Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
Komentáře od Thunder.m
Jak to doporučuje netflix to nastavuju na všechny svoje TV, protože jinak je obraz fakt hrozný, zrychlení způsobené smoothingem, mazání způsobené odstraňovači šumu, přeostřené detaily způsobené sharpnes filtry, bohužel je to tak jak uvádí netflix.
Odpovědět0  0
Děkuji za test vlajkové lodi Samsungu pro rok 2015, kupoval jsem novou televizi a tahle byla na seznamu v nejužším výběru, obraz překrásný, design povedený, ovládání super, ale nakonec jsem jí nebral kvůli aktivnímu 3D ­(nevyhovuje mi­) a hlavně vysoké ceně, doufám že Samsung udělá nějakou akci a stáhne cenu někam k 30 000 Kč, viděl jsem ještě modely ze 6. řady a ty byly taky velmi povedené až na absenci 3D a horší podání barev.

Bylo by fajn, kdybyste vyzkoušeli postupně všechny vlajkové lodi známých značek a jejich SW, protože tohle je přesně to co lidi zajímá.

Mě například Samsung dost překvapil jak tahle velká firma může šlápnout neuvěřitelně vedle, mají víc jak polovinu televizí zakřivených a ač vypadají zajímavě prostě to neletí, ta parodie na OS zvaná Tizen jim taky spíš uškodí, hlavně bude chvíli trvat než začne i něco umět, škoda že dělají takové dětské chyby, bude to hold těžký rok...

Ještě pár kritických postřehů

Samsung ­- zbytečné zakřivení TV ­(stačilo jen pár modelů­), Tizen je průšvih ­(měli se dohodnout s Nvidií a Googlem ­[shield ve všech vyšších řadách­]­), zajímavé je to vyměnitelné šasí, škoda že není univerzální pro všechny výrobce

LG ­- podle mě jde správným směrem k OLED ­(modely 2014 jsou už za super ceny­), ale ten WEBOS nemyslí snad ani vážně, zkoušel jsem si TV v prodejně a neměl jsem na to nervy, modely 2014 ani nezaktualizují a nechají je na verzi 1.5 tím zákazníky fakt neoslní a hlavně zdaleka nemají ty páky jako Samsung, takže předem prohraný boj, ohledně aktuálních řad snad jen zbytečně lesklé panely.

Panasonic ­- dětský OS Firefox a to je ještě víc k smíchu než výše uvedené, ale aspoň je svižný, líbí se mi podpora VP9 na skoro všech modelech pro 2015.

Philips ­- inovativní Ambilight, modely pro rok 2014 už novější Android neuvidí a tím také zákazníky neoslnily, modely pro rok 2015 mají Android 5.1, ale hooooodně podcenili výkon, i starý Galaxy S4 má lepší výkon než nové modely Philips a to i z řady 7. možná že 8. řada uvedená před pár dny to dožene, ach ty záseky a další problémy co mají se SW.

Sony ­- Podle mě dnes asi nejlepší volba, velmi pěkné obrazovky, Android pro rok 2015 a trochu lepší vnitřnosti než Philips, bohužel za to zákazník zaplatí v průměru o 20% víc.

Kdo to vydržel až sem ještě popíšu co jsem nakonec vzal:
Philips 49PUS7150 ­- za cenu cca 33 000 Kč
Za pár dní hodím recenzi na heureku, ale zatím jsou moje pocity spíš smíšené, začneme u těch pozitivních:
+ Android 5.1
+ Velmi pěkný design
+ Polomatná úprava obrazovky
+ Velmi pěkný obraz
+ Ambilight ze 3 stran
+ Skvělé dálkové ovládání
+ Velmi tenká na dnešní poměry
+ Přidaný reproduktor hraje pěkně
+ 4K už umí i v 60 fps a jako monitor vypadá skvěle
+ Super pasivní 3D ve 4K už má skvělé rozlišení
+ Zabudovaný chromecast

A teď ty negativní:
- Absolutně nedoladěný systém, často se stane že čekám na některé reakce i 10 vteřin, je opožděná snad ještě víc než WEBOS 0.5
- Interní Player nepřehraje všechno, hlavně některé MKV soubory mu dělají problémy, 10bit HDR taky nedá, tohle sice řeší například MX Player, nebo VLC, ale pak následuje další KIKS
- Z android aplikací neumí 4K a dokonce ani 3D což je dost divné
- Hodně vysoký inputlag ­(někde kolem 80ms­), takže na hraní zapomeňte
- Nemá dekoder VP9, takže 4K z YOUTUBE nedá
- Interní CPU a grafika jsou hodně velký LOW END, nikde jsem přesné specifikace nenašel, ale skoro všechny hry co spustím se sekají ­(Asphalt 8, Overkill 3­)
- Pouze 16GB interní paměti v době kdy 64GB stojí pár stovek je dost škoda

Zatím to vidím tak že až příští rok začne být pro TV konečně zajímavý, protože se výrobci snad poučí a doladí svoje systémy a konečně za cedulkou Tizen OS nebude jen prázdný shop, nebo nálepka Android TV nebude jen pro parádu a jako demo, LG doufám že všechny předjede s OLED a ostatní výrobci dostanou rozum
Odpovědět1  1