Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

DVD HDD Panasonic DMR-EX77EP-K

špéra (16)|14.10.2007 13:23
[QUOTE=jm252485;152800]pro špéru:
Neumím vyhodnotit, zda ViearLink by pomohl, protože funguje patrně jenom s TV Panasonic - já mám Samsung a s ním to OPRAVDU nejede. Podle popisu by mělo toto propojení zvládat v zásadě dvě věci - automaticky sladit naladěné kanály v TV a DVD tak, aby sedělo jejich pořadí a hlavně snad propjit přístroje tak, že když zapnu DVD, zapne a přepne se TV automaticky pro sledování DVD. Více by měli říci ti, co to zkusili...[/QUOTE]

no toto všechno umí již i scart. Zklusenost získana po spojení dmr 50 s thomsonem a dnes dmr 50 s Th37PX70. stav je stejný jedná se o standartní povely, které přenáši také easy logic, smart link atd. pokud jsou oba přístroje v pohot stavu po propojení scartem zapnu tv vždy při přímém ovládání dvd ať se jedná o přehrávání, programování nebo nahrávání. u Tv pana řady 70 je navíc možnost využít nahrávání z digitálního tuneru tv a okamžitým záznamem. dvd se přepne do modu nahrávání z externího zdroje a stahuje si vše z digi tuneru v Tv. tato možnost částečně nahrazuje pro dvd které nemá DVB-t tuner aby byl záznam proveden okamžitě a v kvalitě vysílání odpovídajícího digi signálu. toto by mělo Věra liink nahradit s tím že bude nahrávat také okamžitě avšak již z digi tuneru příslušného dvd. Jsem však zvědav jak si poradí prpojení tv pan s dvd pan přes Viera link ( propojeno HDMI avšak přímo definovéným kabelem) ve smyslu záznamu 16:9 / 4:3.
KOCOUR65 (653)|14.10.2007 18:34
me nevyhovuje v tomto propojeni to ze pri poslechu hudby z cd to zbytecne zapina tv
vomic (671)|15.10.2007 12:59
Tak si to vypni z setupu ... Panasonic DVD (HDD/DVD) má aspoň ten můj nastavení obraz off/on z audio cd.
Olympus (2)|17.10.2007 09:16
Nedaří se mi nahrát film s titulky z Cenemaxu. Dost mě to mrzí, jsou to často španělský hudení a podobně. Nevíte prosím jak na to?
dan222 (36)|18.10.2007 02:20
na avmanii jsem nasel ohledne ex87 toto:

"Osobně mi spíše vadí, že DivX uložený na HDD už zpět nedostanu. Alepoň u toho co jsem měl v rukách to nešlo." psal to nejaky redaktor ktery zrejme pristroj testoval. podle manualu vsak umi divxy pouze prehravat z medii a neumi je ukladat na hdd pro pozdejsi prehrani. muzete se k tomu nekdo kdo ho mate vyjadrit? predpokladam ze ex77 je na tom s vybavou stejne, rozdil je jen v mensim disku.

jeste by me zajimalo vase subjektivni hodnoceni hlucnosti pristroje. pokud ho mate zapnuty v tiche mistnosti se ztlumenym zvukem tv, jak moc je slyset.
Godin (0)|18.10.2007 14:09
Ahoj, mám problém s DMR-EX87. Zcela nepravidelně, většinou při zastavení filmu sledovaného z HDD, nebo pokud pustím film od začátku při již probíhajícím nahrávání, rekordér "umře" a napíše chybovou hlášku U99. Měl jsem ho v servise, ale údajně jim to nedělalo a tak jen vyměnili firmware na 1.10. Bohužel se mi to stává opět, nejhorší je, že naprosto nepravidelně a nedokáži tu situaci ani nijak nasimulovat, abych jim to mohl v servise předvést. Neměl jste někdo podobné potíže? Nebo nenapadá Vás čím by to mohlo být? Napadlo me kolísání napětí v 220V síti.
Victor77 (118)|18.10.2007 17:35
Volba "Záznam s vys. rychl. kopírování" má sice jistá omezení (poměr stran a zvuková stopa se musí zvolit předem), ale zase se vypálí to, co se uložilo na HDD. Když tuto funkci vypnu, při vypalování se už jednou uložený záznam znovu re-enkóduje, i když je zvolena stejná kvalita záznamu. Navíc se ztratí všechny vytvořené kapitoly a obrázek náhledu.
Práce se střihem je opravdu pohodlná a přesná. Bohužel je místo střihu dobře patrné, protože zde při přehrávání obraz asi na vteřinu zamrzne. Při použití volby "Záznam s vys. rychl. kopírování" se takto i uloží na DVD. Když nechám záznam re-enkódovat, zamrzání zmizí.
Jen mě trochu mrzí malá podpora MP3 a AVI souborů. Podporu ID tagu nebo náhodný výběr zvládne kdejaký neznačkový DVD player. Ještě nepochopitelnější je zablokování těchto souborů na SD kartě, DVD+R (DL), DVD+(-)RW a DVD-RAM, aniž by to mělo nějaké rozumné technické opodstatnění. Marketing některých firem prostě nepochopím. Méně značkové rekordéry pak tyto samozřejmosti předkládají jako přednost, i když v jiném směru zdaleka nedosahují kvalit Panasonicu.
vagabond (3)|21.10.2007 15:16
[QUOTE=pformanek;152528]Problém s novým firmware?

Vypadá to, že byl upraven firmware tak, aby byl v seznamu pro tvorbu profilů každý program jen jednou, bohužel někdo pozapoměl, že ne vždy je prvně naladěný program vždy ten nejlepší!
Jaké máte zkušenosti s novým firmware vy ostatní?[/QUOTE]

SW 1.08 aj 1.10 maju rovnaky Duplicate service handling: V pripade, ze pocas Automatickeho ladenia a triedenia sluzieb (neplati pri Manualnom ladeni !!!) dojde k pripadu, ked sa ta ista sluzba (rovnake ID) detekuje viackrat, pristroj ulozi sluzbu s najlepsim signalom a ostatne vymaze. Je ale treba si uvedomit, ze v tabulke, ktora sa zobrazuje pocas procesu automatickeho ladenia a triedenia sluzieb sa zobrazi v pripade identickych multiplexov iba prvy najdeny, aj ked bude perspektivne nahradeny inym - silnejsim, z niektoreho vyssieho kanalu. Taketo spravanie sa potom da overit v rezime zobrazovania kvality signalu, ked je v banneri zobrazene aj cislo kanalu na ktorom je vysielany multiplex, z ktoreho pochadza prave zobrazena sluzba.

To, ze SW pracuje spravne dokazuju aj prispevky od clena fora s nickom "mabur":
11.10.2007
Po opětovném spuštění se načetl pražský mux na kanále 25 a potom se přepsaly programy ČT z kanálu 58. Takže jsem naladil opět jako před upgrade ČT z Bukovky a Novu z Prahy. To EPG jsem dnes zkontroloval přijímačem DVB-T Golden Interstar a jsou v něm stejné "díry" na stejných časech, jako na Panasoniku. Takže to vypadá na problém na straně vysílatele.
12.10.2007
Přešel jsem z firmware 1.08 na 1.10. Nejprve jsem chtěl naladění jen opravit přes nastavení digitálních služeb, ale tam jsem dopadl jako ty, nešla naladit Bukovka přes Prahu. Tak jsem spustil opětovné naladění všeho a jak už jsem uvedl, přepsaly se programy ČT silnějšími z Bukovky.
pformanek (14)|22.10.2007 06:45
[QUOTE=vagabond;153542]SW 1.08 aj 1.10 maju rovnaky Duplicate service handling: V pripade, ze pocas Automatickeho ladenia a triedenia sluzieb (neplati pri Manualnom ladeni !!!) dojde k pripadu, ked sa ta ista sluzba (rovnake ID) detekuje viackrat, pristroj ulozi sluzbu s najlepsim signalom a ostatne vymaze. Je ale treba si uvedomit, ze v tabulke, ktora sa zobrazuje pocas procesu automatickeho ladenia a triedenia sluzieb sa zobrazi v pripade identickych multiplexov iba prvy najdeny, aj ked bude perspektivne nahradeny inym - silnejsim, z niektoreho vyssieho kanalu. Taketo spravanie sa potom da overit v rezime zobrazovania kvality signalu, ked je v banneri zobrazene aj cislo kanalu na ktorom je vysielany multiplex, z ktoreho pochadza prave zobrazena sluzba.

To, ze SW pracuje spravne dokazuju aj prispevky od clena fora s nickom "mabur":
11.10.2007
Po opětovném spuštění se načetl pražský mux na kanále 25 a potom se přepsaly programy ČT z kanálu 58. Takže jsem naladil opět jako před upgrade ČT z Bukovky a Novu z Prahy. To EPG jsem dnes zkontroloval přijímačem DVB-T Golden Interstar a jsou v něm stejné "díry" na stejných časech, jako na Panasoniku. Takže to vypadá na problém na straně vysílatele.
12.10.2007
Přešel jsem z firmware 1.08 na 1.10. Nejprve jsem chtěl naladění jen opravit přes nastavení digitálních služeb, ale tam jsem dopadl jako ty, nešla naladit Bukovka přes Prahu. Tak jsem spustil opětovné naladění všeho a jak už jsem uvedl, přepsaly se programy ČT silnějšími z Bukovky.[/QUOTE]

Znovu jsem to automatické ladění nepouštěl, naladil jsem to podruhé rovnou ručním laděním, nenapadlo mě, že by automatické ladění, které napoprvé neumělo naladit ty nejsilnější vysílače by je napodruhé naladilo. Navíc mi připadá nelogické, že při ručním ladění u kterého se předpokládá, že uživatel chce něco udělat jinak než automaticky, mu to jeho ručně naladěné programy ignoruje a nechává tam jen ty naladěné původně automaticky. Pokud ale začne někdy vysílat Nova z bukovky, tak to zkusím jak píšeš ty.

Mám ještě jeden problém, nevím jestli je na straně vysílatele, nebo za to může firmware. Přibližně od stejné doby, kdy jsem si nahrál nový firmware, mi přestalo spolehlivě fungovat automatické pojmenování pořadů nahraných z analogových stanic (programované přes ShowView). U ČT to občas nepojmenuje, u Novy občas pojmenuje a u stanice Prima mi to nepojmenuje vůbec nic, před tím to pojmenovávalo všechno (titulní stránku teletextu mám nastavenou u Č1, Nova, Prima na 301, ČT2 na 306). Už aby přešli všichni na DVB-T, pak mi to bude jedno. Jak to funguje ostatním?
Olympus (2)|23.10.2007 11:56
Nemáte někdo zkušenost s výměnou za větší HDD?
soko.ban (185)|28.10.2007 22:08
Grrrrr... potreboval jsem ted rychle zkopirovat DVD-R na HDD a klasicky kopirovani mi reklo ze to nejde a rozsirene by zase kopcilo 1:1 a podle vsecho reenkodovalo. Mam ten prehravac asi tejden a jeste sem poradne nemel cas cist navod. Lehce me to nasralo, jde to vubec? Studium navodu mam v planu az asi pristi vejkend....
OVCA (9)|28.10.2007 22:43
[QUOTE=jm252485;145373]
- možnost archivace některých kousků z VHS, které nikdy nebudou ani v TV a chci si je zachovat (byť v otřesné kvalitě)
...[/QUOTE]

Rozmýšľam medzi týmto modelom a SONY RDR-HXD870S alebo PIONEER DVR-550HX-S
Nevieš niečo o tom sony?

Jo a ked si nahrával z VHS, tak si to nahrával zo samostatného videa, ktoré bolo ako prepojené? A aké možnosti boli ked si chcel VHS nahrať? Slo to na HDD, či len na DVD, funkcie kvalita,... ?

Jo a ešte ako rýchlo to kopíruje z DVD na HDD a z HDD na DVD? a ked to nahrám z HDD na DVD prehrá to napr. PS2?
[QUOTE=jm252485;148902]

Rekorder ma JEDEN "hybridní" (laicky řečeno) tuner, který umí naladit jak analogové, tak digitální vysílání. NEUMÍ tedy posílat něco jiného do TV a něco jiného nahrávat (ani digitálně, ani analogově). Pokud tedy chci sledovat na TV jinou DVB-T nebo analogovou stanici, než se nahrává, musí mít TV svůj digi tuner (ať již interní, nebo externí set-top box (analog umí TV sama o sobě :-)) . Doufám, že tvůj dojem (bohužel chybný) nevznikl ze sledování tohoto fóra, protože to tady snad nikdo netvrdil.[/QUOTE]

[QUOTE]Jedinečná funkce TIME SLIP v rekordérech Panasonic Vám dovolí současně sledovat pořad bez přerušení, když jiný, na jiném kanálu, se nahrává.[/QUOTE]

Tak ako to je?

dík
jm252485 (43)|29.10.2007 17:20
VHS na DVD: Obyčejný VHS stereo rekorder Panasonic NV, propojeno SCARTEM do AV1 (může být i AV2, ale mně blbne zvuk - není to obecná chba, musím nechat opravit). Všechno je "normální" - volba cíle, kvality atd. Já volím SP, abych to ještě neodmrvil slabým enkódováním, při více než dvou hodinách FR, aby se to vešlo na jedno DVD. Pochopitelně, že kopírování VHS - rekorder jde 1:1, tedy nelze nijak "zrychlovat". Asi nejlepší je povolit v menu "zrychlený zápis", poměr stran nastavit na 4:3 (neznám VHS s 16:9) a nahrát na HD: dát si na VHS kousek dopředu rezervu a spustit PLAY, nahrát a nechat něco na konci navíc. Potom ostříhat přesně na HD a výsledek zrychleně vypálit na DVD. Jiná možnost je stejný postup, ale nahrát rovnou na DVD-RAM, to přenést do počítače a tam se vydovádět - autoring atd. Z DVD-RAM do PC to jde výborně např. programem ProjectX. Výhoda DVD-RAM je v tom, že se snadno maže a nahrává jako na hard-disk (nemusí se uzavírat, formátovat atd. Soubor je uložen ve složce DVD_RTAV jako VR_MOVIE.VRO a je to normální Mpeg2).

ke druhému dotazu:
TIME-SLIP je popsáno úplně blbě - u mne to funguje jako rychoposuv po časových intervalech: jedno zmačknutí, posum asi o 10 minut (nevím teď přesně, nepoužívámn to). To co je v popisu znamená, že běhen nahrávání na HD mohu sledovat jinou nahrávku (buďto to, co se natáčí s časovým posunem - obvykle se tomu říká TimeShift, nebo něco jiného - z HD nebo DVD), ale NEMOHU sledovat živé vysílání na jiném kanále, než který se právě natáčí. Přístroj má jeden tuner (viz moje poznámka v cit. příspěvku). Pokud chci něco jiného "živě", tak musím koukat na tuner z TV (a pro digi mít další STB buďto extra nabo v TV)
OVCA (9)|29.10.2007 22:00
Super :), aj TimeShift by stačil.

Ešte ma napadlo, kedže som zo SR a nejako u nás DVB-T ešte nieje rozšírené a bude asi až za 4 roky, tak som rozmýšlaľ nad týmto:
Pioneer DVR-RT602H hlavne mi ide o kopírovanie VHS, DVD a HDD všetkými smermy čo tam píšu, ale zas by to chcelo aj to dopočítanie na DVD.

Nemáš nejaké skúsenosti, či niečo načítané o tom 3v1 kombe?
jm252485 (43)|30.10.2007 17:42
K Pioneeru - měl bych dvě výhrady: nemá HDMI, což by mně osobně dost vadilo, DVB-T je k diskusi (když máš třeba kabelovku, tak ho ani moc nepotřebujeě), ale 80 Gb HD je dost málo - zejména, pokud chci využít funkci Jukebox (tedy si nahrát věci na HD v podstatě natrvalo) - navíc jsem nepochopil, zda to umí nasosat i něco jiného než CD (fotky asi určitě, ale co DivX, mp3 atd?). V Čechách je teď docela dobrý Pioneer DVR-545HX, který sice není 3v1, ale vypadá velmi schopně (až na cenu okolo 17000 Kč). Měl by být funkčně podobný Pan.EX77 (i když upscaler je na 1080i, Panas. 1080p), ale měl by to být snad skutečný jukebox (tedy vč. DivX, mp3 atd.).
Osobní poznámka - do 3v1 bych se moic nehrnul. VHS chceš zpracovat asi jednorázově (třeba za rok) a co potom, navíc z hlediska možnosti poruchy mi VHS část připadá nejchoulostivější - strašně moc mechaniky a maličkých plastových oszubených koleček, které se rychle vychechlají :-))). VHS stojí už skutečně pár babek
OVCA (9)|3.11.2007 11:56
Tak čo by si rad, nemusí to byť ani DVB-T, alebo ako som zistil na Slovensku, ešte nebolo aký štandart sa bude používať pre kodovanie signálu, či MPEG-2 alebo MPEG-4.

Takže, ak by bol nejaký dobrý s analógom sem s ním :)

Jo mám káblovku, klasicka cez koaxiál od poskytovateľa. Je to najväčší hráč v meste. Ked padoli komunisti :D, nelenil a vymenil rozvody na celom sídlisku, kúpil licenciu a poskytuje net viac ako 18tis ludom :).

Tak ešte niečo pokukám, ak niečo najdem, tak sa ozvem :)

Inak keby sa dalo aj z DVD na VHS :), predsa DVD nemá životnosť 100 rokov, ako VHS :)

PS: jukebox nepotrebujem :) na HDD sa nemusí dať nič nahrať, ak by zariadenie stálo za to :)

PS2: na 540HX som nejakú chvalu moc nepočul, ale aj ten model som kukal, tak uvidím, či tie chyba čo mala 540 sa na 545 opravia :)

PS3: alebo toto Panasonic DMR-EH770EPK DIGA alebo Pioneer DVR-550H-S
Kiklop111 (1)|10.11.2007 16:25
Prosím poradí mi někdo jak mám aktivovat na DVD divx nahrávání? Jsou tam napsaný stránky i kód ale na netu nemůžu nic najít.
Victor77 (118)|13.11.2007 20:53
Neporadí ti nikdo, protože nic takového na tomto rekordéru aktivovat nelze.
Victor77 (118)|13.11.2007 21:05
[QUOTE=pformanek;153568]Mám ještě jeden problém, nevím jestli je na straně vysílatele, nebo za to může firmware. Přibližně od stejné doby, kdy jsem si nahrál nový firmware, mi přestalo spolehlivě fungovat automatické pojmenování pořadů nahraných z analogových stanic (programované přes ShowView). U ČT to občas nepojmenuje, u Novy občas pojmenuje a u stanice Prima mi to nepojmenuje vůbec nic, před tím to pojmenovávalo všechno (titulní stránku teletextu mám nastavenou u Č1, Nova, Prima na 301, ČT2 na 306). Už aby přešli všichni na DVB-T, pak mi to bude jedno. Jak to funguje ostatním?[/QUOTE]
Mě to funguje tak, že na ČT1,2 a Nově je to víceméně spolehlivé, ale na Primě ani ťuk (301). Nastala snad nějaká změna a Prima používá jinou stránku nebo je zrada jinde?
mabur (31)|14.11.2007 10:27
[QUOTE=Victor77;155681]Mě to funguje tak, že na ČT1,2 a Nově je to víceméně spolehlivé, ale na Primě ani ťuk (301). Nastala snad nějaká změna a Prima používá jinou stránku nebo je zrada jinde?[/QUOTE]

Na Primě se myslím musí nastavit 555 (mě to nefunguje, mám špatný příjem teletextu). Jaký máš Viktore firmware?
Victor77 (118)|14.11.2007 20:42
Už jsem upgradoval na 1.10. Tu stranu 555 zkusím, díky.
Victor77 (118)|19.11.2007 19:06
Hm, tak nic. Ani strana 555 na Primě nefunguje. Škoda. Ještě nějaký nápad?
soko.ban (185)|20.11.2007 08:46
No mám EX87 doma asi měsíc. Ovladani, kvalita obrazu atd v poradku... tim sem spokojenej. Ale i kdyz sem to kupoval s vedomim toho ze to ma ruzny omezeni kopirovani na HDD atd tak me to obcas neskutecne sere.
Co me ale dopalilo doruda byl divx. Sleduju je jen velmi vyjimecne. Jedna vyjimka byla o vikendu. Mam sice celkem velkou TV ale 4:3 a film byl nejakej silene sirokouhlej, takze uprostred jen nudle a k tomu pidi titulky. Zoom to neumi, titulky to zvetsit neumi... takze veskerou pozornost sem musel venovat lusteni titulku a unikal mi obraz... to sem zuril a v pulce to vypnul a sel to dokoukat na kompu.
Ten blbej zoom mam i na 4 roky starym dvd prehravaci taky od Panaku. Mam od nich doma skoro vsechno, ale posledni dobou mi pripada ze delaj vsechno pro to abych se jejich produktum priste vyhnul.
Nektery veci jako treba ze divx muze byt na CD-RW ale uz ne na DVD-+RW mi teda radne unika. Grrrr
TomOv (26)|26.11.2007 15:44
[QUOTE=Victor77;156195]Hm, tak nic. Ani strana 555 na Primě nefunguje. Škoda. Ještě nějaký nápad?[/QUOTE]

Zajímavé, mi strana 555 funguje.
jankal (3)|27.11.2007 22:57
[QUOTE=Godin;153249]Ahoj, mám problém s DMR-EX87. Zcela nepravidelně, většinou při zastavení filmu sledovaného z HDD, nebo pokud pustím film od začátku při již probíhajícím nahrávání, rekordér "umře" a napíše chybovou hlášku U99. Měl jsem ho v servise, ale údajně jim to nedělalo a tak jen vyměnili firmware na 1.10. Bohužel se mi to stává opět, nejhorší je, že naprosto nepravidelně a nedokáži tu situaci ani nijak nasimulovat, abych jim to mohl v servise předvést. Neměl jste někdo podobné potíže? Nebo nenapadá Vás čím by to mohlo být? Napadlo me kolísání napětí v 220V síti.[/QUOTE]

Tak mě to dělá taky a nepomůže ani UPS. Potvrzuji pseudonáhodný výskyt.
jankal (3)|27.11.2007 23:03
[QUOTE=soko.ban;156233]No mám EX87 doma asi měsíc. Ovladani, kvalita obrazu atd v poradku... tim sem spokojenej. Ale i kdyz sem to kupoval s vedomim toho ze to ma ruzny omezeni kopirovani na HDD atd tak me to obcas neskutecne sere.
Co me ale dopalilo doruda byl divx. Sleduju je jen velmi vyjimecne. Jedna vyjimka byla o vikendu. Mam sice celkem velkou TV ale 4:3 a film byl nejakej silene sirokouhlej, takze uprostred jen nudle a k tomu pidi titulky. Zoom to neumi, titulky to zvetsit neumi... takze veskerou pozornost sem musel venovat lusteni titulku a unikal mi obraz... to sem zuril a v pulce to vypnul a sel to dokoukat na kompu.
Ten blbej zoom mam i na 4 roky starym dvd prehravaci taky od Panaku. Mam od nich doma skoro vsechno, ale posledni dobou mi pripada ze delaj vsechno pro to abych se jejich produktum priste vyhnul.
Nektery veci jako treba ze divx muze byt na CD-RW ale uz ne na DVD-+RW mi teda radne unika. Grrrr[/QUOTE]

Ještě jsem to nezkoušel, ale nepomohlo by třeba tyto soubory nahodit na DVD formátovaný jako UDF? (Bude samozřejmě limitovaný počet souborů, kapacita DVD nebude vyčerpaná)
jankal (3)|27.11.2007 23:19
[QUOTE=TomOv;146069]Nahrávání 4:3 / 16:9

Mohli byste vyzkoušet, jestli se nastaví dobře poměr stran při tomto nastavení:

návod str. 65
Formát pro záznam
Nastaví poměr stran obrazu při nahrávání či kopírování.
Při nahrávání nebo kopírování na HDD či DVD-RAM s funkcí
„Záznam s vys. rychl. kopírování“ nastavenou na „Vyp.“
bude program nahrán v původním poměru stran.[/QUOTE]


Přiznám se, že já se s tím takhle nedělám. Pokud nahrávám z TV film ve formátu 16:9, klidně nechám zapnutý "záznam s vys. rychl. kop." upravím to, vypálím to na DVD-RW uzavřu disk, na PC načtu na HDD, programem IFOEDIT změním ifo file hlavního filmu na poměr 16:9 a vypálím na DVD-R. Hotovo.
davs (80)|28.11.2007 22:21
Zdravim vsechny, nedavno jsem koupil DMR-EX87EP-K a teprve se s nim seznamuji - nicmene pomerne casto chci prehravat .avi z DVD disku - napr. vecernicky pro dcerku :) A vec se ma tak, ze precte jen nektere .avi soubory, pripadne dost casto je spusti, ale nejde zvuk. Asi to je zastaralym kodekem, ktery Panasonic pouziva? Jde s tim neco delat? Diky moc za tipy.
jogurt (32)|30.11.2007 13:56
Záleží, co za *.avi soubory přehráváš. Avi je kontejner, do kterého se můžou schovat různé formáty - panasonic a obecně většina přehrávaču čte pouze soubory *.avi, které jsou ve formátu mpeg4 (to jsou ty divx, xvid). V kontejneru *.avi sa může skrývat např. formát mjpeg, který používají třeba digitální fotoaparáty, tento formát ovšem žádný přehrávač přímo nepřehraje.
jm252485 (43)|30.11.2007 17:22
[QUOTE=jankal;156932]Přiznám se, že já se s tím takhle nedělám. Pokud nahrávám z TV film ve formátu 16:9, klidně nechám zapnutý "záznam s vys. rychl. kop." upravím to, vypálím to na DVD-RW uzavřu disk, na PC načtu na HDD, programem IFOEDIT změním ifo file hlavního filmu na poměr 16:9 a vypálím na DVD-R. Hotovo.[/QUOTE]

Taky moc hezká a efektivní metoda. Jiná možnost je použít DVD-RAM, kam se to dá zrychleně z Pan. přesunout bez ohledu na to zda je povoleno či nepovoleno zrychlené nahrávání. Na DVD je pak jeden velký MPEG2 objekt s příponou *.VRO a s ním se dá dál pracovat. Pokud je označeno ke kopírování více souborů, nahrají se jako jeden "maxisoubor" *.VRO
Já pak používám ProjectX k definitivnímu "ostřihu" (ať dělám co dělám, střih v Panas. mi vždycky nechá 1 frame na začátku střihu: pokud mám před filmem zbytek reklamy, tak mi ji ustřihne směrem "k filmu" (jakoby na konci) korektně, ale nechá 1 frame ze začátku záznamu (z časové pozice 0:00). Je zajímavé, že při přehrávání to ani není poznat, ale při editaci v PC ano. Ostatně - kdo si všimne probliknutíá 1 framu, že... ale mne to ta, štve :-)) ), případně k rozdělelní na jednotlivé části (např. díly seriálu). Tyto kousky pak exportuju jako *m2p soubory a ty načtu do autoringového programu (třeba TMPGenc DVD Author), kam těchto souborů můžu nacpat kolik je potřeba (dělal jsem takhle např. Jistě, pane ministře - 5 dílů na jeden disk). Vytvořím si menu a pokud je film o kousek (ale fakt jen o kousek - jde o kvalitu) větší, než 4.7 DVD, proženu to DVD-Shrinkem a vypálím. Možná trochu pracné, ale mám poměrně solidní výsledek. Taky si mohu udělat menu, jaké chci a jen to, co nabízí Panas.; navíc využiji kapacitu DVD na doraz.
Jako jistou výhodu vidím to, že film, ať je jakkoliv veliký (tedy do 4.7 GB), tak je "v jednom kuse" a není rozsekám na 1GB VOBy, což mi další práci připadá pohodlnější. Nicméně výše popsaná metoda je taky skvělá, párkrát jsem to zkusil v situaci 1 film - 1 disk.
Victor77 (118)|2.12.2007 01:10
[QUOTE=TomOv;156797]Zajímavé, mi strana 555 funguje.[/QUOTE]

Mě už taky. Když jsem to prve testoval, nešlo to ani za zlaté prase. Tak jsem to pustil z hlavy a normálně nahrával, co jsem potřeboval. A vida, už to šlo. Takže je to prima, stranu 555 má Prima.
danase (2)|2.12.2007 11:47
Mam taku specialnu otazku. Som nedoslychava, k sledovaniu programov potrebujem titulky. Je mozne skryte titulky, ktore vysiela napr. CT k programom nahravat?
Xaver (149)|2.12.2007 12:44
[QUOTE=danase;157373]Mam taku specialnu otazku. Som nedoslychava, k sledovaniu programov potrebujem titulky. Je mozne skryte titulky, ktore vysiela napr. CT k programom nahravat?[/QUOTE]

Tento Pansonic to neumi, alespon ten co mam k dispozici ja DMR-EX87.

Udajne to umi jen SONY nove modely roku 2007 napr. s digitalnim tunerem HXD870.
Nevim to jiste, over si to.
danase (2)|3.12.2007 08:32
Fakt ti moc dakujem, skoro som ho kupila. V obchodoch dostavam take vagne odpovede, akoze "nahrava sa vsetko to co je na obraze, takze aj skryte titulky by tam mali byt", ale overit si to naozaj je problem. Takze skusim teda to Sony.
rado101k (298)|6.12.2007 22:46
Skryte titulky sa daju nahravat ale musia byt zapnute na tv a rekorder nahrava z av1 scartu zapojeneho do tv.to znamena ze nahrava vsetko co je pustene na tv.mam to vyskusane. . .
Godin (0)|7.12.2007 11:48
[QUOTE=jankal;156929]Tak mě to dělá taky a nepomůže ani UPS. Potvrzuji pseudonáhodný výskyt.[/QUOTE]

Mě už to nedělá, ale pomohla až výměna nějaké vnitřnosti. Prostě hardwarovej problém. Velká chvála Panu servismanovi Hurychovi z Pardubického POASSu, protože měl se mnou božskou trpělivost a slíbil vyměňovat díl po dílu, dokud to nepřestane, protože diagnostika bohužel ukazovala, že je vše v pořádku. Naštěstí to vyřešila výměna hned prvního dílu.
zizi (21)|7.12.2007 15:31
Ahoj
jsem cerstvym majitelem EX77.
Po pravde jsem ho jen na rychlo prohlidl a vyzkousel a uschoval pro jeziska pod stromecek : - )
Ale zajima me jedna vec.
Jsem z Moravy kde bezi pouze analogove vysilani....a myslel jsem ze se da nastavit EPG i na analogu.
Treba pres teletext.Priklad,ze treba vyberu stranu 300 na ct1 a ono mi to bude zobrazovat program a popisy poradu.
A i pri nahravani budu videt v menu popis a nazev filmu,ale podle vseho toto funguje jen na digitalnim vysilani.
Pokud to neni pravda ,tak me prosim opravte.
Diky za info

Zizi
OVCA (9)|8.12.2007 22:10
Zdravím, mám EX87 a mám 2 tunerový TV, dalo by sa to nejako prepojiť, aby som naraz sledoval TV a nahrával?

Okrem riešenia, že vypnem prepojenie tunerov a na jeden dám DVD a na druhý anténu na priamo.
jogurt (32)|11.12.2007 16:21
Jakou máte zkušenost s titulky u Xvid souborů ? O co se mi jedná - mám k dispozici video ve formátu Xvid a k němu soubor s titulky. Video jde normálně přehrát, bohužel ale nejsem nijak schopen rekordér donutit, aby zobrazoval titulky. Titulky mají stejný název jako video, jsou standartní SRT.U jiných souborů to problém nedělá - pouze u tohoto. Uvedený soubor se liší od ostatních tím, že má dvě zvukové stopy - českou a anglickou. Může to mít na zobrazování titulků vliv ?
robert.kotasek (777)|11.12.2007 22:10
jak dlouhy nazev tech titulku mas? me na starem krapu nejedou titulky ktere maji tusim nazev delsi nez 8 znaku... tak to vyzkousej...
jogurt (32)|13.12.2007 15:03
Titulky - sám si odpovím : Titulky to nebralo, protože byly zakódovány v Unicode - po převedení do ANSI už všechno běží, jak má....
lightangel (1)|13.12.2007 20:11
Nejsem vůbec expert - spíš nadšený budoucí (doufám) uživatel. Prosím chápu to dobře, že Panasonic DMR - EX77EP se liší od Panasonic EH57EP pouze tím, že 77 má zabudovaný ten přijímač digitálního signálu? Nebo má 77 nějakou jinou výraznou výhodu proti 57, že stojí za to do ní investovat?

k tomu digitálnímu signálu - tady zatím běží jen analog - mám ale digitální satelit, propojený pak přes scart s videem a televizí - to pak, doufám, ten digitální tuner nikdy nevyužiju?
rkonf (4)|14.12.2007 07:46
Ahoj, jsem čerstvým majitelem EX87. Snažil jsem se nastudovat kde co, tak doufám, že už tu někde odpovědi na mé dotazy nejsou. Mám dva...

1. Rekordér mám s TV (GRUNDIG Lenaro 32 LXW 82-7731 IDTV) propojený přes HDMI. Předpokládám, že TV nepodporuje Viera link. Překvapilo mě, že pokud se dívám na TV a chci si pustit DVD, tak musím na TV ručně zvolit AV vstup HDMI. To to opravdu nefunguje jako SCART, kde se obraz automaticky zobrazil po spuštění DVD, videa... ? Funguje to jen v případě, že TV podporuje Viera link?

2. Přes Guide jsem si včera naprogramoval jeden pořad (Nova) a předpokládal jsem, že jsme ve světě digitální televize a pořad se tedy začne nahrávat když opravdu začne a skončí, když opradu skončí (jako VPS u analogu). Ale ouha, na začátku jsem měl 10 minut reklam a na konci mi tak 5 minut pořadu chybělo. To opravdu digitální televize toto neumí? Nebo je to Novou a podobně jako u VPS to pořádně funguje jen u ČT?

Děkuji za případné odpovědi.

Radek
Xaver (149)|14.12.2007 16:47
[QUOTE=rkonf;158623]Ahoj, jsem čerstvým majitelem EX87. Snažil jsem se nastudovat kde co, tak doufám, že už tu někde odpovědi na mé dotazy nejsou. Mám dva...

1. Rekordér mám s TV (GRUNDIG Lenaro 32 LXW 82-7731 IDTV) propojený přes HDMI. Předpokládám, že TV nepodporuje Viera link. Překvapilo mě, že pokud se dívám na TV a chci si pustit DVD, tak musím na TV ručně zvolit AV vstup HDMI. To to opravdu nefunguje jako SCART, kde se obraz automaticky zobrazil po spuštění DVD, videa... ? Funguje to jen v případě, že TV podporuje Viera link?

2. Přes Guide jsem si včera naprogramoval jeden pořad (Nova) a předpokládal jsem, že jsme ve světě digitální televize a pořad se tedy začne nahrávat když opravdu začne a skončí, když opradu skončí (jako VPS u analogu). Ale ouha, na začátku jsem měl 10 minut reklam a na konci mi tak 5 minut pořadu chybělo. To opravdu digitální televize toto neumí? Nebo je to Novou a podobně jako u VPS to pořádně funguje jen u ČT?
[/QUOTE]

1. TV musí umet Viera link (jiny nazev je HDMI-CEC,Anynet+ atd.) aby rekorder dal povel TV k přepnutí na AV vstup.
2. Pletes 2 veci do sebe,... 1. VPS rekorder EX87 nema a 2. Znacky - presne konce a zacatky Guide (EPG) pouze digitalni vysilani - zatim udajne neumi rekordery zpracovat i kdyz pry je CT vysilá nevím jak je na tom NOVA, snad casem po nejakem upgrade se to rekordery naučí
Lark (365)|15.12.2007 18:57
Jsem taky čerstvý majitel EX87 a prosím o radu.
Mám ho do TV 42PX70EA propojený přes HDMI i Scart.
Do TV mám taky přes HDMI připojené PC
a přes Scart přímo do TV ještě VCR HS930 (taky Panasonic S-VHS).

Všechny přístroje bez problémů přehrávají, ale .....

záznam na HDD - EX87(přes HDMI) jen z TV
záznam z HDD - EX87 na VCR jen přes DirectRecord (z TV AV1)
záznam z PC(HDMI2) na HDD - EX87 ani na VCR nejde ručně ani přes DirectRecord

Viera-Link jsem zkoušel zapnout/vypnout a nemá to žádný vliv. Poradí někdo co s tím.
Předem dík za pomoc.
Victor77 (118)|16.12.2007 09:43
Zkus to ještě prohodit. PC do HDMI1 a EX87 do HDMI2. Hlavně ale nechápu, k čemu je dobrý záznam z PC na EX87. Vždyť to DVD si v PC vytvořím daleko líp, bez ztráty kvality a rovnou taky vypálím. Jinak předpokládám, že ta grafika v PC má taky TV-Out, tak bych to propojil do druhého scartu na EX87 a vymalováno. Nemusí se nic zbytečně honit přes TV.
Lark (365)|16.12.2007 15:28
to Victor77: Tak jsem právě dokončil přehazování kabelů propojení. HDMI tak jak píšeš, ale musel jsem proti propojení v návodech prohodit i DVD <-> VCR a nahrávání mezi nima už funguje správně. Z PC ale pořád nic nenahraju. Grrrrrrrrrr

1. do TV-AV2 jde VCR-AV1 (S-VIDEO)
2. do VCR-AV2 jde DVD-AV1 (S-VIDEO)
3. do TV-HDMI2 jde DVD-HDMI (720p)
4. do TV-HDMI1 jde PC-DVI/HDMI (Auto)

Ještě chci zkusit přidat propojení TV-AV1 do DVD-AV2, jestli bude možné nahrávat signál který běží v TV. Musím ale sehnat ještě jeden Scart kabel.
Ještě k tvému podivu nad požadavkem nahrávání z PC. Nejde mi samozřejmě o videa, nebo filmy, ale o záznam letu z modelářského simulátoru, který si záznam ukládá ve svém interním formátu (*.recording), který nejde v ničem jiném přehrát. Taky by šel záznam z PC použít pro instruktážní video obsluhy nějakého programu. Vím, že na to existují specální programy, ale ty solidní nejsou určitě free a navíc běží na pozadí a zbytečně zatěžují systém. Propojení Scartem z videokarty není moc kvalitní (jede v PALu) a v mém případu asi 7m dlouhý kabel, určitě problematické. Zkoušel jsem propojení AVG (taky 7m) jak doporučují v návodu TV, ale byla to hrůza a běs. Proto jsem se vzdal přidaných funkcí pro PC-vstup na TV a použil DVI/HDMI, který funguje perfektně jak pro režim desktopu, tak pro video.

Díky za snahu a nakopnutí správným směrem.
kami72 (0)|26.12.2007 21:56
Nedlouho mám tento HDD DVD. Nikde v návodu jsem nenašel, zda lze při přehrávání DVD jít na konkrétní čas v nahrávce? Můj stařičký noname DVD player to uměl a občas jsem to používal. Taky by mě zajímalo, zda se dá zjistit kolik zbývá času do konce filmu?
vomic (671)|29.12.2007 05:40
[QUOTE=Lark;158788]

Ještě k tvému podivu nad požadavkem nahrávání z PC. Nejde mi samozřejmě o videa, nebo filmy, ale o záznam letu z modelářského simulátoru, který si záznam ukládá ve svém interním formátu (*.recording), který nejde v ničem jiném přehrát. ...

[/QUOTE]
Zbytečně složité a kostrbaté řešení ... nahraj si to přímo z PC v PC například programem Fraps http://www.fraps.com/ který ti do velmi dobré kvality videa uloží to co si přehráváš na obrazovce. Pak si z této nahrávky už lehce uděláš CD/DVD které přehraje každý stolní přehrávač ... :)

PS: tenhle prográmek používají hlavně hráči PC her na vytvoření videa ze hry ... pro tvé účely ale poslouží stejně dobře a není nijak hardwarově náročný.
zizi (21)|29.12.2007 13:49
Ahoj
Mam dotaz..
Zkoumal jsem nastaveni moji nove EX77 a nejak se mi povedlo , ze zmizely hodiny na DVD displeji ve vypnutem stavu.
Zkousel jsem kombinace nastaveni usporneho rezimu ,ale vypada to ze to na to nema vliv.
Proste kdyz mam vyple DVD-REC ,tak se mi na displeji nezobrazuje vubec nic.
Jak mam nastavit ,aby se na vypnutem DVD zobrazovaly hodiny ?

Za dalsi...jdou prejmenovat analogove programy v profilu ?

Diky za radu.
Zizi