Panasonic TX-50EX780 - nereaguje na připojenou flešku ani Dvd player
Mám novou tv Panasonic TX-50EX780.
Do 3 USB konektorů vložím flešku s obyčejnými .xvid videi a .mp3 soubory - blikne pouze hláška ,,Detekováno USB zařízení" - a za nic na světě ji nezobrazím.
Přes 3 cynche připojím Dvd přehrávač Sencor přes komponentní výstup - a opět nic. Tv vstup AV/Component zobrazí jen černou obrazovku.
Přitom zvuk jinými 2 cynchy v tv hraje.
Múže mi prosím někdo pomoci ?
Děkuji.
Do 3 USB konektorů vložím flešku s obyčejnými .xvid videi a .mp3 soubory - blikne pouze hláška ,,Detekováno USB zařízení" - a za nic na světě ji nezobrazím.
Přes 3 cynche připojím Dvd přehrávač Sencor přes komponentní výstup - a opět nic. Tv vstup AV/Component zobrazí jen černou obrazovku.
Přitom zvuk jinými 2 cynchy v tv hraje.
Múže mi prosím někdo pomoci ?
Děkuji.
Vem jinou flash paměť
Typ přehrávače?Ten Sencor má kompenentní výstup?Není to náhodou kompozitní výstup?
TV kompozitní vstup nemá.....
Typ přehrávače?Ten Sencor má kompenentní výstup?Není to náhodou kompozitní výstup?
TV kompozitní vstup nemá.....
[QUOTE=tomcat5a;534684]Múže mi prosím někdo pomoci ?[/QUOTE]
- skus do TV pripojit ine USB flashky, otestuj rozne (aj samotne) USB 2.0
- subory s priponou .xvid nie su celkom standardne. Skus pouzit kvalitnejsie zdroje a standardne podporovane kontajnery (napriklad: mkv, mp4)
- rozhodne k 50" TV nepripajaj nic z kompozitneho zdroja, ta kvalita bude nepouzitelna.
- skus do TV pripojit ine USB flashky, otestuj rozne (aj samotne) USB 2.0
- subory s priponou .xvid nie su celkom standardne. Skus pouzit kvalitnejsie zdroje a standardne podporovane kontajnery (napriklad: mkv, mp4)
- rozhodne k 50" TV nepripajaj nic z kompozitneho zdroja, ta kvalita bude nepouzitelna.
Děkuji za odpovědi,
půlka je zatím vyřešena - USB.
Procházením menu jsem zjistil, že vložená USB zařízení se v tomto TV neukáží tam kde by se dalo čekat - tlačítkem INPUT AV,
nýbrž tlačítkem HOME do menu Zařízení, a tam už ta USB fleška i harddisc WD je vidět a vše funguje.
Zvuk = výstup i vstup Audio L+R , no a ten zvuk opravdu z TV jde.
Bohužel obraz ani náhodou, ten DVD není ani v tom menu kde jsou rozpoznány USB fleška i harddisc.
Nalezl jsem Panasonic podporu a napsal jim, uvidíme zda a co odpoví.
Zatím vám všem děkuji.
půlka je zatím vyřešena - USB.
Procházením menu jsem zjistil, že vložená USB zařízení se v tomto TV neukáží tam kde by se dalo čekat - tlačítkem INPUT AV,
nýbrž tlačítkem HOME do menu Zařízení, a tam už ta USB fleška i harddisc WD je vidět a vše funguje.
Zvuk = výstup i vstup Audio L+R , no a ten zvuk opravdu z TV jde.
Bohužel obraz ani náhodou, ten DVD není ani v tom menu kde jsou rozpoznány USB fleška i harddisc.
Nalezl jsem Panasonic podporu a napsal jim, uvidíme zda a co odpoví.
Zatím vám všem děkuji.
Pokud máš doma jinou TV,která má scart,tak připoj Sencor scartem a nastav v přehrávači komponentní výstup.
V tom okamžiku zmizne obraz-to by bylo OK-a připoj k Panákovi.
V tom okamžiku zmizne obraz-to by bylo OK-a připoj k Panákovi.
[QUOTE=jito;534694]Pokud máš doma jinou TV,která má scart,tak připoj Sencor scartem a nastav v přehrávači komponentní výstup.
V tom okamžiku zmizne obraz-to by bylo OK-a připoj k Panákovi. [/QUOTE]
FUNGUJE.
Moc Ti děkuji.
Druhá věc je kvalita toho obrazu - je to zhruba VHS 90tých let s 240 řádky.
Ten DVD má ještě výstupy :
S-Video jack
COMPOSITE Video outputjack
SCART OUT
Žádný z těchto konektorů Panasonic TX-50EX780 nemá.
Neví někdo, zda existuje nějaký kabel na převod do Y/V, PB/CB, PR/CR nebo HDMI ?
V tom okamžiku zmizne obraz-to by bylo OK-a připoj k Panákovi. [/QUOTE]
FUNGUJE.
Moc Ti děkuji.
Druhá věc je kvalita toho obrazu - je to zhruba VHS 90tých let s 240 řádky.
Ten DVD má ještě výstupy :
S-Video jack
COMPOSITE Video outputjack
SCART OUT
Žádný z těchto konektorů Panasonic TX-50EX780 nemá.
Neví někdo, zda existuje nějaký kabel na převod do Y/V, PB/CB, PR/CR nebo HDMI ?
[QUOTE=tomcat5a;534714]Neví někdo, zda existuje nějaký kabel na převod do Y/V, PB/CB, PR/CR nebo HDMI ?[/QUOTE]
Třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo toto.
Třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo toto.
DVD samo o sobě je PAL v podobě lepší VHSky. Co od převodníku (composit->HDMI) čekáš? Nebylo by lepší pořídit BD/DVD přehrávač s HDMI výstupem (skoro v ceně jednoúčelového převodníku)? Případně DVD placky převést do ISO obrazu nebo překonvertovat do MKV a tyto soubory (MKV, ISO přímo nelze) přehrávat na TV z USB či sítě?
A jsi spokojený s televizí? Chtěl bych ji koupit v 58" za cenu kolem 26000 ze Slovenska. Vyplatí se koupě?
[QUOTE=pebu;534719]Nebylo by lepší pořídit BD/DVD přehrávač s HDMI výstupem (skoro v ceně jednoúčelového převodníku)?[/QUOTE]
Přesně toto zamýšlím, proto se zeptám :
Existuje nějaký přehled Blu-Ray playerů na našem trhu ?
Vyzobávat to z netu je pro mne věcí náhody, stejně všechno nenajdu
Televizi jsem koupil tak, že jsem ve Stereu+Videu 12/2017 našel Přehled současných tv a to byla paráda.
pebu:
Já měl doteď CRT Orava 445 a tohle je úplně jiná planeta.
I z toho důvodu asi nejsem dobrým rádcem.
Jsem s ní maximálně spokojený, mám ji ale zatím týden.
Hledal jsem 2tunerový PAP a připojení k netu, tohle je nádhera.
Pokud bude sloužit 25 let jako Orava, není co řešit... :-)
Přesně toto zamýšlím, proto se zeptám :
Existuje nějaký přehled Blu-Ray playerů na našem trhu ?
Vyzobávat to z netu je pro mne věcí náhody, stejně všechno nenajdu
Televizi jsem koupil tak, že jsem ve Stereu+Videu 12/2017 našel Přehled současných tv a to byla paráda.
pebu:
Já měl doteď CRT Orava 445 a tohle je úplně jiná planeta.
I z toho důvodu asi nejsem dobrým rádcem.
Jsem s ní maximálně spokojený, mám ji ale zatím týden.
Hledal jsem 2tunerový PAP a připojení k netu, tohle je nádhera.
Pokud bude sloužit 25 let jako Orava, není co řešit... :-)
25 let nevydrží ani náhodou. Už jen kvůli mechanice, která je mechanická. :-) To bys musel mířit do cenové relace snad 100tis+ a výše za výrobek.
Jestli jdeš po ceně, tak vol dle ceny to co ti bude vyhovovat cenou. Jestli po lepší kvalitě (lepší videoobvody), tak vybírej ze střední a vyšší cenové katergorie (záměrně nepíši třídy..) v řadách Panasonicu a Sony (v cenách 5000+). Nicméně je to DISK který, dle mého názoru, je jako distribuční médium přežitek v mezidobí než úplně zanikne (dle mě do 10 let).
Jestli jdeš po ceně, tak vol dle ceny to co ti bude vyhovovat cenou. Jestli po lepší kvalitě (lepší videoobvody), tak vybírej ze střední a vyšší cenové katergorie (záměrně nepíši třídy..) v řadách Panasonicu a Sony (v cenách 5000+). Nicméně je to DISK který, dle mého názoru, je jako distribuční médium přežitek v mezidobí než úplně zanikne (dle mě do 10 let).