Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
8.8.2008, Radek Jahoda, aktualita
Rob Cohen, režisér nového filmu Mumie: Hrob Dračího císaře, řekl, že Blu-ray verze tohoto filmu bude v lepší kvalitě, než ta, které právě běží v kinech. Tři měsíce prý tvůrci strávili post-produkcí, která vylepšila ostrost snímků, především těch digitálně vytvořených (což jsou různé potvory, kterých je ve filmu požehnaně) a také obsahuje více detailů.
krkovicka_ | 20.8.200817:03
Samotné rozlišení 1920*1080 je fajn. Oproti příšerné DVD kvalitě se divák nestačí divit. Nedávno jsem byl po delší době v kině. Konkrétně ve Village Cinemas. Zmlsaný HD kvalitou jsem se těšil na srovnání. Čekal jsem, že tradičně odfláknutá kvalita kino projekce prohraje. Nečekal jsem ovšem, že výsledek porovnání mezi full HD vs. kino projekce bude tak markantní. Obraz byl naprosto příšerný, mdlý. Nevím, zda­-li na tom měl větší vliv nedokonalost zaostření, či kvalita promítané kopie filmu. Zvuk byl sice díky velikosti sálu prostorový, ale kvalita se kamsi vytratila. Jemné nuance se ztrácely v ohromném zvukovém bordelu... Člověk, který jde do kina tohoto masového typu musí počítat s tím, že za své peníze rozhodně nedostane to, co by v dnešní digitální době očekával. Jedinou záchranou kin je dle mého názoru moving JPEG projekce a tak podobně. Do budoucna nejen kin...
Odpovědět0  0
Karel_V (1) | 11.8.200812:12
Vysoké rozlišení ­(1.920 x 1.080­) jednou určitě zvítězí, ať už půjde o formát HD­-DVD, nebo BlueRay. Ale je to formát zítřka nejen z hlediska výkonů čipů, ale i cen. Kino umírá, ale nezemře.
A PROČ BY VERZE DO KIN NEMOHLA BÝT TOTOŽNÁ S BLUE­-RAY?
Zeptejme se majitelů kin, zdali ­"přezbrojí­" na nové projekční ­"kanóny­" s technologií BlueRay.
Ani herci a herečky nejsou nadšení, že je kamera v HD zaznamená se špatným make­-upem, vráskami, žlutými zuby. = roztáčí se tu kolotoč: Remastering ­- více silnějších čipů ­- větší obraz ­- remastering ...
A přesto chodíme do kina a do divadla ­- neboť divadle je vjem hraného příběhu nejreálnější, říkejme tomu RD = Real Definition.
* * * *
Dnes si můžeme koupit originální DVD s filmem v normě PAL, se zvukem od dolby Stereo až po DTS s cenou od 50 Kč, a to běžnému uživateli stačí.
Masový nástup technických hraček se vždy zaznamená, klesne­-li jejich výrobní a prodejní cena tak, že si je můžou dovolit ­"široké masy­" ­/proletáři všech zemí ­- spojte se :­-D ­/.
Příkladem budiž již ­"vyhynulé CD­-diskmany­" a jejich nástupci ­- přehravače MP3­/MP4.
Sám mám doma analogovou TV, analogový HDD rekordér, přehravač DVD, co zvládá DivX v PALu ­(ještě že bydlím v oblasti, kde vypnou analog jak jeden z posledních.
Blue Ray si možná koupí moje děti někdy v budoucnosti, já rozhodně ne.
Protože pokud cena za TV s HD a BlueRay nebude ne úrovni dnešních analogových prskátek ­(cca 5­-6.000,00 Kč za TV­-72cm, 6 ­- 7.000,00 Kč za HDD­-rekordér a cca 1­-2.000,00 Kč za DVD­-player s DivX, MP3­/4, JPEG­), jsou to pro mě vyhozené peníze.
Nehledě na to, že se usilovně pracuje na formátu WirelessHD, který vám umožní obraz a zvuk mezi spotřební elektronikou přenášet na frekvenci někde okolo 5 GHz. Po usilovném volání našich drahých poloviček, že ­" ... já Ti ty dráty jednou stejně všechny vyhodím ...­", je to více než lákavé.
Ale vzpomeňme si na film POLTERGHEIST, když si sousedi v Americe dálkovými ovládáními přepínali televize v sousedním domě mezi filmem a rugbyovým zápasem, až z toho vznikly přízraky.
Nezbývá nám tedy, než ukecat svobodného souseda, že BlueRay je to pravé ořechové, ať to koupí. :­-­)
Až soused vymění 3 přehrávače a 4 televize, aby to fungovalo, jak má ­[ :­-P ­], tak pak, bez experimentování, si pořídit vyváženou sestavu za rozumný peníz. Jenže kde vzít svobodného a bohatého souseda? Tací většinou pošilhávají po našich polovičkách ­(nebo ony po sousedech?­). A v rmci konkurenčního boje vezmete svou drahou polovičku na večeři a na kino či TV ani v SD ani v HD nemáte čas ;­-­) .
Odpovědět0  0
vodehnal (5) | 11.8.200814:35
1920x1080 je vysoké rozlišení? Tak nevím, ale s dobrým kinofilmem není problém se dostat na rozlišení řádově 30­-40 MPix.
Odpovědět0  0
Lava | 13.8.200815:18
Jste se snad pomátl nebo co. Kinofilm má reálně tak pět až sedm mpx, víc ani ťuk.
Odpovědět0  0
Kyblik (1) | 11.8.20086:32
skoda že sa režisér nevyhral s dejom filmu, efekty sú úžasné ale dej filmu velmi slabý
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.