Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

DVD recorder s digitálním tunerem

slo (227)|28.1.2006 10:53
Hallo, máte už někdo DVD recordér s HDD a s tunerem pro DVB-T? Prodává se u nás něco?
Pitomec (10211)|28.1.2006 11:56
Na co? DVD rekordér s DVB-S nebo DVB-C tunerem taky nenajdeš... 8-)
stayman (12393)|28.1.2006 12:42
Myslim ze Panasonic ma take daco.
vlada (3470)|28.1.2006 13:30
StayMan by €RikŁ€
Ano, máme ho tu v práci. Zatím jsem ho ale ještě netestoval.

Pitomec
Aby si nemusel při nahrávání z už tak zprasenýho DVB-T dělat konverzi dekomprese MPEG-2 -> YV12 -> analog YUV -> kabely -> digitál YV12 -> komprese do MPEG-2. Jak vidíš, všechny kroky kromě prvního jsou ztrátový. Přitom to jde rovnou MPEG-2 -> DVD, neni tohle snad lepší 9-)
Pitomec (10211)|28.1.2006 14:49
[quote=vlada]Pitomec
Aby si nemusel při nahrávání z už tak zprasenýho DVB-T dělat konverzi dekomprese MPEG-2 -> YV12 -> analog YUV -> kabely -> digitál YV12 -> komprese do MPEG-2. Jak vidíš, všechny kroky kromě prvního jsou ztrátový. Přitom to jde rovnou MPEG-2 -> DVD, neni tohle snad lepší 9-)[/quote]
A u DVB-S to neděláš? 9-) Navíc v okamžiku, kdy to DVB-T vysílání nebude v 720x576 (ale třeba v obvyklejším 480x576 apod.), tak seš v řiti. Nehledě na to, že každý DVD rekordér pracuje v pevně daných záznamových režimech (XP, SP, LP, EP), takže u streamu vysílání, který je variable, by to byl celkem problém. Ostatně DVD rekordér s DVB-T tunerem by nikdy nepracoval tak, že by přímo stream vysílání zapisoval na placku, ale tak, jakoby se jednalo o 2 samostatné přístroje (právě z výše uvedených důvodů).
imported_jozo (82)|28.1.2006 17:26
A niekde u Panasonicu som cital , ze nahras len to, co ti povoli vysielanie TV
slo (227)|28.1.2006 18:30
Je zajímavé, že ten DMR-EH54DEGS existuje jen v německé verzi. Pro nás je to smůla, EPG bude nečitelné. Jinak používá záznam v MPEG2 (Super Hybrid VBR) a má i analogový tuner. Doufal jsem, že už něco na trhu bude, nechce se mi tak lpět na analogu, nemám pro něj už takovou slabost, jako Pitomec :-). Momentálně už nahrávám mpeg2 přímo na disk (přes USB), ale je to neohrabané, musí běžět set top box i PC a musí se to spouštět ručně. Navíc to taky dělá zbytečný kravál...
Pitomec (10211)|28.1.2006 22:13
Tady přece nejde o žádný analog (nebo nějakou slabost pro něho), ale jenom o to, že s externím tunerem můžeš krmit signálem i TV nebo třeba další videorekordér (zatímco ten integrovaný je jen a pouze pro DVD rekordér) a navíc to bezpochyby vychází levněji. A na nějaký přímý přepis streamu na placku zapomeň - už když se podíváš na parametry toho uvedeného rekordéru, tak ti musí být naprosto jasné, že to přímo stream zapisovat neumí.
vlada (3470)|29.1.2006 11:21
Pitomec
Přsi můžeš použít ten DVD rekordér jako set-top-box. 9-) A až budeš mít TV s DVB-T tunerem, tak můžeš nahrávat něco jinýho než na co koukáš v TV. DVB-T tuner bude brzy zcela normální věc a až se bude vysílat pouze digitálně, bude to nezbytnost. Nebo snad používáš VHS/DVD rekorder bez analogovýho tuneru a nahráváš obraz přes somposite z TV? To je analogie toho, co doporučuješ.

V pondělí ten DVD rekorder orestuju a uvidíme, jestli nahrává přímo stream nebo to překomprimovává. I při rekompresi by ale mělo být zpracování uvnitř digitální, takže alespoň nějaká ztráta kvality se eliminuje.
Pitomec (10211)|29.1.2006 11:30
[quote=vlada]Pitomec
Přsi můžeš použít ten DVD rekordér jako set-top-box. 9-) A až budeš mít TV s DVB-T tunerem, tak můžeš nahrávat něco jinýho než na co koukáš v TV. DVB-T tuner bude brzy zcela normální věc a až se bude vysílat pouze digitálně, bude to nezbytnost. Nebo snad používáš VHS/DVD rekorder bez analogovýho tuneru a nahráváš obraz přes somposite z TV? To je analogie toho, co doporučuješ.

V pondělí ten DVD rekorder orestuju a uvidíme, jestli nahrává přímo stream nebo to překomprimovává. I při rekompresi by ale mělo být zpracování uvnitř digitální, takže alespoň nějaká ztráta kvality se eliminuje.[/quote]
DVB-S tuner taky nikde nemáš (ani v TV, ani v žádném rekordéru), protože stejně jako u DVB-T tuneru je to o něčem trochu jiném, než tuner analogový. Např. žádný DVD rekordér nezaznamenává zvuk v 5.1 (ani ten z toho odkazu), což je u DVB-T (a DVB-S pochopitelně taky) zcela reálná věc. Pak ten problém s rozlišením (kdy vysílatel může zcela libovolně měnit parametry streamu), na což DVD rekordér neumí zareagovat. K tomu ještě ta záznamová doba, která se u VBR vysílání prostě nedá z ničeho odvodit... Takže buď externí set-to-box (který je lepší po všech stránkách, např. má sloty na dekódování programů), k němu zobrazovač a rekordér, anebo DVB-T tuner integrovaný, ale bohužel s tím, že to bude jenom splácnutá varianta 2 různých přístrojů (vnitřně stejně spojené přes RGB z důvodu jednoduchosti - on to stejně nikdo v praxi nemá šanci poznat, protože i do TV to jde analogově...).
Nasty_tvf (568)|29.1.2006 11:54
Jen ti šikovní Žaponci dokážou nahrávat i HD video, dokonce rovnou pálit na placku v -VR módu :-?
http://www.pioneer.co.jp/press/release156.html
ODSakEda (2278)|29.1.2006 12:23
slo a proč ne DVB-T nebo raději -S s HDD?! (mám Dreamdox 8-) a super!)
Pitomec -přesně jak píšeš, podobně i DVDplayer s VHS recorderem! Lidé si naivně mysleli, že je to propojený a vono to jsou 2 oddělené přístroje a ani s nahráváním z DVDvideo na to VHS to nebylo jednoduše možný!!! "Miluji" dva v jednom a nejraději vše v jednom!... :-E :-E :-E

- Dokonce se ukázalo jako velmi problematické LCDTV, pokud uvažujete alespon v budoucnu jej krmit HD videem a tedy po DVI nebo alespon po VGA, nebo připojit PC a mít velké Windowsy na kterých se můžete koukat pohodlně z gauče 8-) (odzkoušeno :-D ), k čemuž větší rozlišení a větší LCD(TV) přímo vybízí! Je to LCDTV pak spíše a více telka než (PC) monitor!!! (a nereaguje např. přímo na rozlišení PC grafiky a interpoluje!...
- Kdežto naopak je to lepčí, doporučuji raději vše z komponent!!! (např: "jen" velké LCD s DVI, popřípadě s VGA a navíc raději s kompromisními Scart či S-video či ultra kompromisním Composit video IN nebo datavideoprojektor a raději i repro extra, veškerý tunery extra (kdoví co bude a bude ve vnitř stejně naprd!...) a pod!
- Navíc vše v jednom... je vždy jeden velkej kompromis a kvalita integrovaných zařízení a pro jednu věc přeci nevyhodím vše?!... :-E :-E :-E
Modena (1706)|29.1.2006 13:09
ODSakEda
[quote]"Miluji" dva v jednom a nejraději vše v jednom!... :-E :-E :-E [/quote]
[quote]doporučuji raději vše z komponent[/quote]
Ano souhlasím - nejkrásnějším příkladem jsou DVD multikanálový kombajny z Hypernovy ! :-k
slo (227)|29.1.2006 13:54
[quote=ODSakEda]slo a proč ne DVB-T nebo raději -S s HDD?! (mám Dreamdox 8-) a super!)[/quote] Taky je to řešení, koukal jsem na Technisat Digicorder T1 40GB, do kterého lze dát 160GB disk a má CI slot. Cena je pod 10 táců, což je taky přijatelné
timur (66)|30.1.2006 23:32
[quote=ODSakEda]-přesně jak píšeš, podobně i DVDplayer s VHS recorderem! Lidé si naivně mysleli, že je to propojený a vono to jsou 2 oddělené přístroje a ani s nahráváním z DVDvideo na to VHS to nebylo jednoduše možný!!! [/quote]

V tom asi kamaráde pravdu nemáš.Konkrétně Panasonici to mají propojené a jde úplně jednoduše z DVD nahrávat na VHS.
ODSakEda (2278)|31.1.2006 01:15
timur nepíši že žádný přístroj nebo že to néni možný! Panasonic je totiž jedna z mnou nejvíce uznávaných značek! I když má zase jiné slabiny v některých jiných přístrojích... Většinou to tak je, navíc DVDvideo má mnohé ochrany bránící přehrát to i na VHS kazetu! Jde o to, jak se která značka s tímto vypořídala a jestli to vůbec pro své klienty řešila :-)
vlada (3470)|31.1.2006 09:21
ODSakEda
Já myslim, že kopírovat mezi DVD a VHS umí všechny komba. Problém je v tom, že pouze nechráněný kazety a disky. Když to mam samostatně, můžu si tam dát krabičku na odstranění macrovision, takhle s tim nic neudělam.

Jinak motáte dohromady dvě věci. Rekorder s DVB-T tunerem neni žádný kombo. Dneska přece taky má 99% video rekorderů analogovej tuner. A až se bude vysílat jenom digitálně, tak bude přístroj bez digitálního tuneru nahranej.

Osobně jsem taky odpůrce všech kombinovanych řešení, ale rekorder bez digitálního tuneru bych si nekoupil.
Pitomec (10211)|31.1.2006 10:47
[quote=vlada]Jinak motáte dohromady dvě věci. Rekorder s DVB-T tunerem neni žádný kombo. Dneska přece taky má 99% video rekorderů analogovej tuner. A až se bude vysílat jenom digitálně, tak bude přístroj bez digitálního tuneru nahranej.

Osobně jsem taky odpůrce všech kombinovanych řešení, ale rekorder bez digitálního tuneru bych si nekoupil.[/quote]
Tys bohužel vůbec nepochopil, že DVB-T (stejně jako DVB-S) není totéž, co nějaký analogový tuner. DVB-T může mít 5.1 zvuk (to DVD rekordér neumí zaznamenat), může mít kódovaný signál (pak by DVD rekordér musel mít i rozhraní na moduly a kartu, což nemá), DVB-T nemá vymezeno přesné rozlišení obrazu (zatímco DVD rekordér to mít musí, protože pro DVD-Video existuje pouze 720x576, 704x576, 352x576 a 352x288). Takže vzhledem k těmto skutečnostem zapomeň na to, že přímo stream vysílání dostaneš na placku (to si můžeš při troše štěstí udělat v PC).
vlada (3470)|31.1.2006 10:53
Pitomec
Proč by DVD rekorder neměl umět nahrávat 5.1? Co to je za kravinu. Nahraje to, co mu přileze. A může klidně usdělat i DVD mimo standardní rozlišení, pokud to tak ve streamu je. Pokud nebudeš mít v set-top-boxu dekoder, tak si taky nepustíš šifrovaný kanály, u DVD rekorderu je to stejný. A za čas určitě budou i DVD rekordery s kartou, tím si buď jistej.
Pořád věřím, že je možný nahrávat přímo stream z DVB-T na placku. Jestli ne jako DVD-Video, tak aspoň do MPEGu, kterej každej slušnej přehrávač zvládne taky. Technicky to problém neni a zrovna Panasonic už několikrát ukázal, že umí udělat i to, o čem se jinym ani nezdálo. Například nahrávat a zároveň přehrávar DVD-RAM.
ODSakEda (2278)|31.1.2006 11:01
Pitomec -přesně tak a je rozdíl nahrávat (analogově... a digitalizovat nkým(?!...) interním převodníkem a vždy jen do formátu DVDvideo...) a "nahrávat", přesněji stahovat video strím, proto ty úvozovky, právě jak píšeš v libovolném rozlišení a zvukem! 8-)
Pitomec (10211)|31.1.2006 11:04
[quote=vlada]Pitomec
Proč by DVD rekorder neměl umět nahrávat 5.1? Co to je za kravinu. Nahraje to, co mu přileze. A může klidně usdělat i DVD mimo standardní rozlišení, pokud to tak ve streamu je. Pokud nebudeš mít v set-top-boxu dekoder, tak si taky nepustíš šifrovaný kanály, u DVD rekorderu je to stejný. A za čas určitě budou i DVD rekordery s kartou, tím si buď jistej.
Pořád věřím, že je možný nahrávat přímo stream z DVB-T na placku. Jestli ne jako DVD-Video, tak aspoň do MPEGu, kterej každej slušnej přehrávač zvládne taky. Technicky to problém neni a zrovna Panasonic už několikrát ukázal, že umí udělat i to, o čem se jinym ani nezdálo. Například nahrávat a zároveň přehrávar DVD-RAM.[/quote]
Nevím co řešíš - prostě ten 5.1 zvuk DVD rekordéry neumí zaznamenat (asi autorský práva). A DVD v nestandardním rozlišení klidně udělat můžeš (byť nevím kde, protože ani v PC ti žádný authoringový soft toto nedovolí a automaticky to přepočítá), ale pak už to není DVD-Video kompatibilní, ale bastard.
Jinak věřit můžeš čemu chceš, ale důležitá je realita - a ta se od tvých snů poněkud liší.
blueant (820)|31.1.2006 11:14
[quote=Pitomec]byť nevím kde, protože ani v PC ti žádný authoringový soft toto nedovolí a automaticky to přepočítá[/quote]


Bez problemov napr. v IFOEDITE alebo DVDLAB PRO.

To ze to je "bastard" je mi jedno. Moj DVDplayer to zozerie. A mam to len pre vlastnu potrebu - neviem pre ciu by mali moje nahravky byt. :-D
Pitomec (10211)|31.1.2006 11:17
[quote=blueant]Bez problemov napr. v IFOEDITE alebo DVDLAB PRO.

To ze to je "bastard" je mi jedno. Moj DVDplayer to zozerie. A mam to len pre vlastnu potrebu - neviem pre ciu by mali moje nahravky byt. :-D[/quote]
Samozřejmě to není argument, že to zrovna tvůj player vezme. Pak se nelze divit, že jsou fóra plný stěžovatelů na kompatibilitu DVD (když si každej vyrábí vlastní paskvily...) :-k
vlada (3470)|31.1.2006 11:22
Pitomec
Možná máš pravdu a možná jí mam já. Budoucnost ukáže...
Pitomec (10211)|31.1.2006 11:35
[quote=vlada]Pitomec
Možná máš pravdu a možná jí mam já. Budoucnost ukáže...[/quote]
Co by měla ukazovat budoucnost? Specifikace DVD-Video (co se týká rozlišení) je jasně daná, fakt, že DVD rekordéry neumí 5.1 je taky bez debat a rozhraní na dekódování tam taktéž nenajdeš. A i kdyby se toto všechno změnilo, tak to bezpečně ztroskotá na tom, že stream vysílání (pokud je VBR, což je většina) nelze dát do souladu s časem, tj. budeš nahrávat film a nevíš, jestli se na placku vejde nebo ne. Je to prostě celý hňupovina...
ODSakEda (2278)|31.1.2006 11:42
blueant můj player je PC a to sežere taky lecos a vide si do ničeho nepřepočítávám, ani vlastní audio ani fotky :-D Prostě záloha jako datadisc, odchod!
vlada -budoucnost? Skoro přítomnost! Trend začal a je jasný!
:-D - Mladí nechtějí deset přístrojů a vakuovou telku již dnes! "Jen" PC!!! 8-) PC je vše, neb PC je boží a boží=dokonalé!
(né že bych byl věřící, ale už další kámoš koupil 37" LCDTV BENQ a vedle něj postavil PC a hotovo 8-) , vzdali dokupování furt nějakejch novejch bedýnek kvůli dalšímu a dalšímu formátu! a chaos propojování zezadu a počet rozboček SCART (nejlepčí propojení každý s každým dokáže PCI sběrnice bez drátů! 8-) ) a DO ovladačů na stole nebral konce...
A čím dál více se mě v mém okolí další a další mladí lidé, studenti, ptají, co maj koupit za PC a PCI karty jako multimediální centrum do pokoje 8-) )
vlada (3470)|31.1.2006 13:28
ODSakEda
Já to dělam taky tak, v podstatě mě ani moc netrápí, co umí a neumí stolní přístroje. Já si ho nikdy nekoupim. Problém je jedině s dálkovym ovládánim, nastavit si všechny tlačítka zabere dost času.

Pitomec
V datovym toku co má DVB-T se nemusíš bát, že by se nějakej film nevešel na placku. Navíc je budoucnost stejně v HDD rekorderech, nějakej pomrvenej standard DVD-Video se už snad konečně stane minulostí. Já prostě chci nahrát to co se vysílá a nechci to prasit ještě víc než to je.
Pitomec (10211)|31.1.2006 13:33
[quote=vlada]Pitomec
V datovym toku co má DVB-T se nemusíš bát, že by se nějakej film nevešel na placku. Navíc je budoucnost stejně v HDD rekorderech, nějakej pomrvenej standard DVD-Video se už snad konečně stane minulostí. Já prostě chci nahrát to co se vysílá a nechci to prasit ještě víc než to je.[/quote]
To jsou všechno spekulace a nelze se spoléhat na to, že ten datový tok bude nízký (resp. žádný výrobce DVD rekordéru by na toto nemohl vsázet).
Jinak HDD rekordér je možná přínosem pro "zkouknout a smazat", ale nějak si neumím představit jak ho budu používat pro archivaci nebo dokonce pro půjčování - to je naprostá kravina. Záznam musí jít uložit na nějaké médium a v současnosti je tady pouze DVD.
ODSakEda (2278)|31.1.2006 15:16
vlada a bezdrátová myš a klávesnice ti nestačí???!
Pitomec hdd vzhledem k nízké ceně je pro mě medium :-)
clee (6592)|31.1.2006 15:43
nahrat na interni disk, prekopirovat pres sit do pc a zauthorovat, dreambox :-R dvd rekorder je pro bfu \/
Pitomec (10211)|31.1.2006 18:02
[quote=clee]nahrat na interni disk, prekopirovat pres sit do pc a zauthorovat, dreambox :-R dvd rekorder je pro bfu \/[/quote]
No sr*t se s každou kravinou nahranou z TV vysílání takovýmto způsobem, tak se ani nedostanu do hospody... :-((( :-E
clee (6592)|31.1.2006 18:07
no tim padem ses bfu a nahravej si jak ti to vyhovuje, me to vyhovuje takhle a v hospode sem minimalne dvakrat az trikrat tejdne :-R ale jinak na watch and go staci bohate hdd :-R
slo (227)|31.1.2006 19:13
[quote=clee]no tim padem ses bfu a nahravej si jak ti to vyhovuje, me to vyhovuje takhle a v hospode sem minimalne dvakrat az trikrat tejdne :-R ale jinak na watch and go staci bohate hdd :-R[/quote]Souhlas s tím, že DVD recorder s HDD zatím není úplně to pravé ořechové, PC je flexibilní. Štve mě ale ten kravál od větráků zdroje, profesora a grafiky. Ať to tuníš, jak to tuníš, pořád je to v tichých pasážích slyšet. All in one zase naprogramuješ na určené časy a v tu dobu ti to sepne a nahraje. U PC se něco sekne a až se vrátíš z tý hospody, tak máš nahraný prd nebo pořad pro drahé polovičky...
clee (6592)|31.1.2006 19:26
pokud udelas full pasiv chlazeni tak neuslysis nic, akorat to bude drahy jako krava, jinak ja dvd rekorder nepotrebuju, kdyz naplnim disk (este se mi nepovedlo) tak veci co chci archivovat zkopiruju do pc a behem nekolika desitek minut palim dvd....
ODSakEda (2278)|31.1.2006 22:07
slo -no pozooor, DVD a HDD recordery tím spíše se zesilovači, maj nejeden větrák a po více hodinách provozu po vymletí ložisek větráčků (dle značky a jejich kvality) a po zahřátí by jses divil jak tě to naštve a co pak s tím,jeli to v záruce, je to závada není, co je hlučné moc a co né (věc názoru a tvrzení prodejce vs kupující), lést do teho v záruce je blbé, u PC většinou postavené dle sebe to vyřeším sám dle peněz a šikovnosti 8-)
ViKinG (793)|1.2.2006 10:19
clee: ty vycházíš z toho že si sám a sám si rozhodneš co je pro tebe zajímavý. Až budeš nedobrovolně pasován do role technického zázemí pro celou rodinu (a nedejbože se dostaneš do spárů známých, sousedů, v práci atp.) tak máš při dostatečném počtu chytaných stanic o zábavu postaráno. Děti = pohádky, filmy pro děti, zvířata, dokumenty kde se můžou něco dozvědět, fantasy atp. Manželka = pořady typu "Vypadáš skvěle" /naštěstí jen watch and go/ Já = dokumenty hlavně válečné, historické, válečné filmy, starý český, sci-fi atp. No a všichni další by nejradši všechno...
Takže já potřebuju aby se nějaký BFU laciný HDD+placka přístroj rozšířil a já měl aspoň trochu klid!!! A jeden si vezmu domu ať si každej nahraje co chce.
clee (6592)|1.2.2006 16:16
no tak se poridi dalsi stb s hdd, v tom problem nevidim, paralelni nahravani vice kanalu je stejne omezeny jednou frekvenci :-R ja osobne na tv stejne koukam jen na simpsony (ktery nahravam stejne rovnou do pc), obcas na filmovej klub a sem tam nakej koncert, serialy stahuju z usa, filmy taktez, jinak ani zbytek rodiny na tv nak zvlast nekouka natoz aby se neco zurive nahravalo
Pitomec (10211)|1.2.2006 17:03
Na co si pořizovat nějaký krámy s HDD, když to jde vysmahnout na placku za desetikačku a přehrát kdekoliv 9-)
clee (6592)|1.2.2006 17:16
a na co porizovat kramy s optickou mechanikou kdyz z disku se na to muzu koukat i s timeshiftingem a pak smazat? kazdej ma jiny priority, ja svoje nahravky nikomu nepujcuju, takze u me by dvd rekorder nemel uplatneni, to co nahravam do archivu delam stejne primo v pc a filmy bud sosnu nebo pujcim (pan and scan me netankuje)
Pitomec (10211)|1.2.2006 17:22
Jenomže disk se ti jednoho dne zaplní a seš v pr**li, zatímco z té placky si to můžeš přehrát kdykoliv a kdekoliv, přičemž celá řada filmů a pořadů je točena 4/3, takže P&S tam nemá smysl řešit.
clee (6592)|1.2.2006 17:29
proc bych mel bejt v prdeli???? to si neslysel o usb nebo ethernetu??? 9-) a jinak co ty filmy natoceny na widescreen ktery nova pousti ven orezany a priserne nadabovany???? to sou ty co me netankujou :-R
Pitomec (10211)|1.2.2006 18:16
Ty seš jak z jiné planety - ukaž mně normální domácnost, kde se někdo bude zabývat přetahováním videa z receiveru do PC a následnou úpravou a vypalováním 9-) :-E
A jinak jsem psal o filmech, který jsou točený 4/3, takže do toho nemotej widescreen a NOVU (tu proto, že to dělají všechny TV a nejenom NOVA).
clee (6592)|1.2.2006 18:31
me netankuje naka "normalni" domacnost, ja jen tvrdim ze takhle je to pro me nejpohodlnejsi, a 4:3 filmu se uz moc netoci 9-) 9-) 9-)
Pitomec (10211)|1.2.2006 19:29
Tak pro tebe to může být nejpohodlnější, ale pro většinu lidí určitě ne 9-) A jestli se filmy v 4/3 netočí je celkem fuk, protože se ty starší pořád vysílají :-)
ViKinG (793)|2.2.2006 10:31
To je asi otázka pohledu. Z hlediska většiny těch co sem choděj na TVFreak je asi ideální PC, kde si s tím každý udělá to co mu vyhovuje. Jenže to není určitě ideál pro většinu, kde by uvítali jednoduchost alá VHS rec. Znám lidi co nezvládnou ani to. Včera jsem potkal vysokoškolsky vzdělaného celkem mladého muže, který se díval na 107 cm plazmu 16:9 v režimu NORMAL tedy 4:3, což znamená že se okrádal o cca polovinu obrazu u filmů 16:9. To černý orámování mu nepřišlo divný a radoval se jak malej kluk. A přitom ve svym oboru (chirurgie) je to špička.... Nakonec mě uzemnil když jsem mu pouštěl něco co jsem dělal, tak najelo menu a mohl si zvolit z dvou dílů seriálu (Taková normální rodinka), který chce sledovat. Nevěděl jak, tak sem mu řek, že ty obrázky jsou tlačítka pro volbu. On vstal došel k TV a na obrazovce to "tlačítko" zmáčknul. Doteď ho podezírám, že si dělal srandu. :-)
ODSakEda (2278)|2.2.2006 11:48
ViKinG Mnoo pokud ten obraz 4:3 neobsahoval navíc pruhy shora a zdola samozřejmě, tak nevím, proč bych měl obraz natáhnout, roztáhnou přes celou obrazovku která je 16:9 a čučet na zdeformovaný ksichty a taky mám přepnuto zobrazování 4:3 s pruhy po stranách!!! A nejsem zrovna technický analfabet! (doufám, jo na česki jazik já su blbí... to jo...)
Pitomec (10211)|2.2.2006 12:20
[quote=ViKinG]To je asi otázka pohledu. Z hlediska většiny těch co sem choděj na TVFreak je asi ideální PC, kde si s tím každý udělá to co mu vyhovuje. Jenže to není určitě ideál pro většinu, kde by uvítali jednoduchost alá VHS rec. Znám lidi co nezvládnou ani to. Včera jsem potkal vysokoškolsky vzdělaného celkem mladého muže, který se díval na 107 cm plazmu 16:9 v režimu NORMAL tedy 4:3, což znamená že se okrádal o cca polovinu obrazu u filmů 16:9. To černý orámování mu nepřišlo divný a radoval se jak malej kluk. A přitom ve svym oboru (chirurgie) je to špička.... Nakonec mě uzemnil když jsem mu pouštěl něco co jsem dělal, tak najelo menu a mohl si zvolit z dvou dílů seriálu (Taková normální rodinka), který chce sledovat. Nevěděl jak, tak sem mu řek, že ty obrázky jsou tlačítka pro volbu. On vstal došel k TV a na obrazovce to "tlačítko" zmáčknul. Doteď ho podezírám, že si dělal srandu. :-)[/quote]
Prijmou do firmy noveho zamestnance a vezme si ho do parady mistr:
"Tak tady mas koste, mladej, a jdi zamest halu."
"Ale ja jsem inzenyr?!"
"Aha...", skrabe se mistr na hlave, "tak ja ti to ukazu."
ODSakEda (2278)|2.2.2006 12:42
Pitomec -výstižné :-E Ale! Mladí dnes studují více proto že chtějí, tedy ze ctižádosti a ne jak za komárů ze známosti a aby měl papír... A pak jejich uplatnění néni problém a často si vytvoří vlastní firmu! A nemusí jej nikam zatím uklidit zametat, aby byla plná(...) zaměstnanost (jak už zase slibují komunisti!...) Jooo, čas(y) se naštěstí mění, ale současná vláda mi přinde, že jej spíše vrací... :-((
ViKinG (793)|2.2.2006 12:51
ODSakEda: což znamená že se okrádal o cca polovinu obrazu u filmů 16:9!!!!! Jasně že nepropaguju natažení videa 4:3 na obrazovku 16:9! Přečteš si půlku a pak píšeš nesmysly. Jo a znalost ČJ ti upírám ten tvuj sYgnál mi vypaluje body do LCD :-D .