Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
7.3.2011, Martin Stančík, aktualita
Podle nového průzkumu americké analytické společnosti DisplayResearch se v posledním čtvrtletí předchozího roku prodalo rekordní množství velkých LED televizorů – a v roce 2011 tomu nebude jinak.
heron778 | 12.3.201122:44
I plazma ma horsi obrazek nez klasicka crt tv ze zacatku roku 1994,treba takovy philips matchline III to bylo skvely.Obecne prece ploche tv nemohou mit moc velkou hloubku obrazu protoze jsou to placatky.Ale body by byt videt nemeli,vzdyt na projektoru je taky nevidim a mam 120 uhlopricku.
Odpovědět0  0
lvy (12) | 13.3.201110:03
No u toho projektoru je to snadné, obraz je rozmazaný a proto body jaksi vidět nejsou, to ovšem u plochých TV neplatí, u starých CRT tomu tak bývalo, ale jak šel vývoj dopředu tak šla nahoru i ostrost.
Odpovědět0  0
lvy (12) | 11.3.201114:44
lLED TV nikdy neviděli. Blábol o nerovnoměrném podsvícení o špatných barvách atp., prostě je to jen o tom, jestli si koupíte šrot a nebo si koupíte kvalitní výrobek a pak taky o tom jak si to nastavíte. Mám LED skoro dva roky a zatím nelituji. Sice mám pocit, že ty novější jsou nějaké divné, ale to je možná zdání, zásadní problém byl nastavit si parametry tak, aby mi vyhovovaly, asi měsíc jsem s tím laboroval a nyní už to mám nastavené tak, že je obraz perfektní za každých podmínek. Nemůžu si pomoct, ale u plazmy prostě jsou vidět body a bolí z ní oči. O spotřebě ani nemluvě, já se dlouhodobě pohybuji kolem 50W u 40­" TV. Větší TV moc nemá smysl, protože tam pak už vidíte jednotlivé body i u full HD. A jinak mít FHD TV zapojenou na STA čili mít tam jen SD rozlišení a na tom něco porovnávat? Inu na to stačí, aby TV měla tršoku lepší obvody na přepočet obrazu, ale o kvalitě jako takové to moc nevypovídá a to že vaši známí třeba mají doma šroty a tak se při pohledu na o něco lepší obraz zeptají, to je o tom, že si lidi kupují TV v potravinách atp.
Odpovědět0  0
Dédé | 8.3.201121:47
LEDky se staly šlágrem a falešná vidina velkých úspor energie a úžasného obrazu kupující dostala. O mylném povědomí o zcela jiné technologii nemluvě. Barvy získávají na atraktivnosti a ztrácejí na přirozenosti, jasný obraz je při večerním sledování téměř ­"agresivní­", ve velmi tmavých scénách je vidět nerovnoměrné podsvícení a při rychlém střídání tmavých a světlých scén, kdy pracuje automatická regulace podsvícení obraz jakoby dýchá. Úhlopříčky 82cm a menší navíc většinou nemají výrazně nižší spotřebu proti běžným ­"trubicím­".
Na druhou stranu, ideální volba pro domácnost s malými dětmi a maminkou na mateřské, kdy pohádky a novely běží téměř celý den.
Odpovědět0  0
PetrP7 (62) | 7.3.201111:01
To je tu sice zmíněno, ale všichni moji známí jsou tak zpitomělí z reklamy, že si myslí, že LED TV je zcela jiná technologie. Navíc se výrobci naučili na konstrukci LED TV šetřit a flákat to tak jako pokaždé, když se něco trochu rozběhne... takže podsvitové LED jsou jen po obvodu a rovnoměrnost podsvícení i se světlovody často nedosahuje rovnoměrnosti podsvícení klasické konstrukce...:­-P
Odpovědět0  0
Aliuman | 7.3.201119:31
Ano ano, jsou to obyčejné LCD TV s horším podsvícením, v podstatě to je horší LCD TV s menší spotřebou energie. Takže, jest­-li chcete ušetřit na vinikající plazmové TV ­(třeba Panasonic­) cca 1000Kč ročně, což není ani stokoruna měsíčně, tak si to kupte. Já si stovku měsíčně připlatím a když se návštěva dívá na obraz ­(pokud jede TV­), tak se rozpovídá, co to je za TV, navíc napojená na STA.
Jo, abych nezapoměl.... Pokud uvidíte v obchodě na TV horší obraz, tak na to upozorněte personál obchodu, rádi zapojení různých TV odflakují!!!!
Odpovědět0  0
oper | 12.3.201123:06
KECY!!!!
Odpovědět0  0
phoenix (1) | 15.3.201120:15
Naprosto souhlasím, plazmové televize jsou mnohem propracovanější než LCKčka a podání obrazu je bezkonkurenční. A s tou opěvovanou spotřebou je sice fakt, že plazmy ­(třeba Panasonicy­) už žerou zlomek toho co před 3 lety ale furt je to na úrovni klasických LCD a to není nijak mnoho ­(pár stovek ročně navíc­). To co ušetříte na spotřebě LEDky přeplatíte cenou na krámě. Navíc modely VT20 mají HD satelit v ceně aspoň 3­-4 tisíc .... LCD jsou bezva ale ke kompu. A vím moc dobře o čem mluvím, prodával jsem už televize snad všech výrobců.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.