FIREFOX - vysoke zatazenie CPU ?
Neviem ci mam len sam tento problem - a neviem preco.
Ale FIREFOX (jedno ktora verzia) - mi zere hodne CPU.
Hodne to kolise ale nieje problem 40 -80 %.
Nejakymi pluginmy by to nemalo byt lebo mi to robi doma aj na cistej instalaci firefoxa.
Ale FIREFOX (jedno ktora verzia) - mi zere hodne CPU.
Hodne to kolise ale nieje problem 40 -80 %.
Nejakymi pluginmy by to nemalo byt lebo mi to robi doma aj na cistej instalaci firefoxa.
mam stejnej problem, po spusteni zere i dost mista na disku, ktery uz potom neodstrani (!) ...o RAM ani nemluvim.... :((
u mě FF1.5 při renderování načítané stránky chvilkově cca 50%, při scrollování stránky nekdy vyskočí k 20%, ale většinou míň
Jinak v klidu 0-5%, i na stránkách s flash animacemi
To vše na obstarožním Athlon1700, Via KT400, 512MB RAM
Jinak v klidu 0-5%, i na stránkách s flash animacemi
To vše na obstarožním Athlon1700, Via KT400, 512MB RAM
[quote=Lubi]mam stejnej problem, po spusteni zere i dost mista na disku, ktery uz potom neodstrani (!) ...o RAM ani nemluvim.... :(([/quote]
Nieco k tej RAM je na http://spravodaj.madaj.net/archives/003413.html?Spotreba-Firefoxu-I.
Nieco k tej RAM je na http://spravodaj.madaj.net/archives/003413.html?Spotreba-Firefoxu-I.
dik za link..
no jo...ale co s tim...je divny, ze nekomu kdo ma 1.5 to dela a nekomu zase ne...pritom ja tam nemam rozsireni vubec zadny.... no des... 9-)
no jo...ale co s tim...je divny, ze nekomu kdo ma 1.5 to dela a nekomu zase ne...pritom ja tam nemam rozsireni vubec zadny.... no des... 9-)
[quote=Lubi]mam stejnej problem, po spusteni zere i dost mista na disku, ktery uz potom neodstrani (!) ...o RAM ani nemluvim.... :(([/quote]
Tomu se říká cache a má ji i IE. Její velikost se dá ve FF nastavit.
Tomu se říká cache a má ji i IE. Její velikost se dá ve FF nastavit.
K tomu zatížení procesoru - při načítání stránky si sežere na pár vteřin 100% CPU. To je zcela v pořádku, pokud je procesor volnej, tak ho vytíží celej a načte stránku co nejtychleji.
Mám teď otevřeno asi 7 oken ve FF a bere 90MB RAM. To se mi zdá zcela adekvátní a přiměřená hodnota. IE i Opera na tom budou podobně (Opera o něco líp než IE i FF).
Mám teď otevřeno asi 7 oken ve FF a bere 90MB RAM. To se mi zdá zcela adekvátní a přiměřená hodnota. IE i Opera na tom budou podobně (Opera o něco líp než IE i FF).
clee
Nojo, ale ještě zpočítej těch 200MB schovanych pod explorer.exe a dalšima službama. To že ta paměť neřímo u Maxthona ještě zaznamená, že se nepoužívá. Maxthon je jenom UI nad IE. FF a Opera jsou komplet prohlížeče.
Nojo, ale ještě zpočítej těch 200MB schovanych pod explorer.exe a dalšima službama. To že ta paměť neřímo u Maxthona ještě zaznamená, že se nepoužívá. Maxthon je jenom UI nad IE. FF a Opera jsou komplet prohlížeče.
explorer exe dlabe nakejch 25MB, maxthon fakt zere daleko min pameti nez ff, je to znat kdyz mam pusteny treba afterfx apod...
[quote=StayMan by €RikŁ€]IE7 ruleeezzzz :-D
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]
To je nové logo IE?
Co to má symbolizovat?
Že by velká nafouklá bublina? :-D
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]
To je nové logo IE?
Co to má symbolizovat?
Že by velká nafouklá bublina? :-D
clee
Jo bere, já netvrdim že ne. Ale neni to podle mě až tak výraznej rozdíl.
Ale každopádně by měli v Mozille na využívání paměti zapracovat a trochu to vylepšit. Občas se dostanu i na 150MB a to se potom může disk s kešovánim zbláznit.
Jo bere, já netvrdim že ne. Ale neni to podle mě až tak výraznej rozdíl.
Ale každopádně by měli v Mozille na využívání paměti zapracovat a trochu to vylepšit. Občas se dostanu i na 150MB a to se potom může disk s kešovánim zbláznit.
jo, ja mam swapak vypnutej, protoze jinak widle hazely taby v pozadi hned do cache a bylo to ukrutny :((
na desktopu mam giga a v pohode, na notasu s 512 uz to neni tak v pohode, ale ten stejne pouzivam jen na net/kancl a nabirani, takze taky v pohode...