na příponu .rec Topfield si pořady ukládá právě s touto příponou. Prosím poradit nějaký program, případně budu vděčný za věcný komentář a jakoukoli radu. Děkuji.
losos (2977)|15.7.2008 03:32
Nu, já neumím ani tohle : "... a v něm upravím a vypálím".
MKadlec (2)|15.7.2008 04:17
Používám DVR-Studio Pro 2.02 od http://www.haenlein-software.com/. Stačí to na ořezání začátku a konce, případné "vyhození reklam", prostinké menu a zároveň vypálení. Je to šikovný, pochopitelný program a příliš se nemusí nastavovat...
losos (2977)|17.9.2008 04:48
Provedl jsem revizi svých příspěvků v tomto vlákně a některé jsem mírně poopravil, nebo upřesnil, či doplnil....
Kebule (63)|21.9.2008 19:54
Chtěl bych se zeptat, zda by mi tu někdo neporadil se zapojením satelitního přijímače na již instalovaný satelit.
Věc se má takto:
Rodiče již mají satelit v pokoji a já bych rád chtěl nějaký ten program navíc do svého pokoje.
Na obrázku v příloze posílám, jak je to zapojené teď.
Otázka zní, co všechno bych si měl pořídit, abych mohl zapojit satelitní přijímač k již naistalované parabole.
Budu potřebovat další konvertor? Případně jaký?
Jaký typ satelitního přijímače mám zvolit? Rád bych s HDD a aby šel na něj napojit externí HDD.
Jaký typ dekódovací karty?
K čemu slouží 4x1 DISEqC switch? Budu ho také potřebovat?
Nechce se mi na to zvát techniky, tak bych to chtěl zkusit zapojit sám, ale hlavně abych nerozhasil satelit rodičů, to by mě asi přerazili vejpůl:)
Jsem v této oblasti lajk, tak prosím o radu.
Satelit.JPG Satelit1.JPG
Pytkin (7947)|21.9.2008 22:32
kebule " podla tych obrazkov , tak mas klasicke konvertory s jednym vystupom , a diseq prepinac na 4 konvertory .. ty chces zrejme sledovat nieco ine ako tvoji rodicia .. cize potrebujes vymenit tie konvertory sa twin , ktore maju 2 vystupy .. a pridat dalsi diseq prepinac (pre tvoju izbu) .. ak chces primat aj ine druzice ako tvoji rodicia , tak mozes pridat dalsi konvertor .. vo vybere satelitu neviem poradit .. osobne pouzivam dreambox a som spokojny .. dekodovacie karty , podla toho co chces pozerat .. ak maju rodicia rozumny satelit , tak ich karty mozes zdielat do svojeho ..
losos (2977)|22.9.2008 03:37
Je to tak jak uvedl Pytkin.
Jaký sat. přijímač ? Nejlépe takový, co má USB konektor a dá se přes něj zaznamenávat (nahrávat) pořad buď na USB flash disk, nebo externí USB harddisk. Je jich takových více, z těch levnějších SD např. SHOWBOX 300 Platinum (asi i 700), AZBOX700 a asi mnoho a mnoho jiných. Já se o ně moc nezajímám, co není na HD, tak je pro mne passé...
Snad jen ještě doplním Pytkina, že zatím by sis mohl koupit třeba jen jeden Twin konvertor (LNB - s dlouhým krkem a bílý), a umístit jej místo jednoho z těch konvertorů, co mají nainstalovány rodiče. Na jeden jeho vývod potom připojíš ten kousek kabelu, co vede k přepínači k rodičům a ke druhému vývodu z Twin konvertoru připojíš koax. kabel 75 Ohmů (s konektory F), který povede ke tvému přijímači. To je všechno, co MUSÍŠ učinit, abys mohl ve svém pokoji zcela samostatně a nezávisle na svém sat. přijímači naladit libovolný program z té družice, do jejíhož ohniska si umístíš ten Twin LNB. Kam si jej umístíš, to je na tobě, ale pokud chceš přijímat signály Skylinku a CS LINKu, tak jej namontuj místo toho jednoduchého konvertoru, který je v ohnisku družice A3 na 23,5 E. Poznáš, který to je ? Není to nic těžkého. Na sto procent přesně to zjistíš tak, že od jednoho odpojíš koaxiál, a potom na přijímači rodičů zjistíš, které programy nefungují....- zde pozor ! Kabel odpojuj a připojuj JEN při vypnutém sat. přijímači...

Nu a později si můžeš přikoupit další Twin (Twiny) a přepínač DiSEqC (aspoň čtyřnásobný - tím můžeš potom přepínat vždy na jednu až ze čtyř družic) a můžeš si množství přijímaných družic rozšířit až na čtyři (a to i rodičům). Co bys mohl přijímat, je např. i tady :

http://freesatelit.fateback.com/

Tak ať se ti daří a přeji pěkný obraz, ahoj.
Kebule (63)|22.9.2008 20:51
Chtěl bych se ještě zeptat (pro upřesnění):
Budu potřebovat konvertor, jenže nevím jaký. Něco jsem našel, který by byl pro mne vhnodný?
http://www.elektro-partner.cz/lnb-smart-smb22-monoblock-twin-pro-dve-druzice-a-dva-ucastniky-smasmb22/obchod/
http://www.elektro-partner.cz/konvertor-pro-2-ucastniky-smart-titanium-ttx-twin-smast22twin/obchod/, nebo zvolit nějaký úplně jiný?
Trochu mi není jasné, když odpojím jeden z konvertorů (jak píšeš, ten který je v ohnisku družice A3 na 23,5 E, tak místo něho zapojím twin konvertor a poté budou zachovány všechny programy, které mají nastaveny rodiče na svém přijímači a já budu zároveň moci naladit ty samé programy nebo budu o nějaké ochuzen?
Dále jak píše Pytkyn v poslední větě, tak že bych mohl sdílet kartu a nemusel si kupovat za dvojku vlastní?
Rodiče maji obyčejný přijímač Kaon starý asi 3 roky. Případně jakou zvolit? TaT by mohla být dobrá?
Dnes jsem četl o Panasonic HDD rekordéru s vestavěným satelitním tunerem, chápu to dobře, že je to satelitní plnohodnotný satelitní přijímač s rekordérem? Myslíte, že by to mohla být dobrá volba? Půjde do toho nacpat klaciská karta, např. tato: http://www.elektro-partner.cz/tt-karta-czechlink-standard-mscczechlink/obchod/?
Pokud to dobře chápu, tak když zapojím místo jednoho konverturu twin, tak rodiče budou přijímat dvě družice a já jen jednu, nebo je to jinak? To bych pak musel koupit monoblock twin, že?
Doufám že mé otázky nejsou jak z pomocné školy, ale rád bych si to udělal sám (pokud možno správně a kvalitně) a nemám potřebné zkušenosti jako vy tady.

Předem díky za odpověď. Pokud mě ještě něco napadne, tak to připíšu.
Pytkin (7947)|23.9.2008 01:17
kebule : vacsinu si toho pochopil spravne .. ak das jeden twin , tak pozeras len jednu druzicu .. vymen obra konvertory za twin + dalsi diseq a pozes obe druzice ako rodicia .. pripadne prihodis tie sucasne 2 konvertory .. a ty mozes pozerat druzice 4i .. mozes pouzit diseq prepinac od rodicov , ktory je na 4 konvertory .. a pre nich dokupis taky co je na 2 ..

Zdielanie kariet musia podporovat primace .. to by si musel zistit .. primarne to musi mat siet alebo aspon seriovy port alebo proste daco na komunikaciu .. a vacsinou to su pristroje s linuxom . neviem .. nevyznam sa v tom tak velmi .. kupil som dreambox , lebo viem ze to na tom v pohode chodi ..

no a karty .. ja mam gitalku a skylink .. a uplne mi to postacuje .. da sa este pozerat vselico (trebars Premiere World) .. ale kto ma na to cas ? uplne mi stacia SK/CZ veci ..
losos (2977)|23.9.2008 05:38
Pro Kebule :
1. je celkem jedno, který koupíš Twin konvertor - už jsem o tom psal na stránce č. 2 tuším....bílý a s dlouhým krkem. Díval jsem se znovu na tvou fotku konvertorů, demontáž toho jednoho, co je bokem (ten, co je víc na západ), by měla být snadná, pokud nezrezavěly šrouby (ty je třeba při montáži natřít vazelínou...). Stále jsi nám nesdělil, které družice přijímají tví rodiče. Předpokládám, že jde o A1 (19,2 E) + A3 (23,5 E). V tom případě je právě ten západní konvertor v ohnisku A3 a jeho demontáž bude jednoduchá. Místo něj namontuješ ten Twin, A JE TO ! Potom si přečti stránku č. 2 v tomto vlákně... jak jej umístit a případně natočit...

2. výměnou toho jednoho konvertoru se rodičům příjem programů NIJAK NEZMĚNÍ. A ty si budeš moci naladit samostatně libovolné programy z celé nabídky, která na družici Astra na 23,5 E existuje, protože budeš mít k sobě sveden signál jen z jedné družice (každý konvertor je jen pro jednu družici...- viz str. č. 2 a další)

3. abys mohl přijímat více družic, musíš mít k sobě sveden signál z více družic = z více konvertorů (přes DiSEqC přepínač), podobně, jako to mají uděláno tví rodiče. Ale to zatím nepotřebuješ, protože české a slovenské programy, které lze přijímat na kartu TaT, Gital a Skylink jsou právě jen na této Astře, co je na pozici 23,5 E (stupně východně). Doporučuji začít tímto nejjednodušším způsobem, je to nejlevnější, nejméně práce a nejsnadnější montáž. (Při výměně toho druhého konvertoru by to již nemuselo být tak snadné). Současně se tím něco přiučíš, vyzkoušíš a v budoucnu ti další úpravy půjdou již snadněji...

4. který přijímač si pořídíš, záleží jen na tobě. Jde o peníze, kolik na to můžeš věnovat. Ceny jsou asi od jednoho tisíce až po šestnáct tisíc + cena karet a modulů Cryptoworks, či jiných... Mrkni např. na tento SHOWBOX 300 :

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Prodává se asi za 2.400 Kč a umí neuvěřitelné věci (např. i EMU), má USB port, přes který lze zaznamenávat (nahrávat) pořady na USB Flash disk (klíčenku), nebo externí harddisk s USB portem, čili je to vlastně i harddiskový rekordér. Pro začátek velmi vhodné, určitě budeš maximálně spokojen... K němu bys zřejmě (pokud použiješ vhodný firmware) nepotřeboval koupit modul Cryptoworks, jen nějakou kartu (já mám TaT a kvůli Markíze i Skylink). To obejít nelze. Určitě vhodnější by byl typ 700, který má kromě čtečky i slot pro CI modul (např. pro Cryptoworks) a bylo by tedy možné použít najednou dvě karty - jednu ve čtečce a jednu v modulu Cryptoworks (v Twin modulu i dvě).
losos (2977)|23.9.2008 05:48
Pro Kebule :
Co se týká toho HDD DVD rekordéru Panasonic se satelitním tunerem, (také mám o něj tak trochu zájem), jistě by to nemuselo být špatné řešení, až na tu cenu... Jeho největší výhodou je snadný střih (=odmazání reklam) a vypálení na DVD.
Nejlepší je zřejmě ten nový typ DMR-EX 81, má i české menu a USB port, který ovšem nelze použít pro záznam programů, ale jen na něco - viz recenzi a diskuse na toto téma. Osobně jsem jej ještě neviděl....
Píše se o něm i na tomto fóru v sekci Přehrávače a rekordéry - ale to asi víš....
Kebule (63)|23.9.2008 20:13
Losos:
Jaké družice přijímají rodiče zjistím zítra, nejsem zrovna doma, ale řekl bych, že je to jak říkáš: A1 (19,2 E) + A3 (23,5 E).
Ten Panasonic rekordér jsem myslel, ten jak o něm píšeš. Na diskuzi o něm se podívám.
Jde mi hlavně o programy které běžně naladím na TaT, co jsou ty základní (čt 1, 2, 4, 24, nova, nova cinema, atd.....) Taky docela koukám na Eurosport, ten je na stejné družici jako tyto?
Jinak díky za všechny info. Příští týden se na to vrhnu a pak dám vědět, jak jsem dopadl.
Pokud budu potřebovat poradit, tak vím, kam se obráti:) Ještě jednou díky.

Pavel
Kebule (63)|24.9.2008 14:41
Mám ještě dotaz.
Koukal jsem z jakých družic přijímají rodiče a je to Astra 1 a Astra 3. Na Astře 3 přijímají většinou české programy a na Astře 1 např. Eurosport, Viva, Očko, MTV a další stanice, které bych rád sledoval.
Viděl bych to asi takhle:
Místo single konvertorů, která tam jsou teď dám twin konvertory např. tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (maji ho v elektrowordu, kde jsem ho dnes okukoval) a dokoupím ještě jeden DiSEqC přepínač např. tento http://www.meveric-elektronic.cz/zbozi/113-emp-diseqc-p-162-iw (je jedno jaký koupím?). Propojím to jak je třeba pomocí koaxiálního kabelu 75 ohmů, koupím satelitní přijímač a např. TaT kartu a mám vše co potřebuji. Je to tak?
Kebule (63)|24.9.2008 17:15
Je jedno jestli koupím kovertory twin nebo Quatro? Cenový rozdíl zanedbatelný a když v budoucnu chtěl pořídit další přijímač, tak se mi to bude jen hodit, že?
Je nějaký rozdíl mezi těmito konvertory?
http://www.eternity.cz/produkt/satelit-konvertorlnb-golden-interstar-gi204-quatro/
http://www.eternity.cz/produkt/satelit-konvertor-lnb-golden-interstar-gi204s-quad/ - přijdou mi stejný jen cena je jiná.
K tomu bych chtěl koupit tento přepínač http://www.eternity.cz/produkt/diseqc-prepinac-1x-prijmac-4x-lnb-srt-4115p-/
Chci už to objednat, tak abych neudělal chybičku:)

Jo a je nějaký rozdíl mezi kartami Czech link TT a diGITALlink?
VlaDamorava (466)|24.9.2008 20:30
Quatro NE, ty jsou určeny pro rozvody V,H, spodní, vrchní. Musíš koupit QUAD!!!
např. http://www.eltasat.cz/konvertory-lnb/lnb-quad-4-prijimace/

Mezi kartama není v podstatě žádný rozdíl programová nabídka je "skoro" stejná.
Kebule (63)|24.9.2008 21:07
Díky za informaci. Koukal jsem na ty stránky, jak si poslal odkaz na ten konvertor a vypadá to na dobrý shop se satelitní technikou. Koukal jsem tam na koaxiální kabely a maji tam asi 10 druhů, vůbec netušim který vybrat. Je v tom nějaký rozdíl? Nechtěl bych, aby se přes kabel snižovala kvalita signálu:(
VlaDamorava (466)|24.9.2008 21:51
Ja mám osobně vyzkoušených 35 m koaxu od motoru. 3 roky bez problémů. U těch koaxů není až takový rozdíl. Koupil bych Belden 5 mm.
losos (2977)|25.9.2008 06:48
Pro Kebule: včera mi nešel internet, tak se ozývám až teď... Na str. 3. této větvě se píše :

Který konvertor ? To jsem již uvedl. Mám je čtyři a vše je O.K. (Ani jsem to zatím moc přesně nenastavoval, (byla zima) a přesto pracují dobře.).
ALE není prý jedno, který použijeme DiSEqC přepínač, mnohé z nich jsou prý hodně poruchové - říkají to profesionální montéři satelitních kompletů. Byl mi doporučen typ od EMP-CENTAURI s.r.o., e-mail : [email]info@emp-centauri.cz[/email], http://www.emp-centauri.cz, 5.května 690, 33901 Klatovy. Jde o typ PROFI LINE DiSEqC 2.0 SWITCH P.164 (tento je pro čtyři LNB (4/1), ale mají i typ pro dva LNB (2/1), ten má č. P.162). Dnes již mají typ i pro 8 LNB a chystá se i pro 16 LNB. Ale mám ještě i druhý přepínač - jiný typ (nevím který) a pracuje také bez problémů již pár let... Není to kritické, není to drahé zboží...

Běžně se dá koupit u prodejců a motážníků sat. techniky - a asi i v někt. internetových obchodech...
losos (2977)|25.9.2008 07:15
Co se týká koax. kabelu, není třeba kupovat drahý, ale vyhoví i RG 6U - cena asi 10-12 Kč za metr. Nedoporučuji koupit ten typ za asi 5 Kč za metr, neboť má železné jádro, což může v budoucnu rezavět atd. a způsobovat špatný kontakt v konektorech. Měl jsem uloženou tabulku, kde byly porovnány jednotlivé typy kabelů, zkusím ji pohledat a když ji najdu, umístím ji sem.
Při montáži konektorů F na kabel, je třeba dát pozor, aby některý fous (drátek) z opletení nezpůsobil zkrat..., čili chce to pečlive udělat...., zatím ahoj.

Jedna tabulka je i zde :

http://www.fantomas.cz/koaxrg6.htm

Podotýkám, že jde o útlum na 860 MHerzích a to 48 FA značí hustší (dvojité) opletení stínění ze 48 drátků, proto je i nižší útlum, což je vhodné pro větší vzdálenosti, nebo při rušení...
Pytkin (7947)|26.9.2008 00:17
ja mam vyskusanych 100m koaxu od motoru .. a funguje v pohode ..
losos (2977)|27.11.2008 06:05
Jo, to jsi již psal, ale pořád nevím, co tím myslíš. Co to je "koax od motoru" ?
Pytkin (7947)|28.11.2008 01:38
losos " ze medzi motorom a satelitom je 100m coaxu ..
losos (2977)|28.11.2008 07:09
Jo, to chápu, jen jsem tím myslel, že jsi neuvedl "kterého" koaxu = přesný typ označení...
Pytkin (7947)|28.11.2008 11:45
losos : jaj tak to neviem :) Chlapci od satelitov ho doniesli .. povedali ze ho skusili a ze to ide .. tak to nahodili .. ja som sa tomu viac nevenoval :)
losos (2977)|17.12.2008 05:42
Typ je obvykle uveden (natištěn) přímo na povrchu kabelu, vždy pravidelně po určité vzdálenosti. Omrkni jej, možná něco vyluštíš..., pokud ano, napiš...
A hlavně - pěkný obraz všem...
kunzik (40)|6.1.2009 21:59
Zdravim,
po pročtení všeho co tady píšete jsem z toho čím dál více zmaten :) hi.
!!! POTREBUJU POMOCT !!!

chci si pořídit přijímač HDTV s HDD mám satelit od UPC. Jenže do paraboly vrtat nechci jako přidávat twin LNB nebo něco takového a chci se zeptat zda jde rovnou bez jakých koliv úprav na parabole sledovat jakykoliv pořad a také jakýkoliv pořad nahrávat. Je to možné?! a jakým způsobem?
losos (2977)|7.1.2009 13:58
Vyměnit LNB je práce na pět minut a zvládne to i dítě... nic vrtat nemusíš, vrtačku nepotřebuješ :D :D
Jinak, jak vidím, jsi četl dost nepozorně, je zde již popsáno prakticky vše, lépe to popsat nedokážu, chápeš ?
kunzik (40)|7.1.2009 14:09
takze jedine co musim udelat je vimenit LNB za Twin LNB a koupit HDTV prijmač s funkci PRV plus samozrejmne kabel.
losos (2977)|15.1.2009 22:01
A malý dodatek - opět jsem trochu doplnil a aktualizoval některé mé zdejší příspěvky...