Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Panasonic th-42px80e

Roli (137)|24.3.2008 10:50
[QUOTE=lubek;170119]Páni... nestáva sa vám a nepozorujete toto? Už dlhší čas si všímam na mojej plazme 42px70ea že na čiernych plochách ako keby "dýcha" jas. Vypadá to tak, že čierna nie je čierna ale proste naberá občas na seba šedosť. Je to vidieť najviac pri teletexte v mode keď je v lavej strane vidieť aj obraz a v pravej časti je teletext. Tie čierne plochy teletextu sa menia, proste čierna plocha nieje stálo čierna ale mení svoju "temnosť". Často to vidieť aj pri tmavých scénach a je to pre mňa velmi rušivé... som z toho na nervy. Nepozorujete to aj vy na vašej 42px80e??? Je to viditeľné hlavne večer v tmavej miestnosti.[/QUOTE]


Já mám sestavu v mém podpisu a nic takového nepozoruji ani ve dne ani v noci je však možné že to je i zdrojem signálu nebo kvalitou kabelů.
lubek (83)|24.3.2008 11:31
[QUOTE=Roli;170227]Já mám sestavu v mém podpisu a nic takového nepozoruji ani ve dne ani v noci je však možné že to je i zdrojem signálu nebo kvalitou kabelů.[/QUOTE]

No tak to je skvelé... vypadá to že mám chybný kus... akurát ja, čo som na toto maximálne citlivý a len kvoli tomu som kúpil plazmu a nie LCD aby som mal relatívne slučnú čiernu a nevidel tam podsvietenie. Toto teda dokáže nasrať :-(
Lindross (36)|24.3.2008 13:22
[QUOTE=lubek;170229]No tak to je skvelé... vypadá to že mám chybný kus... akurát ja, čo som na toto maximálne citlivý a len kvoli tomu som kúpil plazmu a nie LCD aby som mal relatívne slučnú čiernu a nevidel tam podsvietenie. Toto teda dokáže nasrať :-([/QUOTE]


lubku nepropadej panice a hlavu vzůru, já bych taky řek, že je to slabým signálem či nekvalitním kabelem. Čím tu naší parádnici krmíš?
marwis (105)|24.3.2008 17:47
Tak páni, tiež sa zapájam do debaty. Moja situácia: 37PX80 pripojená k PC cez HDMI. Včera som pozeral Bladerunnera (1080p poslaných do TV), kde je čiernej viac ako dosť. Všimol som si, že keď je v dynamickom móde odosielaná kompletne čierna obrazovka, tak TV nie je možné rozoznať od vypnutého stavu. Ak sa však na inak čiernej obrazovke objaví napr. kurzor, tak sa celá nepríjemne podsvieti do šedej. Odtieň šedej závisí od nastaveného jasu. V ostatných módoch toto nie je také badateľné, ale najma preto, lebo sa nikdy kompletne "nevypnú" - vždy sú aspoň trocha šedé.

Dúfam, že týmto chce výrobca dosiahnuť vhodné zabehnutie panelu počas prvých pár sto hodím používania a že sa to časom spraví.

Máte možnosť niekto niečo podobné u seba vyskúšať? Chce to mať možnosť odoslať úplnú čiernu a potom do nej hodiť kúsoch niečoho bieleho (v mojom prípade to bol ten kurzor).

PS. Mimochodom, zahárate niekto svoju TV? Ja postupujem podľa návodu Vinca Teoha, ktorý pár plaziem nakalibroval a intenzívne používal, tak snáď vie, o čom hovorí. Niečo podobné som naviac videl v nejakých (údajne oficiálných) papierov priamo od Panasonicu. Vince konkrétne píše:

1. Adjust the brightness and contrast correctly on your plasma TV. If you don’t have calibration material just set them to slightly below half of the maximum possible.

2. Display a pure white image covering the whole of the plasma screen. Reference Materials, Title 14 (System Evaluation), Chapter 6 (100% Flat Field) in Digital Video Essentials works well, just make sure you don’t display the pause button too.

3. Gradually increase the hours during the power-on/ power-off cycles (i.e. do this for 2 hours then switch the TV off for one hour; then 4 hours on, 2 hours off; then 5 hours on, 2 hours off; and so on and so forth). This way the phosphors can stabilise properly, and you can catch any potential problem before it becomes worse.

4. 50 to 100 hours of power-on running-in will age the phosphors sufficiently to minimise the risk of plasma screen burn.


... ten materiál od Panasonic y roku 2004 som nakoniec našiel - tu je linka. Vyzerá autenticky, ale či naozak je, neviem.
Roli (137)|24.3.2008 19:29
Tak jsem to zkusil. Propojil PC a TV přes HDMI s tímto nastavením :

mód zobrazení normální
kontrast 75%
jas 40%
barev. sytost 50%
ostrost 50%
teplota barev chladné
správa barev zapnuto
redukce šumu MPEG střední
úsporný režim vypnuto (kazí mírně bílou, zpomaluje start TV, šetří energii....)
boční panel vypnuto ( používám auto tak že ani není třeba)
zvuk hudba
surround zapnuto

a to co popisuješ ty se mi děje pouze pod kurzorem ne na celé obrazovce a k tomu zahořování nic takového jsem vědomě nedělal.
marwis (105)|24.3.2008 19:34
Dík moc za vyskúšanie. Máš 80tku alebo tú 70tku v popise?

Edit: Na chvíľku som skúsil dať kontrast na cca 75% tak, ako si písal. Oblasť okolo kurzora bola evidentne svetlejšia, ako zvyšok obrazovky. Mohol by si prosím skúsiť v zatmavenej miesnosti poslať v dynamickom!! móde tú čiernu obrazovku a kurzorom behať von a dnu do obrazovky. U mňa je obrazovka bez kurzora v tej tme nepozorovateľná, s kurzorom je úplne sivá. Dík moc.
Roli (137)|24.3.2008 20:19
Mám to co je v mém podpise otestoval jsem to znovu v dynamickém módu a je to úplně stejné jako před tím a je jedno jestli je okolo tma nebo ne ale je pravda že ve tmě je to lépe pozorovatelné a fakt mám zesvětlené pouze okolí kurzoru.
marwis (105)|24.3.2008 20:45
Hmmmm ... teda ak dáš v tme zobraziť úplnú čiernu v dynamickom móde, tak TV nevidíš? Ja nie. Keď sa tam ale vyskytne kurzor, tak celý panel je krásne vidno.
lubek (83)|24.3.2008 20:56
[QUOTE=Lindross;170245]lubku nepropadej panice a hlavu vzůru, já bych taky řek, že je to slabým signálem či nekvalitním kabelem. Čím tu naší parádnici krmíš?[/QUOTE]

Káblami to určite nieje, robí to aj cez scart, aj cez HDMI aj na analogovom tuneri (DVB nemám). Takže je vylúčené že by bola chyba v nejakom kábli. Proste mi to príde, ako keby tá TV neustále dolaďovala jas scény podla jej svetlosti... proste ako keby som hýbal neustále s korekciou jasu. Skrátka naraz sa v čiernej ploche ktorá má byť evidentne neustále tmavá zdvihne akokeby jas a za sekundu či 5 sekund podla situácie sa jas zase stiahne. Takto nejako to posobí na moj zrak... raz som to zbadal a už si to stále všímam a som z toho totálne na nervy. Ťažko to ale zreklamujem ked je to viditeľné len v tmavej miestnosti a obávam sa že len mnou. Neustále ten obraz potom pôsobí ako keby mal nepríjemné "mliečne" podsvietenie ako nejaké lacné LCD. Ale ako vravím, cez deň je to nepozorovatelné, len večer.
A všimol som si aj to čo tu píšete, že pokial na obrazovke nieje zobrazené nič len tma, tak tá čierna proste stmavne už na celkom prijateľnú hodnotu ale stále to nieje úplná čierna, to ani náhodou, a už vobec nie že je taká ako keď je TV vypnutá. To by som naozaj chcel vidieť tú čierne takú ako pri vypnutej TV!!! Toto dokázalo len CRT ktoré dodnes podla mojho názoru je po obrazovej stránke stále neprekonané.
Roli (137)|24.3.2008 21:09
[QUOTE=lubek;170307]Káblami to určite nieje, robí to aj cez scart, aj cez HDMI aj na analogovom tuneri (DVB nemám). Takže je vylúčené že by bola chyba v nejakom kábli. Proste mi to príde, ako keby tá TV neustále dolaďovala jas scény podla jej svetlosti... proste ako keby som hýbal neustále s korekciou jasu. Skrátka naraz sa v čiernej ploche ktorá má byť evidentne neustále tmavá zdvihne akokeby jas a za sekundu či 5 sekund podla situácie sa jas zase stiahne. Takto nejako to posobí na moj zrak... raz som to zbadal a už si to stále všímam a som z toho totálne na nervy. Ťažko to ale zreklamujem ked je to viditeľné len v tmavej miestnosti a obávam sa že len mnou. Neustále ten obraz potom pôsobí ako keby mal nepríjemné "mliečne" podsvietenie ako nejaké lacné LCD. Ale ako vravím, cez deň je to nepozorovatelné, len večer.
A všimol som si aj to čo tu píšete, že pokial na obrazovke nieje zobrazené nič len tma, tak tá čierna proste stmavne už na celkom prijateľnú hodnotu ale stále to nieje úplná čierna, to ani náhodou, a už vobec nie že je taká ako keď je TV vypnutá. To by som naozaj chcel vidieť tú čierne takú ako pri vypnutej TV!!! Toto dokázalo len CRT ktoré dodnes podla mojho názoru je po obrazovej stránke stále neprekonané.[/QUOTE]

tak zkus nastavit TV takhle :
mód zobrazení normální
kontrast 75%
jas 40%
barev. sytost 50%
ostrost 50%
teplota barev chladné
správa barev zapnuto
redukce šumu MPEG střední
úsporný režim vypnuto (kazí mírně bílou, zpomaluje start TV, šetří energii....)
boční panel vypnuto ( používám auto tak že ani není třeba)
zvuk hudba
surround zapnuto

[QUOTE=marwis;170305]Hmmmm ... teda ak dáš v tme zobraziť úplnú čiernu v dynamickom móde, tak TV nevidíš? Ja nie. Keď sa tam ale vyskytne kurzor, tak celý panel je krásne vidno.[/QUOTE]

Ne TV "nevidím" jinak mě to fakt mrzí ale pokud to není zase až tak rušivé při sledování pořadů nebo filmů asi bych to neřešil jinak do servisu.
lubek (83)|24.3.2008 21:12
Teraz som vyskúšal jednu vec, odpojil som kompletne všetky káble a pustil TV naprázdno, iba so zrnením. Dal som teletext (v tom móde spoločne s obrazom na lavej strane) a po jeho zapnutí tá tmavá plocha na ktorom má byť ten teletext bola asi len tak pol sekundy v pohode a potom nabrala hneď vyšší jas. Proste je to šedé a svieti to ako krava pri nejakom svetlom objekte na obrazovke (tým bol teraz obraz zrnenia v lavej časti obrazu). Mám chuť to rozbiť. Tu na PC čumím do CRT monitora ktorý nemá žiadnu hodnotu, vyhadzuje sa to na smetisko ale teda obraz to má lepší ako všetky plazmy sveta. Čierna je absolutne čierna, proste ako keby bol monitor vypnutý... v tme neviditeľný.
Aliens_II (380)|24.3.2008 21:21
Je mi jasné, že ti to moc nepomůže, ale mám Samsunga a zkoušel jsem přesně ty věci, které popisuješ a teda tady to je černá, která se absolutně nijak nehne.
lubek (83)|24.3.2008 21:30
[QUOTE=Aliens_II;170311]Je mi jasné, že ti to moc nepomůže, ale mám Samsunga a zkoušel jsem přesně ty věci, které popisuješ a teda tady to je černá, která se absolutně nijak nehne.[/QUOTE]

Teda nieže by som neveril, ale naozaj by som to chcel vidieť na vlastné oči, pretože sestra má tiež Samsunga a tam čierna je taká istá ako u mňa, ale neviem či to tak blbne ako u mňa pretože večer som u nej nebol, ale už aj pri stiahnutých žaluziach som videl že to tak isto svieti našedlo ako to moje.
Aliens_II (380)|24.3.2008 21:50
[QUOTE=lubek;170313]Teda nieže by som neveril, ale naozaj by som to chcel vidieť na vlastné oči, pretože sestra má tiež Samsunga a tam čierna je taká istá ako u mňa, ale neviem či to tak blbne ako u mňa pretože večer som u nej nebol, ale už aj pri stiahnutých žaluziach som videl že to tak isto svieti našedlo ako to moje.[/QUOTE]

Zrovna běží titulky na Nově od filmu Madagaskar. Dal jsem půl obrazu teletext a půl TV a na tom telextu je teda ta černá děsivá. Oproti té napodobenině u těch titulků. A nedělá žádné změny, krom toho, že jsou na tom TXT tak výrazné barvy, až hrůza, ale s tou černou to nic nedělá.

Když dáš obraz na 4:3 kdy jsou vidět po straně pruhy a nastavíš tam barvu těch pruhů na černou, tak to taky blbne?
marwis (105)|24.3.2008 22:49
Tak som sa dozvedel, že všetky plazmy (okrem ešte neuvedených najnovších Pioneer Kuro) v tme svietia (linka) - niektoré viac, niektoré menej, ale všetky.

Nemá cenu rozčuľovať sa nad tým, pretože by sa tým aj tak nič nevyriešilo. Kto na to má, kúpi si ten Pioneer, kto nie, prisvieti si, aby "čierna bola čierna" :).
JM_ (353)|24.3.2008 22:59
[QUOTE=marwis;170322]Tak som sa dozvedel, že všetky plazmy (okrem ešte neuvedených najnovších Pioneer Kuro) v tme svietia [/QUOTE]

Klasik (=Vinca Teohů, http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH42PX80/Calibration ) na to říká toto:

Pioneer PDP-4280XD - 0.03 [cd/m2]
Panasonic TH42PX80 - 0.05 [cd/m2]
Panasonic TH42PX70 - 0.08 [cd/m2]

A BTW, nevím, co mají všichni proti přisvětlování. Vždyť to doporučují 4 z 5 optiků ;-), a takový Philips to v jejich ambilight TV dokonce vydává za superfíčuru navíc...
marwis (105)|24.3.2008 23:08
Áno, čítal som to. Prisvietenie je iste dobré pre konstrasné filmy, ale takého Bladerunnera si viem predstaviť v úplnej tme. Na tomto filme som si nakoniec aj to "svietenie čiernej" všimol. Ako som už vravel, dá sa to prežiť a sú horšie veci :).
pat01 (249)|25.3.2008 07:07
[QUOTE=marwis;170322]Tak som sa dozvedel, že všetky plazmy (okrem ešte neuvedených najnovších Pioneer Kuro) v tme svietia (linka) - niektoré viac, niektoré menej, ale všetky.

Nemá cenu rozčuľovať sa nad tým, pretože by sa tým aj tak nič nevyriešilo. Kto na to má, kúpi si ten Pioneer, kto nie, prisvieti si, aby "čierna bola čierna" :).[/QUOTE]
Já si myslím že na toho pionnera Kuro 42 palců za 44500 už musí mít každej.Jestli mám dá 28 000 za panáka a bejt kyselej a otrávenej tak si radši těch 16 000 přišetřím.Není to už takový finanční rozdíl že by někoho srazil do kolen.Lidi si to neuvědomí ale vyhodí daleko více za jiný nesmysli jako cigarety,mobily atd...A když si člověk uvědomí že na tu TV vlastně kouká denně !! řekněme po dobu +- 6 let tak ta částka je uplně zanedbatelná..Než být 6 let nasra****j.Něco jinýho je když si koupím vrtačku leží my v garáži a použiju ji jednou za 2 měsíce.Ale ta Tv se opravdu používá denně.
A že jsem viděl všechny panas,i samsunga i pionnera hrát souběžně vedle sebe a ten rozdíl je opravdu znatelnej.
Takže prvotní pocit ,,ušetřenejch" 16 000 je přijemnej ale když to mám pak doma a řeknu si ach joooo ted na to budu koukat denně cca 6 let tak pak těch 16 000 je téměř nic...
Hmm (1739)|25.3.2008 08:23
[QUOTE=pat01;170329]Takže prvotní pocit ,,ušetřenejch" 16 000 je přijemnej ale když to mám pak doma a řeknu si ach joooo ted na to budu koukat denně cca 6 let tak pak těch 16 000 je téměř nic...[/QUOTE]
No já myslím, že je třeba přisolit další pětilitr za podstavec, takže to už je úplně mimo. To už bude levnější i Panasonic 46PZ85, tedy větší a fullHD, 42PZ800 a kdoví jestli ne i 46PZ800... Samozřejmě uvidíme jak dopadnou v testech, kvalita televizního Rolls-Royce Pioneera je známá, i když možná trošku přeceňovaná...
marwis (105)|25.3.2008 08:26
... no to je otázka na každého, či chce tých 16 tis. priplácať. Dá sa na ten rozdiel pozerať aj ako +57%, čo je vskutku hodne. A čo je najpodstatnejšie, ani tie súčasné Pioneer plazmy nevedia úplnú čiernu zobraziť. To bude vedieť až nová rada, ktorá bude mať pravdepodobne opať astronomickú cenu, keď sa k nám dostane (a možno ani v uhlopriečke 42" nebude).

Pre mňa nebol Pioneer voľba (kvoli veľkosti a hlavne cene) a z toho zvyšku sa mi najviac pozdával ten Panasonic.
pat01 (249)|25.3.2008 09:00
[QUOTE=Hmm;170333]No já myslím, že je třeba přisolit další pětilitr za podstavec, takže to už je úplně mimo. To už bude levnější i Panasonic 46PZ85, tedy větší a fullHD, 42PZ800 a kdoví jestli ne i 46PZ800... Samozřejmě uvidíme jak dopadnou v testech, kvalita televizního Rolls-Royce Pioneera je známá, i když možná trošku přeceňovaná...[/QUOTE]

Jasně je to každýho věc.Podstavec neřeším placka patří na zed od toho to je.Uspornější místo,efektnější,praktičtější..ale zase jenom muj názor.
Hlavním smyslem jaké koliv TV je kvalita obrazu vše ostaní je druhořadé a za tu je hold třeba připlatit.Horší by bylo kdyby to bylo dražší a obraz stejnej..ale tady není co řešit.Obrazový rozdíl je jasný.Taky nejsem milionář a těch 16000 řeším ale znova opakuji budu na to čumět denně.A když jsem viděl jak manželka v pátek utratila v Tescu 3000kč a z toho byli víc jak polovička hovadiny zbytečný a za týden pojede znova běhá my mráz po zádech.. tak těch 16000 není potřeba opravdu řešit...
A to full HD bych neřešil.Koukat není na co a dlouhooooo nebude.Já spíš koukám která TV nejlíp umí SD signál protože ten tu ještě v 90% dlouhoooo bude.
A ten SD zase zvládá nejlíp ten Pionner.Ale třeba to nakonec bude jinak a manželka všechno rozhází v TESCU......Joooo ty ženský.
Přeju všem hlavně at jsou spokojený s tou svojí TV (i ženskou)
lubek (83)|25.3.2008 10:00
No keď som kupoval plazmu ja, tak Pioneer nebol drahší o 16 000, bolo to omnoho viac. Plus si to všetko ešte prepočítajte na slovenské koruny a slovenské platy. Pioneer bol drahší o 30 000 slovenských korún.
JM_ (353)|25.3.2008 10:43
[QUOTE=marwis;170334] A čo je najpodstatnejšie, ani tie súčasné Pioneer plazmy nevedia úplnú čiernu zobraziť. To bude vedieť až nová rada, ktorá bude mať pravdepodobne opať astronomickú cenu, keď sa k nám dostane (a možno ani v uhlopriečke 42" nebude).

[/QUOTE]

A nebyly ty nové řady Pioneerů nakonec "odpískány" ?
marwis (105)|25.3.2008 11:00
JM_: To neviem. Máš nejaký odkaz, kde sa dá o tom dočítať? Viem, že ukončili predaj (či len výrobu vlastných?) "malých" 42" panelov.
JM_ (353)|25.3.2008 11:36
[QUOTE=marwis;170343]JM_: To neviem. Máš nejaký odkaz, kde sa dá o tom dočítať? Viem, že ukončili predaj (či len výrobu vlastných?) "malých" 42" panelov.[/QUOTE]

Před valnou hromadou Pioneeru šly zprávy v duchu "čím dřív Pioneeři s plazmama skončí, tím lépe" (viz loňské prodeje poloviční oproti plánu, anebo koncernová ztráta "15 billion yen" způsobená 19 miliardami sekyry za plazma divizí), ale pak se očividně rozhodli držet se politiky "did not provide details on the timing and volume of panels it will now outsource"

http://money.cnn.com/news/newsfeeds/articles/newstex/AFX-0013-23605659.htm
jcabak (6)|25.3.2008 14:27
Ahoj všem! Tak už mám nového miláčka taky doma. Sice trochu plochá, ale jinak moc hezká :-) Mám menší 37PX80E. Měl jsem celé tři dny návštěvu a chtěli koukat na filmy, tak jsem se do velkého zkoušení zatím moc nedostal. Jak tady píšete o zobrazování černé, zkusím to taky a dám vědět, ale skoro bych řekl, že to bude citlivýma očima a okolním světlem než jedním vadným kusem, ale těžko říct...
Pustil jsem tam analog po kabelu od UPC, dvdečka přes scart a 720p a 1080p ripy z noťase přes VGA kabel. Obraz u hd z noťase super, z devečka taky pěkný a docela jsem byl překvapený kvalitou obrazu u stanic naladěných na dvd. Z čeho jsem ale rozčarovaný je to, že stanice naladěné přímo na TV mnohem více zrní než oproti stejné stanici naladěné na dvd. Taky na nich běhají šikmé pruhy, jak už tady někdo nedávno psal. Zkoušel jsem všechno ostatní od TV odpojit a připojit ji kabelem k zásuvce s anténou napřímo, ale obraz stejný. Nevím, čím to může být, že by dvdečko (2 roky staré LG s hdd) s tím obrazem "něco" dělalo a "vyčištěný" obraz poslalo do TV?
A druhá věc - jakou máte anténu na DVB-T? Já při zapojení kabelovky digitál nechytil, když jsem dal do TV koax kabel, tak jsem chytil tři stanice, ale nakonec jen zvuk bez obrazu. Jsem v centru Brna a signál by měl být ok. Jde vůbec nacpat dohromady analog kabel od UPC a digitál? Dík za názory
majkicz (872)|25.3.2008 14:36
[QUOTE=lubek;170119]Páni... nestáva sa vám a nepozorujete toto? Už dlhší čas si všímam na mojej plazme 42px70ea že na čiernych plochách ako keby "dýcha" jas. Vypadá to tak, že čierna nie je čierna ale proste naberá občas na seba šedosť. Je to vidieť najviac pri teletexte v mode keď je v lavej strane vidieť aj obraz a v pravej časti je teletext. Tie čierne plochy teletextu sa menia, proste čierna plocha nieje stálo čierna ale mení svoju "temnosť". Často to vidieť aj pri tmavých scénach a je to pre mňa velmi rušivé... som z toho na nervy. Nepozorujete to aj vy na vašej 42px80e??? Je to viditeľné hlavne večer v tmavej miestnosti.[/QUOTE]

[COLOR="Navy"]Caf, toto mi robi moja CRT Philips, ked mam zapnute Active Control (automaticke nastavenie jasu/kontrastu). Nema ten Panasonic daco take tiez? [/COLOR]
lubek (83)|25.3.2008 15:16
[QUOTE=majkicz;170364][COLOR="Navy"]Caf, toto mi robi moja CRT Philips, ked mam zapnute Active Control (automaticke nastavenie jasu/kontrastu). Nema ten Panasonic daco take tiez? [/COLOR][/QUOTE]

Hľadal som to, ale nič také tam bohužial nieje. Je to ale divné, ak je to nejaká porucha, prečo by to robilo takéto veci...
Vitop (28)|25.3.2008 15:33
[QUOTE=jcabak;170360] Z čeho jsem ale rozčarovaný je to, že stanice naladěné přímo na TV mnohem více zrní než oproti stejné stanici naladěné na dvd. Taky na nich běhají šikmé pruhy, jak už tady někdo nedávno psal. [/QUOTE]

máš zapnuté 100Hz a redukci šumu
jcabak (6)|25.3.2008 16:27
[QUOTE=Vitop;170368]máš zapnuté 100Hz a redukci šumu[/QUOTE]

100Hz jo, redukci šumu si nejsem jistý... to se nastavuje na jednotlivé zdroje signálu zvlášť? Se pak mrknu doma...
Vitop (28)|25.3.2008 19:57
[QUOTE=jcabak;170372]redukci šumu si nejsem jistý... to se nastavuje na jednotlivé zdroje signálu zvlášť? [/QUOTE]

jo pro každý zdroj zvlášť
petrportal (42)|25.3.2008 23:13
Je to bohužel tak,že v závislosti na okolním osvětlení se na našich plazmách jeví černá různě.Nedávno jsem byl v Cinestaru-multikině(vzor pro domácí kino?!) a v krátkém okamžiku bez obrazu plátno též šedivě svítilo,pokud se nepromítá,je taky tma jako když je tv vypnutá.A velké plochy obrazu(obloha či jiné v určitém odstínu )též jakoby zrnily,bylo to řádkování?Nehledejme na našich AV mouchy a těšme se,že za pár let technologie pokročí a my to téměř dokonalé vyměníme zase ještě za lepší,protože většina z nás musí udělat kompromis a pořídit si AV techniku na kterou má a ne bohužel tu,kterou by opravdu chtěli.
lubek (83)|26.3.2008 09:40
[QUOTE=petrportal;170426]Je to bohužel tak,že v závislosti na okolním osvětlení se na našich plazmách jeví černá různě.Nedávno jsem byl v Cinestaru-multikině(vzor pro domácí kino?!) a v krátkém okamžiku bez obrazu plátno též šedivě svítilo,pokud se nepromítá,je taky tma jako když je tv vypnutá.A velké plochy obrazu(obloha či jiné v určitém odstínu )též jakoby zrnily,bylo to řádkování?Nehledejme na našich AV mouchy a těšme se,že za pár let technologie pokročí a my to téměř dokonalé vyměníme zase ještě za lepší,protože většina z nás musí udělat kompromis a pořídit si AV techniku na kterou má a ne bohužel tu,kterou by opravdu chtěli.[/QUOTE]

No lenže to je práve tá tragédia, že ja som sa tešil že ked vymením svoje CRT za plazmu že zase to bude o niečo lepšie, ale ono je to naopak horšie. To je to, že plazma má také muchy o ktorých sa crt ani nesnívalo. Takže neviem ako vy, ale ja som išiel s kvalitou dolu... a za nepekné peniaze.
setres (158)|26.3.2008 11:21
kdyby jsi si pořádně pročetl všechny příspěvky a diskuze, tak by si dopředu věděl do čeho jdeš. Že u "placatých" TV daleko více než u klasiky záleží na zdroji a kvalitě signálu. Je jasné,že u analogu nebo nějakého Digi tv pujdeš s kvalitou dolů, protože prostě tvá stará telka, ty chyby nezobrazí nebo schová. Naproti tomu při kvalitním zdroji např. DVD, PS3, Blue Rai nebo DVB-S 720p je kvalita nesporná a rozhodně daleko vyšší než na starých telkách. To si ale musí člověk udělat jasno dopředu co do toho bude osílat za signál a ne pak nadávat jak je zklamanej.
teplitz (251)|26.3.2008 11:28
[QUOTE=setres;170465]kdyby jsi si pořádně pročetl všechny příspěvky a diskuze, tak by si dopředu věděl do čeho jdeš. Že u "placatých" TV daleko více než u klasiky záleží na zdroji a kvalitě signálu. Je jasné,že u analogu nebo nějakého Digi tv pujdeš s kvalitou dolů, protože prostě tvá stará telka, ty chyby nezobrazí nebo schová. Naproti tomu při kvalitním zdroji např. DVD, PS3, Blue Rai nebo DVB-S 720p je kvalita nesporná a rozhodně daleko vyšší než na starých telkách. To si ale musí člověk udělat jasno dopředu co do toho bude osílat za signál a ne pak nadávat jak je zklamanej.[/QUOTE]
Moje řeč, ale i v DVB-S 720x576 se již častěji objevuje kvalitnější signál. Pokud to jde, tak si prozatím sedni dál od telky a trochu si s ní dej práci /dolaď ji/.
lubek (83)|26.3.2008 13:23
Ja nehovorím o kvalite signálu, ja hovorím o tom že plazma ani LCD nedokážu zobraziť hlbokú čiernu, nevadí mi že vidím chyby nekvalitného obrazu, mne sa zobrazovanie na plazme páči, len sa mi nepáči že je to zašedlé a to so signálom nemá nič spoločné. A okrem toho, neviem či som len ja taký vnímavý, ale pri rýchlom pohybe svetlého objektu zanecháva každá plazma zelenkavý ruch, schválne si skúste pustiť nejaký biely objekt na tmavom pozadí (alebo naopak) čo sa rýchlo pohybuje... bude ten objekt za sebou zanechávať nenormálne zelené ruchy. Proste dívam sa a objektívne vidím že to má až neskutočné "muchy". Nič z tohoto nemá nič spoločné s kvalitou signálu. Ale aby som len nekritizoval, plazma má samozrejme dokonalú geometriu na rozdiel od crt, vyššie rozlíšenie (ktoré je nám ale stále skôr len na obtiaž), dizajn, väčšiu uhlopriečku a šetrí miesto. Ale to je všetko.
Kúpou plazmy som nechcel nič viac, len obraz rovnaký ako na CRT len s väčšou uhlopriečkou... ale zdá sa že som asi toho chcel moc, bohužial.
teplitz (251)|26.3.2008 14:15
[QUOTE=lubek;170481]Ja nehovorím o kvalite signálu, ja hovorím o tom že plazma ani LCD nedokážu zobraziť hlbokú čiernu, nevadí mi že vidím chyby nekvalitného obrazu, mne sa zobrazovanie na plazme páči, len sa mi nepáči že je to zašedlé a to so signálom nemá nič spoločné. A okrem toho, neviem či som len ja taký vnímavý, ale pri rýchlom pohybe svetlého objektu zanecháva každá plazma zelenkavý ruch, schválne si skúste pustiť nejaký biely objekt na tmavom pozadí (alebo naopak) čo sa rýchlo pohybuje... bude ten objekt za sebou zanechávať nenormálne zelené ruchy. Proste dívam sa a objektívne vidím že to má až neskutočné "muchy". Nič z tohoto nemá nič spoločné s kvalitou signálu. Ale aby som len nekritizoval, plazma má samozrejme dokonalú geometriu na rozdiel od crt, vyššie rozlíšenie (ktoré je nám ale stále skôr len na obtiaž), dizajn, väčšiu uhlopriečku a šetrí miesto. Ale to je všetko.
Kúpou plazmy som nechcel nič viac, len obraz rovnaký ako na CRT len s väčšou uhlopriečkou... ale zdá sa že som asi toho chcel moc, bohužial.[/QUOTE]
No já mám LCD Samsung a černá je perfektní, řekl bych lepší než na CRT /holt sklo/, takže si nestěžuji. U té Plazmy to je s tou černou zřejmě horší. Viděl jsem je /Panasonicy/ jen v DATARTU a místo černé jsem viděl spíše tmavě šedou. Ta nová řada by na tom měla být už lépe. Je lepší nesledovat tolik detaily, protože vždycky něco načemkoliv najdeš. Těch "dobrých" kusů je sakra málo. Nesmíš také zapomínat na to, že sleduješ /oproti CRT/ dost velkou úhlopříčku. Pusť do ní alespoň kvalitní DVD a věřím, že některé neduhy budou pryč. U mého Samsunga, když je trochu horší signál, tak se v obraze objevují nežádoucí barevné fleky, jak na oblečení, tak i na pozadí a štve mě to..., ale když si pustím DVD-čko, je to pryč a u kvalitního signálu, to také téměř nepozoruji. V tomto případě je to naopak lahoda pro oči a technologie CRT jde do šrotu. Tyto telky holt potřebují dobře krmit . Na druhou stranu kolega Philips 7562 obstojně zvládá i o něco horší standartní signál.
vmachalik (19)|26.3.2008 14:53
Lze ten CI slot nějak využít pro pro kartu k satelit. příjmu CS Link?
teplitz (251)|26.3.2008 14:58
[QUOTE=vmachalik;170498]Lze ten CI slot nějak využít pro pro kartu k satelit. příjmu CS Link?[/QUOTE] Ten slot je snad pro DVB-T signál, ne? Takže do budoucna až budou některé nové programy kódované, pak ho využiješ /po zakoupení patřičné karty/.
majkicz (872)|26.3.2008 15:17
[COLOR="Navy"]Perfektni cerna na LCD, hahaaaaaa :D , to jsem se zase hezky nasmal :)[/COLOR]
teplitz (251)|26.3.2008 15:31
[QUOTE=majkicz;170501][COLOR="Navy"]Perfektni cerna na LCD, hahaaaaaa :D , to jsem se zase hezky nasmal :)[/COLOR][/QUOTE]

Už jsi měl novou řadu od Samsunga doma? Já ho mám a mohu srovnávat. Záleží co si pod pojmem "černá" představuješ. Já když na něm nastavím černou na max., tak je na obrazovce opravdu černá, až je to nepřirozené. Něco jiného je reálné zobrazení černé a něco jiného jen zobrazení černé. Netvrdím, že černá se tu nezobrazuje na úkor jiných barev, to bych lhal. Takže když se to s nastavením přežene, tak černá zastíní i některé detaily a celkově i např. oblek je nereálně černý jako uhel. U Samsunga se ale dá udělat kompromis. Je tu hafo nastavení a každý si zvolí co mu vyhovuje.
ezechiel1917 (498)|26.3.2008 15:38
[quote=teplitz;170503]Už jsi měl novou řadu od Samsunga doma? Já ho mám a mohu srovnávat. Záleží co si pod pojmem "černá" představuješ. Já když na něm nastavím černou na max., tak je na obrazovce opravdu černá, až je to nepřirozené. Něco jiného je reálné zobrazení černé a něco jiného jen zobrazení černé. Netvrdím, že černá se tu nezobrazuje na úkor jiných barev, to bych lhal. Takže když se to s nastavením přežene, tak černá zastíní i některé detaily a celkově i např. oblek je nereálně černý jako uhel. U Samsunga se ale dá udělat kompromis. Je tu hafo nastavení a každý si zvolí co mu vyhovuje.[/quote]

samsung sice slusnou cernou umi, ale zkus si pustit schvalne cernou obrazovku v mistonosti za uplne tmy. iluze cerne diky super clear panelu za dne nebo v hodne osvetlene mistnosti je vynikajici ale realita je jina, tim nechci nijak snizovat kvalitu zobrazeni cerne u samsungu protoze v tomto ohledu nemaji v ramci LCD technologie konkurenci nicmene na cernou plasmy ci CRT to nema.
teplitz (251)|26.3.2008 17:59
[QUOTE=ezechiel1917;170506]samsung sice slusnou cernou umi, ale zkus si pustit schvalne cernou obrazovku v mistonosti za uplne tmy. iluze cerne diky super clear panelu za dne nebo v hodne osvetlene mistnosti je vynikajici ale realita je jina, tim nechci nijak snizovat kvalitu zobrazeni cerne u samsungu protoze v tomto ohledu nemaji v ramci LCD technologie konkurenci nicmene na cernou plasmy ci CRT to nema.[/QUOTE]
Nesouhlasím, možná že plazma Pioneer dokáže dobře zobrazit černou - neviděl jsem, ale rozhodně ne Panasonic. U mého Samsungu je černá opravdu černá, ale jak jsem psal na úkor detailů na pozadí a věrohodnosti zobrazení např. oděvu.
marwis (105)|26.3.2008 18:30
Neopovedal si na otázku ohľadom zobrazenia čiernej v absolútnej tme. Pusti si na panel čisto čierny obrázok v úplnej tme a ak nebudeš panel vidieť, tak potom možeme hovoriť o perfektnej čiernej. Samozrejme bez toho aby sa panel vypol. Ja som to skúšal so zobrazením pár bielych pixelov z kurzora a tú "čiernu" som v tme rozhodne videl.
KOCOUR65 (653)|26.3.2008 19:13
jestli ma samsung kvalitni cernou na televizi tak jako ma kvalitni dvd techniku tak to potes - slysim samsung a jde po me mraz
JM_ (353)|26.3.2008 22:33
[QUOTE=teplitz;170519]Nesouhlasím, možná že plazma Pioneer dokáže dobře zobrazit černou - neviděl jsem, ale rozhodně ne Panasonic. [/QUOTE]

Ty jsi fakt schopen prostým okem rozlišit rozdíl ve "svítivosti" černé 0.02 cd/m2?

U 8-kových pionýrů bylo naměřeno 0.03, u 80-kových "panáků" 0.05...
http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH42PX80/Calibration
marwis (105)|26.3.2008 22:43
Mám 37PX80 a tie hodnoty cd/m2 sú v tme rozonateľné od úplnej tmy. Nie je to tragédia, el prekvapilo ma to, keď som to zistil.
Aliens_II (380)|26.3.2008 23:06
[QUOTE=teplitz;170519]Nesouhlasím, možná že plazma Pioneer dokáže dobře zobrazit černou - neviděl jsem, ale rozhodně ne Panasonic. U mého Samsungu je černá opravdu černá, ale jak jsem psal na úkor detailů na pozadí a věrohodnosti zobrazení např. oděvu.[/QUOTE]

Musím, souhlasit, černá je černá, ale nedá se na to dívat, stačí aby tam proběhlo v TV pár přitmavených spoluobčanů a člověk má pocit, že to jsou čerti a né lidi. Takže se na to nedá při plné černé vůbec dívat. Asi tak.
Pytkin (7947)|26.3.2008 23:24
[QUOTE=lubek;170481]Ja nehovorím o kvalite signálu, ja hovorím o tom že plazma ani LCD nedokážu zobraziť hlbokú čiernu, nevadí mi že vidím chyby nekvalitného obrazu, mne sa zobrazovanie na plazme páči, len sa mi nepáči že je to zašedlé a to so signálom nemá nič spoločné. A okrem toho, neviem či som len ja taký vnímavý, ale pri rýchlom pohybe svetlého objektu zanecháva každá plazma zelenkavý ruch, schválne si skúste pustiť nejaký biely objekt na tmavom pozadí (alebo naopak) čo sa rýchlo pohybuje... bude ten objekt za sebou zanechávať nenormálne zelené ruchy. Proste dívam sa a objektívne vidím že to má až neskutočné "muchy". Nič z tohoto nemá nič spoločné s kvalitou signálu. Ale aby som len nekritizoval, plazma má samozrejme dokonalú geometriu na rozdiel od crt, vyššie rozlíšenie (ktoré je nám ale stále skôr len na obtiaž), dizajn, väčšiu uhlopriečku a šetrí miesto. Ale to je všetko.
Kúpou plazmy som nechcel nič viac, len obraz rovnaký ako na CRT len s väčšou uhlopriečkou... ale zdá sa že som asi toho chcel moc, bohužial.[/QUOTE]

Preco si si nekupil projektor ? obraz by si mal velky ako 4 plazmy , cenu urcite nizsiu .. Cierna je cierna ..
vmachalik (19)|27.3.2008 07:25
Plánuji si koupit 37PX80e a dát ho na zeď. Máte někdo zkušenosti s tímto držákem, zda je pro tuto plazmu vhodný a dostačující (HAMA Nástěnný držák ACTION pro Plasma/LCD, 30"- 63", FIX). A ještě dotaz, nemám zatím satelit, tak ji chci na to mezidobí než ho koupím připojit pouze k analogu. Půjde ten koaxiální kabel zastrčit přímo do plazmy, nebo to mám raději připojit přes staré DVD (scart). Bude se na to dát dívat s tím analogem z cca 3m vzdálenosti.
Dík