Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Záznam z DV kamery do DivXu - problémy...

hozjacz (101)|22.8.2005 21:41
Takže se opět vrátim k původnímu tématu:

Pomocí programu GSpot v2.52 beta 01 jsem zjistil, že video je kódovaný:
Video:
Codec: dvsd; Name: DVC/DV Video (kodek mám prý instalovaný)
Audio:
Codec: PCM Audio; Stat: No codec required (48000Hz, 1536kb/s total - 2ch)

Takže připravené (výříznuté) video jsem otevřel ve VDM. Nejdřív jsem Demuxnul zvuk do externího souboru. Poté jsem zvukovou stopu zakázal (vyšrafoval).

Poté tedy volím filtry:
1) smart deinterlace (2.7 beta2) s nastavením, které mi posledně vlada poradil
2) volím filtr resize - původní velikost videa je 720x576 -> resize jsem zvolil 528x384 (dělitelnost 16ti byla zachována). Jako filtr mode jsem zvolil Precise bilinear (jinak jsem nechal vše nezaškrtnuté)



VDM mám nastavený na Video -> Full processing mode. Poté volím Compression. Zvolený kodek je XviD MPEG-4 Codec. Ve vlastnostech kodeku nastavuji první a druhý průchod (zkouším pro výše uvedené rozlišení 3000kbps):



A poté 2x Save as...

Výsledek vypadá následovně:



Abych řekl pravdu, nelíbí se mi to. Video je celkově takové trhané a totálně bez detailu (když je třeba zachycen vzdálenější obličej, tak to prostě vypadá skoro tak, jako když do vodových barev kápnete vodu - rozblité bez detailu).
S tímto výsledkem právě nejsem spokojen a takhle to dělám od začátku. Kde dělám chybu? [color=red]Poraďte...???[/color]
filtry_661.gif video_po_vdm_187.jpg xvid_sett_156.jpg
vlada (3470)|22.8.2005 21:57
StayMan by €RikŁ€
To já nikde netvrdim, je tam nárůst datovýho toku o cca. 50% oproti 25 fps progresivnímu videu. Koukni na http://www.100fps.com/filesizes_of_deinterlaced_video.htm, specielně položky 14 a 15. To je rozdíl mezi deinterlace do 25 fps a deinterlace do 50 fps.
vlada (3470)|22.8.2005 22:22
hozjacz
1) to rozlišení není 4:3 - dej 512x384. Možná bych zkusil Lanczos, ale i bilinear je O.K.
2) Nevím jestli jsi to pouze špatně napsal nebo tak i udělal. Musíš nastavi v XviDu první průchod (jak jsi nastavoval ASP funkce, jak je nastavená kvalita vs. rychlost?) a uložit (nebo do fronty). Potom musíš přepnout na druhej průchod (nic jinýho neměnit!) a znovu uložit. Můžeš to zkoušet na kousku videa, aby si to nemusel komprimovat celý.

Co se týká kvality - hoď sem screenshot z pravýho okna VDM (před kompresí) a potom to samý po kompresi. Videa by se při tomhle rozlišení a bitrate měla lišit minimálně. Trhaný to ale trochu bude, s tím se nedá moc dělat. 25 fps při takhle ostrym obrazu je prostě málo.
hozjacz (101)|22.8.2005 22:50
[quote=vlada]hozjacz
2) Nevím jestli jsi to pouze špatně napsal nebo tak i udělal. Musíš nastavi v XviDu první průchod (jak jsi nastavoval ASP funkce, jak je nastavená kvalita vs. rychlost?) a uložit (nebo do fronty). Potom musíš přepnout na druhej průchod (nic jinýho neměnit!) a znovu uložit.[/quote]

Počkej, teď jsem Tě přesně nepochopil (jsem asi natvrdlej). Mám tu screenshot nastavení XviDu (tam asi myslíš, že je nějaký problém, že?), tak mi to prosím popiš přesně podle toho...
vlada (3470)|22.8.2005 23:08
Tyhle screeny jsou O.K., ještě jde ale o nastavení pokročilych funkcí u profilu (tlačítko more...) a nastavení kvality v Advanced Options.
U profilu povol b-frames a Q-PEL, kvalitu postom nastav na téměř nejvyšší.
exTNT (1421)|22.8.2005 23:09
Ty jo, že vás to baví... S GordianKnotem už bys to měl stokrát hotový!
Ale zase je tohle vlákno daleko větší sranda než cokoli co dávaj v televizi. :-E :-E :-E
hozjacz (101)|22.8.2005 23:27
[quote=vlada]Tyhle screeny jsou O.K., ještě jde ale o nastavení pokročilych funkcí u profilu (tlačítko more...) a nastavení kvality v Advanced Options.
U profilu povol b-frames a Q-PEL, kvalitu postom nastav na téměř nejvyšší.[/quote]

No tak jsem to pro sichr zkusil znovu nastavení XviDu zkonfrontovat z Tvými stránkami a nastavil jsem XviD kodek přesně podle nich. No a výsledkem je takovéto video (ty dvě šmouhy v pozadí za rukávem jsou obličeje - taková je to kvalitka :-((( :-((( :-((( )


Tenhle obrázek je trošku zvětšenej... ale i tak je kvalita strašlivá...
vdm_pass2_more_209.jpg
vlada (3470)|23.8.2005 00:04
Pošli mi kousek zdrojovýho videa na [email]vladovi@atlas.cz[/email]. Nebo to hoď někam na net. Tohle je fakt divný.
Zkus ještě nastavit konstantní kvantizer na 3,5 a dát jenom jednoprůchodový komprimování.
Bullback (352)|23.8.2005 13:06
[quote=exTNT]Ale zase je tohle vlákno daleko větší sranda než cokoli co dávaj v televizi. :-E :-E :-E[/quote]
A pokračuje to dál, čím dál tím líp :-E :-E :-E

vlada
[quote]Rozlišení totiž efektivně spadne na půlku a šikmý hrany dudou zubatý, vodorovný hrany budou rozmazaný. Vždyť si to zkus, už Ti tohle vysvětluju asi po desátý a pořád se mi zdá, že to nechceš pochopit.[/quote]

Proč proboha budou hrany zubatý ??? Diť je to blbost, nemáš a ani nemůžeš mít pro to vysvětlení ... A rozmazaný ... proboha když zvětšuješ tak to musí mít nějakej dopočet né ???, a proč na dvojnásobek zrovna ??? Člověče, to chceš říct že když na TV aplikaci si dáš nastavení ¨na celou obrazovku při rozlišení obrazovky 1600x1200 tak to bude rozmazaný a zubatý ..., vzpamatuj se :-E :-E :-E

[quote]Právě proto, že v DV nahrávce z levnych kamer je často plno šumu, je téměř nezbytností použít nějaký šumový filtr.[/quote]

Hlavně to ale nikomu neukazuj ... :(( :(( :((


Jestli je to na 3000kbps tak je ta kvalita přiměřená.
Co bys chtěl čoveče ???
[quote]Abych řekl pravdu, nelíbí se mi to. Video je celkově takové trhané a totálně bez detailu (když je třeba zachycen vzdálenější obličej, tak to prostě vypadá skoro tak, jako když do vodových barev kápnete vodu - rozblité bez detailu).
S tímto výsledkem právě nejsem spokojen a takhle to dělám od začátku. Kde dělám chybu? Poraďte...??? [/quote]
To je blbec ....
mirekv (7169)|23.8.2005 13:13
hozjacz
FUJ! Jako celý DivX/Xvid.
Bullback (352)|23.8.2005 13:34
mirekv

Jó tohle MPEG-2 nedělá tak výrazně v tom pozadí.
Při přehrávání takovýhle zkurveniny je dobré použít přidání černobílého šumu.

Pro uplný lamy:
Když chcete maximum kvality na minimum bitrate:

formát: VCD, tj.352x288 (MPEG-1)

filtry: Resize na 352x288 - jedno pole
filtry: Static noise reduction
filtry: Dynamic noise reduction
filtry: Levels 13-235 (nebo 0-255) dle potřeby encoderu a vztupu.
exTNT (1421)|23.8.2005 14:21
mirekv
Hele...
Nenutím ani Tebe ani bullbacka, abyste to používali, ale schválně se mrkni na tohle - docela mně ta reklama pobavila (první na tenhle druh výrobku...) a protože jsem sedm let v reklamě dělal, tak jsem si jí schoval do archívu.
Obrazové rozlišení 644x400 (většinu věcí do XviDu si zmenšuju na vejšku 400 a tohle je natočený širokoúhle), celkově to má 3,52 MB (29.556.736 bitů), datový tok mp3 audia je 128 kbps, délka 25s, tož si spočti jakej datovej tok zbyl na video...
Fakt se XviD poslední dobou dost zlepšil a spíš záleží na kvalitě vstupního materiálu.
hozjacz (101)|23.8.2005 17:15
[quote=Bullback]
Hlavně to ale nikomu neukazuj ... :(( :(( :((

Jestli je to na 3000kbps tak je ta kvalita přiměřená.
Co bys chtěl čoveče ???
[quote]Abych řekl pravdu, nelíbí se mi to. Video je celkově takové trhané a totálně bez detailu (když je třeba zachycen vzdálenější obličej, tak to prostě vypadá skoro tak, jako když do vodových barev kápnete vodu - rozblité bez detailu).
S tímto výsledkem právě nejsem spokojen a takhle to dělám od začátku. Kde dělám chybu? Poraďte...??? [/quote]
To je blbec ....[/quote]

Sice jsem uznal, že na posty od duševního chudáka jako seš Ty nemá cenu reagovat a snažil jsem se to dodržet (když si zde předváděl jen svoje slaboduchý žvásty) a ignorovat Tvou zbytečnou přítomnost zde, ale když už začínáš vulgárně urážet a napadat (viz. poslední ubohé zvolání v Tvém přístěvku), tak to už je opravdu moc a jsem nucen opět - a doufám, že naposledy - zareagovat.

Možná máš nějaké znalosti z tohoto oboru (mě se tedy nezdá - plácáš, ale kdosi to zde tvrdil a tak to respektuji), ale jinak seš podle mého zakomplexovanej duševní ubožák, kterej se neumí vyjadřovat jinak než urážením a napadáním. V normálním životě máš asi vážné komunikační problémy, co?
Věcného (nemyslím věčné Off Topic bludy) k mému problému si ještě nenapsal nic - jsi zde zbytečnej a to Ti asi ve Tvé malosti vadí.
Ke všemu jsi patrně výrazně natvrdlej, protože když už jsem Ti jedno dřív psal, ať tu nezacláníš, tak se přesto jak bacil stále vracíš a dál tu otravuješ vzduch.
K této reakci mě přinutila Tvá nezkrotná nabubřelost. V mých očích si prostě ubožáček schovávající se za anonimitu internetových fór.
Prostě si NULA a neopřel bych si o Tebe ani kolo.

A jak píšeš:
[quote]Hlavně to ale nikomu neukazuj ... :(( :(( :(([/quote]
tak si asi ve své hlouposti nepochopil, že právě zde na tomto fóru se snažím toto vyřešit (než to budu Ty chytrej někde ukazovat).

VŠEM (kromě Bullbacka) SE OMLOUVÁM ZA TENTO IMPULZIVNÍ POST, ale roztahovačnos blbů nejde do nekonečna ignorovat (a tím jim nechávat prostor). VÁŽNĚ SE OMLOUVÁM A DOUFÁM, ŽE JIŽ NIDKY K TOMU NEBUDU PŘINUCEN
hozjacz (101)|23.8.2005 18:05
[quote=vlada]Pošli mi kousek zdrojovýho videa na [email]vladovi@atlas.cz[/email]. Nebo to hoď někam na net. Tohle je fakt divný.
Zkus ještě nastavit konstantní kvantizer na 3,5 a dát jenom jednoprůchodový komprimování.[/quote]

No jestli by Ti to teda nevadilo, tak bych Ti kousek zítra poslal, že bys na to číhnul... (bude to opravdu jen pár vteřin, je to datově docela náročené). Jakou největší přílohu Ti můžu na atlas.cz poslat?
Nicméně jsem to zkusil jedním průchodem a zvýšeným kvantizerem na 3,50 a výsledek je následující:

Takže pořád stejná hrůůůza... :-(((
xvid_1pass_215.jpg
mirekv (7169)|23.8.2005 18:12
hozjacz
Proč to máš tak neostrý?
exTNT (1421)|23.8.2005 18:17
mirekv
Protože se snaží to udělat co nejsložitějším způsobem, kde je logicky spoustu možností to podělat a jednoduchý a účinný řešení mu není dost nóbl... :-E
Koukal ses na tu ukázku, co jsem (speciálně pro Tebe :-E ) nalinkoval o kousek výš? Spočítal sis ten datovej tok?
hozjacz (101)|23.8.2005 19:27
mirekv
No proč to mám tak neostrý bych právě taky rád věděl? To se tu právě snažim zjistit.... :-!!! :-!!! :-!!!

exTNT
Asi jsem teda něco minul, ale co neni pro mě dost nóbl, jakýže jednoduchý řešení (zkus to prosím trošku rozvést)
Na to video jsem koukal - krása - no a právě se zde snažím zjistit, proč moje video nevypadá takhle...????
(to je samozřejmě točení asi nějakou profi kamerou, ale myslím takhle co se kvalitý kódování do DivX/XviD týká)
mirekv (7169)|23.8.2005 19:40
hozjacz
Zkus dát kousek videa.
exTNT (1421)|23.8.2005 21:19
hozjacz
Ta profi kamera je sice pravda, ale v tomhle případě má minimální vliv: je to zachycený z experimentálního vysílání DVB-T, takže MPEG2 s průměrným variabilním datovým tokem videal do 4000 kbps. Protože jsi psal, že máš z tý kamery DVD, se kterým jsi spokojenej, navrhoval jsem Ti stejnej postup, jakým jsem dělal tuhle ukázku: demux (ProjectX) a konverze do Xvid (GordianKnot). Ale to Ti nebylo dost nóbl... :-E
A protože se nikdo nemá k tomu napsat, k jakýmu datovýmu toku videa u tý mý ukázky došel, tak to napíšu sám: 1026 kbps... Ty 3000, co jsi použil, jsou "overkill" i v případě, že to děláš v obrazovém rozlišení 720x576, což by Ti mimochodem GordianKnot (kdybys ho byl použil :-E ) řekl při nastavování požadovaných výstupních parametrů...
hozjacz (101)|23.8.2005 22:14
Kousek videa pro začátek pošlu zítra vladovi... a uvidíme...

No tak podle těch odkazů koukám (ještě jsem to nečetl, jen jsem na to číhnul), že se mnou požadované věci dají dělat i jinými způsoby.
Tak to se omlouvám, že jsem Tvé tipy již dříve nebral dostatečně v potaz, protože program ProjectX vůbec neznám (tak nějak jsem chtěl vycházet z programů, které alespoň trošku znám) a s programem GordianKnot jsem naposledy pracoval v jeho verzi 0.15.4 alpha a v té době jsem byl přesvědčen, že je vhodný tak akorát na zjištění adekvátní bitrate při daném rozlišení a výsledné velikosti souboru.
Takže to opravdu není tím, že by toto řešení nepřipadalo dost nóbl či co, prostě jsem nepochopil jaké možnosti zmiňuješ. Takže ještě jednou zpětně sorry a rád si ty odkazy přečtu...
mirekv (7169)|23.8.2005 22:28
hozjacz
mně ne?
exTNT (1421)|23.8.2005 22:40
hozjacz
Pohoda, každej Ti tady řekne, že jsem rejpal... 8-)
Hele, než abys kousek toho zdroje posílal každýmu zvlášť, nemůžeš to někde vyvěsit, ať si to každej stáhne? A jestli ne, tak mi to hoď taky do mailu, pls., zkusím, co to udělá tou mojí cestou, přecejenom už mám všechno potřebný nastavený. Případně můžu ten vzorek, co mi pošleš, vyvěsit ve svým "skladišti" pro ostatní zájemce.
hozjacz (101)|24.8.2005 07:03
No tak já na tom zkusím zapracovat, že bych to dal někam na net (ještě nevím kam). Chtěl jsem to poslat dneska mailem z worku (tady je rychlejší net), ale nechal jsem to doma... :-G :-(( takže prosím vydržte, nějak to vymyslím...
Bullback (352)|24.8.2005 13:50
hozjacz
[quote]takže prosím vydržte, nějak to vymyslím... [/quote]
Jen to né !!! Raději nemysli protože to bude vypadaat 10xhůř :-E :-E :-E
Už sis sehnal kuličky ??? :-E :-E :-E
Hele, to se s tím sereš celej tejden a nejsi schopný toho co dokáže během hodiny udělat 6-ti letý dítě ???

mirekv
[quote]Proč to máš tak neostrý? [/quote]
Protože je to vůl a nenechá si poradit a možná má i zaplý PPF, to sice lze vysvětlit i vidlákovi z Buranova ale na některé jednotlivce se nevztahuje zásada čím blbější sedlák tím větší brambory :-E

ExTNT
[quote]Fakt se XviD poslední dobou dost zlepšil a spíš záleží na kvalitě vstupního materiálu. [/quote]

Ano, XVID,DIVX,WMV apod. nedokáží zaencodovat větší množství bodů, proto video rozmažou a detaily totálně (dle toku) odstraní ... :(( :(( :((

Nedávno sem si chtěl nahrát z TV karty asi 10 minut konce filmu a disk sem měl plnej tak sem nastaavil WMV9 na 900kbps do Matrošky a výsledek byl podobný jako tady v těch prasárnách co sem frknul ten kouzelník ...
vlada (3470)|24.8.2005 16:53
hozjacz
Zaregistruj si webovou stránku na http://www.webzdarma.cz (50 MB), vezmi kousek toho DV záznamu a zabal ho (rar,7-zip,ace). Nech to nasekat po nějakych 2MB, protože pokud vim, tak má webzdarma nějakej limit na velikost souboru. Přes FTP (třeba v Total Commanderu) to tam nahraj a hoď nám sem potom odkaz.

Bullback
WMV9 neni MPEG-4, XviD je o třídu kvalitnější. Navíc s bitrate 900kbps se nediv. Když umíš XviD nastavit, tak dokáže vytvořit kvalitnější obraz než jakejkoliv MPEG-2. MPEG-4 umí všechno co MPEG-2 plus něco navíc, tak proč by měl už z tohohle principu bejt horší? Taky se ale na to potom sežere patřičnej bitrate. Když holt komprimuješ na 900 kbps tak se nediv. Zkus si při tomhle bitrate MPEG-2 co z toho vypadne za hrůzu.
hozjacz (101)|24.8.2005 17:15
Pouze pro Bullbacka
To seš fakt takovej DEB*L (není myšleno jako nadávka, nýbrž jako diagnóza)!!! Že nejsi schopnej pochopit, že seš ZBYTEČNEJ!!!
Opravdu neumíš komunikovat jinak než pomocí stupidních urážek? To je tvé chápání opravdu omezeno jen na několik málo vulgarizmů a urážek? Napovím Ti: zkus si přečíst posty jiných a zjistíš, jak NORMÁLNÍ lidi spolu komunikují... zkus to taky a třeba po dlouhém cvičení nebudeš tak ubohej.

Sice vim, že se říká: "blbci nikdy nevysvětlíš, že je blbcem skutečně" - ale prosim Tě, snaž se to pochopit - JSI PROSTĚ JEDNODUCHEJ UBOŽÁČEK!!!

NEOTRAVUJ!!! NEURÁŽEJ!!! a uplně nejlépe na nic neodpovídej a alespoň do tohoto threadu NEPOSTUJ dokud se nenaučíš chovat!!!

Na jednu stranu mě dost s*reš, ale na druhou je mi Tě fakt líto...
hozjacz (101)|24.8.2005 17:17
[quote=vlada]hozjacz
Zaregistruj si webovou stránku na http://www.webzdarma.cz (50 MB), vezmi kousek toho DV záznamu a zabal ho (rar,7-zip,ace). Nech to nasekat po nějakych 2MB, protože pokud vim, tak má webzdarma nějakej limit na velikost souboru. Přes FTP (třeba v Total Commanderu) to tam nahraj a hoď nám sem potom odkaz.[/quote]

Jojo, udělám to... a pak budu rád když mi někdo (kromě oblíbence Bullbacka) zkusí říct, jak to udělat co nejlíp...
Fantas! (3016)|24.8.2005 17:33
vlada
no ja mam na wz-ku soubory aji 7MB a bez problemu uploaduju... tak ze snad nebude problem...

Bullback
[quote]Nedávno sem si chtěl nahrát z TV karty asi 10 minut konce filmu a disk sem měl plnej tak sem nastaavil WMV9 na 900kbps do Matrošky a výsledek byl podobný jako tady v těch prasárnách co sem frknul ten kouzelník ... [/quote]
Zalezi, kolik mas sumu v obraze, na tom jak mas rychly komp, jak mas nastaveny XVID a hlavne na tom, jak si vyhrajes s nastavenim... Pokud nepouzijes poradny denoise filtr, tak se pak nediv...
B-)
vlada (3470)|24.8.2005 18:22
Fantas!
No ty velký soubory tam jsou uploadovat i stáhnout přes FTP, ale přes WEB to je nějak omezený. Jednou jsem tam dal asi 10MB video a nikdo si ho nestáhnul :-(
hozjacz (101)|24.8.2005 19:03
No tak bohužel smůla - chtěl jsem si z domova regnout nějakou tu wz.cz, ale na tom mém blbém připojení (v dohlednu snad budu mít normální kabel) mi to hodí tuhle hlášku:
[color=red]Registraci je možné provést jen z počítače s reverzním záznamem v doméně cz nebo sk. Kontaktujte poskytovatele svého připojení. Vaše IP = xx.xx.xxx.xxx[/color]
Nemáte někdo nějaký FTP nebo něco, kam by se to dalo poslat?

Díky
Fantas! (3016)|24.8.2005 19:14
vlada
pres web jsem stahoval 6,34MB soubor z mojich stranek Architect bod 6). Vyzkousej... a jde to bez problemu... B-)
exTNT (1421)|24.8.2005 19:18
hozjacz
Pošli mi to do mailu, vyvěsím to. E-mail máš v SZ.
mirekv (7169)|24.8.2005 19:21
exTNT
jj, tak to bude nejlepší.
hozjacz (101)|24.8.2005 21:25
[quote=exTNT]hozjacz
Pošli mi to do mailu, vyvěsím to. E-mail máš v SZ.[/quote]

OK, pokusím se zítra z worku (snad to nedopadne jako dneska). Díky za pomoc....
killerGBU (182)|25.8.2005 09:25
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] pustilo mi to i 20 MB
exTNT (1421)|25.8.2005 10:39
Takže: 9 sekundová ukázka v DV avi (35 MB) bude cca od jedenácti (leze to tam krapet pomalu) ke stažení tady.

Výsledky s použitím mnou navrženého postupu (do progresivního MPEG2 720x576 s konstantním datovým tokem 8000 kbps v Pinnacle Studio 9, demux v ProjectX a pak do XviDu v GordianKnotu bez resize) jsem pro porovnání udělal 3 s následujícími variabilními datovými toky (taky budou ke stažení kolem jedenáctý):
1000 kbps (1,4 MB)
2000 kbps (2,4 MB)
3000 kbps (3,7 MB)
mirekv (7169)|25.8.2005 11:42
No nevím, těch 1000kbps, už je prakticky nepoužitelná, artefaktů jak hrom, až ta 3000. Zkouším to ve VDubu, přehrávače s postprocessingem si s tím možna poradí. Ovšem ze zdrojovým videem se to nedá srovnat, ztráta ostrosti (asi deinterlací), celkově takové divné podání. Jesli si najdu trochu času, tak z toho zkusím udělat MPEG.
Bullback (352)|25.8.2005 12:03
[quote=vlada]
Bullback
WMV9 neni MPEG-4, XviD je o třídu kvalitnější. Navíc s bitrate 900kbps se nediv. Když umíš XviD nastavit, tak dokáže vytvořit kvalitnější obraz než jakejkoliv MPEG-2. MPEG-4 umí všechno co MPEG-2 plus něco navíc, tak proč by měl už z tohohle principu bejt horší? Taky se ale na to potom sežere patřičnej bitrate. Když holt komprimuješ na 900 kbps tak se nediv. Zkus si při tomhle bitrate MPEG-2 co z toho vypadne za hrůzu.[/quote]

Já taky netvrdím co je co, WMV1-9 je MPEG-4 né ??? Tvrdím jedno a to že tyhle sračky (bez rozdílu) jsou výsledky horší než kvalitní MPEG-2 na kvalitním encoderu. Připomíná mě to období jako u MPEG-2 někdy před pěti léty, to byl fakt lepší ten WMV-1. Tím vysvětluji Tobě alespoň po 150tý to samé znovu. :-? MPEG-4 je teoreticky lepší, prakticky je vhodný jen z totálně ochuzeného signálu. Snad se to do 10let zlepší .. A když né tak se vůbec nic neděje protože není o co stát.
Ale ten šmudla tady si postavil hlavu že není možné aby na 1 200 neměl stejnou kvalitu jako na 28 000kbps.

Fantas!
[quote]Zalezi, kolik mas sumu v obraze, na tom jak mas rychly komp, jak mas nastaveny XVID a hlavne na tom, jak si vyhrajes s nastavenim... Pokud nepouzijes poradny denoise filtr, tak se pak nediv... [/quote]
Pokuď použiješ MPEG-2 tak výsledek bude lepší i bez toho filtru ...

hozjacz
[quote]Jojo, udělám to... a pak budu rád když mi někdo (kromě oblíbence Bullbacka) zkusí říct, jak to udělat co nejlíp...[/quote]

Pane bože za co mě trestáš ... Ty nejlíp uděláš když se půjdeš zeptat na nejbližší lampárnu kde je poblíž psychiatrie ...

exTNT
Tyhle zkoušky atd. jsou stejně naprd, protože jde o výrazné zkreslení signálu původního a jde jen o pocit toho či onoho jakému "zohavení" dá kdo přednost, takovejch zkoušek už tu bylo a bylo to na nic.
Někdo přidá do těch map šum, čtverečky rozmaře deblock, někdo to zase uplně vyhladí de-noise filtrem, někdo je rád že je to nejpodobnější originálu (já) atd...
Zázraky se nedějou, na ty čeká jen tajhleten experimentátor protože mu zřejmě maminka přečítá z Mateřídoušky pouze ty nejlepší pohádky a těm se musí věřit ... Praxe však stojí na principu čím větší komprese tím horší obraz. Divím se že si toto málokdo uvědomuje ... \/ \/ \/
mirekv (7169)|25.8.2005 12:56
Tak MPEG-2 Procoderem 2průchody na 3000kbps(!) je výsledek o dost lepší.
Bullback (352)|25.8.2005 13:02
[quote=mirekv]Tak MPEG-2 Procoderem 2průchody na 3000kbps(!) je výsledek o dost lepší.[/quote]

10xlepší :BB:
vlada (3470)|25.8.2005 15:36
Bullback
WMV7-9 není MPEG-4!!!!! MPEG-4 je někde úplně jinde, nesrovnávej nesrovnatelný. MPEG-4 (třeba z XviDu) Ti poskytne při správnym nastavení vyšší kvalitu než jakejkoliv MPEG-2. Samozřejmě za cenu značně vysokýho bitrate.
vlada (3470)|25.8.2005 15:40
pro ostatní> Video právě taham, tak se snad za nějakou hoďku budu moct předvést s výsledkama.
mirekv (7169)|25.8.2005 15:54
vlada
Tak to si teda stáhni ty videa od exTNT a já ti pak ukážu ten můj MPEG.
vlada (3470)|25.8.2005 16:03
Díky vynikajícímu ADSL od telekomunistů mi to jede 64 kbps, takže to ještě chvíli potrvá :((
stayman (12393)|25.8.2005 16:05
[quote=vlada]Bullback
WMV7-9 není MPEG-4!!!!! MPEG-4 je někde úplně jinde, nesrovnávej nesrovnatelný. MPEG-4 (třeba z XviDu) Ti poskytne při správnym nastavení vyšší kvalitu než jakejkoliv MPEG-2. Samozřejmě za cenu značně vysokýho bitrate.[/quote]

Ale WMV nie je ani Mpeg2, dufam ze si to tak nemyslel ako to je napisane :-?
vlada (3470)|25.8.2005 16:29
StayMan by €RikŁ€
Nene, samozřejmě že vim, že WMV je v podstatě trochu ořeazný a modifikovaný MPEG-4. Jen jsem se snažil vyvrátit Bullbackovo tvrzení, že je MPEG-4 v současnych implementací vždycky horší než MPEG-2 a trochu nešťastně jsem to spojil dohromady. Neni to tak, problém je v tom, že to lidi často neumí pořádně nastavit pro vysokej bitrate.
stayman (12393)|25.8.2005 17:52
orezany ako? :-?
vlada (3470)|25.8.2005 17:57
[quote=StayMan by €RikŁ€]orezany ako? :-?[/quote]
O nějaké funkce, jinak je dost podobný MPEGu 4. O tom vypovídá i to, že MPEG LA a ještě pár firem vlastní 12 patentů na WMV9.
vlada (3470)|25.8.2005 18:26
Tak moje video je tady. Je to 640x480 bez zvuku, necelý 3 Mbps. Tahle ukázka je poměrně jednoduchá a enkoderu moc zabrat nedá, i když se to zase dost třese. Neni tam moc šumu, ale mírně sem to nechal vyhladit. Jít s bitrate níž je nesmysl, tohle je asi tak dolní hranice co bych akceptoval.

Dovolim si trošku srovnání s tim, covyrobil exTNT. Pokud se podíváte na bok té modré fabie, tak je na tom mém videu podstatně méně bloků. Možná to bude chtít zvětšit na dvojnásobek, aby to bylo na menších monitorech zřetelné. To je podle mě důsledek dvojité MPEG komprese, která takovéhle artefakty způsobuje. Jinak jsou si ty videa hodně podobný a řekl bych slovy klasika "good enough".

mirekv
Tak se taky pochlub s tím Tvým videem, ať to můžeme porovnat.

exTNT
Proč jsi to resizoval na 720x528? Vždyť to není 4:3, je to roztáhlý do šířky. To bych dal spíš 720x540.
mirekv (7169)|25.8.2005 18:40
vlada
Tobě se ty videa od exTNT zdají být stejné? Vždyť na tom 1000kbps jsou čtverce, jak prase!
To je to video MPEG-2, 3000kbps.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (3,5MB)
Proti originálu jsou lehce mázlé detaily (proti těm DivX podstatně méně), u 6000kbps už je to OK.