Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 6 z 6 PrvníPrvní ... 456
Zobrazené výsledky: 76 až 89 z 89

Téma: Rozbocovace

  1. #76
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    1) Konektory klidně použij šroubovací (F), ten rozdíl oproti krimpovacím zase není tak závratný. Hlavně aby byl konektor určen přesně na typ kabelu, tj. aby z něho nepadal nebo se naopak nemusel šroubovat silou.

    2) Přímo za zásuvku dát rozbočovač na 2 nebo 3 směry, samozřejmě řešení se zesilovačem a odbočovači je lepší (ale taky dražší) - to musíš zkusit, napřed ty rozbočovače a pokud to nepůjde, tak zesilovač a odbočovače (výrobce např. Tratec, Zinwell apod.).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #77
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    33

    A co takhle kompromis a použít odbočovač na 3 směry bez předchozího zesílení? Je to vůbec možný udělat? Budu se muset zeptat v jednom z našich kamenných obchodů na nějaké odbočovače, protože na netu jsem nic pořádnýho nenašel. Jinak mi není jasné, kam bych potom dával ten odpor...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #78
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Odbočovač na 3 směry lze taky použít (přičemž zakončovací odpor se dává na výstup, takže máš zapojený vstup a 3x odbočka), ale je tam ten útlum min. 12dB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #79
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    33

    Jen pro info. Na UPC lince mi rádoby odborníci pověděli, že pokud chci signál z jejich účastnické zásuvky dovést na tři televize, tak si mám pořídit aktivní rozbočovač (ne že bych na ně dal). Tak už jsem z toho blázen. A jak jsem tak koukal, nejsem sám. Mám tady pár tipů na rozbočovače od výrobců, které zmiňoval Pitomec:

    Jeden aktivní od Terry: http://infinito.inshop.cz/inshop/4-n...rra-ss002.html

    Jeden pasivní od Toneru: http://obchod.digizone.cz/rozbocovac-3x-6-5db-homolog/ (tam jich maj dost)

    @Pitomec: Co myslíš? Předpokládejme, že zesílení není nutné. Je možné nějaký z nich použít?

    Jinak by bylo super, kdyby se o zkušenosti podělili ti, co problém rozvedení kabelovky do více televizí řešili a vyřešili...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #80
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    ja som mal kablovku rozbocenu pasivnym rozbocovacom na dve .. jedna sla do videa a telky .. a druha do videa a pocitaca .. dlhe 10m kable vsade .. a ziaden problem .. obraz jak vino .. nebal by som sa rozbocit pasivne na 3 miesta ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #81
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    33

    Jen pro upřesnění. Účastnická zásuvka od UPC má tři vývody, jeden s f-konektorem pro DATA, a dva IEC konektory pro TV a R. Velmi podobné tomuto:



    Vzhledem k tomu, že rozbočovače jsou většinou osazeny f-konektory (a ty s IEC nejsou moc doporučovány), tak použité koaxiály po bytě by podle toho měly být okonektorovány taky, tzn. IEC konektor na straně zásuvky a f-konektor do rozbočovače no a analogicky z rozbočovače f-konektor a u koncového zařízení opět IEC konektor. A protože já chci připojit 3 TV, tak část za rozvočovačem můžu vynásobit třemi. Tomu říkám prasečina
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #82
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    goof : ja som pouzil rozbocovac s IEC konektormi .. a vsetko slo jak vino .. ono asi ale zavisi od kvality kablovky .. v bratislave je vacsinou kvalita v pohode .. signal je dost silny , takze aj po rozboceni to je OK ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #83
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    33

    @Pytkin: Oukej, díky za info. Myslím, že by to mohlo být taky v poho, ale protože digitál ještě nemám, tak tu kvalitu signálu nemůžu porovnat teď a pak. Jde mi o co nejlepší přípravu infrastruktury pro novou TV, abych pak jen přinesl, zapojil a jel

    Je tu někdo, kdo totéž řešil s UPC u nás? Jaký rozbočovač jste použili a s jakým výsledkem? (nejlépe podložený procenty signálu) Za všechny reakce předem díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #84
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Osobně mám na zásuvce úroveň 78dB (a to - což je s podivem - prakticky u všech programů, bez výrazných odchylek), takže rozbočení výše uvedeným Tonerem není žádný problém. Ale jinak pro zesílení kabelovky zásadně nebrat žádné "aktivní rozbočovače", ale výhradně k tomu určený zesilovač s regulací zisku (a pokud možno i náklonu), např. Terra Ha123 (http://infinito.inshop.cz/inshop/sir...rra-ha123.html)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #85
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    365

    to Pitomec: Co je to ten "náklon" ??? Fáze to bych věděl, ale ten "náklon" je v dB ???
    Naposledy upraveno uživatelem Lark: 12-11-2008 v 11:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #86
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Náklon ti vyrovnává nestejnoměrný útlum signálů v pásmu, tj. na nižších frekvencích (kde je v rozvodu nejmenší útlum) ten signál víc zeslabí než na frekvencích vyšších (kde je naopak v rozvodu útlum větší).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #87
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    365

    Dík, už chápu
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #88
    Je tu občas Avatar uživatele LuSil
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    162

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Ten závěšák je úplně v pohodě (taky s ním dělám), akorát je otázkou, jestli máš pro něho v bytě využití (jeho předností je totiž to, že ho můžeš samonosně natáhnout mezi dvěma body, páč má nosný drát).
    Jenom bych chtěl upřesnit, že jsem psal o modelu Cavel DG113, což není závěšák. Závěsný drát má model DG113PEM. Ale jinak jsem DG113 porovnával s Belden H125 AL a řekl bych, že parametrově je na tom lépe Cavel DG113.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #89
    Je tu občas Avatar uživatele LuSil
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    162

    To Pitomec:
    Bude u DVB-T bez problémů fungovat rozbočovač Toner XGHS-2?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 6 z 6 PrvníPrvní ... 456

Podobná témata

  1. Nevyhovujici fce SCART rozbocovace BANDRIDGE
    Od Vslayer v sekci Bastlení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 18-04-2006, 16:00