Two pass render
Lamerskej dotaz. Když budu rendrovat ve Vegasu přes MC mpeg2 kodek a dám zatrhnout two pass. Musím ten soubor (film) rendrovat dvakrát? Poprvé a podruhé se stejným názvem konečného souboru?
ok diky. Není tady nějakej článek o nastavení rendru případně bitrate?
Budu to muset tady důkladně prolízt:-)
Budu to muset tady důkladně prolízt:-)
[quote]Budu to muset tady důkladně prolízt:-)[/quote]
To jsi mel udelat driv nez jsi se zeptal.
Render two pass delam jen kdyz potrebuji usetrit nejake to mistecko.
To jsi mel udelat driv nez jsi se zeptal.
Render two pass delam jen kdyz potrebuji usetrit nejake to mistecko.
Pears
[quote]Render two pass delam jen kdyz potrebuji usetrit nejake to mistecko.[/quote]
Jó ? A co tím ušetříš za místo ? Kde ? 9-)
[quote]Render two pass delam jen kdyz potrebuji usetrit nejake to mistecko.[/quote]
Jó ? A co tím ušetříš za místo ? Kde ? 9-)
Nekdy staci i blbejch 25MB z 4,3GB aby jsi mohl doplnit k DVD jednoduche menu.
Ale je fakt, ze jsem se v posledni dobe naucil delat to tak, ze uz nepocitam bitrate aby me to vyslo presne, ale delam authoring na 9DVD (Image) a pak to necham prepocitat Shrinkem.
Ale je fakt, ze jsem se v posledni dobe naucil delat to tak, ze uz nepocitam bitrate aby me to vyslo presne, ale delam authoring na 9DVD (Image) a pak to necham prepocitat Shrinkem.
[quote=Pears]Nekdy staci i blbejch 25MB z 4,3GB aby jsi mohl doplnit k DVD jednoduche menu.
Ale je fakt, ze jsem se v posledni dobe naucil delat to tak, ze uz nepocitam bitrate aby me to vyslo presne, ale delam authoring na 9DVD (Image) a pak to necham prepocitat Shrinkem.[/quote]
OK, tomu rozumím, ale Ty jsi napsal, že chceš dvouprůchodovým přepočítáním (jsme v Česku, tak česky) ušetřit místo a to můžeš ušetřit např. zvolením nižšího bitrate, nebo volbou VBR za CBR, ne průchodem v renderu navíc - tak jsi to asi myslel ? :-)
Ale je fakt, ze jsem se v posledni dobe naucil delat to tak, ze uz nepocitam bitrate aby me to vyslo presne, ale delam authoring na 9DVD (Image) a pak to necham prepocitat Shrinkem.[/quote]
OK, tomu rozumím, ale Ty jsi napsal, že chceš dvouprůchodovým přepočítáním (jsme v Česku, tak česky) ušetřit místo a to můžeš ušetřit např. zvolením nižšího bitrate, nebo volbou VBR za CBR, ne průchodem v renderu navíc - tak jsi to asi myslel ? :-)
OK. Sorry za zavadejici odpoved.
Kdyz jsme utoho: O kolik dostanes lepsi kvalitu kdyz das 2pass? Nejak jsem to na mojich videich nepoznal 9-)
Asi je to na delsi povidani....
Kdyz jsme utoho: O kolik dostanes lepsi kvalitu kdyz das 2pass? Nejak jsem to na mojich videich nepoznal 9-)
Asi je to na delsi povidani....
[quote=Pears]Ale je fakt, ze jsem se v posledni dobe naucil delat to tak, ze uz nepocitam bitrate aby me to vyslo presne, ale delam authoring na 9DVD (Image) a pak to necham prepocitat Shrinkem.[/quote]
To jako chceš říct, že render uděláš na 9GB a pak to proženeš Shrinkem? :OO 9-)
To jako chceš říct, že render uděláš na 9GB a pak to proženeš Shrinkem? :OO 9-)
mirekv
Ano presne tak. Nikdy jsem, ale az 9GB z videa nemel. Max kolem 6ti.
Tusim, ze naposledy to byl posledni finalovy zapas hokeje Pardubic (vyherni :-!!! ). Ktery ve vysledku trval kolem ctyr hodin.
mmj....Shrink to udela dobre \/
Ano presne tak. Nikdy jsem, ale az 9GB z videa nemel. Max kolem 6ti.
Tusim, ze naposledy to byl posledni finalovy zapas hokeje Pardubic (vyherni :-!!! ). Ktery ve vysledku trval kolem ctyr hodin.
mmj....Shrink to udela dobre \/
2 prechody pouzivam iba vtedy, ak potrebujem dostat ucelený zaznam, 1 udalosť, napr. 100min na 1 DVD a na tom zazname su aj rýchle sceny.
Priklad - svadba, 100 min, aj tance, musi to vojst na 1 DVD. Zodpovedajuci datovy to cca 5880 je podla malý. Takze dam 2pass VBR,
max.8500, priem.5850, min.cca 4000 a vychadza to perfektne.
Suhlasite ( skusenejsi) ??? :-E
Priklad - svadba, 100 min, aj tance, musi to vojst na 1 DVD. Zodpovedajuci datovy to cca 5880 je podla malý. Takze dam 2pass VBR,
max.8500, priem.5850, min.cca 4000 a vychadza to perfektne.
Suhlasite ( skusenejsi) ??? :-E
Stano
Sice zajímalo by mně, kdo se pak na to vydrží dívat, raději více sestříhat a CBR 8000k/b, ale i tak se dá, svatba je převážně statická záležitost, tak je VBR vhodný.
Sice zajímalo by mně, kdo se pak na to vydrží dívat, raději více sestříhat a CBR 8000k/b, ale i tak se dá, svatba je převážně statická záležitost, tak je VBR vhodný.
Uz sa o VBR a CBR hodnr popísalo, videl som desiatky profi DVD s VBR a nejake rozdiely v kvalite som nevidel. Okrem toho, k Tvojej hlaske" kto sa na to vydrzi divat" - podla coho poznas na TV nizky bitrate? Skreslené farby, neostry obraz, alebo nieco iné? Podla mna hlavne štvorcekovanie.
A netvrtim, ze je to profi postup, pisem ako to robim ja. :-E
A netvrtim, ze je to profi postup, pisem ako to robim ja. :-E
stano: ta poznamka, "kto sa na to vydrzi divat" smerovala zrejme k dlzke toho zaznamu, 100 minut je ozaj dost :-), nie ku kvalite :-E :BB: