Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 7 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 94

Téma: ProCoder je s.h.i.t ???

  1. #1
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Cez vikend som sa hral s prevodmi DivX/XviD filmov na DVD, koho napadne ci som skusal aj nejake "utilitky" (DivXtoDVD...), tak ano, ako prve, a aj to islo ako prve von

    Chcem na zaciatok upozornit na uzitocne programy, co som pouzival:
    1. AVIDEMUX = demuxne akykolvek stream (AC3, MP3...) z AVI vratane strihu, alebo spojenia viacero zaznamov, vratane opravy...
    2. SUBtoSUP = demux tituliek obrazkoveho formatu SUB (IDX) na obrazkovy format tituliek SUP (vhodne pre authoring IfoEditu)
    3. Enkodery Mpeg2 = MainConceptMpegEncoder vo Vegase a ProCoder2
    4. Enkoder AC3 vo Vegase
    5. Samozrejme DVDShrink, IfoEdit a PgcEdit.

    Tu by som chcel vsak upozornit, ze na moje sklamanie je ProCoder nepouzitelny pre DVD, a to.
    1. ak potrebujete ponechat PROGRESSIVE, musite pracovat IBA s Generic ISO Mpeg2 nastaveniami (skusal som ale vsetky mozne)
    2. Nepodarilo sa mi vyrazne ovplyvnit vysledok instalaciou XviDu, prave naopak, vysledok je este horsi. (takisto som vyskasal aj nemozne))
    3. Prevod trva dlho

    Vsetky tiet zapory eliminuje, ba odstranuje MC vo Vegase, posudte sami... Pri play aj v DVDplayeri su chyby este viditilnejsie !!!

    PC2



    MC Vegas


    Nevsimajte si JPG kompresiu, pretoze mi serverr nezobral PNG. Jedna sa o zdvojene hrany v horizontale u toho PC2, navyse chcem este upozornit, ze sceny s vysokym vyskytom bielej (napriklad svetlo stroboskopu) sa rozpadnu, alebo trhaju, kdezto z MC nie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    StayMan by €RikŁ€
    Co tak nechat to v PC2 prokládané, ať je zdroj jakýkoli? To by snad mělo být jedno, ne? Překvapuje mě barevné podání, o PC2 se vždy tvrdilo, že dává sytější barvy oproti skutečnosti. Co zkusit AviSynth? Z AVI do MPEGu filmy už dávno nedělám, vzorek bych však mohl zkusit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    mirekv
    Praveze som skusal vsetky nastavenia, jak ten ISO Mpeg2, tak pre DVD samozrejme prekladane (nevie progressive, kdezto MainConcept ano, ale ten mi dal dobre vysledky aj pri prekladanom vystupe...) navyse ta foto je z PowerDVD pri zapnutej deinterlacii, takze by to malo byt OK a nie je, vidno to silno aj na TV, co je horsie Fakt dobry vysledok mi dal ten z Vegasu, ovela teda lepsi, ved to vidno.

    Inak co sa tyka farieb u ProCodera tak ma jednoznacne navrh oproti MC, tu je original



    ale bolo by lepsie robit screenshoty priamo bez nejakych uprav obrazu ake ma PowerDVD, pretoze na Mpeg4 nefunguju..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    generic ISO mpeg jde nastavit progressive, taky sem se s tim driv zlobil, ale ted uz to umim input musi bejt taky nastavenej na non-interlaced a stejna framerate, pokud je to napr 23.976, tak prevest na 25 v avisynthu, jinak na dekodovani pouzivam ffdshow, pokud prevadim z mpeg4 (nechavam zapnutej postprocessing)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    To vsetko je uplne jasne, ale nehovoril som, ze u Generic ISO nejde progressive \/ Filmy su s 25fps, XviD, pomeru viac ako 16:9 (a to mu mozno vadi, PC2 nevie asi dobre resize) a jak samotny stream, tak nastaveny je PC2 na to NON-INTERLACED
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    psal si "nevie progressive" nevim co jinyho si pod tim mam predstavit, kazdopadne tech par filmu co sem predelaval z mpeg4 do mpeg2 vypada uplne stejne jako ve zdroji, resize lanczos a pripadny konverze framerate nechavam delat avisynth
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od clee
    psal si "nevie progressive" nevim co jinyho si pod tim mam predstavit, kazdopadne tech par filmu co sem predelaval z mpeg4 do mpeg2 vypada uplne stejne jako ve zdroji, resize lanczos a pripadny konverze framerate nechavam delat avisynth
    Skus si to precitat este raz kde som pisal, ze vie progressive = pri akom nastaveni a potom nieco hovor ano? \/
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    Praveze som skusal vsetky nastavenia, jak ten ISO Mpeg2, tak pre DVD samozrejme prekladane (nevie progressive
    at ctu jak ctu, vidim porad to stejny, jinak ten preset muzes v klidu ignorovat a prenastavit si procoder jak chces...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od clee
    at ctu jak ctu, vidim porad to stejny, jinak ten preset muzes v klidu ignorovat a prenastavit si procoder jak chces...
    ak potrebujete ponechat PROGRESSIVE, musite pracovat IBA s Generic ISO Mpeg2 nastaveniami
    A nespamuj !!!

    A este nikde nevidim, ze by som si to robil podla presetov, dokonca som pisal:

    (skusal som ale vsetky mozne)
    nastavenia samozrejme \/
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    mno generic ISO mpeg2 je preset (prednastaveny settingy) ale jinak bych problem videl na inputu, zkus to pres ten avisynth (nebo vd a frameserver)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od clee
    Nie veru, o tom to nie je, skus este daco ine, alebo sa pozri na toto:








    Viem ze na to nemas, aby si nieco vedel porovnat \/ Proste Procoder zlyhal, dufam ze vies ktory je jeho screen
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    nesmis delat resize (a pripadne doplneni na letterbox) primo v procoderu (na grc filtr), ale v avisynthu, za to ze ses lamka a neumis si poradne nastavit input opravdu nemuzu a navic tyhle tvoje screeny sou totalne o nicem, pokud to nevytipnes primo ve virtualdubu
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od StayMan by €RikŁ€
    Inak co sa tyka farieb u ProCodera tak ma jednoznacne navrh oproti MC
    Tuto vetu odvolavam, MC je jak original !!!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Citace Původně odesláno od clee
    nesmis delat resize (a pripadne doplneni na letterbox) primo v procoderu (na grc filtr), ale v avisynthu, za to ze ses lamka a neumis si poradne nastavit input opravdu nemuzu a navic tyhle tvoje screeny sou totalne o nicem, pokud to nevytipnes primo ve virtualdubu
    Nehledě k tomu, že encoding s AVS je rychlejší, než resize+LB v PC2 (vyzkoušeno).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 7 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 28-09-2007, 18:19
  2. Procoder 2.04 versus Procoder 1.5
    Od imported_giga v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-12-2005, 15:05
  3. Procoder 2.0
    Od Daemon v sekci Mastering
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 05-02-2005, 06:46
  4. CCE/Procoder 1.5
    Od Jouza v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 06-11-2004, 09:02
  5. Procoder 2.0
    Od bata v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-04-2004, 09:13