Bude nás čekat výměna všech TV do 5-ti let
Tak nám ty TV pěkně "stárnou" díky technologickému pokroku. Bude další kolo výměny nebo pořízení STB DVB-T2 ke stávajícím TV bez DVB-T2.
Proto stávající digitální satelit je "téměř nesmrtelný".
Zdroj: zde
Proto stávající digitální satelit je "téměř nesmrtelný".
Zdroj: zde
Pořád to nebude tak hrozné, jak vypínání "staré" normy na satelitním vysílání. Už na to připravuji staré zákazníky, STB na DVB-T2 pořídíš už za 500,- , sat přijímač za 1500 - 2000,- , když k tomu připočteš poplatek za správu karty (Skylink), tak to dost lidí nepotěší.
Ahoj, asi nikdo není schopen říct, jestli DVB-T 2 bude už v roce 2020, že? Mám mít strach koupit nyní TV LED 121 cm jen s DVB-T, připlatit si už raději nyní a koupit s DVB-T2?
Ještě doplním, snažil jsem se pročíst příspěvky tady a na digizone a v průběhu roku to vypadalo, že to nebude ani v roce 2020, ale až 2024, ale teď to vypadá, že se na to tlačí, aby to bylo dříve než v roce 2000. Ty příspěvky jsme četl až dnes, protože jsem si chtěl ověřit co mi říkal. Jasně chtěl prodat.
[HL]mod KZ: [/HL]sloučeno a všimni si tlačítka "Upravit"
Ještě doplním, snažil jsem se pročíst příspěvky tady a na digizone a v průběhu roku to vypadalo, že to nebude ani v roce 2020, ale až 2024, ale teď to vypadá, že se na to tlačí, aby to bylo dříve než v roce 2000. Ty příspěvky jsme četl až dnes, protože jsem si chtěl ověřit co mi říkal. Jasně chtěl prodat.
[HL]mod KZ: [/HL]sloučeno a všimni si tlačítka "Upravit"
DVB-T2 samo o sobě nic neřeší: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33686-nez-se-zeptate-hdmi-3d-zvuk-lan-dlna-hbbtv-dalkove-ovladace#post503853
díky, jednalo semi o TV do fotbalové klubovny, který jsem řešil na samostat. vlákně, takže mi stačí koupit TV s DVB-T a využívat satelitní vysílání jako doposud, máme Skylink předplacený do 11/2016. Uvažovali jsme, že při našem sledování 1 a 2 x za týden nemá cenu platit nějaké balíčky a že většinou sledujeme ČT sport a proto jsem chtěli postupně po vypršení poplatku skylink vypustit a sledovat TV pouze z DVB-T, proto jsem měl strach, když teď koupit TV za necelých 15 tisíc, což je investice, kterou pořaád zvažujeme, aby jsme ji nemuseli po 5 letech měnit, pokud by ale k tomu stačilo dokoupit jen STB za cca 1000 Kč, tak by to nebyla zas taková hrůza....
Nadpis hodny uhorkovej sezony :)
Preco menit TV, ak samotny zobrazovac uzivatelovi postacuje? Staci volny HDMI vstup a externy zdroj signalu.
Preco menit TV, ak samotny zobrazovac uzivatelovi postacuje? Staci volny HDMI vstup a externy zdroj signalu.
Třeba proto, protože je dost lidí, co nechtějí dálkoovladačovou harakiri na stole - ovladač od TV a od STB. Ano, lze to řešit universálním/programovatelným ovladačem. To je však spíše pro nadšence a technicky založené. Je však mnoho/většina uživatelů, co si toto neumí a prostě nechtějí nastavit (mají jiné "záliby" než se vrtat v nastavení čehokoliv). Nehledě na omezení takovýchto ovladačů co do možností plného nahrazení původního originálního ovladače. Já tento pohled na svět chápu a respektuji jej. Toď vše. No flame.
Alebo HDMI CEC kompatibilny STB a pritom staci len zakladny povel pre TV - ON/OFF - vsetko ostatne je uz v rezii dodaneho DO k STB (moji rodicia to takto prevadzkuju bez problemov, STB cez HDMI-CEC zapina a vypina TV, ine zdroje nepouzivaju, takze si vystacia s jednym).
Ale nepoznam cloveka, ktory by namiesto kupy externeho (a oproti samotnej TV lacneho) STB radsej kupil novu TV len z tohto jedineho dovodu. Samozrejme, dnes sa TV kupuje z inho dovodu (preco si nespravit raz za cas radost, vsak), ale su skratka ludia, ktorym existujuci HW staci, pokym sa nepokazi.
Ale nepoznam cloveka, ktory by namiesto kupy externeho (a oproti samotnej TV lacneho) STB radsej kupil novu TV len z tohto jedineho dovodu. Samozrejme, dnes sa TV kupuje z inho dovodu (preco si nespravit raz za cas radost, vsak), ale su skratka ludia, ktorym existujuci HW staci, pokym sa nepokazi.
[QUOTE=vivid.sk;518785]Ale nepoznam cloveka, ktory by namiesto kupy externeho (a oproti samotnej TV lacneho) STB radsej kupil novu TV len z tohto jedineho dovodu.[/QUOTE]
Věř tomu, že zejména u těch "obyčejnějších" uživatelů může být taková hloupost dost pádným argumentem - souvisí to i se schizofrenností menu dvou přístrojů, dvojitým nastavování hlasitosti, mizernou ergonomií ovládání těch levných set-top-boxů, ... Pak to stačí spojit s nějakým dalším důvodem a nová TV je už na cestě.
Taky to chápu a vlastně s tím i souhlasím, protože CEC jsem v HTPC docenil z úplně stejných důvodů.
Takže v kontextu tohoto vývoje chápu externí set-top-box jako dočasné kompromisní řešení, než se najde další důvod pro kompletní výměnu TV.
Věř tomu, že zejména u těch "obyčejnějších" uživatelů může být taková hloupost dost pádným argumentem - souvisí to i se schizofrenností menu dvou přístrojů, dvojitým nastavování hlasitosti, mizernou ergonomií ovládání těch levných set-top-boxů, ... Pak to stačí spojit s nějakým dalším důvodem a nová TV je už na cestě.
Taky to chápu a vlastně s tím i souhlasím, protože CEC jsem v HTPC docenil z úplně stejných důvodů.
Takže v kontextu tohoto vývoje chápu externí set-top-box jako dočasné kompromisní řešení, než se najde další důvod pro kompletní výměnu TV.
Myslim, ze v dnesnej dobe drviva vacsina uzivatelov TV pouziva nejaky STB (zacnime satelitnymi STB, pretoze vysada internych satelitnych tunerov v TV tu je len poslednych par rokov, dalej uzivatelia IPTV a kablovych sluzieb, ktorych je vo velkych mestach drviva vacsina a nakoniec ti s CRT TV, ktori STB tiez uz potrebuju). Ak to zoberiem komplexne, snad nepoznam nikoho v mojom okoli, kto by pouzival len samostatny TV, bez externeho televizneho zdroja signalu. Na opacnej strane - urcite existuju uzivatelia, ktori externe riesenia z nejakeho dovodu absolutne odmietaju (rovnako vsak nepoznam nikoho, kto nema k TV pripojeny nejaky iny zdroj signalu so samostatnym DO).
Tak se asi zkrátka pohybujem v jiném okruhu lidí :) Ze svého okolí bych totiž mohl dávat přesně opačné případy, kdy si lidé buď zjednodušují život využíváním interních tunerů, nebo satelit apod. už přímo opouští a vracejí se k DVB-T - a jako primární důvod vidím to, že sledování televizního vysílání se na žebříčku priorit jednoduše čím dál víc propadá.
[QUOTE=tdlmarek;518788]...nebo satelit apod. už přímo opouští a vracejí se k DVB-T [/QUOTE]
Prave od tejto skupiny ludi, ktori sa ulakomia na SP, tazko ocakavat nakup novej TV, koli potrebnej vymene STB. Ale tazko hovorit za druhych, vsetko je mozne ...
V kazdom pripade, v poslednom stopercentne suhlasim, obzvlast mladsie generacie (kde to nahradza internet)....
Prave od tejto skupiny ludi, ktori sa ulakomia na SP, tazko ocakavat nakup novej TV, koli potrebnej vymene STB. Ale tazko hovorit za druhych, vsetko je mozne ...
V kazdom pripade, v poslednom stopercentne suhlasim, obzvlast mladsie generacie (kde to nahradza internet)....