Cez vikend som sa hral s prevodmi DivX/XviD filmov na DVD, koho napadne ci som skusal aj nejake "utilitky" (DivXtoDVD...), tak ano, ako prve, a aj to islo ako prve von![]()
Chcem na zaciatok upozornit na uzitocne programy, co som pouzival:
1. AVIDEMUX = demuxne akykolvek stream (AC3, MP3...) z AVI vratane strihu, alebo spojenia viacero zaznamov, vratane opravy...
2. SUBtoSUP = demux tituliek obrazkoveho formatu SUB (IDX) na obrazkovy format tituliek SUP (vhodne pre authoring IfoEditu)
3. Enkodery Mpeg2 = MainConceptMpegEncoder vo Vegase a ProCoder2
4. Enkoder AC3 vo Vegase
5. Samozrejme DVDShrink, IfoEdit a PgcEdit.
Tu by som chcel vsak upozornit, ze na moje sklamanie je ProCoder nepouzitelny pre DVD, a to.
1. ak potrebujete ponechat PROGRESSIVE, musite pracovat IBA s Generic ISO Mpeg2 nastaveniami (skusal som ale vsetky mozne)
2. Nepodarilo sa mi vyrazne ovplyvnit vysledok instalaciou XviDu, prave naopak, vysledok je este horsi. (takisto som vyskasal aj nemozne))
3. Prevod trva dlho
Vsetky tiet zapory eliminuje, ba odstranuje MC vo Vegase, posudte sami... Pri play aj v DVDplayeri su chyby este viditilnejsie !!!
PC2
MC Vegas
Nevsimajte si JPG kompresiu, pretoze mi serverr nezobral PNG. Jedna sa o zdvojene hrany v horizontale u toho PC2, navyse chcem este upozornit, ze sceny s vysokym vyskytom bielej (napriklad svetlo stroboskopu) sa rozpadnu, alebo trhaju, kdezto z MC nie.