Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Topfield SRP-2411 s bohatou výbavou

6.9.2010, Jiří Piškula, recenze
Produkty značky Topfield mají čeští satelitní fandové v oblibě. Není tedy divu, že výrobce přináší na náš trh pravidelně nové produkty. Dnes testovaný dvoutunerový model s integrovaným pevným diskem a funkcí PVR se poprvé objevil na jaře 2010.
Satelitní přijímač Topfield SRP-2411 s integrovaným pevným diskem o kapacitě 500 GB a dvěma DVB-S/S2 tunery patří k nejlépe vybaveným zařízením tohoto typu na českém trhu (v dané cenové kategorii). S použitím příslušných dekódovacích modulů a přístupových karet ho lze použít k příjmu všech českých satelitních televizí, včetně kanálů vysílaných ve vysokém rozlišení.

Kvalita obrazu i zvuku je na výborné úrovni, jak je u značky Topfield zvykem. Přístroj bez problémů zvládá duální záznam dvou HD kanálů z různých transpondérů a souběžně lze sledovat jiné vysílání z některého ze dvou transpondérů (s možností time shiftu) nebo pořad zaznamenaný na pevném disku (či jiný multimediální obsah). Velkým plusem přijímače je bezvadně fungující čeština jak v OSD menu, tak u teletextu, titulků a také u přehrávání jiných multimediálních formátů, což je další klad zařízení (poradí si s formáty DivX, Xvid, AVI i MKV, číst umí titulky ze souborů SRT a SUB).





Nastavení přijímače lze při základních znalostech parametrů satelitního příjmu zvládnout bez problémů. Pro úplné začátečníky zde není žádný pomocný nástroj jednoduchého nastavení. V případě odborné instalace satelitní antény k příjmu požadovaných programů by ani pro ně neměl být problém přístroj správně nastavit. Přístroj je nadstandardně vybaven. Díky trojici USB portů, eSATA konektoru a rozhraní LAN lze využít mnoho způsobů importu/exportu dat.

Vynikající je integrovaný FTP server a webové rozhraní, které lze používat kromě datových přenosů také ke vzdálenému monitoringu stavu přístroje, nastavování časovačů a spouštění záznamu. Výhodou je, že jak FTP, tak webový server běží „na pozadí“ a nijak neovlivňují standardní funkčnost přijímače (nedávno testovaný Mascom MC5301CR HDCI-PVR fungoval jako FTP server pouze v pohotovostním režimu).

Reakce přístroje na dálkové ovládání jsou bezchybné, pohyb v OSD menu je velmi rychlý, všechny nabídky se zobrazují okamžitě, bez znatelných prodlev. Citlivost na dálkové ovládání je vysoká, ovladačem není nutné mířit přímo na přijímač. Díky aktivnímu chlazení nedochází k přílišnému zahřívání přístroje ani po delší době provozu. Hlučnost je minimální.

Přijímač byl testován ve verzi hardwaru 1.0.1 a softwaru TF-B-CPCCZ 1.02.04 (24. 6. 2010).




Ocenění TREFA získává Topfield SRP-2411 za kvalitní provedení,
výbornou vybavenost a funkčnost za férovou cenu. Logo ocenění je ke stažení zde.


Spolehlivý souběžný záznam 2 HD kanálů
Uspořádání tlačítek DO
Přehrává mnoho multimediálních formátů včetně MKV (i full HD)
V EPG chybí zobrazení celodenního programu jednoho kanálu
Plná podpora češtiny
Ikona Odkaz na databázi
Webové rozhraní, FTP server
Ikona Odkaz na databázi
Kvalitní český manuál
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 13 000 Kč s DPH


Za zapůjčení děkujeme autorizovanému dovozci značky Topfield - společnosti Antenex.
Za poskytnutí techniky pro příjem satelitního TV vysílání děkujeme firmě CS Link.