Synchronizace dvd videa a ripnute audio stopy
Dobry den, mam mensi dotaz, jiz dlouho se snazim vytvorit funkcni kopii jednoho vcelku vzacneho filmu, ktery nebyl nikdy v distribuci v CR a vysilal se pouze 2x v TV. Podarilo se mi sehnat audiorip z TV a divX v originalnim zneni. Problem ale nastava v okamziku, kdy se snazim nasynchronizovat zvuk na obraz... at delam, co delam, postup je vzdy stejny(nevim jak je to mozne, ale audio rip mi vychazi zhruba o 10 min kratsi nez video...) tudiz ho nasynchronizuju na prvni text, kouknu nakonec, roztahnu o patricnou cast a ejhle, zacatek je synchronni, jenze smerem ke stredu se stale vice rozbiha a od stredu dale se zase blizi , takze nakonci je zase ok...
uz nevim co s tim, napadlo me jeste jestli neni chyba nekde ve snimkovani, nebo tak... uz mi ale dosly napady... nema nekdo nejakou radu? diky moc
JEan
uz nevim co s tim, napadlo me jeste jestli neni chyba nekde ve snimkovani, nebo tak... uz mi ale dosly napady... nema nekdo nejakou radu? diky moc
JEan
nasekej ten zvuk na vic useku a poskladej to at to sedi tak nejak. Ja bych se stim vic nedrbal.
A v cem to vubec delas?
A v cem to vubec delas?
ja som mal podobny proble, ked zvuk bol vo formate mp3 priamo vo videu.
Vegas aj DVDA to nejak nezvladal, tak si vzdy vyrenderujem zvuk mpe1 leyer 2 48000 224, nasledn eupravim video a sup do DVDA, ktory to potom zozere tak ako to ma byt, velmi lahko overitelne v preview
Vegas aj DVDA to nejak nezvladal, tak si vzdy vyrenderujem zvuk mpe1 leyer 2 48000 224, nasledn eupravim video a sup do DVDA, ktory to potom zozere tak ako to ma byt, velmi lahko overitelne v preview
CBR versus VBR. Kdo má v DivX/Xvid zvuk ve VBR a mastí to pak ve VirtualDubu, ať se pak moc nediví. Ten VD na to dokonce sám upozorní, že se bude zvuk a obraz rozcházet :-D.
Možná VirtualDub Mod by mohl být inteligentnější
Možná VirtualDub Mod by mohl být inteligentnější
2WhiteJoker: ne, neni to VBR hlavickou, davam tam nekomprimovany wave, aby s tim nebyly problemy... (nebo je mozny ze tam nekde este zustava hlavicka???)
[quote=JeanPijon]Jsem prase, uprava zvuku v Auditionu 1.5 a synchronizace ve Virtual Dubu 1.6.[/quote]
Proč prase :-? Audition je skvělý soft a VirtualDub jakbysmet!
Proč prase :-? Audition je skvělý soft a VirtualDub jakbysmet!
No, puvodne jsem to chtel delat v necem komplexnejsim, ale nenasel jsem nic, co by umelo jak pokrocilou editaci zvuku tak video... :(
Ve Virtualdubu je přímo v nastavení videa volba framerate - je tam i volba nějaké hodnoty "... so the video and audio match" nebo tak nějak. Nevím, jak je to v české verzi, ale je to něco o tom, že zvolíš takové framerate, aby délka zvuku a videa souhlasila.
Pak je ještě možnost si zapsat délku videa a zvuk v Audition-u nastavit přesně na tu délku. Důležité, aby video bylo PAL a audio vzorkovací frekvence 48 kHz/s a při authoringu výstupní formát také PAL.
Nebo to celé nacpat do Procoderu, ten by si měl poradit i s tím zvukem. Výstupní soubor mpeg-2 pak authorizovat
Pak je ještě možnost si zapsat délku videa a zvuk v Audition-u nastavit přesně na tu délku. Důležité, aby video bylo PAL a audio vzorkovací frekvence 48 kHz/s a při authoringu výstupní formát také PAL.
Nebo to celé nacpat do Procoderu, ten by si měl poradit i s tím zvukem. Výstupní soubor mpeg-2 pak authorizovat
no ja jsem udelal tu druhou moznost a tam nastaly problemy: zacatek a konec sedi, ale stred je +10s mimo (ke stredu se vzdaluje a od stredu zase priblizuje k synchronizaci...:/ ) nevi nekdo co by to mohlo delat?
REPAIR: v titulku tohohle fora je ze je to DVD, ale je to DivX... pisu to v 1. prispevku, udelal jsem preklep...
REPAIR: v titulku tohohle fora je ze je to DVD, ale je to DivX... pisu to v 1. prispevku, udelal jsem preklep...
[quote=JeanPijon]No, puvodne jsem to chtel delat v necem komplexnejsim, ale nenasel jsem nic, co by umelo jak pokrocilou editaci zvuku tak video... :([/quote]
Vegas = pokrocilost vseho :-!!!
Vegas = pokrocilost vseho :-!!!
[quote=JeanPijon]U Vegasu jsem mel problem s nactenim toho divXu...[/quote]
blby, ale to je tim, ze mas v pc kodekovej maglajz.
Me uz dneska taky nenacte :-E ale jinak divxy nacita.
blby, ale to je tim, ze mas v pc kodekovej maglajz.
Me uz dneska taky nenacte :-E ale jinak divxy nacita.
[quote=JeanPijon]no ja jsem udelal tu druhou moznost a tam nastaly problemy: zacatek a konec sedi, ale stred je +10s mimo (ke stredu se vzdaluje a od stredu zase priblizuje k synchronizaci..[/quote]
to nemá logiku. vypadá to, že ten zvuk byl dabovaný jinak než video - že režisér zvuku (dabingu) si moc nelámal hlavu se synchronizací.
Jedině rozkouskovat to do několika částí (jak už bylo napsáno výše, tipuji to tak na 20 kousků) a u každého kousku dát zesychronizovat framerate audia a videa
to nemá logiku. vypadá to, že ten zvuk byl dabovaný jinak než video - že režisér zvuku (dabingu) si moc nelámal hlavu se synchronizací.
Jedině rozkouskovat to do několika částí (jak už bylo napsáno výše, tipuji to tak na 20 kousků) a u každého kousku dát zesychronizovat framerate audia a videa
JeanPijon
Co je to vlastne za film, pokud to neni tajne? :-D
A nejsou obe verze jinak sestrihane? To by totiz byla pekna piplacka...
Co je to vlastne za film, pokud to neni tajne? :-D
A nejsou obe verze jinak sestrihane? To by totiz byla pekna piplacka...
Tajne to v zadnem pripade neni, jedna se o film Neboztici preji lasce s Jackem Lemonem v hl. roli, originalni jmeno Avanti! No teoreticky to mozne je, ale nejsem si tim jisty, nekoukal jsem simultanne zaber po zaberu... btw. nema nekdo tenhle film alespon v TV-Ripu ? jednou sel na CT1, ale to byl rok 88 a pote nekdy na TV Nova...