Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Sony Meb Keflezighi Walkman – určený (nejen) maratóncům

14.9.2011, Pavel Zubatý, aktualita
Pokud rádi běháte a chcete přitom poslouchat něco víc, než jen vyplašené špačky, tak právě pro vás může být určena tato novinka. Sony totiž odhalila novou speciální edici svého MP3 přehrávače Meb Keflezighi NWZ-W262 Walkman, odvozenou od modelu W260.
Mnoho prozradí už samotný název nové speciální edice přehrávače Sony Meb Keflezighi Walkman NWZ-W262. Jednak je jasné, že se jedná o několikátého nástupce legendárního kazetového přehrávače Walkman. Jméno amerického běžce se stříbrem z Olympiády v Athénách (2004) a vítězstvím v maratónu 2009 (ING New York City Marathon), pak označuje, že součástí balení je i speciální obsah od eritrejského rodáka.





Speciální edice se vyznačuje úpravou v barevné kombinaci oranžové a černé, zanedbatelnou hmotností a tělem odolným vůči dešti i agresivnímu potu. Paměť přístroje navíc obsahuje 24 minut audio tipů, které namluvil sám Keflezighi. K tomu patří i brožura s radami pro začátky, výživu, protahování, závodní strategii a playlist, který rád poslouchá Keflezighi, když běží. Přístroj tak vydrží v běhu až 8 hodin údajně za každého počasí. Hodí se i funkce rychlonabíjení, kdy 3 minuty v síti umožní až 60 minut provozu na baterky.





Meb Keflezighi prohlásil, že miluje hudbu, ale zároveň svoje běhání bere vážně, a s tímto produktem se může věnovat oběma činnostem zároveň, bez omezení v tréninku. Společnost Sony pak prohlásila, že část peněz utržených z prodeje této speciální edice půjde na nadaci MEB Foundation, která v USA a Eritrei podporuje fyzickou kondici mladých, jejich zdraví a vzdělávání. Meb Keflezighi Special Edition Walkman bude minimálně v USA k dostání v říjnu 2011 za 59 dolarů (kolem 1100 korun). Podle Heureka.cz se podobný 2GB přehrávač Sony NWZ-W262 v ČR prodává od srpna tohoto roku za nejnižší cenu 1400 korun, „plus mínus autobus“.

Zdroj: HiTechReview