Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 60

Téma: Mpeg2 změna datového toku.....

  1. #46
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    dvb-t je temer vyhradne vbr, vsechny kanaly CT (nova ma sice taky vbr ale minimalni vykyvy) v muxu A vyuzivaj statistickyho multiplexingu, tzn. navzajem si od sebe "pujcujou" kapacitu
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: winrar_extract_128.jpg 
Zobrazení: 457 
Velikost: 46.3 KB 
ID: 516   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: winrar_extract_128.jpg 
Zobrazení: 449 
Velikost: 46.3 KB 
ID: 652  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    clee
    U ČT je VBR v omezený míře možný díky tomu přelejvání bitrate mezi kanálama. Ale co když budou zrovna všechny 4 potřebovat nadprůměrnej bitrate? Všechno to půjde do háje. Tohle je poměrně lacinej trik, kterej toho moc nezachrání.

    Navíc si nedokážu představit u dalšich multiplexů, jak si budou komerční stanice vzájemně "půjčovat" bitrate. Každopádně pokud to vezmu celý jako jeden multiplex, tak ten má CBR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    v nemecku to taky funguje, ale tam je dvb-t ultraeklhaft (bezne 480x576, 2000kbit), jinak za omezenou miru bych to nepokladal, treba nedavno sem si nahraval koncert slipknot z ct2 a jelikoz u podobnejch zaznamu je docela divoka kamera a rychly strihy, bitrate se pohybovala okolo 4.8mbit, a uz behem zaverecnejch titulku spadla na 2mbit, ale pokud vezmu mux jako celek, bitrate ma konstantni, nakejch 22mbit vcetne zvuku, statictickej multiplexing se vyuziva temer vsude, "cbr" maj jen nektery hdtv kanaly...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Stano_tvf
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    523

    Vlada, o tom hovorim od zaciatku. Skusil som to znovu a myslim, ze VBR nie ja taka ptakovina ako pise Bullback. V situacii, ked musim dodrzat batovy tok 6000 ( kvoli dlzke nahravky), je urcite lepsie a kvalitnejsie urobit to s VBR 6000/9000- 2pass, ako s CBR 6000. Konkretne s mojho klipu - s lyzovanim - 80% su zabery na krajinu, ludi a asi 20% aj lyziar v pohybe. Na tu krajinu by sice stacilo CBR, ale na lyziarov nie.
    Pri sledovani datoveho toku to bolo aj vidiet - 5-6000, pri zaberoch na lyziara to vyliezlo na vyse 8000. Ziadne kockovanie, perfektne video.
    Samozrejme, ak mam 60min. klip, uz len kvoli rychlosti ho dam na CBR napr.8000.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Bullback
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    358

    A kdo tady mluví o realtime VBR? Víš vůbec jak fungují různé módy - CBR, ABR, CQ, VBR 2-pass? Zřejmě o tom nemáš vůbec šajna a motáš pátý přes devátý. Ujasni si to a potom nebudeš plácat nesmysly. A kromě toho - DVB-T používá CBR. Jak chceš vysílat VBR? Maximálně můžeš distribuovat bitrate mezi různýmy kanály multiplexu. Ale v praxi to fungovat stejně nebude. Takže DVB-T je klasická ukázka toho, jak tragický je CBR.

    Je naprosto neuvěřitelný, jak dokážeš úplně všechno přehrátit naruby

    Navíc si nedokážu představit u dalšich multiplexů, jak si budou komerční stanice vzájemně "půjčovat" bitrate. Každopádně pokud to vezmu celý jako jeden multiplex, tak ten má CBR.
    Bhuhehehehehehehehehééééééééé, Ty vole tebe tady nebejt tak je tady smutno

    VBR se pouze uštří energie, nic víc, kvalita jde dolu, není VBR jako VBR, záleží na nastavení - základem je "za jak dlouho" se sníží či zvýší tok, začátky než dojde ke zvýšení toku jsou zákonitě nižší než by měly být a opačně, jinak to udělat nejde a nikdy nepude při VBR, ať budou bloky ukládány do paměti jak velké, to by se musel znát nejlépe celej pořad dopředu, to už ale je "více pass" a né VBR.

    Více pass pokuď je encoder kvalitní tak ano, nikoli však pouze VBR. VBR+2pass může být jakési kompromisní řešení
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    jo to kazdopadne, bohuzel u broadcastu tohle neni mozny, takze se musime spokojit s tim co mame
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Bullback
    VBR obecně je variabilní bitrate, tečka. Existují 3 způsoby jeho použití - CQ - konstantní kvalita. Enkoder používá konstantní kvantizaci, kašle na celkovou velikost. Potom tu je ABR - velice špatná možnost, často horší než CBR, je to to, o čem mluvíš Ty. Enkoder jede sice VBR, ale zároveň se snaží dodržovat cílový bitrate. Potom tu je víceprcůchodový kódování a to je to, o čem mluvim já, pokud zmiňuju VBR. Rozumnej člověk nic jinýho nepoužije, pokud nemá přebytek místa. Viz. například 1 hodina na DVD.

    Nemotej tohle dohromady \/
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    ...změna bitrate VBR bez reenkodování - viz vylepšení poslední verse Womblu MVW:
    December 2005 Update Release

    List of changes in the MVW December 2005 Update release.

    1. (NEW) Language support for German and Simplified Chinese.

    2. (NEW) DirectShow filter support for importing other movie formats.

    3. (NEW) Multiple audio streams export for input files with multiple audio streams.

    4. (BUG) Incorrect image field structure in re-encoded video segment.

    5. (BUG) Incorrect starting audio PTS off by one video frame duration.

    6. (BUG) Incorrect field counting at the end of a re-encoded video segment.

    7. (NEW) Optimized image preservation in NTSC to PAL conversion for film originated MPEG-2 video.

    8. (NEW) Allow bit rate changes for VBR MPEG-2 video without re-encoding.

    9. (BUG) Loading errors of certain MPEG-2 Transport files.

    10. (BUG) Title editor crashes when changing font on Windows XP.

    11. (BUG) Export batch list management errors.

    12. (BUG) Selected GOP size compliance option not applied.

    13. (NEW) Optional sound alert at the completion of an export job.

    __________________________________________________ ______________
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    StD
    Ale asi pouze nahoru, ne? VBR se dá doplnit nulovými informacemi na CBR s datovým tokem rovným nejvyššímu místu ve VBR. Pokud to chceš obráceně, musíš nějaká data vyházet. V tom případě dojde ke ztrátě kvality a je to stejný postup jako používá třeba Shrink. Já už bych to nazval rekompresí, přestože některý data zůstávají stejný.

    Za proces bez rekomprese považuju úpravu která splňuje alespoň jednu z těchto podmínek:
    1) Vratná
    2) Bez ztráty kvality

    Transkódování MPEGu není ani jedno z toho.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    vlada: Ty jsi opravdu nenapravitelný... RIP! Uděláš nejlépe, když si skutečně vyzkoušíš 30denní Trial, který ti Womble poskytuje Full a zdarma.

    P.S. Už tě v duchu vidím, jak děláš "vratnou rekompresi z MKV a bez ztráty kvality".
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    StD
    MKV je kontejner a jakékoliv manipulace s ním jsou samozřejmě bezztrátové

    Ty mi naopak ukaž, jak snížíš bez ztráty kvality bitrate VBR MPEGu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Já VBR nedělám, jen CBR, ale "upravit" ve VOBu (což je, jak je ti jistě známo, taktéž "kontejner") to umím, třeba i s fiktivním resize... a výsledek bude 0 protože na vstupu je 0 = a bez ztráty květinky Q. Ovšem nebudu tě rušit z tvého alchymistického bádání.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Bullback
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    358

    vlada
    otom tu je víceprcůchodový kódování a to je to, o čem mluvim já, pokud zmiňuju VBR
    Mluví se o vysílání ve VBR. VBR neznamená 6 průchodů apod. Může být 5 průchodů VBR třeba ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Bullback
    Jenže vysílat VBR v podstatě nelze \/ Máš danný nějaký datový limit a do něj se musíš vejít. Naomezuje Tě žádná délka média, pouze ten limit, takže je logický vysílat CBR na horní hranici toho limitu.

    U DVB-T a DVB-S je ta specialita, že se vysílá několik streamů současně (dohromady CBR), ale jednotlivý streamy jsou VBR, protože se bitrate mezi ně nedělí rovnoměrně.

    Ale to už tady opakuju znovu dokola několikrát řečené.

    Obecně ale platí - vysílání je jedině CBR. Až na pár vyjímek potvrzujících pravidlo
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #60
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Bullback
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    358

    [quote="vlada"].[quote]
    Ale to už tady opakuju znovu dokola několikrát řečené.[\quote]

    A pořád ses nepoučil
    Mám pocit že víš hovno co je to VBR ...

    Podivej co si napsal \/ \/ \/

    Jenže vysílat VBR v podstatě nelze Máš danný nějaký datový limit
    Obecně ale platí - vysílání je jedině CBR. Až na pár vyjímek potvrzujících pravidlo
    To je hloupostí cóóó ????
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 4 PrvníPrvní ... 234

Podobná témata

  1. Pinnacle studio 14 - změna datového toku
    Od horava2 v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-05-2011, 22:07
  2. H.264 - úprava datového toku
    Od KiiiNG v sekci Úpravy, ripping a ochrany
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-05-2009, 11:11
  3. Rozdelit avi se zachovanim datoveho toku
    Od Kargeras v sekci Editace videa
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 17-04-2006, 16:14
  4. Mpeg2 změna datového toku!
    Od parkan v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-01-2005, 18:44
  5. Snizeni datoveho toku AVI
    Od Pakanini v sekci Kodeky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 15-08-2004, 21:51