Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 36

Téma: Prokladany vystup z TV-out

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9

    Zdravim.
    Nevite nekdo, jestli je mozne nejak dostat z TV out vystupu graf karty (G-Force) prokladany obraz ? Mam na CD video z dig.kamery (bud AVI nebo MPEG2) a chtel bych si ho poustet na TV, ale vystup leze vzdy tak, ze se mi zobrazuji oba pulsnimky dohromady, takze pri rychlem pohybu jsou videt "duchove".

    Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    zkus to pres tvtool ale spis to nepujde, taky sem s tim laboroval...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Já TVout nepoužívám, ale měl jsem za to, že produkuje interlaced video (pokud je samozřejmě takový zdroj).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Skus to s WMP alebo s PowerDVD a tam mu skus nastavit aj rezim WEAVE a spusti si este DivXG400 a nastav "Shift Image by One Row". Skus.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Citace Původně odesláno od drsong1
    ...Nevite nekdo, jestli je mozne nejak dostat z TV out vystupu graf karty (G-Force) prokladany obraz ....
    Samozrejme, že vieme. Z grafickej karty z výstupu TV-out ide do televízora VŽDY prekladaný obraz
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od artam
    Samozrejme, že vieme. Z grafickej karty z výstupu TV-out ide do televízora VŽDY prekladaný obraz
    Ano, ale NIE VŽDY so spravne nacasovanymi polsnimkami
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Tak tomu som akosi neporozumel, StayMan Ako by si chcel na TV-OUT výstupe nesprávne načasovať polsnímky Ovládaš snáď nejaké okultné vedy, alebo si si spravil Voodoo maketu televízora a picháš do nej špendlíkmi ???
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    540

    Tu asi ide o to, že soft. na prehrávanie (alebo kodek?) nejde synchrónne s kartou.
    (mne to robí tiež - GeeForce 400 MX2)

    PS: a netreba k tomu ani VOODOO
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    No tak k tomu fakt netreba Voodoo, úplne postačí nestihajúce PC s nestihajúcou grafikou, ale to už nie je o TV-OUTe, ale o dekódovaní, konverzii idct a vykresľovaní - a v pomalosti týchto operácií sú GF 400 hlavne MX2 priam povestné
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    40

    Trochu jsem si s tím zaexperimentoval a řekl bych zhruba tohle:
    Pokud je konečný produkt (nezáleží na formátu ani kodeku, proto tomu záměrně říkám produkt) s odstraněným prokládáním, mám na monitoru obraz OK! a na TV obraz s výše zmíněným rozmazáváním. Rozmazávání je větší nebo menší v závislosti na nastavení DEINTERLACE filtru a použitém programu, ale je tam vždy. Nezávisí však na formátu ani kodeku a na použitém přehrávači. Pokud je výsledný produkt bez odstraněného prokládání, mám na monitoru obraz buď potrhaný nebo OK!, to v závislosti na tom, jestli umí přehrávač při přehrávání prokládání odstranit. Obraz na TV je vždy OK!. Takže já osobně a na mé sestavě (popisoval jsem ji tady mnohokrát) a hlavně proto, že natáčím povětšinou velmi specifické a dynamické sportovní výkony, které povětšinou po zpracování nahrávám závodníkům a trenérům na VHS, NEDEINTERLACUJI (to je paráda). Nechtěl bych tady rozvádět proč to tak je, ale mně to tak funguje a jakékoliv pokusy zobrazit velmi dynamický snímek s odstraněným prokládáním, bez alespoň malého, leč znatelného rozmazání
    mi vyšly vniveč.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    HVT HVT je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    62

    No ja som vyskusal aj ATI aj Nvidiu a doteraz som sa nedokazal mojej MATROX G400 zbavit aj keby som velmi chcel, pretoze ta jedina mi dokaze prehrat DV s polsnimkami kortektne bez deinterlace na TV vystup. Ostatne karty deinterlaceuju....
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    40

    Tak to bych neřekl. Já pokládám výstup ze svá ATIny za INTERLACED, jen má trochu problém s interlacováním již předem deinterlacovaného díla.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    BROWN:
    Presne tak ako hovoríš, NETREBA deinterlacovať, iba čo sa tým degraduje záznam a zamlžia sa pohyblivé hrany a potom to vyzerá ... grrrr

    TV z princípu zobrazuje interlacovane - t.j. prekladane po polsnímkoch, no a ak to chce niekto pozerať na PC monitore, tak to je otázka LEN a IBA softvérová, čiže prehrávača alebo DS filtrov, čiže treba na prezeranie zvoliť vhodný softvérový prehrávač (WMP to samozrejme nevie a hádam nikto rozumný ho nebude na prehrávanie videa používať )

    HVT
    aj ATI, aj nVidia, aj Matrox aj XYZ alebo akákoľvek iná grafická karta dáva na výstup TV-OUT, ktorý je určený pre štandardný TV prijímač, štandardný (teda viac-menej) videosignál PAL alebo NTSC a to sú štandardy pracujúce len s PREKLADANÝM riadkovaním. Inak by to bežné TV nevedeli zobraziť. Ak máš problém so zubatením prekladaného obrazu na TV, tak je problém väčšinou medzi stoličkou a monitorom pravdepodobne si nemal poriadne nastavené ovládače (TV-OUT u ATI do režimu overscan alebo Theater Mode, u nVidie si už presne nepamätám, ale určite poradí niekto kto také má)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9

    Ehm, diky za navrhy, ale asi jsem se nevyjadril dostatecne presne Jde o to, ze na TV se mi z TVout karty neposilaji jednotlive pulsnimky, ale cele snimky, ktere obsahuji dva pulsnimky v sobe, takze to neni 50 pulsnimku za sekundu, ale 25 snimku za sekundu. A jelikoz pri rychlem pohybu jsou ty dva pulsnimky dost odlisne, vysledny dojem je, ze obraz neni plynuly. Radkovani ani jiny problem na TV samozrejme neni.
    Alespon tak jsem to vypozoroval, nevim, jestli to neni jen opticky klam a cely problem opravdu neni v tom, ze PC proste nestiha. Ale mam Pentium 4, 2 GHz, 256 MB RAM ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    40

    Já si myslím, že jsi to přesně vyjádřil, ale
    a) ten výstup z karty stejně neovlivníš
    b) zkoušel jsem to tolikrát a na různých mašinách, že alespoň za sebe moho říct, že to NENÍ OPTICKÝ KLAM, já to na AIW tam mám vždycky. A že to NESOUVISÍ S VÝKONEM PC (aspoň u běžného průměru). Navíc tomu Tvému kompu by určitě slušelo víc paměti, ale plnotučná P4 na 2GHz by měla poskytovat dostarečný výkon. Navíc moje ATIna má HW podporu MP2 a je to tam tak stejně aniž by to bůhví jak zatěžovalo procesor. Možná jiná karta. Ale pochybuji. Já prostě nedeinterlacuji a hotovo
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DVD PAL - progresivni/prokladany
    Od bombata v sekci Editace videa
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 11-02-2010, 19:33
  2. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-06-2009, 13:35
  3. z VOB do AVI - prokládaný / neprokládaný
    Od adagio v sekci Editace videa
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 15-08-2005, 13:00
  4. Jak ná prokládaný DVD
    Od vlada v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 28-09-2004, 12:01
  5. Sloučení 2xS-video výstup v jeden výstup
    Od Anonymous v sekci Bastlení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 17-05-2004, 06:35