Nastavení a skušenosti s Canon HV20
Chci se zeptat majitelu HV20 zda jim také při primem downconvertu z kamery bliká horní řádek.V pc sem si toho moc nevšimnul ale na televizi je to vidět dost.
Až ted sem našel tohle vlákno https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/12698-hdv-na-bezne-dvd
prostě to dělám blbě,taky jsem chtěl ušetřit čas.
prostě to dělám blbě,taky jsem chtěl ušetřit čas.
AHoj, nevite nekdo jak vypnout zobrazeni datumu a casu pri prehravani zaznamu do TV ?
Nemuzu to nikde najit :-)
Nemuzu to nikde najit :-)
[QUOTE=MikeM;146356]AHoj, nevite nekdo jak vypnout zobrazeni datumu a casu pri prehravani zaznamu do TV ?
Nemuzu to nikde najit :-)[/QUOTE]
Dálkovým ovladačem?
Nemuzu to nikde najit :-)[/QUOTE]
Dálkovým ovladačem?
HV20 točí předpokládám do mpeg2. Jakej soft by jste doporučili pro převod z mpeg2 do mpeg4 aby se toho vešlo na dvd víc. ?
Ja jsem procetl plno diskuzi a vsadil jsem na miniDV Fuji. Zatim zadny problem. Daji se sehnat cca 50-55kc/ks.
[QUOTE=javelino;146370]Dálkovým ovladačem?[/QUOTE]
Moc dik :-) zatim jsem ho ani nevybalil, tak jsem na nej uplne zapomnel.
Moc dik :-) zatim jsem ho ani nevybalil, tak jsem na nej uplne zapomnel.
Prosim o radu, vsechny zabery mam maznuty.. vsechny co maji byt zaostreny na vetsi vzdalenost. To co je blizko, tak do cca 3 m je asi v poho, ale pokud jsem tocil neco z dalky cca 20-50 m tak to mam vsechno rozmazane. Spis se s tim ucim, takze chyba bude spis ve me nez v kamere, takze bych se spis zeptal jak to nastavit. Vetsinou se snazim tocit tak, ze zapnu I.AF. necham zaostrit na nejaky bod a pak si to prepnu na MF aby nepreostroval. dik za rady.
A jeste druhy dotaz, jakym sw se da sestrihany HDV zaznam nahrat zpet na pasku ?
A jeste druhy dotaz, jakym sw se da sestrihany HDV zaznam nahrat zpet na pasku ?
[quote=MikeM;147825]Prosim o radu, vsechny zabery mam maznuty.. vsechny co maji byt zaostreny na vetsi vzdalenost. To co je blizko, tak do cca 3 m je asi v poho, ale pokud jsem tocil neco z dalky cca 20-50 m tak to mam vsechno rozmazane...[/quote]
A nezapomínáš vypnout ten MF tlačítkem Focus? Nebo nemáš zašpiněné okénko snímače I.AF? Zkus toto: při automatickém ostření stiskni Focus a drž ho asi 2 sec, než se na displeji objeví znak nekonečna (ležatá osmička). Pokud i teď budou vzdálené objekty rozmazané, je něco v nepořádku a patrně budeš muset do servisu. Pokud bude zaostření v pořádku, přepni v menu na Normal AF a vyzkoušej jak zaostřuje. Pokud dobře ... už je tady těch "pokud" nějak moc, zkus co jsem napsal a poreferuj...
[quote=MikeM;147825] ...A jeste druhy dotaz, jakym sw se da sestrihany HDV zaznam nahrat zpet na pasku ?[/quote]
Mělo by to být součástí každého editačního softu. Já používám Vegas a ten to umí.
A nezapomínáš vypnout ten MF tlačítkem Focus? Nebo nemáš zašpiněné okénko snímače I.AF? Zkus toto: při automatickém ostření stiskni Focus a drž ho asi 2 sec, než se na displeji objeví znak nekonečna (ležatá osmička). Pokud i teď budou vzdálené objekty rozmazané, je něco v nepořádku a patrně budeš muset do servisu. Pokud bude zaostření v pořádku, přepni v menu na Normal AF a vyzkoušej jak zaostřuje. Pokud dobře ... už je tady těch "pokud" nějak moc, zkus co jsem napsal a poreferuj...
[quote=MikeM;147825] ...A jeste druhy dotaz, jakym sw se da sestrihany HDV zaznam nahrat zpet na pasku ?[/quote]
Mělo by to být součástí každého editačního softu. Já používám Vegas a ten to umí.
[QUOTE=Saxel;147839]...Mělo by to být součástí každého editačního softu. Já používám Vegas a ten to umí.[/QUOTE]
no nevim, mam Vegas 7d a pokud pripojim kameru, tak se to nechytne. Musim porepnout HV20 do DV modu a pak to reaguje. Nefunguje ani Capture ani Print, Vegas nenajde vubec kameru, takze jsem dosel k zaveru, ze pracuje pouze s DV zaznamem.
Nakonec se mi to podarilo pred Edius 4. Mam ale problem s formatem TransportStreamu. Doslo na tva slova Saxele ohledne problemu s Womble MPEG Editoru, kdy po sestrihani v nem a vyrenderovani do MPEG-TS to kamera odmitne s tim, ze ten format je spatny.
Nevite jake parametry musi mit ten zaznam aby se to dalo ulozit zpet na miniDV. Podle me to musi byt CBR 25000kb/s a audio 384kb/s. nevim jestli jeste neco dalsiho.
Muzete mi doporucit nejaky SW na prevedeni ProgramStreamu na TransportStream a obracene.
Nebo lepe , jestli muzete napsat jakym sw delate cely proces se zaznamem z HV20, t.j. Capture, editace, priprava TransportStreamu a ulozeni na miniDV. predem dik.
no nevim, mam Vegas 7d a pokud pripojim kameru, tak se to nechytne. Musim porepnout HV20 do DV modu a pak to reaguje. Nefunguje ani Capture ani Print, Vegas nenajde vubec kameru, takze jsem dosel k zaveru, ze pracuje pouze s DV zaznamem.
Nakonec se mi to podarilo pred Edius 4. Mam ale problem s formatem TransportStreamu. Doslo na tva slova Saxele ohledne problemu s Womble MPEG Editoru, kdy po sestrihani v nem a vyrenderovani do MPEG-TS to kamera odmitne s tim, ze ten format je spatny.
Nevite jake parametry musi mit ten zaznam aby se to dalo ulozit zpet na miniDV. Podle me to musi byt CBR 25000kb/s a audio 384kb/s. nevim jestli jeste neco dalsiho.
Muzete mi doporucit nejaky SW na prevedeni ProgramStreamu na TransportStream a obracene.
Nebo lepe , jestli muzete napsat jakym sw delate cely proces se zaznamem z HV20, t.j. Capture, editace, priprava TransportStreamu a ulozeni na miniDV. predem dik.
[QUOTE=MikeM;147913]no nevim, mam Vegas 7d a pokud pripojim kameru, tak se to nechytne. Musim porepnout HV20 do DV modu a pak to reaguje. Nefunguje ani Capture ani Print, Vegas nenajde vubec kameru, takze jsem dosel k zaveru, ze pracuje pouze s DV zaznamem.
Nebo lepe , jestli muzete napsat jakym sw delate cely proces se zaznamem z HV20, t.j. Capture, editace, priprava TransportStreamu a ulozeni na miniDV. predem dik.[/QUOTE]
Vegas, ale z HC1 alebo FX1, takze asi mas tu HV20 pokazenu !!!!
Nebo lepe , jestli muzete napsat jakym sw delate cely proces se zaznamem z HV20, t.j. Capture, editace, priprava TransportStreamu a ulozeni na miniDV. predem dik.[/QUOTE]
Vegas, ale z HC1 alebo FX1, takze asi mas tu HV20 pokazenu !!!!
Asi nevies o tom, ze pre HDV musis mat aj tak Capture nastavene, chod na to cez File -> Capture video a tam sa ta pri otvoreni spyta, ci chces naberat HDV alebo len DV. Tod vsjo, niekde robis chybu alebo je fakt vadna kamera !!!!
[QUOTE=stayman;147920]Asi nevies o tom, ze pre HDV musis mat aj tak Capture nastavene, chod na to cez File -> Capture video a tam sa ta pri otvoreni spyta, ci chces naberat HDV alebo len DV. Tod vsjo, niekde robis chybu alebo je fakt vadna kamera !!!![/QUOTE]
No mas uplnou pravdu :-) ale na svou obhajobu musim rict, ze ja jsem to vzdy zkousel pres Vegas Video Capture a tam se me to na nic neptalo a na HDV to nijak nereagovalo.
Moc dik.
No mas uplnou pravdu :-) ale na svou obhajobu musim rict, ze ja jsem to vzdy zkousel pres Vegas Video Capture a tam se me to na nic neptalo a na HDV to nijak nereagovalo.
Moc dik.
[quote=MikeM;147984]No mas uplnou pravdu :-) ale na svou obhajobu musim rict, ze ja jsem to vzdy zkousel pres Vegas Video Capture a tam se me to na nic neptalo a na HDV to nijak nereagovalo.
Moc dik.[/quote]
Aha, tak tady byl problém :rolleyes: Ale vždyť jsem ti to psal v SZ, citace:
[COLOR=black][FONT=Verdana]"Musíš vybrat Capture "HDV or SDI" a ve skupině pracovních záložek se ti objeví nová záložka "Capture". Když klikneš pravým na to modré okénko, zvol "Device" a vyber kameru na portu IE 1394."[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Pokud by přetrvával problém s uložením zpět na pásek (Print Video to HDV Tape... ), napíšu ti o víkendu celý postup, včetně nastavení kamery.[/FONT][/COLOR]
Moc dik.[/quote]
Aha, tak tady byl problém :rolleyes: Ale vždyť jsem ti to psal v SZ, citace:
[COLOR=black][FONT=Verdana]"Musíš vybrat Capture "HDV or SDI" a ve skupině pracovních záložek se ti objeví nová záložka "Capture". Když klikneš pravým na to modré okénko, zvol "Device" a vyber kameru na portu IE 1394."[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Pokud by přetrvával problém s uložením zpět na pásek (Print Video to HDV Tape... ), napíšu ti o víkendu celý postup, včetně nastavení kamery.[/FONT][/COLOR]
"napíšu ti o víkendu celý postup, včetně nastavení kamery."
to Saxel-napiš to prosím zde na forum.Minimálně mě (ale myslím,že se najdou i další nováčci)to bude zajímat.Dík
to Saxel-napiš to prosím zde na forum.Minimálně mě (ale myslím,že se najdou i další nováčci)to bude zajímat.Dík
Postup pro záznam HDV videa z PC (z Vegasu) na pásku v kameře Canon HV20
1. Vypnutou kameru připojit k PC kabelem Firewire.
2. Zapnout kameru do režimu "PLAY". Pokud je kamera správně propojena, objeví se na displeji vlevo značka konektoru s textem "HDV/DV"
3. Z Vegasu lze na kameru nahrát video buďto přímo z otevřeného projektu nebo již dříve vyrendrované video uložené na disku. Ten první způsob se hodí pouze pokud chceme na pásek uložit něco kratšího, v ostatních případech je lepší si nejprve projekt vyrendrovat do souboru a potom nahrát tento soubor na pásku.
Předem vyrendrovaný soubor musí být ve správném formátu pro kameru - při rendrování zvolen typ "MainConcept MPEG-2 (*.mpg) a vybrán Template "HDV 1080-50i".
Nyní v menu "Tools" vybereme "Print Video to HDV Tape..." (pokud budeme nahrávat přímo z projektu, je potřeba předem označit v timeline "Loop region" - co se bude ukládat na pásek).
4. Vybrat Device: "Canon HV20", pokračovat tlačítkem "Další".
5. Zvolit "Render format:" pokud nahráváme přímo z projektu nebo "Use an existing file" pokud budeme nahrávat soubor z disku. V prvním případě je třeba nastavit Template "HDV 1080-50i", zatrhnout "Render loop region only" a můžeme zatrhnout "Delete file after print". Pokud nahráváme soubor z disku, pomocí tlačítka "Browse..." nastavíme cestu k souboru. Pokračujeme tlačítkem "Další".
6. Volba módu ovládání kamery: Můžeme si vybrat, zda začátek a konec nahrávání budeme řídit ručně - volba "Manual", nebo zda necháme Vegas, aby sám zapnul a vypnul nahrávání - volba "Crash Recording". Zobrazuje se i aktuální časová pozice pásku. Před stisknutím tlačítka "Dokončit" je nutné přepnout kameru do záznamového módu:
7. Na kameře sisknout tlačítko "Func", joystickem vybrat "REC PAUSE", stisknout "SET", joystickem vybrat "EXECUTE" a stisknout "SET". Tím je kamera připravena pro záznam a je ve stavu "PAUSE".
8. Ve Vegasu stiskneme tlačítko "Dokončit". Pokud byl v bodě 6 nastaven "Crash Recording", Vegas si automaticky na kameře zapne nahrávání, uloží na pásku video a zastaví kameru. Pokud byl nastaven "Manual", objeví se ještě okno pro nastavení času odpočítávání před začátkem nahrávání. Tlačítkem "Start" spustíme odpočet a na kameře zapneme nahrávání tlačítkem "START/STOP" pod výklopným displejem. Na konci videa je třeba nahrávání zastavit.
Doufám, že je vše srozumitelné a že to bude někomu k užitku.
1. Vypnutou kameru připojit k PC kabelem Firewire.
2. Zapnout kameru do režimu "PLAY". Pokud je kamera správně propojena, objeví se na displeji vlevo značka konektoru s textem "HDV/DV"
3. Z Vegasu lze na kameru nahrát video buďto přímo z otevřeného projektu nebo již dříve vyrendrované video uložené na disku. Ten první způsob se hodí pouze pokud chceme na pásek uložit něco kratšího, v ostatních případech je lepší si nejprve projekt vyrendrovat do souboru a potom nahrát tento soubor na pásku.
Předem vyrendrovaný soubor musí být ve správném formátu pro kameru - při rendrování zvolen typ "MainConcept MPEG-2 (*.mpg) a vybrán Template "HDV 1080-50i".
Nyní v menu "Tools" vybereme "Print Video to HDV Tape..." (pokud budeme nahrávat přímo z projektu, je potřeba předem označit v timeline "Loop region" - co se bude ukládat na pásek).
4. Vybrat Device: "Canon HV20", pokračovat tlačítkem "Další".
5. Zvolit "Render format:" pokud nahráváme přímo z projektu nebo "Use an existing file" pokud budeme nahrávat soubor z disku. V prvním případě je třeba nastavit Template "HDV 1080-50i", zatrhnout "Render loop region only" a můžeme zatrhnout "Delete file after print". Pokud nahráváme soubor z disku, pomocí tlačítka "Browse..." nastavíme cestu k souboru. Pokračujeme tlačítkem "Další".
6. Volba módu ovládání kamery: Můžeme si vybrat, zda začátek a konec nahrávání budeme řídit ručně - volba "Manual", nebo zda necháme Vegas, aby sám zapnul a vypnul nahrávání - volba "Crash Recording". Zobrazuje se i aktuální časová pozice pásku. Před stisknutím tlačítka "Dokončit" je nutné přepnout kameru do záznamového módu:
7. Na kameře sisknout tlačítko "Func", joystickem vybrat "REC PAUSE", stisknout "SET", joystickem vybrat "EXECUTE" a stisknout "SET". Tím je kamera připravena pro záznam a je ve stavu "PAUSE".
8. Ve Vegasu stiskneme tlačítko "Dokončit". Pokud byl v bodě 6 nastaven "Crash Recording", Vegas si automaticky na kameře zapne nahrávání, uloží na pásku video a zastaví kameru. Pokud byl nastaven "Manual", objeví se ještě okno pro nastavení času odpočítávání před začátkem nahrávání. Tlačítkem "Start" spustíme odpočet a na kameře zapneme nahrávání tlačítkem "START/STOP" pod výklopným displejem. Na konci videa je třeba nahrávání zastavit.
Doufám, že je vše srozumitelné a že to bude někomu k užitku.
Obcas vozim HV20 na kole v brasne. Chtel bych se zeptat, jestli to kamere muze nejak vadit, predevsim ty otresy a tak ? Napr. opticky stabilizator, mechanika pasky a dalsim castem.
MikeM: No těžko říct, záleží jestli jezdíš silnici nebo kros ;) Ale vážně, já bych asi kameru zbytečně otřesům nevystavoval. Každopádně si to zaslouží slušnou brašnu a nejlépe připevnit na záda a ne na rám kola. Musíme si uvědomit, že ač nás stála 30 tis., je to pořád spotřební kamera, nic pro těžší podmínky. Kazetová mechanika mi moc bytelná nepřijde.
A pokud jde o tvoji předchozí připomínku ke změně názvu vlákna, dal jsem svůj příspěvek o ukládání na pásku úmyslně sem, protože si myslím, a že by bylo zbytečné zakládat nové vlákno. Ono není ani jasné, jestli by patřilo do sekce "Střih a práce s videem" nebo do "Videotechnika".
A pokud jde o tvoji předchozí připomínku ke změně názvu vlákna, dal jsem svůj příspěvek o ukládání na pásku úmyslně sem, protože si myslím, a že by bylo zbytečné zakládat nové vlákno. Ono není ani jasné, jestli by patřilo do sekce "Střih a práce s videem" nebo do "Videotechnika".
[QUOTE=Saxel;148206]A pokud jde o tvoji předchozí připomínku ke změně názvu vlákna...[/QUOTE]
"Nastavení a zkušenosti s Canon HV20" !!! :-)
"Nastavení a zkušenosti s Canon HV20" !!! :-)
Byť jsem měl v merku ještě cannon hr-10
http://www.canon-europe.com/About_Us/News/Consumer_Releases/Consumer_2007_hr10.asp
http://www.usa.canon.com/app/html/HDV/HR10/avchd.shtml
zítra na korunce objednávám HV20, takže Saxeli doufám, že nezradíš a poradíš :).
http://www.canon-europe.com/About_Us/News/Consumer_Releases/Consumer_2007_hr10.asp
http://www.usa.canon.com/app/html/HDV/HR10/avchd.shtml
zítra na korunce objednávám HV20, takže Saxeli doufám, že nezradíš a poradíš :).
Mám tuto kameru, ale při nahrávání do PC přez fireware se mi nezobrazuje čas a datum nahrávky. Když tuto nahrávku pustím z kamery na TV tak je vše v pořádku.
Nevíte kde se v kameře tato funkce povolí aby byl datum i v PC.
Děkuji za odpověď.
Nevíte kde se v kameře tato funkce povolí aby byl datum i v PC.
Děkuji za odpověď.
JH: Čas a datum, který se ti zobrazuje v připojené televizi není součástí nahraného obrazu, ale je to doplňková informace uložená na pásku (tzv. Date/Time Stamp). Potom záleží na tom, čím to video stahuješ do PC, zda a jak umí software tuto informaci použít. Pokud chceš údaje dostat přímo do videa, jde to pohodlně v každém střihovém softu.
[quote=tunelar;148449]Chci se zeptat jakou verzi HDMI má tato kamera? Komunikuje to plnohodnotně s HDMI 1.3?[/quote]
O použité specifikaci HDMI se žádné oficiální materiály nezmiňují. Vzhledem k tomu, že záznam je v HDV standardu, očekával bych specifikaci 1.2, protože 1.3 je zbytečná. Nebo snad chceš místo na pásku ukládat záznam přes HDMI na externí zařízení?
O použité specifikaci HDMI se žádné oficiální materiály nezmiňují. Vzhledem k tomu, že záznam je v HDV standardu, očekával bych specifikaci 1.2, protože 1.3 je zbytečná. Nebo snad chceš místo na pásku ukládat záznam přes HDMI na externí zařízení?
Muzete sem prosim nekdo dat kratke originalni _prokladane_ video z HV20 s kratkou uzaverkou, treba 1/250s, kde je natocen horizontalni pohyb? Zajimalo by me jak se s tim kamera vyporada.
Origoš od Canonu vyjde na necelé 4.000,- Já jsem koupil na ebay.com Tokinu 0,45x a vyšlo to i s poštovným z USA na necelých 1.200,- a jsem naprosto spokojený
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[quote=Terka;148471]... video z HV20 s kratkou uzaverkou, treba 1/250s...[/quote]
Dnes odpoledne bych mohl mít čas natočit nějaké vzorky. Stačí ti, když před objektivem projede auto nebo chceš něco speciálního?
Dnes odpoledne bych mohl mít čas natočit nějaké vzorky. Stačí ti, když před objektivem projede auto nebo chceš něco speciálního?
[quote=Pajedlo;148506]...Já jsem koupil na ebay.com Tokinu 0,45x a vyšlo to i s poštovným z USA na necelých 1.200,- a jsem naprosto spokojený...[/quote]
To myslíš vážně? Za 1200 to nemá chybu, to by se dala prominout i nějaká ta nedokonalost! Jak je na tom s vinětací?
[quote=petruskin;148502]Kde na netu najdu vhodný širokáč?[/quote]
Jestli se rozhodneš pro ten z ebay.com, tak se přidávám - podělíme se o poštovné! :BB:
To myslíš vážně? Za 1200 to nemá chybu, to by se dala prominout i nějaká ta nedokonalost! Jak je na tom s vinětací?
[quote=petruskin;148502]Kde na netu najdu vhodný širokáč?[/quote]
Jestli se rozhodneš pro ten z ebay.com, tak se přidávám - podělíme se o poštovné! :BB:
[QUOTE=Saxel;148535]To myslíš vážně? Za 1200 to nemá chybu, to by se dala prominout i nějaká ta nedokonalost! Jak je na tom s vinětací?
Jestli se rozhodneš pro ten z ebay.com, tak se přidávám - podělíme se o poštovné! :BB:[/QUOTE]
Kluci, já bych se podělil taky.
Jestli se rozhodneš pro ten z ebay.com, tak se přidávám - podělíme se o poštovné! :BB:[/QUOTE]
Kluci, já bych se podělil taky.
[QUOTE=Pajedlo;148584]Vinětace tam nějaká je, ale dá se to oželet. Pro ilustraci posílám nějaké "mrtvolky".[/QUOTE]
Vobec som nepochopil tie foto :(( To jako tocis 4:3 a zorny uhol je ten isty bez a s 0,45x konvertorom? A vinetaciu tam nevidim ziadnu, to mas pravdu, ale sudok to ma statocny :D
Vobec som nepochopil tie foto :(( To jako tocis 4:3 a zorny uhol je ten isty bez a s 0,45x konvertorom? A vinetaciu tam nevidim ziadnu, to mas pravdu, ale sudok to ma statocny :D
Prosím poraďte novému majiteli HV 20,mám nastaveno na kameře SILL I.REC na off,jenže nevím,co to znamená.Pak je tam ještě možnost LW(1920x1080),ne SP(848x480).Dík
tramin: Ta zkratka znamená "Still image recording" - záznam nepohyblivých obrázků, a tím LW nebo SP se nastavuje jejich velikost. Pokud volbu povolíš, znamená to, že v průběhu normálního natáčení na pásku můžeš tlačítkem "Photo" uložit aktuální scénu jako fotku na SD kartu. Osobně jsem tu funkci ještě nepoužil a asi ani nepoužiju, ostatně v defaultu je vypnutá. Když chci dělat fotky, přepnu do režimu focení - má to tu výhodu, že i snímací čip se přepne do neprokládaného režimu, což je pro fotky lepší.
[quote=stayman;148602]... ale sudok to ma statocny :D[/quote]
Hmmm, ta soudkovitost je fakt dost výrazná. Možná je to tím velkým poměrem 0,45x, při takovém zkrácení ohniska už asi soudkovatí i dražší předsádky - může se k tomu nějaký odborník vyjádřit? Předsádky s poměrem kolem 0,7x už bývají bez výraznějších deformací obrazu. Vypůjčím si jeden odkaz z fóra na grafice: http://raynox.co.jp/comparison/video/comp_hdrhc1.htm
Hmmm, ta soudkovitost je fakt dost výrazná. Možná je to tím velkým poměrem 0,45x, při takovém zkrácení ohniska už asi soudkovatí i dražší předsádky - může se k tomu nějaký odborník vyjádřit? Předsádky s poměrem kolem 0,7x už bývají bez výraznějších deformací obrazu. Vypůjčím si jeden odkaz z fóra na grafice: http://raynox.co.jp/comparison/video/comp_hdrhc1.htm
Saxel: Ano, vacsina pod 0,7x uz sudkuje, ten Raynox drzi este aj pri 0,66x, ale vsetko nizsie je uz sudok. Inak som skor nepochopil ten pomer stran 4:3 a aj to zorne pole nema vyrazne vacsie s pouzitim tej predsadky, takze by sa asi oplatilo pozriet po niecom inom...
[quote=stayman;148718]... takze by sa asi oplatilo pozriet po niecom inom...[/quote]
No, bohužel máš asi pravdu. Cena je to ale lákavá, nu což, vydržím ještě nějaký čas bez šíra :(
No, bohužel máš asi pravdu. Cena je to ale lákavá, nu což, vydržím ještě nějaký čas bez šíra :(
Natacite v prokladanem rezimu nebo 24p (progresivnim) ?
Jake jsou hlavni nevyhody progresivniho zaznamu na HV20 oproti prokladanemu ?
Jake jsou hlavni nevyhody progresivniho zaznamu na HV20 oproti prokladanemu ?
S režimem 25P si občas hraju, ale když něco točím, tak prokládaně.
Výhody a nevýhody progresivního záznamu? Ty chceš aby se to tady zase pobilo? :D Jedni tvrdí, že prokládání je v dnešní době přežitek, druzí na něj nedají dopustit, že lépe vypadá. Můj názor je, že progresivní režim bude u digi kamer lepší až od 50fps, do té doby asi zůstanu u prokládaného záznamu.
Výhody a nevýhody progresivního záznamu? Ty chceš aby se to tady zase pobilo? :D Jedni tvrdí, že prokládání je v dnešní době přežitek, druzí na něj nedají dopustit, že lépe vypadá. Můj názor je, že progresivní režim bude u digi kamer lepší až od 50fps, do té doby asi zůstanu u prokládaného záznamu.
Neee, zadny pobijeni nechci :-) jde mi jen o prakticke rozdily.
Me se libi u toho progresivniho, ze kdyz to na PC zastavim, tak vidim cely snimek a neni to s tim posunem dalsiho pulsnimku. Navic z toho jde bez problemu udelat fotka (nekamenovat, je jasne ze fotak to neni). Takze laicky me zatim pritahuje progresivni mod a jde mi o jeho technicke nedostatky a prip. vyhody prokladaneho.
Chapu to spravne, ze v tom progresivnim se udela snimek a ten se pouzije jako dva pulsnimky (takze dolni a horni pulsnimek je vlastne udelan rozdelenim toho jednoho progresivniho snimku) ? Takze prakticky rozdil mezi prokladanym a progresivnim je, ze v tom progresivnim to muze byt vice trhane (pri rychle zaverce) nebo vice maznute, protoze kamera muze jit az na 1/25 casu.
prehravace HD DVD a BR + Plazma TV to budou prehravat take prokladane nebo umoznuji progresivni zaznam ?
Me se libi u toho progresivniho, ze kdyz to na PC zastavim, tak vidim cely snimek a neni to s tim posunem dalsiho pulsnimku. Navic z toho jde bez problemu udelat fotka (nekamenovat, je jasne ze fotak to neni). Takze laicky me zatim pritahuje progresivni mod a jde mi o jeho technicke nedostatky a prip. vyhody prokladaneho.
Chapu to spravne, ze v tom progresivnim se udela snimek a ten se pouzije jako dva pulsnimky (takze dolni a horni pulsnimek je vlastne udelan rozdelenim toho jednoho progresivniho snimku) ? Takze prakticky rozdil mezi prokladanym a progresivnim je, ze v tom progresivnim to muze byt vice trhane (pri rychle zaverce) nebo vice maznute, protoze kamera muze jit az na 1/25 casu.
prehravace HD DVD a BR + Plazma TV to budou prehravat take prokladane nebo umoznuji progresivni zaznam ?
Tak jsem se dočkal a hv20 je doma. Večer jsem ještě stačil něco vytočit. Z obrázku jsem nadčenej - pokud to pustím přímo z kamery přes hdmi do plasmy. Zatím se ale peru s pinnaclem stahnu do něj prokládanej obraz výsledek uložím v hd 1080i ale v nastavení je automaticky 25 fps - je to tak správně nebo se to uloží progresivně? Když to pak pustím z compu přes dvi-hdmi do plasmy tak je ten samej obrázek jakoby neostrej mázlej. Nevím zatím co s tím, pinnacle mi totiž jiny možnosti nenabízí.
[quote=MikeM;149031]... Chapu to spravne, ze v tom progresivnim se udela snimek a ten se pouzije jako dva pulsnimky (takze dolni a horni pulsnimek je vlastne udelan rozdelenim toho jednoho progresivniho snimku) ? Takze prakticky rozdil mezi prokladanym a progresivnim je, ze v tom progresivnim to muze byt vice trhane (pri rychle zaverce) nebo vice maznute, protoze kamera muze jit az na 1/25 casu.[/quote]
Ano, na pásce je i progresivní video 25P zaznamenáno jako dva půlsnímky, protože standard HDV PAL je prokládaný. Na to je potřeba pamatovat při následném zpracovávání materiálu v PC i při zpětném exportu do kamery.
[quote=MikeM;149031]...prehravace HD DVD a BR + Plazma TV to budou prehravat take prokladane nebo umoznuji progresivni zaznam ?[/quote]
Tak v BR a HD-DVD také ještě nemám úplně jasno, tak raději ať se vyjádří někdo fundovanější.
Ano, na pásce je i progresivní video 25P zaznamenáno jako dva půlsnímky, protože standard HDV PAL je prokládaný. Na to je potřeba pamatovat při následném zpracovávání materiálu v PC i při zpětném exportu do kamery.
[quote=MikeM;149031]...prehravace HD DVD a BR + Plazma TV to budou prehravat take prokladane nebo umoznuji progresivni zaznam ?[/quote]
Tak v BR a HD-DVD také ještě nemám úplně jasno, tak raději ať se vyjádří někdo fundovanější.