Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Audio a domácí kina
Kamery
Multimediální centra
Projektory
Streaming videa
Televize
Ostatní
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně  |  Svět audia

Téma: D.O.G - DVBViewer Owners Group

7.11.2005 11:26
exTNTPáč uživatelů tohohle super softu utěšeně přibývá a objevují se stále noví zájemci jak pro DVB-T, tak pro DVB-S, říkal jsem si, že by se mohlo hodit vlákno, který bude shromažďovat nejčastější dotazy, odpovědi a zkušenosti uživatelů plné verze.
Zkusím vykopnout, kdyžtak případně přidejte, co považujete za důležité.
Existují v podstatě tři verze DVBVieweru (dále jen DVBV):
1. DVBV TE (TechniSat Edition), kterou dostanete přibalenou ke kartě. Pokud si nekoupíte krabici, která ležela přes rok někde v šuplíku, budete mít na instalačním CD DVBV TE, která má prakticky totožné vnitřnosti, jako plná verze, pouze jí chybí nějaké pokročilé funkce, zejména spojené s nahráváním a nelze k ní používat rozšiřující zásuvné moduly. Pro běžné sledování TV je dostačující.
Další dvě verze jsou placené, stejně jako všechny zásuvné moduly - ovšem platí se pouze jednou, 15 EUR. Tím získáte přístup do "members section" na stránkách DVBV, odkud lze veškerý soft spojený s DVBV stahovat.
2. DVBV (Pro) obsahuje obrovskou spoustu fíčur, je to v podstatě multimediální centrum včetně integrovaného prohlížeče. Na můj vkus je příliš "těžká", takže od doby jejího prvního uvedení (někdy před půl rokem cca) jsem jí použil jednou a tím jsem s ní skončil - čímž nechci říct, že je špatná, prostě jen neodpovídá mým potřebám. Aktuální verze je 3.2.5
3. DVBV GE (Griga Edition, Griga je jedním ze spoluautorů DVBV a autorem nejlepších zásuvných modulů) je odlehčená Pro verze s posílenou funkcionalitou v oblasti nahrávání - tedy přesně to, co mi vyhovuje. Prakticky nezatěžuje systém a přitom je maximálně stabilní. Aktuální verze je 1.6.3
[color=red]Pozor: "na spadnutí" je verze 1.7, která potěší i vlastníky jiných karet, než pouze od TechniSatu![/color] Za předpokladu, že výrobce vaší karty k ní dodává BDA ovladače (Broadcast Driver Architecture, specifikace ovladačů od mrkvosoftu), máte kliku!
Verze 1.7 v tuto chvíli ještě není k dispozici, ale vzhledem k tomu, že k ní již byly (dnes) vydány odpovídající verze zásuvného modulu VRP/TSP (Video Recorder Plugin / Transport Stream Player), lze její vydání očekávat každým dnem... Mimochodem, dnes vydaná verze VRP/TSP umožňuje nahrávání a přehrávání H.264 (HDTV).
DVBV GE 1.7 také umožní provozovat více instancí DVBV GE včetně VRP na jednom kompu s více DVB kartami současně!
Zdroj, Griga tam píše, že mu DVBV chodí s Terratec Cinergy T2, tak jsem se na ní koukal a to se mi fakt mooooc líbí - je to zatraceně kapesní řešení, myslím, že moje loajalita k TechniSat AS2 asi dostane vážnou trhlinu... :-E
8.11.2005 10:15
Nasty_tvfJediná věc u DVBV Pro se mi líbí - kterou GE neumožňuje (alespoň dle mého laborování) je souběžné nahrávání několika streamů - libovolně se časově překrývajících (v rámci jednoho kanálu). To znamená, že můžu nahrávat jak dvě a víc stanic vedle sebe s různými začátky a konci nahrávání a dostanu rovnou jednotlivé *.ts nebo pořady, které jdou po sobě na jedné stanici si nahraju s překrytím - rezervou pro začátek a konec taky dostanu jednotlivé *.ts pro každý pořad (jasně, že to můžu nahrát v kuse). Daleko snadněji se to potom stříhá a demuxuje, než když je to všechno v jednom paklu, jak to dělá VRP.
Ale musím říct, že taky radši používám GE, pokud nepotřebuju nahrát dva pořady současně.
A navíc, ještě jsem se k vyzkoušení posledních verzí ani nedostal, tak třeba bude všechno už jinak :-)
8.11.2005 11:37
exTNT Nasty
Souběžné nahrávání více překryvných pořadů samozřejmě jde i v GE verzi, akorát je potřeba do adresáře "Plugins" vytvořit víc kopií VideoRec.dll. Můžeš je pojmenovat VideoRec.dll, VideoRec1.dll, VideoRec2.dll atd.
Když se pak v menu DVBV podíváš na Plugins, uvidíš je tam jako Video Recorder, Video Recorder #1, Video Recorder #2 atd. a v adresáři Plugins se Ti po prvním spuštění takhle upravenýho DVBV objeví i VRPlugin.ini, VRPlugin #2.ini, VRPlugin #3.ini atd. Abys nemusel u každýho pluginu všechno znovu nastavovat, akorát si ten první ini poté, co ho nastavíš, zkopíruješ pod ty další pořadový čísla.
No a když pak naprogramuješ vícero nahrávek, které se překrývají, tak DVBV začne nahrávat tu první tak, jak má nastaveno (třeba i pomocí "DVBViewer Recording"), další spustí ve VRPluginu a každou další v další instalaci VRPluginu (nahoře pak máš Video Recorder 3.2 #2 atd.).
Vypadá to pak asi takhle:

Chce to občas číst Grigovy návody, jsou fakt dobrý... :-E
8.11.2005 11:54
Nasty_tvfKdyž ty nám to tak pěkně přežvejkáš, tak my jsme pak líný to hledat jinde :-D
dík - jen co se k tomu dostanu, tak vyzkouším :-)
8.11.2005 12:05
SS2CZTzn.,že tím programem jde nahrávat více programů? :-?
A to i v DVB-S? :OO
Dík.
8.11.2005 12:27
exTNT Nasty
Hm, asi budu muset trochu ubrat, jinak mi tady mentálně zakrníte... :-E :BB:

SS2CZ
No jejda - akorát, že musej bejt v jednom kanálu. :-)
8.11.2005 12:43
SS2CZJeště jednou,díky za trpělivost.
Myslíš ČT1+ČT2 nebo jenom Video+Audio1+Audio2+SUB?
8.11.2005 12:50
Nasty_tvfkomplet programy, co jsou na jednom kanálu, tj. třeba DVBT v Praze ČT1+ČT2+ČT24+Nova.... U DVBS to bude asi podobný
8.11.2005 01:12
exTNT SS2CZ
jj, všecko, co je na stejným kmitočtu (jestli se nepletu, jde použít i výraz "transpondér", ať mně SATanisti opravěj, jestli jsem to zvrtal... :-D ) - např. tady, na frekvenci 11.595 najdeš celkem 13 programů - a ty můžeš (tedy pokud budou FTA) nahrávat pomocí DVBV všechny současně, případně některé z nich s různými překryvy výše popsaným způsobem.
8.11.2005 01:20
SS2CZJá mám úplně jiný informace.
Jeden stream jedna nahrávka.
Nevím nechám to uzrát a případně vyzkouším,bylo by to super.
8.11.2005 01:49
exTNT SS2CZ
njn, jenže Ty ukazuješ ES, zatímco se bavíme o nahrávání celýho TS. :-D
8.11.2005 03:01
SS2CZTak jak to chápu tak, můžu s jedním tunerem přijímat jeden TS a ten obsahuje viz. zobrazené. ES mě taky zarazilo,tj.export stream?
TS je podle mě jeden kanál.Nemůže být v jednom TS CT1,CT2 atd.
Fakt nevím. :-?
Jinak AltDVB ani MT mi nic víc nedovolí.
8.11.2005 05:05
exTNT SS2CZ
Chlape, chlape... ES je elementary stream, TS je transport stream. Celá zázračná výhoda digitalizace spočívá v tom, že na jednu frekvenci (kanál, transpondér, multiplex) se místo jednoho programu, jak tomu je u analogu, nacpe programů hnedle několik. Proto je třeba u DVB-T na kanálu 25, resp. na frekvenci 506 MHz, celý multiplex A, který obsahuje ČT1+2+24 a Novu a několik rádií. Dtto na určitým transpondéru (ty čísla neznám), kterej je v tom mým odkazu na frekvenci 11.595 GHz celých třináct programů.
V obou případech jsou jednotlivé elementární toky (ES) identifikovány konkértními PIDy, které jsou v tom datovém toku obsaženy. Podle nich pak stb, sw ke kartě nebo např. demultiplexovací aplikace pozná, co je co. V rámci streamu je na PIDu 0 PAT (Program Association Table, jedna pro celý stream), která ukazuje na jednotlivé PMT (Program Map Table, jedna pro každý program), která obsahuje informace o PIDech tvořících daný program (video, audio, teletext...). U DVB-S je ještě docela zajímavý CAT (Conditional Access Table) na PIDu 1, která obsahuje informaci o kódování programů, ale to jen na okraj.
V principu každá DVB karta umí logicky přijímat celý transport stream, tedy všechna data, která tečou od broadcastera na konkrétní frekvenci. Proto lze např. i na kartě s jedním tunerem používat Preview. Analogicky lze i nahrávat více programů pod podmínkou, že jsou všechny vysílány na stejné frekvenci (muxu, transpondéru, kanálu, co se Ti líbí nejvíc...).
Je jenom otázkou obslužného SW ke kartě, zda umí nahrávat kompletní transport stream, případně několik programů z jednoho transport streamu nezávisle. A jak bylo popsáno výše, DVBViewer tohle umí (za použití zásuvného modulu VRPlugin, který je "v ceně").
Principiálně Ti to předvedl ten prográmek, co jsme si o něm před pár dny psali - tam si přece taky zadáš frekvenci a dozvíš se podrobnosti o elementárních tocích (ES) právě na základě jejich PIDů a tím pádem i jednotlivých programech...
8.11.2005 05:21
SS2CZDíky za vysvětlení,další věc,která je pravděpodobně tajná co se týče internetu-fóra,protože toto čtu poprvé.I když PiP to vlastně z části napovídá.Vyzkouším. :BB:
8.11.2005 05:28
exTNTAť slouží! :BB:
8.11.2005 09:49
Nasty_tvftak exTNT nekecal. Poslední moje zábrany používat pouze verzi GE DVBVieweru padly, protože s tím VR pluginem to všechno opravdu funguje jak má - a asi i líp než v PRO verzi, kde jsem při nahrávání (tam jsem tedy nepoužíval plugin, ale jen ten vlastní recorder) chodil kolem kompu po špičkách a stejně to pak při demuxu hodilo občas nějaké chybky, zatímco během nahrávání v GE s VR pluginem jsem teď prováděl s počítačem různý zvěrstva, včetně vypalování DVD a kdoví co ještě a výsledné nahrávky nevykázaly jediný výpadek.
No, pohrávám si s Airstar2 + DVBViewerem teprve asi měsíc a pořád je co zkoumat, ale s málokterým zařízením jsem byl tak spokojen, jako je tahle karta v kombinaci s tímhle softem (jedním z mála, který opravdu stojí za to zaplatit :-) )
8.11.2005 11:17
exTNT Nasty
Já sice občas kecám, ale když už to napíšu, tak si dávám majzla aby to sedělo...
Každopádně si dělám čárku za dalšího spokojeného uživatele a člena D.O.G ! :-E :BB:
11.11.2005 12:20
exTNTVelmi dobrá zpráva: DVBV GE verze 1.7 už je ke stažení!!! Krom různých drobných oprav a vylepšení má dvě zásadní:
První je nová záložka Hardware v Options

která umožňuje výběr karty, která má být s danou instancí DVBV GE použita - v mém případě AirStar2. Drobné vylepšení je i možnost aktivace podpory 64 bitové verze woken.
Druhá změna vyplývá z té první - totiž tato verze DVBV GE může být nainstalována ve dvou a více instancích a provozována současně, přičemž právě volbou HW (viz výše) si lze nastavit, se kterou z více DVB karet má daná instance DVBV GE pracovat - takže pak lze konečně mít DVBV GE Sat + DVBV GE Ter + DVBV GE Cab na jednom kompu současně.
[color=red]edit POZOR!!![/color] - ovladače k TechniSat kartám tuto možnost zatím nepodporují, takže funkční použití kombinace AS2 a SS2 je zatím bez záruky - nicméně u DVB o železo zas až tolik nejde, důležité jsou BDA ovladače, které musí být ke kartě dodány. Pokud se nepletu, jsou tyto ovladače jednou z podmínek kompatibility karty s WMCE, takže pokud bude u karty uvedeno, že je kompatibilní s WMCE, je pravděpodobné, že její ovladače odpovídají specifikaci BDA.
Tak tomuhle říkám dobrá zpráva!!! :-!!! :BB:
11.11.2005 09:00
Nasty_tvf:BB:
že bych si začal hrát ještě s DVB-S? To už bych ale asi úplně 9-)
11.11.2005 09:46
exTNTMno, dokonce by DVBV GE 1.7 měl umět i DVB-C, takže budem muset prodloužit den na cca 48 hodin - já teda naštěstí ne, protože u nás na vsi kábel nemáme... :-D :BB:
11.11.2005 10:47
Nasty_tvfNo, kabel mi taky naštěstí nehrozí, ale starou 80 parabolu jsem ještě byl línej sundat :-I - a těch pár stovek za SS2 + LNB ?? - ale stejně asi nebudu mít volnej slot v počítači :-(( - ale to se dá taky nějak - to jsou dilemata. Hlavně ale ten čas a nervy :-D
11.11.2005 02:36
exTNT Nasty
Bacha, přidal jsem do toho předminulýho příspěvku docela důležitý upozornění, takže by sis asi nekupoval SS2... :-R
Jen jsem tak zběžně koukal, jestli někde nenajdu seznam DVB-S karet s BDA ovladači a nenašel, možná až to bude aktuální, tak to zkusím znovu pohledat, ale kdybyste někdo něco takovýho našel, tak dejte vědět.
15.11.2005 01:11
exTNTProtože je nás, uživatelů DVBV, už celkem dost, napadlo mně, že bychom si možná mohli ulehčit práci - na konci souboru Setup.ini (dá se otevřít třeba v Notepadu) je sekce [VCR], která má typicky podobný obsah:
[code]0=WD;42205188|Nova - CRa;19.11.2005;06:05:00;07:40:00;0;0;3;160;1
1=Vecernicek a Zpravy;42008577|CT1 - CRa;15.11.2005;19:00:00;19:45:00;0;0;0;191;1
2=WD;42205188|Nova - CRa;20.11.2005;07:10:00;08:55:00;0;0;3;192;1[/code]
Jak jste jistě pochopili, je to přehled naprogramovaných nahrávek, včetně všech parametrů, které se nastavují v programovacím okně DVBV.
Abychom něco nepropásli a přitom nemuseli všichni všechno programovat ručně, mohli bychom si tuhle sekci "vyměňovat". Pokud se pak někomu něco zalíbí, pouze si přečísluje odpovídající řádek a vkopíruje si ho do svého Setup.ini. O jaký pořad se jedná je vcelku jasně patrné z toho, co je za rovnítkem hned na začátku (teda v tom mým příkladu zrovna moc ne, ale WD je Walt Disney...). Mimochodem, číslo na konci řádku (0 nebo 1) znamená, že je daná nahrávka "vypnutá" nebo "zapnutá" (checkbox hned na začátku řádky na obrázku níže).
Takže pokud by o to někdo měl zájem, moje VCR sekce je tady.

[color=red]Důležité upozornění:[/color] nejsem si úplně jistej, ale býval rozdíl ve struktuře této sekce u DVBV Pro a DVBV GE. Já používám GE, takže pokud používáte Pro nebo TE, pak opatrně. V GE vypadá okno programování nahrávek takhle:

Kdyžtak si pro jistotu porovnejte i strukturu sekce VCR ve Vašem Setup.ini a v mém...
8-)
15.11.2005 01:25
Nasty_tvfNojo, to bychom si museli všichni mj. sjednotit i názvy stanic.
A myslel jsem, že jsem dost velkej šílenec, co nahrává kde co, ale jak tak koukám do tvého fahrplanu, jsem tedy naprostej břídil :-) Kolik z toho tak průměrně archivuješ a kolik zkoukneš a smázneš?
Já to zatím asi budu dělat postaru, tj projedu si EPG (pokud funguje) a doplním si to sám, ale myšlenka je to dobrá.
15.11.2005 01:31
exTNT Nasty
Většinu dávám do XviDu a koukám, když mám zrovna čas... :-E
15.11.2005 01:47
Nasty_tvfA navíc, protože toho nahráváš daleko víc než já, věšinou by to asi fungovalo tak, že bych jen vyzobal rozinky z tvého plánu, zatímco ty bys v mém stejně těžko hledal něco, co už sám nemáš naprogramováno, to by nebylo férový. Ale pro kontrolu, kdyby člověk něco přehlídnul, by to bylo dobrý, to zase uznávám.
30.11.2005 01:04
Devaster[quote=exTNT] Nasty
Bacha, přidal jsem do toho předminulýho příspěvku docela důležitý upozornění, takže by sis asi nekupoval SS2... :-R
Jen jsem tak zběžně koukal, jestli někde nenajdu seznam DVB-S karet s BDA ovladači a nenašel, možná až to bude aktuální, tak to zkusím znovu pohledat, ale kdybyste někdo něco takovýho našel, tak dejte vědět.[/quote]

technotrend ttpci a ttpci budget ich ma !!!!
vid http://www.technotrend.de/
30.11.2005 01:41
Devasterkde najdem nejaky trial na test ??? kua nechcem kupit macku vo vreci ... :-)

edit:
[quote]Die TechniSat-SkyStar2/AirStar2/CableStar2-Karte und folglich auch der DVBViewer GE sind nicht für den Empfang verschlüsselter Sender (z.B. Premiere) geeignet.[/quote]

takze to aj tak nie je pre mna :-((( :-G :((
30.11.2005 04:04
exTNT Devaster
Hoj, nevím, odkud je ta citace, ale ještě bych to nezavrhoval, zkus kouknout na fórum u dvbvieweru - ty karty samy o sobě to neumí, páč nemají CI, ale v kombinaci třeba s Phoenixem to samozřejmě funguje...
30.11.2005 06:55
EXotnt[quote=exTNT] Nasty
Jen jsem tak zběžně koukal, jestli někde nenajdu seznam DVB-S karet s BDA ovladači a nenašel, možná až to bude aktuální, tak to zkusím znovu pohledat, ale kdybyste někdo něco takovýho našel, tak dejte vědět.[/quote]

Třeba tohle:

http://www.twinhan.com.tw/product_satellite_5.asp

Posledni BDA ovladace 1.2.2.7 WHQL :-R
12.12.2005 09:35
prochaAhoj, má někdo tušení proč EPG chodí v DVB vieweru mějak divně. Pořady se objevují všude možně jen ne na správném programu. Na EPG se vůbec nedá spolehnout. je zajímáve že při klepnutí do dolní části obazu se informace o aktuálním programu obejví většinou správně
12.12.2005 10:08
cleeto by me taky zajimalo, pomuze jen smaznout epg.dat a nechat to naloadovat znova, ovsem jen docasne...
14.12.2005 10:24
eteckatohle mě taky dost štve. epg v dvb, atj už ge nebo pro, je pro mě téměř nepoužitelný, chodím na internet pro tv program. přemýšlel jsem jestli to nesouvisí s tím že mám naladěny stejné programy z 2 různých multiplexů.
5.1.2006 04:29
ka1ra[quote=clee]to by me taky zajimalo, pomuze jen smaznout epg.dat a nechat to naloadovat znova, ovsem jen docasne...[/quote]

Ahoj, mam dotaz, kde či jak necháte naloadovat nový data pro epg.dat?
Díky
5.1.2006 05:09
cleesmaz ten epg.dat a restartuj dvbviewer vytvori se novej...
5.1.2006 06:20
Nasty_tvfovšem pozor na to, dělal jsem to tak pravidelně bez problémů, až se mi pak stalo, že nešel epg zapnout vůbec, tlačítko bylo zašedlé a nic s ním nehnulo. Pomohlo až přepsat znovu i Setup.ini, což byl pak vopruz, veškerá nastavení znovu :-(
6.1.2006 03:46
ka1raDíky, hned večer to zkusím. Smazat, to zní jednoduše. Pokud by se nesmazal, bude se po čase aktualizovat sám nebo je epší ho čas od času smáznout?
6.1.2006 04:39
Nasty_tvfMám zkušenost, že pokud se pohybuju jen v rámci jednoho multiplexu, vydrží docela dlouho v pohodě, aktualizuje se samozřejmě sám, bývá (u ČT) celkem dobrý a tak asi na 5-6 dnů dopředu. Pro naprogramování nahrávek úplně super komfort. Ale jakmile jsem vlezl do dalšího multiplexu, všechno se to vždycky hned pomíchalo a pomohlo až to smazání. Jak je to teď aktuálně, když zase od začátku roku dělali nějaký škatule hejbejte se, to zatim nemám vyzkoušený.
6.1.2006 10:19
cleeja mam oba multiplexy a je v tom peknej bordel, ale nevim jestli je to bug dvbv nebo muxu
6.1.2006 10:42
Nasty_tvfNo, někdo se na to ptal před časem ve fórech na dvbwieveru (možná exTNT, ale nevím už jistě) a tam mu někdo z moderátorů tvrdil, že DVBV je v tomhle směru OK, že to je asi bordel u broadcastera. Kdoví. Asi by bylo užitečný vědět, jak vypadá EPG na jiným zařízení, s jiným softem, nebo se stejným softem na jiným zařízení atd. Teď se na to znovu budu muset kouknout, protože po těch změnách ve vysílání už snad nikde nejdou naladit stejný stanice v různých muxech?? nebo se pletu? Tak jestli se to bude pořád ještě motat.
4.4.2006 09:08
lahoZdravím,
dnes vyšla nová verze DVBViewer GE 1.9.4.0 - pro moje TVGo DVB-T01
od Geniusu asi to nejlepší 8-)
Edit: Edit2: už je ti OK.
11.4.2006 12:06
LS8Zda se mi to nebo se nejnovejsi nero ze setkove rady (6.6.1.4) konecne nehada s dvbviewerem (ge 1.9.4.0)? Dneska jsem uvedene verze soucasne nainstaloval, a nemusel jsem RadLight filtrem deaktivovat audio dekoder od nera, a vse funguje :)
4.5.2006 07:11
Lucky_LukeTo EPG neni v softu, ale jestli jsem to dobre pochopil, tak oba multiplexy maj stejny cislovani a tak se to obcas prohodi :( V MediaPortalu to dela to samy a nekdy i se stanicema :(

Jinak....docela vazne premyslim, ze DVBViewer bude prvni soft co si legalne koupim... Je fakt tak dobrej? Pouzivate ho nekdo s kartou Pinnacle 200e?
18.6.2006 09:53
cleedneska vysla po peti mesicich prvni final verze s oznacenim 3.2.5, so check it :-)
24.6.2006 02:22
reifikNo nevím,na netu je k mání verze 3.2.6
24.6.2006 01:06
lahoNevím sice co to je "k mání na netu" :-) ale na www.dvbviewer.com je k dispozici verze 3.5.0 - hlásí se jako DVB Viewer V3.5.0.1 (beta).
24.6.2006 11:48
cleeto tam zapomeli developeri, ale je to final verze
25.6.2006 03:06
MadagioSUPER! Už mám taky koupenej dvbviewer a díky za nápad, jak sprovoznit nahrávání více pořadů najednou ve verzi GE. Nahrát plugin víckrát by mě nenapadlo :-) Škoda jen toho zmatku v EPG 9-)

Je to super program, všichni co to sháníte po netu si to koukejte koupit, za těch 15 euro to stojí :-R
30.6.2006 07:22
IkarieVím, že můj přispěvěk nejspíše patří trochu jinam, ale všiml jsem si, že i zde nějaké informace padly.
Takže, jestli jsem to debře pochopil, tak tv karty, které maji ovladače pro WIN MCE, by teoreticky měli pracovat i s nejnovějším DVBV. Nevite někdo, zda se někde nepovaluje seznam, které karty podporuje? Dále by mě zajímalo, zda tato karta pracuje s WIN MCE. Bylo by mi to docela jedno, ale drahá polovička by to určitě uvítala.
Předem děkuji za info.
22.8.2006 01:22
Nasty_tvf» Description: DVBViewer GE
» Version: 2.0.2
» Size: 1363 KBytes
» Last Updated: Today
22.8.2006 01:42
cleetak ze bych taky konecne GE vyzkousel? :-)
22.8.2006 01:50
Nasty_tvfTo já zas PRO verzi asi ani už zkoušet nebudu, musí se to instalovat a vůbec :-E
22.8.2006 09:00
MaGMám GE od včerejška a už mi přirostl k srdci. Zpočátku mně překvapilo, že není potřeba instalovat, ale to mám samozřejmě nejraději. Jen sem překopíroval seznam kanálů z TE.

Prý je PRO náročnější. No - pokud je tak náročná jako TE, pak souhlasím, s TE se mi sekal obraz při surfování na webu, teď mohu i nahrávat celý multiplex bez problémů a přitom se i dívat a surfovat. Nebo se nahrává na mém účtu a manželka je mezitím na svém účtu .. pohoda.
22.8.2006 09:32
cleetak sem ho teda zkusil, znatelne rychlejsi nez pro verze, prehlednejsi nastaveni a epg se lip refreshuje pri prechodech mezi muxy, zatim si ho necham 8-)
22.8.2006 09:48
Nasty_tvf clee
sem to řikal už dávno :-E
23.8.2006 05:34
Madagio[quote=clee]epg se lip refreshuje pri prechodech mezi muxy[/quote]
prosím JAK?
23.8.2006 05:53
cleeautomaticky kupodivu, kdyz sem prepnul v pro z ct1 treba na primu tak tam v osd visely vetsinou uplne nesmyslny porady, jeden radek z ct1 druhej treba z ocka, v ge je tohle nejak lip osetreny
23.8.2006 06:30
Madagiohm, tak nic. já když kliknu na primu, tak vidím všechny pořady z čt1 a když kliknu zpět, tak vidím pořady čt1 a primy dohromady.
20.10.2006 11:19
Eso Rimmertak jsem koupil placenou verzi a narazil jsem na 2 problémy:

1) (GE i PRO) naladěné stanice jsou číslované od nuly, takže první stanice je na dálkovém ovladači na 0 místo na 1. Jde to nějak změnit, kromě přemapování tlačítek?

2) (GE) - dálkový ovladač fungujuje v obou verzích programu, ale v GE nefunguje přemapování tlačítek. Když na danou položku poklepám, nevyskočí okénko pro naučení tlačítka. Ani tlačítko "naučit" tam není (v PRO verzi je).
7.11.2006 06:53
titiDVB Viewer GE 2.1.3.0 vyvěšěno dnes. Lze použít češtinu pro v 2.0.2
18.11.2006 12:07
MrPep[quote=Eso Rimmer]1) (GE i PRO) naladěné stanice jsou číslované od nuly, takže první stanice je na dálkovém ovladači na 0 místo na 1. Jde to nějak změnit, kromě přemapování tlačítek?[/quote]Tak to by me take zajimalo, ja jsem to "vyresil" tak, ze jsem si na nulu dal CT24.

2) To opravdu nejde v DVBVieweru Pro (v zde tak vychvalovanem programu az do geniality) nastavit cas pro Timeshift? Treba aby udrzoval v pameti pouze poslednich 5 minut? (Umel to napr. jinak nic moc program dodavany k Compro U3).

3) Ten bordel v EPG zapricineny stejnym cislovanim kanalu v multiplexech je opravdu dosti velkou degradaci celkoveho dojmu. To by snad slo udelat, aby se to pri kazdem reloadu nacetlo aktualni, ne? Moc nechapu k cemu je v editoru kanalu polozka Skupina , doufal jsem, ze kdyz kanaly multiplexu A dam do skupiny A a kanaly multiplexu B do B, tak to ten problem vyresi, ale nikoliv.

Je zajimave, ze to ocividne moc lidem nevadi, mne to tedy vadi velmi. Bez propracovaneho a SPOLEHLIVEHO EPG je cely program dosti k nicemu. Kdyz uz tedy sleduji TV a poridim si k tomu "komfortni" program, tak od toho ocekavam maximalni uzivatelskou pohodu, ci-li uchopim dalkovy ovladac, podivam se pomoci OSD co kde davaji a pripadne prepnu, nebo zapnu, ci naprogramuju nahravani.

Napadlo me tedy ozelit EPG z jednoho multiplexu, nastavil jsem tedy vsem jeho kanalum "Nezahrnout do EPG", vysledek zadny, EPG se zobrazovalo dale (s chybami pochopitelne) a to i po vymazani souboru epg.dat . "Vyresil" jsem to tak, ze jsem temto kanalum nastavil nesmyslne Service PID (treba na hodnotu 99). Pak se EGP temto kanalum opravdu nenacte a do druheho multiplexu se tedy nic nemicha. Reseni je to ovsem uspokojive jen velmi lehce. To, ze se mi do EPG nekdy dostane zmet uplne nesmyslnych znaku radsi rozebirat nebudu...

4) Ted mozna budu vypadat hloupe (mozna uz vypadam), ale muze mi nekdo rici, co znamena ukazatel s hodnotou -1 na prilozenem screen-shotu (tato hodnota byla u vsech poradu a u vsech kanalu)? Dostanu se tam volbou Esc -> Nyní -> (zde vybrat nejaky porad) -> Enter. Mel by se tam zobrazit pocet ubehlych minut jako je tomu kdyz kilknete na spodni cast obrazovky a dale kliknete na nazev poradu.

5) Zvolim: Esc -> htpcHome -> ... a zde jsou veci jako Filmy, Hudba, Obrazky, pocasi. Ne, ze bych to povazoval za dulezite, ale kdyz uz to tam je, tak by to mohlo i fungovat. Snazil jsem se to nastavit jak to jen slo (i v Moznostech) a zadny obrazek, ani hudbu, ani pocasi jsem z toho nedostal, akorat RSS funguje, to je docela pekna vec.

6) Na to, jak tu DVBViewer lidi vychvaluji me velmi zklamal. Vetsina lidi take rika, ze cena 15€ je vice nez dobra. Ja si myslim, ze to je cena tak akorat odpovidaji celkovemu propracovani programu a tudiz ty nedostatky clovek nejak zkousne. Na druhou stranu je zakladni myslenka dobra, tak se snad vse casem doladi.

7) Nevysledoval jsem presnou souvislost, ale kdyz prepnu na stanici Ocko, nebo TOP TV, tak cely krasny DVBViewer spadne, nechapu. Mozna to je nastavenim dekoderu.
5.12.2006 12:11
liboraOd minulého týdne jsem také majitelem DVBVieweru a chci se optat na jednu věc, která mne trápí. Normálně jsem používal program ArcSoft TotalMedia, kterému běžel na pozadí jakýsi "správce", který zapínal nahrávání - při nahrávání se samozřejmě spustil celý ATM, ale jinak mohl být ATM vypnut.
To jsem zatím u DVBVieweru nenašel - zatím zkouším verzi Pro. Nastavil jsem si alespoň aby při minimalizaci se zakázalo AV, takže alespoň nehraje celou dobu, ale stejně zůstane "viset" spuštěné ffdshow takže pokud si pustím nějaké jiné video tak dochází ke zdvojení ffdshow a tím k určitým problémů - zatím řeším tak, že spouštím videa přes Nero, které ffdshow nepoužívá. Stejně by to ale mělo jít nějak jinak, jen jsem zatím nepřišel na to jak.

EDIT: Tak jsem koukal, že je postup pro nahrávání popsaný v jiném příspěvku, tak ho zítra prubnu a uvidím :-)-
8.10.2007 09:55
NormanZdravim diskutujici.
Pouzivam DVBViewer GE od verze 1.9.4 a ted aktualne 2.4.2 a stale se potykam s jednim kosmetickym problemem.
Pokud spustim prehravani souboru (MPEG2) v rezimu pres celou obrazovku z OSD menu polozkou File playback, tak mi pri spusteni druheho a dalsiho souboru zustane "viset" kurzor mysi a nezmizi, i kdyz mam v options nastavene, aby mizel po jedne sekunde.
Resim to tak, ze DVBViewer minimalizuji a hned maximalizuji. Potom kurzor zmizi, ale je to otravne.
Vam ostatnim to nedela? Na DVBViewer foru jsem o tom nic nenasel.
Predem diky za vsechny postrehy.
28.2.2008 06:10
Cajda12Chtěl bych se zeptat, mám problém při sledování digitální tv v DVBVieweru 3.9.1 po nějaké době od spuštění vypadne obraz a zůstane jen černá obrazovka, po znovunaladění programu je vše zas nějakou dobu v pohodě a pak se DVBV vypne úplně, ten samý problém je i při nahrávání, ale tm je tento proces daleko rychlejší. neví nekdo v čem je chyba.

Konfigurace mého PC: Procesor AMD Athlon 64 3200+, deska MSI RS482, grafika integrovaná, paměti 2048(2x 1024), tuner Leadtek DTV 2000H
17.3.2008 02:56
kuko61[QUOTE=Cajda12;167563]Chtěl bych se zeptat, mám problém při sledování digitální tv v DVBVieweru 3.9.1 po nějaké době od spuštění vypadne obraz a zůstane jen černá obrazovka, po znovunaladění programu je vše zas nějakou dobu v pohodě a pak se DVBV vypne úplně, ten samý problém je i při nahrávání, ale tm je tento proces daleko rychlejší. neví nekdo v čem je chyba.

Konfigurace mého PC: Procesor AMD Athlon 64 3200+, deska MSI RS482, grafika integrovaná, paměti 2048(2x 1024), tuner Leadtek DTV 2000H[/QUOTE]

Mas legalnu verziu? Toto mi robilo robilo tiez, ale odkedy som DVBviewer kupil, tak mi nespadol ani raz. Pokial mas DVBviewer kupeny, tak potom neviem...
1.6.2008 03:26
RetireeHoustone, máme problém...
Havárie serverovny v Houstonu
Kdo z majitelů licence programu DVBViewer se dnes (1.6.2008) snaží stáhnout ze serveru novou verzi programu, má smůlu. Serverovnu v Houstonu, kde je umístěn i server, na kterém běží i DVBViewer.com, postihl dnes ráno rozsáhlý elektrický zkrat a požár elektrorozvodny. Žádné uživatelské servery naštěstí nebyly poškozeny Opětné uvedení do provozu se očekává dnes odpoledne (místního času)
Zdroj: http://www.dvbviewer.info/forum/index.php?showtopic=27050
2.6.2008 07:30
RetireeProblémy přetrváívají, aneb Murphyho zákony v praxi...
http://www.dvbviewer.info/forum/index.php?showtopic=27050
http://tech.slashdot.org/article.pl?no_d2=...8/06/01/1715247

Tuším v pátek nebo v sobotu uvolnil Christian Hackbart novou verzi programu DVBViewer. Zájem o download nové verze byl tak velký, že došlo k zahlcení a následnému zablokování serveru (počet downloadů byl, pokud si vzpomínám, asi 270 tisíc).
Po opětovném zpřístupnění serveru došlo v neděli ráno k výše zmíněné havárii v Houstonu...

New>
Dnes asi v 21 hodin (SLČ) byly zprovozněny poslední servery, mezi nimi i dvbviewer.com
17.6.2008 08:59
MarlboroCZZdravim pritomne, uz delsi dobu se zabyvam problemem, k cemu je Server4P. Zkousel jsem, ze mi TV bezi, i kdyz je tento program vypnuty, proto nechapu jeji funkci. Diky za odpovedi na stupidni otazku, ale zajima me to.
Dalsim problem mam v tom, jak mam nahravat 2 muxy se 2 kartami AS2. V tom Server4P jsem mel na vyber z obou karet, ale v DVBV jsem mel v moznostech jen jednu kartu. Dostal jsem se do slepe ulicky :)
17.6.2008 09:40
RetireeK čemu je ServeP nevím, použil jsem ho jednou před asi čtyřmi lety.
Existuje více verzí DVBViewer, viz https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=15295, licensovaná verze DVBViewer Pro podporuje až 3 různé karty (sám používám dvě), naladěné kanály lze pak přiřadit té které kartě. Předpokládám, že "demo" verze DVBViewer Technisat Edition tuto možnost neposkytuje
17.6.2008 09:47
MarlboroCZMam licensovanou verzi Pro. Byl bych moc troufaly, kdybych te pozadal o screeny z nastaveni? Jsem v tomhle asi vazne lama :) Diky.
17.6.2008 01:51
RetireeJá se orientuju v DVB-C, nicméně to zkusím.
1. Předpokládám, že ve Správci zařízení jsou zobrazeny obě karty a obě funkční
2. DVB Viewer > Settings > Option (DVB Viewer > Nastavení > Možnosti), záložka Hardware, okno Device: zde by se měly ukázat vedle Unicast a Multicast i obě karty (Tuner Type: vybráno Terrestrial). Pokud zde karta chybí, zkusit Scan Devices. Zvýraznit 1. kartu a vpravo přiřadit skupině A, zvýraznit 2. kartu a v pravo jí přiřadit kanály skupiny B
3. Ladění v DVBV se verze od verze poněkud liší, u poslední verze následovně. Naladěné a vybrané skupiny kanálů je nyní třeba zařadit podle multiplexů do skupin A nebo B (samozřejmě kanály z jednoho muxu ve stejné skupině): DVB Viewer > Channel > Channel editor: Zde pro každý vybraný kanál jednotlivě přiřadit do skupiny A, B, C (Rozbalovací menu ve druhém řádku vpravo) a provést update
Jednodušeji lze kanály po celých skupinách kopírovat z programu TransEdit¨
Shrnuto, každá karta bude ladit jiné skupiny multiplexů a tedy i současně nahrávat. V Nastavení je možno dokonce u jedné karty nastavit vyšší prioritu...
17.6.2008 02:35
MarlboroCZDiky, tohle mi bude stacit. V tom Hardware mam prave pouze 1 kartu a Scan nepomohl. Po dovolene zkusim reinstall DVBV. S temi skupinami to chapu, mam to ted nastavene podle muxu a ve spravci nahravani mi zvyraznuje casove prekryti multiplexu, kdyz jsem to mel vsechno ve skupine A, tak zadne zvyraznene varovani nebylo a bohuzel nasledujici program se nenahral. Zatim dik za info.
1.11.2008 01:21
bobrbMam legalni DVBV Pro 3.9.4.0 a po case prehravani se mi vypne obraz a jde jen zvuk. Stejne tak pokud prepnu na jiny program tak ten uz ma cerny obraz a jede jen zvuk:-( Tusite co s tim:
DVBV GE jede zatim v pohode...
3.11.2010 11:31
panasonic650Kedze toto vlakno je asi "mrtve" a ja sa snazim coraz viac vrtat v DVB Viewer PRO a neviem po nemecky (iba eng) tak sa chcem spytat ci nie je niekde inde stranka ktora sa tomuto programu viacej venuje. Vcera som rozbehavala najpr cisty netstream a potom aj moznost pouzit DVB Viewer ako client z moznostou pozerania ineho kanalu z toho isteho trasnporderu a dalo mi to dost zabrat. Navody a instrukcie su casto k starym verziam. Vdaka.
3.11.2010 01:50
vivid.skano, mas originalne forum DVBV a v nom "english section"
http://www.dvbviewer.tv/forum/forum/34-english/

A to co popisujes zrealizovat ide relativne jednoducho. Sice mam namiesto CI slotu USB Phoenix citacku (cim sa mnohe veci mozu menit), ale funguje to bezproblemovo.
21.2.2012 06:59
duribTento SW mne zaujal. Mám 3 DVB-T USB tunery. Bude mi po zakoupení fungovat přibližně tohle?:
1. Tunery budou na serveru, takže tam dám Recording service
2. Webové rozhraní je mi jasné. Dle screenshotů z programu je však možnost se připojit k serveru pomocí klasického DVB Viewer. Tzn. přes ten program lze takto dělat co? Plánovat nahrávání, zachytávání streamu ze serveru?
3. Pokud to streamuje do sítě celý mux, lze prohlížet samostatně programy v tom muxu? Tzn. mám 3 tunery pro 3 muxy, v každém jsou nějaké programy. Např. CT1, CT2, CT24 a CT4. To streamuju do sítě a chci se podívat třeba na CT24, jde to? Ve screenech jsem tam moc možností totiž nenašel. Díky.
21.2.2012 08:15
vivid.sk2) ano, z klientskych stanic vies plnohnodnotne pozerat rovnako ako zo "servera" (PC, kde su fyzicky nainstalovane DVB-S karty), vratane nahravania aj timeshiftu.
3) nestreamuje sa cely mux. DVBService posiela to, co pozaduje DVBViewer. Ano, funguje to, co pozadujes, dokonca s jednou kartou vies pozerat na X klientskoch vsetky programy z 1 kompletneho muxu. Ja som rozbehal pozeranie TV uz ja na mobile (android). Vies teda pozerat cokolvek kludne aj na WC :)
25.2.2012 10:09
duribTak už zakoupeno.
Má grafická karta nějaký vliv na to, jestli na tuneru něco naladím? Na stolním PC připojím tuner do USB a naladím stanice bez problému a za chvilku. Na notebooku s lehce vadnou grafikou to hledá půl hodiny a nic z toho.
Windows 7 x86
26.2.2012 12:20
vivid.skpodla mna to nema vplyv. Problem bude niekde inde.
29.2.2012 06:39
duribPočítače jsou děsné. Doteď jsem si ještě myslel, že elektronika je bez "duše". :)
Hrabal jsem se v tom hrozně moc (v podstatě od mého dotazu). Dopoledne jsem nadával, ža by to nemohli pustit ani po 25. hodině. Vypnu komp, odpoledne ho zapnu a NALADÍM ! stanici. Předtím několik restartů, resetů a ani ťuk! To je děs. Snad se to zase neposere.
A k mé otázce: jak musím ošéfovat widows 7 firewall, abych jej nemusel vypínat a jelo mi webové rozhraní a recording service po LAN? Nějaký port accept jsem tam nenašel :( díky.
A poslední otázka: jak mám tady udělit reputační body?
29.2.2012 07:41
31.3.2012 10:00
duribProvozuje někdo tento SW s DVB-S kartou a dekódovací kartou? Zaujala mne nabídka DigiTV, ale na otázku, jestli to můžu provozovat na PC mi neodpověděli. Díky.
31.3.2012 12:07
vivid.skIste. Asi vacsina uzivatelov, kedze EMU (z cias digiTV) je uz mrtve.
1.4.2012 08:40
duribA můžeš mi napsat, co za hardware k tomu do PC potřebuju? Nejlépe něco na USB. Příjímač je pro mne jasný, ale kam a jak nacpat tu jejich kartu? díky
EDIT: a nebo nechápu sarkazmus. Jak to tedy je? Můžu nějakou satelitní placenou TV službu sledovat v DVB Viewer a streamovat do LAN?