Páč uživatelů tohohle super softu utěšeně přibývá a objevují se stále noví zájemci jak pro DVB-T, tak pro DVB-S, říkal jsem si, že by se mohlo hodit vlákno, který bude shromažďovat nejčastější dotazy, odpovědi a zkušenosti uživatelů plné verze.
Zkusím vykopnout, kdyžtak případně přidejte, co považujete za důležité.
Existují v podstatě tři verze DVBVieweru (dále jen DVBV):
1. DVBV TE (TechniSat Edition), kterou dostanete přibalenou ke kartě. Pokud si nekoupíte krabici, která ležela přes rok někde v šuplíku, budete mít na instalačním CD DVBV TE, která má prakticky totožné vnitřnosti, jako plná verze, pouze jí chybí nějaké pokročilé funkce, zejména spojené s nahráváním a nelze k ní používat rozšiřující zásuvné moduly. Pro běžné sledování TV je dostačující.
Další dvě verze jsou placené, stejně jako všechny zásuvné moduly - ovšem platí se pouze jednou, 15 EUR. Tím získáte přístup do "members section" na stránkách DVBV, odkud lze veškerý soft spojený s DVBV stahovat.
2. DVBV (Pro) obsahuje obrovskou spoustu fíčur, je to v podstatě multimediální centrum včetně integrovaného prohlížeče. Na můj vkus je příliš "těžká", takže od doby jejího prvního uvedení (někdy před půl rokem cca) jsem jí použil jednou a tím jsem s ní skončil - čímž nechci říct, že je špatná, prostě jen neodpovídá mým potřebám. Aktuální verze je 3.2.5
3. DVBV GE (Griga Edition, Griga je jedním ze spoluautorů DVBV a autorem nejlepších zásuvných modulů) je odlehčená Pro verze s posílenou funkcionalitou v oblasti nahrávání - tedy přesně to, co mi vyhovuje. Prakticky nezatěžuje systém a přitom je maximálně stabilní. Aktuální verze je 1.6.3
[color=red]Pozor: "na spadnutí" je verze 1.7, která potěší i vlastníky jiných karet, než pouze od TechniSatu![/color] Za předpokladu, že výrobce vaší karty k ní dodává BDA ovladače (Broadcast Driver Architecture, specifikace ovladačů od mrkvosoftu), máte kliku!
Verze 1.7 v tuto chvíli ještě není k dispozici, ale vzhledem k tomu, že k ní již byly (dnes) vydány odpovídající verze zásuvného modulu VRP/TSP (Video Recorder Plugin / Transport Stream Player), lze její vydání očekávat každým dnem... Mimochodem, dnes vydaná verze VRP/TSP umožňuje nahrávání a přehrávání H.264 (HDTV).
DVBV GE 1.7 také umožní provozovat více instancí DVBV GE včetně VRP na jednom kompu s více DVB kartami současně!
Zdroj, Griga tam píše, že mu DVBV chodí s Terratec Cinergy T2, tak jsem se na ní koukal a to se mi fakt mooooc líbí - je to zatraceně kapesní řešení, myslím, že moje loajalita k TechniSat AS2 asi dostane vážnou trhlinu...![]()