Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Canopus vs Adobe

Modena (1706)|10.8.2006 20:27
[quote=TWINGAC]...a je vojna.... hmm.. je až neskutočné, kto všetko má volebné právo... :BB:

..strihači v "kamenných televiziách" strihajú na tom, čo dostanú... PRETOŽE TO NEPLATIA!!!...a pracujú za plat... anie za honorár za odovzdanú prácu načas (a väčšinu dosť natesno)...Krtek, keď budeš MUSIEŤ pracovať na sekundy tesne, tak si to "užiješ"... Ver mi, neprajem ti to.. Ak ti ten šmejd funguje, tak buď rád a prajem ti, aby si bol doživotne spokojný..naozaj nemám výhrady proti tebe.. :BB:

..a tá skúsenosť so stratenými projektami a t.d. nie LEN moja.. :-(((

OK..dosť už o tom.. B-)[/quote]

Mno . . Já myslím, že jsi řádný hovádko, protože přesto, že jsem na Adobe (komplet včetně AfterEffects - to Ty nikdy nepochopíš, co a k čemu to je :-E ), přesto netvrdím, že ostatní softy jsou totální sračky, jako to tu bliješ ty, Jánošíku canopusáckej ! :-R
Víš, každej je zde zvyklý střihat v něčem a někoho to i živí a jestliže zde opruzuješ názorem, že střihači v TV si vybrat nemůžou, nemáš pravdu ! Můžou ! Konkrétně v ČT pokud vím mají 3 různé systémy na paralelních pracovních stanicích (asi taky netušíš, o co go - no nevadí . . . 9-) ) a základ je pro ně Adobe. Jedině na animace používají místo Adobe již asi 2 rok Maxíka !
Na závěr Ti chci říct, abys zde respektoval ty, co s videem dělají už nějaký ten pátek a mají za sebou průkazné výsledky (Krtek) ! ! !
Důvěru k těm, co se dokážou realizovat (a zřejmě svým spůsobem jaksi i onanovat) jen přes Internet a průkazné výsledky nikdy nikdo neviděl (Stay...), tak tu nechám zcela na Tobě . . . :-D
Nikdo Ti nebere Tvůj zoufalej Edius, ukájej se střihem na čemkoliv Ti libo ! Jestliže ale něco napíšeš, měl bys to mít podložené ! Soft na pár dní na zkoušku není pro mě podložená zkušennost, ale pár zmatených experiencí ! Za pár dní dokáže posoudit střihový soft asi jen StayMan . . . :-E

koľko ľudí - toľko chutí.. :BB: :-E :-E :-E
stayman (12393)|10.8.2006 21:41
Tak tak, StayMan dotohooooo !!!! :-E
Krtek (1279)|11.8.2006 00:38
Modena: Jéé. To bylo hezký, jak jsi se mě zastal... :-I

Stayman nemá úroveň, protože se plete do všeho a nerozumí ničemu. Škoda, že tu už není hodnocení příspěvků jako dřív. Nejspíš by už byl hluboko pod bodem mrazu.
Proto navrhuji : nechme ho prostě žít
stayman (12393)|11.8.2006 00:43
:OO :OO :OO , asi Ta budem musiet zrusit uplne Krtku, setril som Ta doteraz :-E :-E :-E
TWINGAC (245)|11.8.2006 14:58
Modena, Modena.... :-)-

...neviem, podľa čoho ty rozdeluješ populáciu na profesionálov a neprofesionálov... každopádne, je to tvoja vec.. :BB:

Pred mnohými rokmi som tiež MUSEL jazdiť Škodou 100. V prenesenom zmysle slova tiež "padala" a bolo treba "reset".. čiže nestabilita a nepohodlie ALL IN ONE!... Prežili sme to a jazdíme na iných strojoch.
Boli to "zlaté časy", ale nikdy ma ani nenapadlo chváliť ten technický nepodarok preo, lebo JE MôJ!.. \/
To že TY jazdíš (preože MUSÍŠ) na "tri valce" na Premiere, to je tvoja vec a naozaj úprimne ti želám, aby ti to šlapalo ku tvojej radosti a úžitku.
B-)
P.S.: ..život ma donútil používať AVID Liquid 7.. filozofia trochu za opicami (tak isto, ako Premiere, Edius a td..) ..ale šlape..
P.S.2: ak niekto niečo robí "nejaký ten pátek", to ešte neznamená, že "zjedol muziku".... Ak sa niekto hrdí tým, že nejaký ten páte seká stromy kamennou sekerou, navzdory tomu, že existuje široký výber moderných motorových píl, tak nie som si istý, či je to znak pravého profíka.. 9-)

P.S.3: ...aj "antidiskusia" môže byť prínosná... Dosť serióznych informácii som tu pred časom nabral čítajúc niektoré žabo-myšie vojny.. Každopádne moja vďaka a úcta patrí tým, ktorí VEDIA a POVEDIA.. :BB:
Modena (1706)|11.8.2006 18:41
TWINGAC
OK ! Neřeš to!
Já jen, že Tě možná obloukem minula informace, že Adobe před půlrokem uvolnila docela sqělý balík nového střihového, grafického, masteringového a animačního balíku s Adobe Dynamic Link a protože jsem jejím šťastným uživatelem, přijde mi vše ostatní jako ta Tebou jmenovaná Š100L (LS? :-E ) !
Věř mi, že Tvoje zkušennost s jakousi archivní Premiere "kdysi dávno" by se dnes na tomhle multisoftu neopakovala a říkat mu tříválec je fakt k smíchu ! Skus ho a další dva roky se budeš jen učit, jaké možnosti a co všechno se v domácích podmínkách s videem nechá ! :-) :BB:

P.S. Jak je na tom ten Liquid poté, co se ho ujal taťka AVID ? Je to již lepší, nebo má stále stejné dementní (čti ne moc intuitivní) ovládání ? Docela by mne to zajímalo !

P.S.S. Nemyslím si, že profesionála poznáš podle posledního modelu softu ! \/ Naopak se domnívám, že soft pořád zůstane jen softem, tzn. prostředkem k nějaké tvůrčí činnosti a u videa je právě tvůrce a jeho výsledek mnohem víc rozhodující, než prostředky, jakými toho bylo dosaženo !
Proto si (s Tvým dovolením :-E ) pořád budu trvat na tom, že jestliže se např. Krtek 5 let trápil s Premiere 6.02 postupně na 3 operačních systémech a přesto jsou výstupy jeho práce srovnatelné s výsledky a možnostmi posledních nelineárních střižen na dvoujádrových pracovních stanicích, pak mi nezbývá, než smeknout, protože prostě umí . . . :-R

:-D :-D :-D Nesmíš také při těch Tvých přirovnáních zapomenout, že naši předci vyrubali původní smíšené lesy v celé Evropě ještě dáááávno před vynálezem motorové Husquarny ! A výsledek vysazovaných monokulturních náhražek vidíš všude kolem ! Pokrok jak sviňa ! ! ! :-k :-k :-k

Jóóó - to sou ty paradoxy, pane vachmajstr . . . :-E
TWINGAC (245)|12.8.2006 00:07
Modena
:-D :BB: ..konečne normálna reč :-) ..objektívne: použil si seriózne argumenty a nie invektívy.. CHVÁLIM!!! ! B-)

Ten AVID má úplne rovnako užívatelsky dementné ovládanie, ako predošlé verzie. Ovšem k dobru má to, že všetko funguje..a krivdil by som, keby som neuznal, že AVID Liquid 7 výrazne "powindowštili"..to jest, jednoduchšia orientácia v settingoch a celkovo v programe! :-)

Absolutne súhlasím, že žiadny soft nenahradí invenciu a šikovnosť.

Krtkovi neuberám na zásluhách a v žiadnom prípade neznevažujem heroické úsilie, ktoré "každý z nás" musel vynaložiť na to, aby výsledok našej práce s nedokonalými nástrovmi na výstupe, vyzeral na nerozonanie od výstupov robených na niekoľkonásobne drahších a dokonaleších systémoch. (Staymana nevynechávajúc, pretože som videl veci, ktoré robil a výsledok je znakom obdivuhodného nasadenia v absolutne chujových podmienkach)...
ČIŽE ZHRNUTIE: každý, kto niečo činí s láskou, rozumom a úprimne, má moju úctu.. :BB:
Krtek (1279)|12.8.2006 02:46
TWINGAC:
Koukám, že taky píšeš jak se Ti to hodí. Jinak to se týče tý AP, tak jsem s ní začal už před skoro 8 lety ještě na Win 98. Bylo to to nejlepší na trhu a naprosto mi to vyhovovalo. Možná, že kdyby v tý době byl Edius, stříhal bych dnes na něm. Při reportážních a dokumentárních pořadech je totiž úplně jedno na čem stříháš. Postačí klidně i Movie maker. S reklamou či videoklipem už je to horší.

Modena to vystihl dobře. Žádnej soft z Tebe profesionála neudělá. V profesionální branži se rozhoduje pouze kdo umí a kdo ne. Jsou to léta zkušeností, pokusů a omylů. Soft s tím nemá co dělat. Pokud si myslíš, že něco umíš, tak fajn. Jistě je u vás spousta prestižních soutěží amatérského filmu stejně jako u nás. Třeba Tvoji práci někdo ocení a nakonec získáš i několik pohárů a ocenění jako já. Zatím to ale vypadá, že umíš jenom žvatlat stejně jako Stayman.
TWINGAC (245)|12.8.2006 18:44
Krtek
...ak sa nechcem znížiť k osobným invektívam, tak MUSÍM "žvatlať"...
Skús mi vysvetliť ako môže profesionál vyrať amatérsku súťaž? To je taká istá kravina, ako "obrovský trpaslík".. Osobne si cením schopných amatérov, pretože nadaný entuziasta vie vďaka svojmu nasadeniu urobiť naozaj kvalitné dielo. Problém je v tom, že mnohí, ktorí nejakým zázrakom naštudovali manuál ku kamere a našli tlačíto REC, si mysliea, že sú kameramani....Tak isto ej to v prípade, ak sa niekomu šťastnou náhodou podarí nainštalovať nejaká editačný soft...:-(
A ešte niečo: ak niekto začne žvástať, že je taký profik, že vyhral amatérsku súťaž, tak je to buď obmedzenosť mentálna, alebo štylistická.. Prijmime túto debatu len ako produkt nedokonalosti štylistickej.OK?
Krtek, vieš, viac si vážim tých, ktorí si priznajú, že niečo nevedia, ako tých, ktorý tvrdia, že vedia všetko.. :BB:
stayman (12393)|12.8.2006 20:04
[quote=Krtek]Tvoji práci někdo ocení a nakonec získáš i několik pohárů a ocenění jako já. Zatím to ale vypadá, že umíš jenom žvatlat stejně jako Stayman.[/quote]

Mne stacia pohare dobre vychladeneho pivka, ktore si kupim za honorare :BB: :-E :-E :-E
Modena (1706)|12.8.2006 20:25
[quote=TWINGAC]Krtek
...ak sa nechcem znížiť k osobným invektívam, tak MUSÍM "žvatlať"...
Skús mi vysvetliť ako môže profesionál vyrať amatérsku súťaž? To je taká istá kravina, ako "obrovský trpaslík".. Osobne si cením schopných amatérov, pretože nadaný entuziasta vie vďaka svojmu nasadeniu urobiť naozaj kvalitné dielo. Problém je v tom, že mnohí, ktorí nejakým zázrakom naštudovali manuál ku kamere a našli tlačíto REC, si mysliea, že sú kameramani....Tak isto ej to v prípade, ak sa niekomu šťastnou náhodou podarí nainštalovať nejaká editačný soft...:-(
A ešte niečo: ak niekto začne žvástať, že je taký profik, že vyhral amatérsku súťaž, tak je to buď obmedzenosť mentálna, alebo štylistická.. Prijmime túto debatu len ako produkt nedokonalosti štylistickej.OK?
Krtek, vieš, viac si vážim tých, ktorí si priznajú, že niečo nevedia, ako tých, ktorý tvrdia, že vedia všetko.. :BB:[/quote]

Tady nezbývá, než říct - ÁMEN . . . :-) :BB:
Krtek (1279)|12.8.2006 22:02
[quote=TWINGAC]Krtek
...ak sa nechcem znížiť k osobným invektívam, tak MUSÍM "žvatlať"...
Skús mi vysvetliť ako môže profesionál vyrať amatérsku súťaž? To je taká istá kravina, ako "obrovský trpaslík".. Osobne si cením schopných amatérov, pretože nadaný entuziasta vie vďaka svojmu nasadeniu urobiť naozaj kvalitné dielo. Problém je v tom, že mnohí, ktorí nejakým zázrakom naštudovali manuál ku kamere a našli tlačíto REC, si mysliea, že sú kameramani....Tak isto ej to v prípade, ak sa niekomu šťastnou náhodou podarí nainštalovať nejaká editačný soft...:-(
A ešte niečo: ak niekto začne žvástať, že je taký profik, že vyhral amatérsku súťaž, tak je to buď obmedzenosť mentálna, alebo štylistická.. Prijmime túto debatu len ako produkt nedokonalosti štylistickej.OK?
Krtek, vieš, viac si vážim tých, ktorí si priznajú, že niečo nevedia, ako tých, ktorý tvrdia, že vedia všetko.. :BB:[/quote]

1.
Soutěžil jsem v letech 1996 - 2000. V roce 2000 jsem se osamostatnil a založil si živnost. Takže už jsem nebyl amatér, ale profesionál, jak správně píšeš. Od roku 2000 jsem tudíž už soutěžit nemohl. Nechtěl jsem Tě tímto zatěžovat a navíc je to moje soukromá věc. Podstata mého příspěvku byla v tom, že vůbec nezáleží na čem stříháš, a taky se mě na to nikdy nikdo neptal.. Nehledě na to, že v době mých začátků se stříhalo úplně jinak a většinou i bez PC. Navíc úspěchy v těchto soutěžích mi otevřeli dveře do ČT, kde bych si jinak ani neškrtnul. O dalších kontaktech ani nemluvě.

2.
"Krtek, vieš, viac si vážim tých, ktorí si priznajú, že niečo nevedia, ako tých, ktorý tvrdia, že vedia všetko.. "
Tuhle větu jsem nějak nepochopil. Já sem chodím hlavně proto, že se chci dozvědět něco nového, protože to mě i moji manželku docela slušně živí.. Od Tebe jsem se zatím dozvěděl jen to, že neumíš ani správně nainstalovat AP a proto je podle Tebe špatná. Neumíš si stáhnout ani update. Píšeš sem bludy, které nemáš podložené, a tím mateš ostatní. Kvalita Tvých příspěvků je nulová, stejně jako Staymanových.

A tímto bych tuto diskuzi ukončil, protože nikam nevede.
stayman (12393)|12.8.2006 22:06
[quote=Krtek]Přestaň konečně psát nesmysli, nebo si tu z Tebe bude brzy každej dělat srandu jako ze Staymana. Vůbec nevíš o čem píšeš.[/quote]

Hmm a nie je to opacne ??? :-E :-E :-E
TWINGAC (245)|12.8.2006 22:53
Krtek
..hmm.. škoda...nepochopil si toho viac.. Tiež sem chodím, aby som sa niečo dozvedel a ak ma pamäť neklame, tiež som už pár krát poradil.
Pred niekolkými rokmi som sa zapovedal, že už nebudem reagovať na stupidné invektívy..tak to nerobím .. ani teraz . :-D :-D :-D

..a ešte maličkosť: získaním živnostenského listu sa ešte NIKTO nestal profikom.. Obzvlášť, ak sa jedná o "kumšt"...

...mimochodm, prvé veci pre TV som robil okolo roku 1985... a dodnes živnosť nemám, pretože ešte stále VIEM robiť.. :BB:

Neboj sa.. nemám v úmysle nikoho zaťažovať svojim Curiculum vitae. B-)

:BB:

Okrem toho, je mi totálne jedno, čo si o mne myslíš.. :BB:


A ako trefne a a vtipne napísal Modena: AMEN !! :BB:
Krtek (1279)|13.8.2006 23:28
[quote=TWINGAC]Krtek
..hmm.. škoda...nepochopil si toho viac.. Tiež sem chodím, aby som sa niečo dozvedel a ak ma pamäť neklame, tiež som už pár krát poradil.
Pred niekolkými rokmi som sa zapovedal, že už nebudem reagovať na stupidné invektívy..tak to nerobím .. ani teraz . :-D :-D :-D

..a ešte maličkosť: získaním živnostenského listu sa ešte NIKTO nestal profikom.. Obzvlášť, ak sa jedná o "kumšt"...

...mimochodm, prvé veci pre TV som robil okolo roku 1985... a dodnes živnosť nemám, pretože ešte stále VIEM robiť.. :BB:

Neboj sa.. nemám v úmysle nikoho zaťažovať svojim Curiculum vitae. B-)

:BB:

Okrem toho, je mi totálne jedno, čo si o mne myslíš.. :BB:


A ako trefne a a vtipne napísal Modena: AMEN !! :BB:[/quote]


"získaním živnostenského listu sa ešte NIKTO nestal profikom.. Obzvlášť, ak sa jedná o "kumšt"... "

To je pravda. Proto jsem psal o těch soutěžích. Myslím, že ta ocenění o něčem svědčí.


"... a dodnes živnosť nemám, pretože ešte stále VIEM robiť.. "

To jsem taky nějak nepochopil. Já taky pracoval, jenže jsem se na to vybodl, protože si dokážu za sobotu vydělat víc, než za celý měsíc v práci. Navíc mě tohle baví víc, než někde v dílně spravovat motorky.
Každý, kdo měco umí má dnes živnost a zákazníci si ho najdou.
Jestli-že VIEŠ robit, tak věz, že nejsi jediný. Práci zdar.
TWINGAC (245)|14.8.2006 09:48
AMEN...


Krtek
...niekto spravuje motorky a ako hoby má video.. a niekto sa živí filmom a videom, a ako hobby má motorky..
Potíž je v tom, když ten, co spravuje motorky uvěří, že je profik "přes video".. navíc "ocenený".
Argument, že točíš svatby, naozaj nesvedčí o profesionalite "profesnej", ale len o zručnosti "remeselnej".. A to je chvályhodné! :BB:
APROPO: Kedy si naposledy držal v ruke luxmeter?
Česť práci..

...a už to nechajme tak..! Sme v iných "hmotnostných triedach"..vážne už neblbni s invektívami... Nič to nerieši..
Krtek (1279)|16.8.2006 00:47
[quote=TWINGAC]AMEN...


Krtek
...niekto spravuje motorky a ako hoby má video.. a niekto sa živí filmom a videom, a ako hobby má motorky..
Potíž je v tom, když ten, co spravuje motorky uvěří, že je profik "přes video".. navíc "ocenený".
Argument, že točíš svatby, naozaj nesvedčí o profesionalite "profesnej", ale len o zručnosti "remeselnej".. A to je chvályhodné! :BB:
APROPO: Kedy si naposledy držal v ruke luxmeter?
Česť práci..

...a už to nechajme tak..! Sme v iných "hmotnostných triedach"..vážne už neblbni s invektívami... Nič to nerieši..[/quote]

To by ses divil co a pro koho točím, komu to prodávám a kdo to vysílá.
Problém je spíš v tom, že o sobě nic nevíme. Kdybych dělal jen svatby, tak se neuživím. Jediný, kdo dokáže finančně ocenit práci je TV, a tam taky směřuje hodně mých reportáží a filmů.
Ale dost už toho. Jak píšu. Nic o sobě nevíme.
stayman (12393)|16.8.2006 04:06
Krtek
Ty si si zmylil pojmy PROFESIA a PROFESIONAL :-E :-E :-E
videoman (178)|16.9.2006 00:22
super diskuse, to mne pobavila. V životě jsem s AP nezažil ztracený projekt a to v ní dělám od verze 4.0.
hádejte se dál pánové :-E
stayman (12393)|16.9.2006 00:57
[quote=videoman]super diskuse, to mne pobavila. V životě jsem s AP nezažil ztracený projekt a to v ní dělám od verze 4.0.
hádejte se dál pánové :-E[/quote]

Nikto sa nehada, nic nestracame, pretoze pracujeme vo Vegase..
joe1 (114)|9.3.2007 12:07
tak si uz dal canopus na druhe miesto pred sony
leonard33 (2)|22.5.2009 09:23
strihat video som zacal s av masterom v ulead media 2.5
presiel som na premiere, je to spickoví program, ale je pravdou ze projekt /posledný ulozeny/ niekedy neda otvorit teda je stratený ale ,
v dokumentoch su automaticky ulozene dalsie save projektu
ktore sa daju otvorit /stalo sa mi to parkrat/ , ale aby bol uprimný od verzie 7 ide premiere dolu vodou dovod- lebo ak chcete strihat rychle a vela je to zbytocne komplikovane v premiere. Edius na ktory, prechadzam len z tohto dovodu okopiroval vsetko dobre z premiery
a pridal stabilitu a rychlost. video striham 20 rokov z toho 10 sa touto cinnostou zivim. nechcem nikoho presviedcat o svojej pravde
ale mne samemu je luto ze opustam premieru ktora i dnes ma co ponuknut / ale rozhodne to nie je rychlost a stabilita´iba podpora
AE, PHOT,A PLUG-IN 3 VYROBCOV,ale ten kto musi pracovat efektivne
asi premieru vynecha.
PRI STRIHU SOM POUZIVAL, POUZIVAM DVRAPTOR,DVSTORM,V SUCASNOSTI HDSTORM.
S POZDRAVOM
PROSIM VO FORACH PREDKLADAT SVOJE SKUSENOSTI A NIE URAZKY
Pytkin (7947)|22.5.2009 13:23
pekne ozivenie 2 roky mrtvej temy ..