Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Zkušenosti s TH-50PX70EA

Killingman (35)|17.4.2008 09:59
[QUOTE=amyr;173544]Myslím, že to není ani tak moc zásluha Makra, je to asi tak, že když nějaký výrobce /dovozce/ potřebuje zcela okamžitě vyprázdnit sklady, kvůli tomu aby tam neměl už najednou staré i nové modely, tak pak nastupuje Makro, které to skoupí za babku a pak i v akci na tom má pěkný zisk. Nikdy nemají v akci, novinky nebo sočasné modely, vždy výprodeje. Elektroniku jsem tam myslím ani nekupoval, ale že by měli 30 denní lhůtu vrácení jako Okay, to jsem ještě neslyšel ,ani z jejich letáků , máš s tím osobní zkušenosti ? To jemné vrčení tam taky mám ,ale až když dám ucho nad větrací zadní horní části, při sledovací vzdálenosti 3.5-3.8 m i při ůplně ztlumeném zvuku není nic slyšet, to už slyším max. zvuk větráčku z DVD rekordéru.[/QUOTE]


Samozřejmě, že to není zásluha Makra a nedělám si iluze o tom, že by to prodávali za nákup, myslel jsem to tak, že udělali dobrý kup dobrého kusu - prakticky si myslím, že už se nikde jinde sehnat nedají a rozdíly oproti nové řadě jsou vzhledem k ceně nulové. Když jsem dneska viděl cenu nové 42 nebo 50tky v HD, tak jsem fakt docela rád, že jsem si koupil 50tku HDready - výprodej v Makru :-)
Elektroniku jsem tam taky koupil teď poprvé - ale co vím z minulé práce, tak tam se běžně kupovala elektronika tak, že se měsíc používala (třeba velká LCD na prezentaci na nějaké výstavě) a pak se jim to vrátilo, oni vrátili peníze a když bylo opět potřeba, koupilo se tam zase něco na pár týdnů a tak stále dokola...

Ještě k tomu vrčení - samozřejmě že to není slyšet když od toho sedíš i třeba jeden metr a ztáhneš zvuk na nulu, to je v pořádku, spíše že mě to překvapilo a jen doufám, že to postupem času nebude hlučet víc a pak taky jestli to dělá i ostatním - tudíž, je-li to vlastnost a nebo vada :-)
keras (55)|18.4.2008 15:47
Tak čus
Brumle (i ostatní) tak si představ že mi včera volali z PPL že mi vezou 50PX70EA ??? Z hshopu.cz to asi někde? splašili jenže ta slepice operátorka či co je to zaž tu objednávku v úterý písmně stornovala že už ty tv nebudou !!! Ani mi nezavolala jak Tobě aby mě informovala (ale slíbila to)
No jenže já už jí měl z kamenného obchodu doma tak jsem jim (ppl) řekl, že je to stornované a oni se strašně divili no ale že to teda pošlou zpátky. No netrvalo 2 hodiny zvoní tel. a tam ta trubka a začla mě přemlouvat jestli bych si jí náhodou nechtěl vzít!!! :-) :-) :-)
No řeknu vám já byl na ně tak nasranej ještě teď mám pifku. Čekám 6 dní (i s víkendem) a nic... Jestli to někdo od hshopu.cz čte tak tu paní dejte mejt schody ta Vám teda dělá reklamu!!!!!!!!! Každému doporučuji ať se jim obloukem vyhne!

No nic. Jo ten obraz z analogu je fakt dobrej ten kdo se tu nad tím pozastavoval ví prdy vody :-)
Mám strach, že až to tu budou letos na konci roku digitalizovat, že to bude horší než teď.
Četl jsem, že dvb-t je nic moc... Že dobrý analog je mnohdy lepší.
Tak ahoj
KOCOUR65 (653)|18.4.2008 16:53
jestli rikas obraz z analogu fakt dobrej tak si fakt jeste nevidel dobrej obraz
amyr (120)|18.4.2008 17:41
Nemusíš mi kázat co je dobrej obraz, popsal jsem Ti jak to je, tak tomu bud věř nebo nevěř. a myslím si , že z kvalitního analogu bude vždy lepší obraz než z DIGITÁLNÍ kvality DVBT made in CZECH.
Sedvo (194)|18.4.2008 17:47
Záleží jak který program, ale pokud je kvalitní analog, tak je pravda, že ta placka co mám se s tím dobře popere, ale i DVBT je docela v pohodě.
amyr (120)|18.4.2008 18:16
To jsem popisoval, záleží jak který pořad byl točen, v jaké kvalitě. Třeba Televizní noviny na Nově byly v minulé podobě ostřejší než ty dnešní, ty jsou jakoby mázlé a je to vidět i na 32 CRT, natož pak na 50 plazmě.DVBT zatím nemám, ale viděl jsem to u kamaráda v JČ na 42px70 a moc mě to neohromilo
pat01 (249)|18.4.2008 18:24
Každopádně i já souhlasím že kvalitní analog(opravdu kvalitní)je stále ještě tím nejlepším co je.(ve srovnání DVB-T/DVB-S).Samozřejmě když někdo bydlí v horách ,,na konci světa" tak je to zase o něčem jiném a pořadí se mění.
Vždyt i klasické černé desky nám zahrajou pořád nejlíp a nejdetailněji...
KOCOUR65 (653)|18.4.2008 18:25
hlavne ze vsichni mate tu kvalitni placku ktera neumi zobrazit kvalitne sd signal - minimum je dvd
pat01 (249)|18.4.2008 18:54
Ale já žádnou placku pořád nemám právě z důvodu co píšeš.A na DVD jsem snad nikdy nekoukal...
Všechno ostaní je jak tvrdím neustále ,,humus"...
Jenže co Ty lidi mají dělat když CRT nejsou a HDTV vysílání taky ne....není cesty nikam bohužel...
Ale je blbý že ty lidi nemají soudnost koupí si to a pak vychvalují....každopádně na těch 50 palcích je běžně dostupné vysílání opravdu otřes !!
amyr (120)|18.4.2008 20:28
Pánové, Vy co tu placku nemáte, jak říkáte, většinou každý co si koupil nějakou placku, tak před tím měl anebo stále má i jako druhou telku CRT. Takže má srovnání a dovede snad posoudit rozdíly. Když ale máte doma jen CRT a v obchodech vidíte jak běžný talevizní signál na těch plackách vypadá a máte pravdu, většinou je to hnus, tak můžete těžko hodnotit jak by dopadla ta placka u vás doma ve srovnání -Váš CRT 20-32 palců versus něco většího. Až to srovnání mít budete, pak nám tady můžete psát , že někdo nemá soudnost apod.
Killingman (35)|18.4.2008 20:44
[QUOTE=KOCOUR65;173739]hlavne ze vsichni mate tu kvalitni placku ktera neumi zobrazit kvalitne sd signal - minimum je dvd[/QUOTE]

A přesně proto jsem si pořídil od UPC ten jejich digital po kabelu :-) Je pravda, že BR to není, ale pořád lepší než to co lezlo ze společný panelákový analogový antény. Nutno ovšem dodat, že 50PX se i s tím analogovým hnusem co mi sem lezlo poprala mnohem lépe než bývalá 42´´ LG plasma s rozlišením 800x480 nebo kolik to měla...
pat01 (249)|18.4.2008 20:49
[QUOTE=amyr;173749]Pánové, Vy co tu placku nemáte, jak říkáte, většinou každý co si koupil nějakou placku, tak před tím měl anebo stále má i jako druhou telku CRT. Takže má srovnání a dovede snad posoudit rozdíly. Když ale máte doma jen CRT a v obchodech vidíte jak běžný talevizní signál na těch plackách vypadá a máte pravdu, většinou je to hnus, tak můžete těžko hodnotit jak by dopadla ta placka u vás doma ve srovnání -Váš CRT 20-32 palců versus něco většího. Až to srovnání mít budete, pak nám tady můžete psát , že někdo nemá soudnost apod.[/QUOTE]
A to si myslíš že se to dá srovnat jenom doma ???A že tomu rozumí a muže posoudit jen ten co to má doma ??
Klidně Ti dám kontakt na jednu speciálku za Prahou kde ti pustí najednou asi 4X různé CRT asi 7X plazmu různých značek a 2X LCD .A mužeš si tam hrát a porovnávat a nechat
si pouštět co chceš a jak chceš.(A věř že to není žádný Datart kde ti pustí do 100 X TV najednou HDTV smyčku a tím to končí...)To jsou trochu jiný profící.
Takže s tím že to mám doma a mmohu porovnávat bych neargumentoval...
Zkrátka a dobře na 50 placích obyčejný TV signál který je dostupný nám všem je bída a určitě se nedá mluvit o nezapomunetelném televizním zážitku.Jde o trápení....
A to mužu z jistotu tvrdit ač tu TV nevlastním....
KOCOUR65 (653)|18.4.2008 22:04
ja taky poridil upc digital ale pouzitelne jsou jen tri kanaly a to hbo hd jen tak s odrenyma usima -vsechny ostatni sd kanaly radeji sleduji na crt tv protoze analog i digital je na plasme humus - minimum je dvd - tak lidi uz prestante tvrdit neco co neni pravda - nebo mate nemocne oci ?
Bruml (10)|18.4.2008 22:56
Tuto TV mám dnes přesně týden. Chytám pouze analog ze společný antény a myslím si, že je na docela dobrý úrovni. Předtím jsem měl (a pořád ještě mám) SONY VEGA trinitron 72 cm. Když jsem vybíral plasmu, tak jsem se zároveň díval i na digitální satelitní přijímače, protože jsem počítal s tím, že kvůli signálu budu muset k 50" plasmě pořídit i dig. satelitní přijímač s kartou CZECH LINK. Po prvním (a pak každém dalším) spuštění TV jsem mile překvapen na zobrazovanou kvalitou, která podle mě je opravdu přinejmenším uspokojivá. Z tohoto důvodu jsem se rozhodl, že nebudu pořizovat dig. satelitní přijímač, protože takto mi to v pohodě stačí (jsem spokojen). Pravdou je, že opravdu záleží na vysílaném pořadu - např. na Nemocnici na kraji města se opravdu skoro dívat nedá (ale při porovnání je i na SONY 72 " vidět nekvalita tohoto pořadu. Zatím jsem opravdu spokojen s tím, jak si tento typ plasmy poradil s naším analogovým signálem. Zkoušel jsem spotřebu a zatím průměr z Ulice, zpráv na Nově a Ordinace v růžové zahradě byl 295 W/hod. Při sledování odpolední kriminálky to však dělalo dokonce necelých 200 W/hod.
amyr (120)|19.4.2008 10:25
[QUOTE=KOCOUR65;173757]ja taky poridil upc digital ale pouzitelne jsou jen tri kanaly a to hbo hd jen tak s odrenyma usima -vsechny ostatni sd kanaly radeji sleduji na crt tv protoze analog i digital je na plasme humus - minimum je dvd - tak lidi uz prestante tvrdit neco co neni pravda - nebo mate nemocne oci ?[/QUOTE]

Vypadá to, že zapřísáhlé antiplackysty nikdo nepřesvědčí, nemá to cenu. Jak jsem psal i já mám CRT Sony 32 a dost kvalitní, 2 tunery,pip, multipip, PAT,DRC- dig. násobení řádků a nevím co ještě, prostě pred 7 lety špica, co strčila do kapsy kdejaké Philipse s pixel plus a crystal cleaner i Panasoniky s DDM.Takže mi někdo může těžko podsouvat, že mám nemocné oči a podobné. Donedávna jsem měl podobný názor, taky jsem si říkal, že si placku koupím až to budou vysílat u nás alespon v HD ze satelitu až bude Blu-ray ve všech video půjčovnách.Ale když jsem u kámoše viděl , že i ted se se už na tu placku dá dostat solidní obraz, šel jsem do ní a nelituji. Samozřejmě jsem ji koupil na netu a měl jsem možnost ji do 2 týdnú vrátit, to kdybych se musel koukat na humus, který tu někteří popisují.Opravdu si myslíš, že bych si nechal viset na stěně něco za pár desítek tisíc jen kůli tomu, že je to něco na co se nedá koukat ?
KOCOUR65 (653)|19.4.2008 11:29
tak si na to koukej a chrochtej si jak to mas pekne ale nekric to do sveta kdyz to neni pravda
amyr (120)|19.4.2008 12:19
Zkraje týdne jsem Ti nabízel at se stavíš, abys to viděl na vlastní oči, nereagoval jsi.Vypadá to , že by sis měl léčit komplexy.Těch kladných ohlasů tu je nespočet a záporných asi jen 2 a to pouze od těch co tu placku nemají, to už o něčem svědčí. ne ?
pat01 (249)|19.4.2008 12:23
[QUOTE=amyr;173787]Vypadá to, že zapřísáhlé antiplackysty nikdo nepřesvědčí, nemá to cenu. Jak jsem psal i já mám CRT Sony 32 a dost kvalitní, 2 tunery,pip, multipip, PAT,DRC- dig. násobení řádků a nevím co ještě, prostě pred 7 lety špica, co strčila do kapsy kdejaké Philipse s pixel plus a crystal cleaner i Panasoniky s DDM.Takže mi někdo může těžko podsouvat, že mám nemocné oči a podobné. Donedávna jsem měl podobný názor, taky jsem si říkal, že si placku koupím až to budou vysílat u nás alespon v HD ze satelitu až bude Blu-ray ve všech video půjčovnách.Ale když jsem u kámoše viděl , že i ted se se už na tu placku dá dostat solidní obraz, šel jsem do ní a nelituji. Samozřejmě jsem ji koupil na netu a měl jsem možnost ji do 2 týdnú vrátit, to kdybych se musel koukat na humus, který tu někteří popisují.Opravdu si myslíš, že bych si nechal viset na stěně něco za pár desítek tisíc jen kůli tomu, že je to něco na co se nedá koukat ?[/QUOTE]
Amyre jasně každýmu se líbí něco jiného někdo má rád baculatý holky někdo vychrtlý modelky..
Ale ruku na srdce když odpovíš opravdu upřímně !!(a pomineme velikost uhlopříčky)
Na čem je momentální stávající obraz při daném vysílání které přijímá 98% republiky hezčí koukatelnější ??
Na tom CRT co máš nebo na tý 50...??
KOCOUR65 (653)|19.4.2008 12:36
Jenze Ja Placku Mam 11 Mesicu A Na Sd Signal Na Ni Nekoukam Protoze Je To Hruza - Neni Takovy Signal-koupil Jsem Ji Jenom Na Domaci Kino - Minimum Je Dvd Pak Jedine Hd Signal - Tak Uz Se Proberte To Muzete Koukat Na 20 Let Stare 5x Kopirovane Vhs Filmy A Nemusite Si K Tv Nova Kupovat Placku
pat01 (249)|19.4.2008 13:20
Svatá pravda a já pořád co my ten televizní SD signál na těch plackách připomíná....
Ona je to taková VHS kazeta a když se zadaří tak je to S-VHS v perfektní kopii...
On se opravdu ten obraz tak chová i to tak vypadá..
amyr (120)|19.4.2008 13:55
[QUOTE=pat01;173802]Amyre jasně každýmu se líbí něco jiného někdo má rád baculatý holky někdo vychrtlý modelky..
Ale ruku na srdce když odpovíš opravdu upřímně !!(a pomineme velikost uhlopříčky)
Na čem je momentální stávající obraz při daném vysílání které přijímá 98% republiky hezčí koukatelnější ??
Na tom CRT co máš nebo na tý 50...??[/QUOTE]
Tady nejde o to co se líbí, zda je to placka nebo CRT.
V mém případě hrála velikost uhlopříčky velkou roli, ale ne až takovou abych obětoval kvalitu na ůkor velikosti.Ptáš-li se co je momentálně na daný signál hezčí, koukatelnější, tak i na to nejde jednoznačně odpovědět.Když je to špatné už na CRT bude o o to horší na plazmě..Jak už tu bylo popsáno jsou pořady, kde je to na větších plackách skoro o ničem a tam to na CRT bude lepší, protože zde to malá uhlopříčka ty neduhy daného pořadu přikryje a to není o žážitku ani zde.Ale pak jsou jiné pořady které jsou hezké kvalitou jak na CRT tak i na větší plazmě, ale ten požitek z té větší uhlopříčky je o dost větší, a když se mám koukat na stejnou kvalitu na 32 nebo na 50, vyberu 50-ku. Nemluvím o sportu, tam je to většinou horší na plazmě i když ted hokeje na ČT2 nebyly kvalitou špatné. Mít špatný signál,a chápu , že ho dost lidí má, placku bych si zatím nekoupil, ani bych jim to nedoporučoval,ale také bych jiným nevnucoval názor, že se na to nedá koukat. Je hodně lidí , co se dali nachytat na HD obraz z prodejny, koupili a pak si doma rvou vlasy.
pat01 (249)|19.4.2008 14:41
Ok.Jasně rozumím.Jedna z Tvých priorit byla velikost pak je to jasný.Bohužel moje priorita č.1 je fotbal a to mám smůlu a proto asi ta moje ,,skepse!A je to jen můj problém...
Ale znova musím napsat že fotbal je tragedie nic víc.
amyr (120)|19.4.2008 15:36
To se ti nedivím, já fotbal ani hokej nemusím,spíše automotosport ale fotbal většinou jak , píšeš tragedie
Killingman (35)|19.4.2008 15:55
[QUOTE=KOCOUR65;173757]ja taky poridil upc digital ale pouzitelne jsou jen tri kanaly a to hbo hd jen tak s odrenyma usima -vsechny ostatni sd kanaly radeji sleduji na crt tv protoze analog i digital je na plasme humus - minimum je dvd - tak lidi uz prestante tvrdit neco co neni pravda - nebo mate nemocne oci ?[/QUOTE]

Prosím tě, co to tady tak čtu, tak spousty lidí píšou, že i SD signál je vcelku ucházející, jediný ty píšeš, že stojí za prd, o tom že i ze 7000 přes HDMI od UPC stojí obraz za prd vyjma tří HD kanálů se asi zmiňovat nebudu - nemáš nemocné oči náhodou spíš ty? :-)
Ne, nic ve zlém, ale pokud 9 z 10ti lidí tvrdí něco a já jsem ten desátý, asi bych se zamyslel nad tím, jestli není něco špatného se mnou, minimálně z pohledu pravděpodobnosti by to tak třeba i mohlo být :-)
KOCOUR65 (653)|19.4.2008 16:28
Ja Mam Oci Dobre Ale Asi Vsichni Ostatni Co Tvrdi Ze Maji Na Plasme Perfekt Obraz Asi Ne - Tak Si To Vsichni Holt Mezi Sebou Utvrzujte Jak To Mate Nejlepsi - Troubove - Asi Opravdu Nevite Jak Vypada Perfekt Obraz - Honem Vsichni Uhanejte Do Obchodu A Kupujte Ty Vase Tv S Kontrastem 10000000000000000000:1 Silene Cernocernou Cernou A Silenymi Super Procesory Ktere Vycaruji Z Mobilniho Videa Obraz Ktery Je Tak Ostry Az Vam Vypali Oci
pat01 (249)|19.4.2008 16:47
[QUOTE=Killingman;173826]Prosím tě, co to tady tak čtu, tak spousty lidí píšou, že i SD signál je vcelku ucházející, jediný ty píšeš, že stojí za prd, o tom že i ze 7000 přes HDMI od UPC stojí obraz za prd vyjma tří HD kanálů se asi zmiňovat nebudu - nemáš nemocné oči náhodou spíš ty? :-)
Ne, nic ve zlém, ale pokud 9 z 10ti lidí tvrdí něco a já jsem ten desátý, asi bych se zamyslel nad tím, jestli není něco špatného se mnou, minimálně z pohledu pravděpodobnosti by to tak třeba i mohlo být :-)[/QUOTE]
No já se nechci zastávat Kocoura ani nikoho mě je to jedno.Ale on zase málo kdo dokáže přiznat že ač to zní krutě vyhodil 35k z okna a stojí to za hovno...Kocour aspon napíše plazmu mám a je to nekoukatelný je to hnus!
Takže tykový řeči typu:,,čekal jsem to horší"...,,není to tak zlé"....."na některé programy se dá koukat"....,,ze 4 metrů je to koukatelné" atd....To jsou takové utišující řeči nic víc.
Jednoduše ten SD obraz na plackách určitě k popukání není ale ono se ani není co divit když ty placky ani pro SD nejsou....
humicek (8)|19.4.2008 17:02
Chlapi, jak by asi dopadlo porovnání s Sony KDL-40W4000 ?Má už někdo nějakou zkušenost.
Sedvo (194)|19.4.2008 17:06
KOUCOUR: Mohl by si psát trochu normálně, bez těch velkých písmem?!

Je pravda, že když se člověk dívá ze 3m při slušném SD signálu, tak se na to dá dívat. Z větší blízky jsou na těch plackách vidět různé artefakty (spíše neostrost) při obrysech (logo, postavy atd.. Ale určitě to hnus není, hold prostě ta placka maká jak může. Dívat se na ní z 1 metrů nedá při DVBT či analogu, DVD už je v pohodě hlavně originál DVD.

Takže záleží co člověk snese, ale hnus bych nepsal. Sport jako fotbal je na tom trochu hůř, ale dá se to. Není to paráda, ale dívat se na to dá.

PS: nemám oční vadu
pat01 (249)|19.4.2008 17:12
Jinač jeden poznatek jen tak mimo soutěž... známej má na Smíchově takovou TV opravnu,bazar,výkup TV,prodej.A říkal že má neustálý narůst lidí co mu tam nosí plazmy a LCD a chtějí proti učtem to tam nechat doplatit a vzít si za to obyčejné CRT(prý je ten obraz divnej..)..Neříkám že tam lidi stojí od rána frontu ale narůst takových ,,zoufalých kšeftů" každopádně vzrostl a poptávka po televizorech CRT 72/82cm také.
To taky není samo sebou.....Myslím že lidi začínají postupně procitat z návštěvy obchodu kde vidí HD smyčku okamžitě tasí peníze z peněženky a doma je pak haloooooooooo a ohen na střeše..
Sedvo (194)|19.4.2008 17:17
Upřímně moc se mi to věřit nechce, že by někdo dával plazmu aby ji vyměnil, protože když vemu za kolik by se dala vykoupit, tak za tu cenu by se dala pořídit nová CRT. Takže nevím, ale jinak je to zajímavý obchod, být tím známým, tak bych nakoupil CRT a měnil bych jak vzteklý a plazmy či LCD prodával brutálně pod cenou. :-)
amyr (120)|19.4.2008 17:59
[QUOTE=humicek;173833]Chlapi, jak by asi dopadlo porovnání s Sony KDL-40W4000 ?Má už někdo nějakou zkušenost.[/QUOTE]
Je to LCD.
Nevím jak 40W4000 ale v Hradci mají v ELWORDU 46W3000 /to je předchudce. w4000 se ještě neprodávají/ a srovnání s plazmami i ostatními LCD -nevypadá špatně a docela mě, jako zastánce plazem příjemně překvapila.Cena někde 65 nebo 70 tis, ale je to druhý top model od Sony po x3500. Mají je tam většinou puštěny na SD signál, něco HD ,Samsungy, Pioneery, Sharpy a Philipsy a před nimi jsou křesla, takže se tam můžete usadit a v poklidu sledovat co u které je lepší a co horší.
pat01 (249)|19.4.2008 18:06
Tak za prvé oni ty CRT už nikde nejsou takže nevím kde bys je nakoupil...
A já hlavně psal že jsou to občasné situace nikoliv že se to děje denně a navíc ty lidi jsou uplně pitomý protože si myslí že koupí palzmu za 30k přiběhnou tam za měsíc a dostanou za ní 28k to je nesmysl že.....V zástvárnách a podobnejch kšeftech nedělají uplný blbcí.
Věřit tomu nemusíš ale věřit mužeš 100% tomu že kdyby se dál normálně vyráběli normální CRT(nikoliv ten plevel 55cm co je někde vidět)tak se budou uplně dobře a normálně prodávat
Sedvo (194)|20.4.2008 09:04
Tak to věřím, že CRT se budou stále dobře prodávat. Doma ještě mám 29" Philipse a zatím pohoda.
rosvec (9)|20.4.2008 09:45
Placku mám doma asi týden. Kvalita obrazu z analogové kabelovky mne příjemně překvapila. Kvalita je slušná někdy i velmi slušná. Ale chci se zeptat na jinou věc. Při rychlém pohybu očí (ze strany na stranu) se mi zdá, že občas "problikne" žlutá a modrá barva. Děla to i na DVD (i 1080p) a dělá to dokonce i třeba zobrazené menu na obrazovce. Nemáte někdo s tímto efektem nějaké zkušenosti?
amyr (120)|20.4.2008 10:26
Zatím jsem nic takového nepozoroval.Mám natočených asi 80 hod. provozu.
rosvec (9)|20.4.2008 16:11
[QUOTE=rosvec;173892]Placku mám doma asi týden. Kvalita obrazu z analogové kabelovky mne příjemně překvapila. Kvalita je slušná někdy i velmi slušná. Ale chci se zeptat na jinou věc. Při rychlém pohybu očí (ze strany na stranu) se mi zdá, že občas "problikne" žlutá a modrá barva. Děla to i na DVD (i 1080p) a dělá to dokonce i třeba zobrazené menu na obrazovce. Nemáte někdo s tímto efektem nějaké zkušenosti?[/QUOTE]

Je to něco jako u DLP projektorů. Tam je ale vidět při rychlém pohybu očí RGB rozklad. Tady je to mnohem méně a je to žlutá a modrá. Za celý film se to stane jen několikrát.
rosvec (9)|21.4.2008 15:46
Tak jsem se dnes ptal u servismenů a dělají to prakticky všechny plasmy. Vzhledem k tomu, že si toho nevšímá ani moje žena a dcera tak si myslím, že si toho všimne asi jen někdo (podobně se to popisuje i u DPL). Proto raději nic v tomto směru na obrazovce nezkoumat. Je jasné, že v současné době zatím neexistuje ideální zobrazovátko (samozřejmě ani LCD) a jinak je obraz na 50PX70 opravdu kvalitní.
rosvec (9)|21.4.2008 15:54
Chci se ještě zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti se síťovou "pračkou" . Kamoš si koupil pračku Belkin PF40 a tvrdí (neviděl jsem na vlastní oči), že se mu zlepšil obraz dokonce i na 32 CRT.
skypi (176)|21.4.2008 19:50
[QUOTE=rosvec;174041]Tak jsem se dnes ptal u servismenů a dělají to prakticky všechny plasmy. Vzhledem k tomu, že si toho nevšímá ani moje žena a dcera tak si myslím, že si toho všimne asi jen někdo (podobně se to popisuje i u DPL). Proto raději nic v tomto směru na obrazovce nezkoumat. Je jasné, že v současné době zatím neexistuje ideální zobrazovátko (samozřejmě ani LCD) a jinak je obraz na 50PX70 opravdu kvalitní.[/QUOTE]


Nedělají. Dělají to ty, kde už výrobce šetří víc, než je zdrávo. A zajímavý je,že se o tom nezmiňujou ani "věhlasní" recenzenti.
A jestli někomu navíc nevadí zelenkavá pixelizace, tak je to taky jen jeho problém.
rosvec (9)|22.4.2008 09:17
A které typy to nedělají? Máte s tím nějaké zkušenosti?
Mám ještě šanci TV vrátit. Jakou si tedy vybrat místo ní?
pat01 (249)|22.4.2008 10:45
S tím šetřením souhlasíím to platí všeobecně.Většinou něco nového je kvalitní a pak to jde z cenou (to je přijemné na ucho)ale i kvalitou dolů..
Přece každého musí napadnout že když přijde na trh novinka z lepšíma parametrama(jako naoko)a prostě bombovejma parametrama....a ta novinka bombová stojí podstaně méně než ty modely předtím.Tak je logický že to všechno museli uvnitř ošidit,ojebat,ožulit,nahradit horšíma součástkama atd...
Sedvo (194)|22.4.2008 11:21
Myslím si, že to až tak kruté nemusí být. Prostě čím větší výroba, tím ta výroba je levnější. A tak je to u všeho.
Jiruna (5)|29.4.2008 23:55
Teď bude TH-50PX70EA v Makru zase v akci za 33.300,-. Normálně tam stojí 35.600,-.
vity (292)|30.4.2008 16:59
kadell (212)|3.5.2008 17:10
V Datartu ji maji za 29 900,-, coz je super cena, ale bohuzel uz jen doprodavaji vystavene kousky. Na Chodove jeste ve ctvrtek meli za tuhle cenu 2 zabalene v krabici, ale hned to prej bylo pryc. Vedet to, tak ji hned beru, ale do vystavene se mi jit nechce.
kadell (212)|9.5.2008 07:27
Tak uz mi stoji doma taky, mam nekolik otazek, ale ted nemam moc cas, tak se zeptam jen na jednu. Kdyz prehravam BR disk nebo i DVD, ktere jsou natoceny ve formatu 16:9, tak mam cerny pruh nahore a dole, televize prepnuta na automatickou zmenu obrazu nereaguje, pokud prepnu na 16:9, tak se nic nedej, pokud zvolim zoom1, tak pruhy zmizi, ale obraz je protazeny, pokud zvolim zomm2, tak obraz je normalni, ale zase jsou orezany boky. Je to tak spravne? Nejak se mi to nezda... Diky za odpoved, prehravam na PS3 a propojeno mam pres HDMI

Jinak prvni dojem je dobry, Ocko je sice hnus, hokej vcera na CT2 taky nic moc, ale Tmavomodry svet nebo Ordinace parada. Dneska rano jsem jeste v rychlosti zkousel DVD pres PS3 a taky nicmoc, dokonce se mi zda, ze ten Tmavomodry svet byl vcera hezci. Faktem teda je, ze jsem jen zkousel DVD z novin, kde asi ta kvalita nebude nejlepsi...
amyr (120)|9.5.2008 08:32
[QUOTE=kadell;176537]Tak uz mi stoji doma taky, mam nekolik otazek, ale ted nemam moc cas, tak se zeptam jen na jednu. Kdyz prehravam BR disk nebo i DVD, ktere jsou natoceny ve formatu 16:9, tak mam cerny pruh nahore a dole, televize prepnuta na automatickou zmenu obrazu nereaguje, pokud prepnu na 16:9, tak se nic nedej, pokud zvolim zoom1, tak pruhy zmizi, ale obraz je protazeny, pokud zvolim zomm2, tak obraz je normalni, ale zase jsou orezany boky. Je to tak spravne? Nejak se mi to nezda... Diky za odpoved, prehravam na PS3 a propojeno mam pres HDMI

Je to normální, na každém obalu od DVD je v jakém formátu film je. Pokud je v 16:9, tak budeš mit vyplněnou celou obrazovku, pokud tam je třeba formát 1.85:1 nebo jiné, budeš mít nahoře i dole pruhy a nic s tím neuděláš, jinak bys to měl zkreslené, nebo hodně ořezané.
Sedvo (194)|9.5.2008 16:19
Je to formát 2,35:1.
kadell (212)|10.5.2008 14:19
Diky za odpovedi.
Jeste jedna otazka. Na televizi je tovarne nastaven kontrast naplno. Cele rodine se to samozrejme libi, protoze je na obrazovce hodne vyraznych barvicek :-). Nejak mam zafixovano, ze pri nastavenych plnych hodnotach se zmensuje zivotnost. Je to tak?

Jinak obraz fakt paradni, cekal jsem to horsi, ale analog i digital proste vynikajici (teda jak kterej porad). Ted jen cekam, jak bude vypadat DigiTV. Prijimac mam v reklamaci, takze zatim nemuzu posoudit.
michal_h (492)|10.5.2008 14:46
[QUOTE=kadell;176666]Na televizi je tovarne nastaven kontrast naplno. Cele rodine se to samozrejme libi, protoze je na obrazovce hodne vyraznych barvicek :-). Nejak mam zafixovano, ze pri nastavenych plnych hodnotach se zmensuje zivotnost. Je to tak?[/QUOTE]
není to tak, maximálně se vyskytují názory, že během doby "záběhu" (zahořování), by neměl být kontrast naplno, ale jak se dočteš z diskuse o zahořování na tomto fóru, také to zahořování nebude mít nějaký valný význam