Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
Komentáře od pardalek
Plazmy Panasonic Viera TX­-P42V10E a TX­-P50V10E mají integrovaný DVB­-S­/S2 tuner a jeden CI slot. A bez problému přijímají i HD programy ze satelitu. Stejně je na tom i nižší řada G15E.
Odpovědět0  0
HDMI je velké plus, ale HD je u nás ještě zcela zbytečné a přijímač prodražuje.
Odpovědět0  0
Největší problémem jsou trafa, problémy jsou většinou kusovou záležitostí. Proto je dobré každou televizi vyzkoušet a případně vrátit. Jedna plazma je absolutně nehlučná a další vydává příšerný rámus. Panasonic a Samsung jsou většinou bez většího hluku, až na vadné kusy. Velké problémy byly s PDP od LG, které řvaly všechny. Podobné problémy se týkají i LCD, ale většinou větších uhlopříček. PDP jsou k tomu náchylnější kvůli vyšší špičkové spotřebě.
Odpovědět0  0
Zatím to vidím tak, že na filmy je nejlepší plazma. Bohužel FullHD modely mají vyšší spotřebu, ale cenově jsou nepřekonatelné. Srovnatelné LCD se blíží ke 100 tisícům a nikdy nebude mít takový statický kontrast, ten má u LCD limit kolem 2000:1, u PDP se možná dostaneme až přes 50000:1. Osobně si myslím, že cenový rozdíl se nemůže na spotřebě zaplatit. Rozhodně bych PDP nepoužíval jako monitor k počítači, i kdyby nehrozilo vypalování. PDP skutečně vykazují dynamický neklid, který je ovšem ke sledování filmů vhodný a působí to méně uměle než perfektně stabilní LCD. Kdybych si mohl zvolit, tak bych PDP nahradit SED, ale určitě ne LCD. Ale jako počítačový monitor jsou LCD zatím nepřekonané a ještě tak dlouho zůstane. Stabilní obraz LCD výrazně snižuje únavu očí a je to největší změna k lepšímu ve světě PC. I když na hry a grafiku by byl mnohem lepší SED, kterého se asi nedočkáme.
Odpovědět0  0
Údajně už současné plazmové televize Panasonic řady 8­(8,80,800­) používají technologie Pioneeru, hlavně pro podání černé. V příštím roce chystá Panasonic FullHD plazmy s poloviční spotřebou, na úrovni HD Ready modelů.
Odpovědět0  0