Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 6 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 81

Téma: Poraďte prosím v XP

  1. #31
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    DoomHammer
    tak nevím, ale soubor boot.ini nemůžu ve Win XP nikde najít.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    Pokud ho nemůžeš najít, je to pravděpodobně proto, že je to systémový soubor a wokna ho chráněj, každopádně by měl být přímo v rootu (C:\). Jak nastavit zobrazování skrytých a systémových souborů jsem tu před časem psal. Ale pokud ho nevidíš, existuje i jiná cesta, jak ho upravit:
    Pravý klik na Tento počítač - Vlastnosti - záložka Upřesnit (nebo nějak podobně, anglicky je to Advanced) - v dolním rámečku "Start a obnovení systému" (?) kliknout na tlačítko Nastavení (Settings) - v horním rámečku "Start systému" (?) kliknout na tlačítko "Upravit" (Edit) a jsi v boot.ini...
    Akorát doporučuju před úpravama si tu stávající podobu někam pro jistotu uložit jako texťák.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    No já si ho dal vyhledat (Start-hledání) a dal jsem si hledat i mezi skrytrými a nic mi to nenašlo.
    Tady v práci mám Win 2000 a tady vypadá obsah boot.ini takto:

    [boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT="Microso ft Windows 2000 Professional" /fastdetect


    Takže mi neni moc jasný kam to mám vepsat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Je tu pořád Avatar uživatele Doom
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,421

    já bych to napsal na konec.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    Díky, zkusim na to doma mrknout.

    A když jsem v tom, ještě jeden dotázek. Jaký soubor kam nakopírovat, aby mi ve VirtualDubu při vybrání komprese zvuku do MP3 vyjela plná nabídka formátů kvality? Zatím mi nabízí pouze nějaký poloviční frekvence (mám zvuk v 44,1 a nabízí mi max. 22,05 atd.).
    V Mileniích jsem tohle řešil nakopírováním jistého souboru (L3....*) (?), kterej jsem měl jako součást balíčku s kodekem DivX3.11Alpha do adresáře System.
    Ale co v XP, tam mi tento postup nefunguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Je tu pořád Avatar uživatele Doom
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,421

    ve win XP je standardně nahraný MP enkodér Fraunhoffer Advanced, který umí jenom pár bitrates a vzorkování pouze těch 22050. sežeň si enkodér Fraunhoffer MP3 Professional (např. stará klasika - hacknutý http://www.free-codecs.com/download/...Radium_MP3.htm)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    DoomHammer
    no jasně to je on ten soubor "l3codecx.acm", ten jsem přepisovával dřív v mileniích. Myslíš tedy, že stačí "odentrovat" tento stažený soubor l3codecx.exe a bude vymalováno?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Je tu pořád Avatar uživatele Doom
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,421

    jo. já jsem měl stejný problém při nastavení nahrávání z rádia na své TV kartě - taky mi to nabízelo akorát MP3 - 22kHz a po instalaci toho Radium Hacku to nahrávalo ve 44,1 kHz až do 320 kbps
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    Akorát nevím, jestli jsem si stáh to správný. Ten tvůj link je totiž "mrtvej" a tak jsem tahal toto:
    http://www.free-codecs.com/download/...er_3_Codec.htm
    takže zřejmě omezení na počet dní,co?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Je tu pořád Avatar uživatele Doom
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,421

    to je dekodér, ty potřebuješ enkodér. zkus vygooglit Fraunhofer_Radium_MP3 někde jinde
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    Toto by mohlo být lepší, ne?
    Fhg Radium MP3 codec v1.263
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Je tu pořád Avatar uživatele Doom
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,421

    no to je wono (teda asi)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    874

    pee.tr: Pro zobrazení všech souborů musíš mít v Možnostech složky zapnuto zobrazení skrytých souborů a taky zobrazení chráněných souborů operačního systému.

    Jinak boot.ini je ve winXP přístupný i přes Vlasnosti systému -> Upřesnit -> Spuštění a zotavení systému:

    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    Miuvek
    Dyk jsem mu to samý psal...
    Mimochodem - Ty máš na kompu jen jednu instalaci woken? Já jen, že těch 30 sekund čekání na výběr OS je docela drsárna...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    exTNT
    Já to mám taky tak, když u toho sedím, tak start popostrčím.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 6 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. poraďte prosím?
    Od streps v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-12-2011, 15:57
  2. poradte prosim
    Od jilek v sekci Videokamery
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-03-2008, 15:54
  3. Poraďte prosím s CRT JVC
    Od Monetis v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-03-2008, 11:57
  4. Poraďte mi prosím
    Od Panasonicc v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-08-2007, 17:14
  5. poraďte prosím.......
    Od K4r3l v sekci Editace videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-12-2006, 15:43