Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 64

Téma: Plynulost videa po převodu z DV do MPEG2

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele koblihson
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    4

    Rozhodl jsem se převést svá videa z DV formátu do MPEG2, abych to pak vypálil na DVD. Pro převod jsem použil ProCoder 2. Ale když pak pustím výsledné video, tak se mi při rychlejším pohybu scény jeví obraz ne jako zcela plynulý. Ty pohybující se objekty se pohybují mírně škubavě. Je to patrné jak při sledování na monitoru, tak na televizi (propojenou s PC). DVD přehrávač/rekordér zatím nemám. Zkoušel jsem i TMPGEnc, ale výsledek je stejný. Zkoušel jsem měnit i některá nastavení pro převod do MPEG2, ale bez úspěchu. Můžete někdo poradit, jaké parametry nastavit pro převod videa, kde je dost pohybu, aby to bylo co nejplynulejší?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    nejspis prohozeny fieldy, pokud je video z dv kamery tak je nutny nastavit lower field first a taky je mozny ze video je v poradku, ale cukani zpusobuje nekvalitni deinterlace filtr
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od clee
    nejspis prohozeny fieldy, pokud je video z dv kamery tak je nutny nastavit lower field first a taky je mozny ze video je v poradku, ale cukani zpusobuje nekvalitni deinterlace filtr
    Nastavuješ výstupní parametry a nikoliv vstupní, takže i pro video z DV kamery platí Upper/Top Field First.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    no jasny, ale proc uplne zbytecne prohazovat poradi fieldu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Pitomec
    To je úplně jedno, záleží na vstupních, u DV nechat defaultně, u z TV karty otočit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Sakra pochopte, že nastavujete výstupní parametry (kde pro MPEG-2 platí top, zatímco pro DV low), takže pokud to necháte default na low, tak to ProCoder i takto udělá a výsledný MPEG bude mít ty půlsnímky ve špatném pořadí!!! A je úplně jedno z jakého je to zdroje - znovu opakuju, že u ProCoderu se nastavuje to, co má být na výstupu!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    clee
    protoze je to procoder!

    koblihson
    Jinak mozna to mas trhane jen proto, ze to na PC mas zobrazene se slozenymi pulsnimky. Zkus PowerDVD a zapni v nastaveni HW akceleraci. Pak uvidis, jestli to mas opravdu spatne! (vypni pred tim klonovani a nebo dualni mod, jinak HW nepujde rozjet!)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    jasne ze vystupni, dvd s lower field first na vystupu uz delam leta a zatim sem si zadnyho spatnyho poradi fieldu nevsim
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    dvd s upper/top field first na vystupu uz delam leta a zatim sem si zadnyho spatnyho poradi fieldu nevsim
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Citace Původně odesláno od Pitomec
    Sakra pochopte, že nastavujete výstupní parametry (kde pro MPEG-2 platí top, zatímco pro DV low), takže pokud to necháte default na low, tak to ProCoder i takto udělá a výsledný MPEG bude mít ty půlsnímky ve špatném pořadí!!! A je úplně jedno z jakého je to zdroje - znovu opakuju, že u ProCoderu se nastavuje to, co má být na výstupu!
    Zkusil sis to? Zatímco u vstupu má přehazování půlsnímků zásadní vliv podle zdroje, teda DV nebo karty, u výstupu nemá nastavení vliv vůbec na nic! Proč, to se mě neptej!
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    tak sem zkousel na patternu co s tim procoder vyvadi pri prehozeni poradi fieldu, dobra prasarna, hlavne ten domyslenej spodni radek me docela pobavil

    http://clee.czweb.org/field_test.zip
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od mirekv
    Zkusil sis to? Zatímco u vstupu má přehazování půlsnímků zásadní vliv podle zdroje, teda DV nebo karty, u výstupu nemá nastavení vliv vůbec na nic! Proč, to se mě neptej!
    Asi máš jiný ProCoder, ale u toho "mého" to vliv má a nastavit se to musí na upper/top (tak, jak je u MPEG-2 správné a dělají to všechny softy a HW karty).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    tak treba u mainconceptu je nastaveni poradi fieldu jediny a u dv se logicky musi nastavit na lower, stejny poradi ma tudiz i vystupni mpeg, kterej je naprosto v poradku, vejmysl s ruznym poradi na vstupu a vystupu ma snad akorat procoder a podle me naprosto zbytecne, ten line shift sem treba nak vubec nepochopil, k cemu jako ze je to cely dobry
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Plynulost pohybu prokládaného DV videa na LED TV
    Od Traveler v sekci Editace videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-10-2011, 14:52
  2. Vegas - plynulost PAL videa na PC monitore
    Od peter-et v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 21-07-2008, 18:37
  3. Padání PC při převodu videa
    Od dostas v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 23-11-2006, 14:52
  4. Reakcí: 37
    Poslední příspěvek: 01-09-2006, 20:09