Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

LCD Televize

stayman (12393)|2.1.2006 19:03
Niektoré LCD su uz fakt dobre, ale lepsie su najnovsie plazmy, avsak stale to nie je "klasika" a dost som bol prekvapeny z lacneho THOMSONU 100Hz, 16:9, CRT 82cm, za 15000sk nie co riesit :-D
Modena (1706)|2.1.2006 19:34
redburger
Ano - souhlasím, že TV signál není ta správná potrava pro LCD !

Tak jsem dneska ty dvě krasavice postavil vedle sebe a pustil do nich signál z DVD playeru ! Vierka vykazuje viditelnější řádkování (přitom je HD ready 1024 x 720 bodů s jakýmsi vylepšovátkem dopočítání řádkování) a lepší černou, LG má kupodivu lepší ostrost barevných přechodů (že by ten obvod Faroudja ? :-E ) + projevuje se neduh lehounkýho máznutí obrazu při rychlejším pohybu !
Pouštěl jsem video RGB scartem a pak i komponent - rozdíl propojení u Paňára NULA, pak totéž(origoš Maiden v Riu) HDMI na Vierce a - mazec ! ! ! B-) :-) LG odmítá hovořit s playerem komponentním kabelem - netuším, proč . . . :-? Kabel HDMI-DVI nemám a ani nebudu potřebovat, takže test komponentu a digicestou na LG neproběhl ! Závěr - Paňár je lepší a dražší, LG LCD je horší a "kurvalevnější" !
P.S. Plasmu si prosím kupujte až tehdy, budete-li zadobře se svým dodavatelem elektřiny ! :-E
http://www.panasonic.cz/vyrobek.aspx?id=AAB_2456
http://www.evendi.de/preisvergleich/ProduktInfo/94975.html#desc
Soukynek (12)|7.1.2006 11:16
Tak trochuse tady ta diskuze rozjela, sem rád :-) nejsem na to odborník, taksi ro rád poslechnu - píšete tady cosi o analogu, že se na to nedá koukat , nevím - neviděl sjem musím věřit :-( Ale co když doma máme digitální satelit an kterým jdou už všechyn programy kromě novy??? To bude taky obraz na pi.u??? Jde to do telky přece jen přes scart,tak by to nemělo být tak hrozný ne? A ata nova pro mě není až zas tak podstatná... Tak jak ? I s digi sateklitem to bude bad?
ODSakEda (2278)|7.1.2006 15:30
Soukynek dig. sat vysílá sice digitálně, ale!
1. často v MPEG-2 s malým bitrejtem... (např. Očko má silně komproímovám a tedy neostrý, rozplizlý obraz ale i zvuk nic moc...)
2. jde vysílání v rozližení jen 720x576 tedy jen 0,4Mpx...
3. z běžných i když digitálních satů je jen analogový výstup a to je i scrat... (leda tak interní HDD nebo LANka-sít spojenás PC a "nahrávání",přesněji stahování dat po ní jde na HDD PC, jsou digitální cestou či záznamem)
4. až HD kanály a HDTV vysílání ale při použití HD sat. přijímačů a HD LCD propojené alespon VGA budeou mít viditelný efekt!

- I když HD LCD mají pozitivní vliv i na zobrazení současného mizerného analogového vysílání navíc s prokládáním, majíli krom jemné mřížky mikrodiod obrazovky i dobré čipy s dobrými SW filtry! Ale jen některé!!! Mrknite třeba sem co jsem nafotil: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/6240-jakou-televizi-k-trvalemu-propojeni-s-pc
Jacq1453 (13)|8.1.2006 11:29
Ahoj,

včera jsem strávil celý den v obchodech s elektronikou a chtěl bych Vas upozornit na LCD TV se zajímavými vlastnostmi - Samsung LE-40R51B:
- odezva 8 ms (koukal jsem na tom na ukázku LOTR I a dobré), úhlopříčka 40 palců, rozlišení 1366x768, D-Sub, HDMI, kontrast 3000:1 ("dynamický" - cha cha, asi ekvivalentní 800:1 nebo 1000:1), elegantní design

Na LCD TV mne zaujalo, že byla umístěna mezi plazmami a při prvním pohledu jsem ji za plazmu i považoval. V obchodě do ní pouštěli obyčejné TV vysílání a obraz byl velice dobrý (bez šumu, dobrá pleť), rozhodně lepší než vedlestojící LCD TV Sony KLV-S40A10E nebo LCD TV Philips. Subjektivně bych řekl, že obraz této TV snese srovnání s LCD TV Sony KLV-V40A10E, přičemž je o 20 000 Kč levnější.

Osobně s ní mám jen ten problém, že se nám ji nepodařilo propojit s PC přes DVI-D - HDMI kabel. Obraz se interpoloval a na krajích ořezával. Prpopojení přes D-Sub bylo kvalitní 1366x768.

Vřele doporučuji, zřejmě na Internetu získáte i lepší cenu než je uvedena v odkaze. Za 70 000 Kč rovněž zakoupíte i v Datartu.

Ještě se prodává dražší model Samsung LE-40M61B, v popisech jsem identifikoval jediný rozdíl a sice, že se uvádí kontrast 5000:1 (cha cha).

Tomáš Lízner
Jacq1453 (13)|12.1.2006 20:34
Ahoj, chtěl bych uzavřít svůj aktivní pobyt na tomto serveru zprávou, že jsem včera pořídil LCD TV Samsung LE40M61B, vítěze ceny EISA 2005/2006 za nejlepší LCD TV.

Velmi mne překvapilo, že jsem našel širokodaleko nejnižší cenu v kamenném obchodě Watt & Decibel na pražské Floře. Asi změním názor na to, že je vždy vše kvůli nejnižší ceně nutno kupovat na Internetu.

Tomáš
Pitomec (10211)|12.1.2006 20:39
... aneb První vyhrání z kapsy vyhání 9-)
redburger (499)|12.1.2006 20:53
nuž to je ale drahá televiza :OO
Tarzanboy (2)|9.2.2006 02:11
Dobrý den.Sleduji zde vaše názory k tv Benq.Já jsem si ji pořídil zhruba před dvěma týdny a rád se s vámi podělím o své zážitky.Byly zde názory ,že pal vysílání je na ní hrozné.Mé zkušenosti jsou jiné, mám doma kabelovou tv některé z programů jsou v horším podání až na vyjímky ct1,ct2(obzvl. u přímých přenosů).V každém případě je obraz kvalitnější než jsem viděl u jakékoliv crt tv a ve vynikajících barvách které jsou zřejmé na první pohled.Myslím si ,že tento problém není v Benq, ale v pal vysílání.DVD mám připojen přes komponentni vstup a je to rozdíl vyditelný oproti např. s-video! Poslední film který jsem sledoval byl Star Wars a mohu říct ,že to byl neobyčejný zážitek.Co se týče připojení po VGA dostal jsem rozlišení 1280/720 bez jakýchkoliv problémů(stejně jako z DVI).Ze stránek microsoftu jsem stáhl hd dvd http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/content_provider/film/ContentShowcase.aspx, no a to co jsem viděl na obrazovce byl můj největší doposavadní zážitek.Obraz bez jakékoliv deformace.Rozdíl jako vhs-dvd,dvd- HDDVD.Vřele doporučuji.Tento rozbor jsem zde napsal proto, že i já jsem váhal s investicí cca50tis. ale myslím si ,že to je příjemná cena v tom co toto lcd nabízí.Vřele doporučuji.
Tarzanboy (2)|9.2.2006 02:40
Omlouvám se odkaz na HDDVD ukázky jsou na této adrese:http://www.wmvhd.com/
Pitomec (10211)|9.2.2006 07:25
Až si odpovíš na otázku, jestli LCD TV umí zobrazit prokládaný obraz z TV vysílání, anebo spojí půlsnímky a zobrazí neprokládaně (tj. rozmaže), tak taky pochopíš, proč kvalita nemůže být nikdy tak dobrá, jako u CRT TV.
Jinak poznat rozdíl v propojení S-Video vs. YUV... - je to asi tak, jako když důchodcům ve špitále dávají B-Komplex na spaní, protože oni přece bez prášku neusnou :-) Abych nezapomněl - RGB je kvalitnější, než YUV :-)
ODSakEda (2278)|9.2.2006 14:09
Pitomec -některé umí a velmi solidně zobrazit prokládaný obraz, jako by ani nebyl prokldaný! (a to je účel!)
- až uvidíš na vlastní oči tento 37" BENQ s obrazovkou s 1920x1080 pixely a supr deinterlátorem a dokonce s možností ručního nastavení úrovně filtru, který nerozostřuje celý obraz plošně, ale jen u pohybujících se objektů a to ještě těžko soudit, co tentojen mírný rozmáz způsobí, jestli deinterlace či expozice kamery!!!, změnil by jsi názor, teoretiku v digitálu!!! (připadá někomu logo z teho HD BENQkjů mázlý a na 72cm telce úplně dole suprovní???!(hlavně že umí klasika prokládaně zobrazovat a tak logo ještě navíc bliká a nestabilně se chvěje i u nejdražších značek...): https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/6240-jakou-televizi-k-trvalemu-propojeni-s-pc Ano, menší bENQ nebyl i nic lepčí, spíšehorší než CRT TV!, ale nezobecnuj kámo! A dolož svoje argumenty!)

DV zdroj videa z mini DV kamer na LCD také nemusí být rozmazaný ani na LCD PC monitoru a dokonce ani CRT PC monitory nezobrazují prokládaně!!! a obtaz je v pohodě!!! a ani takovýto zdroj videa (DV je prokládaný!) ani v dinamických scénách nemusí být nutně zozmazaný, nebo kontutry objektů zdvojené a to díky deinterlaci některých velmi schopných SW dekoderů s chytrou deinterlací, natož, máli tento BENQ speciální čipo pouze na toto, tedy HW řešení!!!

- Apropo prokládání není výhoda, ale přes 30 let starý kompromis!!!... Fuj, hnus, pryč s ním! Proč by jej měla nějaká obrazovky umět zobrazit???... Naštěstí se již začíný vyskytovat zdroj videa již točený neprokládaně!!!!!! Dig. foto je tu dlouho a také to není zdroj prokládaného obrazu a nebudu takovou fotku prohlížet na CRT TV , na hrubým rastru a malé barevné hloubce a i když jde o neprokládaný zdroj obrazu, stejně jej klasická vakuová telka zobrazuje prokládaně a malou obnovovací frekvencí paprsku!........................................................
Pitomec (10211)|9.2.2006 17:32
Umět to musí (ne "by měla") hlavně proto, že se tak prostě vysílá. To je fakt, s kterým nic nenaděláš...
dredoss (12)|27.2.2006 16:36
Zdarec mam podobnej problem jako "Soukynek" :-)
Otec by rad take koupil LCD - cko......jen by mne zajimalo Prosim Vas Co presne znamena ==HD- ready.??????==
dikes :-)
dredoss (12)|11.3.2006 20:35
HD ready = připraveno na High Definition, schopnost zobrazit HD video (480i/480p/720p/1080i i=interlaced, p=progressive)
LG je HD ready taky
Repro je u těchto slušnějších zobrazovadel slabší a počítá se s tím, že si dopřeješ kvalitní externí repro.


ViKinG : :-( to jsem si sic procet, ale jako LAIK to stech udaju moc nevictu... Dalo by se to nejak jednoduse podat?? Samozrejmne ze nerozumim vice pojmum a udajum, ale slibuju ze se budu snazit....
9-) THX :-)
podws (7)|2.5.2006 10:53
Procetl jsem si celou debatu a jsem opet tam, kde vcera rano-na vazkach. V ramci 1.maje jsme byli s pritelkyni v Datartu. Vysledek: ona rozhodne nechce CRT. Ja bych CRT prekousl, i pres ty silene rozmery. LCD se mi libi. A Samsung LE32T51B (http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=40806) designově vcera jednoznacne zvitezil u nas obou. Vypada skvele, ale je mi jasne, ze vzhled neni u TV ten hlavni posuzovaci parametr. :-)
Z debaty zde i jinde vyplyva, ze LCD nebrat, CRT vybirat nemuzu, takze prunikem je zatim prazdna mnozina. Jeste uvazuji o lepsim modelu: LE32M61B (http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=40805), coz je ona mensi verze EISA oceneho LCD LE40M61B. Fakt je obraz tak hrozny jako na onom obrazku se sobama? V Datartu tam samozrejme nemeli pusteny klasicky TV signal, asi nejaky satelit, kazdopadne hralo to dobre, rychle sceny bez problemu.
Pockat? Ale do kdy?
stani (1647)|2.5.2006 11:12
[quote=podws]... A Samsung LE32T51B designově vcera jednoznacne zvitezil u nas obou. Vypada skvele, ale je mi jasne, ze vzhled neni u TV ten hlavni posuzovaci parametr. :-) ....
[/quote]

HA HA HA, to je prča... :-E
Pitomec (10211)|2.5.2006 18:11
ONA rozhodně nechce CRT. A ONA tomu rozumí? Sorry, ale radši ji pošli ke sporáku (nebo rovnou někam) :-I
wizzard (447)|2.5.2006 22:13
Ja ked budem najblizsie kupovat TV, alebo inu elektroniku, tak ju jednoducho kupim sam, prinesiem domov a ukazem bez dalsich zbytocnych reci. Ked si manzelka kupuje kabelecku alebo suknicku, tiez jej do toho zbytocne nekecam...vzajomny respekt je potrebny... :BB:
stayman (12393)|2.5.2006 23:18
Az na to, ze ty tu suknu nemusis nosit, kdezto ona na tu TV civiet bude musiet :-E
wizzard (447)|2.5.2006 23:32
To je pravda, :-? tak skusim iny priklad - zaclony, zavesy, kyticky, obrazy, nabytok, klavire, postelne pradlo, paplony, vankuse, sedacky, uteraky, bytove doplnky, zahradne trpasliky..... B-) B-) :-)-
stayman (12393)|2.5.2006 23:57
na to musis civiet zase ty :-E :-E :-E
Pitomec (10211)|3.5.2006 07:10
[quote=StayMan by €RikŁ€]kdezto ona na tu TV civiet bude musiet :-E[/quote]
A proč by musela? Když naplánuješ pracovní den, tak kromě civění do hrnce, pračky, na žehlící prkno a na ptáka, nebude na nic jinýho čas :-E
imagedvd_324.png