Připojení wifi k ip box-u
Dobrý den,prosím o radu a návod,pokud instalace je možná.
Bydlím v panelovém domě a domluvil jsem se se sousedem,že mu budu platit na půl wifi internet,bydlí pode mnou a má router Asus RT-N10U a já mám TP-LINK WR740N.
Vlastním notebook Toshiba Windows 7 Ultimate,vše běží jak má a vidím i svůj router,když se na něj připojím,tak můžu ze satelitu stahovat i dodávat pluginy,filmy atd.je propojený Lan kabelem ale jde mi o to abych nějakým způsobem dostal wifi signál do satelitu.Četl jsem různé články,nějak to prý jde ale bohužel nemůžu na to přijít,jak,zkoušel jsem různá nastavení v routeru a nic.Jde mi o to,jak dostat wifi signál do svého routeru a tím pádem i do sat.
Měl jsem to před tím,než přítelkyně přestěhovala notebook i s počítačovým stolkem jinam zapojené přes lan v not.jsem dal přemostění a vše šlapalo.
Pokud to nějak jde,prosím o podrobný postup,jelikož na tyto věci nejsem odborník.
Předem vám děkuji za jakoukoliv radu.
Bydlím v panelovém domě a domluvil jsem se se sousedem,že mu budu platit na půl wifi internet,bydlí pode mnou a má router Asus RT-N10U a já mám TP-LINK WR740N.
Vlastním notebook Toshiba Windows 7 Ultimate,vše běží jak má a vidím i svůj router,když se na něj připojím,tak můžu ze satelitu stahovat i dodávat pluginy,filmy atd.je propojený Lan kabelem ale jde mi o to abych nějakým způsobem dostal wifi signál do satelitu.Četl jsem různé články,nějak to prý jde ale bohužel nemůžu na to přijít,jak,zkoušel jsem různá nastavení v routeru a nic.Jde mi o to,jak dostat wifi signál do svého routeru a tím pádem i do sat.
Měl jsem to před tím,než přítelkyně přestěhovala notebook i s počítačovým stolkem jinam zapojené přes lan v not.jsem dal přemostění a vše šlapalo.
Pokud to nějak jde,prosím o podrobný postup,jelikož na tyto věci nejsem odborník.
Předem vám děkuji za jakoukoliv radu.
Z toho Tvého popisu je prd poznat. Dej sem přesný obrázek, jak to máš propojené, co s čím - PC, notebook, routery, případné switche, satelit, ... a jakým způsobem (drát, vzduchem).
PS: Přesunuji do jiné sekce.
PS: Přesunuji do jiné sekce.
TP-LINK WR740N musíš nastavit do režimu Wifi client, který se bude v tomto režimu přes Wifi připojovat k sousedovic Asus RT-N10U.
[QUOTE=RoPo;518617]TP-LINK WR740N musíš nastavit do režimu Wifi client, který se bude v tomto režimu přes Wifi připojovat k sousedovic Asus RT-N10U.[/QUOTE]
Děkuji vám oběma za reakci,ten můj router je jednoduše zapojený do boxu jedním lan kabelem,žádný jiný kabel není ani ve WAN.
Jak nastavit TP-LINK WR740 jako Wifi client?,neznáš prosím nějaký postup?,je to tam v angličtině.
Děkuji vám oběma za reakci,ten můj router je jednoduše zapojený do boxu jedním lan kabelem,žádný jiný kabel není ani ve WAN.
Jak nastavit TP-LINK WR740 jako Wifi client?,neznáš prosím nějaký postup?,je to tam v angličtině.
TP-LINKy nepoužívám. Nicméně angličtina problém není. A pokud pro tebe je angličtina problém tak pohledej na CZ googlu nebo si jej nech od někoho, kdo tomu v tvém okolí rozumí, nastavit.
[QUOTE=RoPo;518621]TP-LINKy nepoužívám. Nicméně angličtina problém není. A pokud pro tebe je angličtina problém tak pohledej na CZ googlu nebo si jej nech od někoho, kdo tomu v tvém okolí rozumí, nastavit.[/QUOTE]
Děkuji za odpověď,ještě to nějak zkusím si s tím pohrát.
Ještě to jednou shrnu: Od souseda to jde vzduchem,nemáme žádný lan kabel mezi sebou.TP-Link se satelitem je propojený LAN-LAN,to je vše.TP-Link notebook také vzduchem.
Děkuji za odpověď,ještě to nějak zkusím si s tím pohrát.
Ještě to jednou shrnu: Od souseda to jde vzduchem,nemáme žádný lan kabel mezi sebou.TP-Link se satelitem je propojený LAN-LAN,to je vše.TP-Link notebook také vzduchem.
Ano, já jsem pochopil, jak máš vše zapojeno a co potřebuješ.
Jen pro případ, že se chceš připojovat notebookem k TP-linku (nikoliv notebookem k sousedovi) a zároveň být TP-linkem připojen k sousedovi, tak TP-link musí podporvovat kombinovaný režim AP a Client.
Jen pro případ, že se chceš připojovat notebookem k TP-linku (nikoliv notebookem k sousedovi) a zároveň být TP-linkem připojen k sousedovi, tak TP-link musí podporvovat kombinovaný režim AP a Client.
[QUOTE=RoPo;518625]Ano, já jsem pochopil, jak máš vše zapojeno a co potřebuješ.
Jen pro případ, že se chceš připojovat notebookem k TP-linku (nikoliv notebookem k sousedovi) a zároveň být TP-linkem připojen k sousedovi, tak TP-link musí podporvovat kombinovaný režim AP a Client.[/QUOTE]
Tady:http://www.i4wifi.cz/Bezdraty-2-4-GHz/TL-WR740N-AP-router-4x-LAN-1x-WAN-2-4GHz-802-11n.html
je napsané AP,operační mód,pokud to je ono?
Jen pro případ, že se chceš připojovat notebookem k TP-linku (nikoliv notebookem k sousedovi) a zároveň být TP-linkem připojen k sousedovi, tak TP-link musí podporvovat kombinovaný režim AP a Client.[/QUOTE]
Tady:http://www.i4wifi.cz/Bezdraty-2-4-GHz/TL-WR740N-AP-router-4x-LAN-1x-WAN-2-4GHz-802-11n.html
je napsané AP,operační mód,pokud to je ono?
AP = Access Point, režim, kdy se k danému "bodu" připojují klienti (např. notebook). Ty však zároveň potřebuješ se připojit k sousedovic AP, proto potřebuješ také režim Client nebo bridge nebo WDS. Otázkou je jestli nemáš v routeru nějaký alternativní firmware. Nicméně byl jsi notebookem připojený dříve kabelem, proto jsi router v režimu AP nepotřeboval a mohl běžet v režimu client. Takže tvůj router pravděpodobně neumí client mód zároveň s režimem AP na jiném SSID.
[QUOTE=RoPo;518630]AP = Access Point, režim, kdy se k danému "bodu" připojují klienti (např. notebook). Ty však zároveň potřebuješ se připojit k sousedovic AP, proto potřebuješ také režim Client nebo bridge nebo WDS. Otázkou je jestli nemáš v routeru nějaký alternativní firmware. Nicméně byl jsi notebookem připojený dříve kabelem, proto jsi router v režimu AP nepotřeboval a mohl běžet v režimu client. Takže tvůj router pravděpodobně neumí client mód zároveň s režimem AP na jiném SSID.[/QUOTE]
Mám tam nahraný nejnovější firmware,tak nevím.
Mám tam nahraný nejnovější firmware,tak nevím.
[QUOTE=tabaco;518613]jde mi o to abych nějakým způsobem dostal wifi signál do satelitu[/QUOTE]
Tak pokial tomu chapem spravne potrebuje mat k satelitu pripojeny nejaky wifi usb stick. Kedze nevieme o znacke satelitu nic tazko sa radi. Predpokladam, ze satelit nema zabudovany wifi adapter.
Tak pokial tomu chapem spravne potrebuje mat k satelitu pripojeny nejaky wifi usb stick. Kedze nevieme o znacke satelitu nic tazko sa radi. Predpokladam, ze satelit nema zabudovany wifi adapter.
[QUOTE=Martas0;518650]TP-LINK WR740N nastavit jako repeater a zneho prez LAN kabel do boxu.[/QUOTE]
Jde o ip box 9000HD a nemá zabudovaný wifi adaptér,jen LAN.Jen nevím,jak nastavit jako repeater,kde to v menu TP_Linku najít a nastavit.
Jde o ip box 9000HD a nemá zabudovaný wifi adaptér,jen LAN.Jen nevím,jak nastavit jako repeater,kde to v menu TP_Linku najít a nastavit.
Jak jsem pochopil co pises ze mas net od souseda prez wifi na tvuj TPlink tak staci propojit boxh prez UTP kabel do TPlink das do LAN a na boxu nastavit IP, masku,branu a DNS site ku ktere se pripojujes.
Priklad:
IP Boxu: 192.168.1.5
Maska: 255.255.255.0
Brana: 192.168.1.1
DNS: 8.8.8.8
DNS2: 8.8.4.4
Priklad:
DNS2: 8.8.4.4
[QUOTE=Martas0;518656]Jak jsem pochopil co pises ze mas net od souseda prez wifi na tvuj TPlink tak staci propojit boxh prez UTP kabel do TPlink das do LAN a na boxu nastavit IP, masku,branu a DNS site ku ktere se pripojujes.
Priklad:
DNS2: 8.8.4.4[/QUOTE]
Děkuji za návod ale od souseda přijímám wifi vzduchem,takto asi bude těžko do TP-Linku dostat od něho wifi příjem,notebook v pohodě,plný signál.Jedu teď na školení,tak se na nějakou dobu odmlčím,zatím moc děkuji za ochotu.
Priklad:
DNS2: 8.8.4.4[/QUOTE]
Děkuji za návod ale od souseda přijímám wifi vzduchem,takto asi bude těžko do TP-Linku dostat od něho wifi příjem,notebook v pohodě,plný signál.Jedu teď na školení,tak se na nějakou dobu odmlčím,zatím moc děkuji za ochotu.
Musis ten tvuj TPlink nastavit jako Bridge navod treba tady http://blog.jeffcosta.com/2011/09/29/create-a-wireless-n-bridge-with-2-inexpensive-tp-link-routers/ pak ti to bude fungovat po kabelu do Boxu.
[QUOTE=Martas0;518661]Musis ten tvuj TPlink nastavit jako Bridge navod treba tady http://blog.jeffcosta.com/2011/09/29/create-a-wireless-n-bridge-with-2-inexpensive-tp-link-routers/ pak ti to bude fungovat po kabelu do Boxu.[/QUOTE]
Trochu jsem se s tím potrápil ale díky Tobě,jsem to zvládl,postupoval jsem přesně podle návodu,který jsi sem dal,ještě jednou mnohokráte Ti děkuji,šlape vše,jak jsem potřeboval,jen snad moc teď neomezím souseda a nebo,nedej bože aby mu nešel net vůbec,musím se ho zeptat.
Děkuji i ostatním,kteří se mi snažili poradit.
Trochu jsem se s tím potrápil ale díky Tobě,jsem to zvládl,postupoval jsem přesně podle návodu,který jsi sem dal,ještě jednou mnohokráte Ti děkuji,šlape vše,jak jsem potřeboval,jen snad moc teď neomezím souseda a nebo,nedej bože aby mu nešel net vůbec,musím se ho zeptat.
Děkuji i ostatním,kteří se mi snažili poradit.
tabaco: pouze ale počítej s tím, že se teď máte se sousedem jako na dlani a není mezi vámi žádný firewall.
[QUOTE=KamilZ;518666]tabaco: pouze ale počítej s tím, že se teď máte se sousedem jako na dlani a není mezi vámi žádný firewall.[/QUOTE]
Tak to mně nenapadlo,to znamená,že jsme oba teď napadnutelní?,nebo jen mezi námi,jak se říká,vidíme si do karet?
Tak to mně nenapadlo,to znamená,že jsme oba teď napadnutelní?,nebo jen mezi námi,jak se říká,vidíme si do karet?
[QUOTE=tabaco;518667]jak se říká,vidíme si do karet?[/QUOTE]Přesně tak, takže kdyby jsi například měl povolen anonymní přístup na Tvůj počítač, tak se tam soused bez problémů dostane. Prostě teď musíš před sousedem zabezpečit každé zařízení, co máš v síti, pokud nechceš, aby se tam dostal nebo do něj drbal, nebo Ti například na dálku ovládal satelit, díval se na Tvé nahrávky apod. To zabezpečení může být docela problém u méně inteligentních zařízení typu TV apod.
Není to jen o tom, že by Ti chtěl dělat schválnosti, ale může se i omylem ukliknout a něco smazat, nebo bude mít na návštěvě zvídavé osazenstvo/puberťáky, kteří Ti kompletně vše prolustrují + jako bonus Ti někde nahrají péčko atd. :-)
Není to jen o tom, že by Ti chtěl dělat schválnosti, ale může se i omylem ukliknout a něco smazat, nebo bude mít na návštěvě zvídavé osazenstvo/puberťáky, kteří Ti kompletně vše prolustrují + jako bonus Ti někde nahrají péčko atd. :-)
[QUOTE=Martas0;518669]Je to jen mezi vami, ale mas nastaveno heslo na tvem TPlinku?[/QUOTE]
Ano TP-Link jsem zahesloval,bude to stačit? KamilZ má pravdu i když si se sousedem důvěřujeme ale může mít návštěvu,třeba akční děti a je vymalováno.Pokud stačilo zaheslovat,tak fajn ale pokud ne,máte nějaký návod,jak to zabezpečit?
Ano TP-Link jsem zahesloval,bude to stačit? KamilZ má pravdu i když si se sousedem důvěřujeme ale může mít návštěvu,třeba akční děti a je vymalováno.Pokud stačilo zaheslovat,tak fajn ale pokud ne,máte nějaký návod,jak to zabezpečit?
No tím zaheslováním jsi si zabezpečil jen a pouze router, ale nic jiného :D
Prostě jsi si svolil špatné (resp. nevhodné) řešení. Raději se domluv s někým, kdo tomu rozumí a je schopen Ti to přímo fyzicky na místě nakonfigurovat s patřičnou bezpečností, což možná bude vyžadovat i jiný/další hardware.
Prostě jsi si svolil špatné (resp. nevhodné) řešení. Raději se domluv s někým, kdo tomu rozumí a je schopen Ti to přímo fyzicky na místě nakonfigurovat s patřičnou bezpečností, což možná bude vyžadovat i jiný/další hardware.
[QUOTE=KamilZ;518678]No tím zaheslováním jsi si zabezpečil jen a pouze router, ale nic jiného :D
Prostě jsi si svolil špatné (resp. nevhodné) řešení. Raději se domluv s někým, kdo tomu rozumí a je schopen Ti to přímo fyzicky na místě nakonfigurovat s patřičnou bezpečností, což možná bude vyžadovat i jiný/další hardware.[/QUOTE]
Soused také nemá s tím zkušenosti,budu muset se někde poptat ale díky na upozornění.
Prostě jsi si svolil špatné (resp. nevhodné) řešení. Raději se domluv s někým, kdo tomu rozumí a je schopen Ti to přímo fyzicky na místě nakonfigurovat s patřičnou bezpečností, což možná bude vyžadovat i jiný/další hardware.[/QUOTE]
Soused také nemá s tím zkušenosti,budu muset se někde poptat ale díky na upozornění.