Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Panasonic TH-42PX70E

Man5on (661)|20.12.2007 08:08
[QUOTE=Xaver;159067]!...po nějaký době zmizelo..", pro informovanost ostatnich... muzes rict konkretneji ...10 min... 1den?

Asi bych se toho nebal, neni to sice zcela zanedbatelny problem (jak se nam snazi namluvit vyrobci), ale pri lehke opatrnosti viz dale v textu neni co resit!
Byl asi velky problem starych generaci plazem... ted je mensi... ale ne nula..

Sice plazmu nemam, ale co jsem zatim o tomto jevu cetl, tak mi pripada ze pokud to nenechas staticky obrazek na delsi dobu cca nez 3 dny a vice, pak muzes mozna mit trvaly problem...
Nekdo tu psal ze to mel zapnutou plasmu 42PX70 pres noc s teletextem cca 8 hodin a dalsi den po beznem provozu uz nic nevidel...
Tento problem se ASI bude zvetsovat se ubyhajicim casem se starnutim TV - myslim ze je to podobne jako u CRT...(maji podobnou technologii..), pak bude treba davat vetsi pozor...
ale spis budes mit uz novou TV ... :-D[/QUOTE]


Mizelo to postupně, ale ještě tentýž den to bylo úplně pryč. Ale ze začátku tak hodinu to bylo naprosto výrazný, nejvíc to bylo poznat na světlé obrazovce (obloha, sníh). Ale jak sem psal výše, loga tv stanic nezůstávaj vůbec, ale PS3 má opravdu detailně ostrej obraz v HD rozlišení, velice ostrý obrysy a hrany, proto takovej ostrej statickej obrazec tam asi zůstává vidět. Nedělám z toho tragédii, tv je perfektní, že plazma není úplně nej na hry už bylo všade mnohokrát zmiňováno, tak se snažím u her povypínat všemožný ukazatele, který zůstavaj na obrazovce při hraní a jedu bez toho. LCD bych nechtěl, tenhle obraz se s tím nedá srovnávat.
Xaver (149)|20.12.2007 12:18
[QUOTE=Man5on;159128]Mizelo to postupně, ale ještě tentýž den to bylo úplně pryč.
...
Nedělám z toho tragédii, tv je perfektní, že plazma není úplně nej na hry už bylo všade mnohokrát zmiňováno, tak se snažím u her povypínat všemožný ukazatele, který zůstavaj na obrazovce při hraní a jedu bez toho. LCD bych nechtěl, tenhle obraz se s tím nedá srovnávat.[/QUOTE]

Tak to je horsi nez jsem si myslel... nevedel jsem ze je to tak vyrazne videt.
Tim je jasne ze na hry,foto,internet jedine LCD.

Ten odpor k LCD me překvapuje, obraz mi na LCD 2007 vyšší a střední třídy mi připadá skoro srovnatelné
s plazmou...
Man5on (661)|20.12.2007 13:06
[QUOTE=Xaver;159164]Tak to je horsi nez jsem si myslel... nevedel jsem ze je to tak vyrazne videt.
Tim je jasne ze na hry,foto,internet jedine LCD.

Ten odpor k LCD me překvapuje, obraz mi na LCD 2007 vyšší a střední třídy mi připadá skoro srovnatelné
s plazmou...[/QUOTE]

K LCD nemám odpor, jen říkám, že bych ji nechtěl. Mám plazmu 42", brácha má LCD 32", tudíž srovnání nějaké mám, o tv vysílání se ani nemá cenu rozepisovat, na LCD nekoukatelné, ale překvapilo mě že i PS3 na HD ready LCD je horší než na HD ready plazmě. Plazma má dle mého uhlazenější, příjemnější obraz, LCD je "kostičkovaný", nemůžu si pomoc.

Jinak fotky na plazmě nemůžou nic udělat, nenecháš tam přece fotku několik hodin, ale na internet je určitě vhodnější LCD, ale nevidím důvod abych koukal na 107 cm obrazovce na internet, možná se to někomu líbí, ale mě teda určitě ne, já mám na internet PC.
setres (158)|20.12.2007 13:31
LCD jasně pro hry,internet a pod. Kdo chce koukat na tv tak plazma je jasně lepší volba. Koukám u přítelkyně na LCD LG 82cm a obraz fakt děs. Sporty nekoukatelné. A hlavně,jestli někdo píše,že pozorovací úhel je 178´tak to ani náhodou. Je to šedivý už při daleko menším úhlu! Ale na PS2,super.
robert.kotasek (777)|20.12.2007 13:40
lidicky hlavne tady nazakladejte tema co je lepsi... - vsichni vime jake ma co prednosti a jake nedostatky... takze vychladnete ;)
streethawk (85)|21.12.2007 09:32
Takze vcera som vymenil DVD prehravac za Panasonic S53E a som spokojny, obraz ako si predstavujem, OSTRY, DETAILNY, proste nadhera! :-)
Uz len vyskusat Bluray, ale to radsej nie, pretoze by som asi odpadol :-D
Inak tento prehravac ma upscaling 1080p, tak to mam aj nastavene a je to poznat, skusal som vsetky od 480p az po 1080p, ziadne vyhladzovanie ani nic podobne nemam zapnute, vtedy sa mi zdal obraz prilis umely, nemam rad taketo "vylepsovaky" ;)
Xaver (149)|21.12.2007 10:05
to: robert.kotasek
sorry, asi mi to trochu ujelo...
...ani na fteřinu jsem tu nechtel dmychat vasne, rozhoduji se pro tuto TV a jeste shanim informace, lezi mi ale v hlave to "vypalovani" a pripojeni k PC, kazdy poznatek dobry...!

to:Man5on
aha, ted Ti rozumim, mam stejny pristup... k PC ma byt samostatny monitor, plazmu chci pouzit s PC vyjimecne na prezentaci, tak mi vychazi ze ji koupim nebo jiny model od Panaka (dle stavu penezenky :-) )...
dik moc, pomohl jsi mi udelat "snad" konecne rozhodnuti... neni nad zkusenost uzivatele
scooti (20)|21.12.2007 10:14
tak pridam este nejake postrehy.. vcera som sa trochu hral so zapajanim Magia. Zapojil som cez HDMI a magiobox nastavil na vysoke rozlisenie 720i no obraz mal po stranach pruhy.. tak som ho nastavil na 1080i -> pruhy sa zuzili no stale tam boli. Nakoniec na roztiahnutie obrazu na celu obrazovku pomohlo len zmenit na 4:3 a v telke nastavit aspect na automatiku/stred. Trochu ma mrzi ze nefunguju pomery obrazoviek 16:9 ani 720i a 1080i, no bude to asi chyba v magiu, kedze aj v dvd aj UPC direct mi pomer 16:9 funguje bezproblemovo
Man5on (661)|21.12.2007 11:07
[QUOTE=Xaver;159230]to: robert.kotasek
sorry, asi mi to trochu ujelo...
...ani na fteřinu jsem tu nechtel dmychat vasne, rozhoduji se pro tuto TV a jeste shanim informace, lezi mi ale v hlave to "vypalovani" a pripojeni k PC, kazdy poznatek dobry...!

to:Man5on
aha, ted Ti rozumim, mam stejny pristup... k PC ma byt samostatny monitor, plazmu chci pouzit s PC vyjimecne na prezentaci, tak mi vychazi ze ji koupim nebo jiny model od Panaka (dle stavu penezenky :-) )...
dik moc, pomohl jsi mi udelat "snad" konecne rozhodnuti... neni nad zkusenost uzivatele[/QUOTE]

S Panákem chybu neuděláš, já mám PéXko a jsem maximálně spokojenej, i analog je výbornej, ale záleží jakej má kdo příjem. Tak hodně zdaru s výběrem!
Lark (365)|21.12.2007 11:10
Tak mi to nedalo a ještě jsem včera vyhodil :-( skoro 500,- za kvalitní 10m VGA kabel. Kvalitní opravdu je, obraz je opravdu nepatrně horší proti DVI/HDMI ale......

1. V PC režimu TV jsou k dispozici jen formáty 16:9 a 4:3 (přes HDMI jdou všechny)

2. V nastavení videokarty se zmenšila variabilita nastavení, přesto mi trvalo skoro 3hodiny, než jsem to dokopal do použitelného stavu (u HDMI jen vyberu správný režim a nemusím nic ladit, TV si to najde samo)

3. Problém s vertikálním vycentrováním obrazu (zkoušel jsem jak v menu TV, tak i v ovladači videokarty) a přesto se nezdařilo. U spodního okraje mi pořád zůstával proužek. (možná je to rukama, ale už to neřeším)

4. Důvod pro který jsem to všechno podstoupil (možnost nahrávání z PC na DVD, nebo VHS přes TV) to stejně nevyřešilo. Vypadá to, že kromě HDCP je blokovaný i výstup z PC. Jestli s tím máte někdo zkušenosti, budu vděčný za každý podnět.

Taky jsem měřil napětí mezi kostrou PC a TV (samozřejmě při odpojených signálových kabelech) a naměřil jsem POUZE 58mV AC. Pak jsem si teprve uvědomil, že TV je připojená třížilově s ochranným nulákem, jako PC, takže problémy zemní smyčky jsou mnohonásobně menší.

Můj závěr: Nejvýhodnější připojení PC k TH-42PX70EA jedině kabelem DVI/HDMI.
Sakra to jsem se rozkecal! Už dám pokoj :-)

P.S. Prodám Vysoce kvalitní (High Quality) ROLINE propojovací kabel pro VGA. Kabel je konstruován jako 3x koaxiální a 4 žíly, vše stíněné jako celek. Délka kabelu je 10 metrů. Na ceně se určitě dohodnem.
pravidelnycitatel (213)|21.12.2007 16:21
Pekny clanek, ale ten prodej kabelu na konci me dostal. :)
Xaver (149)|21.12.2007 22:05
To Lark:
Skvěle...!

Citat:
"Můj závěr: Nejvýhodnější připojení PC k TH-42PX70EA jedině kabelem DVI/HDMI."

Bohužel muj note ma pouze VGA a S-VIDEO (kulaty), zadne DVI.


Citat:
"Důvod pro který jsem to všechno podstoupil (možnost nahrávání z PC na DVD, nebo VHS přes TV) to stejně nevyřešilo. Vypadá to, že kromě HDCP je blokovaný i výstup z PC. Jestli s tím máte někdo zkušenosti, budu vděčný za každý podnět."

Nahrávání z PC na DVD, myslis asi pres HDMI ... HDCP ochrana by mela zamezit nahravani
chraneneho obsahu tedy napr. orig. DVD, ale pokud chces z PC nahrat napr. dovolenou
pak by nemel byt problem...

VHS přes TV...nerozumim..
Lark (365)|22.12.2007 01:50
To Xaver: Ten noťas asi nebudeš mít daleko od TV, tak bych použil VGA. Dovolí ti HD v plném rozlišení (samozřejmě v závislosti na kartě). S-video je pouze PAL 720x576.

Ten požadavek nahrávání z PC přes TV z AVportů na DVD(HDD), nebo na VHS jsem tu někde popisoval. Nejde mi o žádné filmy a videa. Potřebuju např. zaznamenat průběh letu z modelářského simulátoru RealFlight. V programu je sice funkce záznamu do souboru, ale ten soubor má svůj interní formát a dá se přehrát zase jenom v simulátoru. Není skutečné video, ale spíš záznam souřednic, rychlosti a polohy modelu, větru a dalších parametrů vzhledem k použitému letovému prostoru (letišti).
Proto jsem si myslel, že když na TV poběží výstup z PC, tak to průběžně půjde nahrát na VCR, nebo HDD DVD-recordéru, nastavením záznamu z výstupu AV1 nebo AV2 na TV, nebo funkcí QuickRecord, který při sledování TV-pořadu funguje. Analogové porty AV1 a AV2 na TV by měly fungovat pro video i jako výstup, pro RGB jen jako vstup. HDMI jsou jenom vstupy. Proto jsem žil v domění že na AV1 i AV2 bude signál toho co je na obrazovce (samozrejmě jen v PALu). Při sledování TV z DVB-T i analogu to tak funguje. Z PC ale néééé a nééééé.
Po tom co jsem si dneska přečet o HDCP, tak to s tímhle nëmá nic společného. Ještě mě napadlo, jestli to nesouvisí právě s tím PALem??? Pokud přehrávaný signál není v PALu, tak ho to nepustí na AV. Ještě to vyzkouším a dám vědět.
taho (3)|22.12.2007 08:58
Ahojte mam tuto plazmu asi 21 dni a do vcerajsieho vecera absolutna spokojnost. Vcera som si pustil domace kino a je tu problem pri pozerani tmavych scen mi cez obraz prechadzaju svetle vertikalne pruhy . Su tak o dva stupne svetlajsie ako scena. Skusil som pozerat klasicku telku a tam je to ok. TAk neviem kde je vlastne problem? Kino mam zapojene cez scart nema hdmi. dik za vase nazory .
Pikobus (84)|22.12.2007 10:32
[QUOTE=taho;159291]Ahojte mam tuto plazmu asi 21 dni a do vcerajsieho vecera absolutna spokojnost. Vcera som si pustil domace kino a je tu problem pri pozerani tmavych scen mi cez obraz prechadzaju svetle vertikalne pruhy . Su tak o dva stupne svetlajsie ako scena. Skusil som pozerat klasicku telku a tam je to ok. TAk neviem kde je vlastne problem? Kino mam zapojene cez scart nema hdmi. dik za vase nazory .[/QUOTE]
Zdárek,tohle vypadá na kabely,zkusil bych jiný scart,nějaký kvalitnější a hlavně 21 pinový.... A nebo se mrkni jestli tvuj dvd přehrávač má component výstup.To by bylo samozřejmě ještě lepší. Ale jestli se rozhodneš,že koupíš component kabel, tak na něm nešetři,ty nejlevnější nestojí za nic a jsou to vyhozený peníze a tvoje závada by mohla být naprosto stejná.Chce to tak od 300kč výš.
taho (3)|22.12.2007 23:33
Dnes som kupil scart za 600sk (pozlateny,cista med , tienenie dvojte) a mam pocit ze je to este viac viditelne no uvidime. Kupim aj ten conpoment a skusime. Bude to isto len nejaka blbost . Mam dva dni zapojeny optokabel a obraz je super az na to dvd
vomic (671)|23.12.2007 11:37
[QUOTE=taho;159336]Dnes som kupil scart za 600sk (pozlateny,cista med , tienenie dvojte) a mam pocit ze je to este viac viditelne no uvidime. Kupim aj ten conpoment a skusime. Bude to isto len nejaka blbost . Mam dva dni zapojeny optokabel a obraz je super az na to dvd[/QUOTE]


Může to také dělat různé nastavení vstupu na TV a výstupu na DVD. Ještě se podívej na nastavení vstupů na televizi ... koukni jestli máš nastaveno že ten vstup je RGB ... to samé zkontroluj na DVD pokud to tam jde nastavit nastav výstup V RGB.
Xaver (149)|23.12.2007 14:53
[QUOTE=Lark;159285]To Xaver: Ten noťas asi nebudeš mít daleko od TV, tak bych použil VGA. Dovolí ti HD v plném rozlišení (samozřejmě v závislosti na kartě). S-video je pouze PAL 720x576.

Ten požadavek nahrávání z PC přes TV z AVportů na DVD(HDD), nebo na VHS jsem tu někde popisoval. Nejde mi o žádné filmy a videa. Potřebuju např. zaznamenat průběh letu z modelářského simulátoru RealFlight. V programu je sice funkce záznamu do souboru, ale ten soub
....
[/QUOTE]

To Lark: Chtel jsem vedet jak je zobrazeni pres S-video je spatne, protoze levnejsi TV Panasonic 37PX7 nema vstup VGA...

Nahrávání z PC přes TV ... no nevim nevim... je to trochu drbani se na prave strane hlavy levou rukou...
Divim se ze vubec obraz je nekterych analogovych vystupech.
Myslim ze existuje u teto TV moznost zaznamu prave probihajiciho poradu pres HDMI (myslim ze v navodu na rekorder Panasonic EX87 tomu rikaji Direct TV).
Direct TV ale - podle mě - pouze sesouhlasi naladeny TV program na TV a rekorderu a spusti zaznam.
Mylim se?...nebo TV pres HDMI posila primo TV signal?

HDCP s tímhle opravdu nemá nic společného, je to pouze o tom, zda výrobce daný vstup propustí na výstup.
U VGA asi máš smulu... resil bych to spis nejakou rozbočkou výstupu DVI/HDMI z PC do DVD rekoderu..
coz bohuzel neni universalni reseni typu "Co mam na TV muzu zaznamenat..." :-(

Dotaz ...jake znacky mas VCR Philips?... a funkce QuickRecord je vlastnost TV nebo VCR?
Rexx (8)|11.1.2008 00:24
Zdravím,
Tuhle telku mám už delší dobu, ale až dnes jsem se dokopal koupit DVI/HDMI kabel a testnout přehrávání. Po několika hodinách ladění, testování, instalování novějších ovladačů a pod. se mi toho moc nepodařilo. Pokud jsem nastavil rozlišení 1280x720 obraz se objevil, ale byl zjevně deformován (znatelné na textu). Když jsem nastavil ideální poměr 1280X768 obraz se neobjevil vůbec (černá). Pří vyšším rozličení (napři 1080p) se mi obraz jakoby rozsekal na tři části, byl deformovanej a blikal. Hrál jsem si s tím sakra dlouho, zkoušel všechny možnosti, ale bez výsledku. Netuším jestli je problém na straně grafiky (integr. ATI Radeon mobile 9000) nebo na straně nastavení telky (v podstatě žádné jsem nenašel). Uvítám každou radu a zkušenost, rád bych využil tuhle super plazmu i na lepší obraz než jen z DVD
robert.kotasek (777)|11.1.2008 06:26
Rexx: co mas v manualu napsane? myslim tim podporovane pocitacove rezimy.... Zkousel jsi mene narocne 720p?
streethawk (85)|11.1.2008 08:12
[QUOTE=Rexx;161517]Zdravím,
Tuhle telku mám už delší dobu, ale až dnes jsem se dokopal koupit DVI/HDMI kabel a testnout přehrávání. Po několika hodinách ladění, testování, instalování novějších ovladačů a pod. se mi toho moc nepodařilo. Pokud jsem nastavil rozlišení 1280x720 obraz se objevil, ale byl zjevně deformován (znatelné na textu). Když jsem nastavil ideální poměr 1280X768 obraz se neobjevil vůbec (černá). Pří vyšším rozličení (napři 1080p) se mi obraz jakoby rozsekal na tři části, byl deformovanej a blikal. Hrál jsem si s tím sakra dlouho, zkoušel všechny možnosti, ale bez výsledku. Netuším jestli je problém na straně grafiky (integr. ATI Radeon mobile 9000) nebo na straně nastavení telky (v podstatě žádné jsem nenašel). Uvítám každou radu a zkušenost, rád bych využil tuhle super plazmu i na lepší obraz než jen z DVD[/QUOTE]Problem by som nehladal v TV, ale v grafickej karte, povedal by som ze na 99% bude chyba prave v nej. Je to predsa len integrovana grafika, ta nebyva casto moc kvalitna.Tu su podporovane rozlisenia, myslim, ze to tvoje tam ani nieje:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
jandre (34)|11.1.2008 14:14
Zdravím, tak už taky dva týdny máme doma tuhle telku, sice 37ku ale myslím že je dostačující.

Po týdnu se ale začalo ze spodní části ozývat praskání a pukání podobné tomu, které se ozývá při zapnutí. Je to nepravidelné a ozve se občas i pár minut po vypnutí telky....

Stalo se vám to někomu? Tuším, že se mi asi reklamace nevyhne....
Man5on (661)|11.1.2008 14:21
[QUOTE=jandre;161568]Zdravím, tak už taky dva týdny máme doma tuhle telku, sice 37ku ale myslím že je dostačující.

Po týdnu se ale začalo ze spodní části ozývat praskání a pukání podobné tomu, které se ozývá při zapnutí. Je to nepravidelné a ozve se občas i pár minut po vypnutí telky....

Stalo se vám to někomu? Tuším, že se mi asi reklamace nevyhne....[/QUOTE]

Po vypnutí tv ze ozve takové cvaknutí, jedná se o nějaké relé, to je normální. Při sledování by ale cvakat nemělo nic!
jandre (34)|11.1.2008 16:25
[QUOTE=Man5on;161572]Po vypnutí tv ze ozve takové cvaknutí, jedná se o nějaké relé, to je normální. Při sledování by ale cvakat nemělo nic![/QUOTE]

Takže mě nejspíš čeká cesta do obchodu a reklamace...
streethawk (85)|11.1.2008 19:24
[QUOTE=jandre;161589]Takže mě nejspíš čeká cesta do obchodu a reklamace...[/QUOTE]
Ako si to niesol/viezol domov???(aka poloha a aka doprava) Zaujima ma to, vdaka...
Rexx (8)|11.1.2008 20:54
Omlouvám se, upsal jsem se (bylo už dost pozdě :o). Samozřejmě jsem zkoušel 1024x768 a 720. Šlo to jen s tím 720, ale rozpadle. No nezbývá než zkusit jiné PC, tím se vše ukáže.
Lark (365)|12.1.2008 14:27
Zdar, jestli to někomu pomůže, tady je nastavení které používám já.

Graf.karta NV GeeForce7600GT
Monitor Neovo 19' - rozlišení 1280x1024
TV Panasonic 42PX70EA připojená přes DVI/HDMI (10m)

Nastavení dělám v NVIDIE Control Panelu. TV mám přepnutou na 16:9 a desktop se mi na TV zobrazuje nezkreslený 4:3 bez ořezu a bez deformací, takže jsou dobře vidět lišty (po stranách zůstanou černé pruhy). Video z přehrávačů se roztáhne na šířku obrazovky a nepatrně asi 1cm ořízne. Jsou ale k dispozici všechny formáty obrazu, tak není problém vybrat co komu vyhovuje. (Pro připojení VGA jsou dostupné jen 16:9 a 4:3). Do přílohy dal pár Screenshotů s nastavením.
Nastaveni_TV_01.png Nastaveni_TV_02.png Nastaveni_TV_03.png Nastaveni_TV_04.png Nastaveni_TV_05.png Nastaveni_TV_06.png
jandre (34)|12.1.2008 15:07
[QUOTE=streethawk;161604]Ako si to niesol/viezol domov???(aka poloha a aka doprava) Zaujima ma to, vdaka...[/QUOTE]

Mám C-Maxe takže vzadu v kufru auta v normální stojící poloze.... ale musel jsem vyndat zadní sedačky protože krabice je velká jako kráva....
Sedvo (194)|12.1.2008 19:21
Svého samsunga jsem vezl v VW Sharan. Sklopená prostřední sedačka a telka se tam vlezla luxusně.
streethawk (85)|12.1.2008 23:28
[QUOTE=jandre;161674]Mám C-Maxe takže vzadu v kufru auta v normální stojící poloze.... ale musel jsem vyndat zadní sedačky protože krabice je velká jako kráva....[/QUOTE]
Pytal som sa preto, pretoze plazma takychto rozmerov by sa mala vozit v stojacej polohe, aby nedoslo k poskodeniu elektroniky, popripade samotnej obrazovky, dorazne ma nato predajcovia upozornili.
Pajos (40)|13.1.2008 08:42
No z toho převozu bych kovbojku nedělal. Ve Fiatu Brava, naležato, jel panel 50km a absolutně v pohodě.
streethawk (85)|13.1.2008 09:04
[QUOTE=Pajos;161732]No z toho převozu bych kovbojku nedělal. Ve Fiatu Brava, naležato, jel panel 50km a absolutně v pohodě.[/QUOTE]
Ako myslis, ALE len tak bezdovodne by to na krabici nenapisali tak velkymi znakmi a este to tam je aj nakreslene, mne bolo povedane, ze sa tak moze poskodit, ale je to kazdeho vec...
jandre (34)|13.1.2008 10:08
[QUOTE=streethawk;161723]Pytal som sa preto, pretoze plazma takychto rozmerov by sa mala vozit v stojacej polohe, aby nedoslo k poskodeniu elektroniky, popripade samotnej obrazovky, dorazne ma nato predajcovia upozornili.[/QUOTE]

Vezl jsem jí nastojato, sice mě na to nikdo neupozornil, ale přišlo mi to jako logický. Takže jsem jí nijak nenakláněl, samozřejmě jen při cestě do schodů, ale to praskání se začalo ozývat až po týdnu....

V pondělí jdu do obchodu, jsem zvědavý co mi poví....
Respect (220)|13.1.2008 12:07
no kdyby jste nekdo jenom tusil jak to vozi primo z panasonicu... :-D
georgo (74)|13.1.2008 12:14
respect:

Ako to vozia, dúfam, že o nenakladajú ako notebooky do kamiónu UPC.
Kamoš bol u nich na brigáde, a zamestnanci mu ukázali rýchli a dobrý spôsob ako ich nakladať z 5-tich metrov. Šetrí to vraj čas.

Otázka. Mám TH-42PX7.
Chcel som uložiť pod modré tlačidlo v teletexte stranu 333, aby bola prístupná pod tlačidlom STTL (
prednastavená strana je 103). Postupoval som podľa návodu, ale zapísalo ju tam len dokedy som neprepol stanicu, keď som sa k nej vrátil, už tam bolo zase 103. Nevie mi niekto poradiť?
Lark (365)|13.1.2008 21:55
to georgo: nesmíš mít teletext přepnutý do režimu FLOF (FASTEXT) a do TOP text, potom to funguje podle návodu (str.17).
georgo (74)|13.1.2008 22:52
To som urobil, mal som nastavené ZOZNAM, ale správalo sa to tak, ako som napísal.
Man5on (661)|14.1.2008 09:06
[QUOTE=georgo;161746]respect:

Ako to vozia, dúfam, že o nenakladajú ako notebooky do kamiónu UPC.
Kamoš bol u nich na brigáde, a zamestnanci mu ukázali rýchli a dobrý spôsob ako ich nakladať z 5-tich metrov. Šetrí to vraj čas.

Otázka. Mám TH-42PX7.
Chcel som uložiť pod modré tlačidlo v teletexte stranu 333, aby bola prístupná pod tlačidlom STTL (
prednastavená strana je 103). Postupoval som podľa návodu, ale zapísalo ju tam len dokedy som neprepol stanicu, keď som sa k nej vrátil, už tam bolo zase 103. Nevie mi niekto poradiť?[/QUOTE]

Taky mě to dělá, je to nejspíš chyba firmwaru. Taky sem si vždycky nastavil oblíbený stránky a po přepnutí na jinej program a zpět to tam už nebylo. Nastavoval sem to u čt2 a všimnul sem si, že ty předvolby sou uložený na Primě, záhada. Dělal sem to přesně podle návodu a furt to samý. Nakonec sem přišel na to jat to očůrat. Pokud sem chtěl mít uložený předvolby u čt2 (jinde teletext prakticky nevyužívám), tak sem ty předvolby uložil u čt1, po přepnutí na čt2 tam byly a u čt1 zmizely, fakt logika, ale mám to tam jak sem chtěl!
georgo (74)|14.1.2008 13:34
Tak to by ma nenapadlo. Ale ja používam SAT a tam to chcem na viacerých programoch, lebo na tej stránke býva čo sa aktuálne vysiela. ČT a PRIMA majú EPG, ale STV, Markíza ani JOJ zatiaľ nie, aj keď sľubovali, že to pôjde od 1.12.
rinma (42)|14.1.2008 17:14
ahoj, mam par dotazu, od soboty jsem majitelem PANASONIC TH-42PX70EA, mel bych par dotazu:
1. jak mate pristroj nastaveny (ja to zatim porad menim, ted mam viz. priloha)
2. v manualu jsem se docetl, ze spotreba v pohotovostnim rezimu s DVB nahravani je 20W...znamena to,ze kdyz pres noc neco nahravam s DVB, tak to ma tuto spotrebu? jinak pri nahravani z analogu a pri vypnuti 0,7 W?
3. jde se nejak dostat do servisniho menu a zjistit cas provozu, spotrebu atd?
4. u klasicke TV s externim DVBT jsem si u NOVY mohl menit zvuk na originalni, tady se mi to nepovedlo, jak na to

Dik za odpovedi
nas.jpg
georgo (74)|14.1.2008 17:59
3. Zvuk by sa mal meniť takto:
Pri sledovaní programu s duálnym zvukom alebo prepínanie STEREO-MONO stlačte tlačidlo OPTION a vyroluje sa menu.

Odkrútené hodiny (Servisné menu-je ich viac):
Na zapnutej telke stlačte naraz na prednom paneli F a -/V a zároveň vyťukajte na diaľkovom 000.
Hodiny sú v pravej časti. Nič tam nemeňte, aby ste si to nerozhasili.
Opustiť sa to dá vypnutím TV.
KOCOUR65 (653)|14.1.2008 18:05
servisni menu - mozna jen nejake informacni - odklop kryt pod obrazovkou a pri zaple tv zmackni soucasne a drz F V - jsou to prvni dva - pri tomto soucasne namackej na dalkovem ovladaci 000 nahore je udaj o provozu tv v hodinach ,je tam i pocet zapnuti - nazpet tv musis vypnout - mozna to jde jinak ale s tim ti neporadim
lubek30 (83)|15.1.2008 23:42
Chlapi, toto menu ide vypnúť normálne tlačítkom "exit". Inak veľmi by som ocenil kód do toho skutočného servisného menu, toto sú len nejaké informácie, nič viac.
ngc7000 (16)|16.1.2008 00:44
Spotrebu standby jsem meril , sice na 50PX70EA, ale to je shodne s 42". Bohuzel jsem nameril cca 17W, coz odpovida zapnutemu tuneru. Nikde v menu jsem nenasel zadnou polozku pro vypnuti tuneru. Pohotovostni LED sviti jen cervena. Na zadnem z tuneru analog/digital neni nic naladeno.

Pokud nekdo ma tip, jak provest usporny rezim na kyzenou hodnotu pod 1W, tak za postup dekuji.

Zmerit se to da nouzove i wattmetrem z baumaxu za 350,-
nksh (116)|16.1.2008 07:51
[QUOTE=ngc7000;162109]Spotrebu standby jsem meril , sice na 50PX70EA, ale to je shodne s 42". Bohuzel jsem nameril cca 17W, coz odpovida zapnutemu tuneru. Nikde v menu jsem nenasel zadnou polozku pro vypnuti tuneru. Pohotovostni LED sviti jen cervena. Na zadnem z tuneru analog/digital neni nic naladeno.

Pokud nekdo ma tip, jak provest usporny rezim na kyzenou hodnotu pod 1W, tak za postup dekuji.

Zmerit se to da nouzove i wattmetrem z baumaxu za 350,-[/QUOTE]

stacilo pockat o par minut dele a spotreba by spadla pod ten 1 w
nksh (116)|16.1.2008 07:53
[QUOTE=Pajos;161732]No z toho převozu bych kovbojku nedělal. Ve Fiatu Brava, naležato, jel panel 50km a absolutně v pohodě.[/QUOTE]

no klidně ti ale mohlo prasknout krycí sklo na panelu, jelikož je hodně tenké a prostě by se vlastní vahou rozlomilo
rinma (42)|16.1.2008 09:45
ahoj, jeste jeden dotaz, jak se divate na dvd, kdyz mate nahore a dole cerne pruhy, zoomjete to? zanechavaji ty pruhy take viditelnou stopu? ja vim, je to blby dotaz, ale zajima me to.
Man5on (661)|16.1.2008 09:59
[QUOTE=rinma;162125]ahoj, jeste jeden dotaz, jak se divate na dvd, kdyz mate nahore a dole cerne pruhy, zoomjete to? zanechavaji ty pruhy take viditelnou stopu? ja vim, je to blby dotaz, ale zajima me to.[/QUOTE]

Myslíš ten širší formát než je 16:9 (tuším že 2,35:1)? Já osobně to většinou zoomuju, mám radši když využiju celou obrazovku, ikdyž tím zoomem utrpí krapet kvalita obrazu, ale když je to s titulkama tak druhej řádek leze právě do toho černýho pruhu. O tom zda zanechávaj ty černý pruhu nějakou stopu nevím, asi bys to musel používat hooodně často a dlouho. Ale pokud sem tam zkoukneš nějakej film v tomhle širším formátu, tak by se nemělo nic stát.
rinma (42)|16.1.2008 10:05
jj, tohle presne jsem myslel, dik za popsani zkusenosti.
lubek30 (83)|16.1.2008 11:23
Tak ja veľmi často pozerám DVD v tomto formáte s čiernymi pásmi hore a dolu a zatiaľ nepozorujem žiadny problém.