Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
6.10.2010, Jiří Piškula, aktualita
V současné době je v dosahu provozovatelů kabelových sítí v České republice přibližně 90 % českých domácností, které tak mají přístup k digitálně šířeným televizním programům. Celých 75 % zákazníků kabelových TV signál digitálně již přijímá.
A_li | 7.10.20108:50
Nemohu soudit všechny poskytovatele digitálního televizního šíření, ale co se týče např. UPC ­(Šumperk­), tak musím zmínit: katastrofa, hrůza. Nezlobte se na mně, ale obraz se téměř každou chvíli ­(1až 5 minut­) byť sebeméně rozpadne, zamrzne atd. Společnost UPC byla o skutečnosti informována, ale věc nejspíš neumí řešit. Mluvím za několik domácností v Šumperku používající jejich digitální přijímač napojený v kabelovém rozvodu, tuším Philips. A pokud vím, tak spousta lidí utíká od ­"kabelovky­", protože nechtějí platit 300 Kč měsíčně ­(3600 Kč za rok­) za to, co mohu chytnou na anténu s pozemním vysíláním, nebo zakoupením satelitního přijímače za pár tisíc v podstatě ve stejné či lepší kvalitě! Navíc si nemusíte za nechutný peníz pořizovat jiné komponenty pro nahrávání. Co se týče satelitních přijímačů, tak se dá na současné i nahrávat jak na HDD, tak i Flash Disk atd, samo že ceny jsou pestré, ale levnější varianty s Flash Diskem pořídíte jako komplet ­(parabola, přijímač HD, konvertor, karta např. Skylink do 5 tisícs rezervou­) velmi výhodně.
Kabelové rozvody nemohu doporučovat, pokud Vám nevadí takové detaily a vysoká cena.
Naopak, pokud nemáte jiné možnosti, současně využíváte např. Internet s pomalým Uploadem a nevadí Vám nižší kvalita, tak přeji alespoň pevné nervy.
Odpovědět0  0
Ivo Mašek (53) | 7.10.20109:01
Tam bude problém v kabeláži rozvodu. Rekonstrukce nevyhnutelná. Já používám UPC a jsem spokojen. To, co popisujte vy, vůbec u nás nepozoruji ­(chomutovsko­). Chytám po kabelu přes 100 kanálů, spoustu z nich v HD a jsem opravdu spokojen.
Máte skutečně kabelovku UPC? Proč se ptám ­- protože UPC nikdy nedodávala STB od Philipse. Dodává STB Handan a Kaon.
Jinak, nelze podle jedné lokality tak hrubě zkritizovat kabelový příjem všeobecně. Kabelovka skutečně má budoucnost. Jen tak pro zajímavost se podívejte, kolik kabelovek je v USA a Kanadě a kolik domácností kabelovku používá a kolik kanálů na kabelu chytají.
Odpovědět0  0
A_li | 7.10.20109:30
Omlouvám se, jedná se o přijímač Handan­- Karneval, podle foto co jsem našel na Internetu, děkuji za upozornění.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.