Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
Diskuze k článku: Faster! Harder! FireCoder!
16.12.2009, Radek Jahoda, recenze
Toshiba vytáhla z Cell procesoru v PlayStation 3 jednu jeho část - stream procesor SpursEngine určený coby media procesor pro dekompresi a kompresi videa. Své uplatnění našel v samostatném čipu, který si zase našel cestu do karty Grass Valley FireCoder Blu.
jnz (3) | 27.12.200918:51
Zajimalo by mne, jak je to s kvalitou vystupniho videa, zda je srovnatelna s vystupem napr. x264 a pri jakem profilu. x264 dokaze v zakladnim profilu vyrobit video s vybornou kvalitou. I ten nejrychlejsi profil je docela slusna kvalita a cas kodovani je velmi dobry, obzvlaste na i7.
Odpovědět0  0
Radek Jahoda (397) | 28.12.200914:32
Přímo proti x264 jsem ho netestoval, ale všechny zde uvedené mají pouhým okem podobnou kvalitu. Rozhodně bych si netroufl říci, že je jeden z nich horší. Hlavně u vyšších bitrate, co se teď běžně používají, takže bych se toho rozhodně nebál.
Odpovědět0  0
RuThaN2 | 22.12.200919:12
Pochvala, že testujete takový technologický novinky, který nejsou pro mainstream.
Kvalita testu, však bídná, přijde mi to jako by si někdo přečet nějakou zahraniční recenzi a řek si, hele já to dokážu taky a něco ubaslil. Popisky grafů jsou zoufalé.
Text vypadá dost povrchně, ty teoretické spotřeby karet si nechcete, ten radek má tak 120W a G260 kolem 150W. Navíc pokud někdo bude chtít dát 15 litrů za kartu, tak sakra nebude mít doma výběhový procák za litr a grafárnu za 3 tisíce.. Srovnejte to s kartou a procákem v týhle cenový hladině a ten pomalejší procák, tam nechte tak pro zajímavost.
Navíc se mi příliš nechce věřit skoro té samé kartě od vyLysišteku za třetinu.
Odpovědět0  0
Radek Jahoda (397) | 26.12.200916:44
Díky za pochvalu i kritiku. Zahraniční recenzi si nikdo nepřečetl, ani nevím, zda vůbec někdo takový test dělal. Všechny informace jsou čerpány přímo od výrobce a spotřeby jsou takové, jaké udává výrobce u všech karet. Průměrná spotřeba sice může být nižší, ale stěžujte si u výrobce, že tam udává takovéto údaje ­- také se ho ptejte, proč tam jsou dva další konektory na napájení, když by podle Vás stačil jeden. A co se týče procesoru, jistě to není největší novinka, není ale zase tak pomalý, aby s výsledkem nějak více zahýbal ­- dobře, i7 bude 2x rychlejší, ale to na výsledcích nic nemění.

Co se týče popisků ke grafům ­- nevím jaké popisky myslíte, důležité jsou hodnoty, popis tam ani být nemusí, ty si každý rozumný dokáže interpretovat sám.

A co se týče karet ­- k čemu je někomu herní karta, která potřebuje 300W, zabere dva sloty a hlučí jako lokomotiva? Když bohatě stačí karta s pasivním chlazením? Pak ta vyšší cena za kartu, která to samé zvládne rychleji může být opodstatněná. Jinak ta cena je i za to, že je integrovaná do střihového software a ne jen za kus hardware. A také za značku, Gras Valley není mainstream, ten si to nechá zaplatit.

A ceny karet? Ověřte si je sám...
Odpovědět0  0
arkij (1) | 17.12.200915:56
Ještě lze ke kartě stáhnout DiscBurner, který doplní mastering DVD a BlueRay včetně přednastavených a upravitelných menu a vypálí placku nebo nachystá klasický iso, případně adresář s příslušnými soubory. DVD je v pohodě, BlueRay nemám zatím jak vyzkoušet, jen do těch adresářů.
Mám tu kartu nedávno a teď před koncem roku není čas ji pořádně otestovat
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.