Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
3.8.2011, Tomáš Ligmajer, článek
Technologie HDCP se již dávno stala běžnou součástí života mnohých z nás, aniž bychom to možná tušili. Prakticky každý, kdo z nějakého důvodu používá HDMI rozhraní k přenosu obrazu či zvuku, má s HDCP co do činění. Týká se to ale i spousty jiných případů.
Dolph1888 | 5.8.201117:02
Právě, dneska každej ripne to BDčko a né ­"něco­" zachytávat cestou. Ale jako popis technologie to má svůj význam, učí to mladé co se do budoucna naučit hacknout, a jaká ­"vylepšení­" mohou čekat.
Odpovědět2  0
papundekel | 4.8.201116:38
HDCP ochrana je aktivna len vtedy, ked ju vyzaduje ­"obsah­", t.j. prehravanie chraneneho BD, alebo prijem chraneneho TV vysielania. Prehravanie obsahu, ktore nevyzaduje ochranu, prebieha bez aktivneho HDCP sifrovania ­- napriklad prehravanie z HD kamery.

Tak isto pri prehravani z PC, alebno z medialnych krabiciek ­- pokial sa prehrava nechraneny obsah, rozne mkv bd ripy a podobne, tak sa nesifruje HDCP ­- dany ­"obsah­" to nevyzaduje.

Okrem toho, cele HDCP je v sucasnosti hadam uz len na vytahovanie penazi od vyrobcov zariadeni pod hrozbou roznych bububu, pretozev reale sa mina ucinkom. Kto by dnes kopiroval cez ­"HDMI­" kabel, ked existuju sposoby, ako ripovat chraneny obsah to nechraneneho a ziadne HDCP na jeho prehravanie uz nie je potrebne.

Polozme si otazku: Zabranilo sa prostrednictvom HDCP kopirovaniu HD obsahu cez HDMI? Odpoved je jasna: Nemuselo, nasli sa jednoduchsie softverove riesenia ... :)
Odpovědět2  0
vazenyredaktor | 3.8.201112:25
Snad nejste tak naivni,ze si myslite ze ­"normalni lidi,duchodci­"budou kupovat bluray disky s filmem na jedno podivani za X stovek.Pak mozna prijdete na to,ze HDCP nema vyznam.HDMI je taky na prd,YUV je skoro to same obrazove.Delate hlasnou propagandu.
Odpovědět3  6
Jiří Piškula (58) | 4.8.201114:56
Článek je čistě popisem dané technologie a toho, jakým způsobem funguje v dnešních přístrojích. Pro spoustu lidí je takříkajíc neviditelná, stejně jako mnoho jiných detailů ukrytých pod povrchem. Díky tomuto článku se má čtenář naopak možnost dozvědět něco víc o tom, jak funguje výměna informací mezi různými zařízeními a co může být příčinou problémů s jejich vzájemnou kompatibilitou.
Odpovědět4  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.