Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Panasonic th-42px80e

majkicz (872)|27.3.2008 09:07
[QUOTE=teplitz;170503]Už jsi měl novou řadu od Samsunga doma? Já ho mám a mohu srovnávat. Záleží co si pod pojmem "černá" představuješ. Já když na něm nastavím černou na max., tak je na obrazovce opravdu černá, až je to nepřirozené. Něco jiného je reálné zobrazení černé a něco jiného jen zobrazení černé. Netvrdím, že černá se tu nezobrazuje na úkor jiných barev, to bych lhal. Takže když se to s nastavením přežene, tak černá zastíní i některé detaily a celkově i např. oblek je nereálně černý jako uhel. U Samsunga se ale dá udělat kompromis. Je tu hafo nastavení a každý si zvolí co mu vyhovuje.[/QUOTE]

[COLOR="Navy"]Ze Samsungu obcas dostavam husi kuzi, kdyz mam neco od nej doma :-E . Ale na co ti je takova ta tvoje cerna, kdyz je zbytek obrazu nekoukatelny??? Takovou cernou si muzes vis co :-)- . LCD uz ze sveho principu nemuze tu cernou zobrazit bez jakychkoliv jinych kompromisu.[/COLOR]
teplitz (251)|27.3.2008 11:19
[QUOTE=majkicz;170593][COLOR="Navy"]Ze Samsungu obcas dostavam husi kuzi, kdyz mam neco od nej doma :-E . Ale na co ti je takova ta tvoje cerna, kdyz je zbytek obrazu nekoukatelny??? Takovou cernou si muzes vis co :-)- . LCD uz ze sveho principu nemuze tu cernou zobrazit bez jakychkoliv jinych kompromisu.[/COLOR][/QUOTE]
Jen jsem reagoval na to, že LCD nedokáže zobrazit černou a v tomto Samsung pokročil a o to tu jde, i když je to zatím na úkor detailů apod. V oblasti LCD technologie se toho v poslední době hodně zlepšilo a to nikdo popřít nemůže. Kdoví co bude dál...
setres (158)|27.3.2008 11:47
[QUOTE=vmachalik;170590]Plánuji si koupit 37PX80e a dát ho na zeď. Máte někdo zkušenosti s tímto držákem, zda je pro tuto plazmu vhodný a dostačující (HAMA Nástěnný držák ACTION pro Plasma/LCD, 30"- 63", FIX). A ještě dotaz, nemám zatím satelit, tak ji chci na to mezidobí než ho koupím připojit pouze k analogu. Půjde ten koaxiální kabel zastrčit přímo do plazmy, nebo to mám raději připojit přes staré DVD (scart). Bude se na to dát dívat s tím analogem z cca 3m vzdálenosti.
Dík[/QUOTE]
Jestli máš slušnej analogovej příjem, tak se ze 3 metru nemusiš obávat. Právě to je jedna z výhod plazmových televizorů, že si umějí daleko lépe poradit s horším signálem než LCD. Koax být tebou vyzkouším napřímo i přes dvd, protože některé DVD (stejne jako dříve videa) můžou fungovat i jako zesilovače signálu. Jindy to může být i škodu.
divák (37)|28.3.2008 18:59
Před koupí této hračičky jsem si udělal takový malý soukromý test placatých TV. Soused prodává v jednom nejmenovaném obchodě s plackama a kamarád je pro změnu televizní maniak vlastnící Pioneer PDP-SX4280D. Třetí osobou zkušební "komise" jsem byl já, prostý divák. LCD zastupovaly dva Samsungy v cenové relaci okolo 30 000,-Kč a jeden Sharp něco málo přes 40 000,-Kč. Za plazmy se zúčastnil jeden Samsung v ceně blížící se 30 000,- a Panasonic TH-42PX80E. U ostatních neuvádím konkrétní značku protože se jednalo o ryze subjektivní test a nechci tady vyvolat bouři vášní. Všechny LCD byly Full HD, plazmy HD ready. Dále se testu zúčastnil Sony BDP-S500 a analogový signál, DVB-T tady zatím nejede. Pozorovací vzdálenost byla 3 až 3,5m. Z této vzdálenosti se koukám doma.
Napřed jsme placky krmili signálem z BD konkrétně Spider-Manem, naší snahou bylo nastavit každou TV tak aby jsme se všichni 3 shodli, že už to lepší být nemůže. V této disciplíně zvítězil Sharp, následován těsně Panasonicem. Oběma LCD, přestože obě Full HD se nepodařilo ani vzdáleně přiblížit barevnému podání Sharpu a Panasonicu. Plazma Samsung měla problémy se zobrazením detailů v tmavých partiích, pokud jsme si pohráli s jasem a kontrastem, aby tam ty detaily byly, byl zase obraz poněkud "mdlý".
Poté jsme dali do BD přehrávače reklamní disk Samsungu, bylo hned vidět, že "soudruzi" od Samsungu vědí co jejich placky rády. U tohoto testu jsme se shodli, že LCDčka ukazovala všechna 3 lépe než obě plazmy.
Na závěr přišel test pro mně nejzajímavější, mám pouze analogový signál, takže jsme jej pustili i do našich svěřenců. Tady nebylo co řešit. Jednoznačně zvítězily obě plazmy, u Panasonicu jsme se shodli, že jeho obraz je o fous lepší než u Samsungu.
Cestou domů jsme se stavili i s mojí novou plazmou u "maniaka" a zkusili Panasonica poštelovat tak, aby se co nejvíce obraz blížil Pioneeru. Černá sice nikdy nebude tak černá jako u TV s logem KURO, ale u Cinema módu Panasonicu jsme se shodli, že obraz je excelentní i z obyčejného DVD.
Při nastavování TV chci upozornit na dvě věci. Nastavení Ostrosti a Redukce šumu obrazu mají celkem zásadní vliv na výslednou kvalitu obrazu. Já mám naštěstí ten analogový signál slušně kvalitní (žádní duchové apod) a Redukci šumu mám úplně vypnutou. Zvyšováním její hodnoty se totiž ztrácí detaily a obraz se stává takový "plastový", jako u levnějších LCD. Je to svým způsobem obdoba "žehlení" fotek u kompaktních fotoaparátů. Zvyšováním Ostrosti se zase zvýrazňuje i šum. Chce to s oběma nastaveníma si pohrát a najít optimum podle kvality signálu.
Na závěr asi tolik. Přesvědčil jsem se, že při vzdálenosti 3 až 3,5m a uhlopříčce 42" nemá smysl Full HD. Z této vzdálenosti je důležitější barevné podání a rychlá odezva panelu. V Cinema módu při optimálním nastavení snese th-42px80e srovnání i s dražšími modely jiných značek. Koukal jsem před chvílí na hokej a ze začátku mi to připadalo, že nějak nestíhám já nebo TV. Byly to ale moje oči kdo ze začátku nestíhal. Teď už na to koukám v pohodě, obraz je čistý, ostrý, žádná mazanice.
Ještě jedna maličkost. Po připevnění na zeď se markantně zhoršila kvalita zvuku. Nepomůže ani volba Vzdálenost repro od zdi. Na stojanu, metr od zdi, je ten zvuk o třídu lepší. To ale řeší domácí kino.
Tolik zatím mé zkušenosti s touto TV.
marwis (105)|28.3.2008 20:24
Veľmi pekne napísané. Ako si nakoniec nastavil ostrosť pri kvalitnom signále (napr. pri 720p)?
divák (37)|28.3.2008 22:01
[QUOTE=marwis;170814]Veľmi pekne napísané. Ako si nakoniec nastavil ostrosť pri kvalitnom signále (napr. pri 720p)?[/QUOTE]

Já doma zdroj 720p nemám. Mám obyčejné kino značky Samsung. To sice umí Upscaling, ale nejlepší je pouštět z něj 576p a nechat televizi ať si to přelouskne na to své rozlišení sama. Obraz z DVD je pak v pohodě koukatelný i ze 2m. Ostrost mám zhruba na 70%, mód kino, kontrast a jas na 50%, barevná sytost na 40%, teplota barev na teplé a zbytek vypnuto.
Hmm (1739)|29.3.2008 13:44
Diváku, právě hokej nebo ještě lépe fotbal jste měli zahrnout do testů.... Ale kde to vzít, když v TV žádný asi neběžel, že? :-)
pat01 (249)|29.3.2008 16:48
[QUOTE=Hmm;170866]Diváku, právě hokej nebo ještě lépe fotbal jste měli zahrnout do testů.... Ale kde to vzít, když v TV žádný asi neběžel, že? :-)[/QUOTE]
Ano fotbal a hokej to je ten správný TEST pro placky tam se uvidí co TV umí jak maže atd...Nějaký,DVD,fotky,statický obrázky,nebo HD signál to je pěkný snesitelný a koukatelný na všem ale fotbal lítání kamery,míče,hráčů v zelený ploše to je správný test..
Jsem už opravdu před koupí něčeho?? protože CRT už umře každou hodinou..a manželka a dcery jsou už nervozní.
Dnes jsem vzal svuj sat.přijímač s HDD kde mám nahráno hodiny fotbalu v tý nejvyšší SD kvalitě z anglických,itlaských,franc kanálu.Obraz těchto přenosu na mojí loewe když ještě ,,žila" byl excelentní takové malé ,,HDTV"..
Prodejce kam chodím tam už měl Pionnera o kterém uvažuji tak sem vyrazil na TEST v očekávání že to sice nebude CRT ale dá se to...Nooo bohužel i ten super kvalitní SD fotbal kde dat.tok lítá skoro 8000Kb/s my vubec neuspokojil....ale všichni ostaní byli nadšeni já jsem jen trochu jinej...
Pak jsme to zapli na panasonicu a Samsungu a to bylo ještě horší rozmazané kontury kolem hráčů a rastrace trávníku daleko větší a viditelnější...a to se bavíme o tom kvalitním SD fotbalu..Pak jsem tam dal Sport1 CZ,Galaxii,Eurosport,CT4 sport a jiný běžně dostupný ,,laskominky" a na to at se na mě nikdo nezlobí nejde koukat už vubec..
DVD a jiný věci jsou koukatelný normálně...
Takže Pionner obstál u fotbalu nejlépe ale na to abych vyndal skoro 50 000 a mohl jsem si vesele pískat a těšit se na pěknou fotbalovou podívanou to bohužel není....
Ale co už tu bylo řečeno 100X ty TV za to nemohou..
Tak jsem takovej posmutnělej.Sedím tu u PC koukám smutně na CRT Loewe kde už skoro nic není vidět a přemýšlím jak postupovat dál a vubec ale vubec opravdu nevím jak dál...Mě opravdu nezbude(nikoliv z finačních duvodu) než koupit nějaký CRT v annonci.Ale to už se my taky nechce.Ach joooooo.Ani na pivo dnes nepujdu jak jsem kyselej.
Všem přeju a tiše závidím že jsou spokojeni ..
KOCOUR65 (653)|29.3.2008 17:36
konecne nekdo napsal pravdu - jinak nechapu ty co tu porad pisou jak je to nadherny a uchvatny obraz kdyz se na to neda skoro koukat
Aliens_II (380)|29.3.2008 17:58
[QUOTE=KOCOUR65;170885]konecne nekdo napsal pravdu - jinak nechapu ty co tu porad pisou jak je to nadherny a uchvatny obraz kdyz se na to neda skoro koukat[/QUOTE]

Každý kope za to, co má doma, přece nikdo nepřizná, že to stojí za prd. A já znova po několikáté říkám, že sport na těchto televizích stojí opravdu za prd a ať si každý raději koupí CRT. Zrovna jede na Primě fotbal a to je hnus, nad hnuse. Tak buď se člověk přizpůsobí a nebo ať si dotáhne domů CRT. Nic víc, nic míň.

Ta techlologie ještě pořád není dokonalá a dlouho ještě nebude, vím co mluvím, dělám kolem lidí co se tím zabývají z té nejcenější strany a to z výroby toho na co čumíme. Pokud se těchto zasvěcených lidí zeptám co si koupit, je to CRT. Bohužel. Kvalitnější zobrazovač zatím prostě není. Ale je to přece o tom, jak se sám člověk rozhodne, jak se smíří s tím a s tím, jestli vidím fotbal či hokej 4x do týdne a jinak to jsou HD zdroje, tak o co de? Kdo chce fotbal nonstop, tak ať si koupí CRT.

Řeknu to znovna, plasma SAMSUNG co mám je na fotbal a hokej prostě děsná.
tnema (63)|29.3.2008 18:00
[QUOTE=pat01;170876]..[/QUOTE] Já ji ted vzal bratrovy, tka snad bude spokojeny, je pravda ze pro jeho obyc pouziti tj azaz dosatecny,
mas recht ze filmy apod si clovek uzije asi na vsech stejne,
a jak ctu tve zklamani ze sportovnich prenosu, tak si rikam taky, ma cenu davat XX tis za new nebo vzir bud z druhe ruky bo nakou obycerjnejsi a za usetreny si koupit neco jineho.
Sedvo (194)|29.3.2008 18:04
Má plasma má spíše jak problém s fotbalem nebo hokejem, tak tenis, to jsem zjistil, že je tragédie. A to mám ještě LCD a o tom se vůbec nemusím bavit.
Pokud člověk není náročný, tak se na fotbal i hokej dá dívat, ale je to fakt o náročnosti.

Ale ty telky za to částečně mohou, ale je to souběh věcí kolem. Prostě potřebují HD signál.
denisek (260)|29.3.2008 18:05
Když to tak pročítám tak ještě pár měsíců počkám, jsem se svojí crt Sony spokojen jen ta uhlopříčka 32 už je málo, ale to neva, sport sleduji stále, formule, motorky, biatlon, hokej, fotbal atd.,atd.
pat01 (249)|29.3.2008 18:20
Jasně jsem rád že někdo má názor jako já a že i majitelé plazem napíšou ,,chlapsky" rovnou že sport stojí za prd...
Ale jednou jsem tu četl ,,Mám plazmu panasonic 106cm koukám ze 2 metrů a fotbal na Galaxii sport z UPC je luxus"
To by mě nervy vzali když to čtu a říkám si ten člověk není normální...
Ale nejhorší je že ty CRTčka prostě nejsou a není CRT jako CRT..Prostě pro mě průser.A že bych měl náladu obvolávat inzerci a lézt někde po kvartýrech a šmejdit po starých televizích jak nějakej bezdomovec a zkoumat kvalitu obrazu to se my taky nechce.Fakt nevím co dělat zdá se to jako banalita nějaká TV ...ale když sem to dnes viděl brrrr.
Takže ono se řekne kup CRT a máš klid jenže kde ho koupit. Na netu je ještě v prodeji nějaký zoufalý JVC 82cm ale dovedu se představit ten obraz z těch obvodu co jim zbylo a nacpali to tam..
A nejhorší je že současný stav SD vysílání není přechodná záležitost na pul roku ale takhle to normálně bude ještě nějakej ten rok...A to že 1X za rok spustí zkušebně nějaký HD kanál to není řešení..
Ach jooooo.Kdybych byl DVD maniak tak je samozřejmě situce jiná.
pat01 (249)|29.3.2008 18:28
[QUOTE=denisek;170890]Když to tak pročítám tak ještě pár měsíců počkám, jsem se svojí crt Sony spokojen jen ta uhlopříčka 32 už je málo, ale to neva, sport sleduji stále, formule, motorky, biatlon, hokej, fotbal atd.,atd.[/QUOTE]
Nikam nespěchej do neštěstí...Na co ti bude velká uhlopříčka když místo fotbalu uvidíš každýho hráče jako když má kolem sebe svatozář, a trávník vidíš tak rozmazanej jak když si dáš 10piv..
Jeeee kdyby bylo nějaký slušný CRT 82 cm jak já bych si mlaskal...
denisek (260)|29.3.2008 18:35
To já na dvd koukám dost, teď mám i PS3 a tak plánuji nějaké HD filmy, ale dost koukáme s manželkou na sport, má ráda tenis, biatlon a další. Mám na tv tak 60 ale asi posečkám, uvidíme co přinese čas a novinky
Aliens_II (380)|29.3.2008 18:39
[QUOTE=denisek;170897]To já na dvd koukám dost, teď mám i PS3 a tak plánuji nějaké HD filmy, ale dost koukáme s manželkou na sport, má ráda tenis, biatlon a další. Mám na tv tak 60 ale asi posečkám, uvidíme co přinese čas a novinky[/QUOTE]

Hlavně těch 60 tis. do toho nevraž. Fakt to je v tuto chvíli zbytečné. Ale úplně. Pokud ti to teda nedělá problém si dalších 60 tis. pak dát do jiné TV.
Aliens_II (380)|29.3.2008 18:41
[QUOTE=pat01;170894]Nikam nespěchej do neštěstí...Na co ti bude velká uhlopříčka když místo fotbalu uvidíš každýho hráče jako když má kolem sebe svatozář, a trávník vidíš tak rozmazanej jak když si dáš 10piv..
Jeeee kdyby bylo nějaký slušný CRT 82 cm jak já bych si mlaskal...[/QUOTE]

A toto by bylo špatné? http://www.skveleelektro.cz/product/TV32WM402.aspx?utm_source=unknown&utm_medium=zbozi&utm_term=TV32WM402
denisek (260)|29.3.2008 18:59
Je pravda že jsem obyčejnej dělník a 60 je kupa peněz, ale u nás doma to jede celý den v kuse a tak chci aby to stálo za to, je to i koníček, myslím tím elektronika a když je člověk schopný dát např. 150 za ojetý auto a používý ho 20 minut denně, proč je pro jiné 60 za tv která běhá doma kolik hodin v kuse taková suma.Znám takový co koupí motorku za 80 a stojí3/4 roku v garáži ale dát 20 za tv je šílený, nechápu
pat01 (249)|29.3.2008 19:23
[QUOTE=denisek;170901]Je pravda že jsem obyčejnej dělník a 60 je kupa peněz, ale u nás doma to jede celý den v kuse a tak chci aby to stálo za to, je to i koníček, myslím tím elektronika a když je člověk schopný dát např. 150 za ojetý auto a používý ho 20 minut denně, proč je pro jiné 60 za tv která běhá doma kolik hodin v kuse taková suma.Znám takový co koupí motorku za 80 a stojí3/4 roku v garáži ale dát 20 za tv je šílený, nechápu[/QUOTE]
No u nás to taky jede celej den.Ráno vstanu začnu dělat na PC a pustím si ČT24 jako kulisu..
A ted.Dát za to 60 000 první nasrá..ní, kouknout jednou měsíčně na elektroměr druhý nasrá..ní,pořád se strachovat aby se my tam něco nevypálio třetí nasrá..ní,a večer si pustit fotbal a kouknout na tu hrůzu a jsem nasra..nej totálně.....
Tak nevím jestli to pro mě za to stojí...
Je samozřejmě brát tento příspěvek trochu z rezervou.
denisek (260)|29.3.2008 19:33
Nemáš to lehké, mě tv maká a vůbec na nic si nestěžuji, ale být v tvém případě tak nevím. Zkus nové Philipsi třeba ti sednou. nebo hledat po inzerátech, ale nevíš na co narazíš. např.: http://www.annonce.cz/jnp/inzerat/detail/index.html?articleId=2403265&webId=WD8FNZ
KOCOUR65 (653)|29.3.2008 19:37
kdyz mas zaple pc proc si ct24 nepoustis na netu - nac zapinat k tomu tv kdyz se bojis kouknout na elektromer
divák (37)|29.3.2008 19:45
Pohybová neostrost, to je to co trápí všechny fandy hokeje a fotbalu. Mám špatnou zprávu, pokud se chcete koukat na fotbal nebo hokej na 42" TV ze 2m, je to tragedie. Předpokládat, že na 42" TV budu koukat ze 2m na fotbal nebo hokej a všechno bude parádně ostré, je stejné jako doufat že z Pendolina řítícího se 180km rychlostí rozeznáme naši babičku stojící na peronu. Rozeznáme prd, pokud tam babička nebude sama. Ten dav lidí co tam bude se promění v jednolitou šedivou šmouhu. Že bysme měli velkou odezvu mozku? Nebo nám nefunguje 100Hz na sítnici oka? Je to prostší-pohybová neostrost. Představte si velikost snímacího čipu v kameře, brankář vykopne míč až na druhou polovinu hřiště. Kamera švenkuje a sleduje míč, ten je ostrý (pokud kameraman není opilec) a všecho ostatní se rozmaže. Míra rozmazání je nepřímo závislá na vzdálenosti kamery a rychlosti letícího míče. A teď trochu k tomu jak nás mozek vodí za nos. Když na tom stadionu fyzicky sedíme otáčíme hlavou ve směru letícího míče, mozek automaticky zaostřuje na míč nejen zrak, ale i pozornost. Proto v ten moment až tak moc nevnímáme okolí, ale věřte, že je taky rozmazané. Jak moc rozmazané záleží na tom jak blízko sedíme. Když koukáme na stejný fotbal doma na placku, hlava se ani nehne a mozek ostří zrak i pozornost na celou plochu TV. Pak nastává ta tragedie, že se trávník rozmaže na jednolitou zelenou plochu. Pokud teď majitelé CRT vylítnou, že u nich to tak není, pochybuji, že sedí od své TV 1m daleko.
Koukám se teď na hokej. Pokud si sednu 2m od placky nedá se na to koukat. Přestože mám dobrý analogový signál jsou vidět kontury kolem hráčů a všecho co je v pohybu je víceméně rozmazané. Je to souhra dvou věcí, pro tuto TV není analog to pravé ořechové a za druhé, oči a mozek nestíhají. Pokud si sednu 3,5m odkud běžně koukám, dá se už na to v pohodě koukat. Teď když sedím u PC jsem zhruba 5m daleko a obraz už je dá se říct excelentní - až na to, že už není téměř vidět puk :-)
Tímto obsáhlým příspěvkem jsem chtěl jen naznačit, že se tu pořád rozebírají jen technické záležitosti kolem TV a tak nějak se zapomíná na to, jak si s takhle velkým obrazem poradí naše oči a poté i šedá kůra mozková.
Až se bude fotbal vysílat v HD, pozorovací vzdálenost se určitě trochu zmenší, ale stejně nevěřím, že se bude dát na 42" TV koukat na fotbal nebo hokej ze dvou metrů.
Uf, už Vás dneska nebudu trápit svými obsáhlými statěmi.
paolous (20)|29.3.2008 20:44
diky za ne...
Karel129 (503)|30.3.2008 10:32
Plne souhlasim,konecne to dal nekdo tzv.na papir.Jen bych doplnil, ze na fotbal taky rad koukam a pokud kameraman zabira tak 20-30m a ne pulku hriste, tak je to OK.Porovnaval jsem fotbal na Plasme a CRT 70cm pri stejne sledovaci vzdalenosti(2m) od TV, je na tom plasma trochu lip.To rozmaznuti je i na CRT.
pat01 (249)|30.3.2008 10:52
[QUOTE=Karel129;170975]Plne souhlasim,konecne to dal nekdo tzv.na papir.Jen bych doplnil, ze na fotbal taky rad koukam a pokud kameraman zabira tak 20-30m a ne pulku hriste, tak je to OK.Porovnaval jsem fotbal na Plasme a CRT 70cm pri stejne sledovaci vzdalenosti(2m) od TV, je na tom plasma trochu lip.To rozmaznuti je i na CRT.[/QUOTE]
No o tom že je fotbal při pozorovácí vzdálenosti 2m na plazmě 106cm o trochu koukatenější než na CRT 70cm bych silně pochybval !! Ale nebudu polemizovat ani to vyvracet..
Nakonec lidí z vrozenou oční vadou je v naší republice asi 25%.....
divák (37)|30.3.2008 12:41
Pro mírně pokročilé a začínající jako já.
Pokud někdo úplně tápe s nastavením své placky (jas, kontrast, barvy apod). Zkuste použít přiložené foto. Slouží to sice ke kalibraci monitoru a tiskárny, ale získáte tím představu co vlastně vaše placka zvládne co se týká rozsahu jasu a kontrastu. Cílem by mělo být v tom horním proužku vidět všechna políčka od nejsvětlejší po nejtmavší. Získáte taky představu o funkcích Ostrost a Redukce šumu obrazu. Hlavně na závěr nezapomeňte, že nastavení, které jste provedli, platí pouze pro vstup, který jste použili. Jako určitý nástřel se to určitě vyplatí.
Doporučuji provádět v zatemněné místnosti nebo večer a koukat na tuto TV tak zhruba ze 2m.
Kalibrace 1024x768.jpg
GhostXXX (3)|30.3.2008 14:49
Ahoj všem,
ohledně doporučené vzálenosti můžu potvrdit že se dá koukat na fotbal v pohodě ze 2m(42PX80 vlastním), osobně doporučuju spíš 2,5 metru, protože doporučená vzálenost je 2 a půl násobek úhlopříčky. Z takové vzálenosti nevnímáte výšku obrazového bodu a vnímáte obraz jako celek.Vadu očí nemám!Na PC monitor koukáme všichni v poměru 1:1 a nikdo se nad tím nepozastaví.Co spíš nechápu je to jak někdo může koukat na metrovou Full HD TV ze 3 metrů a "kochat" se detailama.Tak citivý oči aby viděli rozdíly s HD.... zřejmě slušnej oddíl. Spotřeba je stejná nebo nižší než stejně velké LCD můžete mi někdo prosím popsat v jakých situacích vám vyjde ta dramaticky vysoká hodnota při které se bojíte podívat na elektroměr? Bílou barvu nesleduju.Bavil jsem se s prodavačem a nechali puštěnou HD plazmu i LCD vedle sebe a po týdnu měla o 10% nižší spotřebu plazma (v pracovní době puštěná pouze NOVA, navíc spotřeba vychází kolem 70halířů za hodinu!!!).LCD jsem doma měl a vyhodil ho. Argumetny které mě presvětčily - odezva, kontrast, spotřeba, realné barvy a hlavně příme srovnání!! :o) Díky předem všem co mi rozmluvíte můj názor
artam (1147)|30.3.2008 16:32
No vidíte, a ja zase riešim iný problém. Priznám sa otvorene, keď čítam vaše príspevky, tak sa cítim akýsi vadný ;). Šport nie je predmetom môjho záujmu, športu na obrazovke - hokej, fotbal - som ochotný venovať tak 0,1% môjho času, inak to považujem za stratu času. Správy si pozriem cez internet, resp. na dožívajúcej CRT Orave, pretože tam ma obrazová kvalita netrápi.

Na prvom mieste u mňa stoja koncerty hudby (vážnej, rockovej, metalovej) a na druhom mieste kvalitné filmy s dobrým príbehom, kvalitnou výpravou atď. (sci-fi, historické).

A teraz otázka: Na čom to pozerať?
CRT je na tento účel nepoužiteľné. Ideálny zážitok je z obrazu uhlopriečky 2 - 3m, čiže projektor. Mám to vyskúšané u bohatšieho známeho. Lenže na kvalitný projektor 1080 a celé príslušenstvo v sume presahujúcej pomaly ročný zárobok skrátka nemám. Takže najvhodnejšie sú placatá plazma alebo LCD. Duchov za hráčmi a rozmazaný trávnik kvôli ne-športu neriešim :).

Trápi ma ale iná vec, zrejme mám citlivý zrak, hlavne periférne, pretože vidím, ako plazma pri väčších svetlých plochách bliká (plazma v bunke nežhaví plynule, ale je riadená PWM a rýchlosť je daná schoponosťou zážehu a zhasnutia) a z toho ma skutočne bolí hlava. Ako sú na tom tie nové Panasonicy? Mal som požičaný TH42PX700E a nic moc, je na tom lepšie nová rada PX8?

V tomto mi viac vyhovuje LCD, ale tie problémy so zobrazovaním tmavých plôch... lepšie je to u PVA panelov, ale práve u vyšších uhlopriečok sa z cenových dôvodov viac používajú TN 6bit s ditheringom. To ma skutočne se***.
Čo myslíte, dokedy je zmysluplné čakať na nejaký technologický zázrak typu OLED, ktorý by nestál majland?
Pytkin (7947)|30.3.2008 16:42
artam : ja som si kupil 720p projektor za 26.000 korun pred rokom .. cez den je to nepozeratelne (na vsetkych troch stenach mam velke okna) .. ale vecer je to uplne super .. 3m uhlopriecke dokazem odpustit tieto drobne vady na krase ..
Pytkin (7947)|30.3.2008 16:43
Este k tym sportom a CRT .. Vela ludi tu porovnava ze na CRT bol hokej a fotbal omnoho lepsi .. Treba hovorit aj na akert CRT .. 100Hz telky totiz maju elektronicke vypocitavanie toho 100Hz obrazu .. A dost sa lisia v tom .. pri 50Hz telke je to tak ako to je zosnimane .. Pri 100Hz , to byva vselijako . Kazdy to ma inak ..
Hmm (1739)|30.3.2008 16:51
[QUOTE=denisek;170897]To já na dvd koukám dost, teď mám i PS3 a tak plánuji nějaké HD filmy, ale dost koukáme s manželkou na sport, má ráda tenis, biatlon a další. Mám na tv tak 60 ale asi posečkám, uvidíme co přinese čas a novinky[/QUOTE]
Příjde na to, jak dlouho jsi ochoten čekat. Komerně dostupný OLED s aspoň metrovkou bych viděl na několik let, tuším Mitsubishi ohlásili už na druhou půlku roku LaserTV, ale jako TOP produkt a s uhlopříčkou minimálně 50´(a možná od ještě výš). Tak pro vás sportovní fanatiky snad až tu TV z jednotlivých bodových elektronových děl(íček), ale to netuším, zda je to v komerčním dohledu a jaké budou výrobní náklady. Ještěže jsem hlavně Movie-maniak, ale i tak nemám vyřešeno zda levnou a poměrně kvalitní nefull metrovku (třeba 42PX80) nebo nuceně full 46´, protože 50´nenacpu a jinou plazmu ve 117 než budoucí modely Panasonicu neznám.
denisek (260)|30.3.2008 17:03
Tak to já spíš přemýšlím nad LCD, u nás dost často je tv nastavená na 4:3 nebo 14:9 tak to nechci s plazmou pokoušet, uvidíme jak budou vypadat nové Philipsi hlavně velikosti 47, jinak mám času dost, zvykl jsem si u televize na PaT a PaP a tak bych to bral jednou i na nové tv
Aka (94)|31.3.2008 10:50
muzete nekdo prosim ofotit profil teto telky z noveho cisla Stereo&Video
dik :)
marwis (105)|31.3.2008 11:25
V "recenzii" nie je nič nového. Inými slovami prepísaný propagačný materiál od Panasonic.
Aka (94)|31.3.2008 11:39
i presto bych mel zajem kdybys byl tak laskav marwis oskanuj to :)
marwis (105)|31.3.2008 12:13
Ak si na nič iné večer nespomeniem, tak to odfotím :).
Karel129 (503)|31.3.2008 12:13
[QUOTE=pat01;170978]No o tom že je fotbal při pozorovácí vzdálenosti 2m na plazmě 106cm o trochu koukatenější než na CRT 70cm bych silně pochybval !! Ale nebudu polemizovat ani to vyvracet..
Nakonec lidí z vrozenou oční vadou je v naší republice asi 25%.....[/QUOTE]

Na 70 ze 2 m, to uz pozoruju radkovani a pokud ty ne ,tak tu vadu mas asi ty.
Hmm (1739)|31.3.2008 12:33
[QUOTE=marwis;171180]V "recenzii" nie je nič nového. Inými slovami prepísaný propagačný materiál od Panasonic.[/QUOTE]
Je to tak, ty profily jsou už delší dobu dost odfláklý (ostatně jako skoro všechny testy) a vypadá to spíš jako reklama.
[QUOTE=Aka;171173]muzete nekdo prosim ofotit profil teto telky z noveho cisla Stereo&Video
dik :)[/QUOTE]
Takže tady [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[QUOTE=marwis;171187]Ak si na nič iné večer nespomeniem, tak to odfotím :).[/QUOTE]
Ušetřil jsem Ti práci a myšlenkovou kapacitu :-)
marwis (105)|31.3.2008 12:55
[QUOTE=Hmm;171193]Ušetřil jsem Ti práci a myšlenkovou kapacitu :-)[/QUOTE]

Dík veľmi. Už som mal hlavu v smútky z toho, že na to budem musieť celý deň myslieť :).
divák (37)|1.4.2008 09:19
Tak jsem včera poprvé koukal na fotbal a z té mé vzdálenosti (3,5m) mi to přišlo celkem v pohodě. Čekal jsem, že to bude horší. Při přiblížení na 2m se na to ale opravdu nedá dívat.
tom.pra (37)|2.4.2008 18:10
[QUOTE=divák;171317]Tak jsem včera poprvé koukal na fotbal a z té mé vzdálenosti (3,5m) mi to přišlo celkem v pohodě. Čekal jsem, že to bude horší. Při přiblížení na 2m se na to ale opravdu nedá dívat.[/QUOTE]

Jaký máš zdroj signálu, já jedu přes pozemní digitál a nemůžu si stěžovat, při kvalitě signálu 100% a síly signálu 80% je obraz good i z metru, samozřejmě,že ne v profilu obrazu Dynamický, tam je skoro vše rozmazané.... Nastavil jsem si usporný režim podle sebe a ješte podle návodu by v tomto režimu se měl automaticky nastavovat kontrast... :-)
pat01 (249)|2.4.2008 18:26
[QUOTE=tom.pra;171536]Jaký máš zdroj signálu, já jedu přes pozemní digitál a nemůžu si stěžovat, při kvalitě signálu 100% a síly signálu 80% je obraz good i z metru, samozřejmě,že ne v profilu obrazu Dynamický, tam je skoro vše rozmazané.... Nastavil jsem si usporný režim podle sebe a ješte podle návodu by v tomto režimu se měl automaticky nastavovat kontrast... :-)[/QUOTE]
Nechci Ti do toho kecat ale kvalita signálu 100% a síla 80% nemá z OBRAZOVOU kvalitou nic společného...
divák (37)|2.4.2008 21:18
[QUOTE=tom.pra;171536]Jaký máš zdroj signálu, já jedu přes pozemní digitál a nemůžu si stěžovat, při kvalitě signálu 100% a síly signálu 80% je obraz good i z metru, samozřejmě,že ne v profilu obrazu Dynamický, tam je skoro vše rozmazané.... Nastavil jsem si usporný režim podle sebe a ješte podle návodu by v tomto režimu se měl automaticky nastavovat kontrast... :-)[/QUOTE]

Já mám zatím bohužel jenom analog. Sice kvalitní, ale jenom analog. Chystám se pořídit CS Link, tak pak uvidím, jestli to bude lepší i na menší vzdálenost.
tom.pra (37)|2.4.2008 22:50
[QUOTE=pat01;171538]Nechci Ti do toho kecat ale kvalita signálu 100% a síla 80% nemá z OBRAZOVOU kvalitou nic společného...[/QUOTE]

Hmm, tak to myslím že má, měl jsem anténu na dvě věci a signál na poloviční úrovni a šlo to poznat, obraz se sekal, rozmazával a kostičkoval... :-)
pat01 (249)|2.4.2008 23:01
[QUOTE=tom.pra;171597]Hmm, tak to myslím že má, měl jsem anténu na dvě věci a signál na poloviční úrovni a šlo to poznat, obraz se sekal, rozmazával a kostičkoval... :-)[/QUOTE]
ANO sekal a kostičkoval to je známka špatného signálu to jasný ale obrazová kvalita s tím nemá nic společnýho.Satelitní příjem je moje parketa a tam je to to samý prší,fouká vítr padá sníh signál spadne občas zakostičkuje,sekne se ale kvalita obrazu a datový tok zůstává stejný !!!!
To že se to zaškobrtne a a zakostičkuje a tobě to na zabrozavoči dělá tím počasím neplechu neznamená že se zhoršila kvalita obrazu od poskytovatele !!
Aka (94)|2.4.2008 23:06
ja jsem s kvalitou via dvb-t velmi spokojen neni to sice HD ale kvalita super(prave koukam na ligu mistru)
peto66oco (3)|2.4.2008 23:25
Prosím o radu:
- k tejto plazme mám pripojený Homecast eM-150CR cez scart ( plne obsadený,pozlátený 0,8m, CS link,Sky
link)
- pri nastavení výstupu na sat.rec. RGB sa mi vo zvislom smere(15 st. uhol zľava doprava) zobrazuje
rušenie vo forme tenkých čiar viditelných do 2 m. od obrazovky (niečo ako dážď),viditelné je to len pri
určitom nastavení kontrastu a jasu
- keď prepnem výstup zo satelitného prijímača na CVBS,tak to zmizne
- subjektívne nemám pocit, že by sa zmenou RGB na CVBS zmenila kvalita obrazu,okrem zmiznutia tohoto
šumu,dokonca by som povedal že obraz je kontrastnejší cez CVBS
- ako veci čiastočne informovaný, by však zobrazenie cez RGB malo byť kvalitnejšie ako cez CVBS a tak som
z toho trocha popletený
- má význam to riešiť,keď aj tak je najvýznamnejší výsledný subjetktívny dojem z obrazu

PS : dnešný fotbal Arsenal-Liverpol bol obrazovo lepší cez ČT2 ako cez STV2,to som si všimol už pri CRT
Hmm (1739)|3.4.2008 11:05
Herňajs, jaktože je angláni nakupují po přepočtu pod 23 tisíc Kč? A v zemi plzeňského původu na webech od 27 tisíc....
http://hdtvtest.pgpartner.co.uk/search_getprod.php/masterid=63593014/search=panasonic/st=product/sv=title
marwis (105)|3.4.2008 18:13
Dá sa aj za 25 tisíc: http://www.kasa.cz/audio-video-technika/koupit/461092/akcni-vyprodej-vse-skladem/panasonic-th-42px80e/ - akcia v celkom vierohodnom obchode. Až ma to prekvapuje.