Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
Komentáře od vmull
cestování časem???
Odpovědět0  0
Co je podstatné u takovéto 4K televize je např. typ HDR a barevná hloubka a ne jestli přehraje divx.
Odpovědět2  0
Za ty peníze mi to přijde drahé. Dva roky starý WDTV Live za 2.200,­- ­(tehdy­) toho uměl víc a měl jak DO, tak LAN připojení, což je zde evidentně zásadní nedostatek ­- dokupovat síťové připojení a ještě obětovat jeden USB port je k ničemu.
Odpovědět0  0
pokud to tak je, tak opravdu nic moc.
Skutečně nedokáže přehrát AC3 zvuk? Pokud ne, tak je k ničemu. Pokud ano, tak si to v tabulce opravte.
K přehrávaným HD videím poznámku:
Použití rozlišení 1080p ještě nic neříká o kvalitě filmu, ale právě jen a jen o rozlišení. Datový tok pod 10 Mb­/s je pro reálné HD video slabý a to i v kódování AVC­/H.264. Rozdíl mezi 40 Mb­/s ­(Oceanic Demo­) a dalším zkoušeným s bitrate necelých 10 Mb­/s je příliš velký, takže testování je pro HD videa k ničemu ­- většina slušných 1080p videí má datový tok od 15 do 20 Mb­/s ­- a o tom není ani zmínka. Zkuste příště zařadit test s filmem 20 Mb­/s a podle tohoto toku se pak dá určit, jestli je přístroj k použití nebo ne. Souhlasím, že 40 Mb­/s je hodně.
Odpovědět0  0
Škoda, že jsi neporozuměl, co jsem tím chtěl říct.
Zkusím to pro jistotu zopakovat znova, pak už lámu hůl:
Produkt je v zásadě k ničemu, nepřináší nic inovativního co by zde nebylo a ani cenově není přínos. Z technického hlediska nevyhovuje pro HD video jako přehrávač po síti ­(nízký datový tok­) a díky malému a hlučnému vestavěnému disku ani jako přehrávač s lokálním diskem ­- tam by mohla být rychlost dobrá, ovšem kapacita a hlučnost jsou špatné. Co se kapacity týká, předchozí verze měla možnost připojit externí disky. Tato verze je sice má taky, takže kapacitní problém je řešitelný, ale hlučnost zůstává. Tedy doplnění interního disku je krok špatným směrem. Toť celé k produktu.
Navíc kritizuji i nedostatky recenze, která se některými aspekty nezabývá.
Nemám problémy s přehrávačem, s tím co mám jsme spokojený. To mi však nebrání hodnotit jiné a vyjadřovat se k nově uváděným a recenzovaným výrobkům.
Btw. toto hodnocení je subjektivní ­(stejně jako recenze­).
Odpovědět1  0
ale to je tak asi vše. V recenzi mi chybí v testech cokoliv s vyšším datovým tokem ­- max. datový tok 10MB je málo a nic to o kvalitě zobrazení nevypovídá. Srovnání s předchozím WDTV live je zavádějící ­- tento má jiný procesor. V testu schází i ověření souborových systémů externích disků.
Ale k produktu ­- někdo si potrpí na barevné efekty na pozadí, to mě ovšem spíš odrazuje. Přehrávač musí být zcela potichu, protože ho musím mít poblíž TV ­(hdmi kabel­) a tedy hluk z ventilátoru je chyba. Také kapacita 1TB interního disku je dnes směšná a zcela nedostačující, stejně tak i rychlost disku. Tedy pro opravdu kvalitní videa, kdy jeden film má kolem 25 GB a datový tok se pohybuje mezi 20 a 40 MB. O možnostech připojení externího disku nic nevím ­- jenom že podporovaný typ souborového systému je neznámý ­- to také nepotěší. Sdílení videí ze síťového úložiště v podstatě netestováno na vysokém datovém toku, nízký je dost nezajímavý. Sdílení procesoru pro ethernet a dekódování videa však naznačuje problémy.
Přiznám se, že od nového produktu bych taky dnes už čekal podporu přehrávání v 3D ­- tedy zobrazování dvou proudů.
Chápu, že cena s diskem musí být vyšší, ovšem i tak je vyšší o víc, než by odpovídalo kapacitě disku, disk 1,5TB ­(tedy s o polovinu vyšší kapacitou­) lze dostat pod 2000 a starší WDTV live se dal koupit za cenu těsně nad 2000.
Co bych naopak pochválil je absence kabelů ­- jen by zvyšovaly cenu a každý uživatel si dokoupí kabel podle potřeby pro svůj typ připojení a nemusí zbytečné kabely skladovat ­(kvůli vracení při reklamaci, kdy prodejci chtějí kompletní produkt­). A většinou každý už nějaké kabely stejně má.
Odpovědět1  2
Ano, dá.
Na wdtv nastavit manuální IP adresu ­(ne DHCP­), která bude ve stejné IP síti jako wifi na NB.
Na NB zavést ad­-hoc síť.
Pozor ­- přidat jen podporované WIFI dongle na wdtv, jinak to chodit nebude, linux na wdtv má jen omezený počet ovladačů.
Odpovědět0  0
Ano.Jen je potřeba mít zapnutou televizi.
Takhle je možné přehrávat filmy na disk připojený přímo k wdtv např. z flashky, napojené do druhého USB portu.
Naopak z počítače to jde špatně ­- vysdílený disk na vysdílený disk, tahá se to přes síť. Lepší varianta z počítače ­- pokud máte homebrew firmware a enable ssh nebo telnetu, tak se pak z počítače připojíte přímo na linux do wdtv a kopírujete klasicky linuxově jen v rámci wdtv.
Odpovědět0  0
jinak souhlas s jis.
WDTVlive neumí WMApro ­(na rozdíl od AC3, který opravdu bez problémů umí­). U některých videí to může být problém.
Dále ­- ethernet je pouze 100 Mb ­(není 1Gb­), což omezuje přenosovou rychlost.
Naopak, vše co je připojeno přes USB ­- jakékoliv ­- lze vysdílet na síť.
A přes USB můžete připojit disk v podstatě v libovolném formátu a vše jde sdílet po sítí, takže disk v NTFS nahraný v počítači můžete připojit a sdílet ­- jak pro čtení, tak pro zápis ­- tohle není zcela obvyklá funkce přehrávačů.
Mimoto existuje homebrew firmware ­(BRAD­), který enabluje telnet a ssh, doplňuje NFS, bittorent, httpserver a spoustu dalších funkcí. Můžete tedy bez problémů přistupovat do sdílených složek po síti a spravovat je ­(v linuxu­) ­- a file management v televizi zapomenout. A používat spoustu dalších věcí.
Důležité je, že WDTVlive má v sobě poměrně výkonný a na dobu vzniku moderní procesor, který tohle vše v pohodě zvládne.
Odpovědět0  0
Trochu smutné, čekal bych od toho opravdu víc. Rozhodně to není plnohodnotné multimediální centrum a už vůbec ne pro HD, pokud nezvládá ani takto malý datový tok definovaný v článku, co potom plnohodnotný tok z původního BlueRay disku ­(od 20 do 100 Mb­).
Hlavní nedostatky, které vidím: interní disk jen 320 MG ­(ve specifikace, v textu dokonce jen 250­). To je malá kapacita, která stačí opravdu jen na pár nahraných pořadů a to ještě v mizerné kvalitě. Druhý interní disk testován nebyl, nevím jestli může mít rozumnou kapacitu, bohužel některé ­"OS­" těchto zařízení nezvládnou více než 500GB. Po přidání druhého disku se ovšem bude zahřívat a ventilátor definován jako nehlučný už vůbec nehlučný nebude. Můžu si sice připojit přes USB další disk ­(doufám, že nejen flasku­) např. 2 TB, ale vyšší datový tok to z USB nevezme, takže i to je k ničemu.
Sdílení interních disků v síti také chybí, takže žádné přehrání nahraného na jiném přehrávači nebo na PC. Nedozvěděl jsem se, jestli je možné nahrávat na externí zařízení ­(přes USB­), spíš bych čekal že nikoliv. Tedy nahraný obsah jedině kopírovat na flasku.
Sdílení přes DLNA nebo share je sice hezká věc, jenže pokud zařízení nepřehraje vyšší datový tok ani z USB, tak ze síťového úložiště už vůbec ne, pravděpodobně velmi slabý procesor, který pokud ho zatíží práce s USB už nezvládá ­- a síťovka bere ještě víc.
Takže, jako náhrada za video s tím, že je možné si na tom ještě přehrát nějaké další filmy, avšak max. v SD kvalitě ­- trochu málu na uvedenou cenu.
Odpovědět0  0
Taky jsem si prohlédl stránky výrobce a zjistil, že ts a m2ts má také podporovat. Zkuste zařadit do testů i tyto formáty, vzhledem k tomu, že se jedná o klasický BR formát ­(čistý rip bez další komprese­) je to také velmi zajímavé. Mimochodem vzhledem k bitrate, který nabízí, je velmi zajímavé i to, jestli ho zvládne v případě, že soubor není na lokálním disku.
Odpovědět0  0
vmull (13) | 12.1.20109:30|HDTV/DVB-T: Úvod
o odborných věcech přenechat odborníkům? Tolik nesmyslů a blbostí v jednom článku ­- to aspiruje na speciální cenu za blbost.
Odpovědět0  0
Nezlobte se na mě, ale technický popis toho, co to je HD, HDTV, formáty a rozlišení a rozdíly mezi prokládaným a progresivním obrazem tady už byly a mnohem lépe zpracované. Stačilo na ně dát jen odkaz a bylo možné se vyvarovat takových tvrzení, jako že nevýhodou iDTV je to, že příjem DVB­-T není dosud všude ­- což není problém ani nevýhoda iDTV ­(které mají hybridní tunery na všechny dnes používané vysílací systémy­), ale jen a jen nevýhoda konkrétní lokality.
A shromáždit poměrně subjektivní výčet několika TV různých značek a uvést jejich parametry je na kvalitní článek málo.
Odpovědět0  0