Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
22.7.2013, Pavel Zubatý, aktualita
Německý Loewe je často označován za přímého konkurenta Bang & Olufsen. Nyní ale musí hledat ochranu před věřiteli. Má se tak stát za účelem restrukturalizace společnosti. Chod firemních prodejen nemá tato transformace zasáhnout.
Ivo Mašek (53) | 23.7.20139:12
Asijské továrny, které si bez skrupulí mohou svým zaměstnancům platit minimum peněz a ještě je bezprecedentně sekýrovat ­(tento problém musel řešit i soud v ČR ohledně jedné asijské automobilové pobočky u nás na ostravsku­), si pak mohou dovolit prodávat za nízké ceny a jejich zboží i tak patří mezi šunt ­(viz každotýdenní upozorňování na mnoho čínských výrobků, které se nedoporučuje zakoupit a z nichž spousta se dokonce nesmí prodávat­).
Dalším problémem je nenažranost evropských podnikatelů, kteří v rámci získání ještě více miliard peněz přesouvají svojí výrobu do Asie. A zde zůstává stále větší počet lidí bez práce. Evropští podnikatelé ­(ne všichni­) si nevidí ani na špičku nosu a je přece jasné, že se jim tento počin vrátí i z úroky. Stalo se to, co se, díky jejich chování, stát muselo. Nejsou zde lidé, kteří by si mohli dovolit koupit si jejich výrobky. kruh se uzavřel.
Řešení by bylo: Vrátit výrobu zpět do Evropy, neškudlit na platech zaměstnanců. Tím se zajistí prodej zde vyrobených výrobků, peníze se tedy zpět vrátí do firem, ubude nezaměstnanost, zvýší se kvalita života a životní úroveň. Dále je potřeba vyžadovat i od asijských výrobců dodržování pracovních a lidských práv ­- v opačném případě jejich výrobky do Evropy nedovážet. A opět zavést celní ochranu před dumpingovými cenami.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.