výběr,výřez,složené stopy-rozptýlení okrajů výběru
Existuje ve V6 nějaká možnost jak mnohoúhlý výběr (výřez obrazovky) -např. ve Pan/Crop .. - přenést do jiné stopy - a pak "rozpustit" okraje toho výběru tak aby se prolínaly stopy(vrstvy) plynule bez ostrých okrajů ?Konkrétně : vezmu ze stopy1 nějaký výřez1 (nebo více) - přenesu ( složím ) na stopu2- ale výsledek je ten , že výřez ze stopy1 má ostrý okraj - vypadá to blbě. Potřeboval bych - (opět ze 2D) něco jako nástroj guma,rozptýlení,rozpustit atd... s volitelnou šířkou stopy a s volbou intenzity - tím udělat plynulý přechod výřezu1 do stopy2. (Nejedná se o volbu něco jako v cookie cutter - feather - ta je permanentní na celou volbu.)Snažil sem se něco objevit ale nic jsem nevybádal. Nemáte někdo na toto nějaké udělátko aby "montáž" byly věrohodná? Díky.
Necital som to vsetko, fakt sa mi nechce, ale urcite najdes nieco v tom Pan/Crop jak teda vyrez hocjakeho tvaru (pomocou Bezierovych kriviek) tak aj to rozostrenie okrajov a samoze kedze je to maska, vidis tu druhu stopu a ci v tom vyreze, alebo za okrajom, tak aj to sa tam da zvolit. :-D
Staymane - zatlač. Já to rozostření nemůžu nikde najít.Díky.
No a ještě jedna věc. Když v Pan/crop zaškrtnu "Mask" vlevo dole abych mohl definovat ten polygonní výběr tak i když nic nevyberu a hned zpátky zase odškrtnu Mask, tak pak už se mi nikdy nepodaří vrátit okno Pan/Crop do toho původního stavu jako když to poprvé otevřu - jak je tam to F atd... Tím , si myslím, bych mohl pohybovat výběrem nad druhou stopou. Takhle musím reendrovat a zpět a to se mi zdá zbytečné. Jde to nějak vrátit do původního stavu ?
Úplně fajn by bylo kdyby šlo bez reendrování :
1.definovat výběr - tvar a velikost.
2. umět s tím už definovaným výběrem - tvarem a velikostí pohybovat po stopě -t.j. "pohnout " si s ním - "usadit přesně" tedy- pořád se zatím mění obsah výběru.
3. s už "naplněným" výběrem -když jsem ho správně umístil a vybral -mít možnost pohybovat - tím ho "usadit" správně např. do 2stopy.
4. vyretušovat,rozostřit,rozgumovat -jak chceš - kraje výběru - to je asi nejdůležitější.
Ani nevím jak to přesně popsat. Jestli děláš něco ve 2D tak tam to je klasika ale tady nevím.
No a ještě jedna věc. Když v Pan/crop zaškrtnu "Mask" vlevo dole abych mohl definovat ten polygonní výběr tak i když nic nevyberu a hned zpátky zase odškrtnu Mask, tak pak už se mi nikdy nepodaří vrátit okno Pan/Crop do toho původního stavu jako když to poprvé otevřu - jak je tam to F atd... Tím , si myslím, bych mohl pohybovat výběrem nad druhou stopou. Takhle musím reendrovat a zpět a to se mi zdá zbytečné. Jde to nějak vrátit do původního stavu ?
Úplně fajn by bylo kdyby šlo bez reendrování :
1.definovat výběr - tvar a velikost.
2. umět s tím už definovaným výběrem - tvarem a velikostí pohybovat po stopě -t.j. "pohnout " si s ním - "usadit přesně" tedy- pořád se zatím mění obsah výběru.
3. s už "naplněným" výběrem -když jsem ho správně umístil a vybral -mít možnost pohybovat - tím ho "usadit" správně např. do 2stopy.
4. vyretušovat,rozostřit,rozgumovat -jak chceš - kraje výběru - to je asi nejdůležitější.
Ani nevím jak to přesně popsat. Jestli děláš něco ve 2D tak tam to je klasika ale tady nevím.
toto ti bude stacit
http://www.videomakers.net/images/materiali/SonyVegas5-BezierMasking.exe
http://www.videomakers.net/images/materiali/SonyVegas5-BezierMasking.exe
Ahoj už jsem byl v očekávání ale - při instalaci na mě vybafne hláška - viz příloha. Nevíš co s tím?
Rozbal si to do zlozky a nie do tempu a tak to prehraj, alebo este ak to nepojde, je tam aj pribaleny kodek.
Jo už jsem to rozbalil jinam ale je tam je nějaké *.avi + player + TSCC.EXE - to je nějaký capture codec ? - čekal jsem nějakou knihovnu,utilitu něco jako Lens atd.. Dělám něco špatně? :-?
Aha už mi zapálilo. Jo to je co jsem potřeboval . Díky. :-) Jenom bych se znova zeptal jestli se dá Pan/Crop jaksi "vrátit" do toho původního stavu - t.j. do to "F" -jako když ho poprvé zaškrtnu?
Asi ti nerozumiem, ale ved vo Vegase mozes vsetko, sak tam mas neobmedzene UNDO-REDO napriklad, alebo ak si to myslel tak, ze stes ten isty vyrez tak si skopiruj keyframe !!!! :-?
No já jsem nemyslel "undo" tím bych se vrátil. Já jsem myslel jestli jde úplně konkrétně : pan/crop - udělat výběr (zaškrtnout Mask a vybrat), a teď - VRÁTIT okno pan/crop do toho stavu jak bylo když jsem ho poprvé vyvolal ale už s tím výběrem - konkrétně jak tam je to "F" , jelikož si myslím , že pak bych mohl použít funkce jako rotation, position,zoom atd.. - např rotation po zaškrtnutí "Mask" zmizí. No a když použiji zoom nebo position tak v pan/crop to zvětším a posunu ale v klipu se to neprojeví .
kadel
uz vim kde je problem...pokud kliknes na stopu MASK, tak se ti ukazou ikonky pro mask... PAK MUSIS ZASE KLIKNOUT NA POSITION! :-E
uz vim kde je problem...pokud kliknes na stopu MASK, tak se ti ukazou ikonky pro mask... PAK MUSIS ZASE KLIKNOUT NA POSITION! :-E
To Fantas
- Jo - to je ono , to mě teda nenapadlo. Dík. Ještě jsem to to vyřešil tak , že jsem to nakombinoval s track motion.
To Stayman
"- tam kde je casova os keyframe staci klikat! " -- ??? vůbec nic - nakopni mě.
- Jo - to je ono , to mě teda nenapadlo. Dík. Ještě jsem to to vyřešil tak , že jsem to nakombinoval s track motion.
To Stayman
"- tam kde je casova os keyframe staci klikat! " -- ??? vůbec nic - nakopni mě.