Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
Diskuze k článku: Grabování z DV kamery
13.3.2003, Radek Jahoda, návod
Zvýšená poptávka po digitálních kamerách miniDV a D8 zvyšuje také zájem o střihání videa na počítači. To je také kromě kvality videa největší klad digitálních kamer - možnost bezeztrátového přenosu do PC a bezeztrátového přenosu zpět, pokud to kamera umožňuje. Většina laické veřejnosti ale vůbec netuší, co je potřeba k přenosu videa do počítače potřeba a co znamenají jednotlivé pojmy.
paolo (1) | 23.1.201117:19
zakoupeny v lidlu a byl jsem prekvapen mohu tak stare nahravky rodiny ve VHS prevest a zpracovat na PC v digi forme.Prilozeny Cyberlink Power director 7 je sice ve starsi verzi ale pro domaci pouziti staci.Cena byla take slusna 599Kc.
Vsechny propojovaci kabely a prechodky jsou v souprave.
Odpovědět0  0
Pavel Fišer | 30.12.201015:12
Dobrý den
Potřeboval bych informace.Mám videokameru panasonic nv­-ds28eg a rád bych přetáhl video do počítače ale nevím jak na to.Mám propojovací kabel Firewire dv 4pin a používám program Pinnacle studio 12 ale počítač po připojení kamery nereaguje.Existuje nějaký speciální postup jak připojit kameru k počítači nebo nastavení kamery?
Děkuji
Pavel Fišer
Odpovědět0  0
gebu (2) | 1.4.20060:00
Může mi někdo vysvětlit problematiku rozlišení DV kamer? Mám na mysli to, že nahrávám ve formátu např. 16:9 nebo 4:3, ale snímač má 720x576, což je 5:4.
Když pak video natáhnou do PC třeba programem WinDV tak při přehrávání je video zůžené.
Odpovědět0  0
gepard (1) | 21.8.20050:00
Páčil sa mi váš článok o grabovaní z DV kamery na počítač ale mal by som jednu prosbu. Keďže mám DVD vypaľovačku tak by som potreboval vedieť postup ako mám záznam z DV kazety uložiť na DVD prípadne na DVD-ram pomocou DVD vypaľovačky použitím DV kábla.
moja e-mailova adresa je: juraj.kotuc@gmail.com
Ďakujem.
Odpovědět0  0
stivik (6) | 1.7.20050:00
Dobrý deň, Článok sa mi veľmi páči, tak ako mnohé na tomto portáli, lebo sa pomerne odborne venujú jednej veci na rozdiel od mnohých príručiek, kde zbytočne hľadám odpoveď na svoje otázky.
Ja mám ale tento problém. Kamera CANON MV630i, program Adobe Premiere Pro a zachytávanie videa...
Už v tom nejaké skúsenosti mám, no stále narážam na rovnaký problém: Grabovanie sa mi cez FireWire (a to ich mám tri - jeden na zvukovke, dva na základnej doske - ale po pripojení kamery nahráva všetko možné napr. zastaví na prostriedku scény s vyhlásením "Cant find the Timecode" alebo "Lost connection with device..." a pod. Je to teda dosť úmorné. Pritom PC je pomerna výkonný- neviem, čo si o tom mám myslieť. Nemôže to byť nesprávnou prípravou záznamu už na kamere? Alebo nejakou zmenou nastavení priamo v PREMIERE?
Ďakujem za odpoveď
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.